מאנונימי כי חוששת שגיסתי כאן - ענייני חמות וחםאנונימית בהו"ל
יש לי חם וחמות ממש קשים, זה ברמה שבעלי הזהיר אותי עוד מלפני החתונה מפני ההתנהגות של ההורים שלו. גם ההורים שלי שמו לב לזה במהלך ההכנות, ואפילו הילדים שלהם לועגים להם מאחורי גבם על ההתנהגות שלה וכועסים עליה לא פחות מהכלות/ חתנים.
חמותי שואלת שאלות מאוד לא רגישות כמו - האם אני בהריון וכשאנחנו עונים שלא, אז היא אומרת ש"לשקר אין רגליים במקרה הזה", ובאמת לא הייתי בהריון, פליטות פה על ההורים שלי וכו'.
כשסיפרנו בשבוע 4+4 חמי אמר לנו שפעם הבאה מותר לשקר ולא מספרים בשלב כזה, במקום להביע התרגשות או שמחה... וסיפרו לאחים למרות שביקשנו ממש ממש שלא עד אחרי השקיפות והשד יודע למי עוד
סביב החתונה היו עניינים מול ההורים שלי, וגרתי בבית כי היה קורונה אז שמעתי הכל ובעלי היה פחות מודע כי היה בישיבה, וכשסיפרתי הוא אמר שתמיד רבים סביב החתונה ושההורים שלי לא צריכים לספר לי הכל. אבל זה היה ממש מגעיל ואני פגועה מהם עד עצם היום הזה על כך.
בעבר היו להם הערות על המראה שלי, על איפה שגדלתי וכדו' ואני סוחבת את זה ולא מצליחה להשתחרר מזה.
הם מאוד שתלטנים - הודיעו לנו שאני יולדת בשבוע 42 וגיסתי בשבוע 37 ואז תהיה ברית כפולה ביחד (ושתינו לא מספרות אם זה בן או בת, אבל ברור שזה בן, ומה יהיה השם השני שלו ושחמי יהיה הסנדק, קלללללל אין שאלה בכלל).
הייתה חתונה של בת דודה שלא הגענו כי הייתי בשליש ראשון והקאתי את חיי אז האוטו היה אצלי כי היה לי מבחן באותו יום, ובעלי אמר להם שהוא לא יכול להגיע בתחבצ כי אין לו איך לחזור וזה מאוד רחוק והוא עובד למחרת, אז קיבלנו זילזול בעבודה הלא מכובדת שלו (סטודנט שקורע את עצמו בחופש בשביל כל שקל בזמן שהם אמידים מאוד ולא עוזרים לנו כלכלית כמעט בכלל, לעומת ההורים שלי שבמצב סוציואקונומי רגיל למדיי ועוזרים פי כמה וכמה וכמה). כעסו עלינו ולא דיברו איתנו לכמה ימים, וכדי לפייס היינו צריכים להגיע להשבעה של אח שלו בצבא (במקום לנסוע לחתונה של חברה שלי) ובנוסף לקנות מתנה מהכסף שאין לנו לזוג הצעיר שנעדרנו מחתונתו ולשלוח הודעת התנצלות לדודים.
הם יורדים עלינו שהריהוט שלנו יד שניה ואנחנו גרים בזבל... פשוט לא מבינים את המצב הכלכלי שלנו, ומביאים מתנות כמו שובר לבית קפה או סט מצעים מורדינון כששנינו סטודנטים ובאמת נעדיף את ה200-300₪ האלו במקום "להתפנק".
הם מזלזלים מאוד בדרך חיים שלנו, ואנחנו מאוד עצמאיים ובקושי נעזרים בהם, אבל הם מרשים לעצמם לדחוף את האף ולדרוש שנגיע ולחטט ולהתערב ולעשות מניפולציות כל פעם שאנחנו עושים משהו שהוא לא למורת רוחם.
והיו עוד כמה סיפורים, אבל נראה לי הלך הרוח הכללי מובן...
הם התקשרו יום אחד שהם בדרך אלינו, וביקשנו שהם לא יגיעו כי אני בדיוק חוזרת מהעבודה ובעלי מקניות והבית הפוך ועוד לא התחלנו לבשל שבת וזה פחות מתאים הפעם... הם פשוט ניתקו עלינו והגיעו בכל זאת. התעצבנו בטירוף ושלחנו הודעה שזה לא היה לנו נעים, ושלא נגיע בשבת הבאה כי אנחנו זקוקים שיכבדו את הפרטיות שלנו.. קיבלנו דממה רועמת, ניתוק חשבון מסויים שהם משלמים עבורנו (לא סכום בשמיים, אבל חתיכת מניפולציה מסריחה כשהם לא מדברים איתנו). כשהכרחתי את בעלי להתקשר ולהתפייס איתם (לא בגלל הכסף, אלא כי לא נרדמתי בלילה מהמחשבה שמקפידים עליי עד כדי כך) הם צעקו עליו שאני מרחיקה אותו מהם ושאני לא מאירת פנים ותמיד חולה וחלשה ולא נחמדה ושהם דורשים לדבר איתנו, שיחה של ארבעתנו ולהבהיר כמה עניינים.
התשלום כמובן לא התחדש, אבל משפחה זו משפחה מבחינתי ולא משנה כמה הם דפוקים, צריך להתפייס. אז השבת אנחנו מגיעים והשיחה הזאת תתקיים כנראה. אני בחרדה מטורפת. לא מעוניינת להיות שם. אמא שלו תמיד צורחת, אני לא מסוגלת, אני בוכה כשצורחים עליי גם אם אני יודעת שזה לא אישי. ואין לי מושג איך להתמודד איתם. אי אפשר לפתוח את הפה ולהגיד באמת, זה יהיה נאום בצרחות של הטפות וביקורת ואני אצטרך לשבת שם ולהשתדל לא לבכות כי אסור לבכות אצלם.
אני בחרדות פסיכיות שהם יופיעו בחדר לידה, או מייד אחרי ויעשו מניפולציות ויכריחו אותנו ליישר קו לפיהם בברית/ה ובאופן כללי אחרי הלידה.
לפעמים בא לי לנתק קשר ולהעלם, אבל אני מאמינה בערך של המשפחה.
לא בא לי לבכות לבעלי כי זה ההורים שלו, וכי הוא כועס עליהם בטירוף וזה רגיש מאוד ומוביל גם לפיצוצים קטנים בינינו. למרות שהוא מגבה אותי ומבין ואומר שההורים שלו דפוקים והכין אותי לזה עוד לפני החתונה - בסוף הם ההורים שלו ופוגע לשמוע שהייתי מעדיפה שלא נגיע שבתות בכלל ושרק הוא יסע בימי חול ושאני לא רוצה להיות בשיחה איתם ושהם מעוררים בי חרדה ושאני סולדת מאורח החיים שלהם ומסדרי העדיפויות שלהם שבעיניי לקויים מאוד.
לאחרונה התחיל לי חשש, שבעלי לא ידע להיות אבא, כי אין לו מודל הורי טוב. מפחיד אותי שהוא יעתיק את ההתנהגות שלהם, והוא כל כך שונה מהם ועשה עבודה פסיכית עם עצמו ויצא פשוט אחר מהבית שהוא גדל (יש עוד כמה אחים שגם מאוד שונים מאיך שגדלו וזה מהמם) שאני מפחדת להגיד לו את זה ושזה יפגע בו, אבל זה ממש יושב עליי.

הכל יושב עליי. הפחד מהשבת הקרובה, הפחד מאישיויים סביב הלידה, הפחד שבעלי ישחזר דפוסים, ההבנה הקשה והכואבת שאלו חמי וחמותי ונדפקתי איתם לכל החיים.

יצא פריקה בתכלס, אבל אם למישהי יש עצות ותובנות, אשמח לשמוע.
בכל אופן, תודה למי שקראה עד לכאן. ואם מישהי זיהתה אותי - אשמח שהיא תגיד לי באישי... חשוב לי ממש.

ואוו חיבוק גדול! נשמע קשהבתנועה מתמדת
יש לי רק עצה אחת- שהוא יהיה מול ההורים שלו.
אל תתערבי.. רוצים לדבר עם ארבעתכם? שבעלך יגיד שאם הם רוצים יכולים לדבר איתו.
מתקשרים אליך? אם הוא לא לידך אל תעני, אם שניכם יחד שהוא יענה.
וכן על זו הדרך.
קל להגיד קשה לבצע, אני יודעת..
קבלי המון כוחות וחיבןקים!
את נשמעת מדהימה ושממש לא מגיע לך יחס כזה❤❤
בהצלחה!
וואוו.. זה לא אמיתי מה שאת עוברת!!!יעל...
אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל להגיב מרוב שזה מטורף... הם נשמעים נוראיים.

זורקת כמה דברים:
א. את אלופה!!!
ב. מדהים שבעלך יצא נורמאלי אחרי הורים כאלו
ג. אל תודיעו להם כשאתם יוצאים ללדת!! תעדכנו רק אחרי שהתינוק יוולד בעז"ה ושאת מתאוששת קצת
ד. שימו גבולות, למרות ועל אף התגובות שלהם. תדרשו כבוד לפרטיות שלכם ולמה טוב לכם
ה. השיחה בשבת הקרובה נשמעת הזיה ממש, .. תנסו לחשוב אם את מעדיפה לשתוק, או שזו ההזדמנות להניח 2-3 דברים שחשובים לכם והם הגבולות שלכם. אותם כמובן בעלך יאמר (שהראשון שבהם זה שיכבדו אותך!!)
ו. בקשר לאבא שבעלך יהיה - נשמע שהוא באמת עשה דרך ויהיה אבא מצוין, ויחד עם זה- תלכו לסדנאות נורות, תקראו ספרים, תלמדו על זה הרבה..

בהצלחה יקרה!!
וואו מטורףאני10
תקשיבי יש פה מלא עניינים שונים שמתערבבים לכם. מרגישה שבחלק מהדברים ממש תיארת מצבים שלנו מול ההורים אז מרשה לעצמי לייעץ, כמובן קחי מה שמתאים..

אמירות חסרות טקט - זה באמת קורה. מלא אנשים אומרים דברים מפגרים לחתנים והכלות שלהם אבל אצלכם זה מתנפח בגלל הקשר.
האמת שדווקא את הדברים האלה הייתי מנסה טיפה לנטרל אם את מצליחה.

עלבונות - זה באמת קשה. אני גם סוחבת איתי אמירות ממש מעליבות וזלזול של חמותי בי ובמשפחה. האמת? אין מה לעשות. בדיוק כמו אמירות חסרות טקט, נראה לי שזה שני תחומים שהבסיס הוא שצריך להבין שאי אפשר לשנות אותם. ורק אפשר לחשוב איך נימנע ממצב דומה בעתיד, ואיך הבעל עונה להורים שלו ועומד לצד אשתו לא חשוב מה.

מניפולציות - זה כבר קו אדום. משפחה זה חשוב, אבל ההורים לא יכולים להחליט איך החיים שלכם יראו. נקודה. ואם הם לא ידברו איתכם כי תשלחו את הילדיםלבית ספר שלא מתאים להם? מה תעשו? צריך להבין שיש מקומות וזמנים שצריך להציב קו אדום בוהק. סליחה שאני משווה אבל יש חמים והורים שהם כמו ילדים - אם הם רואים שזה מפעיל אתכם הם ישתמשו במניפולציה הזו כל פעם.
ומנסיון אישי גם אם הם מחרימים, הרבה פעמים אחרי כמה זמן שהם מבינים שזה לא מפעיל אתכם הם ירגעו ויבינו שהשליטה על החיים שלכם היא שלכם.
הכריחו אתכם לבוא? לא מתאים לא באים.
הכריחו לקנות מתנה? לא מתאים לא קונים.
המניפולציות שלהם ילוו אתכם בעה עוד הרבה שנים ואתם צריכים להבין איך לעמוד מולם.

הקטע עם התשלום הוא מניפולציה מסריחה אבל האמת זכותם ובמקומך הייתי שמחה לא לקבל את התשלום הזה מאנשים שמתנים אותו בלרקוד לפי החליל שלהם.

לגבי שיחת הנזיפה, אני קצת קיצונית אבל האמת הייתי אומרת להם (באמצעות בעלי כמובן) - רוצים שיחה? אין שום בעיה. בחדר של מטפלת זוגית שתתן גם לנו לדבר.
אני ממש לא חושבת שאתם צריכים לתת להם למחוק אתכם, זה לא חלק מכיבוד הורים ובעיניי זה גם לא ערך המשפחה. לא הייתי רוצה לחנך את הילדים שלי שיש מישהו שיכול לדרוך עליהם ולהשפיל אותם בטח לא בשם ערך המשפחתיות, ובטח לא כי זה הורים.
לכל אדם יש זכות קיום, בחירה ועמידה גם מול ההורים.

לגביכם ממש מממש מממשששש ממליצה בחום ללכת לטיפול או אישי או זוגי. מנסיון אישי זה יכול להיות ככ משמעותי ובאמת לעזור לזוגיות.
וגם יעזור לך לעשות הפרדה בין בעלך להורים שלו בראש, ולא להשליך עליו את החרדות מהם.
לי אישית זה גם מאד עזר ללמוד איך לדבר איתו בצורה שלא מעליב אותו הקושי שלי מול ההורים שלו, כי לפני זה לא הרגשתי שאני יודעת איך.

אוף.. ושיהיה בהצלחה בשבת
ומוסיפהאני10
לגבי הלידה, כמוך הייתי בחרדות (מבוססות בגלל מה שקרה לגיסתי) שחמותי תגיע ישר לחדר לידה ובאמת מה שממש הרגיע אותי שבעלי הבטיח שהוא לא מספר כלום לאף אחד עד שאני אומרת לו שזה בסדר ובאמת סיפרנו רק כמה שעות אחרי שעליתי למחלקה. אתם יכולים גם לחכות לאחרי שעות הביקור ככה שיוכלו להגיע רק בבוקר.
כתבת מקסים!!!לפניו ברננה!
כל הכבוד לך
חיבוק גדול על ההתמודדות וואו ענק על הדרך שעשית ואת עושה בנושא
אין לי מה לייעץאהבתחינם
בתכלס כי אני באותה סירים לפעמים..
מהפחד להיות שם,
ומהפחד שבעלי יצא כמוהם חס ושלום!(או שיצא ועבר תהליך כבר לא יודעת..)

אבל תשמעי שאת מהממת.
היה שלב שהיה לי תנאי שאו אני או הם.
אבל באמת שהם הרסו לי את הבית ואת הנפש
הוא לא התנתק מהם
אבל ברור לו היום שאנחנו לא עושים משהו שלא משמח אותי.
ןזהו,
ואת כזאת מכילה ומהממת. באמת.
ואי נשמע איזו מסכנה!!!! חיבוק ענק קודם כל!ציפיפיצי

אין לי כ"כ מה לייעץ, רק חשוב לי לכתוב שאת צריכה לחשוב רק על עצמך ועל התינוק  כרגע

ועל השלום בית שלך עם בעלך.

ולהתחיל לדאוג לעצמך ולרוגע הנפשי שלך ולדעתי? להתרחק מהם. רחוק-מתוק דחוף!!

ואת השאר, יבואו תיכף חכמות יותר ויתנו עצות

בהצלחה!

וואו חתיכת התמודדות!!!והרי החדשה
אני בהלם איזה סיוט איתם

את ממש גיבורה ואת האמת- גם בעלך ממש גיבור שהוא שורד את זה.

אין לי המון מה להגיד לגבי ההתמודדות איתם - באמת הכי חשוב שאתם יחד וחזית אחת
ובאמת מהממת את שאת מבינה את החשיבות של המשפחה ושהוא לא ינתק איתם את הקשר...

נקודה אחת שכתבת בסוף ורציתי להרגיע אותך
זה שהוא היה עם הורים קשים ממש לא אומר שהוא יהיה כזה בעצמו
נכון שבאמת הורים נוטים לדפוס שהם חוו בבית גם אם זה דפוק, אבל כשיש מודעות ועבודה ורצון להיות אחר זה לגמרי משפיע
ונשמע שבעלך לגמרי מודע ושונה מהם מאוד
מניסיון אספר לך שבעלי מגיע מילדות קשה ואבא נוראי והוא האבא הכי טוב בעולם!..

בעזרת ה' שיהיה לכם הקלה ותבנו את הקן המשפחתי שלכם בלי כל הרעל הזה שלהם
אני מציעה שתלכו ליעוץ זוגי או לפחות בעלךמקסיקנית

לאישי

זה יעזור לכם מאד

זה יתן לך כח לעבור את הכל, לדעת איך להגיב.... זה יחשל אותכם!!

וחיבוק על החוויה! זה נשמע קשההה!!

לגבי השיחה בשבתתשמרי על זכות השתיקה. פשוט כך!!! 

ולגבי הלידה גם אני אכלתי סרטים שחמותי תתערב ותכנס. בפעם הראשונה זה קרה ןאפילו בקשה המקומי איזנ אוכל אני רוצה..... בפעם השניה כבר היה אחרי שהתייעצתי ולמדתי לשים לה גבולות

אז גם את תלמדי

ואתם זוג מהממם!!!

קודם כל חיבוק זה באמת הרבה עומס נפשי להתמודד איתו.פלא הבריאה
קודם כל זה נשמע שאתם זוג מקסים שתומך אחד בשני פתוח. ומאוד מאוד עצמאי. כל הכבוד לכם! כל הכבוד שאתם מסוגלים לעמוד על הרגליים בעצמכם ולהסתדר עם מה שיש. זה מדהים לא כולם מצליחים.
ואם תרצי אתן כמה עיצות. את כותבת הרבה על הורים שמפעילים מניפולציות ומכרחים דברים, ומתערבים וכו'. השקפת העולם שלי היא שאם יש צד אחד שמפעיל מניפולציה או שמקרבן יש צד שני ש"נענה" למניפולציה שנכנס למקום קורבני. בסיפור הזה כנראה שזה הצד שלכם. אז איך לא נופלים לקורבניות? 2 דברים בחירה. וגבולות.
לזכור תמיד שבכל סיטואציה יש לכם בחירה. יש בחירה להיענות לדרישה מצד ההורים ויש בחירה לעשות מה שמתאים לכם. לכל בחירה שתעשו יהיו השלכות. אבל היא עדיין בחירה שלכם. אתם יכולים לבחור להקשיב לפחד/החשש שלכם מהם ולעשות מה שהם מבקשים. ואתם יכולים לבחור לשים גבול. יכול להיות שבטווח הקרוב הבחירה הראשונה "תקרב" בינכם. על פני השטח תמשיכו להיות בקשר. אבל מתחת לפני השטח כמו שאת מרגישה נצברים מטענים, תסכולים והרבה שנאה אפילו. ומצד שני אפשר לבחור לשים גבול שמתאים לכם. לא לבוא לשבת, לא לשתף שלא מתאים, לא לבא לאירועים אתם בוחרים.
בכל סיטואציה תמיד יש לכם בחירה בחירה לכבד את הפחד ולהקשיב למה שאמרו לכם. או בחירה ללכת בדרך העצמאית שלכם. לא משנה מה תבחרו קודם כל תרגישו את הבחירה הזאת וזה יוציא אתכם מהמוד הקורבני.
דבר שני יכול להיות שאם תשימו להורים גבולות בטווח הקרוב הם מאוד יכעסו. אולי אפילו הקשר יתנתק. אבל אם תקפידו לעשות את זה תוך כדי שיתוף וכבוד אליהם לרוב בדרך כלל הם יכבדו ויעריכו אותכם בסוף. כי מי שמפעיל מניפולציה הוא קצת מזלזל בצד השני. מה הכוונה לשתף? לפני כל גבול שתשימו תגידו למה אתם עושים כך. בצורה הכי עניינית ובלי להכנס לוויכוח. לא מתאים לנו להגיע לאירוע בגלל מצבנו הפיזי. אנחנו מבקשים שתכבדו. (לא תכבדו זה בעיה שלכם). אתם לא חייבים להתנצל על כלום. אלא אם באמת פגעתם ואת זה את תרגישי!
כרגע את בפחד עצום ללכת לשבת בגלל ה"שיחה". איך בוחרים יש אפשרות לשים גבול ברגע שמישהו מדבר לא בכבוד לבקש בנעימות לא לדבר אליך ככה. אם זה חוזר תצאי. יש אפשרות גם לא לבוא לשבת. להסביר בטלפון שאתם לא מעוניינים בשמוס. אם הם מוותרים על זה תבואו בשמחה . לא מוותרים אל תבואו. אין לך שום חובה להכניס את עצמך למקום שלא טוב לך בו גם לא מבחינה הלכתית! תבדקי טוב מה הגדר של כיבוד הורים.
ודבר שלישי האחרון אבל מאוד חשוב מכיוון שזה ההורים של בעלך כל התקשורת מולם צריכה להיות שלו. (כל עוד זה לא קורה פנים אל פנים מחלל וגם אז הוא חייב בהגנתך). חשוב מאוד שתשתפי את בעלך הפחדים, ב*רגשות* הכי חשוב לשתף ברגשות שלך. מה מציק לך בכל סיטואציה איך זה גרם לך להרגיש. ובעלך צריך להעביר מסר אסרטיבי הלאה. ולדאוג שלא יפגעו בך בכם.
בהצלחה. יקרה שיהיה תהליך. לא של יום ולא יומיים אבל בסוף יהיה לזה פתרון טוב.
אם יש לך עוד שאלות מוזמנת ממש לפרטי.
מה זה אומר שהיא תמיד צורחת?גברת מכנרת123
ושאת צריכה לפחד לשבת שם ושיצרחו עליך? נשמע לא בריא בהרבה רמות.... משפחה משפחה אבל יש גבול , יש בני משפחה גם הורים שמותר לפגוש פעמיים שלוש בשנה ולא לשבתות , לא יכול להיות שאת/אתם תחוו חוויות רגשיות ופיזיות ככ קשות כי יש ערך למשפחה .. זו דעתי . וכמובן הייתי מתייעצת עם איש מקצוע חריף ביותר שמלווה אתכם צעד צעד בתהליך. הרבה הצלחה
נשמע מטורלל למדיהמקורית
חיבוק ענק על החוויות הקשות ❤️
במקומך - מעבירה אחר כבוד את השרביט לבעלך. שיבהיר בצורה חד משמעית שרק הוא צריך לנכוח בשיחות כאלה. תנתקי מגע ותדמרי על כמה שיותר דיסטאנס. הם מניפולטיביים מאוד.
אל תפלי לשיחות איתם ולשיתופים.
והאמת? נשמע לי מאוד הגיוני לא לנסוע שבת למקום שמתנהגים אליכם ככה. יש גבול לכל תעלול.
ממליצה להתייעץ עם תלמיד חכם שידריך אתכם. אולי גם ירגיע את בעלך קצת שיש סימוכין לדבר הזה
שולחת חיבוק ענקקלפניו ברננה!
מרגישה שקטונתי מלייעץ.
אבל זה נשמע ממש ממש קשה 💕💕💕
וואו חתיכת סיפורביבוש
לגבי שבת-אני בשום פנים ואופן לא הייתי מגיעה. הייתי ממצילה שבעלך יגיד להם שאת/אתם לא מרגישים בנח להגיע שבת במצב הזה, ושידברו איתכם בטלפון/בפגישה בערב. לא מגיע לך הסיוט הזה של להיות שם שבת. רק תדמייני מה תרגישי שם כל השבת ושכנראה תצטרכו להתנצל וכו.
לגבי ההורות של בעלך, יכולה להגיד לך על עצמי שחוויתי הורות ממש גרועה, ודווקא בגלל זה אני חושבת שאני אמא מדהימה עם המון נסיון חיים, רגש ואהבה לילדים שלי. הרבה אנשים מתפלאים על הסבלנות שלי ואני מגיעה מבית הפוך מזה לגמרי. אז לדעתי אין לך בכלל מה לדאוג. אם הוא בעל טוב היום אין סיבה שיהיה אבא גרוע.
מעבר לחיבוקים, מעירה שאני לא חושבת שמשפחה זה מעלקופצת רגע
הכל.

לא חושבת שהייתי מגיעה לשבת יחד עם שיחת נזיפה.
למה אתם צריכים ללכת לזה בכלל?
נשמע נורא ואיוםאביול
חיבוק!
וואו יקרה, כמה עומס רגשיחדקרן
נשמע מורכב מאוד.
לא קראתי תגובות קודמות, כותבת מה שעולה לי לראש -
1. לגבי השיחה - תעשו אותה ביום חול. אפשרי? כדי שלא תצטרכי להתיקע שם כל השבת באווירת אימים שכזו. כדי שתהיה לך את האופציה לקום וללכת בכל שלב. תודיעו שאת מרגישה לא טוב ולא תוכלו להגיע השבת (או כל סיבה אחרת), תכיני אוכל בקטנה ואת השיחה הזו תנהלו בזמן אחר.
2. לגבי הלידה - תשתפו רק אחרי שהלידה תסתיים ותתאוששי קצת.

ציינת שאת בחרדות ומפחדת ... וזה מובן כלכך לאור מה שתיארת... בעיניי במצב כזה, במיוחד לקראת לידה (נשמע שראשונה, נכון?) הבריאות הנפשית שלך בעדיפות ראשונה. תצמצמו מגע ככל הניתן כדי שתוכלי להיות כמה שיותר רגועה.

שולחת חיבוק גדול והרבה כוח!
לא לסוע לשבת, חד משמעיתרינת 23
את לא אמורה לסבול ככה, את לא אמורה לעבור השפלה.
שום פיוס לא יצמח מזה.
שבעלך יסע אליהם ביום חול וידבר איתם בלעדייך.
מקסימות ויקרות כולכן, תודה ❤️אנונימית בהו"ל
על החיבוקים, החיזוקים והעצות!
עונה לכולכן, וסליחה שלא בכוחותיי לענות אחת אחת...
בעלי מדהים מדהים, הוא מתנהל מולם לגמרי, טלפונים, ווצאפים, פנים אל פנים... אלא אם כן באמת מתרחשת סיטואציה בלייב שפונים אליי ישירות, וגם אז אני מאוד אשתדל להעביר את השרביט לבעלי. אבל נניח אם חמותי שואלת למה לא קמתי לתפילה (למה זה עניינך גברת יקרה, האם את רוצה שאני אשאל מדוע את מלבינה פני חברו ברבים? ) אז אני אגיב כי אין לי ברירה כ"כ.
ספציפית הפעם, הם ביקשו שזה יהיה באיזה ערב, אבל אין לנו אחד כזה פנוי... וביקשו שאולי בבחירות, אבל עבדנו כי אנחנו באמת קורעים את עצמנו בשביל כל שקל ועדיין בקושי בקושי סוגרים את החודש. הם מנותקים בטירוף ואין להם מושג מה קורה, ההורים שלי לעומתם עוזרים לנו כלכלית למרות שהם במצב סוציואקונומי נמוך בהרבה. עכשיו אני לא מצפה מהם לעזרה כלכלית, וגם מההורים שלי לא ומודה על מה שיש לגמרי! אבל כן מצפה שלא יזלזלו בזה שעבדנו בקיץ בקייטנה, ועכשיו בבחירות... הם קוראים לנו "תפרנים" או "מחפשים קומבינות".
לשבת אנחנו נגיע כי אין ברירה. אם זה לא יהיה השבת, זו תהיה שבת הבאה או שאחריה או שאחריה. ומה שחשוב להם - הם לא שוכחים. מעדיפה לסיים עם זה וזהו.
אמרתי לבעלי שאני לא מעוניינת להיות בשיחה, והוא אמר שזו החלטה שלי, אבל לדעתו אם אני אהיה אז זה יתן לו כח לפתוח את הפה גם אם יהיה שמוס, ובסוף גם אם הם מתעצבנים - לדעתו לטווח הרחוק הגבולות שלנו מחלחלים ולפעמים שווה לו לריב בשביל זה... מה גם שלדעתו ההורים שלו לא יתנו לי בקלות להתחמק מהשיחה הזו, ושאם יהיה נוראי - אני רשאית לקום וללכת והוא יגבה אותי ב100%.
חמותי מדברת בקול רם, תמיד... זה הקול שלה. תמיד לא טוב לה, ממורמרת, מרימה את הקול... זה כאילו נותן לה תחושת עליונות או שליטה או שסתם זה מיתרי הקול שלה, אין לי מושג. אבל יש משהו תוקפני בטון שלה, ואני מגיעה מסביבה מאוד מאוד עדינה, אז יודעת בשכל שזה לא מולי, אבל בלב ממש קשה לי לא להפגע ממנה. גם אם אני משננת אלף פעם שזה לא אישי, לא תמיד אני מצליחה לעשות את ההפרדה.
לגבי הלידה - החלטנו שלא נודיע שאנחנו יוצאים ללדת, וזו אכן עצה מעולה. גם החלטנו שאם הם יעלבו, נגיד שהכל קרה מהר ומצטערים שלא הספקנו לעדכן או איזה משהו בסגנון (לדעתי מותר לשקר פה, זה ממש בשביל בריאות הגוף והנפש שלי ובשביל שלום בית). אני חוששת גם מהביקורים אחכ. ומהתערבות אחרי הלידה, בהמון תחומים.
בקשר לבעלי, אני בטוחה שהוא יהיה אבא מדהים מדהים ❤️ הוא אדם מיוחד ברמות!! אין כמותו!!! זה חשש שהוא העלה בפניי פעם בהקשר הזה, ואז פתאום זה צף כי יש טריגר רציני מולם וכי הלידה מתקרבת בצעדי ענק...
לגבי להעזר באיש מקצוע - אני בטיפול רגשי בחודשים האחרונים בגלל התמודדות אחרת ולא קשורה, אבל זה ללא ספק צף שם ואני מרגישה שאני מקבלת כלים ומדברת על זה גם עם בעלי, וגם הוא נתרם מזה. אם יהיה צורך בעתיד אז גם הוא ילך בנפרד או לחילופין נלך יחד למשהו ממוקד לקבל כלים ולעבד את הקשר המורכב הזה... אבל כרגע יש לנו עוד מיליון חזיתות להתמודד איתם בחיים ולא שייך להוסיף טיפול גם מבחינת זמן, גם מבחינת כסף וגם מבחינת כוחות נפש. במיוחד כשאני מקבלת כלים שמאוד עוזרים בטיפול האישי שלי (ובעלי מעודד אותי להציף שם הכל, כולל את הקשר עם ההורים שלו ומאוד מקבל ופתוח לשמוע מה המטפלת שלי אומרת ולגמרי מיישם גם, אפילו יותר ממני )
אנחנו לא גרים קרוב במיוחד, בערך שעה נסיעה. ומגיעים בערך פעם בחמישה שבועות, עכשיו היו חגים אז יצא יותר... ולדעתי זה חלק ממה שגרם לפיצוצים האחרונים, פשוט לא יכולתי לשאת עוד דקה נוספת בחברתם.
אם יש לכן עוד מה לומר, אשמח מאוד לשמוע.
קראתי כאן כל מילה ומילה, תודה על המקום המחבק הזה ❤️
תתפללו עליי שנקבל החלטות טובות, ושיעבור בשלום ושנצמח גם מזה🙏
אני רק חייבת לומר את מה שכבר אמרו בתגובות הקודמותפה לקצת
אל תלכו לשם. לא השבת ולא שבת הבאה ולא אחריה.

גם לי מאוד מאוד חשובה המשפחה והקשר איתה. אבל אם זה היה פוגע בי ברמה כזאת אז זה ממש לא היה שווה את הקשר.
אני חושבת שאני קודמת לכל אחד אחר ואם יש מישהו שככה רומס אותי וככה אני פוחדת ממנו ואי אפשר בכלל לדבר איתו, אני לא אהיה שם. ועוד שבת שלמה!

נשמע שצריך לערב מישהו חיצוני שיעמיד אותם במקום אם הם עדיין מעוניינים בקשר איתכם, הייתי מציעה רב או איזו דמות בוגרת שמכירה אותם למרות שמההיכרות שלי עם אנשים כאלה הם לא ממש מקבלים מאחרים. אז אם בכל זאת יש מישהו שאתם יודעים שהם מקבלים מהם, הייתי בהחלט פונה אליו. נשמע שבמילא גרוע יותר לא יכול להיות אז מקסימום הם יכעסו עוד יותר...
מסכימה.. לא חייב להיענות לדרישות הזויותהמקורית
שיסתיימו בפיצוץ.
אתם לא ילדים קטנים, אתם משפחה. אנדים בוגרים בפני עצמכם.
הייתי דוחה ודוחה ודוחה.. עד שיהיה לבעלך זמן ויילך לשם לבד ערב אחד וזהו. גם אם זה הפסד עבודה. שווה את החיסכון באי הנעימות.
ואתם נשמעים מדהימים. באמת. זכיתם אחד בשנייה ממש
מצטרפת לנאמר. קודם אני ואחכ המשפחה המורחבת.מותק 27
צר לי על איך שזה נשמע.. אבל אם ככה המרגש שלי אז לא שווה המשפחה...

אנחנו פחות בקשר עם הצד של בעלי, גם שם יש עניינים אבל חמתי לא מעיזה לומר מולי כלום, הכל מול הבן שלה, בעלי.
היא יודעת שאם היא תתחיל לומר לי משהו באיזה עניין, תמיד יהיה לי מה לומר ובשניה היא מושבתת..
אז ככה יוצא שאין בינינו שןם קשר ומחילה אני גם לא צריכה אותו. יש צורת התנהגות בסיסית מינימלית..

תעשו את החושבים שלכם ותראו מה מתאים לכם. כי אתם כבר משפחה בפני עצמכם.
ממש. נשמע שהיא בסטרס אימים מהשבת הזאתשוקולד פרה.

חושבת שערך המשפחה הוא לא בכל מחיר.
אם הם פוגעים בכם נפשית- ביי ביי!!

הפוך,

ככל שתהיו אמיצים להגיד לא, ושוב לא, ועוד פעם לא,

ולא ולא ולא ולא ולא

ככה אחרי שיגיעו הילדים יהיה לך הרבה יותר קל.

כי עם ילדים קטנים העומס גדל,

והם מעמיסים ממש ממש!

בעיניים שלי שום דבר לא שווה את המתח הנפשי והסבל הנפשי שאת חווה (ו-כן! זה סבל. חד משמעית).

בטח שלא הורים שמתנהגים כמו אויבים.

תמצאי לך גיסות וגיסים ושהם ישלימו לך את ערך המשפחה.

ערך משפחה הוא לא במקרים חולניים כאלו.

אתם נשמעים מקסימים. ההורים שלו נשמעים לא 100%קופצת רגע
חוזרת על דברי ומצטרפת לכותבות מעלי, אל תלכו לשם.

כשיש בכל זאת איזו אינטראקציה איתם, והם פוגעים בכם בכל דרך שהיא, תעמידו אותם במקום בצורה אסרטיבית. רצוי שזה יהיה בעלך.

'למה לא קמת הבוקר לתפילה? תגובה שלכם: אנחנו מחליטים לבד לאן ללכת ומתי, השאלה הזו מפריעה לנו.

קוראים לכם' תפרנים', תגובה שלכם: המילה הזו מעליבה ופוגעת, אל תדברו אלינו ככה.

מצטערת, אני אישית חושבת שבעלך טועה בעניין הזה, הגבולות שלכם לא מחלחלים לאט אבל בטוח אם אתם ממשיכים להיענות לדרישותיהם ההזויות ( להגיע לשיחת נזיפה??? ), ולא חושבת שזה ישתפר כל עוד לא תעמידו את הגבולות בצורה ברורה, ולא תגיעו למקום שמתנהג כלפיכם בצורה פוגענית.

זה לא ישתפר כשיהיה לכם ילד. דברו ביניכם, עוד שלוש ארבע חמש שנים, כשהילד שלכם כבר יבין מה קורה סביבו, תסכימו שייחשף לצורת ההתנהגות הזו כלפיכם, ואולי גם כלפיו?
אתם נשמעים ממש מדהימיםאני10
ולגמרי מתמודדים עם המצב. זה קשה מאד, אבל הכי הכי חשוב זה שאתם מצליחים להיות יחידה אחת בסיטואציה הזו.

לגבי הגעה, כתבת שאתם מגיעים פעם באיקס זמן. חייבת לומר לך שאצלנו בגלל ההתמודדות אין לנו זמן הגעה קבוע ואנחנו רואים שזה עושה לנו מאד טוב. אם היה טוב בפעם האחרונה שהיינו (ומאז בטלפונים וכו) אז אנחנו יכולים להגיע אחרי 3 שבועות, אבל אם היתה התנהגות לא מתאימה מצד חמותי (היא יכולה להיות מאד פאסיב אגרסיב, או אגרסיב אגרסיב) ומה שאנחנו צריכים זה ריחוק אז לא נבוא גם כמה חודשים.
אנחנו באים כשאנחנו מרגישים מוכנים נפשית להתמודד עם זה וזה מאד נותן לנו את הכוחות.
וגם בחגים - אין את ה"שנה שנה" או חג אחד כאן אחד שם. אנחנו הולכים מתי שנוח לנו לאן שנוח לנו, וכשמתאים לנו פשוט נשארים בבית, וההורים למדו להתמודד עם זה.
תשקלו את זה, אולי זה יעזור
את מדהימה!רינת 23
כל הכבוד לך על האיפוק ועל ההתמודדות.
נראה לי שהפתרון היחיד הוא להגיע פעם בחמישה חודשים, ולא פעם בחמישה שבועות...
וואו נשמע קשוחתהילה 3>
ונשמע שהפתרון הוא קודם לצמצמם מגע שלך כמה שאפשר- שבעלל יהיה בקשר איתם,
וגם שניכם יחד- להוריד מה שאפשר,
ובעיקר- ללמוד לפתח עמוד שדרה חזק במיוחד, להציב גבולות ולשמור עליהם.
ככל שתכבדו את עצמכם, את הגבולות שלכם, את התחושות שלכן מול מה שקורה,
בע"ה יכבדו ויקבלו אתכם.

היה היום שירשור קצת שונה אבל במהות זה די דומה ושם הארכתי יותר אם מעניין אותך

וואו - הריון ולידה
וואו חיבוק!פאף
זאת נשמעת התמודדות ממש לא פשוטה!
מצוין שאת הטיפול ומצוין שבעלך משתף פעולה איתך... אני חושבת שמההתנהלות שלו רואים כמה הוא שונה!
לפחות עם האחים והגיסים יש קשר יותר חיובי? יש לך גיסות שאת מרגישה איתן בנוח? מישהי שאת יכולה לבוא ולומר לה ''וואו, את לא מבינה איזו שיחת מוסר עשו לנו!'' קצת לצחוק על המצב ולהקליל את הסיטואציה? שלפחות יהיה לך נחמד בשבת?
בחיים לא הייתי מסכימה לשמור על קשרשוקולד פרה.

כשמתייחסים אליי בזלזול.

מי שמזלזל בי ובשבילו אני קיימת רק אם אני עושה מה שהוא רוצה-

לא! תודה!

וזה נכון לגבי חם\חמות. הם לא ההורים שלי. אם הם אנשים הזויים אז שיפילו את ההזיות שלהם אחד על השני. אני מתרחקת מביצה חולנית כזאת!

שהם יודיעו לך מתי את יולדת??שוקולד פרה.

ועוד יצפו שתקראי לתינוק בשם שהם רוצים??

וואי וואי. עולה לי הדם לפנים מלקרוא את זה.

אם זה אמיתי הייתי אומרת להם שהפעם הבאה שהם יראו אותי זה כשאבקר אותם במחלקה הסגורה. 

להתראות חברים. היה נעים להכיר.

איך שאר האחים מתמודדים? זה מאוד חשובשוקולד פרה.

חח הצחקת אותי עם העצבים שלך...מאוהבת בילדי

אמאלה!!מאוהבת בילדי

אין לי מה לומר רק שאתם גיבורים ממש! אני מזמן הייתי מתנתקת... כל הכבוד לכם!

ואל תשכחו לדאוג לעצמכם!

חיבוק!
ושה' יכוון אתכם בעצה נכונה.

אני אכניס רגע לפורפורציותאנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי אנונימית בהו"ל בתאריך י' בחשון תשפ"ג 10:50
הבאתי את הדברים הקשים שהצטברו בתקופה האחרונה... סה"כ זה לא שאני מגיעה לשם וסובלת 30 שעות ברצף. אני סבבה עם הגיסות והגיסים שלי, וסבבה גם עם המשפחה המורחבת שהרבה פעמים פוגשים בשבת שאנחנו שם...
אני חושבת שמאוד חשוב להם שנהיה חלק, זה פשוט בדרך של אגו, שליטה, כסף וכבוד. חשובה להם תמונת המשפחה המושלמת. הם בסגנון שאין שיח רגשי, אין הבנה, יש היררכיה מאוד ברורה בין ילד להורה, אין להגיד "לא" לאבא ואמא, גם אם אתה נשוי + כמה ילדים.
הם מפנקים ונותנים בדרך שלהם, שאולי פחות מוצאת חן בעיניי, אבל הכוונות שלהם טובות.
אני באמת ובתמים חושבת שהם לא רוצים לפגוע, אבל הם פשוט פוגעים ללא הפסקה, בלי להתכוון. באמת אנשים מחוספסים וחסרי רגישות, זה האופי. ומאוד ומאוד שתלטנים, לא רק כלפינו.
יש לי רק גיסה אחת שנשואה גם, עם כמה ילדים.. היחס לא שונה בהרבה אם בכלל, אולי היא פחות מתרגשת כי יש לה פזמ, ואולי היא כן לוקחת קשה אבל אין לנו מושג... לא מדובר בבית עם שיח רגשי פורה, אין ככ שיתופים וכאלו... בפעמים שהתקשרנו להתייעץ איתה, היא אמרה שצריך להחליט על מה שווה לריב כי זה קו אדום ותמיד משלימים בסוף איכשהו (גם אם זה אומר להפגש, להתנצל וכו') ועל מה לא שווה לריב כי וואלה אפשר לעשות את המאמץ ולכבד, כי זה הורים ומשפחה לא בוחרים ואין מה לעשות.
בעלה הרבה פחות משתף פעולה ממני, ואולי דווקא בגלל זה חמי וחמותי עושים הכל כדי שאני ארגיש חלק, רק שזה עושה לי אנטי כי הדרך שלהם פשוט עקומה ומטריפה אותי!!!! (כלומר מבחינתם להתערב ולהדחף ולהזמין המון ולהפגע אם אנחנו לא מגיעים = קשר, כי הרי ככה אמור להראות קשר בתפיסה שלהם) מבחינתם השתלטנות זו עצה טובה ועזרה. ביקור זה איזה כיף באנו לפנק אתכם, אז מה אם זה לא מתאים, זה רק ביקור קצר. הזמנו אתכם לנופש איתנו, אז מה אם זה אחרי מילואים ובא לכם שקט ולבד - אנחנו כ"כ רוצים לפנק אתכם וזה הזמן שהסתדר!! כלומר, כוונות טובות אך עקומות.
לגבי עניין הלידה, אנחנו לא מגלים אם זה בן או בת כדי שלא יפעילו לחץ. הם מאוד רוצים בן, כי מאז הפטירה של הסבא היו רק בנות וחשוב להם לקרוא על שמו, אז הם החליטו שזה בן ומטפטפים לנו לאט לאט את רצונם, כמו גם הרצון שחמי יהיה סנדק כי הוא עוד אף פעם לא היה... אמרנו להם אלף פעם שיש 50% שזה בת, ואנחנו מקווים שהם ישמחו במה שזה לא יהיה, ושאם זו בת אנחנו בכלל לא מבטיחים שיהיה אירוע (גם אם זה בן אני לא רוצה אירוע גדול, אבל בעלי כן אז לא אמרתי על זה כלום) אבל הם משוכנעים שזה בן. לגבי תאריך הלידה זו סתם פנטזיה של חמותי, ברור שזה לא שהיא קובעת מתי תהיה הלידה, אבל נגיד עניתי לה שבמקרה הזה מדובר בגנים מהצד שלי ואמא שלי תמיד ילדה ב39 ואף פעם לא ב42, ככה שלא תבנה על זה. או שהיא אמרה שלדעתה לא כדאי לי להניק, אז אמרתי לה תודה על העצה, אבל שאנחנו נקבל החלטות בעצמנו... כל הדברים שאחרי הלידה הם לא קבעו נחרצות או איימו, אני פשוט בחרדה שזה כן יקרה אחרי הלידה מהכרותי איתם. ושכשאני אהיה הורמונלית, עייפה, כאובה ומדממת יהיה לי הרבה יותר קשה לעמוד על שלי. אז החלטנו בינינו שנקבע מה חשוב לנו עוד לפני הלידה כדי שנשדר חזית אחידה ונחליט מה שווה מריבה ומה לא.
לגבי הערות לא נעימות, שאלות, חיטוט וכו' - זה משהו שמאוד נפוץ בין חמות לכלה, לא? אין לי איך לשנות את האופי שלה. ככה היא. זה לא אופציה לנתק קשר, אז צריך לשמור על יחסים סבירים.
ניסיתי לצמצם מגע במהלך השהות שם, ואז הם נפגעו שאני לא רוצה להיות חלק...
מרגיש לי פלונטר מטורף.
אנחנו מנסים לרווח את הביקורים כמה שמצליחים בלי לפגוע ובלי לריב.
ועוד דבר שחשוב לי לומר - אני חרדתית, אז אני בלחץ יותר מהאדם הממוצע. אני חושבת שהם באמת אנשים קשים, מניפולטיביים, עם סדר עדיפויות ואורח חיים מאוד לקוי והזוי, אבל לדעתי הם לא עושים דברים מכוונה רעה, אלא מעצם היותם חולי שליטה ועם תפיסה שגויה בעיניי על החיים. כנראה שמישהי אחרת הייתה פחות נלחצת מלהגיע לשבת.
הם ביקשו לדבר איתנו כדי להבין מה קרה כי היו המון אי נעימויות לאחרונה, פשוט שנינו יודעים שהם לא אנשי שיח אז זה כנראה יהיה שמוס לא נעים במיוחד... אבל זה לא שהם בעצמם קראו לשיחה שמוס. הם באמת לא מצליחים לראות מבחוץ שההתנהגות שלהם לא נורמטיבית. ואחד הפחדים שלי זה שאני לא אצליח לשתוק ואתפוצץ עליהם כי הם עברו מיליון גבולות בשנה וקצת האחרונות, וזה רק יעשה איכסה של אווירה וריב עוד יותר גדול. או לחילופין שאני אשתוק ואבלע ואפגע עד עמקי נשמתי כי אני מאוד מאוד פגיעה ורגישה ובוכה בקלות, והם האנשים האחרונים שאני רוצה לבכות מולם.
ועוד דיוק - זה לא שהוצאתי עד עכשיו מפורפורציות. הם באמת אנשים לא נעימים... גם לדעת הילדים שלהם
וזה לא שהחרדה מעבירה אותי על דעתי... מדובר בחרדה קלה שמתפרצת על רקע טריגרים מסויימים. אני לא מטופלת תרופתית או משהו בסגנון, אני בנאדם רגיל עם סף חרדה גבוה. כל מה שרשמתי לפני היה אמת, רק רציתי לעדן ולהראות שיש עוד דרך להסתכל על הדברים.
יש רגעים שאני מנסה לחמול עליהם שזו דרך החיים שלהם ואני מצליחה לגייס קצת עין טובה, אבל רוב הזמן פשוט קשה לי איתם והם עושים לי לא טוב בנפש.
אציין שלנתק קשר מבחינתי זה לא אופציה.
תודה אהובות❤️
את נשמעת אישה רגישה ואמיתית מאודשוקולד פרה.

ורגישות הרבה פעמים מגיעה עם חרדות ולחץ. מניסיון....

נשמע שאת מנסה להבין אותם ואת העולם שלהם,

מנסה להגן עליהם בדרך ההיגיון,

וזה באמת יפה מצידך, ומראה על רגישות אמיתית וכנה לזולת.

אבל, וזה אבל גדול.

גם אם יש דרך להבין את עיוותי העולם הפנימי שלהם,

יש לעיוותים האלה מחיר-

ואת המחיר את משלמת...

לו הבת שלך היתה מספרת לך שאלו חמיה וחמותה, ושהיא לפני לידה, ושגם ככה ברגיל היא רגישה מאוד ולוקחת ללב, ושכך הם מתנהגים אליה, בכזה זלזול ומחיקה--

גם אז היית מנסה יחד איתה להבין אותם?

אני לא יודעת מה איתך. אם הבת שלי היתה מספרת לי קמצווץ ממה שסיפרת את,

הייתי אוספת אותה מהר-מהר אל חיקי

ואומרת לה שלא משנה מה-

שתשמור על עצמה!!!

קודם כל!!

שעכשיו זה היא והתינוק. ושכל העולם יזוז הצידה. גם הם, ובעיקר הם.

הייתי שוב ושוב אומרת לה כמה היא חשובה, כמה היא ראויה ליחס אחר, כמה היא צריכה לשמור ולהגן על הנפש שלה,

ואם החם והחמות בעייתייים-

שיפילו את הבעיות שלהם אחד על השני. 

ושבעלך ירחיק אותם מכל הבעייתיות שיש להם.

תתייחסי לעצמך כאילו את ההורה של עצמך.

תביני את עצמך. כמה סבל זה לחיות במועקה תמידית מהוריו של בעלך.

כמה עצבים ומתח זה מוסיף לחיים.

תחבקי את עצמך ותזכירי לעצמך שאת בעדיפות עליונה. את והחיים שאת נושאת בתוכך.

ואת רשאית לבעוט בהם לעזאזל (את זה הייתי אומרת לבת שלי גם...)

דיברתי עם אמא שלי, אנחנו בקשר מאוד קרובאנונימית בהו"ל
והיא אמרה לי שאין מה לעשות, וזו משפחה ובאמת לצמצם מגע שאני שם ושכל ההתנהלות תהיה מול בעלי. ושאני לא חייבת בכבודם, אלא בכבוד בעלי ולהסביר לו למה אני לא מעוניינת להיות נוכחת ב"שיחה" ושאנחנו נחליט ולא הם.

תודה לך❤️
בנוסף לכל מה שכתבושירה לב
קודם כל את נשמעת מהממת ממש, ובעלך גם. זכיתם שניכם... וזה לא מובן מאליו בכלל!
מזדהה עם חלק מהתיאורים, לא ברמות שכתבת אבל היו שנים שהרגשתי קושי מטורף איתם, כמעט שנאה. ב"ה הם עברו תהליכים עם השנים וגם אנחנו...
ספציפית לגבי השיחה המתוכננת- מציעה דווקא לבוא מהמקום שלהם, ולהגיד שדווקא בגלל שזו שיחה כל כך חשובה, אתם רוצים לעשות אותה ביחד עם איש מקצוע- יועץ/ת משפחתית או מישהו כזה, עם ניסיון, ולעמוד על זה ממש גם אם זה אומר לדחות! ו
או שלא תהיי נוכחת בה.שירה לב
כמו שאמא שלך אמרה
לגבי הלידהאני10
חשוב לי לומר לך שלפעמים מחליטים משהו מראש ואחרי הלידה מגלים שדברים השתנו, אז תהיו על זה שגם אם את משנה את דעתך באיזשהו שלב בעלך יהיה איתך ולא יהיה בראש של זה מה שהוחלט וזהו כי בטח אם זה לפתוח חזית מול ההורים שלו אז צריך להיות מוכן לזה נפשית.

לגבי גיסתך באופן כללי היא צודקת, צריך לבחור את המלחמות. הבעיה שכל אחד מגדיר את המונח הזה אחרת. כלומר מה שאחרים יגידו שהוא קו אדום, בגלל שחשוב לך להיות בקשר טוב איתם וללמד זכות את תבלעי ותבלעי וכשתגיעי לקו האדום שלך תהיי מותשת מדי מכדי לעמוד עליו. אז גם אם גיסתך בסדר אם זה תשימי לב שאת לא מוצאת את עצמך במצב שעושה לך רע מדי.

ולגבי ההורים, זה נחמד שבגישה שלהם לא אומרים לא להורים גם אם אתה נשוי עם כמה ילדים, אבל למרבה הצער גם לכם יכולה להיות עמדה בנושא ואם מתאים לכם לומר לא אז צריך ללמוד לומר את זה. בנעימות ובכבוד, אבל בנחישות.
והם לא יקבלו ולא יקבלו ובסוף יצטרכו לקבל. כי זה מה שיש.
באופן כללי חשוב להבין שזה שהם רואים את העולם בצורה מסוימת לא אומר שאתם צריכים להתנהג באותו האופן מולם, וזה *לא* נחשב לפתוח חזית מולם, גם אם הם בוחרים לחוות את זה ככה.
יש דברים שהם לפתוח חזית, ויש דברים שהם להתנהל איך שנכון לכם למרות שזה לא מתאים להם או לא נראה נכון בעיניהם. אני עושה את ההפרדה כי זה מוריד לי הרבה סטרס של "כמה מלחמות יש לי מול חמותי" כי חצי מהדברים זה פשוט התנהלות שלי עם עצמי. לא טוב לה? היא מוזמנת לחיות את חייה באופן אחר. ולא להרגיש שכל דבר הוא מולה.
אל תסכימי שיצעקו עליךים...
פשןט תקומי ותלכי אם צועקים עליך ותגידי שאת לא מוכנה ליחס כזה.
לא יודעת מה להגיד לכל זה. אבל אם את יושבת איתם לשיחה והם צועקים עליך פשוט תקומי ותלכי לחדר או תצאי לטיול בחוץ עד שהמצב ירגע
מה שלומך יקרה? איך עברה השבת?חדקרן
מצטרפת לשאלהשירה_11

חשבתי עלייך

תודה לכן יקרות, ריגשתן אנונימית בהו"ל
שבת עברה סביר מינוס ב"ה, העיקר שזה מאחוריי.
בסוף בעלי היה לבד בשיחה, הם אמרו שאני לא נחמדה אליהם ושהם היו רוצים יותר קשר וכו' וכו' ובעלי אמר להם שיש שני צדדים למטבע ושנפגענו בכמה סיטואציות בשנה וחצי האחרונות. הם אמרו שברור להם, אבל ילד לא מחנך את ההורים וצריך לשמור על קשר תקין וקרוב גם אם פוגעים ונפגעים ושגם הם נפגעים מאיתנו. קיצר לא היה הרבה מעבר לסחור סחור הזה...
העיקר שזה מאחורינו עד לפעם הבאה
וואו. טוב שזה מאחורייךחדקרן
ואני שמחה לשמוע שלא היית בשיחה...
תחזקו את הביחד שלכם, תתרגלו אסרטיביות, ותתרכזו עכשיו בך ובתינוקי שיבוא ❤
הרבה הצלחה ובשורות טובות!
כל הכבוד לכם!אני10אחרונה
מדהים שאתם ביחד בזה. זה לגמרי הכי חשוב
תעזרו לי לא להתעצבןאנונימית בהו"ל

תעזרו לי לא להתעצבן ערב ראש השנה !

אז בעלי מכור מכור למחשב במיוחד משחקי מחשב.

יש את התקופה שהוא חוזר מהעבודה ב8 ופשוט ישחק עד 12 שאני גוררת אותו למיטה

במיוחד המשחקים מעצבנים אותי כי אין אם מי לדבר. שהוא צופה הוא לפחות עושה כלים או משהו ויותר "איתי" כל כמה זמן אני מתפרקת שאני אשכרה מרגישה שאני בסדר עדיפות מתחת למסך וזה שובר אותי ודברים נהיים מוזנחים בבית ואז יש תקופה קצרה שהוא מוריד את המשחק או יותר שם לב לכמה הוא צופה וחוזר חלילה

אז לפני כמה ימים שוב התקין את המשחק יודע שאני שונאת כי אין אם מי לדבר וזה מעצבן אותי נורא!!!

רק מלראות את זה אני נהיית עצבנית

אתמול בלילה אמר לי שכדאי לי לצאת לקניות ( התלבטתי כי הייתי גמורה ) כי הוא רוצה לשחק ולא מרגיש בנוח שאני שם 😵‍💫

קיצור אני חוזרת והוא אמר שהוא יתחיל להכין איזושהי תבשיל לחג וברור שהוא לא ב10:30 קם ואמרתי לו שעדיף לחכות להיום כי זה 45דק הכנה + 3 שעות על הגז וחבל כי כבר יהיה מאוחר

הוא אמר שהוא רוצה בערב והתחיל אני התארגנתי לשינה וברור שהוא סיים מהר וחזק לשחק

אמרתי לו שאולי יבוא איתי קצת להיות במיטה והיה ככ שקוע שבקושי שמע וממש התעצבנתי והוא אמר שזה לא "מרגיש לו נעים" וואלה ולי כן

אמרתי לו שבימי שישי הוא קם מוקדם אם הילדים אחרי שאני שבוע קמה מוקדם ממש אמר ברור ברור. לא בא איתי למיטה כי היה במשחק

ב5 נכנס למיטה מעיר אותי ואומר שהוא מצטער ( למה להעיר את אותי??? אני גם ככה מתעוררת מכל דבר ולא נרדמת ואז התינוק התעורר ב6 ) אמר שהוא שעתיים מנסה לישון ולא מצליח ( מה שאומר שרק נכנס למיטה ב3 )

וזה מחרפן אותיייי

ברור שהוא עכשיו ישן וביי ביי לפינוק שישי שלי

ואני ממש רותחת

על סף דמעות

זה משגע אותי

בא לי להגיד לו ככ הרבה דברים אבל יותר מידי מצפון מלהיכנס ככה לראש השנה

אז במקום לנוח

קמתי מוקדם

סידרתי את המטבח המטונף שהשאיר

הכנתי לעולם ארוחת בוקר

כביסה

בעעע

הוא כנראה יקום עוד מאט אשמח לעצות

אה ואמר לי כל השבוע שנצא ביחד לקנות לי תכשיט לחגאנונימית בהו"ל

איזה תכשיט ואיזה נעליים 😭

קשוחנעמי28

יש שאלון אונליין של 12 צעדים לבדוק האם אתה מכור.

דבר ראשון תבדקו האם מדובר בהתמכרות או שמדובר בהרגל שיש לו שליטה עליו.

כי הטיפול והיחס שונים לגמרי.

לא יודעת אם בהגדרה הוא מכוראנונימית בהו"ל

אבל יש משהו באופי שלו שמתמכר ( אימפולסיבי כזה ) מהר

ב"ה לא מעשן או שותה

אבל אני מחורפנת

הוא קם לשירותים הולך לישון

בא לי לצרח עליו, באמת

ואני מנסה להשאר שמחה בשביל הילדים

הוא לא צריך להיות מכור לעוד דבריםנעמי28

יש התמכרויות ספציפיות, משחקי מחשב זה לגמרי אחד מהם.

יש תוכנית ייעודית למכורי משחקי מחשב.

אפשר לבדוק את זה בקלות, כדאי באמת אחרי החג.

אם מדובר במכור, תדעי שכל עוד הוא לא מטופל אין לו שליטה על עצמו, כמו מכור לסמים.

זה לא אמור להוריד מהכעס שלך, מהפגיעה בך ומלקיחת אחריות שלו

אבל כן יתן לכם כלים אחרים כי זאת התמודדות אחרת לגמרי, מניסיון❤️

כנסי לחדר

תשתי קפה עם שוקולד, תדאגי רגע לעצמך, את לגמרי צודקת, זה מעצבן וחייב להיפסק.

תעשי את זה בשבילך, לא בשבילו, כדי לשמור על האנרגיה שלך ולדאוג לעצמך.

נבדק את זהאנונימית בהו"ל

יש תקופות ( אחרי שאני ממש נשברת וניההית היסטרית ) שהוא מפסיק

אז זה לא שהוא לא יכול לשלוט על עצמו זה פשוט כיף לו

זה לא אומר כלוםנעמי28

מצרפת לך את השאלותנעמי28

שאלון 20 השאלות של מכורי גיימינג אנונימיים (GAA - Gaming Addicts Anonymous) הוא כלי לבדיקה עצמית שנועד לעזור לך להבין אם הרגלי המשחק שלך חצו את הגבול להתנהגות כפייתית או להתמכרות. [1]

להלן השאלון המלא, מתורגם ומאורגן בצורה מסודרת לפי קטגוריות: [1, 2]

שליטה וניסיונות הפסקה

• הצבת גבולות: האם אי פעם קבעת לעצמך כללים או מגבלות זמן לגבי משחק, ואז הפרת אותם ושיחקת זמן רב מהמתוכנן?

• ניסיונות פרישה: האם אי פעם נשבעת להפסיק לשחק, מחקת משחק, אך חזרת אליו מאוחר יותר?

• החלפת משחקים: האם ניסית להגביל את זמן המשחק שלך על ידי מעבר למשחקים אחרים?

• חוסר שליטה: האם היה לך רגע שבו באמת רצית להפסיק לשחק כדי לעשות משהו אחר, אך פשוט לא הצלחת?

• חזרה חסרת שליטה: האם לקחת אי פעם הפסקה מגיימינג, וכשחזרת שיחקת בבולמוס חסר שליטה? [1, 2]

השפעה על הבריאות ואורח החיים

• הזנחה עצמית: האם השימוש במשחקים מוביל אותך להזניח את ההיגיינה האישית, התזונה, הבריאות הפיזית או מטלות יומיות חשובות אחרות?

• חוסר שינה: האם אתה מפסיד שעות שינה רבות בגלל גיימינג?

• כאבים פיזיים: האם סבלת מכאבים פיזיים כלשהם (כמו כאבי גב, עיניים או פרקי כפות הידיים) בעקבות משחק אינטנסיבי?

• שינויי משקל: האם עלית או ירדת במשקל באופן משמעותי מאז שהפכת לגיימר? [1, 2]

רגשות ומצב נפשי

• זהות וירטואלית: האם אתה מעדיף את הזהות של הדמות שלך במשחק על פני הזהות שלך בחיים האמיתיים?

• בריחה מהמציאות: כשאשר אתה עצוב, חרד או מדוכא, האם אתה מרגיע את עצמך באמצעות משחקים או תוכניות לשחק?

• אשמה ובושה: האם אתה מרגיש אשמה, חרטה או בושה לאחר בולמוס משחק?

• שעמום מהחיים: האם אתה מוצא את עצמך משועמם מכמעט כל דבר אחר בחיים שאינו קשור לגיימינג?

• תסמיני גמילה: האם אתה מרגיש עצבני, חסר מנוחה או מוסח כאשר אתה רחוק מהמשחקים למשך זמן מה? [1, 2, 3]

מערכות יחסים, חברה ותפקוד

• פגיעה במחויבויות: האם אתה שוכח או מזניח פגישות, משימות או דדליינים בעבודה, בלימודים או במשפחה בגלל הגיימינג?

• הסתרה ושקרים: האם אתה מסתיר או משקר לגבי כמות הזמן שאתה מבלה במשחקים?

• התרחקות חברתית: האם הקשר שלך עם חברים ובני משפחה מהחיים האמיתיים הצטמצם באופן משמעותי מאז שהתחלת לשחק?

• ויתור על תוכניות: האם ביטלת או פספסת תוכניות חברתיות בחיים האמיתיים שציפית להן, רק כדי להמשיך לשחק?

• דאגת הסביבה: האם האנשים הקרובים בחייך הביעו דאגה לגבי כמות המשחק שלך?

• משחק במצבים לא מתאימים: האם שיחקת במצבים לא מתאימים או לא בטוחים (במהלך שיעור, בזמן עבודה, או בזמן נהיגה)? [1, 2, 3]

מספיק לענות בחיובנעמי28

על חלק מהשאלות כדי להיחשב למכור (כדאי לעשות את זה עם איש מקצוע)

העניין עם מכור זה - שזה כפייתי.

הוא יכול מאוד לרצות לעזור לך, לשנוא את עצמו שהוא משחק שעות, לשנוא את עצמו שהוא מכאיב לך ולא מצליח לעזור לך ועדיין באופן כפייתי לא להצליח להפסיק.

התוכנית מלמדת לשלוט על המנגנונים האלה.

זה לא אומר שכיף לואמאשוני

זה אומר שמבעד לניתוק התגובה הקיצונית שלך כן מצליחה לבקוע שם משהו ולגרום לו להתחבר לכאן ועכשיו.

כמו ששיכור שנוהג גם אם קריאת הסכנות בדרך מטושטשת, עדיין יכול לקלוט שני פנסי משאית דוהרים לקראתו ולהגיב לפני שיש תאונה חזיתית.

זה לא אומר שהוא לא נוהג בשכרות וזה לא אומר שכיף לו "לטייל" בכביש ולנהוג בחוסר זהירות.

הבעיה עם החרפת התגובות הקיצוניות של הסביבה (שלך במקרה הזה)

זה שהוא לומד להסתגל מחדש לתגובה הזאת ואז צריך להעלות ולהעלות את התגובה כדי שתצליח לבקוע מחדש

ואין לזה סוף.

רק שיהיה ברור שאת לשניה לא אשמה במשהו, זה לא פשוט וצריך עזרה. כדאי לך אחרי החג להתייעץ בצורה מסודרת עם אנשי מקצוע איך לגשת לזה.

בדיוקאפונה

זה מרגיש כאילו כיף לו

אבל האמת היא שהמשחק הוא הדרך שלו לווסת את עצמו ממשהו במציאות שגדול עליו להרגיש.

אני חושבת שערב ראש השנה זה לא בהכרחהמקורית

הזמן לשיחות עומק עם כל העומס שיש. אם אין זה אחלה

אני כן חושבת אבל שאת צריכה להגיד לו שאת פגועה ממנו ושאת רוצה לדבר על זה אחרי החג

אל תצפי שיבין אותך רק מההתנהגות שלך או שיזכור הבטחות. דברי ברחל בתך הקטנה

חסר לי הזמן איתך. אני רוצה שיהיה לנו זמן רק שלנו בערב בלי מפריעים. אני רוצה מתנה לחג בערב החג ולא אחרי כי זו לא אותה חוויה ואני לא רוצה לרדוף אחרי זה, אני רוצה שזה יבוא ממך

לא פשוט

חיבוק♥️

קש לי לחכות 3 ימיםאנונימית בהו"ל

אני פשוט לא מסוגלת

זה פשוט קשה לי שהוא ידע שזה מה שיקרה

ובכל זאת בחר

וגם אמרתי לו, חשוב לי שהלך לישון ביחד, חשוב לי שהיום תחוה עם הילדים בבוקר

זה לא ניחושים

רק שהמשחק ניצח במקומי

אז אל תחכי. אחרת זה יתפוצץ בצורה לא נעימההמקורית

חגי שיקום ודברי איתו ותגידי לו שאת מאוכזבת ופגועה

שאת מרגישה שאת לא חשובה לו אחרי שתיאמת איתו ציפיות וביקשת שיהיה איתך כדי לקחת חלק בהכנות והוא בכל זאת המשיך. שרצית שיקום ויהיה איתך כי זה חלק מהשותפות בזוגיות.

לחילופין את יכולה לבקש ממנו לקום לעזור

אגב זה נשמע קלאסי לקשב. גם לבעלי היה קושי בלראות קדימה/ לאמוד השלכות. אימפולסיביות. משיכה אינסופית למסך. גם הוא פרפר לילה

מעניין באמתאנונימית בהו"ל

כי לא הייתי חושבת קשב אבל שאר הדברים דומים לפי מה שאמרת

הוא לא פרפר לילה. זה רק הזמן שהוא בבית ויכול לשחק

אם יש לו זמן בבוקר זה שם

בלילות הוא גמור ולא עושה כלום זה לא שיש לו אנרגיות

אני לא מומחית לזההמקורית

אבל מסכים יוצרים פעילות מוחית כמו של קשב לפי מחקרים

מכל מקום אני לא חושבת שהתפקיד שלך לאבחן, אלא להציף מה את מרגישה ולבקש ממנו שיטפל בעצמו ויעשה מה שצריך כדי שיהיה לך בעל מתפקד בבית

אני חושבת שכדאי שתביני מה מפעיל אותואמאשוני

ואז תביני שהפרשנות שלך שגויה

ואז לא תתעצבני על הדברים הלא נכונים

ואז לא תעשי טעויות שיחריפו את המצב

ואז תוכלו לגשת לטיפול מסודר

ואז אולי זה יצליח ואולי לא

אבל תהיה לך וודאות ובהירות בחיים.

ההתמכרות הזאת לא אומרת שאת בעדיפות תחתונה, זה אומר שהוא חייב את זה בשביל להשיג שקט נפשי.

זה מורעב ולא באמת אפשר להסביר (וגם לא חושבת אני מבינה מספיק בשביל להסביר)

אבל תדמייני שיש לו לחץ פנימי, או מחשבות טורדניות או משהו בתוך הראש שלו שלא מאפשר לו להיות נוכח.

צריך לפרק את זה בזהירות ובהדרגה.

כרגע את פועלת כדי לעצור את הדבר היחיד שנותן לו שקט.

נכון הוא לא רואה אותך ולא מתנה, ולא הכנות לחג.

תארי לך שהיית סובלת מבחילות איומות, והייתה לך תרופה בהישג יד רק שהייתה גורמת לך לא להיות נוכחת 4 שעות, ובעלך היה מנסה לדבר לשכל שלך ומדבר על ההשלכות (ספויילר הוא יודע הכל, את לא מחדשת לו כלום)

כשהדבר היחיד שאת רואה זה את הגוף שלו שחוסם אותך מלהגיע לתרופה שאת זקוקה לה בכאן ועכשיו.

אל תהיי במקום המטיף הזה, אל תתפוצצי עליו, הוא לא יקשיב לך הוא רק יראה בך מפלצת שמפריעה לו בדרכו.

לא כי הוא לא אוהב אותך, לא כי הוא חושב שהוא צודק, אלא כי הוא לא מצליח לנהל את זה.

אני בטוחה שהוא אדם טוב. ויש לו מצפון שהוא פוגע בך ובמדפחה ובגללו דברים נדפקים, המצפון הזה לא עוזר לו להתגבר. הוא צריך כלים להתמודד וזה לא פשוט.

במקום לבזבז על זה אנרגיות,

תתמקדי במה שאת יכולה לעשות ולהכין. מה שאת יכולה, מצויין.

מה שלא, להרפות.

מה היית עושה אם היה מחליק ומתפנה באמבולנס? תעשי אותו דבר.

זה שאין ביטוי פיזי לקושי לא אומר שהוא לא קיים.

קחי בחשבון שיומיים חג בלי מחשב עלולים לגרום לו ליותר עצבנות.

זה יכול מצד שני להיות הזמן להתקרבות. אי אפשר לדעת.

תחבקי ותפנקי את עצמך על המקום הזה שנשארת לד במערכה על ההכנות לחג!

את מלכה וזו התמודדות סופר לא פשוטה!

❤️❤️

אני לא מאמינה שהוא באמת מכוראנונימית בהו"ל

אחרי שהוא הודה לפני כמה שנים שהיה צופה בפורנו שהיינו בטיפול

המטפל טען שהוא לא מכור וזה פשוט דחף וכו'

מרגישה שזה אותו דבר כאן

ואני יודעת שברגע שאני יעלה את זה אני מתפוצץ

יצאתי מהבית עם הילדים

מאתמול בבוקר חשבתי על מכתב לכתוב לו לראש השנה על הדברים שאני מעריכה בו ואיך שהוא המשענת שלי ואני פשוט לא מסוגלת

וזה עצוב לי

ואני גם כועסת

חוץ מזה שאני על גלולות שנראה לי עושים לי רע ומסלימים את התגובה שלי

ואני לא מושלמת

וגם נשאבת למסך אבל לא באות צורה בכלל

יש לי את הבעיות שלי ואני מודעת והייתי בטיפול

אבל אני עצבנית

מנסיון עם מכור במשפחהנעמי28

ואחרי הרבה עוגמת נפש של שניםם והרבה כסף ואנרגיה שהלכו למטפלים שונים שלא ידעו לאבחן.

לכו למטפל שמתמחה במכורים!

אם הוא מכור, הוא לא חייב להיות מכור לעוד דברים כמו פורנו, כמו שמכור לסמים לא בהכרח מכור לאלכוהול.

קשה לפעמים לקבל את זה כי זה "מסיר מעליו אחריות " כי זה לא הם זאת ההתמכרות.

ולנפגעים יותר קל להישאר בעמדת המאשים והקורבן ולא לקבל את זה שגם הוא קורבן וחולה (זה באמת מעצבן בטירוף, שהוא גם הפוגע וגם הקורבן)

אבל אם הוא מכור ונשמע ככה (אבל מי אני, תבדקו באופן מבוקר)

תהיו חייבים לעשות סוויצ' בראש ולהסתכל על התמונה אחרת.

זה לא מסיר מעליו אחריות בשום שלב ולא מצמצם את הפגיעה בך בשום שלב.

זה תפקיד בעלי המקצועאמאשוני

לאבחן כדי לדייק את הטיפול.

בעיני זה לא משנה אם זה התמכרות או דחף,

בשניהם יש קושי עצום להתגבר (תקראי לזה יצר הרע אם זה יותר מקובל בעינייך)

זה לא עוזר להגיד לבן אדם שעושה פעם אחר פעם את אותה הטעות שהוא טועה.

צריך להבין מה מניע אותו, איך לטפל בזה מבפנים.

ובשביל זה צריך טיפול.

אם זה היה משהו שבידיים שלך לשנות, זה היה קורה מזמן.

גם אם צריך לעבוד על קבלת אחריות ובחירה, זה מול מטפל.

תראי גם בכל נושא של אשה מוכה או כתות וכד'

יש את האבחנה המקצועית אבל יש גם סקאלה של איפה אדם מונח והאם יש לו באמת בחירה חופשית בכל רגע נתון או שלא, וצריך לעזור לו לקחת שליטה על הנושא.

למשל בטיפול באשה שסובלת מאלימות ברמה כזו או אחרת, עושים איתה המון סימולציות אז על איך להגיב.

יכול להיות שהוא צריך תרגול איך להתגבר.

מאוד קשה לי להאמין שהוא עושה את זה שוב ושוב ושוב כי לא אכפת לו או כי הוא לא מודע להשלכות או חושב שיהיה בסדר.

ויודעת מה, גם אם זה זה, עדיין עדיף שתשמעו את זה ממישהו מקצועי מאשר נקודת ההנחה שזה רק זה וסה"כ רק אם נסביר ונדבר על זה, ההתנהגות תשתנה.

אבל ברור שרק את מכירה את המצב אצלכם, אולי זה לא כמו שנשמע.

בכל אופן הרבה כוחות 🤗

תשמעי יקירתיבאתי מפעם

נכון שאנחנו לא רוצות לכעוס בערב ראש השנה, ובטח שלא בחג, תנסי לנשום עמוק כמה שאפשר, מה שעוזר לי במצבים כאלה לדמיין שאני לבד בבית והוא במילואים/ בעבודה/ בטיול או ווטאבר , שלמעשה זה עוזר לי כי אז אני לא מצפה לכלום ממש.

גם אם לא יהיה ממש נקי ולא ממש מאכלים, תנשמי עמוק.

אבל כשיהיה לך זמן פנוי, אני אגיד לך את האמת לפעמים צריך בזוגיות לשתוק ולוותר אבל יש מצבים, כמו זה למשל, לדעתי, שאת ממש לא אמורה להבליג. לא צריך לצרוח עליו, אבל תחשבי טוב מה יכול להניע אותו לפעולה להתעורר על עצמו כי זה ממש אבל ממש לא לעניין להתנהג ככה כשיש לך אישה, בית, ילדים. לא מגיע לך חיים כאלו ולא יחס כזה. אני בטוחה שהוא לא עושה זאת מכוונה רעה , אבל את חייבת לעשות צעד שיאלץ לעשות סטופ. את מכירה אותו ואת חכמה מספיק לחשוב מה יעזור, להכנס לשתיקה ולהתעלמות זה כלי אכזרי אבל תשקלי לפעמים צריך להשתמש בכלי הזה. או להעמיד אותו בגבול שאו שהוא מוחק את המשחקים או שנרשם לטיפול ועד אז... כך וכך.

שולחת לך ים כוחות, זה ניסיון קשה מאוד בערב חג ומעליב ביותר, אני איתך❤️

תודהאנונימית בהו"ל

חזרתי לבית והוא היה ער אמרתי לו שאני הולכת לנוח

נכנסתי לחדר ופשוט התפרקתי והוא נכנס אחרי

הוא אמר שהוא לא הלך לישון ב3 רק ב1:30 ואז קם שוב לשעה כי לא הצליח להירדם אז זה לא ששיחק עד 3 בלה בלה ( זה דפוס חוסר שלפעמים קשה לו להרדם אחר 20 דק' קם לשחק ואז ברור שלא יירדם, לא הבנתי )

הוא אמר שהוא מבקש סליחה והאם אני עדיין עצבנית

אמרתי לו אני, עצבנית ? למה ? בגלל שחשבתי שאני יקום מאוחר יותר הולך לקנות תכשיט ובמקום זה הייתי ערה מ5 ותפעלתי את כולם כשאני מנסה להשאר חזקה ושמחה ( טוב, לא הצלחתי להשאר שמחה אבל לפחות הייתי רגועה עם הילדים )

אמרתי לו שאני רוצה שאחרי החג הוא יילך לאבחון. הרי הוא בן אדם טוב יודע כמה המשחקים פוגעים בי ובזוגיות שלנו ואני חוששת שזה התמכרות כי אם לא למה הוא היה ממשיך

הוא ממש התנצל ואמר שאם זה מה שאני רוצה זה בסדר ואני יכולה להשים סיסמא למחשב כדי שאני אצטרך לאשר ( לא תודה, יש לי ילדים אני לא אמא שלך )

הציע ששבוע הבא נקנה משהו

אבל אני עדיין פגועה

והבית מסריח ואני השלמתי עם זה

יש לי אשכרה ערמות של בגדים על הרצפה,שירותים מלוכלכים וכיורות מלאים ואין בי טיפת אנרגיה

לפחות אני שומעת אותו עושה כלים עכשיו

הוא בעל טוב עוזר עם הילדים, בישולים וכו' אבל הדבר הזה גומר אותי

חיבוק ענקאונמר

תזכרי במשך החג שהחיים ימשיכו אחרי

לא נגמר העולם היום.

ואחרי החג הוא יעשה איבחון ובעז''ה תגיע ישועה.

ותהיי גאה בעצמך שהובלת לזה.

ותמשיכי להיות קשובה לעצמך. זה באמת לא נעים בכלל

זה נשמע ממש התמכרות

ודבר החשוב בעיני

זה להבין

שהוא לא אוהב את זה. לא עף על זה.

יותר נשמע כמו לא ממש שולט בזה.

אז בעז''ה ילמד לשלוט.

חג שמח יקרה ♥️

חיבוק ענקאפונה

הלוואי שהצער והבדידות שאת חווה יהיו לכפרת עוונות, תחל שנה וברכותיה.

אתם נמצאים בלופ שבו לכל אחד מכם יש תפקיד קבוע, הסוף ידוע מראש ומסבב לסבב המצב מסלים.

משחקי המחשב ומטלות הבית הם רק טריגר, הסיפור האמיתי הוא שלכל אחד מכם יש אסטרטגיה הפוכה להתמודדות עם הטריגר - שבאופן טרגי דוחקת את בן הזוג עמוק יותר לאסטרגיית ההתגוננות שלו.

בעלך בתפקיד הנמנע (נסוג) - כשהוא מוצף הוא נסוג מהסיטואציה לתוך משחקי המחשב, וזה עוזר לו לווסת את עצמו. הוא רגיש מאד לביקורת ממך, וכשהוא מרגיש שאת מצפה ממנו או כל דבר אחר שמטרגר אותו הוא חייב לווסת את עצמו - כמובן דרך התרחקות (ונסיגה לתוך משחקי המחשב). הוא לא כל כך טוב בלהבין את מצב הרוח שלך או מה את מרגישה וצריכה.

את בתפקיד הרודפת - רגישה מאד להתקרבות והתרחקות שלו, ולמצבי הרוח שלו. כשאת מרגישה שהוא לא איתך את חייבת לרדוף אחריו כדי להחזיר אותו שלא תישארי לבד.

יכול להיות שהוא כבר מכור בהגדרה, אני לא יודעת ובעיני זה לא מאד משנה. בעיני המפתח לשבור את הלופ הוא להתחיל להבין באיזה צורה כל אחד מאיתנו מטורגר ומדוע, ולתקשר דרך הלב ולא דרך ההתנהגות.

זה להפסיק להתייחס להתנהגות הבלתי נסבלת שלו - להעז לדבר על הבדידות שאת חווה. אבל רק מעומק הלב, מהמקום העמוק והפגיע ביותר, לא מהרציונל - מה שישר יקבל גוון של ביקורת ויחזיר אתכם ללופ.

מאד קשה ואפילו בלתי אפשרי בתוך קשר לא מספיק בטוח לפתוח את העומק הזה, שהרבה פעמים אפילו לעצמי אין מערכת יחסים איתו..

לכן ממליצה מאד על טיפול זוגי EFT.

מניסיון אישינעמי28אחרונה

אם הוא מכור זה משנה את כל התמונה.

למכור באופן נוירולוגי אין שליטה. מי שחווה יבין.

טיפולים למיניהם רק יגבירו את התסכול.

בדיוק כמו ילד עם קושי פיזי או מוחי שמכריחים אותו לבצע משהו שאין לו את היכולת הזאת.

כמובן אין מה לרתום את הסוסים לפני העגלה יכול להיות שהוא בכלל לא.

אבל כתבת שזה לא משנה בעינייך.

אז זה משנה מאוד.

מחר הולכת לעשות הזרעה בשערי צדקאריאל765

וגרים מחוץ לעיר..עקרונית יכולה להגיע תוך 45 דקות אבל זה על הנייר. פקק אחד וזהו..חניה..

בקיצור יש לכן פתרון?

אם אני מפספסת זה עד חודש הבא.

מניחה שמחר יהיה פחות פקוקהשם שלי

כי זה ערב חג האנשים בחופש ולא נוסעים על הבוקר.

גם אם זה קצת יותר משעה זה בסדרפצלושון

התור בשעה של פקקים?

שיהיה בהצלחה!!

כן אם זה שעה ועשר דקות?אריאל765

הקטע שבעלי במאוחדת ואני כללית.

אם נלך למעבדת גבריאל הם מקבלים ישר? הם מבינים את הדחיפות?

מניחה שנגיע בזמן בסוף אבל לא רוצה שזה יפול על זה..

את מחפשת מעבדה ?עוזרת

הבנתי שיש שם אחת של מאוחדת ואחת פרטיתאריאל765

אומנם ערב חג,שמעונה

אבל שתדעי שכם למצוא בשערי צדק חניה זה לא פשוט...

את חוששת מהבאת הזרע?Sheela

זה בסדר גם אם לוקח קצת יותר זמן. אפילו שעתיים כנראה שיקבלו..

וואלה? מניסיון? זו פעם ראשונה שלנו.אריאל765

אין לנו תור. אמרו לנו לבוא כמה שיותר מוקדם בבוקר. זה היה די מהרגע להרגע כי טבלתי אתמול עשיתי היום בדיקת דם ואולטרסאונד והביוץ מחר כנראה אז לא רצינו לפספס..

בדרכקל"ת

אם מגיעים עד השעה 9 אז יחסית עוד פנוי בחניון. אחכ יותר עמוס

חשבנו להגיע ממש מוקדם. אפילו לפני 8אריאל765

אז פחות יניה בעיה, גם ערב חגשמעונה

ושישי, מקווה שיהיה בסדר

תודה רבה לך🩷אריאל765

שיהיה בהצלחה רבהשמעונה

תבדקי גם שיש לך את כל ההתחיבויות הנדרשות

תודה! ננסה לקבל מחר ממאוחדתאריאל765

כי בעלי שם.

בשעות האלה הכבישים פנויים לגמרי בע"ה בהצלחהבאתי מפעם

אה בקטע הזהטארקו

כן

והאמת שברוב המעבדות יש גם חדר שאפשר להשתמש בו...

באמת?? בשערי צדק יש?אריאל765

מחר לא אמור להיות פקוק בבוקררק טוב=)

וחניה בטוח תמצאי בחניון התת קרקעי..

בהצלחה רבה!!

לצאת מוקדם יותר?טארקו

זה עדיין בסדר...אורוש3

זה בסדר גמורחושבת בקופסא

לנו אמרו שאומרים להביא תוך שעה כדי שזה יהיה בסדר שיבאו תוך שעה וחצי ואפילו שעתיים.

גם אחרי שמטפלים בזרע במעבדה יש 4 שעות שאפשר להשתמש בו. זה הרבה פחות לחוץ.

בהצלחה. ותזכרו שבסופו של דבר עם כל ההשתדלות, הסיכויים של הזרעה לא באמת גבוהים משמעותית מיחסים רגילים בהנחה שאין בעיה ידועה.

לא יודעת מה הבעיה אבל אם יש בעיהאריאל765

בזרע אני מניחה שזה כן מועיל..

יודעת לאיזה מחלקה בכלל מגיעים שם?

לא מכירה, עשינו בבית חולים אחרחושבת בקופסאאחרונה

איך היה?

אני מקווה שעכשיו אתם אחרי.

חג שמח!

בהצלחה רבהמחכה להריון

אחי וגיסתי נקלטו בהזרעה ראשונה

הבעיה היתה לא ידועה אצלהם הכל היה תקין 😊 בקרוב אצלך שהשנה החדשה תביא לך הריון תקין 🙏

תודה!! בעזרת השם אצל כולםאריאל765

התייעצות לגבי כיוון טיפולי מתאיםאנונימית בהו"ל

רציתי להתייעץ איתכן על משהו שמקשה עליי מאוד ומתיש אותי לאחרונה, ואשמח לזווית הראייה וההכוונה שלכן.

קצת רקע עליי כדי להבין את התמונה:

תמיד הייתי "מצטיינת בלי להתאמץ". בבית הספר ובלימודים למדתי למבחנים רק ברגע האחרון (אם בכלל) ולא ממש הכנתי שיעורים.

מכיוון שאני מאוד מוכשרת וקולטת מהר, זה הספיק לי כדי לקטוף מאיות בקלות.

הבעיה היא שבעבודה ובחיים הבוגרים השיטה הזו הפסיקה לעבוד, ואני תקועה בדפוס ששוחק אותי לגמרי.

מה שקורה בפועל בעבודה:

• אני יושבת ימים שלמים על כיסא העבודה, אבל שעות ארוכות נשרפות על בהייה, בריחה לטאבים אחרים והתבטלות מלווה בייסורי מצפון. אני יכולה לשבת 12 שעות על המחשב ובפועל לעבוד שעתיים.

• כשאני מקבלת משימה, אני יכולה במשך 4 ימים לא לעשות כלום ורק למרוח את הזמן, ורק ביום האחרון של הדד-ליין להיכנס לאטרף של שעות רצופות בלחץ היסטרי עד שאני מסיימת.

• אם משימה דורשת ממני לפנות למישהו מצוות אחר, זה יכול לעכב אותי בעוד יומיים. זה ממש לא מקושי חברתי, אלא נטו תסמונת המתחזה חריפה: פחד משתק שלא אבין מספיק את המונחים הטכנולוגיים או את התמונה המלאה, ושאיכשהו אביך את עצמי מולם.

זה לא רק בעבודה – זה חודר לכל תחום ביומיום:

• אני רוצה לקום לסדר, לנקות ולתקתק דברים, אבל נתקעת בישיבה. אומרת לעצמי "רק עוד 10 דקות", ואז הילד מתעורר או שנהיה לילה ועברו שעות בלי שעשיתי כלום. המעבר הפיזי מפעולה לפעולה מרגיש לפעמים כמו מחסום כבד.

• אני מרגישה ממש מכורה למסך, למרות שאין לי סמארטפון או אפליקציות. הכל דרך המחשב: לשוניות של צ'אטים, פורומים וקצת נטפליקס. חוסר השקט הפנימי כל כך חזק שאפילו סרט אני לא מסוגלת לראות ברצף, כל כמה דקות אני קופצת לטאבים אחרים לבדוק אם מישהו כתב או אם נכנס מייל.

• קשה לי ברמות עם אי-ודאות ודברים חדשים. אני מעדיפה להישאר אצל רופא לא מוצלח רק כדי לא לעבור לאחר, או להמשיך להשתמש בבגדים ישנים במקום לקנות חדשים.

אני מבינה שאני חייבת עזרה מקצועית כדי לצאת מהלופ הזה, אני לא יכולה להמשיך ככה בעבודה, וגם בבית מתסכל אותי מאוד המצב. אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל.

אשמח לדעת: האם מישהי חוותה משהו דומה ויצאה מזה? ולאיזה כיוון כדאי לי לפנות כצעד ראשון? אבחון קשב וריכוז? טיפול? (ואם יש לכן המלצה על מישהי ספציפית ומעולה, אשמח מאוד לשמוע).

ממש תודה לקוראות ולעונות

האמת שמה שקפץ ליעל הנס

זה הפרעת קשב

אבל לא חייב שזה הפרעת קשב.

את נהינת מהעבודה?

את מסופקת?

יש לך רקע נוסף?שאת פחות שמה דגש עליו בקשר לעבודה,כמו רגישות לבדים מסוימים רגישות לרעש?

או שאת נורא נפגעת גם מדברים?

פשוט מה שאת מתארת יכול להתאים גם לרגישות יתר hsp.

ולא מאבחנים את זה כהפרעת קשב.

דבר נוסף יכול להיות שסוג העבודה הספציפי שלך לא מתאים לאופי שלך גם אם נהינת מהלימודים שלו,ואז בפועל מה שאת עושה זה לרחף על העבודה ולא להיות בתוכה?

זה יכול להיות הפרעת קשבאנונימית בהו"ל

גם אם כשלמדתי מקצוע לא היה לי בעיה לשבת שעות ולהקשיב להרצאות?

אני בכלל לא עם קפיצים, להיפך, יושבת שעות באותה תנוחה לא צריכה לזוז, יכולה לגלוץ כל היום.

אין לי רגישות מיוחדים למגע או בדים או רעש

אני לא נהנית מהעבודה, אבל כי אני מרגישה בעיקר תסכול מההתנהלות שלי

אני חושבת שאם אוכל לחוות הצלחות, ולא רק נשיפות בעורף לדד ליינים שמתקרבים אז אני כן אוכל לחוות סיפוק.

נמאס לי מזה שאני לא מצליחה לגרום לעצמי לעבוד ולעשות דברים. בעיקר בעבודה אבל גם בבית.

אני בהייטק, אז אין לי שעות שסופר לי שעות עבודה, ואני עובדת הרבה מהבית, אז אני ביום, כשהילדים במוסדות מבזבזת זמן ואומרת אעבוד בערב כשהם ישנו, בערב פותחת מחשב ורוצה לעבוד אבל בפועל לא עושה כלום ואומרת אקום מוקדם, לא קמה מוקדם וכו וכו פשוט לופ של אי עשיה ודחיינות.

ואני לא מצליחה לצאת מזה

בלימודים הייתי ככה. בעבודה פחות כי לא עובדת מהביתירושלמית במקור

נסי לעבוד מהמשרד...

גם כשאני מהמשרד זה ככהאנונימית בהו"ל

קצת יותר טוב, אבל המסך שלי מכוון כך שרק אני רואה אותו, אז זה לא באמת מספיק יעיל

אולי תטי אותו קצת?ירושלמית במקור

אולי אצליח לחפש זוית אחרתאנונימית בהו"ל

אבל גם להיות עם מחשב מול כולם זה מרגיש לי חשוף נורא, גם כשאני עובדת ממש..

חוץ מזה שאני מחפשת פתרון שישפיע על כל תחומי החיים שלי.

מרגיש לי שאני צריכה משהו עמוק יותר.

כן. מבינה.... (אגב התכוונתי להטיה קלה ממש...)ירושלמית במקור

לשימוש במסך לפי מחקריםהמקורית

חדשים יש השפעה על המח בדיוק כמו קשב וריכוז. אני קוראת לזה על עצמי - הרעלת מסך. קורים לי דברים דומים לשלך כשאני חשופה הרבה למסך. זה באמת פוגע ביכולת שלנו להיות אנחנו כך אני מאמינה

במקומך הייתי מבקשת מצוות המחשוב שיחסמו לך את האינטרנט פשוט לכמה ימים ותראי אם יש שיפור

אני מנסה כל מיני דברים כמו לקום להליכה של 10 דקות כל שעה וחצי למשל, או לקום לעשות משו בבית

אבל זה רק אחרי שאני עושה את העבודה

יש בזה סיפוק מטורף, להצליח לעמוד בזה ולאט לאט זה הופך להרגל ואני פחות תלויה ומושפעת מהמסך

כן אם את ניהנת מההרצאה מאדעל הנס

אז סביר להניח שההפרעת הקשב לא הפריעה לך.

אבל בהחלט יכול להיות שלעבוד בזה זה כבר משהו אחר,פחות סיפוק פחות הנאה וזה דבר שגורר דבר.

לא בהכרח שזה הפרעת קשב בכלל.

הפרעת קשבאפונהאחרונה

זה הרבה פעמים, אולי ברוב מוחלט של המקרים, תסמין של מערכת עצבים שתקועה בבהלה גבוהה.

הבהלה לא מתבטאת כפי שהיא אמורה להתבטא - ולכן אינה מורגשת, אבל התפקוד של הגוף תקוע במצב הישרדותי וכישורי ארגון וניהול וכמובן קשב נמצאים בתחתית הרשימה, כי הגוף כרגע מצפה לתקיפת אריה בג'ונגל ולא פנוי להתרכז בכתיבת קוד..

הרבה פעמים אפשר לזהות עוד דרכים שבהן המח מנסה לשחרר את הסטרס: כסיסת ציפרניים, תנועות חוזרניות (למשל התעסקות בשיער), טיקים, תנועתיות מוגברת, הידוק לסתות ועוד ועוד.

זה מתחבר לחוויית החיים שלך?

אם כן, הפתרון לא יהיה בכיוונים התנהגותיים (ללמוד מיומנויות, להתחיל בקטן וכו'),

אלא ביצירת סביבת חיים בטוחה שתאפשר למח לאט לאט להוריד בהלה: להפחית עומס, להשקיע ביצירת מערכות יחסים בטוחות, להוסיף הנאה פעילה לחיים שלך, הרבה יציאה לטבע.

לשים לב למצב של הגוף, מתי הוא מתוח ואיפה, ולהרפות במודע. לשים לב מה בחיים שלך מעורר מתח ולנקות אותו.

מיינדפולנס מאד עוזר!

כל אלה יכולים מאד לעזור, ואולי תרצי גם לשקול טיפול טוב שיעזור לך לרדת לשורש הבהלה התקועה ולשחרר אותה.

מזדהה ממש עם הרבה מפהאיזמרגד1

ב''ה הלכתי לטיפול (עו''ס קלינית בגישת cbt, אני קיבלתי דרך הקופה) והשתנו לי החיים. ממליצה ממש.

וואו את אני במקרה?רקאני

מזדהה עם כל מילה

עוקבת

מזדהה בטירוףמכחול

עוד כיוון שעולה לישלומית.

זה אולי קושי בקבלת החלטות שגורם לדשדוש, כי את לא בטוחה מה כדאי לך לעשות עכשיו ואז נתקעת במקום.

קשה לך בכללי עם החלטות?

ממש לא יודעת אם זה הכיוון, אבל אולי ייגע בך.

מי כתבה אותי? זה בדיוק אני!ראשונית

חוץ מהנקודה האחרונה זה נראה בשיוק אני

אין לי עצות, רק הזדהות

להתחיל מצעדים קטניםכל היופי

אני מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת כי גם אני נאלצתי לפתח הרגלי "ניהול עצמי" רק כבוגרת וזה מאוד לא פשוט.

אז כאן בעיניי הדבר הנכון הוא להתחיל מצעדים קטנים, קטנטנים, בוני אמון בינך לבין עצמך.

מה אני מתכוונת?

היום כשאת מחליטה לעשות משהו, זה לא ממש קורה.

נכון?

נניח את מחליטה לעשות משימה של העבודה ובפועל נמרחת ואת עושה את זה ברגע האחרון.

כלומר כשאת אומרת לעצמך "אני אעשה כך וכך, יש בך איסה קול, מודע או לא, שמגחך לעצמו ויודע שזה לא יקרה בזמן שקבעת לעצמך (אם בכלל קבעת וזה לא נשאר באוויר).

ולכן אני קוראת לזה "צעדים בוני אמון", את צריכה להאמין לעצמך שאת תצליחי להגשים את מה שאת מבטיחה לעצמך, וזה לא משנה אם את מבטיחה לעצמך לסדר את החדר או להתקשר לקולגה מהעבודה.

ההתחלה היא בצעדים ממש ממש קטנים.

את אומרת לעצמך "עוד 2 דקות אני אקום מהספה" ובאמת לקום מהספה.

לא אחרי חמש דקות אלא שתי דקות, כי זה מה שאת החלטת.

על כל ניצחון קטנטן כזה, תרימי לעצמך.

משימות גדולות פרקי למשימות קטנות, שימי לעצמך זמן לביצוע ותתלהבי מבפנים על כל צעד קטן שקבעת לעצמ לעשות ועשית.

במשימות "גדולות" שמורכבןת מהרבה משימות קטנות אבל אפשר לעשות הכול בפרק זמן קצר, אני אוהבת לשים לעצמי טיימר, על כל המשימה או חלקים ממנה.

זה עוזר לי להתמקד ולהתעודד שזה רק עוד איקס זמן

ואני מבטיחה לעצמי שאחרי הטיימר ניקח הפסקה (ובאמת לחזור מההפסקה למשימה הבאה! אבל זה לאט לאט אחרי הרבה צעדים בוני אמון)

ותהיי גאה בעצמך על הצלחות.

אם את רוצה עזרה מקצועית, בעיניי אימון אישי יכול להתאים פה מאוד.

אה ועוד משהו, שדי סותר את השרשור הזה אבל בכל זאת... תתנתקי מכל הפורומים, הרשתות החברתיות וכו', זה שואב ברמות.

גם לזה את יכולה לקבוע לעצמך דד ליין ולעמוד בו, נגיד עד יום שני ב14:00 להתנתק מהרשתות החברתיות, בערב יום כיפור ב16:00 להתנתק מפורומים, סתם דוגמה ללו"ז כזה.

מקפיצה לי , אולי אצליח להגיב בהמשךשמעונה

רק כותבת שאני מצאתי פודקאסט שקצת התכתב עם זה, קוראים לו אנשי הקשב ..

ועוד משהו קטן, אני רואה את זה על עצמי כמו התמכרות, ואני יודעת שלהתנקות מהדופמין שזה מייצר לוקח לפחןת שבועיים, אני גם במאבק תמידי על זה , ומחפשת פתרון. מחזקת אותך!! ושתדעי שהאשמה זה חלק מהמעגל הזה ... בזבוז זמן, אשמה ,חוסר הצלחה

ועוד שאלהשמעונה

הדחיינות הזאת מתבטאת בעוד נושאים בחיים?

מניחה שהגבת לפותחת וץכל היופי

ושרשרת אליי בטעות?

התיאור שלך מאוד מזכיר אותידרקונית ירוקה

מה שעזר לי -

להיות סלחנית כלפי עצמך. זו את כרגע, רגשי אשמה ויסורי מצפון על כל יום ויום לא מקדמים. מותר לפעמים להימרח ולהיות פחות יעילים. מותר לטעות ומותר להודות שאנחנו לא יודעים משהו. זו עבודה בשינוי החשיבה, אבל זה אפשרי.

למצוא מה הזמנים היעילים שלך. כשאת כן יעילה, באיזו שעה ביום זה קורה? אצלי זה ב10-15. אני מראש לא מתחילה לשבת על דברים קשים לפני וברגע שאני רואה שעברתי את שלב היעילות אני נותנת לעצמי הפסקה ארוכה. אחר כך לפעמים יש עוד זמן יעיל, אם נחים מספיק.

לכתוב על דף את המשימות שצריך לעשות היום ולהרים לעצמך על כל משימה שסיימת. גם אם היו 20 משימות וסיימת 5, זו הצלחה. לאט לאט תלמדי את עצמך לסיים יותר משימות וגם להיות ריאלית בכמות שאפשר להספיק ביום.

לזהות מתי הגלישה היא התחמקות ממשימה, לנשום עמוק ולהגיד לעצמך "אני מתחמקת מלהתקשר לשמוליק ולכן מוסחת" ולבצע את המשימה שהתחמקת ממנה. אפילו דבר קטן כמו לנסח טיוטה לבקשה משמוליק. העיקר להפסיק להתחמק

שתיית מים בהריוןנועה לה

מתקשה מאוד להקפיד על הכמות הנדרשת

המים ממש לא טעימים לי

מה עדיף לשתות הרבה פטל - שתי ליטר מבחינתי

אני שמה ממש מעט תרכיז בשביל שיתן טעם חלש

או שעדיף לשתות מים אבל הרבה פחות - כמה כוסות..

מישהי יודעת?

בטח שפטלרקאני

תודה על התגובהנועה לה

לא מכניסה את זה הביתה בשיגרה ולכן תקוע לי בראש שזה ממש ממש לא בריא

ברור לשתות פטלאיזמרגד1

מכירה הרבה שבהריון לא מסתדרות עם מים ומיץ כן עובד להם. נכון שזה לא בריא אבל בהריון זורמים עם מה שהגוף דורש🙂

רק אומרת שבאחד ההריונות הייתי צריכה לשתות המוןאנונימית בהו"ל

שתיתי כל יום 3 ליטר פטל,

ואחרי תקופה נהיו לי שיניים ורודות....

חד משמעית פטל. התייעצתי על זה עם רופא.טארקו

אולי לימונדה ביתית?יום שני

יתן לך ויטמין סי

אפשר גם סודה, חלב, בירה שחורה

חליטות של תה ללא קפאין (לואיזה, אפרסק, תפוח מה שאת אוהבת) ולשתות קר.

אפשר גם לקנות תפוזים סחוט

או סיידר תפוחים - תרכיז טבעי ללא תוספת סוכר

אפ אין סכרת הריון עדיף לשתות ממותק, זה מסוכן להתייבש!

עדיף פטל אבלאפונהאחרונה

כדאי למצות עוד אפשרויות -

תה קר

חליטות

מים עם לימון

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

חיבוק גדול, נשמע מאוד לא פשוטכי לעולם חסדו

מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

רואה שמציעות פה מקצוע...אז מציעה גם מהשטח אחלה מקצממתקית

אינסטלציה

לימודים יחסית קלים

אינסוף עבודה, תמיד תמיד יהיה צריך, אין תחליף למקצוע.

בכל אופן, אצלנו בבניין יש אינסטלטור שעובד שעות נוספות, והם גם לוקחים הרבה...מרשים לעצמם כי אי אפשר בלעדיהם.

עוד רעיון-

מורה לנהיגה, אחלה עבודה אחלה כסף. (ותחסכי הרבה לילדים שלך...

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

וואי בהצלחהאונמר

הלוואי תמצאי מהר עבודה חדשה עם בוס אנושי ומעריך ♥️

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

זה אמיתי!!פרח חדש

אם אפשר לשאול

איך מנעת עם הדיאפרגמה?

הלכת למתאמת? השתמשת בקוטל יחד?

כי אני גם עם דיאפרגמה ורוצה לדעת מה הסיכויים שזה יקרה לי 🙃

כן, מתאמת וקוטלשאלה גנים

מוציאה רק 6 שעות אחרי...

ממש מקפידה וזה עובד לי מעולה כבר כמה שנים 😉

פירטתי למטה מה השתנה הפעם 🙈

נראה לגמרי חיוביהשקט הזה

ולי בדיקות של לייף היו אמינות.

אם את אומרת שיומיים לפני איחור היה שלילי ועכשיו חיובי, זה אומר שכנראה היה ביוץ מאוחר, ואז יכול להיות שלא השתמשת מתישהן בדיאפרגמה כי חשבת שאת כבר אחרי ביוץ?

בכל מקרה, בהחלט הפתעה. בהצלחה בעיכול🩷

תודה! כן זה בול מה שקרהשאלה גנים

משתמשת בדיאפרגמה בדרך כלל עד שבוע אחרי המקווה - ואז מפסיקה

(מהיכרותי עם המחזוריות שלי, הביוץ תמיד יום יומיים לפני/אחרי המקווה)

במחזור שעבר השתמשתי בפרימולט לכמה ימים

ובמבט לאחור זה כנראה שיבש לי גם את הביוץ הבא...

קיצר טיפשי שלא חשבתי על זה מראש

אבל כנראה שזה מה שקרה 🙈

וואו. בעז"ה יתן לך כח לעבור את זה בקלות ❣️פרח חדש

❤️❤️שאלה גניםאחרונה

אולי יעניין אותך