'אָדָם כִּי יַקְרִיב מִכֶּם קָרְבָּן'
עזבו את זה שהמיקוד השנה 'על הפנים', אבל ת'בסיס. בואנה, הבסיס...
בשפה פשוטה, מה שכתוב למעלה זה =
'אדם מהחבר'ה שלכם שרוצה להקריב'.

אז יוצא ת'כלס שהמילה 'מכם' = מהחבר'ה. אז למה היא לא מופיעה ישר אחרי המילה אדם?!
קיצור: למה לא כתוב '
אדם מכם כי יקריב'?! נשמע יותר טוב! יותר מדויק! (שאלו אפילו את אבשלום...

)
אלא - שהפירוש לפסוק הוא אחר:
אדם כי יקריב מכם = אדם שיקריב מעצמו. מתוכו. מאישייותו. מעצמייותו. מחייו. מרצונותיו.
ו - הנה לנו יסוד בחיים.
לפעמים, האדם צריך להקריב מעצמו - אל ה'...
לפעמים זה מתבטא בלהקריב ת'פוך לאבאל'ה שם למעלה ולקום לתפילה. לפעמים זה ללמוד עוד כמה דקות למרות שממש אין לנו חשק. לפעמים זה לעזור לחברה שלך אפילו שאת שפוכה מעייפות, ו - לפעמים זה...
לפעמים זה -
להקריב את כישרון השירה. עכשיו גם תבינו איך בחור כמוני מתקשר לכוכב נולד. [בצחוק, כן?...

]
ו - ברצינות. לפעמים העניין הזה של 'קול אישה' באמת מעצבן. יש לך קול מהמם ואת מתה לשיר אותו עכשיו מול הקהל המדהים הזה או סתם ליד שולחן שבת מול כל המשפחה, ואז יקום הדוס הזה שבתוכך ויצעק - 'קול אישה. אסור'...
אז נכון שאני לא אשה ואף פעם לא אהיה. אולי תוכלו להגיד שאני לא מבין בזה. אבל עם היסוד הזה כולנו נפגשים - בנים ובנות - יום יום - בין אם זה לקום כל יום לתפילה או לא לדבר לשון הרע, ובין אם זה ללכת בצניעות או לא לשיר מול גברים, כולנו שותפים למצב הזה שנקרא 'הקרבה'.
אדם כי יקריב מכם = לפעמים, האדם צריך להקריב גם מהכישורים שלו...
ובשביל שיהיה לנו יותר קל להקריב - אז נבין, להקריב את זה לה'?
למה שאני אעשה את זה?
'תן לו משלו, שאתה ושלך שלו'.
אגב, אם השאלה הבאה שלך תהיה 'אם ככה אז למה הוא נותן לי את הכישורים האלה', אז סתם שתדעי, בקצרה, שאם קבלת קול מהמם - אז ה' רוצה שתפתחי אותו. ואם לא תפתחי אותו - אולי אפילו תתבעי על זה בשמיים שקבלת כישורים ולא פתחת אותם...
מי שיכול להקפיץ, תודה רבה.
פתחנו כאן נושא ממש לא קצר, בקצרה. ככה שאם יש שאלות/תמיהות/הערות וכדו', בשמחה. לא מומלץ להשאיר בלב.
שתהיה בעז"ה שבת שלום לכל עם ישראל. שבת מלאה אור שמחה והרבה הצלחה!
א-מ-ן!