מה לדעתכן יוצר קשרים עמוקים בין אחים?מחי
ככל שאנחנו גדלים ואני רואה את טיב היחסים ביני לבין אחיי ואחיותיי ורואה דינמיקות במשפחות אחרות, זה מעלה בי תהיות מה יוצר קשר חזק בין אחים.
רואה זוגות של אחים/אחיות שיוצאים לנופש ביחד, מבקרים הרבה אחד את השני, אחיות שהן חברות הכי טובות, ותוהה למה אצלנו זה לא קורה. יש קשר טוב בין האחים, אבל למרות שיש אחריי כמה אחיות קרובות בגיל, אני לא חברה מאוד טובה של אף אחד מהן. גם כשנפגשים אין שיחות נפש, הכל מאוד חיצוני כזה, בלי עומק. נחמד לנו ביחד, אבל לא מעבר.
תוהה אם זה קשור לזה שלא היה הרבה שיח רגשי בבית? שגם עם ההורים לא היו הרבה שיחות עומק? לפעמים היו לילות של צחוקים והרבה כייף, אבל במישור הרגשי משהו היה קצת חסום.
אשמח לשמוע מה לדעתכן גורם לקשרים חזקים בין אחים ואחיות, אני רוצה שלילדים שלי יהיה קשר יותר חזק ביניהם...
יש לי קשרoo
קרוב עם אחותי.
כשגרנו יחד בבית לא היה לנו קשר טוב.
הקשר התחיל שהיינו נשואות עם ילדים.

זה התחיל בשיחות טלפון ואח״כ ביציאות וחופשות משותפות.
יש לנו נושאים ותחומי ענין משותפים, אנחנו נהנות אחת בחברתה של השניה.

נראלי הבסיס של חברות הוא ענין והנאה.
כשיש תקשורת טובה בבית בין ההורים, בין הורים לבין הילדים, זה יכול לגרום שיהיה תקשורת טובה בין הילדים, שזה בסיס טוב למצוא ענין והנאה אחד עם השני.
איך את מגדירה קשר עמוק?איזמרגד1
אני חושבת שיש לי קשר טוב עם אחיות שלי, אבל אנחנו לא עושות אף אחד מהדברים שאמרת- לא יוצאים לנופש ביחד, בגדול אין שחנשים אלא יותר שיתופים מהיומיום או סתם פטפוט...
תכלס אני חושבת שהדבר שהכי חזק בקשר שלי ושל אחיות שלי זה סוג של ''אנחנו שומרות אחת על הגב של השניה.'' שאם יש משהו שאני צריכה אני יבקש מאחותי וכנל היא ממני. אנחנו תמיד שם אחת בשביל השניה. סוג של מודעות לזה שמשפחה זה חשוב יותר מהכל.
קשר עמוקמחי
שאחותי תהיה אחת מהבחירות הראשונות שלי כשרוצה לשתף/להתייעץ/לפרוק (אני לא נגד חברות.. פשוט מוזר לי שאני מרגישה קרובה יותר לחברות שלי מאשר לאחיות שלי)
כן, להיות שם תמיד אחת בשביל השניה ולהרגיש בנח לבקש דברים באופן הדדי נכלל בזה.
אחיות שלי הראשונות שאני יתייעץ או יפרוק אצלםאיזמרגד1
אבל זה לא חוכמה גדולה כי אין לי חברות שאני בקשר איתם
תכלס מאמינה שתמיד אפשר לעבוד על קשר ולחזק אותו (אם זה מה שאת רוצה).
משהו שאמא שלי עשתה שמאוד עודד את הקטע של העזרה ההדדית- לתעדף עזרה לאחיות על עזרה בבית, לדוגמה בערבי פסחים היא הייתה שולחת אותנו לאחיות שלי לעזור לנקות/ עם הילדים... בכללי היא הייתה שולחת אותנו המון לעזור לאחיות הנשואות או לגיסות.
יפה!מחי
האמת גם אמא שלי עושה את זה, אבל לא יוצא הרבה כי גרים רחוק
הפלת לי אסימון ענקאישהואימא
לגבי עצמי- המשפחה שלי והתיקון שאני רוצה לעשות עם הילדים שלי.
ממש מרגישה שנתת לי כיוון שהוא מתנה לחיים בתשובה שלך.
תודה
זו שאלה נורא גדולהמשמעת עצמית
ואני מאמינה שאין "מתכון"...

אני חושבת שמה שיכול מאוד לעודד את זה:
חוויות משותפות של הנאה וכיף בבית, שהבית הוא מקור הנעימות - יוצרות אצל הילדים שפה משלהם, קודים פנימיים שמהווים חיבור אישי.

דיבור רגשי ושיתוף בבית - לפתח שימת לב לשני, אכפתיות ואמפתיה.

הפחתת קנאה ותחרות - ע"י מציאת נקודות חוזק מיוחדות לכל אחד ואז יש לכל ילד את המקום הבטוח שלו ופחות נוצרות התנגשויות על הרקע הזה.

יכולה להגיד לך על עצמי שאחיות שקרובות אלי בגיל ויש לנו את ה"שפה" הזאת שהיא רק שלנו, הקשר בינינו הוא חזק ועמוק מאוד, אפילו שגרות רחוק.
תודה! רעיונות טוביםמחי
היו ועדיין יש לנו הרבה חוויות משותפות של כייף והנאה ביחד, בדיחות משפחתיות, אין הרבה קנאה ותחרות. מה שגורם לי לחשוב שהנקודה היא באמת אופי כמו שמתואמת כתבה
אני חושבת שזה הרבה קשור לאופי...מתואמת
בבית ילדותי היה בהחלט שיח רגשי, ובכל זאת ביני לבין אחותי שאחריי אין (ולא היו) קשרים טובים - כי פשוט אנחנו שונות לחלוטין באופי ובגישות החיים.
עם האחות שאחר כך יש לי קשר טוב וקרוב, אבל עדיין - זה לא שאשתפך בפניה על צרותיי בתור כתובת ראשונה... (מצד שני - גם לא אסתיר ממנה אותן בכל מחיר, כמו מול האחות השנייה) במקרה הזה זה קשור כנראה בהפרש הגילאים הגדול בינינו.
מבחינתי האידאל בקשר טוב זה כשהאחים יודעים שתמיד יש להם כתובת ותמיכה אצל האחים שלהם, גם אם זה קורה רק פעם בהרבה זמן...
אני חושבת שאת צודקתמחי
כנראה שזה באמת העניין. יש לנו אופי מאוד שונה ותחומי עניין שונים, אז פשוט קשה לפתח נושאי שיחה ועניין משותפים.
האמת שהשרשור הזה גרם לי לשים לב שדווקא יש לי קשר מאוד טוב עם אח שלי זה שונה מטבע הדברים כי זה לא אחות, אבל אנחנו משתפים אחד את השני די הרבה ואני יודעת שיכולה לסמוך עליו שיעזור לי כשצריך, ולמזלי גם אשתו חמודה מרגישה שמאז שהוא התחתן הוא למד איך לדאוג לאשה, ומאז הוא רגיש אלי יותר.
סתם מניחה את זה פה, שזה לא חייב להיות דווקא קשר בין אחיות.
לגמרי...מתואמת
גם לי יש אח שאני בקשר טוב איתו, ולו רק בגלל תחומי העניין המשותפים שלנו. ובאמת מאז שהוא התחתן הקשר התחזק, כי אשתוממש מתוקה ויש לשתינו תחומי עניין משותפים (שלא לדבר על הבן המתוק שלהם )
חושבת בקולמחי
אני מבינה שאין מתכון סודי, וכנראה שיכולות להיות שתי משפחות שבהן ההורים יעשו אותו דבר והתוצאות יהיו שונות,
אבל בכל זאת רואה משפחות שבהן יש קשר כל כך קרוב וחם בין האחים ותוהה איך זה קורה. למשל אצל חברה שלי כל האחיות מתארגנות לשלוח משהו ליום הולדת של כל אחת, חברה אחרת כל יום בשיחת וידאו עם אחות אחרת וכל האחיינים בקשר מאוד טוב אחד עם השני, גיסתי גם כן בקשר טלפוני יומיומי עם אחותה. לא שזה חייב להיות כזה אינטנסיבי, אבל אני רואה כמה רחוק מזה המצב אצלנו וזה צובט, וחושבת מה בכל זאת אני יכולה לנסות לעשות כדי שלילדים שלי יהיה קשר קרוב אחד עם השני. (ומצד שני יש דברים שאצלנו המצב יותר טוב ממשפחות אחרות. כלומר, יש גם גרוע יותר אצלנו האחים מעצמם מתקשרים אחד לשני לאחל מזל טוב ביום הולדת, ובצד של בעלי חמותי לחוצה על זה ומנדנדת לכולם להתקשר כשיש יום הולדת והם מעצמם לא יתקשרו).

אז לסיכום:
- ליצור חוויות של כייף והנאה בין האחים
- קודים משפחתיים ובדיחות פנימיות
- לעודד עזרה, אכפתיות ודאגה בין האחים
- לעודד שיתוף חוויות בבית
- שהבית יהיה מקום נעים
- לעודד שיח רגשי בבית
- הפחתת קנאה ותחרות בין האחים
ומרשה לעצמי להוסיף - להדגיש שמשפחה היא מעל הכל. להעדיף שבתות משפחתיות מאשר ללכת לחברים לשבת וכדומה. לבקש מהאחים להכין משהו מיוחד כשאח גדול חוזר הביתה (עוגה/אוכל שהוא אוהב/שלט ברוכים הבאים)
אני מצטרפת לתצואמץ שהרבה מזה זה עניין של אופיבאר מרים
ומוסיפה שזה לשני כיוונים:

1. הבדלי אופי בין האחים, הבדלים בסגנון החיים, בתחומי העניין, באופי המשפחה שכל אחד מקים.
יותר קל לשמוע ר על קשרים חמים אם האופי הבסיס של האחים דומה, ואם הם חיים בסגנון חיים דומה.
(אפ אחותך היא מסוג האחים שבחיים לא היית בוחרת לעצמך כחברה - יהיה יותר קשה לשמור איתה על קשרים הדוקים..)

2. הבדלים גם במידת החשיבות שמייחסים לשמירה של קשרים. אדגים את זה עם הבנים שלי שבישיבות:
הבכור שלי כבר די הרבה שנים לא גר בבית אבל הוא לא מקפיד כמעט כל ערב להתקשר אלי ואל בעלי (2 שיחות נפרדות). בהתחלה השיחות היו די מאולצות אבל עם השנים הוא למד איך לשתף ולהשתתף. בעלי אפילו צוחק איתי שהבן הזה מכיר אותי ו עורב בחיים שלי יותר ממנו.. אבל זה אופי מסויים של ילד. הוא מאוד עצמאי בחייו והוא הבן שמגיע הביתה הכי פחות, אבל מבחית קשר הוא שומר על קשר יומיומי הדוק ומקפיד להתעניין גם בנעשה אצל כל אחד מהאחים.
יש לי בם אחר שמאז שיצא מהבית לא מתקשר בכלל. קשה מאוד לתפוס אותו וגם אם אני מתקשרת התשובות שלו הם בסגנון כן לא שחור לבן.
כשהוא מגיע הביתה פעם בשבועיים הוא מאוד חם ומשתף בחיים שלו וברור לי שהוא לא מתכוון לנתק קשר, אלא הוא לא בסגנון של להתקשר ולדבר, אלא בישיבה חי את חיי הישיבה ובבית את חיי הבית ולא "זוכר" את הבית בזמן שהוא בישיבה.
ושאר הבנים איפשהוא באמצע..

אז נראה לי שגם סגנון שמירת הקשרים שלהם בעתיד תהיה דומה.
אני ממש רואה את הבכור שלי שומר על קשר הדוק עם האחים, מתעניין ומעורב ויוזם קשר, ואת הבן השני "נעלם" לכולנו מהחיים בין מפגש משפחתי למפגש משפחתי..
ראיתי שלא כתבו לךלמה לא123

שילדים גם בודקים את הקשר שלך עם אחיות שלך, איך את מגיבה אליהן, כמה את עוזרת להן

האם את כל הזמן מתלוננת ומדברת עליהן וכו'

זה מאוד מאוד משפיע

לפעמים זה נובע בגלל שינויים באורח החייםמתחדשת11
אעפ שייתכן שיש משפחות עם גוונים שונים של אחים ואחיות ובכל זאת יש חיבור ביניהם. עם זאת, בתחושה שלי זה נדיר
אני מכירה את זה על עצמי.. שהדרך שלי שונה משאר האחים והאחיות ואני ממש מרגישה בפערים. יש בינינו קשר, אבל כמו שתיארת הוא די שיטחי.

נראלי שעניין נוסף זה שנאמר "וקנה לך חבר". לא נאמר דוקא על חבר שהוא זר, אלא בכלל על כל עניין החברות. זה שנולדים אחים לא מחייב שתיווצר חברות, ובשביל לרכוש אותה צריך להשקיע בשיחות, במפגשים, בפינוי זמן. מודה שאני פחות בעניין.. ולכן אולי זה גם מה שמסביר.
אם רוצים קשר חברי קרוב בהחלט צריך להשקיע

וגם.... אני ממש חושבת שלהורים יש חלק גדול בלחבר בין האחים
מעניין..נראה לי שהעיניין הוא דווקא המרחק הגיאוגרפיאור123456
אני דתי לאומי
וכל האחים חרדים מאד חזקים
ויש קשר די טוב אבל בעיקר טלפוני..כל שאלה מתקשרים אלי ( אני הבכורה)
מפגשים פחות כי רחוקים ( בעיקר בחדרי לידה 😁)
רוצה לשתףעוד מעט פסח
שאצלנו גם היה כמו שאת מתארת, ועם השנים הדברים השתנו.
גדלתי בבית מאוד 'אשכנזי' שלא מדברים בו על רגשות, אבל כמעט כולנו גדלנו והתפתחנו והיום אנחנו הרבה יותר פתוחים אחד עם השני.

אני לא יודעת להגיד בדיוק איך זה קרה. חלק זה התבגרות של כל אחד בפני עצמו, חלק זה דינמיקה שנוצרה (נגיד, באחת האזכרות של סבתא שלי אחותי פתאום הציעה שכל אחד יעלה זכרון שלו מסבתא, או במפגש משפחתי העלתה שאלות כמו איך חווינו את המשפחה כילדים).
מצד שני, יש אחות אחרת שנשארה צינית וראה, והיא באמת קצת התנתקה מהמשפחה מאז השינוי הזה...

בכל מקרה, אני רוצה להגיד שזה דינמי ויכול להשתנות. אצלנו זה בעיקר תהליך שרוב האחים עשו עם עצמם- ואז הביאו אותו למשפחה כולה.
תודה על השיתוף!מחי
מעודד שזה יכול להשתנות ולהתפתח עם השנים
זה מאד משפיע גםתהילה 3>
אחד על השני. כלומר אם מישהו נפתח ומדבר על הרגשות שלו לרוב זה יביא פתיחה ושיתוף גם מהצד השני
זה נושא שממש מעסיק את הצד של בעלי כרגעלא מחוברת
יכולה לומר מה היה אצלנו ומה הולך אצלם.
אמא שלי ממש השקיעה בקשרים של אחד על אחד בין האחים- שבעיני זה מה שעשה את הרוב.
היא קבוע נתנה תקציב לבילויים של אחים ביחד.
נגיד היה לי אח שלמדנו ביחד תקופה בירושלים, אז כל שבוע הייתה נותנת לנו כסף לפיצה. עם אחותי שקטנה ממני ב12 וחצי שנים הייתה גם שולחת אותנו ביחד לסרט/גלידה .
אני חושבת שהתקציב ממש חשוב פה כי גם זה מה שדוחף את זה, וזה גם מה שהופך את זה לשווה.
בהמשך לא היינו כבר צריכים את זה, רצינו לצאת גם רק להיות ביחד (הוא בא אלינו מלא שבתות לבד) אבל בהתחלה באמת כמעט ולא היה לנו שום קשר .
וזה גם צריך להיות משהו שהוא כיף לשנינו וככה ניהיה חוויות אישיות שזה ממש מחזק. עד היום אני מזמינה אחים אלי לבד בשבת.
ב. היה לנו מפגש שקראו לו ״זמן גדולים״ זה היה כל חמישי שחוזרים מהפנימיות היינו יושבים בסביבות 10-11 עם ההורים בעיקר מדברים (מידי פעם אבא שלי היה מפנק בעל האש אבל נדיר) וזה היה כזה חשוב לכולם שזה יקרה.
לקטנים אין לי מושג מה היה הגיבוש שלהם עם עצמם, אבל עכשיו הם התחילו לגדול וזה ניהיה דומה למה שלנו היה.
ודבר אחרון שזה יותר לאווירה הכללית של הבית מפגשים משפחתיים בסגנון ערב פתיחת חורף, משחקים על המשפחה וכו.
וההבדל שאני רואה במשפחה של בעלי זה בעיקר הגודל
הם מלא ילדים ממש מלא, וההורים שלו משקיעים בעיקר בזמן משפחתי של כולם ביחד. שזה יפה וזה עושה כאילו אווירה אבל בסוף זה מפספס את הקטע של שיחות אישיות בין באחים זמן לבד יותר קשה לפתוח את הלב מול 20 אנשים.
אצלנו אנחנו ממש מעט אז זה יותר זורם שיחות כאלה סביב שולחן (וגם לא תמיד)
איזה רעיונות יפים!מחי
ממש תודה על השיתוף.
אני חושבת שהמשפחה שלי באמת מזכירה את הצד של בעלך. ההורים שלי כן משקיעים בדברים משפחתיים אבל של כולם ביחד, וכמו שאמרת זה מפספס את האחד על אחד
וואי כמה חשיבה עד לפרטים הקטנים!ממשיכה לחלום
החכמתי, הלוואי ואצליח עם ילדים שלי בעתיד
מהמם ממש... נותן חשק ליישם, הלוואי ונצליח לבנותקמה ש.
בס״ד

דברים דומים.
לדעתי- אווירה משפחתית בילדותאנונימיות
אצלנו בבית יש אווירה מאוד מאוד משפחתית.
ארוחות ערב באמצע שבוע אוכלים יחד. אין כזה דבר סירים שעומדים לכל אחד בשעה שהוא רוצה. יש שעה של ארוחת ערב... וכל מי שבבית אוכל אז. מי שלא שומרים לו בצד אבל בגדול אוכלים יחד.
בשבתות אחרי הארוחה קבוע יושבים על הספות לדבר כולם יחד.
באופן כללי הסלון זה מקום מאוד מרכזי וכמעט לא מסתגרים בחדרים סתם ככה.
שיח פתוח בין ההורים לילדים שמשפיע על השיח הביתי.
חוויות משותפות
(היה מאוד חשוב להורים שלי שהבנות ילמדו במקום בלי פנימיה. אצל אח שלי הם היו שמחים אבל לא מצאו מקום כזה שיהיה טוב משאר הבחינות)
באיזה גילאים הילדים?אור123456
כשגדלים לכל אחד יש את העיסוקים שלו ...
חוץ משבת כבר אין ארוחות משפחתיות כמעט בכלל
אולי רק עם 2 הקטנות (9 ו5)
תהייה שיש לי לגבי זה -קמה ש.
בס״ד

האם יכול להיות שזה גם פונקציה של מספר הילדים?
כלומר - האם לא מצוי ש*כהכללה כמובן*, קשה יותר לשמר קשרים משמעותיים מהסוג שאת מתארת כשיש הרבה ילדים? ולעומת זאת, כשהמשפחה קטנה, באופן טבעי, נשארים קרובים יותר?

בכל מקרה, הסכמתי עם מי שאמרה שקשרים קרובים או לא, אחד הדברים המדהימים של משפחה זה שזה מעניק לנו ״גב״. כשיש משפחה אוהבת ובריאה, הם האנשים שנשארים כאם בשבילנו, בשר מבשרנו.
דווקא לדעתיעוד מעט פסח
כשיש משפחה גדולה, יש יותר סיכוי שיהיה קשר קרוב עם מישהו מהאחים.
במשפחות קטנות, אם אתה לא בסגנון של האח/ות הבודדים- נשארת לבד.
מעניין. התכוונתי עם כלל האחים,קמה ש.
בס״ד

כשהמשפחה גדולה קשה אולי יותר לשמור על קשר גדול עם כולם, כי זה הרבה קשרים שצריך לתחזק. לעומת מעט אחים, שזה מעט קשרים, אז זה אולי יותר אפשרי.

אבל גם הנקודה שלך מעניינת.
יכול להיות אפילו להיפךתהילה 4
לאמא שלי יש יותר מ10 אחים לאבא שלי אח אחד. כולם חברים מאד טובים.
אבל היו לנו הרבה יותר פגישות משפחתיות עם הצד הגדול מאשר הצד השני. וגם היום הצד של ה10 עושה מפגשי אחים אחת לתקופה והצד השני היה שמח להיפגש אבל אף פעם לא ממש יוזם את זה. בטח שלא ברמת הבני דודים.

בקיצור. נראה לי שזה יותר אופי משפחתי ופחות עניין כמותי.
ברור שכשיש משפחה גדולה צריך למצוא את הדרך "לראות" כל ילד ולתת לו הרגשה שרואים אותו בכשרונות שלו , בתכונות שלו ובצרכים שלו. אבל אצלינו זה ממש בולט שהגודל לא קובע.
^^פאז
גם לי נראה ככה
אולי כי איכשהו במשפחות גדולות יש יותר הווי
אנחנו משפחה גדולה ויש לנו קשר טובאיזמרגד1
ותכלס- יש הרבה אירועים, תמיד מעניין אצל ההורים אז מגיעים הרבה... יש יותר מי שיצור קשר, אצלי תמיד לפחות אחת מהאחיות שלי זמינה אם אני צריכה להתייעץ על משהו....
מניחה שכל הדברים האלו תורמים הרבה לקשר טוב במשפחה
כיף לשמוע את זה!קמה ש.
גם אנחנו 10 ילדים ויש קשר טוב אבל יותר טלפוניאור123456
להפגש קצץ קשה שגרים רחוק וחוץ ממני ועוד אחות אחת כולם בלי רכבים
ממש לא... ממה שאני רואה סביבי אין קשריעל...
בעלי הם משפחה מרובת ילדים והקשר מדהים.
נכון, לא כולם עם כולם. אבל בגדול- יש לו קשר קרוב ומשמעותי עם כמה מאחיו.

ויש משפחות של 3 ילדים, מריבות עד לב השמיים.
מצטערת לשמוע לגבי המריבות 😔קמה ש.
בס״ד

רק הבהרה - לא דיברתי על משפחה שחיה בהרמוניה מול משפחה שיש בה הרבה מריבות. אלא על מה שהפותחת תיארה, משפחה שבה האחים נפגשים הרבה, נמצאים בקשר תדיר וכו - לעומת משפחות שבהן כל אחד בעולם שלו ואין הרבה קשר בין האחים.
לדעתי (ומניסיוני) זה הפוך...מתואמת
אולי זה תלוי יותר כמה האחים צפופים זה לזה (וזה לרוב קורה יותר במשפחות מרובות ילדים).
בכל אופן - אני באה ממשפחה ברוכת ילדים ויש קשר טוב בין האחים (בדרך כלל, לפחות ), ובעלי בא ממשפחה עם מעט ילדים ואין ביניהם כמעט קשר...
אבל כנראה שזה פשוט תלוי באופי 🤷‍♀️
תודה לכל אלה שהגיבו למה שכתבתי! ממש שמחתיקמה ש.אחרונה
בס״ד

לקרוא שככל הנראה אין קשר בין הדברים. זה מרגיע לי חשש שהיה לי לגבי עתיד פוטנציאלי... 🙏🏻
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך