בנות מעדיפות להכחיש לפחות כלפי חוץ את התחושות שלהן, בדרך כלל מרגיש שהתמודדות והתחושה של 'אני לא בסדר' שיש לכל אחת מבפנים היא מספיק גבוהה אז בנות לא מחפשות שגם הבחור עצמו יגיד להן שזה לא בסדר, ביקורת יש להם בשפע, גם מהאולפנות שלמדו בהם, וגם מהסביבה באופן אוטומטי, אני חושבת שבנות מגיבות ככה כי מרגישות שאם הן יגידו בקול שהם לא בסדר אז הן באמת יצטרכו להתמודד עם הקושי הזה, ולפעמים הן מעדיפות לברוח במקום להתמודד, אני לא חושבת גם שמגיע להן שישפטו אותן, כולנו בורחים מקשיים לפעמים, כל אחד במקום שזה נוגע לו. חוץ מזה כמו שאמרו גם לפני, זה קשור גם לסביבה, אני לא יודעת לפי מה בנים מסווגים את רמת הדוסיות אחד של השני אבל בנות מסווגות את רמת הדוסיות אחת של השניה לפי הבגדים, אם את הולכת עם ארוך את דוסה, אם את הולכת עם קצר את לא, כזה... עכשיו בדרך כלל גם חברויות נוצרות בין בנות שהרמה התורנית שלהן זהה או קרובה, מה שאומר שאם אתה יוצא עם משהי שלבושה פחות צנוע, אז כנראה שגם החברות שלה ואז היא בעצם במעגל חברתי שמסווג את עצמו כ'פחות דוס' ואז מה שקורה זה שאם היא רוצה לשנות את הבגדים שלה היא בעצם תצטרך באיזה שהוא מקום להוציא את עצמה מהמעגל החברתי שלה, לא כי בנות בהכרח יתחילו להיות מגעילות אליה על סמך בגדים אלא כי יכול להיות שיעירו לה אפילו בצחוק דברים כמו 'מה קרה, נהיית דוסה?' ומספיק שהתתמודדות עצמה תהיה קשה מבחינה פנימית ומשפט אחד כזה ימוטט את כל הניסיון של הבת להשתנות, וגם זה יוצר תחושה של 'אנחנו לא דוסות' ואז אם את נהיית ה'דוסה' אז את כבר לא שייכת, את צריכה לבנות מעגל חברתי אחר, וזה שינוי שמאוד קשה לעשות, למצוא מעגל חברתי שלם של חברות חדשות, דוסות וצנועות שיקבלו אותך ויתחברו אליך וכו'
גם נורא קשה להיות בשלב של האמצע, כי אם את משנה את הבגדים ומחפשת מעגל חברתי דוס יותר כי את צריכה את התחושת שיכות, גם אם תמצאי כזה מעגל, צריך לקחת בחשבון שזה שהיא עובדת על הצניעות שלה זה מדהים אבל יש עוד הבדלים בין דוסות ללא דוסות, דברים כמו שירים, סרטים, מוזיקה, תרבות, סגנון לבוש אפילו, אופנה...
קשה לשנות הכל בבת אחת, אז גם אם שינת את הבגדים, את עדין בעבודה על הצדדים האחרים בדוסיות שלך ואז אם את נמצאת עם חבורה דוסה, זה אולי טוב ויפה שאת לבושה כמוהם אבל את עדין לא תרגישי שייכת אליהם כי התחומי ענין שלך והדברים שמעסיקים אותך ביומיום הם לא תואמים את הסביבה, בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שצריך שינוי מאוד גורף ומקיף בפנימיות כדי שמשהי תצליח להשתלב במעגל חברתי חדש ודוס, וכל זה בהנחה שהיא תמצא מעגל כזה, אתה לא מדבר על גילאי תיכון, יותר קשה למצוא אנשים בשלב הזה, וגם נורא קשה מבחינת עבודה פנימית להשתנות בצורה כל כך גורפת, זה אומר לשנות כמעט את כל ההרגלים שלך, וזה במיוחד קשה כשמדובר בהרגלים שמרגישים לך כ'טובים', לדוגמא מוזיקה שמרגיעה אותך אבל מסווגת עם זמרים שעדיף לא לשמוע, סרטים שמצחיקים אותך כשאת מבואסת, דברים כאלה, בנות יודעות ששינוי בצניעות מחייב גם שינוי פנימי עצום וזה לא תמיד קל והולך ברגל, וזה גם תהליך שדורש המון זמן ועבודה פנימית מקיפה מאוד שכוללת שינוים אדירים בהרגלים היומיומים ובחברה שמסתובבות בה אז מעדיפות לא להתחיל בכלל ובגלל שמודעות בלב לכמה זה לא בסדר מעדיפות פשוט להגיד בקול משהו אחר, לשים את האשמה על מישהו אחר, כי אם יגידו בקול אז ירגישו רע עוד יותר והן מרגישות מספיק רע גם ככה, אולי גם חלקן מחפשות את זה שמישהו יגיד להן (במיוחד בן, שהוא לכאורה מחוץ להתמודדות הזאת בפני עצמו ואז יש לו הסתכלות חיצונית אז אם הוא אומר זה תופס) שזה בסדר, ואז הן יוכלו לוותר לעצמן ולומר 'שומעת? הוא אמר שזה בסדר אזה זה כנראה באמת בסדר, זה הכל שטויות של הדוסים', וזה הרבה יותר נוח וקל להן לחשוב ככה מאשר להבין באיזה מקום תורני הן נמצאות ולהתחיל שינוי שאין להם מוסג אם הן יצליחו לעמוד בו, בקיצור משהי שהיא לא צנועה לרוב זה יבוא עם עוד התמודדויות ברמת דוסיות וכשאתה מדבר איתה כבן תשתדל לזכור שאצל בנות לרוב ההבדל בין מה שאומרים לבין מה שמתחולל בפנים הוא גדול יותר מאשר אצל בנים, בנות הן רגשיות יותר ולכן כל דבר משפיעה יותר אז הרבה פעמים נוצרות מגננות חיצוניות כדי לחפות על הרגשות האמיתים, פשוט תזכור את זה כבן
ובשורה התחתונה אני לא חושבת שהן באמת חשובות שזה בסדר, רובם לפחות בוודאות לא