בנות יקרותחדשכאן
(זה לא עלייך. אל דאגה. באופן כללי.)
מה הקטע שחלקכן,
על אף שאתן מגדירות את עצמכן דוסיות, רוצות להקים לכאורה בית של תורה, מחפשות בחור תורני,
לא מקפידות על הלכות צניעות בטענה שכל ההתעסקות החיצונית והמוגזמת בזה (באולפנות וכו') גורמות לכן להתנגד לזה? (זו לא טענה של קושי לקיים. טענה שמובנת כלפי כל אדם פרטי, בכל תחום בהלכה)

כאילו אתם מקיימות את ההלכה ומאמינות בזה כי אמרו לכן לעשות את זה (באולפנות וכו')?
החיוב ההלכתי שלכם לא קשור לייחס של העולם להלכה הזו. זה שמורה כלשהי מקפידה על הלכות צניעות אבל יכול להבין פני תלמידה ברבים, זו לא סיבה לא לקיים את הלכות צניעות. זו סיבה להקפיד על הלבנת פנים.
למה החובה האישית שלכם היא לא כלפי ההלכה בלבד?

יאלה שוטו!
מגיב בתור בןעברי אנכי

אני חושב שנקודת המוצא שלך לא מדוייקת

מי שקשה לה לשמור זה כי קשה לה לשמור. אחת הסיבות שזה קשה זה החינוך וכו'

אבל זה קשה כי זה קשה

אין פה הצדקה לרגע

זה כמו אחד שלפעמים מפספס שחרית במניין כי קשה לו לקום.

והוא יביא לך עוד טענה שהעולם ער עד מאוחר וגם הוא לא נרדם וכו' וכו' וכו'

תכלס?

הוא היה רוצה את זה. אבל קשה לו. ויש הרבה סיבות שגורמות לזה שזה קשה. חלק מהן קל להסביר, חלק קשה, לחלק פשוט קוראים יצה"ר.

-התשובה שלי מדברת רק לגבי בנות שמגדירות עצמן דוסיות ומחפשות בית של תורה-

אני מדבר על מקרה אחר.חדשכאן
התייחסתי לדברים שלך בסוגריים.
זו נק' אחרת
אנטיראשיתך
מנסה להבין את ההגיון מאחורי זהחדשכאן
זה סוג של להעניש את ה' (לא באמת. כאילו) כי המורה היתה לא בסדר

במקום מסויים זה דפקת את אגד..
תחושת אנטיראשיתך
ילדותיחדשכאן
לא מקובל

נקסט
למה אתה לא מקבל את זהמופים

שאנשים מתנהגים בצורה ילדותית?

כי זה מביךחדשכאן
לאותן בנות
האמת כואבתמופים

טבעיראשיתך
אולי זה טבעיחושבת בלב
בהבנת האחר.
אבל אי אפשר להצדיק תעצמנו עם להאשים את הסביבה.
אנחנו היחידים שנידפק מזה
צודק, אך לא נראה לי שהשאלה תועיל כל כךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך א' בטבת תשפ"ג 11:56
כאילו עצם ההתעסקות בזה היא שמה את הפוקוס ביחס לשיקולים שונים של אנשים אחרים. אם החלטת על פי שיקוליך שזה קו אדום מבחינתך מעולה. ואתה באמת צודק בחשבון שעשית פה ולכן לא נראה לי שכדאי להתעסק בטעויות של אחרים, לכל אחד יש מספיק כאלה משלו...
תודה רבהחדשכאן
אני שואל כדי להבין
לא מדובר עליי

תודה על הדאגה הכנה
בכיף.advfb
לא חושב שזה סיבה רציונאלית אלא ריגשית ולכן הדרך לגשת לכך זה בחשיבה ריגשית
לעניות דעתיחושבת בלב
דבר ראשון, זה לא באמת הסיבה, ההתעסקות החיצונית והמוגזמת היא בגלל הקושי שלהן, זה גלגל.
זו הצדקה חיצונית לזה שקשה להן.

למה יש קושי? גם חוסר מודעות וגם לדעתי זה הרבה לחץ חברתי או יותר מדוייק זה מגיע
ממקום צנוע בפנים שלא מאוזן, הצורך לא לבלוט.
אם מה שהיה יותר בסטייל זה היה הצנוע, קל שזה היה יותר נפיץ.
קשה להראות שונה בנוף או אפילו "הדוסה שבחבורה".
זה הרבה מעבר לסתם הלכה, דווקא בגלל שהיא חיצונית, לאישה יש צורך להראות יפה
והרבה מיופי הוא חיצוני ואיך הוא נתפס.

זה כמו שאני אכנס לשאלה למה לבנים ששומרים ומקפדים על ההלכה, קשה עם שמירת העיניים, ואני לא אכנס לשם🤦

תודהחדשכאן
מבין.

זה לא קשור. אם בן היה אומר שהוא לא שומר על העיניים שלו כי מורים בבית ספר חינכו אותו לזה באופן לא נעים, השאלה היתה באותה מידה.
השמירה העייניםחושבת בלב
הייתה על למה זה קשה, לא על הטענה השניה
אה סבבהחדשכאן
אגבחושבת בלב
כל הפסיכולוגיה המודרנית עסוקה בהאשמת הסביבה, זה לא משהו חדש.
זה הגישה הביהוויוריסטית בפסיכולוגיהסבכי החשתי
מי שהגה אותה היה ג'ון ב. ווֹטְסון. והיא באמת פופולרית ושלא בצדק, יש עוד גישות. ויש אחד שנהיה מאוד פופולרי בעולם כי הוא אומר דווקא הפוך, הדברים שהוא אומר מתוקים לפה מאוד
מי אותו אחד ומה אמר?חושבת בלב
מעניין...

(חח נשמע מהדברים המסוכנים🤔)
פסיכולוג מלפני איזה מאה או שמונים שנהסבכי החשתי
שפתח גישה חדשה שסוברת שהסביבה היא שמעצבת את האדם והבחירות שלו. יש לו משפט נגיד ממש בעייתי, "תן לי כל ילד מהלידה, מכל רקע, ותן לי לשלוט באופן מוחלט בכל האלמנטים בסביבה בה הוא גודל, ואני אוכל להפוך אותו לכל דבר שארצה שהוא יהיה, אם זה דוקטור, עורך דין, או גנב"

הבעיה היא שהוא מתעלם מכל מיני אלמנטים שלא קשורים לסביבה, כמו לא יודע, גנטיקה למשל ועוד כמה דברים שלוקחים היום בחשבון
האא כןחושבת בלב
עליו גיגלתי, התכוונתי ההוא שסבר הפוך
אאהסבכי החשתי
ג'ורדן פיטרסון
לפעמים אי הקפדה על הלכהסבכי החשתי
נובע מבעיות אחרות, לפעמים חברתיות ולפעמים נפשיות..
וכשאני אומר בעיות נפשיות אני לא מתכוון בהכרח לדברים שפסיכולוג צריך לפתור(למרות שלא יזיק), אלא כל התמודדות.. זה מזכיר לי את דבריו של הרב קוק באורות התורה, שם הוא מדבר על צער ביטול תורה אמנם, ועל דברים שמונעים מדברי תורה להכנס אל הלב, אבל אני חושב שזה נכון גם לכאן - "והסיבות הללו יש מהן שהן רוחניות, ויש שהן גשמיות, יש שהן באות מחסרון הכשרה של קודש, ויש שהן באות מחסרון הכשרה בחול"

לא הייתי אומר שזה ילדותי, זה אנושי
אמרתי שזה ילדותי לא להקפידחדשכאן
כדי לחשוב שאתה דופק מישהו אחר
כשהמצווה זה בכלל ה'
תראהסבכי החשתי
באופן כללי אנחנו בני אדם ודי קל לנו להשרט מדברים, במיוחד בגילאים האלה, יכול להיות שהמחויבות שלהן להלכה נתקעה על המחויבות שלהן לכללי האולפנה והן לא מצליחות לצאת מזה. זה גם מה שניסיתי לומר מקודם בעקיפין, זה לא בעיה רק של בנות, יש גם בנים שלא מסוגלים באופן כללי להכנס למערכת של תורה ומצוות בגלל שהם חוו את זה לא בטוב כשהיו צעירים. בין אם זה הכל ובין אם זה מצוות ספציפיות, כשזה יושב על מקום נפשי קשה לשפוט, עד שזה לא יקרה לך לא תבין
מבין. השאלה הספציפית הזו היא לבנותחדשכאן
אני בהחלט יכול למצוא מקביל לבנים.
פשוט אני נתקל בזה לפעמים לכן שאלתי.

אבל אולי זה באמת לא פייר להפנות דווקא לבנות, כשבנים יכולים להימצא במצב מקביל.
זה גם לא רק בניםחושבת בלב
זה גישה מערבית שאומרת, אתה סרוט כי ככה גדלת ופשוט תלמד לקבל את עצמך עם הסריטה.
ונוטלת מהבן אדם את חופש הבחירה

כולנו מושפעים ממנה ברמה כזו או אחרת
בנים זו פשוט האופציה הנוספת היחידה מעבר לבנותחדשכאן
יש לך עוד אופציה בקטגוריה הזו?
🤦חושבת בלב
התכוונתי לומר שזה משהו יותר עמוק מ"לקיים את ההלכה/לא" וזה לא רק תופס את הסביבה המצומצמת של הדוסים...
שמע יש הרבה היוםסבכי החשתי
מעל 55 אם אני לא טועה, אני לא יודע איך הגיעו לכל כך הרבה קומבינציות וסוגים, באמת שאין לי מושג
לא צריך לענות לכל שאלה..חדשכאן
די הרמת לי להנחתהסבכי החשתי
לא יכולתי לעמוד מנגד
כנראה נסרטו בילדותחושבת בלב
אני חושב שזה נכוןסבכי החשתי
לגבי מי שוויתר לעצמו, ולא לגבי מי שרוצה להשתנות, והבעיה עדיין עומדת בעינה. ניראלי צריך להתייחס לבעיה כמו נגיד קושי בלהשיג עבודה או להכנס לזוגיות, אם שם לפעמים הולכים לאיש מקצוע אז ככה גם כאן
לא הצלחתי להבין🤦חושבת בלב
מה נכון ומתי נכון? ואיך צריך להתייחס
הבנתי ממה שאמרת למעלהסבכי החשתי
שהעניין הזה שאדם לא מקפיד על ההלכה בגלל שריטות מהעבר זה השפעה מהתרבות המערבית שמעודדת לקבל את עצמך ולהשאר כפי שאתה עם כל השריטות שלך.
(למרות שגם בזה אני לא בטוח אבל נניח)

אז אני אומר שנכון לומר את זה על אחד שלא רוצה להשתנות, ומעדיף להשאר באזור הנוחות, כשבעצם כדאי לו מאוד לטפל בבעיות האלה גם בלי קשר לסוגיה. כמו במקרה של אנשים שהם בעלי נטיות הפוכות, שהרבה פעמים לפני שמטפלים בעניין הזה מטפלים בחוויות קשות שעברו בילדות, מתייחסים אליהן בנפרד והן בראש סדר העדיפויות.

אבל מה תגידי על אחד שדווקא כן רוצה להשתנות אבל לא יודע איך. כוח רצון זה לא מספיק, צריך לעשות את זה בחכמה, ואם בנאדם חווה קושי קיצוני בלשמור על ההלכה, כאן זה המקום להבין שהמלחמה נמצאת במקום אחר בכלל. לא בהכרח טיפול, זה למקרים קיצוניים. חשבון נפש הרבה פעמים יכול להספיק.
שורה תחתונה, מה שצריך במקרה כזה זה לא חשבון דתי, רעיוני או אמוני, אלא חשבון נפש
אתה צודק, חד משמעיתחושבת בלב
לא התכוונתי שאין השפעה של העבר, התכוונתי שאי אפשר להאשים אותו.
ברור שצריך להתייחס אליו ולהבין את ההשלכות שלו עלינו.

ועוד נקודה יש את היכולת להשתנות ויש את הרצון להשתנות.
דבר ראשון, כשאמרתי את זה, התכוונתי שכל אחד צריך לומר את זה על עצמו
לא יועיל תמיד לבוא להגיד לבנאדם "תקשיב, אתה מאשים את הסביבה, תיקח אחריות למעשים שלך" אם הוא לא במקום של להכיל או להבין או לעשות עם זה שינוי.
מה שכן, רצון אמתי מתחיל בדבר שאני יודע שאני מסוגל אליו.
משהו שאין לו שום היתכנות, אף פעם לא אוכל להשיג.
חלק מהסיבה שלא מצליחים או לא יודעים איך להישתנות היא מהאמירה המערבית
ש"אין לך יכולת להשתנות, תקבל אותך כמו שאתה"
העבודה העצמית מרגישה לנו כמו מלחמה בעצמנו.
למרות שהיא בדיוק ההפך, היא באה לשנות את התפיסות ששייכנו לעצמנו
והתקעבנו עליהם מסיבות סביבתיות או פנימיות שונות שחווינו(אני מסכימה לגמרי שצריך לתת מקום משמעותי לעבר ולשורש הדברים,השאלה מה הלאה).
למרות שאנחנו מסוגלים להרבה מעבר.

הפסיכולוג/המטפל עצמו גם הרבה פעמים במקום להשליך ממנו את התפיסות שלפעמים הם כל כך הזויות,רק מעצים אותם ומשייך אותם אלינו יותר.

וזו טעות שאנחנו גם בחשבון נפש נופלים אליה.
ואכמ"ל👏👏סבכי החשתי
וכמובן, אני תמיד צודק🕺
אכמל🤔 מה זה אומר חח?חושבת בלב
כאילו אני מבינה את הראשי תיבות, השאלה למה התכוונת, שלא נפצלש כאילו?לא הבנתי אם הבנתי אותך ואם אתה מסכים איתי או לא?
ואין כל מילה להוסיףסבכי החשתי
בשפה של ביינישים, יעני כל כך מדויק שאין עוד מה לומר
האא חחחושבת בלב
חשבתי שאין כאן מקום להאריך👍

תודה!
את צודקת. זה הר"תחדשכאן
וואלה צודקסבכי החשתי
זה מה שקורה כשלומדים ראשונים ולא שואלים את הרב מה הראשי תיבות.
נצחוני בני נצחוני
חחחחושבת בלב
אני התכוונתי שלא ננצלש ובטעות יצא נפצלש אבל עכשיו הגיב פה ניק כזה🤔
@אכמל
דעה פחות פופולריתמבקש אמונה

לדעתי כל הבעיה הזאת של העדפות מה לקיים ומה לא מתחיל מהשימוש במילה "תורני"

יש דתי תורני ויש דתי סתם..? איזה עוד אפשרות יש חוץ מלשמוע בקול התורה?

כאילו אני מתנדב להקפיד על שמירת מצוות כי יש גם אפשרות אחרת

חח ברור שיש אפשרות אחרתסבכי החשתי
פוק חזי
צודקחדשכאן
אני מסכים איתך.
ועדיין זה קיים.
נכון.מבקש אמונה

תראה, גם לי הייתה תקופה של טראומה בגלל ישיבה שהייתי בה בילדות

אבל לא יכלתי להגיד על משהו שהוא מותר כי עיצבנו אותי.. פשוט ידעתי שזה לא בסדר

אם שואלים למה נכשלים או למה לא מקיימים זה משהו אחד - יש ניסיונות מכל מיני סוגים.

אבל בנאדם שטוען על משהו מפורש שמותר לו לא לקיים מכל מיני תירוצים על זה אני מדבר..

(ומה יגיד אותו אדם אם המשודך גם לא מקיים כמה דברים כי יש לו אנטי...? בקיצור כל הגישה לא נכונה)

ברורחדשכאן
..מפוצלשת(:

לדעתי הסיבה האמיתית לקושי לקיים היא חוסר חיבור לצניעות (שנובעת בין היתר מהשפעה חברתית ותרבותית)

ומה שגורם לזה להתממש בפועל זה אישור ולגיטימציה (פנימית וחיצונית) לאפשרות לא להקפיד על זה מאה אחוז..

אם אני מבין נכוןחדשכאן
צורת החינוך (או מה שזה לא יהיה) גורם לקושי להתחבר לזה,
והאישור/לגיטימציה מאפשרת לזה להתממש יותר?
כןמפוצלשת(:

החינוך, הסביבה והתרבות

מסכימה ורוצה להעלות עוד נקכנה שנטעה
שמאד רווח היום כל העניין של ה'חיבוריות' ולעשות מהלב, 'לא משנה החיצוניות העיקר הפנימיות'. אני, הקטנה, רואה את זה כנפילה ממש גדולה שמביאה להמון טעויות וקיום מצוות על הדרך הפחות טובה. כי מרגע שאנחנו מכניסים את השכל שלנו הבשר ודם ומנסים להבין ולקיים מצוות לפי ההבנה שלנו - זה מקור לבעיה גדולה. וכשאנחנו מקיימים מצוות רק מתוך חיבוריות ולא מתוך מחויבות - בעיה רצינית. לא יודעת בדיוק ממה זה נובע.. אולי מגאווה, אולי מההשפעה של הנאורות, אולי מהאדרת ה'אני העצמי', המחשבות שלי, זה שלכל אחד יש פינה להתגנדר בה ולומר מה שהוא חושב ושזה מאד לגיטימי...
נראלי שזה קשור לדבר הזה שהעלית, וזה לא רק בנות ולבוש. זה שעושים דברים מתוך החיבוריות לדבר, ואם לא מחבר אותה ללבוש חצאית באורך מתאים - היא לא תעשה את זה... למרות שהיא יכולה להתפלל שלוש תפילות ביום בשיא הצדקנות והיא מאד מתחברת לזה דווקא...
ככה נראלי
יפהחדשכאן
אני חושב שזה מגיע דווקא ממקום טוב, אבל שהמשיך למקום פחות טוב.
כלומר, מהרצון למצוא חיבור, שזה דבר מצויין בפני עצמו, נהיה צורך לחיבור. החיבור כתוספת (משמעותית כל שתהיה) נהיה העיקר.
לגמרי..כנה שנטעה
זה מעולה לכשעצמו והקיום מהבנה ואהבה זה מדהים אבל כשזה נהיה *תנאי* זו כבר בעיה...
יש לזה סיבות עוד הרבה יותר עמוקות וטהורותekselion
אבל מפאת הצניעות לא ארחיב כאן.
אני בכלל לא חושב שזה משהו דווקא בתחום הזהחדשכאן
זה קיים גם התחומים אחרים בהלכה,
וגם אצל בנים.
זה לא קשור דווקא לצניעות.
לא..ekselion

מה שהתכוונתי לומר מתקשר לצניעות ובגלל זה אני לא מרחיב פו

שמח שכתבת את זהחדשכאן
כי נראלי תמיד היה חשוב לי לשמוע שהיא לא חושבת שזה בסדר אפילו שכרגע קשה לה. היה קשה לי יותר עם טענה שהיא יודעת שזה לא בסדר אבל כרגע זה המקום שהיא נמצאת בו והיא שלמה עם זה.
אבל אולי בעצם לכולם זה נובע מקושי. יש כאלה שמוכנים להכיר בקושי שלהם, ויש כאלה שמוציאים את זה על מהשו אחר.
לעניות דעתיekselion
(הדלה מאד)
הטיעון שנתת בתור דוגמא הוא רק תירוץ.
כמו שלנו יש נסיונות קשים שבנות לא יכולות להבין, ככה גם להן יש.

כשאתה רואה בחורה עם חצאית הרבה מעל הברכיים בשיא החורף והקור אתה מבין טיפה מעוצמת הנסיון שלהן.
תאמת שלפעמים לפעמים אני מרגיש גם קצת מהעניין הזה של "תראו איך אני נראה" גם כשקר מאד או חם מאד וכו.
רק שכנראה אצלהן זה פי 100 יותר עוצמתי.
בדור של היום אני לא בא כלפי אף אחת בטענות על איך שהיא מתלבשת. כמו שאני לא בא לאף בחור בטענות כלפי המצב התורני שלו.
אדרבא, אני מרגיש שדווקא כשאני רואה אנשים שמתקשים ועדיין סוג של בתוך העולם התורני, הערכה שלי כלפיהם ענקית
יכול להיותחדשכאן
הטענה שלהם אחרת.
אבל יכול להיות שאתה צודק.
שאלה לי אליךadvfb
למה מכל המצוות בחרת לשאול עליה?
כי התחשק ליחדשכאן
צודקאכמל
זה בהחלט בעיה
אני גם הרבה פעמים שואלת את עצמי את זה...השתדלות !
יכול להיות שזה סוג של מרד נעורים, כשמתבגרים מבינים באמת מי מול מי ובשביל מי אנחנו עושים דברים...
מכירה כמה אנשים (בטח הרבה מאיתנו שמעו על כמה, גם אם לא אישית) שהתרחקו כי דחקו בהם להקפיד, ההורים בעיקר... או מסגרת חינוכית לא תואמת וקשוחה מדי בשבילם.
בהחלטחדשכאן
ואני מצפה מאדם בוגר להבין שהוא לא עושה טובה לאף אחד חוץ מעצמו בזה שהוא שומר על ההלכה.
ציפייה הגיונית בהחלט😅השתדלות !
היום גיל ההתבגרות מתפרס על הרבה שנים, זה דורש סבלנות...
לא בהקשר של לנ"ו, אלא באופן כללי. בהקשר דייטים זה קצת בעייתי לדעתי כשאדם לא יציב לגבי הדרך שלו ועושה בהשפעת אחרים בלבד (לחיוב או לשלילה)
נכוןחדשכאן
מאדם שרוצה להקים בית מצופה להיות במקום הזה
בנות לא מגיבות כמו בניםאני23
בנות מעדיפות להכחיש לפחות כלפי חוץ את התחושות שלהן, בדרך כלל מרגיש שהתמודדות והתחושה של 'אני לא בסדר' שיש לכל אחת מבפנים היא מספיק גבוהה אז בנות לא מחפשות שגם הבחור עצמו יגיד להן שזה לא בסדר, ביקורת יש להם בשפע, גם מהאולפנות שלמדו בהם, וגם מהסביבה באופן אוטומטי, אני חושבת שבנות מגיבות ככה כי מרגישות שאם הן יגידו בקול שהם לא בסדר אז הן באמת יצטרכו להתמודד עם הקושי הזה, ולפעמים הן מעדיפות לברוח במקום להתמודד, אני לא חושבת גם שמגיע להן שישפטו אותן, כולנו בורחים מקשיים לפעמים, כל אחד במקום שזה נוגע לו. חוץ מזה כמו שאמרו גם לפני, זה קשור גם לסביבה, אני לא יודעת לפי מה בנים מסווגים את רמת הדוסיות אחד של השני אבל בנות מסווגות את רמת הדוסיות אחת של השניה לפי הבגדים, אם את הולכת עם ארוך את דוסה, אם את הולכת עם קצר את לא, כזה... עכשיו בדרך כלל גם חברויות נוצרות בין בנות שהרמה התורנית שלהן זהה או קרובה, מה שאומר שאם אתה יוצא עם משהי שלבושה פחות צנוע, אז כנראה שגם החברות שלה ואז היא בעצם במעגל חברתי שמסווג את עצמו כ'פחות דוס' ואז מה שקורה זה שאם היא רוצה לשנות את הבגדים שלה היא בעצם תצטרך באיזה שהוא מקום להוציא את עצמה מהמעגל החברתי שלה, לא כי בנות בהכרח יתחילו להיות מגעילות אליה על סמך בגדים אלא כי יכול להיות שיעירו לה אפילו בצחוק דברים כמו 'מה קרה, נהיית דוסה?' ומספיק שהתתמודדות עצמה תהיה קשה מבחינה פנימית ומשפט אחד כזה ימוטט את כל הניסיון של הבת להשתנות, וגם זה יוצר תחושה של 'אנחנו לא דוסות' ואז אם את נהיית ה'דוסה' אז את כבר לא שייכת, את צריכה לבנות מעגל חברתי אחר, וזה שינוי שמאוד קשה לעשות, למצוא מעגל חברתי שלם של חברות חדשות, דוסות וצנועות שיקבלו אותך ויתחברו אליך וכו'
גם נורא קשה להיות בשלב של האמצע, כי אם את משנה את הבגדים ומחפשת מעגל חברתי דוס יותר כי את צריכה את התחושת שיכות, גם אם תמצאי כזה מעגל, צריך לקחת בחשבון שזה שהיא עובדת על הצניעות שלה זה מדהים אבל יש עוד הבדלים בין דוסות ללא דוסות, דברים כמו שירים, סרטים, מוזיקה, תרבות, סגנון לבוש אפילו, אופנה...
קשה לשנות הכל בבת אחת, אז גם אם שינת את הבגדים, את עדין בעבודה על הצדדים האחרים בדוסיות שלך ואז אם את נמצאת עם חבורה דוסה, זה אולי טוב ויפה שאת לבושה כמוהם אבל את עדין לא תרגישי שייכת אליהם כי התחומי ענין שלך והדברים שמעסיקים אותך ביומיום הם לא תואמים את הסביבה, בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שצריך שינוי מאוד גורף ומקיף בפנימיות כדי שמשהי תצליח להשתלב במעגל חברתי חדש ודוס, וכל זה בהנחה שהיא תמצא מעגל כזה, אתה לא מדבר על גילאי תיכון, יותר קשה למצוא אנשים בשלב הזה, וגם נורא קשה מבחינת עבודה פנימית להשתנות בצורה כל כך גורפת, זה אומר לשנות כמעט את כל ההרגלים שלך, וזה במיוחד קשה כשמדובר בהרגלים שמרגישים לך כ'טובים', לדוגמא מוזיקה שמרגיעה אותך אבל מסווגת עם זמרים שעדיף לא לשמוע, סרטים שמצחיקים אותך כשאת מבואסת, דברים כאלה, בנות יודעות ששינוי בצניעות מחייב גם שינוי פנימי עצום וזה לא תמיד קל והולך ברגל, וזה גם תהליך שדורש המון זמן ועבודה פנימית מקיפה מאוד שכוללת שינוים אדירים בהרגלים היומיומים ובחברה שמסתובבות בה אז מעדיפות לא להתחיל בכלל ובגלל שמודעות בלב לכמה זה לא בסדר מעדיפות פשוט להגיד בקול משהו אחר, לשים את האשמה על מישהו אחר, כי אם יגידו בקול אז ירגישו רע עוד יותר והן מרגישות מספיק רע גם ככה, אולי גם חלקן מחפשות את זה שמישהו יגיד להן (במיוחד בן, שהוא לכאורה מחוץ להתמודדות הזאת בפני עצמו ואז יש לו הסתכלות חיצונית אז אם הוא אומר זה תופס) שזה בסדר, ואז הן יוכלו לוותר לעצמן ולומר 'שומעת? הוא אמר שזה בסדר אזה זה כנראה באמת בסדר, זה הכל שטויות של הדוסים', וזה הרבה יותר נוח וקל להן לחשוב ככה מאשר להבין באיזה מקום תורני הן נמצאות ולהתחיל שינוי שאין להם מוסג אם הן יצליחו לעמוד בו, בקיצור משהי שהיא לא צנועה לרוב זה יבוא עם עוד התמודדויות ברמת דוסיות וכשאתה מדבר איתה כבן תשתדל לזכור שאצל בנות לרוב ההבדל בין מה שאומרים לבין מה שמתחולל בפנים הוא גדול יותר מאשר אצל בנים, בנות הן רגשיות יותר ולכן כל דבר משפיעה יותר אז הרבה פעמים נוצרות מגננות חיצוניות כדי לחפות על הרגשות האמיתים, פשוט תזכור את זה כבן
ובשורה התחתונה אני לא חושבת שהן באמת חשובות שזה בסדר, רובם לפחות בוודאות לא
תודה על ההתייחסות הארוכהחדשכאןאחרונה
אני חושב שהיא שאת מדברת עליו הוא הרבה יותר גדול מהפער שאני מדבר עליו

אני לא מדבר על בחורה לא דוסית (או לפחות שלא מסווגת כדוסית).
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצובאחרונה
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

תקשיב,מחפשת111

הרגישות שלך זה דבר מדהים וזאת המתנה שלך בחיים

שלא תעז לחשוב שאתה צריך להשתנות 180 מעלות בשביל מישהי

מה אתה אמור להבין מהקשר הזה? שהיא לא הייתה שלך כנראה

כי מי שתהיה שלך תאהב ותעריך בדיוק את התכונות האלה

זה לא סותר שאם יש דברים שאתה מרגיש צורך להתחזק בהם- ביטחון עצמי וכו'- תעשה את זה, במקביל לזה שאתה שמח ושלם עם מי שאתה

תתעודד, מי שתהיה שלך תבחר בך בזכות התכונות האלו והרגישות הזאת 

וגבריות אין לה הגדרה אחת. נכון שהיום מתארים גבר כקשוח, אחד מוביל שתמיד יודע מה לעשות וכו'- אבל זה לא שחור-לבן. יש הרבה גוונים באמצע וגם ברגישות שלך יש גבריות 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך