עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ג' בכסלו תשפ"ג 00:12
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ג' בכסלו תשפ"ג 00:09
ה׳ שפתי תפתח
לפני הכל שולחת לך עוד חיבוק גדול!!!
אני חושבת שזה מעולה שאת מתכוונת להתייעץ עם גורם מקצועי. אני בעצמי קצת בהתלבטות אם לנסות להגיב או לא, כי אין לי ניסיון ב״ה או רקע מקצועי בנושא הזה. בסוף החלטתי כן לכתוב לך בזהירות, בתקווה ובתפילה שאני אגיד דברים של טעם. ובכל מקרה מזמינה אותך לשמוע ללב שלך ולבדוק אם זה נראה לך נכון או לא.
זה כל-כל טבעי שזה תפס אותך ״לא מוכנה״ ושלא ידעת איך להגיב לשאלה כזאת ישירה בעיתוי כל-כך מורכב וכשאת בעצמך כל-כך מוצפת!!! הכי הגיוני שיש...❤️
לגבי זה שאת מרגישה שעשית טעות, אני רק רוצה להרגיע שרוב רובן של התגובות שלנו לא גורליות. לרוב אפשר לחזור לאותו הנושא גם למחרת / אחרי כמה ימים ולדייק את עצמינו והכל בסדר.
זה מתחבר למה שכתבת לגבי זה שפספסת הזדמנות ״לדבר ולפתוח קצת את הנושא״. הזדמנות לא מתפספסת כל-כך מהר. מחר, מחרתיים ואפילו בעוד שבועיים ואולי יותר, יש סיכוי טוב שתוכלי לחזור להזדמנות הזאת. ״את זוכרת שדיברנו על...? אז אמרתי לך ש..., אבל מאז חשבתי עוד ואני רוצה לדייק / לשנות את התשובה שלי...״
(כמו שנגה הולמן כותבת ״אין מוקדם ומאוחר בהורות״).
יש עוד משהו שעולה לי. בעצם ב״לפתוח את זה״ יש, איך שאני מבינה את זה, שלושה מרכיבים:
1. לשמוע אותה, את הצד שלה - מה שלומה, מה היא מרגישה, מה היא יודעת או מה היא מדמיינת.
2. לתווך לה, כמו שכתבת. לשתף אותה מה קורה איתכם. וכן, בשלב שני גם להרגיע, לנחם, לחבק...
3. להפוך את העניין לנושא שניתן לדבר עליו. (כי עד עכשיו זה היה נושא שאי אפשר היה לדבר עליו עדיין. מהסיבה הזאת טרם שיתפתם אותה וכנראה שמהסיבה הזאת גם היא לא ממש העיזה לפתוח את זה מולכם, למרות ש״ברור לך שהיא רואה ומרגישה את המצב״).
מתי לדבר איתה?
מה בדיוק להגיד לה?
האם לדבר על זה איתה רק את או שניכם?
על השאלות האלה אני באמת קטונתי לחוות את דעתי.
משהו שכן עלה לי בכל זאת, אולי (שוב, כותבת אינטואיטיבית ובלי ניסיון או רקע מקצועי, אז בבקשה קחי בערבון מוגבל), זה שיכול להיות שהיה שם ניסיון ממנה לפתוח את השיח סביב הנושא הזה. ולכן אולי נכון להענות לזה. גם אם מוקדם מדי להסביר את מה שקורה איתכם (סעיף 1.), אולי אפשר לשמוע מה יש לה בלב (משרת את הסעיפים 2. ו-3.). לחזור אליה במשך השבוע ולשאול אותה ״מתוקה, את זוכרת את מה ששאלת אותי במוצ״ש? זאת שאלה ממש עמוקה לילדה כמוך. מעניין אותי לשמוע, מה הביא אותך לשאול אותי את זה?״. ופשוט לחכות לתשובה שלה, עם המון הקשבה.
אולי היא תפתח לך. אולי היא לא ממש. במקרה כזה, אפשר לסכם עם פרגון על עצם השאלה שהיא שאלה אותך ולהגיד לה שאת תמיד שמחה שהיא שואלת אותך את השאלות שיש לה. שיכול להיות שלפעמים את לא תדעי איך לענות מיד ושלפעמים אולי לא תהיה לך תשובה או לא תוכלי לענות לשאלה מסוימת. אבל שאיפה שכן תוכלי לענות לה, את תשתדלי תמיד בלי נדר לעשות זאת. ושזה ממש ממש טוב שהיא שואלת אותך.
ממה שנראה לי, זה יכול להיות טוב כדי שהיא תרגיש שאת כתובת בשבילה, גם סביב העניין הזה. וגם כדי שהיא פשוט תוכל להוציא ממה שיש לה על הלב.
[אם השיחה תגלוש לשאלות ישרות מדי על מה התכונונים שלכם לעתיד ואת מרגישה שזה לא נכון שתעני לה עדיין, נראה לי שאפשר לענות לה שזאת שאלה טובה, ושכרגע את מעדיפה לא לענות עליה, אבל שאם וכאשר יהיה משהו לשתף, את תדברי איתה, הילדה היקרה והבוגרת שלה].
בהצלחה ענקית!!!! שה׳ ישלח לך את המילים המדויקות בעיתויים המדויקים. אמא אלופה 💗
ומתייגת את
@אם ל2 ואת
@ruthi שאני מקווה שהן יוכלו לעזור לך 🙏🏻, (ומקווה שזה בסדר שתייגתי אתכן!).