משו שחשבתי עליוסבכי החשתי
לא יודע איפה לשים על זה את האצבע בדיוק, אבל אני חושב לאחרונה על כל מיני אמירות שאני שומע מרבנים שיש בהן את המסר שאין ציפיות מהאישה כשזה נוגע לחלק שלה בזוגיות. כמו להכיל, להעניק, להבין.. מכאן יוצא שאם מצד אחד לא מצופה הדברים האלה, מהצד השני מצופה שיעשה זאת ללא גבול. הכלה ללא גבול, נתינה בלי גבול ולהבין בלי גבול. וזה גם מסר שאני שומע הרבה. אני לא יודע אם יש קשר בין זה לתופעה רחבה עד להדאיג שאני רואה גברים בלי דעה עצמית בקשר, ושבוויכוחים האישה תמיד צודקת וכו'. יש כאן חוסר סימטריה שמדאיגה אותי קצת, כי אני לא בראש הזה בכלל, ולא רואה את עצמי נכנס למערכת יחסים כזאת
מסכימהחושבת בקופסא
לא מזמן קפצה לי פרסומת של אישה שניסתה למכור קורס על זוגיות בטענה מאוד מוזרה.משהו כמו- תמיד מלמדים נשים להעניק ולתת מעצמן אבל זה לא נכון, מה שעוזר לגבר בזוגיות זה להעניק אבל מה שיעזור לאישה זה לחשוב בעיקר על מה שהיא יכולה לקבל, כי כשאישה מחפשת להעניק היא תעניק ללא גבול ותצא באפיסת כוחות, וגברים שנותנים זה ממלא אותם.

לא נכנסתי לקורס עצמו, אבל זה נראה לי די מעוות. ברור שיש הבדלים בין המינים אבל הטענה כאילו זוגיות תקינה היא זוגיות בה האיש משרת את האישה מעוות בדיוק כמו זוגיות בה האישה משרתת את הגבר. שני הקצוות האלו לא בריאים ובסוף יביאו למירמור וטינה או לאפיסת כוחות מצד הנותן. בני אדם הם לא מכונות שאפשר לדרוש מהם עד בלי די בלי שום הבטחה לתמורה.
גם התחשבנות פמיניסטית שהכל יהיה 50 50 היא לא ריאליסטית, יש איזון בריא שצריך להישמר בין בני הזוג שגם ייתנו וגם יקבלו אחד מהשני.
נכון, במיוחד שנתינה מביאה אהבה, צריך להיות הדדיכנה שנטעה
כפי שאמרתי כבר לפותח השרשורסבכי החשתי
עבר עריכה על ידי סבכי החשתי בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ג 16:03
שרשור קצת מיותר - לקראת נישואין וזוגיות

כשאוהבים לא מתחשבנים. כשיש אהבה, אז יש גם רצון לתת, וכשיש אמון, אז גם לא מחפשים תמורה. אהבה ואמון אלה לא דברים שבאים ביום אחד, אבל גם לא קורים עם כל אחד. ובשביל זה נועד הזמן של הדייטים, לראות אם יש תשתית טובה לבנות את זה עם האדם שמולי. גבר צריך לשאול את עצמו, האם אני מוכן לשטוף כלים למענה אחרי יום עבודה מתיש? ואישה צריכה לשאול את עצמה, האם ארצה לפנק אותו בקפה ולהדליק את הדוד חצי שעה לפני שהוא מגיע מהעבודה?
אין נכון לא נכון על השאלה הזאת, רק כן או לא, וכל תשובה תהיה לגיטימית

חח התכוונתי להגיב לחושבת בקופסא
אפשר לנחש מה השם של האשה מהפרסומת?הָיוֹ הָיָה
חנה דיין?
אני לא זוכרת, אבל בהחלט היה לה כיסוי ראשחושבת בקופסא
בתור בת יכולה לומר ששמעתי דברים הפוכים...אכמל
וזה הגיוני סהכ
לא כדאי להגיד את התמונה המלאה לכולם?מבקש אמונה

האמת שלא היה לי כח לכתוב.. אם יהיה בהמשך אשתדלאכמל
אני חושב שצריך לראות את זה אחרתultracrepidam

הכוונה באופן עקרוני היא כזאת:

גבר הוא מחושבן ורציונלי. אם תגיד לו שהמטלות הן חצי חצי, זה יהיה חצי חצי. אם תגיד לו 60%, זה מה שיהיה.

ברור שלא אצל כולם, יהיו כאלה שיעשו יותר, יהיו כאלה שלא ישימו לב, וכו' - אבל העקרון, האידאל, המקום של הגבר בזוגיות - יהיה לפי ההגדרה.

אצל אשה זה לא עובד ככה. אם היא כועסת עליך, היא יכולה יום אחרי זה להיות החברה הכי טובה שלך, והיא לא רואה סתירה בין שני הדברים (כי הרגשות שלה דומיננטיים יותר, וכי היא עוברת שינויים כל הזמן). ולכן כשאשה מגיעה לקצוות הלא הגיוניים האלה, הגבר צריך לספוג אותם ולהכיל. במצב הנורמלי, שזה רוב הזמן, נשים פועלות בצורה לא פחות הגיונית מגברים (טוב, זה כבר נתון לויכוח - במצב הנורמלי, מי יותר נורמלי). אבל כל ההדרכות האלה נועדו להתמודד עם מצבי קיצון ומצבי קצה, לא עם המצב הנורמלי.

תחשוב שאתה עובד במקום שבו יש הרבה לקוחות. יש לקוחות בפועלים בהגיון ויש כאלה שלא. אתה צריך לנהוג בצורה של "תודעת שירות" כלפי כולם, ואם מישהו כועס עליך אתה עונה לו באדיבות ובנחת, ולא זועם עליו בחזרה. כי אתה בעל המקום, אתה רוצה שהלקוחות יסמכו עליך.

אותו דבר בזוגיות - בגלל שאשה היא רגשנית יותר, כל כך חשוב שהגבר יוכל לספוג את התנודות האלה.

ועוד הערה קטנה - בסופו של דבר, במצב של זוג שלא קיבל שום הדרכה, על האשה יש המון עול שאין על האיש. היא צריכה לסחוב תינוקות תשעה חודשים בבטן ואם היא מניקה אז עוד כמה חודשים שהיא אחראית כמעט בלעדית, וכמובן החוויה הכיפית של ללדת. הגבר בוחר מתי להתערב וכמה. אז חשוב להזכיר לו.

רק הדוג' בתחילת הפיסקה השניהחדשכאן
אם כבר להיפך
רק זה נכון, או רק זה להיפך?ultracrepidam

אם רק זה להיפך - כן, יש בזה משהו וחשבתי כשכתבתי

הנקודה היא שאם היא חושבת שאתה באמת אשם, היא תמשיך לחשוב ככה גם אחר כך. אבל אם היא חושבת שבאמת לא עשית שום דבר רע, זה לא אומר שהיא לא תפרוק עליך את זעמה

אהמ.kaparalay
אני לא יודעת על מה רבנים מדברים עם בחורים בהקשר הזה, אבל כן יצא לי לשמוע אמירות די דומות מהכיוון השני. אולי קצת פחות חדות ממה שכתבת..

ישב לי בראש שהדברים לא בהכרח נאמרים כפשוטם. אני הבנתי אמירות כאלה משני כיוונים אחרים דווקא-
א. ציפיות להכלה, הבנה, או הענקה מבן/בת הזוג הן מורכבות.
כי לא תמיד ההכלה שאתה צריך היא ההכלה שהיא יודעת לתת (או להיפך), ולא תמיד מצליחים להבין אחד את השניה, ולפעמים מעניקים לצד השני משהו שלא מדויק לו..
ב. כשאיפה זוגית- לא בטוח שנכון להגיע עם ציפיות אחד מהשניה, ועדיף להשתדל להיות בנתינה עבור השני. באופן כזה נוצר מצב שיש כאן שניים שהשאיפה שלהם היא להיטיב הכי הרבה שאפשר עם השני, וכאשר זאת נקודת המוצא יש לקשר פוטנציאל להרבה טוב.

אין ספק שמה שאתה מתאר נשמע לא בריא, ואני לא רוצה לבטל את הדברים או לטעון שהם לא קיימים.
אבל אני כן ממליצה לקחת בחשבון שיכול להיות שמה שנראה לך מהצד כגברים בלי דעה עצמית בקשר, ושבוויכוחים האישה תמיד צודקת (או להיפך, זה לא באמת משנה) נחווה אחרת בתוך הסיטואציה. אולי כויתור מושכל, רצון לבוא לקראת השני, הבנה שמשהו לא מהותי מאוד בעייני הוא חשוב יותר לשני וכו'..
זה באמת משהו לא ברורחדשכאן
יש משהו בשילוב של התרבות כיום שגורם לדברים שלפעמים אפילו נראים כסותרים.
זו תחושה לא נעימה, בטח כשיש בנות (ולא כולן ב"ה) שמסתובבות בעקבות זה בתחושת "מגיע לי". וזה כאילו לכאורה לא נובע אצלן מהאגו אלא מזה שככה יותר נכון וטוב.
במקום להעצים את המקום האישה לאישה ומקום הגבר לגבר, השפילו את הגבר בשביל שהאישה תוכל לקבל מה שהיא רוצה.
ובאמת קשה לשים על זה את האצבע.

אגב, לבנות כאן אין מה להיפגע. זה לא משהו נגד בנות. זו תחושה של הגברים בקונסטלציה מסויימת. אם זה לא נוגע אליכן, מעולה. ואם כן, טוב שתשמעו את זה.
הלוואי שבזוגיות שלי יהיו את הוויכוחים הכי חדים,חסדי הים
ונדע לקחת את זה ברוח טובה ושכל אחד מנסה לשפר, לקדם ולהעשיר אחד את השני.
בוודאי שאני רוצה שרוב הזמן יהיה אהבה וחיבה, אבל שיהיו את זמני ההתגוששות, שבהם מבטאים את כל הרגשות בלי למנוע או לעקם, ומתוך כך לבוא לשלום או שלמות.
"כי עזה כמוות אהבה".
כותבים את זה בשביל גבריםאוויל מחריש
כי נשים מבינות את זה לבד ויש אצלן התמסרות גבוהה מלכתחילה, לכן אומרים לגבר שיעשה 100% והאישה תעשה את ה100% שלה
למה אין ציפיותהפי
כי היא תעשה מעל ומעבר
את מי צריך להדריך בדרך כלל ? את הגבר
ברצינות תסתכלו רגע על אמא שלכם כל אמא (טוב לפחות אמהות שאני מכירה) היא מינימום ראש ממשלה
מה היא צריכה ללמוד? לנוח
אישה מטבעה נותנת אחראית תקתקנית ומה לא
בדרך כלל התיקון של הגבר זה לתת
אני לא מבינה אתכם עד כדי כך לא ראיתם את זה אצל אמא?
שהיא דואגת לכולם ושוכחת את עצמה, לפעמים עד כדי כך שהיא שמה את עצמה אחרונה, מרוב שיש לה לב זהב?

די לא הוגן הרגתם אותי תעוררו

בנוגע לוויכוחים הגבר נוטה להתווכח בצורה כוחנית האישה לא יכולה לסבול את זה אז אומרים לו שקט וזה הכל
אבל אם הדברים שלו דברי טעם ונחת לא שמעתי מעולם שמישהו אומר לא להקשיב
את מדברת על משהו אחר שבמקום מסויים הוא די שטחיחדשכאן
אוקי אם כבר קבעת על מה אני מדברתהפי
אז אולי תספר לי?
את קבעתחדשכאן
כתבת די מפורש
שמה?הפי
אני לא מבינה מה אתה רוצה
את מתחילה לא להיות עדינהחדשכאן
אני לא מבינההפי
לא יודעת מי אמראלפיניסטית

תכלס ההרגשה שלי (וגם מה שאני רואה במציאות) שהציפייה מהאישה הרבה יותר גדולה

שרשור קצת מיותרסבכי החשתי
מי שפתח אותו צריך לשנות את הגישה
וואו וואוחושבת בלב

סחטן על הכנות

לשנות את הגישה של מי? 😜חדשכאן
יש בזה משהומבקש אמונה

בכלל הרבה פעמים שהייתי בשיעורים היו בדיחות איך הבעל סובל מהאשה

כי הוא חייב לעשות מה שהיא רוצה והיא לא מרחמת עליו..

בקיצור כל מיני בדיחות על מריבות וחוסר אכפתיות של אחד הצדדים כלפי השני

לא יודע זה נראה לי כמו לנרמל התנהגויות הרסניות

יצאתי פעם עם מישהו כזהלגיטימי?

וחתכתי בדיוק בגלל מה שאתה אומר.

זה היה קשר יחסית ארוך שקיוויתי שאני נותנת לו מספיק מרחב להתבטא, אבל לא משנה מה - לא היה לו דיעה עצמית לגבי שום דבר, ובהכל אני צודקת (וברור שאני לא תמיד צודקת.)

אני חושבת שקשר זוגי הוא מקום לבטא גם את הצדדים הפחות נעימים שלנו ולהתמודד איתם - ואם המסר היחיד שאני מקבלת שאני האדם הכי טוב בעולם ושאני מושלמת, מה ידחוף אותי לתיקון המידות? מי עוד יאיר לי את הנקודות בהם אני צריכה להשתפר?

דבר נוסף, אני לא חושבת שהתחום של יחסים בינאישיים הוא מדע מדוייק, אבל שיש הרבה מה ללמוד בתחום מאנשי מקצוע. ורבנים הם לא אנשי מקצוע בעניין הזה. זה לא תחום המומחיות שלהם. (כמובן שישנן רבנים שזה כאן המקצוע שלהם, אבל אני אומרת כאן ככלל - צריך לדעת מי אומר מה, ועל מה הוא מסתמך.)

את צודקתסבכי החשתיאחרונה
אני בדרכ יותר לוקח ברצינות רבנים שהמקורות שלהם באים ממחקרים ולמדו את הנושא לעומק מבחינה מקצועית, הרב אלישע ינון הוא דוגמה טובה לכך למשל.. כל רב אחר שמדבר על זה מבחינתי אומר וורט נחמד
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך