חתונה ממקום לא נכוןכלי פשוט
אני ברגשות מעורבים. וזה קצת מעצבן אותי, גם.
מה אתם חושבים על זה?

מצער אבל מה אפשר לעשות..מבקש אמונה

אם בנאדם לא מודע שיש טוב יותר ממה שהוא מכיר או חושב שיש, מה אפשר לעשות

אני מבין שהיא באמת האמינה שלא צריך יותר ממה שיש לה.

והאמת שהאפשרות הזאת קצת מפחידה אותי.

זאת עוד הוכחה לכך שצריך להזהר מ'קונפורמיות יתר'advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ג 18:46
זה בסדר גמור שיש מבנה חברתי שעושה סדר, אבל אם זה זה גורם לאדם הפרטי לאבד את חייו בעקבות הסדר הזה - הוא עושה רק נזק לו ולחברה.
היה לי קשה אולי טעפה עם הדברים בסוף אבל גם אותם אני מבין ובסוף חושב מערכות היחסים השונות עם הזולת באמת יוצרות סוג של מראה, אבל זה לא חייב בהכרח להוביל לאגוצנטריות.
אויש זה מעצבן אותיkaparalay
עצוב להגיד אבל לפעמים זה מקרים שקורים בהחלטהפי
בדרל כלל אצל אנשים צעירים, יש איזה ענן ורוד סביב המילה "חתונה".
צריך לשים לב שיש חיבור ספציפי לבן אדם ולא סביב הרעיון.
זה קורה, יש דיבור של צעירות על מי מתחתנת ראשונה . ויש פחד שהוא קצת מוזר לי להיות בין האחרונות,הרבה רעש סביב ההודעה שמתחתנים? למה בעצם?
הרי אירוסין זה דבר קודם כל אישי ..
במקום לשאול מתי את מתחתנת איתו צריך לשאול: טוב לך? את מרגישה טוב איתו?
לא יודעת מה קורה אצל גברים אבל אצל נשים צעירות יש הרבה רעש סביב הנושא קודם כל תתחתני לא כל-כך משנה עם מי העיקר שהוא בסדר .

אז לדעתי יש צורך בלשנות דיבור ותפיסות
אגב, אם כבר הזכרתadvfb
אולי אצל גברעם הבעיה היא הפוכה, בדרך כלל נוטים לאחר מאוד את הדיבור על חתונה. בודאי שלא כמו אצל בנות שמדברים על עוד בימי האולפנה
נו ב"ההפי
נכוןהפיאחרונה
אולי זו נקודה קצת שולית, אבל משהו קטן:והוא ישמיענו
אני לא רוצה לשפוט אותה.
אבל תמוה בעיני להעלות אפשרות כזאת בכלל שהיא היתה אומרת "אני רוצה לבקש סליחה מעצמי שהתחתנתי עם הגבר הלא נכון".

בעיני זה לא באמת נכון שיש כאן בחירה.. אין פה שתי אפשרויות.
זה קצת הפריע לי. עצם זה שיש פה שאלה כביכול
מה הכוונה?advfb
למה אין כאן שתי אפשרויות?
אפשרות א - להתחתן איתו
אפשרות ב - לא להתחתן איתו
אני מתכוון שהיא לא באה לבקש סליחה מעצמה,והוא ישמיענו
אלא מהגרוש. ומוזר לי שהיא מעלה את האופציה של לבקש סליחה מעצמה ומציגה אותה כאפשרות (שהיא לא בוחרת בה)
נראה לי שזה אמיתיadvfb
חלק מתהליך התשובה (אחרי החרטה כמובן) זה כאשר אדם סולח לעצמו. הגבר בסרטון גם אומר במפורש שהסליחה מתחיל מתוך העמדה האישית הגורסל כי "אני לא רוצה להיות במקום בו הייתי שעשיתי את המעשה".
כן, אבל המוקד בעיניוהוא ישמיענו
הוא מי שמקבל את הסליחה ולא מי שמבקש אותה.
המטרה היא לא יחצנות עצמית או שכנוע עצמי שאני בסדר. זו אינה המטרה של בקשת הסליחה.
לכן היא אמרה שהיא מרגישה שהיא צריכה לבקש ממנוadvfb
ולא רק מעצמה.
האפשרות של לבקש רק מעצמה היא באמת מתייחסת לצד של השלימות האישית (לאו דווקא באופן אגואיסטי) ולא לזולת.
היא הציבה את זה כחלופה ולא כגם וגם.והוא ישמיענו
נכון, אם היא היתה חושבת שזה קשור לרוע לב שלוadvfb
או לפחיתות אחרת היא היתה סולחת לעצמה ולא לו. אבל בגלל שזאת אשמתה לא פחות ממנו אז היא לוקחת אחריות. זה יפה סהכ.
איך הוא אשם? אמרה שהסתירה ממנווהוא ישמיענו
נראה שהיא יותר הסתירה מעצמה שלא טוב להadvfb
ולרגע לא התכוונתי לומר שהיא אמרה שהוא יותר אשם. במידה והוא היה אשם אז היא היתה סולחת רק לעצמה. מאחר שהיא מודעת לכך שהיא אשמה לא פחות היא לוקחת אחריות ומבקשת סליחה גם ממנו. העניין שלסלוח לעצמה בלבד הוצג כאפשרות תיאורטית בלבד בלי קשר למקרה הזה שאפשרות זו לא רלוונטית כלפיו

סליחה אם לא הייתי ברור מקודם.
היא ממש לאkaparalay
לוקחת אחריות.
אני באמת בתחושה שהסרטון הזה והרבה ממה שנאמר בו זה ההפך מלקיחת אחריות, ופספוס של כל המהות של סליחה..
היא לא הנושאadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ט בכסלו תשפ"ג 08:54
לצלם סרטון שבו היא טוענת שהיא עצמה לא ביקשה סליחה אפילו זזה באמת לא לעניין אבל עצם הטענות שלה לאורך הסרטון יכולות להיות נכונות בתור עקרונות בלי קשר למקרה שלה
לא הבנתי, על מה היא לא לוקחת אחריותמבקש אמונה

היא אומרת שהיא לא ידעה שיש כאן בעיה, פשוט הייתה בטוחה שזה מה שצריך כדי להתחתן

אז צר לה שהיא הפילה עוד מישהו איתה ביחד ומבקשת ממנו סליחה.

איפה הבעיה?

נראה ליkaparalay

שהמשפטים האחרונים של הסרטון דיי יוצרים תחושה שהיא אומרת את מה שהיא הייתה רוצה לשמוע, ולא בהכרח את מה שהיא חושבת/רוצה להגיד..

ואני לא בטוחה שסליחה אמורים לבקש בפורמט כזה..

^^^!!!ראשיתך
אני כל כך לא סובלת אותה. כל הדיבורים שלה שנתקלתי בהם היא פשוט עושה ניתוחים ילדותיים בקשר לחיים שלה. פשוט אישה מתישה
אויש נוחדשכאן
הוצאת את המשפט מהקשרו

היא דיברה על בקשת סליחה באופן כללי - שהקלישאה היא בדרך כלל לבקש מעצמך
לא מבין אותה ככה. היא מדברת על עצמה..והוא ישמיענו
"בגלל זה אני רוצה לבקש ממנו סליחה, הרי יכולתי לבוא ולהגיד: אני מבקשת סליחה מעצמי שהתחתנתי עם האדם הלא נכון. זו קלישאה. אני קודם כל צריכה לבקש סליחה ממנו"
איכס. זה לא נשמע שהיה להם רע ביחד. זה האבא שלחסדי הים
הילדים שלך, תלמדי לבנות זוגיות איתו. אחרי המעשים נמשכים הלבבות.

לא שופט אותה, כי לא הייתי במקום הזה, אבל לא עושה לי טוב הסרטון הזה.
זוגיות שנועדה רק כדי לשמור על הביתadvfb
היא זוגיות אומללה. תחושת הבדידות יכולה לגבור בזוגיות כמה וכמה יותר מאשר ברווקות.
היא היתה חברה שלו שנתיים לפני. ברור שהיה בסיסחסדי הים
רק זה נשחק, אז מחדשים את זה.
זה נשמע שהיא ברחה מהתמודדות.

אם ממש רע לה בקשר, אני יכול להבין. אבל זה שאין געגועים זה דבר שאפשר לתקן על ידי עבודה
זה לא משנה כמה זמן היא היתה חברה שלוadvfb
השאלה המרכזית היא על בסיס מה היה הקשר.
לפעמים חוסר געגועים מעיד על שחיקה זמנית ולפעמים הוא מעיד על חוסר בסיס יציב, חוסר תשתית לקשר זוגי בריא.
ממש בלי להיות חסיד של אמילי עמרוסיadvfb
מסכים עם כמעט כל מילה שלה בסרטון הזה. לא מבין מה יש להתעצבן. זה רע שהיא היתה במקום רע ואני לא יודע באיזו מקום היא עכשיו אבל היא לא הנושא של הסיפור. הנושא זה אנשים מבססים זוגיות על קריטריונים שאין להם בסיס. זוגיות כזאת יכולה ח"ו להוביל לחתונה ויכולה גם להתפרק הרבה קודם (כמו רוב המקרים הללו).
דוגמה למשהו שמעצבן..kaparalay
שהיא אומרת שהזוגיות הייתה חסרת בסיס, אבל הדברים שהיא מציגה בפועל כחוסר בסיס הם דברים משמעותיים וחשובים, לפעמים אפילו יותר מה'בועה הזוגית' הרומנטית או מהתחושה (הדי חיה בסרט) של 'שנינו יחד נגד העולם'.
ממתי בן זוג שמכבד אותך ונתן לך מרחב זה רע? ממתי לדעת שבן הזוג שלי יהיה אבא טוב זה חוסר בסיס?
אין ספק שצריך לשמוח זה בזו. אין ספק שצריך גם רמה מסוימת של רגש. אבל הביטול של שאר הדברים הוא לא נכון.

ואגב, הנושא של הסיפור הוא ממש היא, וממש לא אנשים שמבססים זוגיות על קריטריונים שאין להם בסיס.
🤔חדשכאן
היא טוענת שזה לא מספיק. ושהחיים הזוגיים נועדו ליותר.
היא לא אמרה שדברים כאלה לא חשובים.
..kaparalay
היא הגדירה אותם כדברים שלא מחזיקים מים, כסיבות לא נכונות, כרשימה של נימוקים שלא אמורים להוביל לכריתת ברית זוגית.
בוא נגיד שאם זה היה 'רק' זה, בצירוף אמירה שזה לא מספיק- נגיד שמילא.
אבל תוסיף לזה תיאורים של ציפייה לבועה זוגית, אנחנו נגד העולם, בן זוג שהוא מקום לחנות בו וכו', וכל זה כשהיא אומרת במפורש שהם לא הלכו לייעוץ/ טיפול..- וואלה מקומם אותי.

ושוב, זה לא הדבר היחיד שלא הסכמתי איתו ושעצבן אותי בסרטון הזה..

ורק מבהירה- אין פה טענה שדברים כאלו לא קיימים/עשויים לקרות. ועדיין..
את חושבת שאבא טוב לילדיםחדשכאן
זה משהו שמחזיק זוגיות אצל רוב האנשים?
בעצם, את חושבת ששותפות במשק הבית זה מה שהאדם זקוק לו בזוגיות?

את יכולה לבקר אותם על זה שלא הלכו לטיפול. זה עניין אחר.
מה הקשר..?kaparalay

זה לא עניין של מחזיק זוגיות.

גם הדברים שהיא תיארה כחשובים הם לא אלו שמחזיקים זוגיות לאורך זמן, בטח שלא כשאין שמץ של מוכנות לעבודה (כפי שהיא תיארה).

אני לא מבטלת את החשיבות של הרגש בקשר. אין ספק בכלל שזה חשוב ומשמעותי..!

אבל, מלבד העובדה שהיא מתארת כאן משהו שנשמע יותר כמו משפטים מסרט מאשר מציאות, אני כן נוטה לחשוב שאדם צריך בזוגיות גם את השותפות במשק הבית, גם את הידיעה שבן הזוג שלו הוא הורה טוב, גם את העובדה שהוא יודע לתת את המרחב שהשני צריך (בקיצור- גם את כל הדברים המאוסים והלא רומנטיים האלו).. יש פה מכלול רחב יותר שמוצג בצורה דיכוטומית ולא נכונה בעיני.

ברור שצריך אותםחדשכאן
היא לא מבטלת אותם.
היא אומרת שזה לא מספיק.
אני לא מבין למה את לוקחת אמירה של "לא מספיק" למקום של "לא שווה כלום".

אנחנו כנראה ראינו אותו דבר, אבל איכשהו הבנו משהו אחר לחלוטין.
לא ברור לי למה.
שאלה מעניינתkaparalay
אני חושבת שזאת הנימה והמקום שניתן לדברים שיוצרים בעיני תחושה כזאת.

ואולי גם העובדה שהיא דיברה בכזאת נחרצות על חוסר המוכנות ללכת לייעוץ/טיפול, בטענה שזה שגוי מלכתחילה. אבל דווקא הדברים האלה יכולים להוות איזשהו בסיס חביב להתחיל איתו עבודה כזאת או אחרת, לא?
אני מקבל בהחלט את הטענהחדשכאן
שהיה מקום במצב שלהם ללכת לייעוץ/טיפול
מנסה להציג לך נק מבט נוספת -מיונז

אף אחד לא אמר שאלו דברים רעים ומאוסים חלילה, אבל אני רוצה לנסות להציג לך איך הדברים האלה יכולים להיות לא מספיקים או אפילו לא אמיתיים בהכרח ולכן היא אומרת שזה חוסר בסיס...

לגבי הורות טובה - את יודעת כמה פעמים חוסר משמעות וחוסר סיפוק בזוגיות מנותב ללהיות הורה מדהים? סוגשל פיצוי? כי הרי מחזיקים בזוגיות בשביל לא לפרק את הבית, בשביל הילדים... אז בתחום הזה נילחם עד הסוף... והתוצאה היא - הורות מדהימה, אבל האם הבסיס שלה חיובי? לא ממש...

לגבי נתינת מרחב - הרבה פעמים זה ממקום מכבד באמת, שרוצה שבן הזוג יהיה שמח ויעשה דברים שהוא אוהב והרבה פעמים זה שלא במודע ממקום שלא מעוניין להיות כל כך הרבה זמן עם הבנאדם.. זה לא חסר בכלל...

זה לא בהכרח איך שזה מתפרש אצלם, אני רק מנסה להציג לך איך משהו שלכאורה טוב, לא מגיע ממקום חיובי ולכן הוא לא מהווה בסיס

זו לא נק' אחרתחדשכאן
זו אותה נק' שאני אמרתי 😁
אני חושבת שיש משהו קצת נרקסיסיטי בעצם צילום הסרטוןחושבת בקופסא
זאת סוג מסיבת רחמים עצמיים, הכל פה לגבי הרגשות והתחושות שלה, ואיך היא מרגישה עם מה שהיא עשתה לעצמה, ואיך היא סולחת לעצמה, וכל העולם מוזמן לראות את זה ביוטיוב.
זה נראה כמו עניין שאמורים לדון עליו באופן פרטי עם פסיכולוג, או עם אותו גרוש (גם הוא בן אדם עם רגשות).

היא נחשפת בשמה המלא והפנים שלה.
בטוחים שכל מי שמכיר אותה, את הגרוש, ובמיוחד את הילדים שלהם צריך לשמוע את כל זה?
גירושים זה משהו מספיק קשה בשביל הילדים, עכשיו הם גם צריכים לשמוע שאמא שלהם אף פעם לא אהבה את אבא שלהם באמת, שהם קיימים בעולם מתוך החלטה שגויה ונמהרת שאמא שלהם אף פעם לא הייתה שלמה איתה?
מדוייקראשיתך
יש אנשים שצריכים לשמוע את זההפי
שהיו בבועה כמו שהיא ..
ולהם לעומתה זה לא מאוחר מידי
אתם אנשים בוגרים אני בטוחה שהיא חשבה על ההשלכות
לא ככה, לא על הגב של הבעל לשעבר ושל הילדיםadvfb
זה יופי שהיא רוצה להוציא את הכביסה המלוכלכלת החוצנ, אבל זאת לא רק הכביסה שלה.
אני לא מסכימה איתכם בכלל מצטערתהפי
צפיתי בזה פעם ואמרתי שאפו על האומץ שלה לספר ולהוות דוגמא להמון בנות שהיו במקום שלה
בדיוק מאותו מקום של אידאל של חתונה .
היא היתה נאיבית תמימה.. והרסה את החיים שלו .

כמה בנות צעירות תמימות יש שחיות בעולם הזה של חתונה ..
שמלמדים אותם מה שהיא אמרה .. שיהיה אבא טוב ושותף טוב כל השאר יסתדר .
ויאללה חתונה
אז לא

אולי היא תאיר את הדרך לאנשים שעדיין לא התחתנו .

העיקר זה לא החתונה .
העיקר זה להרגיש בית איתו.. חיבור חזק יותר משאר האנשים להתגעגע אליו להרגיש איתו והוא אותך.

אי אפשר להתחתן לא ממקום של חיבור עמוק
.

למה להצטער?? אני ממש אוהב שלא מסכימים איתיadvfb
ככה זה נותן פתח ללמוד...
לעצם הדברים שכתבת - ראוי אולי לבקש רשות מהבעל והילדים לספר את הסיפור?
אולי היא ביקשה... אם כן, אני איתך
אני לוקחת בחשבון שהיא ביקשההפי
זה נראלי בייסיק...
חוץ מזה אני אוהבת את זה יש איזה הילה סביב החתונה ..
מציירים את זה כאילו שאי אפשר לדבר על איך זוגיות נורמלית צריכה להיות .
למה? כי לא נעים לפגוע בזוגות שכבר התחתנו ,שלא הולך להם/ לא הולך מספיק, שהם לא חשבו מספיק לפני שהתחתנו.
אז וואלה כן, אתם רווקים זה בדיוק המקום לשים את היד על הדופק .
ולהבין שחתונה זה לא סרט דיסני ולא יום הולדת .
ואת צריכה להרגיש משהו יותר חזק איתו ויותר מובן איתו ושיח עמוק יותר ואנרגיות שמאירות אותך ולא גוזלות ממך .
על זה צריך לדבר .
ואני אגדיל ואומר שהבחורה היחידה שהייתי בקשר עם מדויט והבנתי שהוא לא מתאים לי , היתה גרושה שפגשתי במקרה . שהיא היחידה שגרמה לי לשים לב לאותם נקודות שכביכול שהשתקתי או שהעלתי ולא נתנו להם מספיק ביטוי,להבין שהקשר הזה הוא לא שלי .
להבין שאני לא אוהבת אותו .. וזה לא ילך.
ואני מודה לה' על הזכות שנפלה בחלקי לפגוש אותה .
אין ספק שהיא הצילה אותי מעתיד לא נעים כמו שהיא עברה.
ברור שהיא ביקשהארץ השוקולד
זה דברים שהיא כתבה בספר לפני כמה שנים כבר, וממה שזכור לי היא מציינת בתודות את בעלה אז ברור שהוא הסכים.
לספר קוראים תריס, הוא ספר יפה ומומלץ (אם כי לי היה נשי מדי אז איבדתי סבלנות לעיתים)
היא היתה נשואה אז, לא?advfb
חוץ מזה היה אמרה בסרטון שהיא לא ביקשה ממנו סליחה על זה. בכללי נראה לי שזאת הקרבה גדולה להביא סיפור חיים אישי לתקשורת.
בתהליכי גירושיןארץ השוקולד
תלוי למי. בשבילה זה יהיה הקרבה לסתוםראשיתך
אני לא מביןחדשכאן
אתם חושבים שאתם יודעים יותר טוב ממנה?!
איזו התנשאות

ואולי היא בכלל דיברה עם הגרוש שלה לפני זה? ואולי דיברה על זה עם הילדים?
על זה נאמרהפי
בואו לא נהיה יותר צדיקים מהאפיפיור
משהו כזה
זאת לא אמירה על סצפיפיתadvfb
אלא על תרבות המדיה שחושפת צדדים אישיים מאוד בתורה קלה למדי
אבל זה לא הנושאהפי
חחחח
מסכים במיליון אחוזadvfb
היא דווקא אמרה במפורש שהיא לא מתחרטת על הילדיםחדשכאן
והיא מבינה שזו היתה הדרך שלהם לבוא לעולם, ולא היתה מחליפה אותם בשום צורה.

למה את חושבת שאת יודעת יוצר טוב מאמא שלהם מה טוב להם?
רק על המשפט האחרוןחושבת בקופסא
העובדה שמישהי ילדה ילדים לא הופך אותה אוטומטית למומחית בפסיכולגיה של הילד ובהבנה מה טוב בשבילם. יש יותר מידי הורים נוראיים בעולם. עצם זה שהם הורים לא מבטיח שהם יודעים מה הם עושים.

אפשר לטעון שלהורים יש סמכות להחליט על הילדים שלהם שאין לאף אחד אחר, או שהיא מכירה את הילדים שלה באופן אישי הרבה יותר טוב מאנשים זרים באינטרנט. אבל זה לא מבטיח שכל ההחלטות שלה כליפהם יהיו נכונות רק מעצם העובדה שהיא ילדה אותם. ולכן אני לא רואה מה הבעיה בלדון על האם החלטה כזאת או אחרת הייתה טובה או לא.
אני רואה בעיה לדון כשאת ג"כ לא מומחית לפסיכולוגיהחדשכאן
קצת ענוה

תקראי שוב מה כתבתי. לא נאמר שהורים לא עושים טעויות.
לא אמרתי שאני מומחית בפסיכולוגיהחושבת בקופסא
יצאתי נגד האמירה שלך שרק אמא של הילדים תדע מה טוב בשבילם. מי אמר שזה ככה?
אם יש לך מה לומר נגד הטענות שאמרתי, שבעצם הפרסום הזה היא פוגעת בילדים ובגרוש שלה, אם יש לך הסבר למה זה לא פוגע בהם, אתה מוזמן לכתוב אותו. "אמא יודעת הכי טוב" זה לא טיעון.
אני לא רואה טעם להמשיךחדשכאן
זה נראה שאת מנסה בכוונה לא להבין.

חוזר על זה שלא אמרתי שההורה יודע הכי טוב מה נכון לילד שלו.

אמרתי שאני לא מבין מאיפה החוצפה שלך לחשוב שאת יודעת יותר טוב מאמא שלו. אם היית בעלת מקצוע הייתי מבין.
אתה לא שם לב שאתה סותר עצמךחושבת בקופסא
אתה חושב שרק בגלל שאני לא אמא שלו, מה שאני אגיד יהיה פחות נכון מההחלטה של אמא שלו. זה בדיוק לומר שמעצם העובדה שהיא אמא ההחלטות שלה נכונות יותר משל כל אדם אחר.

אתה זה שמתייחס לאדם ולא לנושא. הטענה עצמה- להעלות את סיפור הגירושים ליוטיוב פוגע בילדים- נשמעת לך נכונה? אם לא בבקשה תסביר למה. וזה לא משנה מי טוען את הטענה הזאת.
להטיף לענווהadvfb
זה לא פחות מתנשא ממה שכל אחד פה יגיד על אמילי עמרוסי.
היא אמרה טיעון מסויים, בעיניך הוא לא נכון - מעולה, דבר על עצם הטיעון בצורה עניינית. עכשיו להכנס לעולם הפנימי של משתמש פה בפורום זה לא שייך בכלל.
מי שמך?
👏👏חדשכאן
חבריםהפי
אתם מפחידים אותי אני קוראת אתכם וזה עושה לי רע תרגעו♥
זה לא נעים... דווקא מפחיד?advfb
חחח כןהפי
חחחח מוזרadvfb
אני חושבת מה יקרההפי
שאני אעצבן אתכם מה שלא מופרך
מה יקרה?advfb
מפחידהפי
אני לא יודעת מי יותר אתה או חדש שאתם עצבניים
חושבת תמיד עצבנית אבל עדיין רגועה אז היא לא מפחידה
אם תשימי לב אני עקבי סהכadvfb
קשה לי שמטיפים ויורדים לפסים אישיים, זה דבר שעקבי אצלי
אמ אני לא נכנסת בניכםהפי
כבר נכנסת ;)advfb
אני פני לשלוםהפי
אני עצבנית? חושבת בקופסא
מעניין באיזה טון קראת את הדברים שלי. זה בסך הכל דיון באינטרנט, לא קראתי לאף אחד בשמות או התעצבנתי או משהו כזה.
חחחהפי
רגועה - עצבנית (;
זה אומר תקיף אבל רגועה
סתם את מהממת
תקיף ורגוע זה תיאור מתאיםחושבת בקופסא
ותודה על המחמאה
יש לך יופי של כישרון ניסוח.
חושבת עצבנית אבל עדיין רגועהסבכי החשתי
חחחח הגדרה שיש מה לחשוב עליה
איזו מגזימה 😂😂חדשכאן
אני דוקא חושב שטוב שהיא מעלה למודעותוהוא ישמיענו
זה אכן מוצג כמשהו שלא נועד כדי ללמד אחרים, אבל כדרך אגב בחורים ובחורות צעירים אולי יכולים ללמוד מכך
במקום להתעסק בתוכן וברעיוןחדשכאן
אתם יורדים להתעסק בבן אדם

לא מבין גורם לכם להרגיש בסדר עם זה.
כי האדם הזה החליט לשים את התוכן של החיים שלו כאןחושבת בקופסא
אם זה היה סיפור דמיוני שמופיע באיזה ספר או סרט, אז ברור שלהתעסק עם מה הניע את הכותב לכתוב את הסיפור ואיך זה משפיע על המשפחה שלו זה לא רלוונטי. אבל זה סיפור אמיתי, והדמויות שחיות מושפעות מעצם ההחלטה לפרסם אותו, וההחלטה הזאת היא חלק משמעותי בסיפור עצמו.

בגלל זה, אגב, אני חושבת שיש עדיפות לסיפורים דמיוניים בהקשר הזה. הדמות הכי אצילית שמסע החיים שלה מעורר הרבה השראה נהרסת בשנייה שקולטים שמיד אחרי שהסיפור נגמר הדמות קראה לצוות הפקה והתיישבה מול המצלמות כדי להרוויח כסף ו/או פרסום מהחוויה הכל כך מיוחדת הזאת.
האדם החליט להביא נק' מסויימתחדשכאן
ואת החלטת לחפור בנק' אחרות.
למה את חושבת שהיא פרסמה כדי להרוויח כסףארץ השוקולד
או פרסום?

היה לה פרסום לפני ולא חושב שהיא הרוויחה כסף מהראיון כאן.
כל כך מעייפת.ראשיתך
משנה לשנה אני יותר לא סובלת את הבחורה הזו שעוברת את תהליך ההתבגרות שלה מול המצלמה.
לא יפהחדשכאן
ומיותר.
חבל מאוד

ולשאר המגיבים כאן שרק נותנים גב לדברים האלה. חבל
עקרונית העליתי לדיון כי אפשר ללמוד מזהכלי פשוט
לטוב או למוטב.
מלמד לקרוא את התגובות שלכם.
עם כל הכבוד, המרואיינת אוהבת לעשות דרמותshaulreznik
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ט בכסלו תשפ"ג 23:38

וגם לייחצן את חייה מעל כל במה אפשרית. 

ציטוט: "הכרנו בבני עקיבא והתחתנו אחרי שנתיים שנות חברות". קרי, לא מדובר בשידוך, כמה פגישות ויאללה לחופה, אלא בקשר יזום ועמוק בין השניים.

לענ"ד יתכן והיא חיפשה ריגוש בבית ולא רק שותפות אנושית.

גמני שאלתי את עצמי על מה התבססו שנתיים של קשרמבקש אמונה

אולי שום דבר שם לא היה עמוק רק בילויים וכו'

והיא הרגישה את זה רק כשהם היו צריכים אשכרה לחיות ביחד כל היום.

(את המרואיינת אני לא מכיר משום מקום

ככה שאני מעלה השערה כמו סיפור ששמעתי פעם ראשונה)

להבנתי: הם היו חברים והיה להם טוב יחדארץ השוקולד
יש לה ספר חביב בשם תריס, הדמות הבדיונית בסיפור ממחישה זאת
מעניין... קטע מוזר קצת שלא מובן לימבקש אמונה

מצד אחד יוצאים שנתיים

מצד שני בנאדם מעיד על עצמו שהוא נכנס לחופה בלי להבין בכלל מה הקשר בינו לבין בן הזוג

אני חושב שבמבט לאחור קל לנו להסתכל באופןארץ השוקולד
פשטני על הרגשות ולבודד אותם.
זה שעכשיו היא מסתכלת אחורה ורואה שכך היא חשבה לא אומר שבפועל כך היא חשבה, כלומר, אז היא חשבה שזה היה אהבה אבל בפועל זה היה רגש של חברות כמו שיש לנו עם חברים שלנו. במבט לאחור קל יותר להסתכל אחורה ולהבין את ההבדל, כשנמצאים שם זה קשה יותר.

ובכל מקרה, ברור שאנומליות כאלה הן מוזרות.
השרשור רק מדרדר 🤦‍♂️חדשכאן
לכל חורבן יש 2 צדדים אחראיםכלי פשוט
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
3>advfbאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidamאחרונה

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך