אשמח לעצות... בת מצווה לבת שלי בקרוב.אנונימית באהב"ה
בעוד כמה חודשים הבת שלי תחגוג בת מצווה. ובכנות, לא בא לי לארגן לה כלום!
אתחיל מזה שהיא ילדה מאתגרת, מאז ומתמיד, ובתקופה האחרונה עוד יותר. קשה לי איתה ממש. יש בה כמובן גם הרבה תכונות טובות, ות'אמת שאנשים שנתקלים בה לזמן קצר (מורות מחליפות או חלקן גם קבועות, משפחה מורחבת, אמהות של חברות וכו') גומרות עליה את ההלל, יש בה הרבה תכונות טובות, וממש מתרשמים ממנה לטובה, אבל איכשהו בבית היא לא מתנהגת ככה.. רבה עם אחיות שלה בלי סוף, נראה שממש מחפשת את זה, מקניטה, משפילה, אגואיסטית וכוחנית..
וחייבת להגיד שאני ממש עובדת על עצמי ומשתדלת, ועושה לה זמנים מיוחדים רק של שתינו, מפנקת אותה, קונה לה בגדים, קניתי לה את הספר בואי ביתי ואנחנו קוראות אותו יחד ומדברות, וגם בכללי ב"ה יש לנו שיח טוב וקשר יחסית טוב.
ולמה אין לי חשק לארגן לה בת מצווה? משתי סיבות עיקריות:
1. היא כמעט תמיד מוצאת מה לא כמו שהיא רוצה ואז מבחינתה לא שווה כלום.. אני פשוט רואה בעיניי רוחי איך אנחנו מרימים לה אירוע מושקע, משקיעים זמן (שאין לנו), אנרגיות (כנ"ל) וכסף (כנ"ל) ואז היא מתבאסת על איזה פיצ'יפקעס שכבר אמרתי לה שמוגזם לקנות, או שהעיצוב לא כמו שהיא חלמה עליו ואז בוכה בחדר ומתעצבנת..
2. היא בודקת גבולות בנושא צניעות הלבוש, וזו נקודה שממש קשה לי איתה, אולי כי בתור נערה זו לא היתה לי התמודדות בכלל, תמיד התלבשתי צנוע ויפה ואהבתי את זה מאוד, עכשיו ברור שזו בעיית הדור ואני גם רואה איך חברות בבית הספר מתלבשות וכו' אז ברור לי שזו התמודדות לא קלה,
ועדיין. אני כאילו אומרת- בת מצווה זו חגיגה ושמחה גדולה לרגל קבלת עול מצוות, אבל אם את לא מתכוונת לקיים אז מה הקטע?? אני יודעת שאני מקצינה את זה ממש ונתפסת לקטנות, אבל ממש קשה לי!
אני יודעת שהרבה מזה תלוי בי, זו נקודת המבט שלי ואני די ביקורתית עליה (ולזכותי יאמר שהיא משיגה את זה בקלות), לפני זמן אמרתי לעצמי שאני חייבת ללמוד להתסכל עליה בעין טובה יותר, אבל גם ללכת לסדנאות או לשמוע שיעורים בחינוך ילדים זה זמן ואנרגיות והיא כל כך מכעיסה אותי אז למה שאשקיע בה את הזמן הפנוי המועט שיש לי??
אוף, אני יוצאת מההודעה הזו אמא אגואיסטית ורעה, אבל באמת שאני משתדלת מאוד!!
יצא לי מבולגן.. זה חצי פריקה אבל כן גם אשמח לעצות
1. איך להסתכל עליה חיובי יותר?
2. איך לשים את הרגשות בצד ולארגן איתה ובשבילה את חגיגת הבת מצווה?

תעזרו לאמא אבודה...
ילדהoo
בת 12 היא ילדה, צריך להסתכל עליה בהתאם. היא לא מרוצה? לא להתרגש היא ילדה והרבה ילדים לא מרוצים מכל מיני דברים.

עשיתי בר מצווה לילד עם ביקורת מפותחת. במקום לעמול ולקבל ביקורת, נתתי לו לבחור ולתכנן הכל, ככה שהוא גם היה מרוצה. ממה שפחות היה מרוצה, לא בא בטענות, כי זו היתה הבחירה שלו.

לגבי הצניעות, בעיניי זה לא קשור. כולה מסיבת בת מצווה לילדה, לא צריך לקשר לצניעות, זו מסיבה שחוגגת את היותה גדולה.

ילדים לא זקוקים לביקורת, אלא לתמיכה ולהכוונה עדינה. ביקורת הורסת להם ולהורה את הקשר והאוירה בבית ולא תורמת שום דבר לחינוך.
תודה על התגובהאנונימית באהב"ה
אתחיל מהסוף, אני לרגע לא חושבת שזה שאני ביקורתית כלפיה תורם למשהו בבית, ברור לי שזה רק מזיק, ואני מתמודדת עם זה לגמרי, לפעמים מצליחה ולפעמים פחות.
ולגבי הצניעות, אני יודעת שהקשר הוא לא ישיר. אבל עדיין חגיגת בת מצווה זה כן משהו שונה, זה לא סתם מסיבה על זה שגדלה. זו מסיבה שמסמלת את זה שהיא בת 12 כשהמשמעות היא שבגיל 12 היא מקבלת עליה מצוות. זה מקרין בעיניי על כל היחס לאירוע הזה מבחינה ערכית, אמונית ומעשית. (ונכון שהקשר שאני עושה לצניעות הלבוש הוא רק טיפה מתרי"ג מצוות, יודעת שזו חולשה שלי לנושא).
מסכימה איתך לגמרי בקטע של לתת לה לבחור, וכבר התחלתי עם זה, שאלתי אותה מה היא רוצה שיהיה בתפריט, ואיזה סדנא בא לה שנעשה לחברות, ועוד, ועדיין ברור לי שכשנרד לפרטים היא תרצה יותר ממה שאני מאמינה בו (לא מאמינה ולא חיה בצורה ראוותנית ובומבסטית) ויותר משהתקציב מאפשר. איך את מציעה לעשות את זה?
לומר לה מראשoo
את התקציב הכולל שהקצתם לה ולשאול אותה איך היא רוצה לנצל אותו
^^עוד תשובה
ואולי באמת להגדיר תקציב אחרי שעשית סקר שוק בעצמך עם הפרמטרים.
עלות אולם, קיטרינג, צלם, די-ג'י, סדנא, ביגוד לכולם, חד"פ, קישוט לאולם, מזכרות, בוק בת מצוה.
זה מה שעלה לי לראש בינתיים. אצלינו לא עשינו את כל מה שכתבתי, לחלק מהדברים שכתבתי מצאנו חלופות זולות ולא אנשי מקצוע, וחלק לא היו בכלל בתוכנית או בביצוע. אבל כדאי לדעת סדרי גודל של המחירים, כדי שהתקציב שתגדירו יהיה ריאלי.
ולגבי הצד הרגשי- יש לי רק חיבוק בשבילך.עוד תשובה
לא יודעת לעזור מעבר. זה מורכב לי מידי❤❤

מכוון אלייך, פותחת יקרה
ותודה על החיבוקאנונימית באהב"ה
זו באמת התמודדות בשבילי..
עם עליות וירידות...
זה רעיון טוב.אנונימית באהב"ה
תודה גם גם לזו שמעלייך.. לא מצליחה לעשות את הסימן של הניק ולתייג... באמת חשבתי על זה בעבר אבל עכשיו אני צריכה לאסוף כוחות לשים בצד את הרגשות השליליים ולהתחיל לבנות יחד איתה בכיף את האירוע. עזרתן לי לחזק את הנקודה הזו. תודה!
יכולה לתת לך המלצות וסדרי גודל של מחירים ואנשי מקצעוד תשובה
אולי עדיף בפרטי, זה הרבה פרטים ולא נח לי לחשוף הכל בפורום פתוח.

אני באיזור ירושלים- בנימין אם רלונטי לך.
אני (לא הפותחת) אשמח גם בבקשה 🙏🏻קמה ש.
אשמח..אנונימית באהב"ה
אפנה אלייך בפרטי בהמשך.. תודה רבה!
אכתוב ואשלח לכן בעהעוד תשובה
תודה ❤️❤️קמה ש.אחרונה
רק מסייגתאר
לא הייתי אומרת תקציב כולל
אלא טווח שאתם מוכנים ויכולים להוציא על כל קטגוריה.
למשל על עיצוב, אוכל, סדנא וכו.

וגם אז לא בטוח שהייתי נותנת לה לבחור לבד.
זה גיל עדיין קטן יחסית.

עשינו בר ובת מצוות לא ממש שיתפנו את הילדים איזה קיטרינג בדיוק יהיה וכמה עולה
או מה העיצוב.

כן אם היה להם משהו שחשוב להם אז אמרו ולקחנו בחשבון
למשל רצו צלם מגנטים אז זרמנו או שאחד רצה להקליט שיר באולפן. בררנו קודם עלויות ראינו שזה סביר בעניננו אז עשינו
אני משתפתoo
עלויות מגיל מאד צעיר, בזמן שמתחילים לשאול כמה עולה. אף פעם לא הבנתי מה סודי בסכומי כסף. בעיניי זה חלק מלמידה להתנהלות כלכלית נכונה.

גם נותנת לבחור לבד מגיל צעיר בתחומים שאינם קריטים כמו פה - חגיגת בת מצווה. בעיניי מבחירה עצמאית לומדים המון וחשוב לעשות את זה מגיל צעיר.
אוקי פחות חושבת ככהאר
ילד בגיל הזה לא יכול לדעתי להבין סדר גודל של מחירים של אירוע.
זה באלפי שקלים ויותר
אין לו מושג מה המשכורת של ההורים וכו

אבל זו דעתי בלבד
גם בגיל צעירoo
מבינים מחירים גם של עשרות אלפים.
אם משתפים אותו בגובה המשכורת/ ההכנסות אז הוא יודע.
נכון....אר
אבל ממש לא נראה לי שייך לשתף ילד כמה ההורים מרויחים.
נראה לי דמהר מאוד זה גם יצא החוצה לחברים...

ובנוסף יכול להכניס ללחץ את הילד שאולי אין כסף ולהכניס להם דאגות מיותרות....

עד עכשיו אין לי מושג כמה ההןרים שלי הרויחו/מרויחים
משערת בערך... אבל ממש לא חושבת שילד בכל גיל צריך לדעת כמה ההורים שלו משתכרים

אצליoo
זה מידע גלוי לילדים. הסברתי שלא צריך לשתף חברים, אבל זה לא מדאיג אותי אם כן שיתפו.

תלוי איך מתווכים לילד את כל הנושא הכספי. אם ההורים מודאגים הדאגה יכולה לעבור לילדים. אם ההורים מתנהלים בצורה רגועה ולא מוטרדת, הילד כנראה לא יהיה מוטרד.
מהמםאורוש3
תודה לךoo
לחזק את הקטע הסגולי ולזכור שהיא עדיין לא חטאהאם מאושרת
אולי ללמוד איתה ספר אמוני?
אמא שלי למדה איתי כוזרי לקראת הבת מצווה,
זה גם יכול לחזק את הקשר ביניכם - זמן איכות קבוע של שתיכן,
וגם לחזק את ההבנה מה זה להיות יהודיה,
אם יותר קשה לה הקטע הבחירי-
באמת לא כדאי להתמקד בכיוון של "עול מצוות",וגם את מבחינתך- לא לחשוב רק על הכוון הזה
אלא להתמקד בשמחה שהיא בת של ה', שאנחנו בני העם הנבחר ( הכוזרי מסביר את זה מאד מובן ומתיישב על הדעת).
וזו שמחה גדולה שהיא נהיית בת בוגרת לעם הנבחר.
( למעשה ברור שכשאדם מאמין ומבין למה הוא מקיים מצוות הוא יעשה את זה יותר בקלות ובשמחה לכן כדאי להשקיע יותר בכוון האמוני מאשר הבחירי)

וגם לגבי מה שכתבת- על גבולות בצניעות- בעיניי זה בכלל לא עניין הלכתי- אלא עניין חברתי שתלוי בעיקר בסביבה שאת שלחת אותה לשם,
אני לא חושבת שילדה בגיל הזה באמת יש לה יצר הרע להתלבש לא צנוע, אלא היא רוצה להיות מקובלת בחברה.
ומכיוון שלא היא בחרה את הבית ספר אלא אתם ההורים ( בשונה מתיכון/אולפנה שאת עוד יכולה להגיד שהיא זו שבחרה ללכת לשם) אני ממש לא רואה כאן בעייה שלה בקיום המצוות.לכן לא הייתי מחברת את זה לנושא הבת מצווה בכלל

וחייבת להוסיף שממש התרגשתי לקרוא מה שכתבת. איך את אמא קשובה למציאות ולא עוצמת עיניים.את מיוחדת ממש! זה לא מובן מאליו בכלל💞

צודקתאנונימית באהב"ה
התחברתי מאוד למה שכתבת על חיזוק הנקודה שהיא בת של ה'.. לוקחת לי..
ולגבי מה שכתבת על בית הספר- ברור לי שזה לא מיצר הרע או משהו כזה, אלא רק מחיקוי של האופנה היום.. ונכון, אנחנו בחרנו לשלוח אותה לבית הספר הזה, אבל זה לא רק בבית הספר, אני רואה גם את ההתמודדות בישוב, אנחנו גרים בישוב סופר תורני, ועדיין יש לא מעט בנות שמתלבשות ככה.. זה נמצא בכל מקום, גם בבתי ספר שנחשבים תורניים ודוסים...מה שנקרא: זה קורה במשפחות הכי טובות...
לזה התכוונתיאם מאושרת
בגלל מה שכתבת הלבוש שלה לא צריך להתקשר לך לקבלת עול מצוות,
כי זה קושי של דור ולא קושי אישי שמבטא עליה משהו.
( כתבתי שאתם שלחתם אותה לבית ספר הזה,לא כדי להגיד שהיתה לכם אפשרות אחרת, היום הקושי קיים בכל מקום,אלא כדי להדגיש שהקושי הזה לא בא אצלה מיצר הרע של צניעות).
שיהיה לכם הרבה מזל טוב 💐💐💐
משתפת אותך במה שעולה ליקמה ש.

בס''ד

הי יקרה!!!

אז אני עדיין לא בשלב הזה אבל התחברתי לדברים שכתבת מהמקום שלי. יש לי בבית ילד אהוב שלאחרונה ממש קשה לי איתו. התחושה היא שהוא מקבל מעל ומעבר מבחינתנו (ממש משקיעים בו, בהמון מישורים) ו'בתמורה'... הוא פשוט קשה-קשה-קשה... מתחצף, מציק לאחים שלו ובכללי מאד לא קל איתנו. תחושה שאנחנו כבר עמוק בתוך גיל ההתבגרות... אז מהמקום המאותגר גם כן שלי (והמזדהה מאד), הנה מה שעולה לי:

לגבי 1 - מציעה בחום לכתוב כל יום 3 דברים טובים על הילד/ה. אני מכירה את זה על עצמי, על בעלי ועל הילדים שלי כשהיו לי איתם תקופות מורכבות. זה תרגיל שמחולל פלאים בלב שלנו, וכתוצאה גם משפיע לטובה על הילדים עצמם ועל כל הדינמיקה המשפחתית. אז בלי נדר, מהיום אני חוזרת לכתוב על הילד הפרטי שלי. (זה משהו שהתכוונתי לעשות כבר זמן-מה והשרשור הזה נותן לי את הדחיפה להתחיל ליישם).

לגבי 2 - מהמקום הקטן שלי (ילדים מעט יותר צעירים כאמור), נראה לי שמה שצריך להנהיג אותנו, זה שאנחנו ההורים והם הילדים. אנחנו אלה שאמורים להוביל את הספינה הזאת. אנחנו רוצות שיהיה טוב לילדים שלנו. שכשהם יסתכלו אחורה בזמן ויזכרו את בת/בר המצווה שלהם, יעלו להם זכרונות מתוקים של הורים שהשקיעו מתוך אהבה בשבילם. (ולהיפך - אנחנו לא רוצים שהם יזכרו חלילה שבגלל חוסר כוחות וחוסר כלים שלנו כרגע, יצא ששמרנו להם טינה וויתרנו על אירוע יפה בשבילם / שהכנו להם אירוע יפה אמנם אבל זה היה עם פרצוף חמוץ שלנו).

במילים אחרות, כשממש קשה לנו אבל מצד שני מדובר בדברים קצת 'גורליים' כמו בת מצווה - דברים שייזכרו לעד כנראה - מה שיכול לעזור לנו זה שנתחבר בחזרה לתכלית. ללמה אנחנו עושים את זה. למה זה חשוב. למה זה טוב. למה זה קריטי להשתדל עוד ועוד שיהיה טוב. ומתוך העמדה הזאת, כבר מוצאים את הכלים לגבי ה''איך''. (או שמוצאים את הכוחות לחזור ללמוד כלים חדשים, שזה גם מעולה).

האמת היא שאפילו בהקשר של הצניעות ושמירת המצוות בכלל, אני ממש מאמינה שככל שילד גדל עם תחושה שהוא אהוב וככל שיהיו לו זכרונות-הוכחות שיוכלו לאמת את התחושה הזאת, כך גדלים הסיכויים שכשהוא יהיה גדול (גם אם לא מיד עכשיו) הוא יישאר נאמן לדרך של התורה והמצוות. המחשבה הזאת (מה התכלית, לטווח הארוך, ולמה זה כ''כ חשוב) היא אחת המחשבות שהכי עוזרות לי לבחור נכון כשאני על הסף של להתפוצץ / להעניש / להגיב חזק מדי / לגרום לילד להפסיד X,Y,Z... וכו'. 

ונשמע שאת אמא מ-ה-מ-מ-ת!!!!!

''וחייבת להגיד שאני ממש

עובדת על עצמי (!!!)

ומשתדלת (!!!)

ועושה לה זמנים מיוחדים רק של שתינו (!!!)

מפנקת אותה (!!!)

קונה לה בגדים (!!!)

קניתי לה את הספר בואי ביתי (!!!)

ואנחנו קוראות אותו יחד (!!!)

ומדברות (!!!)

וגם בכללי ב"ה יש לנו שיח טוב (!!!)

וקשר יחסית טוב (!!!).''

לי נשמע שיש לך כבר הכל אהובה. יש לך כבר דרך, יש לך כבר כלים. יש לכן כבר קשר טוב ואת דואגת שהוא יתפתח עוד ועוד. ואת מעניקה לה שפע של אהבה.

רק שהיא, כמו הילד שלי, באמצע גיל ההתגבגרות ולכן לא מצליחים עד הסוף להעריך את זה. ובכללי מתקשים קצת עם עצמם... אבל בע''ה יעבור להם והם יזכרו את כל האהבה שדאגנו להעביר להם. 

אולי בעצם, רק חסרים לך קצת כוחות כרגע... שזה הכי מובן שיש!!! אז שולחת לך מנה גדושה של כוח ושל חיבור לעצמך ולאמא האלופה שאת כבר יודעת להיות!

ומתנתקת מכאן כדי לכתוב במחברת על הילד שלי.

בהצלחה נשמה!!!❤

אני עם דמעות בעיניים.. ריגשת אותי ממש!!אנונימית באהב"ה
תודה על המילים החמות!! באמת שחיזקת אותי!
לגבי 1- מתחברת מאוד! לפני כמה זמן כתבתי פתק נחת לקטן שבגן וחשבתי לעצמי שאיך אני צריכה לעשות את זה על כל הילדים! גם הגדולים שכבר לא שולחים איתם פתקי נחת.. פשוט בשבילנו כי זה באמת עוזר להעצים את הנקודות הטובות אצלם! וגם שכשקוראים את הכל ממרחק של זמן זה עוד יותר משמעותי... מניחים את הטוב שבהם.. זה דומה בעיני לאלבום תמונות, לפעמים אני יושבת עם הילדים להסתכל באלבומים שלי מהילדות והם אומרים לי: אמא, כל היום טיילתם, כל הזמן עשיתם דברים כנפיים, ווואלה היינו המשפחה הכי לא טיילנית.. אבל כשרואים הרבה תמונות במרוכז זה נותן תחושה שזה מה שהיה כל הזמן.. אז ככה זה גם עם הנקודות הטובות בילדים שלנו... תודה שהעלת את זה!! בלי נדר הולכת להתחיל...
ולגבי 2- זה נכון בהחלט, ולכן חשוב לי כן לארגן לה את האירוע בשמחה! אומנם יש רגעים משבר ולא תמיד קל לי, אבל בסוף אני אוהבת אותה ורוצה שהיא תרגיש את זה חזק..
ולגבי הסוף- כן, בהחלט חסרים לי כוחות כרגע, אבל השרשור הזה עוזר לי להחזיר אותם ולקום..
💗!! ואיזה קטע, כשכתבתי לך, גם עלה לי הקטע שלקמה ש.
בס״ד

התמונות. אני באמצע הכנת אלבומים (חתיכת מלאכה...) וזה לגמרי אחד הדברים שמדברנים אותי - ליצור אוסף ״קבלות״ של כל הטוב שהיה עד עכשיו ב״ה, כי הוא גדול מאד אבל המריבות וההתחצפויות של השגרה קצת מטשטשים אותו. מסכימה איתך ב-100%! והסיפור שלך על הטיולים ממש חזק!!

ולחלוטין חבל שמורים בכיתות גבוהות לא ממשיכים עם ״פתקים טובים״...🙂

ושתדעי שככל שאני קוראת את התגובות שלך לאורך השרשור, כך אני מגלה *עוד יותר* עד כמה את אישה ואמא יקרה ומדהימה. איך את משקיעה, איך את מודעת, כמה את מוכנה להשתדל עוד ועוד, וליישם עוד ועוד מהדברים שנכתבו לך כאן... וכמה הילדה שלך מרגישה בביטחון לשתף אותך בקשיים של עצמה (גם אם העיתוי לא קל לך...)! זה מצביע על קשר ממש-ממש איכותי ועמוק ביניכן וזאת ממש תעודת הוקרה לכבודך ❤️

ולגבי מה שכתבת על התקופה המורכבת, כולל קצת דיכאון אחרי לידה 💔 - רפואה שלמה ובריאות איתנה אהובה!!! שזה בע״ה בקרוב מאד יהיה מאחורייך ושתגלי כמה גדלת מזה.

ואני מודה לה׳ שמה שכתבתי פגש אותך, הכי מגיע לך בעולם לקבל את התמיכה הזאת 💗💗💗
הי יקרהתהילה 3>
קודם חיבוק על התחושות זה ממש לא קל.
נשמע שאת משתדלת מאד להשקיע ולתת לה את המירב למרות כל המורכבויות שבתוכך❤️

בעיני התשובה ל2 השאלות שלך היא אחת.
קודם כל לכולנו יש כל מיני קשיים ואתגרים רגשיים שמתעוררים מכל מיני דברים, וספציפית מול הילדה שלך יש שלל נקודות שמעוררות אותך מדי פעם.

הדרך שנראית לנו קצרה (והיא בעצם ארוכה) היא להתייחס לזה כאל אנקדוטות מקומיות, למצוא דרך להסתכל חיובי, לשים את האנרגיות השליליות בצד ולנסות להתמקד בטוב ולהמשיך החאה.
לפעמים זה יעבוד לזמן מה, לפעמים זה עלול להתפוצץ ברגע הכי פחות נכון, וזה ממש לא כיך, אבל תמיד הדברים ישארו שם מתחת לפני השטח.

הדרך הלכאורה ארוכה שהיא קצרה היא לעשות איזשהי עבודה שתעזור לך להבין למה דווקא הילדה הזאת כל כך מעירה בך דברים
למה את ביקורתית כל כך כלפיה ולמה זה קופץ לך לעין, איפה זה נוגע *בך* במקום עמוק, ולמה זה כל כך מפעיל אותך.
האמת היא שבדיוק פרסמתי בקבוצה שלי סרטון היום שנוגע קצת בזה אם מעניין אותך (יש קישור בחתימה) אבל בכללית,
אני יותר מאמינה בעבודה שורשית (זה לא בהכרח תהליך של שנים... יש דברים שאפשר לפתור בשעה שעתיים...) ובלהסתכל על דברים כהזדמנות משמים לנקות דברים בתוכי וליצור יחס שהוא באמת חיובי, ויעזור לכל מערכת היחסים.

ולגבי הנקודה שזה להשקיע בה הרבה אנרגיות ואת בעצם כועסת וטעונה כלפיה,
אני רק רוצה להגיד שכל הדברים שמעצבנים אותנו מסביב, מהסביבה ומאנשים שאנחנו בקשר נדמים לנו כקשורים אליהם, אבל בעצם כולם טריגר לחוויה אישית ופנימית שלנו,
ולכן תדעי שעבודת עומק בעניין הזה היא קודם כל ובעיקר בשבילך, ובע"ה גם תיטיב איתה❤️
תודה על הפירוט!אנונימית באהב"ה
עבר עריכה על ידי אנונימית באהב"ה בתאריך ד' בטבת תשפ"ג 11:56
ת'אמת שאני יודעת בדיוק באיזו נקודה היא נוגעת בי...
היא פשוט דומה לי מאוד בהרבה מובנים! וזה יכול להוציא אותי מדעתי... לפעמים היא עושה סצנות, שאני זוכרת את עצמי עושה בדיוק אותו דבר.. רק שלאמא שלי היה פי אלף יותר סבלנות ממה שיש לי... ועוד דבר שבו היא דומה לי- היא מושפעת מאוד מהמצב רוח שלי, היא פשוט השתקפות שלי.. וזה קשה כי אני בתקופה לא פשוטה (קצת דיכאון אחרי לידה ועוד קושי מסוים) וכל פעם שאני במצב רוח ירוד, איכשהו גם היא.. והיא מדברת איתי ופורקת שקשה לה, והכל שחור וכו' ואני צריכה להיות במקום התומך, והמעודד כשבעצם אני חושבת בליבי בדיוק את מה שהיא אומרת!! אז אני מתייצבת במקום הזה ומעודדת אותה לראות את הטוב כשבלב אני חושבת לעצמי: מי שמדברת... כמה קל לדבר וכמה קשה ליישם...
אבל תודה על מה שכתבת זה עוזר לי לראות את הדברים בצורה מפוקחת יותר.
חיבוקתהילה 3>
זיהוי זה כבר צעד משמעותי בדרך❤️
תהיי ערה למה שזה מעורר בך, וככל שתהיי פנויה ונקיה מול עצמך פחות יצאו לך כלפיה כעס עצבים וביקורת..
מזל טוב, איזה יופי!🎈כתבתנו
חיבוק יקרה, זה חייב להיות לא קל להגיע למצב ששוקלים לא לחגוג (וברור לי שתחגגו, אבל עצם האופציה זה כבר מצער). ה' יתן לכם את התבונה איך לעשות את זה באופן מיטיב🙏.

נקודת המוצא שלי כאמא, שהדבר הכי חשוב בתפקיד שלי זה להרעיף אהבה. זה יפה להגיד, אבל כשמגיעים למקום שבו זה מתנגש עם דרך החיים שבחרנו- זה לא בהכרח ברור איך להתנהל באותה נק' מבחינה חינוכית, איפה להתעקש ואיפה להרפות, זה לא שיש איזה נוסחה לדבר הזה. בפרט בגיל שכבר מתחילים באמת להיות יותר בחיריים ועצמאיים מצד אחד, אבל אין הרבה שכל ואין ראיה מערכתית. אבל אולי לשים את זה מול העיניים זה עוזר. אין תחליף לאהבת אבא ואמא בעולם הזה.

לגבי הביקורתיות והאכזבה מפרטים שוליים, אני בעד לשבת איתה לתיאום ציפיות, קודם כל לשמוע מה החלום. להנות איתה מלדמיין את זה כמו בחלום איך יכול להיות כיף כשזה וזה יקרה, איזה יפה יצא אם מקשטים כך או אחרת- לזרום עם זה ולשבח את הטעם שלה (לא בהגזמות, אבל שהיא תרגיש שהחלום שלה הוא מה שהייתם רוצים לעשות לכבודה). אח"כ להגיד לה שכן יש הגבלות של תקציב, וצריך לראות מה יכול להיכנס בזה מהחלום ומה לא, על מה היא מוכנה לוותר אם יש צורך. מה שאפשר להשאיר לה לבחור בזה- לתת לה, וכמובן להגיד מה התנאים שלכם בתור ההורים כדי לבצע את זה (נגיד אם היא חושבת רק חברות וברור לכם שסבא וסבתא גם בפנים אז זה פחות לשיקולה). וגם אולי יכול לעזור להגיד לה, תשמעי, אנחנו מתכננים ומשתדלים שיהיה הכי שמח ומתוקתק שאפשר, אבל יש דברים שהם לא בשליטתנו ועלולים להשתבש. מה שנשאר לנו לבחור במצב כזה (שבע"ה לא יקרה) זה אם לראות את מה שהיה פחות מוצלח או להתמקד במה שכן היה שמח ויפה. ההכנה מראש יכולה לעזור מאוד בזמן אמת כדי לא לצאת במפח נפש מהארוע.

בעניין הצניעות, דבר ראשון, לפעמים זה גיל שבאמת תוך שבועיים בגד חדש נהיה קצר. טכנית הן באמת בלי מלאי מספיק בארון ביחס לצמיחה שלהן. אז להגיד, וואי אני רואה שמה שקנינו לאחרונה כבר התקצר, אני צריכה לקנות לך חדש (לתלות את זה פחות בבחירה שלה ויותר בעניין חיצוני) ולדאוג שיהיה לה. אם זה לא המצב, נראה לי לא הייתי מתייחסת לזה באופן ישיר בהקשר של הארוע. בהזדמנות קרובה אם יוצא לקנות משהו חדש ואת שמה לב שהיא נגיד שמה מידי גבוה את החצאית, להגיד חצי לעצמך- קצת חבל שבשנה שבה את נכנסת למצוות החצאיות מתקצרות, יותר מתאים שזה יהיה הפוך. רק אם היא תבחר בגד לארוע עצמו שלא שייך הייתי יותר מדגישה, את רוצה לחגוג את הכניסה שלך לחיוב מצוות בבגד שלא עומד בסטנדרטים- לי קשה להסכים לזה. עד כמה שאפשר לא לפתוח בזה חזית נגדה. וזה נכון באופן כללי, לתת הרגשה שאתם איתה ורוצים לאפשר לה כל מה שאפשר, ומבינים את המקום שלה גם אם אתם לא מסכימים איתה, אבל בשום אופן אתם לא נגדה. זה שיח אחר.
ולזכור שזה גיל מטורלל, ושגם הילדים הכי מלאכים יכולים להיראות כאילו נמעך להם השכל, אז תהיי את השכל בשבילה איפה שצריך ואל תריבי איתה איפה שמיותר, וזה יעבור והיא תצא בן אדם. תסמכי עליה שהיא תצא מזה בטוב!
בהצלחה רבה, ואם לא נשמע לך קשור מה שאמרתי תעברי הלאה..
דווקא נשמע לי קשור ממשאנונימית באהב"ה
תודה שהגבת!
לא חשבתי באמת לא לחגוג לה.. ברור שנחגוג לה אבל פשוט קשה לי לאסוף כוחות ולעשות את זה בכיף..

אני מסכימה איתך לגמרי בעניין האהבה.. זה משהו שיודעים אותו בשכל אבל לא תמיד קל להוריד למעשה.. היתה תקופה שכל פעם בליל שבת לפני הסעודה או תוך כדי היא היתה מתעצבנת על משהו, חוטפת עצבים והולכת לחדר שלה בטריקת דלת.. לא משנה מה היו אומרים לה היא היתה מתעצבנת ברגע, אז הבנתי שהזמן הזה בשבוע רגיש יותר והיתה שבת אחת שסיכמתי עם בעלי שהיום, ויהי מה, אנחנו לא מעירים לה על שום דבר, ממש כלום! וב"ה הסעודה עברה בשלום... יש זמנים כאלה שמועדים לפורענות.. אז חשוב להיות במודעות הזו, העניין הוא שכשזה קורה באמצע סדר ערב, ארוחות מקלחות וזמן כזה שכל הילדים צריכים אותי קצת קשה ללכת על ביצים ולהזהר לא להעיר לה שום דבר.. (באמת בדיעבד הרבה פעמים ההערות שלי מיותרות...) מסכימה איתך לגמרי שהבסיס זה האהבה וזה הכי הכי חשוב... תודה ששמת על זה את הפוקוס.
ולגבי הבגדים- היא באמת בשלב שגובהו מאוד מהר, ממש כל כמה חודשים. ודווקא בגלל השריטה שלי לגבי הצניעות אני בגישה של לא להוציא לה בגד מהארון בלי לקנות חדש, אז ממש כל כמה חודשים אנחנו עושות ביחד סדר, מחליטות מה כבר קטן עליה וצריך להוציא, ואז אני קונה לה בגדים חדשים (בלעדיה או איתה) והבגדים שהחלטנו להוציא עוברים אחר כבוד לאחותה הקטנה...
תודה על הנרמול של הגיל הזה.. צריכה לזכור את זה יותר!
אני בבקשה רוצה ללמד זכות עלייךדבורית
את אמא מדהימה!! מהממת!!!

לכבוד בת המצווה נכתוב כמה את מהממת ב 12 היבטים
א. את מודעת לעצמך
ב. רוצה ככ להשתפר
ג. מחפשת עצות
ד. משקיעה בילדה זמן איכות
ה. פינוקים בגדים
ו. לשבת איתה על הספר בואי ביתי בזמן איכות, שאפו אחותי!!!
ז. יש לכם קשר טוב למרות כל האתגר (וואוווו)
ח. את רוצה לעזור לה לתקן את המידות
ט. מבינה מאיפה זה נובע אצלך ומה הנקודות שמפעילות אותך
י. משתדלת למרות הכל להמשיך להשקיע, לראות בעין טובה, להכווין, לאהוב
יא. אין לכם לא זמן, לא פניות, לא כסף, היא לא ילדה יחידה כנראה, ובואי את באמת באמת חושבת עליה ועל החוויה שלה ומה יעשה לה טוב
יב. יש לכן רצון ענקקקקק להיות אמא מושלמת וטובה

אז קודם כל קבלי מדליה, ועוד אחת!!
זה באמת באמת באמת קשה, רק מי שהיה שם לפחות פעם אחת מבין את עומק הקריזה
ודבר שני, תייקרי את הרצון שלך, את באמת מאוד משתדלת
השאר זה המציאות, זה החלק שלה, זה גבול הכוחות שלך, זה מה שה' רוצה. סלמטק

ותנשמי עמוק, מותר לה להתאכזב
זה הגיל, תחייכי אליה, תאהבי אותה ככה
ויום אחד היא תגדל
דבורית מהממת את!אנונימית באהב"ה
ריגשת אותי מאוד ובהחלט נתת לי כוחות!!
קוראת את מה שכתבת שוב ושוב!
אני בהחלט צריכה ללמוד ולהפנים שלא הכל על הכתפיים שלי.. חלק זה המציאות ועוד חלקים שונים שהם פשוט שייכים לאנשים אחרים... תודה על זה!
בע"ה לוקחת לי להתאמץ על המשפט האחרון...
אמן!
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך