התייעצותQwertrewq
באמת קטע מעצבן.די שרוט
מסכיםהיום הוא היום
יש פה לימוד שעזרה לאישה זה לא ביטול תורה ושאישה רגישה וצריך לדבר בנעימות
ממש מבאסלמה לא123
את כל התיסכול שלו הוא מוציא עלייך
תנסו לדבר על זה בזמנים רגועים, בלי האשמות, לספר איך הרגשת כשעשה מה שעשה ואמר מה שאמר.
מה אפשר לעשות כדי ששניכם תרגישו טוב מההתנהלות במקרים כאלה בעתיד.
אם את מרגישה שאין אל מי לדבר, אולי תפני לייעוץ, אפילו לבד.
נקודות ברפרוףהעני ממעש
ב. אם יש לך מצב חצי כרוני של ימי השבתה אתם חייבים לשוחח בעת רגיעה
ג. באם מתלווה מצב כלכלי בעייתי, אז יש לפתור, וגם זה בדוק ומנוסה שגורם לכאלו פיצוצים ומריבות
עצה פרקטיתעולו
זה אחד הטיפים שקבלנו בטיפול זוגי ויש לו כמה וכמה יתרונות, לנו זה מאוד עוזר
איך את מגיבה שהוא חולהיהודה224
איך זה קשור עכשיו?!Lia
במקום לענות עניינית כבר הנחת שהיא זאת שלא בסדר.
כל כך קשה לכם לשמוע תלונות על גבר
לא. ממש לא !!יהודה224
התחושות שלך של לקום ולברוח נורמליים ביותרLia
אף אחד לא אוהב להרגיש חסר אונים במקום שהוא אמור להיות הכי אהוב והכי מובן.
אבל עם כל זאת, מציעה לך לחכות עד שתבריאי ואז מתוך רוגע ומחשבה בהירה תשבו ותדברו על זה כי לא תתכן ולא מקובלת בעליל התנהגות כזאת בנישואים.
זה כל כך לא תקין שקשה לי להאמין שבזמנים רגילים אין ביניכם אמירות שלא במקום. אין מצב שפתאום זה יצא לו מרוב תסכול.. כנראה זה יושב על משהו עמוק יותר וצריך לדבר על זה.
את אשמה בזה כי את פראייריתסוסה אדומה
זה גבר ש"בשם התורה" הפך לאנוכי חסר התחשבות.
אז ככה,
את עובדת במקומו, מאפשרת לו לצאת ללמוד (כי את מאמינה בזה או לא, לא משנה, זו בחירה שלך בסוף)
והוא חושב שמגיע לו הכל במקום לנשק לך את הרגליים כל יום ולהגיד שהתורה שלו (אם קיימת) היא שלך למעשה.
והנה, פעם אחת את חולה שלא יכולה לעמוד על הרגליים, ובמקום להוכיח את התורה שהוא הולך ללמוד אותה במקום לעשות את התפקיד שלו ולעבוד, הוא מוכיח שאת פראיירית. כן כן פראיירית. אני לא מפחדת לומר את זה. הגיע הזמן שתפסיקו להיות פראייריות!!
את רוצה גבר שלומד תורה?
קודם כל שיוכיח שהוא לומד ממנה משהו.
את לא חייבת לפרנס במקומו, בסופו של דבר הוא חתם שהוא!! ידאג לדברים האלה בבית.
אז את גם עובדת במקומו, ויופי באמת, כל הכבוד לו שהוא מועיל בטובו לקחת את הילדים שלו!!!!!! ולהחזיר אותם. ולמה אני מרגישה התנצלות מצידך על זה שהוא צריך להוציא אותם כי את עובדת?! גם אם לא היית עובדת, למה את מתנצלת על זה?!?!?
תפתחו את השכל שלכם כבר. נמאס מהתורה המעוותת הזאת. חילול ה' וגועל נפש שאין כדוגמתו.
ויופי, אחרי שקראת את זה אם קראת,
אני לא מציעה לך לריב איתו. אל.
פשוט תקחי אחריות על החיים שלך ותעשי סדר בבית שלך.
יש לך חכמת נשים, תשתמשי בה בדרכי שלום.
אבל קחי אחריות. אברך לא אברך זה לא מעניין.
נמאס כבר מסיפורי האברכים האלה.
תגידי לו, היום לקחתי את הילדים. אבל מהיום, רק אתה לוקח אותם הלוך וחזור.
ואני לא מוכנה לפרנס יותר, זה התפקיד שלך. יאללה ביי.
כל דוס קטן שקורא לעצמו אברך מנצל את אישתו.
פשוט זוועה.
סיפורי אברכים חחחח בולLia
כתבת כל כך יפה. כל אברך צריך לקרא את זה, ואשתו.ראשיתך
איתך לגמרי!!!!אהבתחינם
וואו כפרעליךאורה שחורה
רק אל תשכחי שלא כולן במקום שלך, במדרגה שלך, לא לכולן יש את תעצומות הנפש שה' חנן אותך בהם.
אוהבת אותך❤
יש הרבה אמתבזהשוקולד פרה.
בתור אשת אברך אני מוחה בכל תוקף על דברייך!אמא טובה---דיה!
חזקירוק בעיניים
מדהים כמה עיוותים ומשקעים אפלים יש בהודעה הזו!הודעה1
כשהכל עלייך כל הזמןהמקורית
תפסיקי לקחת הכל על עצמך, תראי איפה הוא יכול להיות שותף ותורידי מעצמך.
^^^ראשיתך
וואותהילה 3>
שולחת לך חיבוק וכוחות. איך היחסים ביניכם באופן כללי?
יצא לך לדבר איתו על הנושא בפעמים קודמות שזה קרה??
המשך הסיפור....Qwertrewq
הבעיה שהוא תמיד עושה את זה כשהוא מתוסכל! זה קורה פעם בהרבה זמן אבל נמאס לי מהתנהגות כזאת! הוא לא שולט בעצמו ואני יודעת באותו רגע שהוא יתנצל עוד כמה זמן.. אני רוצה לציין שהזוגיות שלנו בסהכ בסדר.. תמיד יש תקופות טובות ותקופות פחות כמו כל זוג נשוי..
ולזאת שקראה לי פראיירית שהוא אברך... היתה לו תקופה שהוא עבד ואני רוצה להגיד לך שרואים את הברכה בכסף כשהוא אברך.. אחרי הכולל הוא רב של בית כנסת ועושה שיעורים פרטיים הוא מרוויח יותר ממני. אין לי את הזכות להגיד לו לצאת לעבוד כי הוא עובד!
❤❤סוסה אדומה
את רק צריכה לזכור את זה ולהאמין בכח שלך כדי שזה יקרה.
מה שלא מתאים לך, תשני.
בכל אופן אני איתך אהובה.
ניצלתי את השרשור שלך כדי לזעום על התופעה הזאת.
ברור לי שאת עם מלא כוונות טובות, רצונות טובים וקדושים.
שימי לב מתי את לא שמה גבולות ואיפה את הופכת את עצמך למובנת מאליה.
בפועל, אישה שיוצאת לעבוד כדי לעזור לאיש שלה בפרנסה כדי שיצא ללמוד (במקום שיחיו חיים הרבה יותר נוחים ונוצצים) הגבר שלה צריך לנשק לה את כפות הרגליים, חד משמעית.
אז כדאי להתחיל ללמוד לתקשרהמקורית
אם השיח על התסכול יגיע לפני נקודת הרתיחה - לא תגיעו למקומות כאלה.
זה יכול לבוא ממך, שאת תרגישי שהוא רווי
וזה יכול לבוא ממנו, שהוא ילמד לדברר את עצמו
נשמע שהוא בעל טוב, ואת מאישה מהממת. רק צריך ללמוד לתקשר נכון. ובזמן.
נכון מאודקדם
פשש את יודעת להעריך אותו, זה נדיראבא בחופשה +
ותמשיכו,
אתם צריכים לעשות משהו למען חיזוק הזוגיות שלכם
תגידי לו שזה חשוב לך
אבל בלי לעמת את זה עם ערכים אחרים
פשוט כי זה חשוב לך
נראה לי אין סיכוי שזה לא יתקבל
וואו. מבינה את הפגיעה שלך אבל הוא ממש משקיעמיקי מאוס
זה לא פשוט ולא ברור מאליו
אני לא אומרת שאת צריכה לקבל את איך שדיבר אליך בבוקר, כמובן שלא
אבל מציעה לך ממש להתמקד כרגע בטוב, לקבל את הסליחה שלו לעת עתה, ולתאם יחד זמן אחר אחרי שתבריאי לדבר על זה לעומק
להבהיר כמה זה פוגע בך השיח הזה ושמבחינתך זה לא לגיטימי וקו אדום
לבחון האם חלוקת התפקידים שלכם מתאימה לכם
ולגבש איך בפעם הבאה זה יהיה אחרת
בהצלחה!!
ותרגישי טוב
נשמע שיש לךקדם
ב"התהילה 3>
מציעה ממש בזמן נינוח כן לפתוח את זה, את הנושא של ההתנהלות כשאת חולה או בכלל זקוקה לו,
למה את זקוקה ממנו, ומה הרגשת כשהתנהל איך שהתנהל.
ובאופן כללי נשמע שמתחת לפני השטח יש משקעים לגבי כל הנושא הזה שכדאי ממש לנקות ולטפל בהם גם טכנית וגם רגשית❤️
אוי בבקשה למעני תשלימואבא בחופשה +
בבקשה תחזיקו מעמד
ותתעלו על עצמכם
איכשהו ותצאו מזה מחוזקים
מצפה לשמוע בשורות טובות
כואב לי לקרוא שכך כותבים על אברכים...jeki40
כל המתייפיפות שנגד מושג האברכות מאושרות מהפוסט הזה שמוציא את האברכים רעע...
שכחתם שגם אברכים הם בני אדם? כן, גם הם אולי כועסים?
גם לאברכים יש עבודת המידות...
ושימו לב ליופי, להמשך הסיפור: הוא ביקש סליחה והשקיע בבישולים!!
מכה על חטא מה שנקרא.
למה את זה המתייפיפות לא מעריכות?
הכי קל להגיד "התורה שלו לא שווה כלום!" וכדומה...
בקיצור, צריך לזכור שכדתיים כן, יש ערך וחשיבות ללימוד תורה. "חיינו ואורך ימינו".
מסכימה ממשהמקורית
ומי שאין לו - כבר לא איתנו. כמו שכתוב: במתים חופשי
אין בעולם שלנו מלאכים?! אזאמא שלי שיקרה לי כל הזמןדי שרוט
משתתפת בצערך על החלום ושברוהמקורית
ועל החסידה?
ממש עוול עושים לנו בילדות🤭
אז מה זה הכנפיים האלה בגב שלי אם היא שיקרה לי?די שרוט
אף אחד לא כתב שום דבר על אברכיםסוסה אדומה
גבר שרגיל שאישתו עובדת במקומו וכשהיא צריכה אותו בפועל הוא מתנהג בצורה הזאת, גם אם עשה תשובה ויפה מאוד, באמת, בלי ציניות, צריך לדעת ולזכור שהוא צריך אשכרה לנשק לה את כפות הרגליים ומה שהוא עשה זה נורא ושמה שקרה זה רק סמפטום לאנוכיות שנובעת מחוסר הערכה בסיסית ואולי גם תורה שהיא לא לשמה.
אם הוא היה זוכר את זה, הפדיחה הזאת לא היתה קורית.
מי שהוא אברך, שיוכיח את זה בקיום שלה ולא רק בשעות עבודה שהוא מחסיר. סה טו.
לא ראיתי פה אף אחת מאושרת מהפוסט הזה. זה שלך.
(גילוי נאות, האיש שלי היה אברך בשנות הנישואין הראשונות. והוא נישק לי את הרגליים, ברור)
נשמהמחכה עד מאוד
נישק לי את הרגליים
אפשר לחשוב שאין מציאות שאישה מכניסה יותר
כסף מהאיש.לדוג הוא עובד בעבודה יותר פשוטה.
זה לא רק אברכים..
ובואי היום זה כבר לא פעם.
הבעל מפרנס עיקרי
האישה-בית וילדים.
אז אם אשה מכניסה יותר כסף
וזה לא משנה אם זאת מלגת אברכות או שכר מינימום כי זה מה שהוא מצליח.
זה לא אומר שהוא צריך לנשק לה את הרגליים.
מקובל היום מאוד שאבות הם מעורבים בטיפול בילדים ובבית ונשים עובדות יותר.
צריך פירגון הדדי!
זה הכל
מה זה קשור? לא הבנת את העיקרוןסוסה אדומה
מדובר פה באישה שמוסרת את נפשה ואת הרווח הגשמי שלה למען זה שהוא יוכל להתפנות וללמוד, ומאידך יש פה אדם שהולך ומלמד תורה והוא פשוט פדחן שמתנהג בצורה שלא מכבדת את התורה ואת לומדיה ובכלל, כל גבר שאישתו נושאת גם בקללה של בעצב תלדי בנים וגם שלו של בזעת אפיך תאכל לחם. סה טו. מזל שהוא עשה תשובה.
וכן, ספציפית אברכים צריכים לנשק את הכפות רגליים של הנשים שלהן.
וגם מי שלא אברך, שינסה, לא נראלי שיזיק...
ומה זה "מקובל היום"......... מקובל הרבה דברים, לא כולם הולכים לפי מה שמקובל, ולא כל מה שמקובל זה אידאלי.
במקרה הספציפי הזה, נראה שרק חלק אחד ממה שאמרת שמקובל מתקיים.
חולק עלייךjeki40
נכון שמצופה ממנו יותר מכולם, אבל גם לו יש עבודת המידות. יכולים להיות אברכים שנקודת הפתיחה שלהם במידת הכעס פחותה משל אחרים.
אז מה, נפסול אותם??
והביטוי "צריך לנשק לאשתו את הרגליים"-
אמנם הוא כן צריך להעריך ולייקר אותה, אבל אישה שמכבדת את התורה צריכה לנשק את הרגליים של בעלה שהוא מזכה אותה ואת משפחתה בזכות כזו.
(גם אם הוא לא מושלם בעבודת המידות).
יותר מדוייק- אף אחד לא צריך לנשק אף אחד. שניהם צריכים להרגיש שווים ולהעריך את מעשיי השני/ה.
מי פסל אותם?!סוסה אדומה
הוא מרשה לעצמו יותר מידי, וחושב שמגיע לו הכל ופשוט לא רואה אותה.
וכן, בטח שהוא צריך לנשק לה את הרגליים, כי הוא נהנה, הולך ללמוד תורה (וכן ללמוד תורה זה כיף ומי שלא כיף לו לא לומד, ומי שלומד למרות שלא כיף לו זה לא לשם שמים) ומקבל את כל הכבוד של התורה לעצמו, כשהיא עובדת בפרך!!! עובדת קשה, ובקושי יש ממה לחיות, סוחבת הריונות בנוסף לכל, (ושלא נוסיף על זה שהרבה פעמים זה בנוסף להרבה ילדים, והרבה פעמים היא גם זו שעושה הכל בבית)... והוא, מה עושה? לומד תורה. יופי. לא שזה פשוט, לא שזה לא ראוי להערכה, אבל בוא.
אז תתחלפו בתפקידים ואז נראה אותך לא חושב שהיא צריכה לנשק לך את הרגליים.
וזו בדיוק הטעות שלך, יותר ממה שהוא מזכה אותה, היא מזכה אותו ואת כל הבית ביחד.
זה בדיוק הקושי בלהיות ירח, השמש מקבלת את כל הקרדיט, אבל זה שקר.
אבל לומדי תורה אמיתיים מבינים את זה.
וזו ההזדמנות לומר, אין שום מצווה בעולם להיות אברכים. אם כבר, להפך.
תורה ועבודה. אברכים זה פתרון זמני לבעיה זמנית.
היום גברים יכולים ללמוד ולעבוד. דווקא כי האישה עוזרת גם היא בפרנסה.
אף אדם ובפרט גבר לא פטור מבזעת אפך.
אני ממש חולקת יקירההמקורית
אני מכירה את הגישה של תנשקו לי את הרגליים ולא מסכימה איתה. בני הזוג צריכים להעריך אחד את השנייה נקודה. לא הוא יותר ממנה כי.. כל אחד מבני הזוג מביא ותורם משהו לבית. ולימוד תורה זו תרומה ענקית. ובטח שיש עוד הרבה יותר מ'רק לימוד'.
ללמוד תורה זו זכות. שלא כולם מצליחים להחזיק בה. גם האישה וגם הגבר ביחד בזה. והגבר מזכה את האישה גם כן. ולא רק הפוך. להיות אברך זה קשה. זה בהכרח אומר לוותר על רווחה גשמית בדרך הטבע, ועל עוד הרבה דברים אחרים, ונכון שזו בחירה ולא חייב לשיטתך - אבל למען האידאל של הבית - שניהם מקריבים ולא רק האישה.
ולגבי עובדת בפרך - עבודת פרך לפי חזל הייתה שגברים עושים עבודות של נשים והפוך למיטב ידיעתי,אז זה לא פרך. האם יש דרך אחרת לחלק את הנטל? וודאי.
אפשר לפתור את זה בניהול נכון של תקשורת ולא במלחמה על עצם האברכות.
זה לא שהם במלחמה על לימוד תורה כן או לא. בהסכמת שניהם זה המצב, אז מה- אין בעיות שלום בית לאברכים? כי הם לומדים תורה? הלימוד בהכרח מביא את כולם לאותו מעשה? בוטל היצר הרע ללומדי תורה ולא עדכנו אותנו על זה?
קודם כל זה ממש ממש בסדר שאת חולקתסוסה אדומה
דבר שני,
אענה לך רגע לפי הסדר.
לגבי לשם שמיים - מי שלומד לשם שמים, כיף לו. חד משמעית. מי שלא כיף לו, שיבדוק את עצמו מאילו מניעים הוא לומד.
דבר שלישי, ברור לכולם, גם לגברים שלומדים באמת באמת באמת שהרבה יותר כיף לשבת וללמוד תורה מללכת לעבוד (להיות תחת בוסים קשוחים, או ילדים לא ממושמעים, או הרבה כאבי ראש ועניינים אחרים). אני פשוט לא מקבלת את השקר הזה.
סבבה שללמוד תורה זה לא לקרוא עיתון ויש בזה ערך עצום, אבל די נו בנינו, ללמוד תורה זה כיף!!! כיף שאם נשים היו יכולות להרשות לעצמן הן היו עושות את זה כל היום באהבה ובחפץ לב.
אז נשות אברכים (אני לא כזאת), לדעתי, מגיעה להן את ההערכה הכי גדולה בעולם.
ולא אמרתי שלא שניהם מקריבים, אבל אי אפשר להשוות. נקודה. במיוחד שכל הקרדיט הולך לגבר. שזה נורא בעיניי, לא כי היא צריכה כבוד מהסביבה אלא בעיקר כי זה שקר גדול ובעיקר כי ההערכה של אברך צריכה להיות פי מאה לאישתו.
ואני בהחלט לא מציעה להלחם, אני כן מציעה להציב גבולות ברורים, ואני כאן כלא אברכית להגיד לאברכים תעריכו ותעריצו את אחיותיי ה"אברכיות". שלכם ושלכם שלה!
ולא ציפיתי מאברכים שלא יהיו להם בעיות בשלום בית,
אבל קודם כל כן, לומדי תורה אמיתיים צריכים להיות מעודנים יותר. לא אני אמרתי.
ודבר שני, בנושאים שקשורים לבעיות מהסוג של הפותחת! בהחלט מקומם כשזה בא מאברך.
מצטערת לנפץ לך את המיתוסהמקורית
והמוני גברים עובדים עובדים הרבה שעות והנטל הוא על האישה. ויש כאלה שמגדילים לעשות ועובדים הרבה נוספות וזה יותר קל להם לתרום כך לבית מאשר להיות עם ילדים. עצוב,אבל זו לא נחלתן של נשות אברכים בלבד. הרבה אברכים בכלל הם אלו שאוספים ומפזרים בהינתן והאישה עובדת כי יש לה פחות גמישות בשעות בגלל עול הפרנסה.
לא יודעת, לא רואה את הדברים כמוך בכלל בהקשר הזה.
ונכון, הם כן אמורים להיות מעודנים. ותראי איזה יופי הוא פייס אותה.

לכל הנשים מגיעה הערכה כמו שכל הגברים צריכים כבוד. סופו של דבר, החיים מתנקזים לבחירות שצריך להיות שלמים איתן והכרת הטוב והערכה זה בסיסי בכל זוגיות. לא רק בזוגיות של אברכים. וזה שקשה לפעמים, לא משליך על כל ההתייחסחת של הבעל חאשתו. יש מעידות. נופלים וקמים והכל בסדר
קודם כל את לא מנפצת שום מיתוס. אני באה מהעולם הזהסוסה אדומה
דבר שני,
מי שקשה לו ולא מסוגל ללמוד תורה, שילמד רק מה שהוא חייב. אף אחד לא ביקש ממנו להיות אברך. זו בחירה שלו, שיקח עליה אחריות.
מי שנעים לו ואוהב ללמוד, הפסקה הזאת לא רלוונטית לגביו. שילמד, וינשק לאישתו את כפות הרגליים כי זאת האמת. גם אם קשה לקבל אותה.
הלוואי הלוואי שהייתי במעלה של האברכיות שמוסרות את נפשן למען לימוד תורה. אני פשוט יודעת כמה זו מסירות נפש עצומה ומה לעשות, עם כל האהבה לתורה (אני גם לא מאמינה באברכות) אבל בעיקר אין לי את הלא יודעת איך לקרוא לזה, אולי יצר טוב, אולי אהבת תורה, אולי מסירות נפש שיש להן.
אני פשוט חושבת שנשות אברכים לא מקבלות את היחס הראוי. הן עלו על כולנה. אבל הגיע הזמן שדי. להציב גבולות ולהחזיר עטרה ליושנה. ללמוד ולעבוד. וללמוד לשם שמים ולקיים.
איזה כבוד בדיוק? בעולם שלהם הם לא מקבלים על זה כבוד? די נו.
אצל לומדי תורה אברכים מקבלים הרבה כבוד. וגם אם לא כבוד, הרבה מאוד טובות הנאה.
ונכון שיש גם אברכים שעובדים, אבל אז הם גם לא בדיוק האברכים שדיברנו עליהם.
וגם על אלו ששותפים בבית לא דיברנו.
אבל זה יהיה שקר מצד מי שיגיד שלצערנו התופעה הזאת לא חוזרת על עצמה.
דווקא אברכים שלא רגילים לצאת לעבוד (וגם די הגיוני שככה) ולא שותפים כל כך בנטל הבית, שאין להם מושג ביחס להקרבה של האישה, נוטים יותר לזלזל ולהתנהג בצורה מביכה.
חילול ה', כבר אמרתי. אבל זאת האמת.
כי המציאות לא מאוזנת. וזו לא דרך התורה.
וברור שלכל הנשים מגיעה הערכה, אבל באמת באמת חושבת, שאין מה להשוות.
וכמובן שכל מי שלומד תורה, באמת, אני אישית מכבדת אותו. בפרט כשהוא לומד ומקיים.
בכלופן מחכים לי פה אז סליחה אם התגובה לא מאורגנת או חסרת ריכוז.
יאללה לילה טוב
(אוהבת לקרוא אותך ואת דעותייך, אבל בחייאת תעשי יותר אנטרים
)אבל למה את ממשיכה לכתוב את זה?ברגוע
היא כבר כתבה שהוא כן עובד, ומפרנס אפילו יותר ממנה.
ובקשר לזה שלהיות אברך זה רק כיף- אנשים בוחרים להיות אברכים לא כי זה כיף להם, בטח אם בערב הם הולכים לעבוד כמו במקרה הזה, אלא כי הם רואים בזה שליחות. וללמוד תורה כל היום זה ממש לא פשוט.
אז נכון שבסה"כ אמורים להגיש מסופקים בסוף היום, ומי שמרגיש שהוא סובל לא יהיה אברך, אבל זה לא שונה מכל מקום עבודה אחר.
כי גם אם הוא מפרנס בפועל יותר ממנהסוסה אדומה
בזה שאם הוא למשל היה עובד בשעות הבוקר, אולי היה עובד בעבודה הרבה יותר רווחית, ואז גם אחר הצהריים שלה היה נראה אחרת, וגם היא היתה אולי יכולה להנות מהעולם הזה בלי לחץ.
מי שהולך ללמוד תורה, ורואה בזה שליחות, יש לו כיף עצום.
אז נכון שזה עדיין לא אומר שהוא לא מתאמץ בשביל זה, אבל די נו טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף. כל מי שלמד תורה באמת יודע שאין דבר יותר כיף מזה.
לא אומרת שללמוד תורה זה פשוט, אני פשוט אומרת ששום לימוד תורה לא פשוט לא מתקרב למה שאישה אברכית עושה.
ומי שיש בו מידת אמת, יסכים איתי.
פעם עבדתי בעבודה מסויימת, היו מגיעות אלי נשות אברכים רצוצות. פשוט רצוצות ברמה של כאב לב.
חלקן אפילו לא היה להן זמן לטפח את עצמן, לשים דאודורנט אפילו.
קיוויתי שלפחות האיש של הנשים מהסוג הזה, במקום להירתע מזה, מעריץ אותן. ויאללה כבר שמישהו יתן לה לפחות חצי שעה שעה שעתיים להיות עם עצמה ולטפח את עצמה נפשית ופיזית.
יודעת שממש לא כולן מגיעות למצב הזה.
אבל עצם זה שיש נשים כאלה בעיניי זה חילול ה'.
לי, כאחות, זה כואב.
ברור שהיא מקריבהברגוע
אף אחד לא מתווכח עם זה.
אני רק אומר שגם הבעל מקריב בזה שהוא בוחר להיות אברך.
את אומרת שאם הוא היה עובד בבוקר אז הוא היה כנראה מרוויח יותר וגם היה להם יותר זמן פנוי ונחת, ברור שזה נכון, אבל זה נכון גם לצד שלו.. גם הוא צריך לחיות בצמצום בדיוק כמוה, וגם לו אין המון זמן פנוי וכו'
"טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף" אני אגלה לך סוד: לא כולם מרגישים את זה כל הזמן.. אנחנו לא בדרגה של דוד המלך. חוץ מזה שאם האשה גם מאמינה בפסוק הזה היא צריכה להיות שמחה כל היום בזה שהיא שולחת את בעלה להיות אברך, כי כמובן שהלימוד שלו הרבה בזכותה.
גם לחייל שבוחר לחתום קבע לא כיף כל הזמן, למרות שהוא עוסק בהגנה על עמ"י ושמירה על א"י שאין דבר גדול מזה. יכולים להיות הרבה קשיים במהלך היום, אבל הוא בוחר להמשיך לשרת כי בסוף כל יום הוא מבין את המשמעות של המעשים שלו. וגם אישתו אותו דבר..
בקיצור, שניהם מקריבים וכל אחד צריך להעריך את השני.
ברור ששניהם מקריביםסוסה אדומה
באמת באמת באמת אני חושבת שהאישה עושה את כל העבודה השחורה והמעצבנת. זאת האמת. ועובדה שאף אחד מכם לא היה מוכן להתחלף בתפקידים.
ובואו לא נשכח שהדיון הזה התחיל מאיפשהו, האיפשהו הזה התחיל מסיטואציה שבה גבר ממש ממש ממש לא מעריך את מה שאישתו עושה בעבורו.
הולך ללמד תורה כשהוא משאיר אישה פגועה בבית.
לא יודעת, זה פשוט נורא ואיום בעיניי.
כתלמידה, לא הייתי רוצה לקבל את התורה הזאת.
היופי הוא, למקרה הספציפי הזה, שהוא עשה תשובה. ראוי להערכה. אבל חבל שהוא נופל לשם לעיתים קרובות.
וזה שהוא נופל לשם זה גם לא בכדי.
לא אומרת שאברכים לא ראויים להערכה רבה,
פשוט אומרת שהנשים שלהם פי 2.
נכון, קשה לקבל את זה... מבינה גם את הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי זה.
אבל כשאברכים יבינו מה הערך של הנשים שלהם, תבוא גאולה לעולם.
אני בטוחה שאשת אברך מעריכה את האברך שלה, אבל משום מה אני לא בטוחה שהאברך יודע להעריך מספיק את אישתו. עובדה שיש כאן ויכוח כזה.
גם מה כל כך קשה לנשק כפות רגליים? וואי. תנסו אולי תהנו דווקא
יופי.. זה לא היה נשמע כך מהתגובות הקודמות שלךברגוע
אין לי בעיה לומר שצריך להעריך את האשה פי 2, אנחנו לא בתחרות.
וסתם שתדעי, אני הייתי אברך שנה אחת ובסוף השנה החלטתי ללכת ללמוד תואר, ודווקא אישתי ניסתה לשכנע אותי להמשיך להיות אברך..
אה לאסוסה אדומה
ולגבי מה שכתבת על אישתך, ברור... אני מאוד מבינה אותה.
אין דבר יותר מושך (בהתחלה כתבתי ס**י אבל לא יודעת אם לעולם יש כלים להכיל את זה) מתלמיד חכם. אין. באמת.
אם היו לי את היתרונות של אישתך (אלו שגרמו לה להגיד לך להמשיך) הייתי גם אני עושה את זה.
ואשריך שהיית קשוב לעצמך וליכולות שלך.
לשיטתך, מבחינת ההערכה:הודעה1
האם אפשר להקביל היחס ביו אברך-אברכית לבין רופא-אחות?
האם האחות צריכה לקבל הערכה פי 2 יותר מהרופא כי היא עושה את העבודה השחורה? כגון ניקוי, אוכל, שירותים, נתינת כדורים יומיים וכו'. והרי הרופא תכל'ס הוא זה שמציל את חיי החולה בעבודתו הקדושה ושיקול דעתו. הוא זה שמציל את העולם, והיא עושה את ה'מסביב'.
תגובתך?
ההשוואה ממש לא נכונה בעינייסוסה אדומה
אם האחות היא אחות למרות שהיא יכולה והיתה רוצה להיות רופאה, רק כדי לאפשר לרופא להיות רופא, אז ברור שמגיעה לה הערכה כפולה.
היא הקריבה את עצמה עבורו.
האם זה נכון להקריב את עצמה עבור מישהו, זאת שאלה.
גם בנושא האברכות זאת שאלה גדולה מאוד בעיניי.
אוקי, היא לא יכולה להיות רופאה. הודעה1
אם אני לא כהן, זה נחמד שאני מברך את חבריי "יברכך ה' וישמרך", אבל ברור שזה לא מתקרב לתיקונים שנעשים כשכהן אמיתי מברך. כי לא צוותי בכך.
הערך העליון של לימוד התורה הוא דוקא כי ה' ביקש ללמוד אותה, ולהציבה כייעוד. התיקונים הרוחניים שנעשים על ידה בעולם ייעשו רק אם גבר ישבור את יצרו (כי היא מאד קשה) וילמד אותה.
וה' לא ביקש מהאשה להיות ת"ח. זו מעלה עצומה שתדע הרבה תורה, אבל זה לעולם לא ישתווה לגבר שלומד תורה, כי זה ציווי וזה לא.
הגמ' בברכות שואלת: הגבר לומד תורה, אבל איך תזכה האשה בעוה"ב? ועונה: בזכות זה ששולחת את הגבר ללמוד תורה והיא מחכה לו. (ולא כתוב שזכות שתלמד בעצמה תורה)
לפי זה, היא צריכה להיות אסירת תודה כלפיו, על הטובה העצומה שהיא תזכה רק בזכותו. והוא צריך להכיר לה טובה על שהיא אשה טובה, סיבת בריאתה היא בשביל 'עזר כנגדו' שתוכל לעזור לו.
ה' ביקש ללמוד תורהסוסה אדומה
ואם אישתו בוחרת לעבוד קשה למען זה, הערך שלה בעיניי הוא פי 2 משלו, כי היא עושה את העבודה השחורה והרבה פעמים היא גם מקבלת גבר שחושב שהוא חשוב ממנה ומגיע לו משהו כי הוא לומד את התורה בעצמו. טפשות וכפיות טובה.
אני יודעת שזה לא נעים, אבל אין מה לעשות "שלי ושלכם שלה". לא אני אמרתי.
אני לא נכנסת ל"עזר כנגדה".
ה' לא חייב כל אחד, אבל בהחלט ביקש להיות אברך!הודעה1
רמב"ם ת"ת פרק ג: "מי שנשאו לבו לקיים מצוה זו כראוי (פחות מזה - זה פחות מהראוי) ולהיות מוכתר בכתר תורה, לא יסיח דעתו לדברים אחרים... ועושה מלאכה בכל יום מעט כדי חייו (בזמנו אשה לא היתה מכניסה כסף ולא היו מלגות לסטודנטים ואברכים) אם לא היה לו מה יאכל, ושאר יומו ולילו עוסק בתורה".
אשה שהיא לא בדרגה לאפשר לבעלה ללמוד ככה - שלא תתחתן עם ת"ח אלא עם קובע עיתים.
2. אם היא כן בחרה בזה, היא ראויה להערכה גדולה על מאמציה, אבל היא ה'אחות' והוא ה'רופא', ברור שהוא היותר חשוב. לא כל מי שעושה את העבודה השחורה הוא טוב יותר, בואי נראה אותך סוגדת למפני הזבל.
'שלי ושלכם שלה' זה רק במקרה הספציפי של ר' עקיבא, שהוא היה רועה עם הארץ, ואשתו יזמה את כל לימוד התורה שלו. ובכל מקרה יש מצוה להחניף לאשתו אז אני לא חושב שאפשר לדקדק בדבריו יותר מדי.
3. מה שבטוח שאם היא תדרוש את הכבוד שלה בצורה נחרצת כמו הניסוחים שכתבת, היא תקבל אנטי וחוסר כבוד על גאוותה. קראת לאברך שסבור שהוא חשוב מאשתו "טיפש וכפוי טובה" אבל את נופלת בדיוק באותו דבר - את חושבת שהאשה חשובה פי שתים מהגבר. מקרה קלאסי של כל הפוסל במומו פוסל, תמיד מפליא אותי איך אנשים לא שמים לב לזה.
4. אל תעני מיד, חישבי על הדברים.
5. אני מאד מעריך את אהבתך לתורה.
יפה שאתה משווה אותנו למפני זבלLia
כל הפוסל במומו פוסל אמרת?
גבר שלומד כל היום וחי חיי עוני ובני הבית סובלים, התורה שלו לא שווה כלום. אפס. מינוס 100.
ואולי יש מצווה להחניף לאישה כמו שיש מצווה להרים לגבר את האגו.
בעלי התפוצץ מצחוק מהתגובה שלך...
יופי שנהנתם. אבל מה התחילה הדמגוגיההודעה1
עכשיו אני צריך להסביר למה אשה ומפנה זבל זה לא אותו דבר? נו באמת
התכוונתי ששניהם עושים את ה'אמצעי' ולא את המטרה עצמה. גם הייטק זה אמצעי. גם זבולון הוא אמצעי ליששכר.
זה לא ככה, אם בני הבים סובלים מבחירה, אין מעלה גדולה מזו. וכמו הרמב"ם שהבאתי לעיל כתב שהאברך יוצא לעבוד רק "אם אין לא מה יאכל", זה לא נשמע כיף, זה פת במלח תאכל, וזו מעלה עצומה, שלא כדברייך.
זו לוגיקה פשוטה, מי יותר חשוב, הזמר או הסאונד מן? תעשי סקר נכון הזמר? כי הסאונד מן הוא אמצעי והזמר הוא עיקר הדבר
שורש הבעיה שלךLia
היא שאתה חושב במושגים של מי יותר חשוב. ראיה מעוותת גם מבחינת היהדות וגם מבחינת המציאות. שובניזם.
שניהם חשובים באותה מידה, אלא שלכל אחד תפקיד משלו. חבל שעם כל התורה שלך עוד לא הבנת את זה..
אני לא חושבת שיש יותרהמקורית
שניהם חשובים, כי אחד בלי השני - איך?
לא סתם אומרים שהאישה זוכה לשכרה בעולם הבא כי היא נותנת לבעלה ללמוד תורה. יש לזה ערך בהחלט, והוא לא יותר חשוב.
שניהם חשובים לצורך לימוד התורה, גם אם הוא לומד בפועל.
ובאמת, לא צריך לסגוד למפני הזבל ברחובות. אבל בוא נראה שבוע בלי פינוי זבל.
או שבוע בלי אחיות. גם טובי הרופאים היו מתקשים בעבודתם.
חוץ מזה, אני מסכימה עם השאר - מי שזה לא מתאים לה שלא תתחתן עם אברך .זו בחירה. אבל הבחירה הזו לא מפקיעה את חובתו לפרנס, גם לא לדברי הרמבם.
ובדרכ, בעיניי, גבר יכבד אישה שמכבדת את עצמה. לא קשור לאברך או לא, ואישה צריכה לכבד את בעלה 'ביותר מדי' גם אם הוא בסהכ מפנה זבל. וחובתו לכבד את אשתו לא מותנית בהיותו אברך אוצלא, אבל הוא מחויב לזה בכל זאת. ואפילו יותר כאברך
אז לא הכל יושב שם.
מי שמתחתנת עם אברך, הוא לא חיב לפרנס, גמ' מפורשת!הודעה1
אם ידעה שהוא רוצה רק ללמוד תורה והסכימו ביניהם.
ירושלמי ה,ב:
"נושא אדם אשה ומתנה עמה על מנת שלא לזונה ולפרנסה.
ולא עוד אלא שתהא היא זונתו ומפרנסתו ומלמדתו תורה" (כלומר מאפשרת לו ללמוד תורה)
"מעשה ברבי יהושע בנו של ר"ע שנשא אשה והתנה על מנת שלא לזונה ושלא לפרנסה ולא עוד אלא שתהא היא זונתו ומפרנסתו ומלמדתו תורה. בשנת רעבון התחילה קובלת עליו לחכמי ישראל. אמרה להן בודאי כך התניתי עמו. אמרו: אין אחר קניין כלום" (כלומר הוא צודק ולא היא).
גם אברך חותם על כתובהLia
אין דבר כזה שאברך לא חייב לפרנס. אף אחד לא מתנה דברים כאלה היום
ההבדל הואנעמי28
היום כל אחד שיודע קרוא וכתוב (גם לא בטוח) נהיה אברך כי זאת מוסכמה חברתית.
זאת לא הסכמה בעייני כשאין אופציה אחרת.
ותקום האישה שתתנגד.(בהרבה קהילות)
איך משהו שהיה פעם ליחידי סגולה, נהיה הברור מאליו לכולם? איך כולן נהיו בדרגה הזאת?
בכלל המושג כולל קם אחרי השואה.
היום אין סינון אם הבחור שייך בכלל ללימוד או לא.
בעייני זה עוול לכל הצדדים
גבר שנולד עם כישרונות וכוחות מסויימים בעולם הזה ומבזבז את הזמן שלו (שימצא עיתים)
ובעיקר לאישה שהעבודה שלה קשה הרבה יותר.
חלום שלי לשבת וללמוד כל החיים.
מצטערת. אבל היוםהמקורית
לא חייב לפרנס - ניחא.
מצד ההלכה היבשה כביכול.
האם זו המציאות כיום?
ממש לא.
לא לכל אברך פעם היו הרבה ילדים. ומושג האברכות השתנה בעקבות 'גזרת הגיוס'
ובכלל, התייחסת רק לחלק קטן ממה שכתבתי.
אני לא נגד שמי שרוצה חיי אברכות תפרנס את בעלה, אבל מה קורה כשזה כבר לא מתאים? אתה יודע, אנשים ונסיבות זה דבר שמשתנה עם הזמן ועם החיים
זה לא להלכהשוקולד פרה.
אמאלהשוקולד פרה.
אתה כנראה מאוד צעיר
במקומך-סופי123
עצה לא טובה, מההצבת גבולות האלה בית יכול להתפרקאבא בחופשה +
הוא זה שלוקח את הילדים ומחזיר,
וכל העניין יכול להיות עם כל הצער שמובן ביותר
של נושא השרשור,
צריך לפעמים להכנס לראש של השני ולראות
מנקודת מבטו, שהוא כן משקיע ורוצה את השעה שלו שהוא התרגל אליה,
יש פה עניין של שינוי הרגל
אני מבקש מהגברת פותחת ההודעה
תשבי תדברי איתו תסבירי לו שאת באמת לא מרגישה טוב
וזה לא פינוק או כיפוף ידיים על חשיבות לימוד התורה
אלא באמת את חייבת את הנוכחות שלו בבית
ושישאר
בלי הורים בלי איומים בלי אולטימטומים
תסבירי לו שזה אמיתי והוא ישאר בע"ה
מגיע לה גם להתפנק אם היא רוצהראשיתך
הסתה לתאוות, האברך לומד תורה, ואת רוצה לשכנעאבא בחופשה +אחרונה
דור יתום שכאלה דעות נכתבות בפורום
אז אתם בכלל לא מאמינים במצוות לימוד תורה
אם כל פינוק קודם לה,
ולשכנע את האברכית להפנק על חשבון התורה של בעלה? לאן הגענו, אל תשכחו שגם הקדוש ברוך הוא
יכול להכנס לקרוא מה כתוב בפורום הזה
ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה
לא ממש קשור לפורום..
בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.
מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?
תודה תודה
ברכת השם על ראשיכם
הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה
פשוט.
כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה
ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.
אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.
בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.
ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...
בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.
וצריך חלבון...
אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול
בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה
אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.
מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.
אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.
אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.
לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).
אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?
קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות
המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.
אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.
רעיונותנפשי תערוג
פרגית במחבת
חזה עוף במחבת
שניצל
קציצות בקר
קציצות הודו
לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון
נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)
המבורגר מבשר טחון
קבב מבשר טחון
צלי בשר
זה בגזרת הבשרי
אפשר גם דגים
דג מטוגן
דג ברוטב
דג בתנור
סלמון
קציצות דג
טונה
קציצות טונה
ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות
מגדרה
חומוס ביתי
קוסקוס עם חומוס
מרק אפונה
מרק שעועית
גם במוצרי חלב יש חלבון.
זה מה שעלה לי לראש כרגע.
מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים
ככה שיש מבחר
רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)
השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר
ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24
מאד קל לבשל ומאד טעים.
פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.
כמה זמן זה די מהר?פצל"פ
לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע
לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.
כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:
נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.
דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני
תודהפצל"פ
10-15 דקותרינת 24
👍🏻פצל"פ
תודה
אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית
הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)
הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית
להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.
(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')
ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה
חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק
בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.
פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.
מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות
אפשר גם פשטידות שזה אחלה.
אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה
מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+
יש למישהו?
חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש
לא קשור לפורום **
מחפש אומים לג'אנטים
משהו נדיר
מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100
חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.
וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס
אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.
איזה רכב?משה
זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש
אז מה?משה
מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.
יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___
חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.
חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ
מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג
אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד
אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב
תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה
התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות
הי שלום לכולם!
נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..
העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,
ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.
הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.
אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.
בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...
הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).
אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).
לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)
מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...
והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.
🙏🏻🙏🏻לאחדשה
מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה
האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה
מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי
גם לנקיון באופן כללי.
קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה
לשמוע פרטים נוספים. תודה!
די קטן, של חברת KARCHERהסטורי
מה עוד מנקים איתו?שמשית123
הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי
ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.
לי יש, מאושר עד.המקורית
אחלה מכשיר. מרוצה.
אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות
קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה
ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה
תעדכנינהג ותיק
ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.
האם שווה את המחיר
בע"המפלצתקטנהאחרונה
מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום
ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?
אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!
שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.
קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון
הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.
הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום
מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.
מה הניקוד ולמה.
הכל מפורט לפרטי פרטים.
מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.
ויש גם תיקונים לאלה שמתקנים את המצעאריק מהדרום
זה חלוםמשהאחרונה
אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.
טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123
איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?
אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.
אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).
נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.
כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.
לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.
עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.
התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.
לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.
מה הייתם מייעצים?