באיזה גיל לדעתכם הכי מתאים להתחתן?מבינה עמוק
"ביו 18 לחופה" (משנה אבות)מבינה עמוק
כראוי
בדיוקחסדי הים
באיזה גיל מגלים שאנחנו לא אלוקים?הפי
גם אברהם אבינו שנקרא 'נשיא אלהים', לא ידוע מתיחסדי הים
התחתן, אבל הוליד רק בגיל מאה.
יפההפי
בגיל שבו אנחנו מביניםמבינה עמוק
שאנחנו כולה בני אדם בשר ודם שמוגבלים בתוך גוף ושאין לנו שליטה על כלום בעולם הזה
שנות העשרים המאוחרות+-ארץ השוקולד
כי צריך ללמוד מקצוע לפני
בזבוז זמןסבכי החשתי
עד אז היית יכול להיות אבא צעיר ומגניב עם שתיים שלוש ילדים, מקצוע אפשר להשיג תוך כדי, אישה וילדים לא תמיד
מקצוע אפשר להשיג תוך כדיארץ השוקולד
במחיר שכנראה לא תהיה רמת חיים מספקת לילדים שיוכלו לפעול באותו האופן (ללמוד בישיבות תיכונית, ישיבות ולהתחתן במהלך או לפני לימודי המקצוע)
עד שיגיעו לגיל של ישיבה תיכוניתסבכי החשתי
יש זמן, אתה תספיק לעשות שני תארים עד אז.
ואני חושב שאתה בונה יותר מידי על מקצוע כשהרבה מקצועות היום מימלא לא מכניסים הרבה, בן אדם יודע שהוא מכניס את עצמו למקצוע שלא מכניס הרבה כסף, אז מה שימנע מלהביא ילדים? יש עוד דברים שאתה יכול להביא לילדים שלך חוץ מרמת חיים, וגם הרבה יותר חשובים
ברור שיש זמןארץ השוקולד
אבל יותר קשה ללמוד מקצוע כשצריך לנהל בית במקביל, זה לא סתם שהרמב"ם ציין שדרך החכמים הוא לדאוג לבסיס כלכלי לפני חתונה.

זמן לימוד מקצוע משפיע על היכולת לחסוך כשהמשפחה קטנה, וגם יכול להשפיע איזה מקצוע ילמדו.

ברור שיש דברים אחרים, אבל זה לא סותר, אני בסך הכל דוחה את זמן ההתחלה.
מסכימה ממשBroken Star
רק שבגיל הזה התחושה היא שכולם מסביב כבר נשואים, ובפועל אתה לבד.. בלי יותר מידיי אופציות, אם בכלל.

מה שכן, נראה לי גם שמעבר למקצוע יש עניין של בגרות/התעצבות מסוימת דווקא בגיל הזה.
או שאולי זה תלוי דור.
מסכים עם שני ההיבטיםארץ השוקולד
וואו, עדיף כבר לקצר את השנים המייגעות שלadvfb

המסגרות העל תיכוניות אם זאת החשיבה.

אנשים מבזבזים היום את הזמן בישיבה תיכונית כי במילא בישיבת הסדר הם ילמדו ברצינות אז אפשר לחכות. אנשים בוגרי ישיבות שלמדו בישיבה כמעט כל היום גמרא, לא פותחים אותה אפילו פעם בחודש כי כבר יצא להם מכל החורים בישיבה.

ובמקום לצאת נגד הטרלול הזה שקיים בנורמה של הציבור שלנו אתה זורם איתו, ולא רק שאתה זורם איתו אתה מוסיף עליו וחושב שלמענו כדאי לדחות את גיל החתונה שזהו עניין סופר קריטי.

הפער בין הגיל שכבר קיים הצורך לזוגיות וחיי משפחה לבין הגיל שאפשר לממש את זה בצורה ראלית הוא עושה נזק עצום.

המטרה של תורת חיים כאשר היא נמצאת בחיי החול והמשפחה ולא תחת קירות הישיבה לצערנו הם לא חזון נפוץ וקהל הישיבות צריך לענות על השאלות הקשות הללו במקום לקחת את המסגרת הנוכחית כמובנת מאליה.

שמע, ללמוד מקצוע מכניס דורש השקעהארץ השוקולד
אין מה לעשות, צריך לצבור ידע והבנה וזה לוקח זמן.
אני מאמין בצורת חיים שמסוגלת לתפקד בלי להיסמך על אנשים שחיים אחרת.
רבים שמאמינים בחתונה בגיל צעיר בפועל מציעים להסתמך כלכלית על כאלה שחיים אחרת.
(וכן, תקציבים זה שימוש במשאבים שבעיקר מגיעים מאנשים שחיים אחרת. מעבר לשאלה המוסרית על ההתנהלות הזו, מדובר בדרך שנועדה לקריסה אם כולם יפעלו כך.)

ולגבי ההערה שלך על הישיבה, אני חושב שזה טעון טיפול ושיפור, אבל אני לא יכול לשנות את המערכת ולכן מציע את דעתי כיצד להתנהל כשזה המציאות.
אם היה אפשר להחליט בדיוק באיזה גילעדיין טרייה
מתחתנים יכול להיות שהייתי מסכימה איתך אבל בגלל שזה נושא שכל כך לא בידיים שלנו (בניגוד ללימודים שיש לנו יותר שליטה מתי להתחיל ללמוד וכו) לדעתי לא צריך לדחות את ההשתדלות בחיפוש בן זוג רק בגלל עניין הלימודים/מקצוע (מסיבות אחרות כן יש מה לדחות למשל חוסר מוכנות נפשית). מכירה כמה שדחו כמו שאתה מציע ולצערם זה לא הגיע בקלות ומהר כמו שחשבו וכבר מתקרבים לגיל שקשה יותר להיכנס להריון וכ'ו.
אנחנו התחתנו בגיל 18 ברור שזה לא אידיאלי אבל זה מה שהקב"ה זימן לנו באותו זמן. עכשיו אנחנו 10 שנים אחרי ולכל אחד מאיתנו מקצוע מכניס ברוך ה' וכן זה דרש מאיתנו יותר היינו צריכים ללמוד בתורות ולהסתפק בהתחלה במשכורת מינימום אבל לא חיינו מאנשים אחרים.
טענה מעניינתארץ השוקולד
אז אולי ע"פ סולם הערכים כדאי להתפשר בתחוםadvfb

הקריירה לטובת חתונה בגיל צעיר? נשמע לי ממש הגיוני.

כי מה שאתה אומר זה לא "לא להקדים את החתונה" אלא לאחר אותה.

במובן הכי בסיסי, זה נשמע לי סבל. סבל לשמה.

קריירה זה לא דבר הכי חשוב ווואלה, אם אדם נגיד למד הנדסאי ולא מהנדס לטובת העניין, זה יכול להשמע לי אחלה של דבר. ברור שזה אולי לא מתאים לכל אחד אבל מבחינה ערכית - ברור לי שצריך לתעדף חיי משפחה לפני קריירה.

ולגבי ישיבות - אי אפשר לשנות עד הסוף, אבל *כן* אפשר לא לזרום עם כל הדברים.

לדוגמא בהר ברכה ומעלות מעודדים את החבר'ה לצאת בסוף שיעור ה' ויש לגישה החינוכית הזאת רווח לא מבוטל.

אני אומר כמו הרמב"ם שהציע לדחותארץ השוקולד
ולגבי קריירה, ברור שניתן להתפשר בנושא.

אני רק תוהה אם פשרה בקריירה תוביל לכך שהדור הבא לא יצליח להתנהל בצורת חיים שאנו חיים בה.

אכן, יש רווח והפסד בכל דרך.
מקור?advfb

הלכות דעות פרק ה הלכה יא (אצטט פה)ארץ השוקולד
"דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה ואח"כ יקנה בית דירה ואחר כך ישא אשה שנאמר מי האיש אשר נטע כרם ולא חללו מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה אבל הטפשין מתחילין לישא אשה ואח"כ אם תמצא ידו יקנה בית ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה וכן הוא אומר בקללות אשה תארש בית תבנה כרם תטע כלומר יהיו מעשיך הפוכין כדי שלא תצליח את דרכיך ובברכה הוא אומר ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו."

ממה שזכור לי הספרדים מציינים את ההלכה הזו בחנוכת הבית.
עדיין אף אחד לא מחייב אותך לאחר את גיל הנישואיןadvfb

אולי במקום ללמוד בישיבה צריך ללמוד תואר ואז ככה לקיים את ההלכה של הרמב"ם ולא לדחות את מצוות פו"ר?

לא אמרתי מחייב, אמרתי שהרמב"ם מציעארץ השוקולד
כשהוא אומר שאדם יעשה כל מיני דברים ואז יתחתן ברור שזה דוחה את הנישואין.

שאלה טובה
הרמב"ם לא נוהג לתת עצות אלא לפסוק הלכהadvfb

מי אמר לך שהוא הרחיב את זה לכרל מיני דברים ולא התכוון ספציפית לפרנסה שהיא צורך קיומי? כך נשמע משמע מדבריו, שהחשש היחידי בענייין הוא ההשלכות הקשות כאשר מתחילים ללא פרנסה

אני מסופק מצורת הניסוח כאןארץ השוקולד
אם הכוונה להלכה.

בכל מקרה הוא מדבר על פרנסה ושיקבע לו אדם פרנסה לפני שיתחתן, זה דורש לחכות לעתים ולרוב לחבר'ה בני 23 אין עדיין פרנסה.
אתה מתעלם מכך שהמבנה הכלכלי שהיה בחיי הרמב"םadvfb

הוא לא המבנה הכלכלי שקיים כיום.

איכשהו בני ישיבות מתחתנים מוקדם וגם חיים עם זה ולא צריכים לגנוב. אולי זה באורח פלא אבל זאת המציאות הנוכחית.

טענתי שהרמב"ם סבר שנכון לדחותארץ השוקולד
בשביל בסיס כלכלי, הראית לך שכך הוא כתב.
עכשיו הטענה היא שהמציאות השתנתה?
ייתכן.
אבל בטוח הרמב"ם תמך בדחיית הנישואין לטובת בסיס כלכלי, אז זה לא רעיון מופרך.

האם בממוצע חיים עם זה בצורה שיכולה לשרוד לאורך זמן ושהילדים שלהם יוכלו ללמוד באותן מסגרות ולקיים את אותו אורח חיים?
אני מסופק.

(אגב, אם אנשים מגיעים לצורך לקנות במקומות שמעלימים מס כדי לחסוך עלויות זה גזל, חשוב לא להגיע למצב כזה.)
בכל מקרה,ארץ השוקולד
שכוייח על הדיון, אני נהנה מהשיח איתך פה.
זה חוסר הבנה בתפקיד הישיבה...בייניש אנונימי

הישיבה לא באה לגרום לך לדעת את כל ההלכות שתצטרך. הישיבה באה להקנות לך כלים ללימוד, כדי שגם כשתצא מהישיבה ותהיה 'בעלבת' שקובע עיתים לתורה תדע ללמוד כמו שצריך. לכן לומדים בכל הישיבות כמעט עיון ולא הלכה - כי לימוד מעמיק שמלמד אותך לשים לב לכל דבר עור לך גם בלימוד הלכה. ורוב ככל פוסקי ההלכה אלו אנשים שלמדו שנים ארוכות עיון, ורק אחר כך הלכו לפסוק. 

(כרגע לא התייחסתי לאברכות, כי לא נראה שזה משהו שבא בחשבון מבחינתך, לפחות כך הבנתי מהתגובה שלך...)

אני לא מבין על מה הגבתadvfb

לא טענתי במאומה מה התפקיד המוגדר של הישיבה, טענתי על כשלון מסויים שרואים בקרב בוגרי ישיבות שמעיד על משהו שלא עובד ביחס בין האנשים לישיבות.

רק הערה צדדית?ארץ השוקולד
רוב הפוסקים הם כאלו שלמדו עיון שנים ארוכות?
אשמח לראות ראיה ומקור לכך בבקשה.
(הרב עובדיה למשל סבר שעיון הורס את היכולת לפסוק והוא כתב זאת בחריפות על הרב בן ציון אבא שאול.)

זה מיתוס שאשמח להבין את מקורו.
הכל תיאורטית אפשריארץ השוקולד
אבל בפועל רוב הבנים הדתיים מתחילים ללמוד מקצוע ב23+- ובנות דתיות ב20+-.
^^^^^^^^^^^^^ultracrepidam

18? 20? אבל צריך להרגיש מוכנותבימאית דמיונות

וגם קצת ניסיון בלחיות חיים כמו שצריךבימאית דמיונות

(כלומר- לדעת פיזית מה זה אומר להיות אמין, מתחשב, אכפתי,זריז וכולי

אין כזה דבר גיל שמתאים באופן גורף לכולםאלפיניסטית

זה תלוי בהרבה משתנים...

מה כן, אם אני זוכרת נכון אז סטטיסטית אחוז הגירושין הכי נמוך הוא אצל זוגות שנישאו בין 20 -25

ולכל מי שעונה 18 לחופה - בזמן שזה נאמר התרבות הייתה שונה ואנשים הפכו ל'בוגרים' כבר בגיל 13, כך שזה לא ראייה שמתאימה לדור עכשיו. אלא אם כן מדובר בקהילה מסוימת שמסלילה את אנשיה לחתונה בגיל מוקדם.)

הארות אם מותרארץ השוקולד
ביחס לאמירה הכללית, מסכים שזה משתנה לגופו של אדם, אישית הצעתי טווח שלדעתי מתאים לממוצע.

ביחס להערה בסוף, את צודקת.
ולגבי אחוז הגירושין, האחוז הגבוה ביותר בפער הוא גיל 18 ואז 19-20 שהם בפער מובילים באחוז הגירושין על כל גיל אחר.
אולי כי יש אוכלוסייות במצוקה שנכפים עליהם נישואיןחצילוש
בגיל הזה? בדואים, הריון בלתי רצוי, שידוך כפוי וכו'..

רוב האנשים במגזר שלנו שהתחתנו בגיל הזה סביבי (כולל אני בעצמי) לא מתגרשים ולא אפילו בכיוון. אולי יש אינטרס להשמיט פרטים מסויימים כדי שיהיה נתונים מפחידים כאלה?
תשובה יפהultracrepidam

על אף שהסביבה שלך לא בהכרח מייצגת - האם בסביבה שלך, כאלה שהתחתנו בגיל מבוגר יותר מתגרשים יותר?

את מציינת נכון שזה יכול להיות תלוי מגזר/חברה, אבל עדיין הסביבה המיידית שלך היא לא בהכרח תשובה

ומצד שני, היא כן מלמדת שבסביבה המיידית שלך הסיכון הזה לא מאד משמעותי

וואלה לא. רוב הזוגות הגרושים שאני מכירהחצילוש
התגרשו אחרי לא מעט שנים ביחד, עם ילדים.. חוץ מזוג אחד שבאמת היו צעירים, אבל הבעיה לא הייתה הגיל במקרה שלהם.
תפסיקי כבר עם זה, זה לא מצחיקבינייש פתוח
אולי, אני לא בקי בנתוניםארץ השוקולד
אבדוק בלי נדר בנושא בימים הקרובים
מסתבר שהביאו כאן שההצעה שלך לא נכונהארץ השוקולד
בעמוד 22 במה ש@הלב כמה למלך הביא מפורש שבפרט אחוז הגירושין גבוה יותר בגיל צעיר דווקא במגזר הדתי לאומי.
לא נכון - לקראת נישואין וזוגיות
אלא אם כן את מניחה שיש כפייה על אנשים צעירים במגזר הדתי לאומי להתחתן כבר, יתכן שיש לחץ חברתי בנושא, אבל אני לא חושב שאת מתכוונת בכפייה לכך.
לא נשמע לי הגיוני בשום צורה. סליחהחצילוש
אלה הנתונים, מה לעשות...ארץ השוקולד
אז לא נשמע לי הנתונים האלה..חצילוש
נשמע לי לא רציני.

עכשיו רואה שזה של "נאמני (=מתנגדי) תורה ועבודה".. אומר הרבה. כמו שמרצ יעשו תחקיר על מעשי טרור בקרב תושבי יו"ש..
אשמח שתמצאי נתונים אחרים בנושאארץ השוקולד
אנא תייגי אותי כשתמצאי, אשמח לראות
לא הכל בחיים זה נתונים והפחדות.חצילוש
רוב האנשים באמת לא מתחתנים בגיל 18. אבל בגיל 19-22 כבר הרבה מהבנות מתחתנות והבנים בגילאי 20-25 גם כן בציבור שלנו. אז כולם טועים? והרוב זה לפני תואר או במהלכו, חלק מהבנים לפני צבא או במהלכו ונשארים עוד בישיבה לסוף ההסדר/אברכות. כולם טועים? אני רואה אחרת. הרוב מסודרים ורוכשים השכלה ומתקדמים יפה מאוד. וגם מי שלא רוכש השכלה מסתדר מצויין לרוב. דרושה בגרות ויצירתיות. זה הכל. האמת שאני שוב ושוב מגיבה בשרשורים האלה כי זה באמת באמת מצער אותי שמורידים ככה לחבר'ה צעירים.. מה תכלס חשוב? להקים בית כשר מתוך תורה בשנים הכי יפות או כמה נרוויח וכמה נשקיע וכמה תארים נצבור עד אז.. למה? באמת אני לא מבינה.. למה ההפחדות האלה?

אז בחור הסדרניק סטנדרטי שיוצא לעולם בתחילת שיעור ו', צריך לחכות עוד 4 שנים לפחות שיהיה לו תואר ועבודה מסודרת ביד ואז להתחיל בחיפושים בגיל 29-28? ואולי שקודם יהיו לו גם 400,000 ש"ח כדי לקחת משכנתא או רכב או לא יודעת מה.. אין לדבר סוף!
וואיי כמה שזה נכוןמבינה עמוק
באמת לא צריך לדאוג בגלל מקצוע ה' עוזר
...ארץ השוקולד
מקווה שלא יפגע.

לפעמים ה' עוזר או משלמי המיסים או ארגוני הצדקה לפעמים
וכן, צריך לקחת בחשבון שמצליחים לעמוד על הרגליים ולא שמפילים את עצמנו על הציבור.
לא הכל בחיים זה נתונים, נכוןארץ השוקולד
נתונים זה הדרך לדעת מה קורה ככל הנראה בחיים.

ביחס למה שאת אומרת, אני לא אומר שכולם טועים אלא שיש לכך מחיר ואני מטיל ספק רק אם המגזר שיתחתן בגיל 20-25 יצליח לשלוח את הילדים שלו למסלול דומה לשלו מבחינה כלכלית.

(והטענה שלי איננה רק כלכלית, אני גם חושב שיש התייצבות נפשית שקורית בשנות העשרים המוקדמות וחושב שעדיף להתחתן אחרי.)

אגב, באמת הרמב"ם אמר שדרך החכמים להתחתן אחרי שיהיה להם יכולת כלכלית מסוימת.
ולגבי טענת "אין לדבר סוף" את צודקת שיש בעיה שתמיד אפשר לטעון שצריך יותר, אבל הטענה של "אין לדבר סוף" יכולה לשמש כטענה בעד חתונה לפני התיכון ולפני שמתייצבים נפשית כי אם מחכים עד שמסיימים תיכון אז אולי עד שיהיה מקצוע...
אלא שכנראה צריך לומר שיש רמה מסוימת שצריך במגוון היבטים, וההבדל בינינו הוא איפה נראה לנו שמגיעים למצב האופטימלי.

נ.ב. גם אני וגם את מסתכלים על ההחלטות שלנו ושבעי רצון בהם ולכן חושבים שהיא הדרך הנכונה, שזה נפלא בעיניי
תודה על הדיון, נחמד לדון איתך
תודה על הסיפא, נחמד לדון גם איתך ארץ חצילוש
נראה לי שכיום כל אדם עם כישרונות בסיסיים ובשלות ימצא את הדרך להתפרנס בכבוד כמעט, מה שבימי הרמב"ם לא היה כל כך בטוח בעיני..

מבחינת היכולת לתת לילדים גב אני באמת לא מבינה מה הטיעון.. עד אז יהיה כבר תואר ומספיק שנות עבודה במשק.. הכל עניין של התנהלות חכמה. תשאל עובדי בנק כמה אנשים עם משכורות 5 ספרתיות נמצאים במינוסים וחובות רק בגלל התנהלות לקויה ואורח חיים רהבתני.. מצד שני, יש אברכים אצלינו שכבר חוסכים אלפי שקלים בכל חודש אך ורק מהתנהלות נכונה (יש לי דוגמא לזוג כזה שלא מקבל אגורה מההורים). אז לא נראה לי שבאמת יש עניין קולקטיבי כזה. מסכימה ממש שיש מי שלא בשל, אבל גם אם כן, ברוב המקרים יעשו כמה טעויות ואז ילמדו ויעלו על הגל.. גירושין זה קיצוני, בכל המקרים ששמעתי היו סיבות אחרות, כמו קוי אישיות אלימים ובעייתיים, חוסר נאמנות וכד'.. לא כי היה קצת קושי כלכלי בתחילת הדרך שגרם קצת למתחים. מתגברים. החיים דינאמיים ובאנו הנה כדי לעבוד..
בשמחה שמח לקרואארץ השוקולד
את מעלה טענות טובות, מקווה שגם אני.

מסכים שגירושין זה קיצוני וברור שזה לא קורה אך ורק בגלל מצב כלכלי, אני חושב שזה משפיע אבל לדעתי זה גם קווי אופי שמתייצבים ומשתנים ולכן כשאנשים עדיין יותר משתנים לא ידוע אם הם ירצו לחיות עם אותו אדם שחשבו שהתאים לפני שהוא והיא השתנו.

ביחס להתנהלות כלכלית נכונה, ברור שצריך ולא מדובר רק בסך הככנבות אלא גם בחשיבה והתנהלות כלכלית נכונה.
לא נכוןהלב כמה למלך

גיל 20 הוא בעל אחוז הגירושין הנמוך ביותר.

עמוד 22.

https://s3.eu-west-1.amazonaws.com/cdnmedia.toravoda.org.il/wp-content/uploads/2015/11/%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8-14.5.pdf

תודה על התיקוןארץ השוקולד
אכן, טעות שלי.
נכון. זה מתבסס על בגרות ויש בעיה בדור שאנשיםחסדי הים
לא מתבגרים ומוציאים את עצמם עד גיל מאוחר יותר.

צריך לפתור את הבעיה ולגרום לאנשים להתבגר מוקדם כמו שצריך ולא לחפש את עצמם.
בעולם אידיאלי אתה צודקאלפיניסטית

הכי טוב ובריא שההתבגרות הרגשית מסונכרנת עם ההתבגרות הפיזית, וזה לא קיים עכשיו בעולם המערבי.. ואני לא רואה דרך לשנות את המצב

זאת אמירה חריפהultracrepidam

לא יודע מה נקודת המוצא ומה נקודת היעד שלך,

אני באופן אישי לא חווה את המציאות כאילו זה השינוי הנדרש

הרב עדין אמרעוגיפלצת יואב
שגברים מוכנים לחתונה בגיל 97.
נשים טיפה לפני, בגיל 96.
חח תמיד אהבתי את החוש הומור שלוסבכי החשתי
3x+sin(yπ)⁵חדשכאן
למי את מתכוונתמבינה עמוק
למי ששירשרתי אליוחצילוש
לגמרי נכון ארץ השוקולד
מסכים עם שתי התשובותultracrepidam

לא חושבת שיש גיל ספציפיחופשיה לנפשי
(השלב הנכון הוא אחרי צבא)
גברים או נשים?...כלי פשוט
נשים מתחתנות יותר צעירות בד"כ. (בדר"כ! לא לקפוץ עלי..).
לגברים כנראה לוקח יותר זמן
אולי.כלי פשוט
מה שיוצא הוא שכשנשים מדברות על קשיי הרווקות -
על פי רוב מדובר בתקופה די קצרה שהיא קשה מנשוא.
כשגברים מדברים על קשיח הרווקות - על פי רוב מדובר בתקופה ארוכה פי 3 ויותר, במידה מסוימת ייתכן שיותר נסבלת מהמקבילה הנשית, אבל לגמרי לא בהכרח.

חשוב לערוך את ההבחנה הזאת.

נ.ב. אני רואה פה ניקיות שמדברות על קשיי רווקות כאילו הן 20 שנה בתוך זה,
ואחרי שנה שנתיים מתארסות ואז אתה מבין שהן בנות 19, 20... אז לשים דברים בפרופורציות הנכונות זה גם חשוב.
ועוד משהו: אולי כשאדם יושב רגל על רגל ומצפה לבן זוג, זה יותר קשה מאשר כשאדם פעיל, פועל באופן אקטיבי ולא רק סופר את הדקות.
יש לי שאלותkaparalay
על שתי התגובות שלך כאן (לא מחפשת להתווכח/לריב, ולא צינית, ולא כלום. שואלת באמת)

א. מאיפה הידיעה שנשים מתחתנות צעירות מגברים?
ב. כנ''ל לגבי הידיעה שתקופת הרווקות שלנו קצרה יותר/ שתקופת הרווקות של הגברים ארוכה פי 3?
ג. למה חשוב לעשות את ההבחנה הזאת?
ד. איך לדעתך אפשר לקבוע מי סובל יותר מהתקופה הזאת?

וסתם הערה לגבי ה'עוד משהו' בנ.ב-
אני לא בטוחה שהקביעה הזאת מדוייקת..
לפעמים אדם שאקטיבי ופועל הרבה בנושא דווקא מנכיח את הרווקות שלו יותר, ויכול להיות שבגלל זה יהיה לו יותר מאתגר.
או נגיד אדם שהגישה האמונית שלו היא כזאת שמפנה יותר מקום לקב''ה, וכתוצאה מזה הוא 'יושב רגל על רגל' ומצפה לישועה, לא בטוח שיהיה לו קשה כמו אדם שפועל כל הזמן ומנסה לגרום למשהו שלא באמת בשליטתו לקרות.
(בכוונה ניסיתי את זה קצת דיכוטומי, כדי שהניסוח יהיה ברור, לא בטוחה שאני באמת חושבת ככה, אבל אין ספק שהשאלה על יחסי השתדלות-בטחון וההשפעות הנפשיות שלהן קיימת)
אני לא רוצה להתווכח עם אנשים.כלי פשוט
אני בטוח שהממוצע הגברי הוא לא באזור גיל 20 אלא יותר מאוחר. לא מנסה להכליל ולא אוהב ויכוחים עם אנשים, באופן כללי.
למה חשוב לעשות? לדעתי חשוב להכיר את המציאות כשבאים לדבר עליה.
אי אפשר לקבוע מי סובל יותר, וזה בדיוק מה שכתבתי - שבד"כ לנשים התקופה הקצרה קשה מנשוא, ולגברים התקופה יותר ארוכה. גם כן בד"כ.
יוצאים מהכלל יש בכל כלל.

לגבי הנ.ב. ככה אני חושב. אדם שרק מחכה לתוצאה זה יותר מורכב עבורו שהיא לא מגיעה מאשר אדם שפועל. עם זאת יש גם את הצד שלך ואני שומע אותו.
אזkaparalay
רק מבהירה-
חשבתי שהשאלות עשויות להישמע מתרחבות ולכן הבהרתי שהן לא נכתבות במטרה להתווכח או מתוך ציניות, לא התכוונתי להגיד/לרמוז עליך משהו..

לגבי שאר הדברים, יש לי מחשבות.. אנסה לסדר ולכתוב בהמשך בעז''ה
אני תמיד שמח לקרוא דעות שונותכלי פשוטאחרונה
כל אחד/ת והקצב התבגרות הרגשית שלהם.תילי חורבות

אני מכיר מישהי לא צעירה עם רמת יציבות רגשית של כפית
ויש גם מכירים הפוכים של גברים שבגיל צעיר מאוד כבר פיתחו יציבות רגשית מרשימה,
לרוב בעקבות התמודדויות לא פשוטות...

יש לי 2 נקודות להבהירבינייש פתוח
דבר ראשון, השלב לדעתי המתאים הוא ברגע שיש לך מקצוע ביד. ואם צריך לימודים ארוכים, אז אפשר (במיוחד בימינו) להתחיל לעבוד בתחום כבר במהלך הלימודים במשרה שנועדה לסטודנטים. וחשוב לעשות זאת נכון ובמהלך השנים גם לחסוך.
דבר שני כך או כך ברגע שאדם מחליט על הזמן המתאים להתחתן, כדאי להתחיל לצאת לפגישות שנתיים לפני, כי למצוא את הצד השני לוקח הרבה זמן.
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavender

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

אני יודע את ההתחלה ומשער את הסוף,intuscrepidam
אבל כמו החיים, החלק המעניין זה באמצע ;)
תגובת chatgptבחור עצובאחרונה

🧠 ניתוח השרשור

השרשור עוסק בשאלה קלאסית בדייטים:

כמה משקל לתת למראה חיצוני – והאם "להעלות סטנדרטים" או להתגמש.

הפותחת (Lavender) מציגה דילמה אמיתית:

היא פוסלת הרבה על מראה

מצד אחד רוצה משיכה אמיתית

מצד שני מפחדת "להישאר מאחור" ולהפסיד זוגיות

👉 זה יוצר מתח בין:

אידיאל (משיכה מלאה)

פחד (החמצה / גיל)

---

🧩 מחנות עיקריים בדיון

1. מחנה "משיכה חשובה – אבל מתפתחת"

מייצגים בולטים: נעמי28, מרגול, advfb

עיקרי הטענה:

אסור להתחתן בלי משיכה

אבל משיכה ≠ יופי מיידי

משיכה יכולה להתפתח עם היכרות

🔑 רעיונות מרכזיים:

"אם אין דחייה – תני צ'אנס"

משיכה נבנית דרך אופי וביטחון

יופי ≠ משיכה

👉 זה הקו הכי מאוזן בדיון.

תובנה עמוקה:

הם עושים הבחנה חשובה בין:

תגובה ראשונית (ויזואלית)

חיבור רגשי (שיכול לשנות תפיסה של יופי)

---

2. מחנה "להוריד חשיבות מהמראה"

מייצגים: הרמוניה, בחור עצוב

עיקרי הטענה:

יופי לא חשוב לאורך זמן

מתרגלים למראה

מי שמתעקש על יופי – עלול להיתקע

🔑 טיעונים:

"יש זוגות עם פערי יופי והם מאושרים"

יופי משתנה עם השנים

מי שבררן מדי עלול להישאר רווק

הטון:

מעט שיפוטי / מחנך

(למשל ההערה: "תסתכלי במראה")

👉 זו גישה יותר אידיאולוגית-ערכית מאשר רגשית.

---

3. מחנה "תהיי כנה עם עצמך – אל תכריחי"

מייצגים: advfb (בעיקר), ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אי אפשר "לפתור רגש עם היגיון"

אם אין פוטנציאל – לא בכוח

צריך ניסוי וטעייה

🔑 רעיונות:

"זה עניין רגשי שצריך לעבוד מולו"

לא לשים סטופר למשיכה

תני לתהליך לקרות טבעית

👉 זה קו מאוד פסיכולוגי-מודרני.

---

4. מחנה "דיוק פרקטי / טכני"

מייצגים: נעמי28, ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אם את פוסלת מראש – תסנני מראש (למשל תמונה)

אל תבזבזי דייטים בלי סיכוי

🔑 גישה: יעילות > אידיאל

---

🧠 עומק פסיכולוגי של הפותחת

הדיון האמיתי הוא לא על יופי – אלא על פחד:

פחדים מרכזיים:

1. להתפשר ולהתחרט אחרי חתונה

2. לא להרגיש "עפה עליו"

3. להחמיץ את הזמן

היא אומרת במפורש:

> מפחדת להתחתן ולא לאהוב מספיק

👉 זה לב הדיון.

---

⚖️ קונפליקט ליבה

השרשור כולו יושב על מתח בין שני עקרונות:

צד רגשיצד רציונלי

אני רוצה משיכה חזקהאין מושלם

לא רוצה להתפשרהזמן מוגבל

זה חשוב ליאולי זה שטחי

👉 כל המגיבים בעצם מנסים לאזן בין זה.

---

🧩 דפוסים מעניינים בדיון

1. הבחנה חשובה שחוזרת כמה פעמים:

👉 דחייה ≠ חוסר משיכה

דחייה → כנראה לא מתאים

חוסר משיכה → אולי יתפתח

זה אולי הכלל הכי פרקטי שעלו בדיון.

---

2. תפיסת "אהבה משנה תפיסה"

כמה מגיבים טוענים:

> כשאוהבים – גם המראה נהיה יפה יותר

👉 זו תפיסה מאוד נפוצה בפסיכולוגיה של זוגיות.

---

3. לחץ חברתי סמוי

המשפחה → "תני צ'אנס"

החברות → "תעלי סטנדרטים"

👉 כלומר: היא לא מתלבטת לבד – היא בין קולות סותרים.

---

4. נושא של שליטה מול חוסר שליטה

מראה = נתפס כ"קריטריון ברור"

אהבה = לא צפויה

ולכן היא נאחזת במראה כקריטריון ביטחון.

---

🧾 מסקנה כוללת

הקו הכי חזק בדיון (והכי מבוסס): 👉 לא להתחתן בלי משיכה – אבל לא לצפות שהיא תהיה מיידית

ולצד זה: 👉 אם יש דחייה – לא בכוח

---

TL;DR 🪶

השאלה: כמה חשוב מראה בדייטים

רוב המגיבים:

👉 משיכה חשובה, אבל יכולה להתפתח עם הזמן

חלק טוענים:

👉 יופי לא קריטי וצריך להתגמש

אחרים מדגישים:

👉 זה רגש – אי אפשר לכפות אותו

הפחד המרכזי של הפותחת: להתפשר ולהתחרט

התובנה הכי חשובה:

👉 יש הבדל בין דחייה לבין חוסר משיכה זמני

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

הרב מאניס פרידמןכינור יהודי

אני ממליצה מאוווווד לשמוע אותו. הוא מומחה לענייני שידוכים ונישואין והתובנות שלו מדהימות ממש. למדתי ממנו המון! תחפש ביוטיוב.

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

כנראה אני יוצא מנקודת הנחה שלרוב ההצעותintuscrepidam

יש אופי טוב ואנחנו מדברים בתוך הטווח המצוי, ככה שלכולם יש הערכה בסיסית.

זה די נשמע לאורך השרשור שמה שחשוב לך זה יציבות. השאלה אם זה בתור משהו שאת מעריכה או צורך שאת רוצה להשלים.

אם יש לך גבר יציב מול גבר ששמח וכיף איתו, את לוקחת את הראשון?

אם הוא היה טוב, אז במה כבר הוא היה צריך להשתפר?

ד"א, מבחינה גנטית בשביל שהילדים שלך יצאו משובחים את צריכה לבדוק את המשפחה ולא את הבחור. יכול להיות שהוא בקצה, אבל בשלב שתכירי את המשפחה זה כבר פחות יעניין אותך כנראה.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך