חיי אישותמרחק

טוב, אני מקווה שזה בסדר לכתוב פה אבל פשוט אין לי איפה לפרוק

ב"ה אנחנו נשואים כבר תקופת זמן

ופשוט כל עניין המגע גדול עלי.

עם המעשה עצמו אין לי בעיה. 

אבל..

א. גדול עלי החובה התמידית הזאת לקיים את המצווה הזאת

ב. קשה לי שכשמותרים הוא פשוט יכול לבוא ולגעת בי. בקטע אוהב, נשיקה בלחי וכו.. אבל אם זה אל מתאים לי כרגע? סתם חיבוק אפילו.. אז אני יודעת שיש שיגידו שאני צריכה להגיד תודה שהוא רוצה את זה.. אבל לא תמיד מתאים לי.. מצד שני, אני לא רוצה להגיע למצב שהוא לא אוהב אותי.

ג. בלילה.. לפעמים הוא חצי ער חצי ישן או לא יודעת להגדיר בדיוק והוא מתחיל לגעת בי מתוך שינה.. להצמד, להתחכך, לנשק.. וזה ממש לא מתאים לי. קודם כל כי עכשיו אני ישנה וזה לא קשור!! זה לא מרגיש מאהבה אלא מתאווה וחרמנות.. אין לי בזה שום הנאה. וגם כי אם אני לא רוצה את זה עכשיו? מרגיש לי ככ לא נעים ואני פשוט לא יודעת מה לעשות.. זה גם מפריע לי כי המגע לא נעים לי וגם כי אני עיפה ורוצה לישון ואחכ עיפה ביום כי לא ישנתי טוב. ולפעמים אם לא נתתי לו לגעת בי, או לא קיימנו איזה שבוע את המצווה - אני שומעת אותו מאונן.. עכשיו.. אני לא בן, ואין לי זכות והבנה בקושי על שמירת הברית.. אבל מרגיש לי מוגזם וגם מרגיש לי אחכ הרבה מצפון שבגללי זה קרה

עזרה מישו? עצה???

אתם צריכים לעשות תיאום ציפיות.די שרוט
לא עושים יחסים בלי רצון. זה לא כיף ולא נעים. גם לא לבעל.

שבו, דברו, שהוא יבין אותך ואת תביני אותו וככה תמצאו לכם את דרך המלך שלכם.
את עם אמצעי מניעה הורמונליים? מניקה?שחר עולה
נשמע לא פשוט, חיבוק גדולנגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך י"ב בחשון תשפ"ג 14:30

אני חושבת שצריך רגע להבין עם עצמך מה קורה כאן.

להבין ממש מההתחלה, מהשורש.

כמה זמן אתם נשואים

מה היה לפני החתונה

מה היה אחרי

האם יש ילדים

מה היחס והתפיסה למיניות בכלל אצל כל אחד מכם

האם יש מניעה הומונאלית

האם יש ריחוק זוגי/רגשי

מה קורה כשכן ביחד

מה קורה בין לבין

ועוד המון דברים שחשוב ו*הכרחי* לדעת בכדי להבין את התמונה המלאה.

לגבי מה שכתבת בסעיף א: "גדול עליי *החובה* *התמידית* הזאת לקיים את *המצווה הזאת*" -

ממש הדגשתי כל מילה כי על כל מילה שכתבת צריך להתעכב ולראות לעומק.

אם את מרגישה שזו חובה

אם את מרגישה שאת *כל הזמן* חייבת

אם את מרגישה שמקיימים יחסי אישות רק כי זו מצווה ו"כך צריך" או "כך מצווים" -

חשוב לעשות תהליך עמוק כדי לראות איך את מגיעה לשמחה, נחת, שיחרור כיף וטוב במקום הזה.

זה לגמרי אפשרי ב"ה.

הייתי מתחילה בלמצוא מקום אמיתי לפרוק ולענות על כל השאלות הללו,

למצוא מקום לבטא את עצמך בשלמות ובנינוחות

להבין יותר גם את עצמך, גם את עצמכם, גם את הזוגיות שלכם, גם את המיניות שלכם, גם את משמעות חיי האישות ביהדות,

להגיע למצב שאת מחזירה את האוטונומיה על גופך. לא להיות במצב בו את מרגישה חייבת, מרצה, עושה זאת מתוך אילוץ וחוסר רצון - אלא להניע בצורה הכי מרכזית שיש את התהליך לכך שתגיעי למקום של חיי האישות מתוך רצון שלם. מתוך בחירה שלמה. מתוך אוטונומיה שלמה ושליטה על גופך.

מציאות שאת כותבת שאת לא יודעת מתי כן תהיו יחד ומתי לא, שאין לך בחירה בתוך זה, שאת נרתעת, שאת לא נהנית, שאת מפחדת, שגם בלילה את מרגישה לא בטוחה - זו מציאות קשה שאסור שתימשך! ואם צריך בתור "עזרה ראשונה" שתרחיקו יותר את המיטות - כך תעשו.

קודם כל שלא יהיה מצב שאתם יחד בקירבה גופנית בלי הרצון שלך.

אני בטוחה שבעלך לא מתכוון חלילה לרע, והוא אוהב אותך מאוד וזו דרך עבורו להביע בשלמות את האהבה הזו לאשתו היקרה,

מה גם שמתוך שינה רוב הסיכויים שהוא כלל לא מודע לכך,

לכך חשוב שתיצרו מצב שבו המציאות עצמה לא תאפשר קירבה גופנית ללא בחירה ורצון שלך גם בלילה וגם מתוך שינה. ממש להרחיק כמה שצריך את המיטות בשביל כך. או לחשוב על פתרונות אחרים.

תתחילי בלהחזיר לעצמך את האוטונומיה. את הרצון.

זה קריטי והכרחי וזה גם מפתח גדול לכל השאר.

להשקיט ולהוריד את הקולות שאומרים לך להתנתק מהרצון שלך ומהשליטה שלך ואומרים לך

לרצות אחרים,

"אבל הוא חייב"

"אבל הוא גבר"

"אבל דחוף לו"

"אבל אני חייבת"

וכן הלאה כל אותם קולות...

לא להקשיב להם!

אלא להתחבר לרצון שלך!

גם כאן בדיוק כמו בפן הנפשי, גם בפן הגופני - כאשר הגוף מרגיש שמאלצים אותו או שהוא בלי רצון ובלי שליטה ובכל זאת - הוא לאט לאט יסגר - ואז גם כאן הריחוק והפערים יגדלו בדיוק באותו עיקרון.

וברגע שתחזור אלייך השליטה,

שתתחברי שוב לרצון שלך,

הספירלה שלכם, תהיה כלפי מעלה ולא ספירלה כלפי מטה, וכמובן הריחוק לאט לאט יצטמצם עד שיעלם.

בחיי האישות המטרה היא הקירבה!

הקירבה, הביחד, ההנאה - היא היא המטרה עצמה! ולא שום דבר אחר או "הישג" כזה או אחר שצריך להגיע אליו!

- דבר נוסף שחשוב לכתובחשק מול דחף - לגבר יש *חשק* ולא דחף! אם הוא רוצה להיות איתך - זה לא כי הוא לא שולט בזה ונדחף לזה ודוחף אותך לזה אלא שהוא חושק בך ורוצה אותך. וזו גם נקודה חשובה מאוד.

הוא אוהב אותך ורוצה לבטא את האהבה הזו בשלמות ושמחה וקירבה.

- אפשר לחשוב אם במציאות שלכם כרגע כדאי לעשות הפרדה בין סוגי מגע שונים:

בין מגע יומיומי - בסביבה החיצונית, כמו לתת יד

לבין מגע ניטרלי - רק באיברים ניטרלים

לבין מגע אינטימי - באיברים אינטימיים

והמגע האינטימי קורה רק בחדר המיטות, ורק אם רוצים

שוב הרצון מאוד מאוד חשוב.

לדעת שאם רוצים רק להתחבק - זה יסתיים בזה וזה מעולה!

לדעת שאם לא רוצים כלום - לא יהיה כלום וזה מעולה!

וכן הלאה...

בכל המהות של הקירבה הגופנית בנישואים - צריך להביט על כך לטווח הקצר וגם הרחוק ולראות איך הספירלה שלנו במגמת עלייה ולא מגמת ירידה.

תשוקה וגם אהבה זה משהו אקטיבי לגמרי ולא פסיבי כמו שטועים לחשוב.

אפשר ליצור אותם.

תשוקה זו לגמרי יצירה.

יש עוד הרבה מה להרחיב אבל אין זה המקום.

מציעה לך בחום יקרה למצוא את המקום בו זה כן נכון ואפשרי ולהגיע לשלמות בתחום הזה, זה יקר ערך כ"כ עבור עצמך קודם כל וכמובן גם עבור הזוגיות לאחר מכן.

שתהיה הצלחה רבה ב"ה, שהקב"ה ישלח לך את השליחים המתאימים וישלח ברכה והצלחה בדרך 🙏

תתחילי בבדיקות הורמונליותאור123456
את אמורה להנות מזה לא פחות ממנו
אם את עושה את זה כי זה רק מצווה זה לא תקין בכלל
רק אומרתאחת פשוטה
לגבי זה שאת תוהה אם ההתנהגות של בעלך היא מוגזמת, ואם היא נובעת מתאווה וכו'..

אז רק אומרת שממש ממש ממש לא! הרצון שלו לקירבה גופנית הוא טבעי מאוד והכי טבעי בעולם שבני זוג גם באמצע הלילה יהנו להתמחמצ' אחד עם השני.

אני חושבת שאולי כדאי לך לבדוק את העניין של הוויסות החושי, קרה לך בעבר גם שלא אהבת חיבוקים ונשיקות מההורים או חברות?

אם את בטוחה שאין לך עם זה שום בעיה אז בוודאי שכדאי לבדוק למה את לא נהנת להיות איתו יחד ואין לך חשק, כי במצב תקין אנחנו לא רוצות להיות עם הבעל בגלל שזו מצווה אלא כי גם אנחנו נהנות מזה.

תמיד היה כך?
את אחרי לידה? גלולות וכו'.?
תנסי לראות מה העומק של העניין
סליחהמומו100
אבל רק הערה אחת, אני לא חושבת שכולם אוהבים שמעירים אותם באמצע הלילה. לא משנה מי ולא משנה מה הסיבה, לפעמים אתה פשוט רוצה לישון.
נכוןאחת פשוטה
לא כולם.
רק רציתי להדגיש שהרצון שלו הוא טבעי ולא "מוגזם".
כמובן שזה בסדר גמור גם פשוט לרצות לישון וכמובן שהיא לא צריכה להענות לשום דבר רק בגלל מצווה או רק בגלל שהוא רוצה.
יש ה שלושה דבריםבוריס
1. החוסר רצון שלך הוא משהו שאת צריכה לעבוד עליו עם עצמך, לראות איך את יכולה להפתח יותר. ואולי לחפש ביחד איזה מגע כן נעים לך ומה יעזור לך
2. זה שהוא נוגע בך ללא הרצון שלך, אתם צריכים לדבר על זה ואת צריכה להעיר לו על זה, אתם צריכים ללמוד ביחד מה אולי כן יעורר אותך לרצון ואיזה מגע כן נעים לך, אבל כל זמן שזה מגיע מחוסר רצון זה רק יצור יותר רתיעה.
3. מה שהוא עושה עם עצמו זה שלו והוא צריך לעבוד על זה וזה לא קשור לכמה את נותנת לו להיות איתך הוא צריך לעבוד על זה
חשוב לי לומרלמה לא123

2 יכול להשפיע על 1

כשהוא נוגע בך כשבא לו, הוא מרוויח בטווח הקצר אבל ,לטווח הארוך שניכם ניזוקים מזה

תסבירי לו שזה יוצר בך רתיעה, את מרגישה חוסר שליטה על הגוף שלך, את מרגישה חפץ, ובסופו של דבר, זה מוריד חשק.

הגוף שלך ברשותך, גם אם אתם נשואים, הוא חייב להבין כשהוא נוגע בך, אם את מרוצה מזה ונהנית מזה או שלא

והוא חייב להבין כמה נזק הוא גורם כשהוא עושה מה שנוח לו.

יכול להיות שאת אפילו לא אומרת או לא משדרת לו שלא נוח לך, ואולי אפילו מרחמת עליו.

אבל כשתביני שבמו ידייך את מורידה לעצמך את החשק, תצליחי להיות אסרטיבית יותר.

בסופו של דבר חשוב לפתוח את הנושא

לא בטוחה בכלללל שאסרטיביות זה הכליקול ברמה
שצריך כדי להתמודד עם בעיה.
גם המילים שכתבת בהודעה הן נוקבות מאוד.

צריך הרבה עדינות, רגישות והכלה לשני הצדדים. הוא בסך הכול רוצה בקרבתה.
אפשר לומר דברים דומים עם מילים שונות.

בכל אופן, נראה לי שייעוץ הוא הכרחי כאן כדי לא לפגוע לטווח רחוק בשני הכיוונים.
אסרטיביותלמה לא123

זו לא אלימות, להיפך, זה לדעת לעמוד על שלך בצורה נעימה ומתקבלת.

את יכולה לקרוא את ההודעה שלי בצורה נוקבת וגם בצורה אחרת, איך שאת בוחרת.

כמה זמן אתם נשואים? יש ילדים?קול ברמה
נוטלת אמצעי מניעה?
ממליצה לכם ללמוד יותר על הנושאמיקי מאוס
מיניות היא עולם שלם
הרבה יותר מיחסי אישות והמגע הפיזי
ואמנם זה "טבעי" אבל לא באמת. זה משהו שראוי וטוב ללמוד גם כידע מבחוץ ועוד הרבה כתהליך זוגי

ממליצה על הספר של מיכל פרינס "פשוט לרצות"
ועל התכנים של אפרת צור
הכי טוב כמה שיותר ללמוד יחד, לרכוש שפה שתוכלו לתקשר ביניכם ולתאם ציפיות
וגם- לקבל את זה שזה נורמלי! פערים זה דבר טבעי ובמיוחד בתחום הזה, והכל חדש לכם
אז לבוא בפתיחות ללמוד את הנושא ואחד את השני
ולראות בזה הזדמנות לחיבור שהוא עמוק יותר

כמה נקודות קטנות על מה שציינת-
זה בסדר ונורמלי שלא תמיד בא לך זה ממש לא אומר שיש לך בעיה. אם בכלל אין לך רצון והנאה- אז חשוב לפתח את הנקודה הזו למצוא איך לפתח אצלך את המיניות שלך,מה נעים ומשמח אותך, כל עוד את פסיבית ולא חלק מהעניין זה יגדיל את הפערים יותר ויותר

שפות של אהבה-ממש לא בריא אם את חווה את הרצון שלו בקרבה פיזית כתאווה,הרבה יותר הגיוני שזה השפה שלו לאהבה, הכי טוב שתדברו על זה וכמה שיותר, ואם תצליחי להסתכל על זה ככה זה יעזור לכם לתקשר את הפערים ולגשר עליהם בלי כעס

ואחרון- אתם לא מקיימים יחסים כדי לעזור לו לא לאונן. זה לא קשור אליך!! וגם אם יש קשר בין הדברים זה בכלל לא יושב באותו מקום בנפש
(והראיה- גם גברים שאינם שומרי הלכה ואין להם בעיה מוסרית לאונן כל היום יש רצון לזוגיות והמון מאמץ והשקעה כדי לזכות בה)
גם זה מחשבה שגויה שמאוד מורידה חשק כי את באופן טבעי מרגישה כמו כלי למילוי סיפוק...
אתם צריכים לקיים יחסים מתוך אהבה ומתוך רצון לקרבה וככה את צריכה לחוות את זה

בעז"ה לאט לאט תלמדו ותתקדמו
אבל אם את מרגישה שאתם לא מצליחים ולא מוצאים דרך לגשר על הפערים ולתקשר את זה ממליצה לכם ממש לפנות ליעוץ זוגי שמתמקד במיניות
זה לא סתם הבסיס שעליו בנוי הקשר שלכם כזוג
אם שם הדברים חורקים זה עלול חלילה להרוס את כל שאר המישורים גם כן....

בהצלחה!
נשמעתהילה 3>אחרונה
שהנקודה העיקרית הבעייתי פה היא שאת חובה שאין לך בחירה בעניין.
גם היחס לזה כ"חובה תמידית לקיים את המצווה"
וגם ההתנהלות של בעלך ושלך כשבעצם הוא מתקרב אלייך גם בזמנים שזה לא מתאים לך.

נשמע שיש לך איזו אמונה או חשש שאם לא תתני לו תמיד מה שהוא רוצה הוא לא יאהב אותך.

קודם כל יכול להיות בהחלט שהוא יתאכזב, וכשמתאכזבים מאיתנו אנחנו באמת עלולים להרגיש לא אהובים. וזה לא כיף.
בגלל זה לא מעט נשים (ואנשים) נוטים לרצות ולבטל את רצונם.

יחד עם זאת חשוב שתביני שאם בעלך אוהב אותך באמת, ואני מאמינה שהוא אכן אוהב,
גם אם יהיה לו קשה הוא יתגבר, וישמור את הבעת האהבה לזמן שמתאים ונעים גם לך.

יש כאן מין אשליה שהיא טעות מאד מאד רווחת, שכדי לא לפגוע באהבה ביניכם וביחסים האינטימיים שלכם
את בעצם מוותרת כלפי חוץ על הגבולות שלך, על ההגדרות מה את רוצה ומתאים לך ומה לא, וגם צוברת תסכול וכעס כלפי בעלך
על כך שהוא לא מכבד אותך (כשבעצם אולי הוא חושב שזה בסדר מבחינתך, ואולי את אפילו נהנית).

אני אגלה לך עוד משהו, גברים בנויים להתגבר, ועם האכזבה שבדבר בסוף
יש להם סיפוק מזה שהם קשובים מכבדים ויודעים לשים גבולות מתאימים גם לרצון שלהם לאהוב.

מציעה לך יקרה למצוא את הדרך לשוחח עם בעלך בנושא, ובעיקר לדעת שאת ראויה לאהבה
בזכות מי שאת ולא רק אם תתני לו תמיד לעשות בך כטוב בעיניו גם כשזה לא נעים (ויוצר בסופו של דבר תסכול וריחוק).

זה לימוד של שניכם כזוג איך לעשות דברים שנכונים ומשמחים לשני הצדדים, והתפקיד שלך הוא ללמוד לומר שעכשיו זה לא מתאים לי.

והרבה פעמים, דווקא כשמרגישים שיש בחירה, יש יותר רצון להיות יחד מאשר כשחווים שזה כורח.
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..אחרונה

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך