לחכמתכם אשמח!
מה הסיפור של איילת שקד?!ראשיתך
לחכמתכם אשמח!
המטרה: לקחת מנדט מהימין, כדי להביא לבחירות שישיותמשיב
בינתיים היא נשארת שרת הפנים בממשלת המעבר לעוד חצי שנה (לכן לא התפטרה).
ואז יש לה זמן להגיע לאיזה שהוא איחוד, ולהצליח בבחירות השישיות.
היא לא פורשת, כי אם תפרוש סיכוי טוב לימין להגיע ל61, להקים ממשלה ל4 שנים, והיא הופכת להיסטוריה.
לא נראלי שהיא אגואיסטית ברמה כזאת,יו0י
ונראה שתהיה פרישה באופק..
יותר ממה שאתה חושב.אריאל יוסף
מבחינתה, או שנתניהו יעזור לה, או שלא תהיה ממשלת ימין.
השנאה בין משפ' נתניהו לצמד הזה מחריבה את הימין כבר עשור.
נשמע גאוניראשיתך
לפי רוב הסקריםבן מכיר
לפרישה שלה אין כמעט השפעה על מפת הגושים. בסקרים שיש, אז פרישה שלה מחזקת דווקא את השמאל.
גם על בן גביר שאלת את השאלה הזו בסבב ג'?אריאל יוסף
לאראשיתך
למה?אריאל יוסף
סמכתי עליו, חשבתי שיש סיכוי שיעבור לא הבנתי בזהראשיתך
ב*כל* הסקרים הוא *לא* עבר. ראית שבסבב ב' לא עבר.אריאל יוסף
למה חשבת שבסבב ג' הוא כן יעבור?
שאלה טובה. אז זה מה שיקרה פה? לכן היא ממשיכה?ראשיתך
אכן. הוא רץ כדי "להראות להם" כמה הוא שווהאריאל יוסף
ושיקחו אותו בפעם הבאה. זה מה שהיא עושה, ולהערכתי היא תקבל *יותר* ממה שהוא קיבל בסבב ג'.
מועמד במפלגה של שקד: מתמודדים למרות שלא עוברים - כדי שיידעו מה כוחנו - וואלה! בחירות 2022
כמו שאת סמכת עליו אז, רבים סומכים עליה היום.
בן גביר יכול לשתות "לחיים" על כך ששיטת הפלת הימין שהמציא עם חבריו,
הפכה לנחלת כלל מפלגת הגוש וממשיכה לפעול בכל הכוח.
מרזל במתקפה על בן גביר: רק לך מותר לשרוף קולות? - סרוגים
ותודה למצביעיו שהביאונו עד הלום.
אוי ואבויי!!ראשיתך
את ה"אוי ואבויי" הזה תפני לעצמך.אריאל יוסף
אותו אני רוצה בפוליטיקה, אותה לאראשיתך
אבל את תצביעי לו ואחרים יצביעו להארץ השוקולד
למרבה ההפתעה אנחנו מסכימים.אריאל יוסף
וכמו שאת רוצה אותו אחרים רוצים אותה.אריאל יוסף
השאלה היא אם לגיטימי לזרוק קולות לפח ולגרום נזק לימין או לא.
התשובה שלי היא לא. התשובה שלך היא כן. גם של רבים ממצביעיה.
אתם טועים טעות קשה. שניכם. לא זורקים קולות לפח ולוקחים סיכונים כאלה.
יש כאלה שלמדו לקח מאוסלו. יש כאלה שלא. מקווה שלא ניאלץ ללמוד שוב את הלקח בדרך הקשה.
כתבתי מאמר בנושא. פורסם כאן בערוץ.אריאל יוסף
כתבה יפהראשיתך
תודה!אריאל יוסף
זה בדיוק האבסורדzoom pro
אתייחס בקצרה כעת, כי יש באג שמחק לי את מה שכתבתיארץ השוקולד
בגדול, שתי סיבות עיקריות שרבים בציבור ירצו להצביע לה:
1. תחושה שאין אף מפלגה שמייצגת אותם חוץ ממנה, וכל בחירה אחרת תהיה כלולה בנזק לכיוון אחד ותועלת בכיוון אחר ורק אצלה זה תועלת בכיוון אחד בלי נזק בכיוון השני.
2. היא תקדם ערכים טובים בכנסת ו/או בממשלה ולכן חשוב שהיא תהיה שם. (וכנ"ל ביחס לחברי רשימתה)
ארחיב ממש בקצרה כעת כי אני עייף ואם יהיה שיח מכבד ולא השמצות ורצון להרחיב אשמח להרחיב פה או באישי.
1.
א. דת ומדינה (מוסד הרבנות, להט"ב, תחב"צ בשבת וכד') וכלכלה (היא המפלגה היחידה שהיא גם ימין כלכלי {וגם זה לא כולו לצערנו} וגם ימין מדיני.)
רבים (בעיקר בימין הליברלי או החילוני) מרגישים שאם היא לא תרוץ הם יכולים לבחור בין מפלגות שיזיקו בדת ומדינה ו/או כלכלה וייטיבו בביטחון או הפוך שיזיקו בביטחון אבל ייטיבו בדת ומדינה ו/או ביטחון.
ב. התנהלות האופוזיציה בשנה האחרונה, יש כאלה שכועסים על האופוזיציה בשנה האחרונה, הם אמנם מעדיפים ממשלת ימין אבל לא מוכנים להצביע לאופוזיציה שהייתה כעת.
ג. דמויות קיצוניות שיש במפלגות האופוזיציה, כגון בן גביר וגולדקנופף גורם לאנשים לרצות להצביע למישהו אחר, ואין שום סיבה שמישהי שישבה בממשלה עם רע"מ פחות ימנית ממי שהקים לתחייה את חמאס בשחרור סיטונאי של מחבלים ותמך בגירוש יהודים מעזה.
2. שקד קידמה מספר דברים מאוד חשובים בשנה האחרונה והנה מספר דוגמאות:
כלכלית:
א. החלופה שלה לתמ"א תעלה את היצע הדירות בצורה דרסטית בערים הגדולות בטווח הארוך שיעזור למחירי הדיור.
ב. הפחתת הרגולציה לעסקים תעזור להורדת המחירים כי היא תחסוך להם עלויות.
דמוגרפית:
א. ביטול ההגנה הקבוצתית למסתננים מקונגו, ביצוע ופרסום מחקר שיכול להוביל לביטול ההגנה הקבוצתית בסודן, הדברים הללו יכולים לעזור בטיפול בבעיית המסתננים.
ב. אישור הקמת היישובים בנגב, יעזור מאוד לייהד את האזור.
אבל לא ענית על השאלהברגוע
בשביל אותם אנשיםארץ השוקולד
כהערה אציין שאם אנחנו מאמינים לסקרים אז זה שהיא רצה לא פוגע בימין ורק יכול להועיל.
וואלהברגוע
לא יודע אם הריצה שלה פוגעת בגוש הימין, אני יודע שמי שמצביע לה במקום למפלגת ימין אחרת (שאולי הוא לא מסכים איתה על הכל אבל הכי קרובה לדעות שלו), פוגע בגוש הימין
אין לה שום סיכוי. 0 מוחלט. ולו מפני ק"ו מסבב א'.אריאל יוסף
לי זה ברור..ברגוע
אז שיהיה לך גם ברור שהם לא יפרשו...אריאל יוסף
כן, אני חושב שסיכוי סביר שהיא עוברתארץ השוקולד
הסקרים טוענים שהיא לא עוברת, אבל יש בין שלושה לארבעה מנדטים של מצביעי ימינה-תקווה חדשה לשעבר שעדיין מתלבטים וממילא הם לא ענו בסקרים וסביר שהם יצביעו בכל מקרה.
לגבי האמירה הזו שלך אתייחס ברשותך,
א. בהינתן מצב שהיא רצה, אם מספיק יצביעו לה היא תעבור ואז ככל הנראה תהיה ממשלת ימין, לעומת זאת אם היא לא תעבור הסיכוי שיהיה ממשלת ימין נמוך מאוד בכל מקרה.
ולכן בתוחלת להצביע לה כנראה משתלם.
ב. אני מאמין שהסיכוי גדול יותר שסמוטריץ יזיק בתחומי דת ומדינה גדול מהסיכוי שהוא ישפר משהו בבטחון, כי בדת ומדינה קל יותר לשנות לכיוונים מסויימים משינויים בטחוניים.
טוב.. קשה להתווכח עם תחושות בטןברגוע
לא רוצה לבאס אותך, אבל גם אם איכשהו שקד תעבור, שס יקבלו את משרד הדתות, ולשקד לא יהיה כח להשפיע כי זה הנושא שהכי בוער לחרדים.
נכוןארץ השוקולד
24 מנדטים שהסקרים מפספסים: אחד מכל חמישה ישראלים מתלבט
נכון, שקד כנראה לא תילחם על הדברים הללו, אבל סמוטריץ יעזור לחרדים בעניינים הללו ולדעתי יזיק בתחום. (למשל, אני חושב שרפורמת הכשרות היא טובה, שקד כנראה לא תיאבק עליה, אבל סמוטריץ ייאבק כדי לבטל אותה)
כאילו שאם שקד תעבור ותלך עם הימיןאריאל יוסף
היא תציל משהו מידי החרדים. לך תבדוק מה היא עשתה בענייני דת ומדינה בארבע השנים שישבה איתם בממשלה (רובן עם ליברמן שיכל לעזור בנושא וכנראה לא יצטרף הפעם).
או שאולי אתה מקווה שהיא דווקא תלך שוב עם השמאל-ערבים.
אתן לך דוגמא שעולה לי בשלוף למה שהם עשוארץ השוקולד
רק בנט
אריאל יוסף
ענייני דת ומדינה היו האחרונים שעניינו אותו.
לך תבדוק מי פעל בנושא ותחזור לעדכן.
הרב לאו לקח קרדיט על מהלך שהוא יצא נגדוארץ השוקולד
בדיוק כמו כחול לבן שלקחו קרדיט על רפורמת החקלאות למרות שהם ניסו למנוע אותו.
ומי שקידם אותו לא היה בנט.אריאל יוסף
זה היה בכלל חוק של איתן כבל...
קח תראה מי חתום על הצעת החוק: 20221026191549.rtf
וזה כשהוא נכנס לתוקף: מהיום: אין חובה להירשם לנישואין בעיר המגורים - סרוגים
מציע לך להתלבט בין מפלגת העבודה, ישראל ביתנו והמחנה הממלכתי.
בכל מקרה עם החרדים לא תקבל כלום בענייני דת ומדינה. הרפורמה תלויה בשר הדתות. - אקטואליה וחדשות
אא"כ אתה לא מאמין לשום מילה של הבית היהודי וברור לך שילכו שוב עם השמאל.
בפינת העובדות:ארץ השוקולד
https://www.haaretz.co.il/news/education/2013-05-19/ty-article/0000017f-db53-df62-a9ff-dfd7df880000
ולגבי המצב שיהיה אחרי הבחירות כבר הערתי ששקד לא תזיק, סמוטריץ יצטרף לחרדים להזיק בתחום של דת ומדינה כי הוא מסכים איתם.
שוב, נזק למי שסובר כך כמובן.
אם אתה קורא לאלו עובדות -אריאל יוסף
גם אלו "עובדות" - פתיחת אזורי הרישום לנישואין יצאה לדרך | ערוץ 7
ספר לנו שוב מי לקח קרדיט על עבודה של אחרים...
שלחתי לך את הצעת החוק. ברור מי חתום עליה ומי לא.
ולגבי מי יזיק - גם הליכוד לא יזיק, ואם אתה מאמין לבית היהודי,
שניהם ינהגו באותו האופן: יתנו לחרדים לעשות מה שבא להם.
כבר עדיף שתצביע ליכוד. התוצאה תהיה זהה רק בלי הסיכון לממשלת שמאל.
ביחס לליכודארץ השוקולד
ושתמך בגירוש מגוש קטיף ועוד,
נחשב יותר ימין משקד שישבה עם רע"מ בממשלה?
אני טענתי שהוא ימין?אריאל יוסף
שקד לא רק "ישבה עם רע"מ", אלא הקימה ממשלה שמחזירה לשולחן את רעיון שתי המדינות
ומוסרת בימים אלו ממש שטחים (ימיים) ואינטרסים חיוניים לחיזבאללה.
אבל אם נתניהו לא ימין, למה הבית היהודי מצהיר שילך רק איתו?
נתניהו הזמין את אבו מאזן לכנסת ב2016ארץ השוקולד
יש הבדל בין מים למקום בו יהודים חיים ומגורשים מביתם.
יש הבדל בין מי אני מצביע למי יהיו השותפים הקואליציוניים.
למעשה, נתניהו קבר את רעיון שתי המדינות.אריאל יוסף
מבין שאתה תומך בתוכנית המאה (לא מגרשים יהודים מביתם).
מבין שלא אכפת לך מי יהיו השותפים שלה (כלומר: השותפים הנוכחיים בסדר גמור).
וסתם אנקדוטה:ארץ השוקולד
למרות התנגדות הרבנות: חוק צהר אושר לקריאה ראשונה - סרוגים
אני לא רואה פה אנשים שחושבים שבדיעבד פתיחת אזורי הרישום לנישואין הזיקה, כנראה שיהיה יחס דומה לכשרות עוד כמה שנים ואולי גם לגיור.
זה מתוך פינת העובדות?אריאל יוסף
כי שים לב לפסקה הראשונה בכתבה:
"ועדת חוקה, חוק ומשפט אישרה לקריאה ראשונה שתי הצעות חוק לתיקון פקודת הנישואין והגירושין של חברי הכנסת עתניאל שנלר ופאינה קירשנבאום".
לאן נעלם בנט?
אבדוק בהמשךארץ השוקולד
אז תצביע לו ישר... ימין מדיני לא פחות מהבית היהודיאריאל יוסף
רעיון לא רעארץ השוקולד
כועס על כולם.
מצוין. עדיף מאשר להצביע לשמאל.אריאל יוסף
אגב - כתבת על תעדוף ערכים, אבל הערך העליון אצלךאריאל יוסף
הוא הזעם הקדוש; שתלך המדינה לעזאזל, אני ברוגז עם כולם ומוותר על קול לימין. תסתדרו בלעדי.
כדאי שתקרא אי אלו דברי טעם:
טיעון משכנע ביותר...ארץ השוקולד
איפה הוזכר פה זעם?
לדעת עמיחי פילבר להקים לתחייה את חמאס (בעד שליט) כדי להיבחר (זה נפל לפני בחירות, אולמרט מנע את ההסכם, אבל נתניהו הבין שההסכם יתן לו את הניצחון) ולהצביע בעד גירוש יהודים מגוש קטיף זה ימין, אז אני בסדר עם לא להיות ימין לדעת עמיחי פילבר.
עניתי לך על זה כבר.אריאל יוסף
אם זה לא ימין, למה אתה רוצה שהבית היהודי יצטרף לזה?
כתבת: "אני לא מצביע בכלל. כועס על כולם".
אני קורא לזה זעם קדוש. קדוש יותר מכל ערך אחר שכתבת עליו כאן.
אבל נראה שצור ארליך כתב בדיוק עבורך:

כתבתי שמיציתיארץ השוקולד
תיהנה בהרחקת הקהלים ואי הקמת ממשלה רצויה.
אם תרצה ממשלה תצטרך לקבל שיש לאנשים אחרים סדרי עדיפויות שונים.
דבר שמפלגת הציונות הדתית לא מבינה...
ועניתי לך שבראש סדר העדיפויות שלך נמצא זעם קדושאריאל יוסף
ומיציתי את השיח כאןארץ השוקולד
משום מה כל פעם שמנסים להסביר אחרים כאן, השאיפה היא להוכיח מדוע הם טועים.
אני שמח ששכנעת את עצמך שאני טועה.
(עזוב שאל הדברים שכתבתי לא הקשבת אם כך אתה מסיק על דעותיי.)
ובכל מקרה, לצערי זה מציג שוב את הדרך של אלה הקוראים לעצמם מייצגי הימין, שואפים להרחיק כמה שיותר קהלים הדומים אליהם ואז מופתעים שהם לא מצליחים להקים קואליציה.
קואליציה צריכה רוב, אם מרחיקים יותר אנשים עם הזמן מפסידים את הרוב.
יום נפלא
ובכל מקרה, אפסיק להגיב פה בשרשורארץ השוקולד
ניסיתי להסביר דעה אחרת, חבל שנכנסתי לדיון ושרפתי לשני הצדדים פה בדיון זמן, היה נחמד לשוחח, אבל באמת חבל על הזמן.
וואלה?אלפיניסטית
כמו מה?
למשל, פתיחת אזורי הרישום לנישואיןארץ השוקולד
בקצרה, מה זה אומר?אלפיניסטית
אנשים התחתנו יפה עד שהוא הגיע..
בגדול, רבנים גבו סכום גבוה לנישואיןארץ השוקולד
החוק הזה אפשר לאנשים להתחתן על ידי רב מעיר אחרת ונוצרה תחרות, דבר ששיפר את רמת השירות.
הרפורמה תלויה בשר הדתות.אריאל יוסף
הוא יכול ע"פ החוק לדחות אותה בחתימתו.
מי ישלוט במשרד ומי לדעתך יקדם אותה?
סמוטריץ ימין כלכלי רדיקליsomeone
והוא חם על הנושא הכלכלי?someone
אני מצביע להם בתקווה שהוא יהיה על הבטפ וסמוטריץ על האוצר
מה הוא יעשה כשר אוצר?ארץ השוקולד
באמת כלום, 0 מאופס.
כמו שצועקים פה על אחרים שמדברים שצריך רפורמות במערכת המשפט אבל לא מוכן לומר אפילו איזה צעד יעשו, אותו דבר ביחס לסמוטריץ ומשרד האוצר.
לא ברמז, מפורש עם אמסטרדמסקיsomeone
האמת שגם אני חשבתי שהוא ימין לא קיצוני.
אבל לא מזמן עמית סגל אמר (אמנם בעיקרון סגל האחרון שמדבר אובייקטיבית, לפחות בשנה האחרונה, אבל הוא ביביסט בכלל, וגם הוא השיח לפי תומו כבדרך אגב, כך שזה אמין בעיני) שסמוטריץ ימין כלכלי רדיקלי. אני מניח שסגל מכיר אותו יותר ממני, אז אימצתי את זה. גם הראיון הנ"ל עם אמסטרדמסקי די מחזק את זה האמת
@ארץ השוקולד
1.- גיבובי שטויות. אם ההוצאה היא השקעה, ותגרום לצמיחה- גירעון זה לא מילה גסה, ההפך הוא הנכון.
2. לא אמר שום דבר על לכפות את בנק ישראל, אמר שצריך לשבת איתם ולהכין תוכנית שבמסגרתה הבנק יסכים להוריד את הריבית.
3. או שיש לך חוסר בהבנה בסיסית של עברית, או שאתה מעוות בכוונה. הוא רק אמר שאם יקרה x y z כלשהם, תהיה אינפלציה וגם נגיע לשנות ה80.
אני לא מתיימר להיות מבין גדול בכלכלה, אבל לפי המנטרות חסרי ההגיון שאתה זורק לאוויר, על כורחך אנא רבך וסמוטריץ רבה דרבך
יתכן שהוא ימין כלכליארץ השוקולד
בלוק טכני. מבין שאתה יותר בקטע של זריקת קולות לפח.אריאל יוסף
ארבע מידות בזורקי קולות לפח | ערוץ 7
בסבב א' היתה מפלגת ימין כלכלי לשביעות רצונך.
כללי השוק הפוליטי החופשי היו בעוכריה...
לולא היתה זורקת קולות לפח - - -
אני למדתי לקח. אתה כנראה פחות.
אני מזמן בעד ביטול אחוז החסימה.אריאל יוסףאחרונה
אבל אם תנסה למצוא רשימה בה כל החברים שותפים מלאים להשקפותיך,
כנראה תהיה המועמד היחיד מטעמה וגם המצביע היחיד.
ראיתי את הראיוןארץ השוקולד
ימין כלכלי זה שאיפה לתת פחות תקציבים.
קיצוני זה לרצות לבטל כמה שיותר.
סגל לא בקי בכלכלה, מה אעשה.
1. יחס מכבד, אין ספק, תודה.
גירעון זה תמיד בעייתי, לפעמים זה יכול להשתלם. אבל אין שום הוצאה שהוא הציע שתהווה השקעה מוצלחת ככל הנראה.
2. אסור להם להתערב, זה החלטה של בנק ישראל בלבד לפי חוק.
כי כל ממשלה תרצה להוריד את הריבית (זה נתפס טוב בטווח המיידי) ואז תהיה אינפלציה גדולה יותר.
3. זה כמו שאגיד שאם יקרה א,ב,ג אז אנחנו נהיה במלחמה דומה לתש"ח, מדובר במצב שונה בתכלית ואין עניין להשוות ביניהם אלא אם כן המטרה להגזים הגזמה פרועה.
טוב, עייפתי מלהתווכח אם סמוטריץ מבין בכלכלה או לא.someone
מדובר בנתח קטן מאוד מתקציב המדינה (גם בימים תקינים זה עמד על בערך 0.2% מתקציב המדינה- באיזור המיליארד שקל). לא זה מה שיגרום להורדת המיסים..
בסוף, רדיקלי או לא- הוא לגמרי ימין (ואפילו יותר משקד)
איפה אתה חי?ארץ השוקולד
הוא תמך ברפורמת הייבוא ביחס לפירות וירקות?
איפה מתבטא אצלו הימין הכלכלי הרדיקלי?
יש לו נטייה קלה ימינה אבל רוב המפלגה שלו סוציאליסטית מאוד.
שלא נדבר על חוסר ההבנה הכלכלי שיש לו כפי שהשתקף בראיון שלו אצל אמסטרדמסקי.
1. אי אפשר להגדיל הוצאות של המדינה ולהקטין מסים, זה לא עובד.
2. קביעת ריבית בנק ישראל היא החלטה של בנק ישראל ולפי חוק אסור לממשלה להתערב, אם הוא לא יודע את זה, זה סימן רע.
3. ההשוואה שלו למצב בשנות השמונים מגוחכת ברמות על, כמו שאם יהיה טיל אחד נגיד שהמצב מזכיר את מלחמת השחרור. מלמד על חוסר ההבנה המובהק שלו.
עדיין לא בטוח שהיא תרוץ עד הסוףברגוע
נגיד שהיא כן. למהראשיתך
לא יודע.. לדעתי היא תפרושברגוע
עדיין חושב שהיא תפרוש?אריאל יוסף
פחותברגוע
כמו שכתבתי היא לא תפרוש מאותה סיבה שבן גביר לא פרשאריאל יוסף
גם הראשונה אגואיסטיתאלפיניסטית
רק שהרצון להיות ח"כsomeone
הרצון להיבחר ולקבל תפקידארץ השוקולד
והיא גם באה כדי לתת ייצוג לערכים שמאמינים בהם הבוחרים שלהם.
אמיתי פורת: מתמודדים אפילו שלא עוברים. להוכיח את כמשיב
אמיתי פורת, מקום שלישי בבית היהודי, מפלגתה של איילת שקד, הודה כי למרות שהם לא עוברים את אחוז החסימה, הם ממשיכים להתמודד בבחירות לכנסת ה-25 כדי שיידעו להעריך את כוחם בפעם הבאה. בהקלטה שהגיעה לידי וואלה! מתוך חוג בית שנערך שלשום (שני) אמר פורת כי "זאת לא תוכנית מלכתחילה אבל בדיעבד זה חשוב".
היא לא עברה עם בנט כשפרשו מהבית היהודיSmk
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.