תועבה יושבת בראש כנסת ישראל ואתם....אוהב העם וא"י 3

...מחרישים.

לו הצהד היתה מטילה וטו כמו על מנצור עבאס, אבל לא.איתן גיל
מה הקשר? לא מינו אותו יושב ראש כנסת ישראל.....אוהב העם וא"י 3

..... ובכלל בתורה ישמעאלי זה לא תועבה. לפחות שישנו את השם של בית הנבחרים כדי לא לבייש את השם "כנסת" וכל מילה שצמודה למילה כמו בית כנסת או כנסת גדולה. לדעתי יש בשמיים צעקה גדולה. אמר כבר חבר ליכוד בכיר " לא משנה מה נעשה , העם במילא יבחר בנו" . בושה וחרפה.

אולי, רק אולי, ביום שבו ישכילו אנשיםדי שרוט
להתייחס בצורה נורמלית אחד לשני, תהיה תקווה.

עד אז, שידברו גבוהה גבוהה על "אהבת חינם" ועל "אהבת העם" ועל "אהבת.......you name it" ותוך 100 שנים תתכווץ האידיאולוגיה שלהם לאיש וחצי.

כל היום מנסים רק לערוף ראשים.

יור כנסת הומו? תועבה
רב אחד מוציא מילת שיח עם רפורמי? תועבה
בת של ח"כ אחד יוצאת עם גוי? תועבה
מנסים לסדר רחבה צדדית לתפילה מעורבת? תועבה

תועבה תועבה תועבה תועבה.

לא תגיעו רחוק עם זה. פשוט לא תגיעו. וחבל.
אני לא הומופוב, אני יהודי ירא שמיים . מכוון....אוהב העם וא"י 3

.... שרוב חברי הקואליציה הם עם יראת שמיים לא ציפיתי  שלתפקיד יצוגי כזה יבחר איש שבפרהסיה מודה שהוא הומו (משכב זכר זה מעשה מתועב כמו שכתוב בשם הגבורה). אמנם האיש האמור הוא איש מוכשר, מלח הארץ, יודע לקחת אחריות (ללא אשמה כמובן) אבל בסופו של דבר הוא עושה מעשה תועבה וזה לא מתאים לתפקיד יצוגי. הוא יכול להיות שר ואפילו ראש ממשלה שזה תפקידים ביצועיים אבל נשיא או יושב ראש כנסת זה ממש לא מתאים.

לא כיניתי אותו בהמה כמו ששר חשוב בממשלה כינה אנשים כמוהו ואין לי שום רצון לשפוט את מעשיו. כל מעשיו הם בינו לבין בוראו וזהו.

אגב בממשלה הקודמת "ממשלת הזדון" אם היה מקרה דומה לא הייתי כל כך נרעש משום שמעצם טבעה היא ממשלה יותר ליברלית.

יראת שמיים כזאת זה בדיוק מסוג הדבריםדי שרוט
שבגללם לא תגיעו רחוק.
אין דבר כזה "יראת שמיים כזאת"...אוהב העם וא"י 3

.... יראת שמיים זה דבר אחד ויחיד. כל מה שכתוב בתורה זאת האמת לאמיתה. משכב זכר זה מעשה תועבה.

מה הוא שונה ממחלל שבת בפרהסיה?ברגוע

חילול שבת זה חמור אבל לא מעשה תועבה.אוהב העם וא"י 3

מדינת ישראל עדין לא מדינת הלכה ולכן מנהיגיה לא בהכרח יראי שמיים בלשון המעטה.

כמו שהדגשתי לא הייתי דורש מהממשלה הקודמת, "ממשלת הזדון" את אותן דרישות.

כל חבר קואליציה  וכל תומך בו שהחריש צריך לעשות חשבון נפש במנחה של יום הכפורים כאשר הוא קורא את פרשת התועבות.

הרמב"ם כותבברגוע

"כל העובר על שאר המצוות – הרי הוא בכלל רשעי ישראל, אבל המחלל שבת בפרהסיא – הרי הוא כעובד עבודה זרה, ושניהם כגויים לכל דבריהם."

נכון שרוב הפוסקים אומרים שלא מדובר על חילונים של ימינו, כי הם נחשבים תינוק שנשבה, אבל זה נכון גם לגבי להטבים.

המלחמה שלנו היא לא מול אנשים פרטיים שחוטאים, המלחמה היא מול התנועות שמקעקעות את ערך המשפחה ומנסות להפוך את התועבה הזאת לנורמה. אמיר אוחנה אמנם הזכיר את היותו הומו בנאום שלו, אבל חוץ מזה הוא לא פועל עם הקהילה הגאה בשום דבר.

אתה מרחיק עדותך.....אוהב העם וא"י 3

.... לי אין בעיה עם האיש. כמו שאמרתי מעשיו הם בינו לבין בוראו. מכאן ולתפקיד יצוגי של כנסת ישראל זה לא מתאים ביחוד עם הממשלה הנוכחית. כדאי שנצמצם את הדיון לסוגיה הזאת.

הדתיים לא קובעים הכל בממשלה הזאתברגוע

הוא נבחר במקום גבוה בפרימריז בליכוד, אי אפשר לדרוש שהוא לא יהיה שר בכיר או יו"ר הכנסת.
יש דברים יותר חשובים להאבק בהם, כי כמו שכתבתי- הוא לא שונה בהרבה ממחלל שבת.

תמיד אפשר למחות. בגמרא יש....אוהב העם וא"י 3

... סיפורים על חכמים שנענשו בגלל שהם לא מחו. 

אם היו מוחים על כל דברברגוע

לא היה אפשר להתנהל כקואליציה

מה הקשר לקואליציה...אוהב העם וא"י 3

.... כל איש ירא שמיים צריך למחות.  כולל אתה וחבריך לפורום.

מה הקשר למחות?ברגוע

אף אחד לא שאל אותנו לדעתנו. אין שום הלכה כזאת שכל אחד חייב למחות על כל קלקול שקורה בעולם.

וכבר כתבתי שהמינוי לא יותר חמור מזה ששר החוץ מחלל שבת, לדוג'.

גם אותם חכמים בגמרא לא חשבו....אוהב העם וא"י 3

... שהם צריכים למחות. תגיד אם היו בוחרים חבר כנסת ערבי להיות יושב ראש הכנסת גם כן היתה מסתכל על זה בשוויון נפש?

מיציתי. אתה סתם חוזר על עצמך.ברגוע

בטח. תגובה אופיינית. זה סמפטום של "ממשלת ימין"....אוהב העם וא"י 3

...הדוגמא הבאה כנראה תהיה הסגא של המשולש בן גביר הר הבית והחמס.

זה לא אותו ניק שגר באוסטרליה נכון?די שרוט
אז הסגנון שלך השתנה.די שרוט
פחות אינטלקטואלי ממה שזכור לי.
נו לפחות פעם היתי אינטלקטואלי.אוהב העם וא"י 3

...תות"ח!

וגם כתוב שאין היום מי שיודע למחות....(ואם זה בזמן הגמרא, מה נגיד היום...).

כל הטעם של למחות זה: "ולא תשא עליו חטא", שאם יש מישהו שיכלת להפריש אותו מאיסור ושיחזור בתשובה ולא עשית את זה, כאילו אתה עשית, כיוון שיכלת למנוע את מעשיו, והוא אחיך, "כל ישראל ערבים זה לזה".

אם זה לא יעזור בכלל וזה רק ייצור אנטי, לכו"ע אין מצווה להוכיח.

יש מחלוקת מה קורה כשלא יקרה כלום, לא יועיל ולא יזיק, האם אז יש מצווה להוכיח....

אני לא מבקש למחות על זה שהוא הומו....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ג 08:56

.... כמובן שהוא לא יכול להשתנות. אני מבקש שאנשים יראי שמיים ימחו כנגד התועבה שעומדת בראש כנסת ישראל. על זה אתה מוכן למחות?

שאלתי אותך שאלה.אוהב העם וא"י 3

מצטער שאני לא זמין לענות לכבודו 24/7....תות"ח!

א', ההנחה שבכל מצב הומו לא יכול להשתנות לא נכונה, הרבה אחוזים מההומואים לא נולדו באופן כזה שיש להם משיכה רק לגברים, אלא יש להם משיכה לשני המינים, ובגלל אירועים כאלו ואחרים התפתחה מאוד הנטייה למין שלהם. הרבה פעמים זה קורה בגלל אירועים טראומתיים שהאדם עבר והשפיעו עליו, ועם טיפול נכון יכולים לחזור לנורמה.

ב', מה שאמרתי שלא פשוט שצריך למחות בכל מצב, וצריך לשקול מה הכי נכון. עדיין לא התבוננתי מה כל הצדדים, ולא שמעתי דעת תורה בנושא מרבנים איך לנהוג, אבל אני בטוח שלא בכל מצב צריך למחות. וגם אם מוחים, יש דרך, וצריך לחשוב איך להגיד בדיוק את הדברים, באופן כזה שהמסר יועבר בלי התנגדות מהאנשים וכו'...נראה לי שבכל מקרה מה שאתה כותב, שזה נראה שהכוונה להשמיץ בכל הכוח, זה לא ישיג את התפקיד ורק יפגע ויזיק. אני מוכן לעשות את רצון ה', וכל מה שזה אומר, גם אם זה אומר לוותר על הרגש שלי למחות באוחנה. (אגב, אני חושב שחשוב שלאדם יהיה רגש ויתעצבן מזה, אך מכיוון שאנחנו אנשים חושבים, לא כל רגש צריך לרדת למעשה ולדיבורים....)

ואוסיף שוודאי לא משנה מה קורה, האדם לא צריך להעניש את עצמו ולנבל את פיו ח"ו ולהתנהג כאחד האסופים בשוק אם קורה משהו שלא לרוחו, אנחנו צריכים לשמש דוגמא לעם ישראל איך אנשים דתיים מתנהגים, לדבר בנועם, שדיבורך עם הבריות יהיה בנחת, ואפילו עם האנשים שאתה פחות מסכים איתם, צריך לדבר כמו בן אדם ולא לרדת לרמה של כתה א'.

הרב זצ"ל אומר שגם ליראת שמים צריך שתהיה יראת שמים. (לפעמים האדם יותר מדי ירא שמים, ושוכח שהיראת שמים צריכה להיות כלפי ה', וצריך לעשות את רצונו, וגם את היראת שמים צריך לבחון האם היא באמת מופיעה באופן הנכון ולא שהאדם מתלהב ומרגיש בתוכו רגשי יראה גדולים, אך באמת הכל זה רק מה שהאדם ממציא לעצמו שזה יראת שמים, אך זה נגד רצון ה', ויראת שמים כזאת זה מיצה"ר, שמראה את עצמו כצדיק גדול ומפיל את האדם בפח.....)

אז אתה לא מוחה.אוהב העם וא"י 3

טוב אז לדעתך מי שעושה תועבה ביום יום בגאווה ראוי לו שהוא ישב בראש כנסת ישראל עם כל ההקשרים הקדושים למילה כנסת כמו בית כנסת, כנסת גדולה ועוד.

אם כבר משנים חוקים אולי כדאי לחוקק חוק לשינוי שמו של בית הנבחרים הישראלי כדי שהגויים חס ושלום לא יחשבו שיהודים מקבלים בשוויון נפש איש הומו בראש מוסד ששמו הקדוש מתנוסס בגאווה.

שבת שלום.

....תות"ח!

לחשוב שהמציאות האידיאלית תגיע מיידית מבלי להבין שיש פה תהליכים מורכבים שה' מעביר אותנו בדרך לגאולה, ויש גללים של החמור שגם הם חלק מהתהליך שיביא אותנו בסופו של דבר לגאולה, אין מה לעשות, הגאולה מגיעה קמעא קמעא. כשמבינים שה' מגלגל את המציאות ומביא אותה למצב טוב, אז אין מה להיבהל ולחשוב כאילו הכל קורס, צריך לסמוך על ה', ולעשות את ההשתדלות המירבית שלנו בעניין. ומכיוון שכך, אחרי שאנחנו רגועים, צריך לשקול את הדברים בצורה הראוייה ובכובד ראש ולא להיחפז ולהיבהל, ולהחליט מה הכי מתאים ונכון לפעול, כשאנחנו בוטחים בה' מנגד ולא מפחדים.

בתגובה לדבריך, אינני חושב שראוי שזה יקרה, אך "גדול קידוש ה' יותר מחילול ה'", ואנחנו צריכים לבחור את המהלכים שיקדמו את הגאולה ואת הופעת אור ה' והתורה במדינת ישראל ולעתיד לבוא גם בעולם בצורה הכי טובה, גם אם זה אומר שלא הכל יהיה אידיאלי ומושלם כפי שאנחנו רוצים ומקווים שיקרה בעז"ה בקרוב.

אינני מקבל את העובדה הזאת בשוויון נפש, אך מצד שני אינני נבהל ונלחץ ופועל על פי האינסטינקטים היהודים שלי, אלא ע"פ רצון ה' כפי שאני מבין אותו בעת הזאת.

יישר כוח על הרצון הטוב ושבוע טוב

לפחות אתה מביע חוסר שוויון נפש. זה המינימום....אוהב העם וא"י 3

....שנדרש מיהודי ירא שמיים.

רק לא הבנתי איזה קידוש שם יש כאן. לי נראה ההפך.

....תות"ח!

את האמת שאני לא מבין הרבה בפוליטיקה.

אבל אני מניח שעשו את זה בשביל הקמת הממשלה הימנית, שזה אכן קידוש ה' וירבה טוב במדינה, כך לפחות אנחנו מאמינים.....

אם יש מהלך מסויים שיש בו גם קידוש ה' וגם חילול ה', על זה נאמר: "גדול קידוש ה' יותר מחילול ה'"....

אז ממשלה ימנית ימים יגידו, תועבה כבר נעשת....אוהב העם וא"י 3

אגב הימין האמיתי בממשלה הזאת היא רק הציונות. כל השאר ימין דרדלה. חלקם גם שמאל .

....תות"ח!

אם נגיד ככה אז אף פעם לא נקים ממשלה ימנית, כי "ממשלה ימנית וכו'....". וודאי שעלינו לפעול לפי ראות עינינו, ולפי ההגיון להבין מה רצון ה' בסיפור. ב"ה יש כ"כ מנדטים לציונות הדתית, חרדים וכו'....אז גם אם לא כולם כמו שאנחנו רוצים וחושבים, בסוף יש פה ממשלה שתשנה ותביא טוב למדינת ישראל בעז"ה.

אני אשאל אותך שאלה, מה אתה מעדיף, לתת לשמאל ולערבים להקים ממשלה?

דייקתניר יאציק החדש
זה העניין.
אנשים לא קולטים את ההבדל בין דבר הנעשה בשקט ובחדרי חדרים בלי רעש, לבין דבר שנעשה בפרסום, בגאווה, ודבר עשייתו מפורסם בפרהסיה.
חילול שבת בצינעה לא דומה במשקלו לחילול שבת ברעש בגאווה ובפרהסיה.
יש הבדל גדול!ניר יאציק החדש
שונהניר יאציק החדש
חילול שבת הוא נקודתי, ״טכני״, בכיוון של נוחות אישית, נובע מתוך התפיסה האישית של המחלל שזה מה שנוח לו לעשות.
לעומת זאת להיות הומו ועוד להתגאות בזה בפרהסיה, בציבור וקבל עם ועדה (כפשוטם של מילים אלה) זה הופך את זה לדבר ייצוגי, בעל ערך סמלי, בעל ערך חינוכי (״אם יו״ר הכנסת הוא כזה, וקיבל תמיכה מחכי״ם דתיים אז כנראה שזה בסדר להיות ככה״)
הרי כתוב שיש מצבים שגם על החלפת הצבע של שרוך הנעל צריך להתנגד במסירות נפש.
לפי כל ארגוני הלהטב שרוצים לנרמל את הלהטביות, הם קיבלו תמיכה מפתחעה ובלתי צפויה מהחכים הדתיים.
זה היה מופע של חילול השם ברמה שאין כדוגמתה.
התגובות הרפויות של חכי שס, נראות כדבר של לצאת ידי חובה.
אם היו מתנגדים למינוי, ביבי היה מתקפל כי לא תהיה לו ברירה.
אבל הם?
נענו לבקשתו בלי להתווכח.
....תות"ח!

אני לא מבין בפוליטיקה, אבל לא נראה לי שזה כזה חד-צדדי כפי שאתה מתאר, ויכול להיות שעדיף היה ל"בלוע את הצפרדע" הזאת בשביל להרוויח דברים הרבה יותר גדולים. הרב קוק אמר, יש דברים שצריך ללכת עליהם עד הסוף, ויש דברים שלא, תלוי לפי המצב וכל השיקולים.

לגבי ההלכה שציינת, ההלכה של ארקתא דמסנא שייכת רק בשעת השמד, קרי, גויים רודפים יהודים ומנסים להמיר את דתם, ולכן צריך למסור את הנפש אפילו על מנהג ישראל. מה הקשר כאן? אם גוי היה מכריח יהודי לתמוך בבחירת מישהו שהוא בעצמו מכריז בגלוי שהוא להט"ב, אין פה אף איסור, היהודי לא עשה אף איסור ולא גרם לאיסור, האיסור של ההכרזה יעמוד גם אם אותו יהודי יתמוך וגם אם לא, ולכן המעשה של אותו יהודי לא גרם לאף איסור. המקסימום שקרה זה שהוא לא מחה, ואולי זה שהוא תמך זה לא נראה טוב ולא ראוי לתמוך בו, ועדיף לשים יהודים אחרים. (וגם אז, חלילה להפוך את זה לשנאה לאותו יהודי, ומבחינה תקשורתית צריך לא להיכנס לאותה פינה, אלא פשוט אנחנו מעדיפים מישהו אחר, או להגיד שאנחנו נגד הדרך והדעות ולא חלילה האדם הפרטי....).

לא נראה לי שאמיר אוחנה מחכה לראות מה תהיה תגובת החכי"ם הדתיים, ואם תגובתם תהיה שלילית, או אז יעלו בליבו הרהורי תשובה ויחליט לפרוש מכל מיני איסורים ויחזור בו מכל טעויות העבר שלו, וייכנס תחת כנפי השכינה. משום מה נראה לי שגם לפני וגם אחרי אמיר אוחנה לא ישנה את התנהגותו, כך נראה לי, לצערי הרב. לכן וודאי שאין פה סיוע לעוברי עבירה וכדו'...כמו שאולי רצית לטעון.

ואעיר, וודאי לא מדובר על שעת השמד ועל "מלחמת הדת היהודית עם העולם", מדובר פה במלחמת דעות  בתוך העם היהודי, וגם יהודים אחרים לא מנסים לנו לעבור על דתינו ח"ו, הם רק רוצים לקבל לגיטמציה לדעות שלהם. נכון שזה גם בעיה, אבל אין פה מלחמה שהם מנסים להעביר אותנו על דתינו, ולכן וודאי שאין פה גדר של שעת השמד כפי שאתה אוהב להקצין את זה, ולכן כל מה שכתבת נדחה מעיקרו.

מה זה ביבי היה מתקפל? מי גילה לך רז זה? מאיפה אתה כ"כ בטוח? וגם אם כן, יכול להיות שהיו להם שיקולים שלא על זה שווה להילחם, כי אחרי זה במינויים ובשאר הדברים ביבי יזכיר להם את הויתור שלו בעניין הזה, וזה היה מוריד בדברים אחרים. ההצגה של הדברים בצורה כזו חד-משמעית ופשוטה אכן יותר קלה ונוחה, אך לא בהכרח האמת. ואנחנו כיהודים שהולכים בדרכי ה', מנסים להגיע אל האמת.

שכוייח

..נעה ונדה

אף פעם לא נכון לתקוף לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

לגופו של עניין עמדת היהדות היא לאהוב כל יהודי על עצם היותו נשמה א-לוהית, אבל כן לשנוא את המעשים הרעים. כמו שאנחנו לומדים מאברהם אבינו שהתפלל על אנשי סדום, עיין כאן: https://www.yeshiva.org.il/midrash/6368.

אמיר אוחנה לא תועבה ח"ו, הוא אדם טוב. אבל הרעיון שמאחורי הלהט"ב מאיים נגד התפיסה היהודית-שמרנית הבסיסית ביותר. אז כן, הרעיון "תועבה" אם תקרא לזה ככה, אבל לא האדם.

הרב אליעזר מלמד הוא לא תועבה ח"ו, אבל לתת לגיטימציה לזרם הרפורמי זאת תועבה, כי הרפורמה נלחמת בדת (זה לא עוד זרם ביהדות, השיעור העצום של נישואי התערובת אצלם זאת עובדה קיימת. הם לא משמרים את היהדות, הם משמידים אותה).

הבת של גדעון סער היא לא תועבה, אבל ההתבוללות מחסלת את העם היהודי.

כל הזמן תוקפים לגופו של אדם. כל הזמן.די שרוט
זה לא יותר ממכבסת מילים "אני לא שונא את אמיר אוחנה. אני שונא את המעשים שלו" כשכל רעשי הרקע סביב הנושא הזה הוא תועבה תועבה תועבה.

ובכל נושא אחר אותו דבר. בכל דת אחרת אותו סיפור. זה לא ייחודי לנו היהודים.
שום דבר אישי. האיש מלח הארץ. אבל...אוהב העם וא"י 3

...."וְאֶת-זָכָר--לֹא תִשְׁכַּב, מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה:  תּוֹעֵבָה, הִוא."

זה מפי הגבורה. זה לא ממני. ברור שזה לא ענייני לשפוט את דרכי התנהגותו של יהודי אבל כאשר הוא עומד בראש מוסד שנקרה "כנסת ישראל" אותי זה מקומם. מצידי שישנו את השם של בית הנבחרים של מדינת ישראל. יותר מקומם ההתיחסות לדבר של חברי הקואליציה ובוחריהם לדבר.

ברמה שלנו זה באמת מכבסת מילים..נעה ונדה
תרשמי בגוגל "הרב שמואל אליהו להטבים".די שרוט
תראי באיזו צורה הוא מתבטא כלפי זה באופן כללי.

אף אחד לא צריך ש"יאהבו אותו אבל יסלדו מהמעשים שלו". זה לא עוזר בשום צורה. זה אותה הגברת בשינוי אדרת של גופו של אדם בעטיפה של ממתק. אבל העטיפה שקופה.

תחשבי שאת אמא לילד. הילד צייר ציור שלך ומראה לך. זה כמו שתגידי לו "אני אוהבת אותך אבל הציור שלך מכוער". זה יפגע בילד אפילו שאמרת לו שאת אוהבת אותו.
..נעה ונדה

אז אתה טוען שאדם צריך לכופף את הערכים שלו כדי לשמור על רגשותיו של האחר שחושב אחרת?

באמת.

בכלל לא. זאת בדיוק הקונספציה שדתיים שבויים בהדי שרוט
אף אחד לא צריך לכופף שום ערך. הרצון האמיתי הוא לחיות ביחד זה לצד זה ובכלל לא זה על חשבון זה.

אנחנו חיים טוב מאוד ביחד עם מחללי שבת. ברגע שיקום קמפיין "מחללי שבת הם תועבה (המעשים שלהם כמובן, לא הם)" את תראי מצעדי גאווה של מחללי שבת לא פחות ממצעדי גאווה של להטבים.

מה הבעיה לצאת בקמפיין חיובי?

קמפיין שיגיד משהו כמו "טוב, אנחנו דתיים, אנחנו לא מאמינים באורח חיים כזה כי התורה אוסרת עלינו, אבל זה לא סותר את החיים שלנו ביחד כי אחים אנחנו. היינו מעדיפים שתבחרו באורח חיים קרוב יותר ליהדות אבל גם אם בחרתם באורח חיים שונה, נדע לחיות ביחד". כמובן שזה צריך לעבור ישיבת קריאטיב

בלי "בהמות" בלי "תועבה" בלי "לא נורמלי" בלי "בושה וחרפה" בלי "סוטים".

אגב, גם מהצד השני צריך להפסיק קמפיין אנטי-דתי כן? לא חסר להם במה להשתפר.

אבל בסוף צריך לתת לכל אחד את המרחב הראוי לא, אין מה לעשות. אתם לא תעלימו מכאן להטבים ולהטבים לא יעלימו מכאן אתכם.
אתה צודק לגמרינעה ונדה

הוא צודק אבל זה לא קשור....אוהב העם וא"י 3

....תפקיד יצוגי אסור בהחלט בראש כנסת ישראל על ידי איש שעושה מעשה תועבה ביום יום. זה בטח לא המקרה של להתיפיף ולשחק אותה ליברלי פתאום.

רוב היושבים בכנסת ישראל עושים מעשי תועבהנעה ונדה

לא בפרהסיה ולא בגאווה....אוהב העם וא"י 3

.... למה לא להודות בפה מלא שהמינוי הזה הוא פשוט בושה.

..נעה ונדה

אתה מכיר ח"כ חילוני אחד שמסתיר את זה שהוא אוכל טריפות? מתבייש בזה?

די עייפתי את רוצה בהמה בראשות הכנסת.....אוהב העם וא"י 3

....שיבוסם לך.

צחוק הגורל סמוטריץ קרא להם בהמות עכשיו הוא יראה בהמה מול עיניו כהוא ישב בכנסת.

הוא לא קרה להם בהמות הוא רק הגחיך את מושג ה"גאווה"נעה ונדה

לדעתי החילונות היא גרועה לא פחות מתנועת הלהט"ב. אם קיבלנו את מציאות החילונים בלית ברירה (בלי לתת לדרך שלהם שום לגיטימציה כמובן), אין סיבה שלא נקבל בלית ברירה גם את הלהט"ב (בלי שום לגיטימציה) ולא נחרים אותם.

זה מה שחשבתי גםטוב שם

אבל מצד שני מצאנו מקרים שהחמירו יותר על מצוות מסוימות לא כי חמורות יותר מצד האמת, אלא כי הדור הה חלש בהם (למשל רכיבה על סוס בשבת).

אתה בעד להחרים את החילונים?נעה ונדה

לא זה כוונתיטוב שם

כוונתי שגם חשבתי כמוך שאין לחלק בין מחללי שבת לבין עושי משכב זכור.

אלא שאח"כ חשבתי שאולי כן יש חילוק, כמובאר.

..נעה ונדה

אני חושבת שזה היה אתה שפירטת את כל העברות שנאמר עליהם תועבה בתורה? ובערך כל חילוני ממוצע עובר עליהם..

נקבל ברור אבל לא במשרה יצוגית....אוהב העם וא"י 3

..... ובמיוחד לא לאדם שמתגאה בזה. מי שמתיחס לזה בשוויון נפש כלומר "נקבל בלית ברירה גם את הלהט"ב (בלי שום לגיטימציה) " משקר את עצמו.

זה לא כמו חס וחלילה שהבן שלך כזה ואתה בכל זאת חייב לקבל אותו זה בפרוש סטירת לחי לתורה ולאמונה שלך בתור יהודי ביחוד שהוא נושא על דגלו את הרעיון שמדינת ישראל היא מדינה יהודית ולא מדינת כל אזרחיה.

רוב שרי הממשלה הם חילונים. איך אתה מקבל את זה??נעה ונדה

שר זה תפקיד ביצועי ולכן....אוהב העם וא"י 3

לטובת הציבור חשוב שיבחר למשרה האיש המוכשר ביותר ללא קשר למין דת או גזע. היה לנו כאן מנהל בית ספר גוי בית ספר יהודי של חבד. אין בעיה.

מכוון שיושב ראש כנסת ישראל הוא תפקיד יצוגי לכן עלינו להימנע מלתת תפקיד כזה  ליהודי שעושה מעשה תועבה ביום יום ועוד מתגאה בזה בפרט שאנו מצהירים שמדינת ישראל היא מדינה יהודית.

יש בזה זלזול בשם הקדוש כנסת עם כל הקרולוטציה ההסטורית של המילהׁ( בית כנסת,כנסת גדולה וכדומה).

מה יגידו הגויים? שהיהדות מקבלת בשוויון נפש משכב זכר. תחשבי על זה יש פה סממן של חילול השם.

כשנציג ישראל באירוביזיון קוקסינל זכה במקום הראשון אנשים כאן גויים התפלאו איך מדינת היהודים שולחת קוקסינל ליצג אותה בתחרות. כמובן שהם הסתכלו על זה בצורה חיובית  והבינו שהיהדות היא משהו יותר ליברלי ולא חשוך כמו האיסלם אבל תביני בדוגמא הזאת את ההשלכות למינוי היצוגי.

לבסוף אני אחזור שוב על דברי:

יותר מקומם אותי ההתיחסות  של חברי הקואליציה ובוחריהם למינוי הזה. זה צביעות וגלגול עיניים לשמו.

את מי היית רוצה לראות כראש הממשלה? (ריאלית)נעה ונדה

יועז הנדלאוהב העם וא"י 3

יועז הנדל?נעה ונדה

מה יגידו הגויים? שהיהדות מקבלת בשוויון נפש אדם שכנראה עובר על איסורי עריות חמורים לא פחות ממשכר זכר?

ממש לא יודע על מה את מדברת.אוהב העם וא"י 3

זה היה ציטוט שלך עם קצת שינויים..נעה ונדה

אני לא יודעת כלום על חייו הפרטיים של יועז הנדל, אבל בתור אדם חילוני הוא בוודאי עובר על איסורי תורה חמורים מאוד.

לא שאני מסכים איתו....תות"ח!

אבל יש הבדל עקרוני מאוד בין איסורים שאדם עובר בחייו הפרטיים, לבין חטא בפרהסיה. חז"ל אומרים שנגזר הדין על דור המבול כי כתבו כתובה לנישואים עם חיות. כל עוד היו עוברים על האיסור, עדיין לא נגזר, ברגע שהפכו את זה לממוסד, זה הדבר הכי נורא. וכן בסדום, מכיוון שהיו להם חוקים קבועים לאיסור על חסד ועוד חוקים נוראיים, על זה נגזר דינם. וחוץ מזה, שאיסור נדה הוא פחות מאיסור משכב זכור, שהתורה קוראת לו תועבה, ומצמידה את זה למצרים: "כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשון וכמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה לא תעשון ובחוקותיהם לא תלכו". רק מזכיר שכתוב שגדשה סאתן (עברו את מכסת החטאים) של שבעת העממים עד שהוכרתו מן העולם, והיה להם דין כמו של עמלק. בקיצור, זה דבר מאוד הזוי שגם נגד הטבע, לעומת איסורים אחרים שיש עליהם לימוד זכות של "חוטא לתיאבון". פה מדובר ברוב המקרים על הרשעה, כי זה מנוגד לטבע האדם, וגם ברור לעיניים החיצוניות שזה דבר שהוא רק תאוות ודברים לא טובים, לעומת קשר בריא ונורמלי, ורואים בעין שקשר זה מביא חיים לעולם וזה לא מביא חיים לעולם. זה דבר שהוא ברור ופשוט לכל בר דעת. לכן, הסנגור על זה הרבה יותר קשה.

בכל מקרה, לא באתי להצדיק את דעתו, רק באתי לומר שמה שהשבת לו לא נכון.

..נעה ונדה

דרך החיים החילונית היא בהחלט חטא בפרהסיה. זה לא שיועז הנדל "נפל" באיסורים כאלו ואחרים, הוא עובר עליהם כחלק מהשקפת עולם מפורסמת ומתריסה. וכמובן שהוא לא עובר רק על איסור נידה..

נטיה הפוכה אמנם סותרת את טבע האדם, אבל לאנשים האלו באמת יש משיכה הפוכה. זאת עבירה לתיאבון בדיוק כמו שכל חילוני חוטא לתיאבון.

זה לא נחשב לתיאבוןטוב שם

טוב, לדעתי כן..נעה ונדה

יש כאן גם עניין של התרסה, אבל ממש לא רק.

זה לא ענין של דעהטוב שם

תסתכלי בכסף משנה פ"ה הלכות רוצח.

או במחלוקת בין הרשב"א לרא"ה בריש הלכות טריפות.

תסלח לי אבל אני לא מבינה במקורות שהבאת😅נעה ונדה

....תות"ח!

לא ידוע לי שרוב האנשים "גאים" בכך שהם מחללים שבת או עוברים איסורים נוספים. דרך החיים החילונית אמנם היא לא "חטא בסתר", אך היא גם לא גדר של פרהסיה (אולי במצבים מסויימים לגבי עבירות מסויימות כן, אך באופן כללי לא....). השקפת העולם של החילוני איננה "מפורסמת ומתריסה", תפיסתם נובעת מחוסר ידיעה באמת, מה שנקרא: "תינוקות שנשבו", ובדר"כ הם בכלל לא מודעים לדרך של הדתיים, ופשוט חיים את החיים שלהם ו"זורמים". (לא שהם לא חושבים בכלל, אבל בדר"כ הספרות החילונית איננה מאתגרת את עצמה בטענות וכדו'...ויותר עסוקה בתיאור החיים באופן ספרותי....). ועוד, החילוני לא בא כנגד הדת, אלא בא ומחזק את דעתו ושיטתו כדי שיוכל לחיות בכיף בלי מחוייבות, אין לו מטרה הפוכה ונגדית להתריס, בעוד גדר פרהסיה זה לעבור על דבר בדווקא ובאופן מפורסם. המציאות פעם הייתה שכולם שמרו על אורח חיים דתי, ואז מי שעשה עבירה ופרסם אותה מעשיו העידו שעושה את זה לשם התרסה, אך היום שיש ציבור חילוני שלם, העובדה שהוא "מפרסם" את מעשיו אינה מעידה בהכרח שהוא מתריס, אלא עושה את זה כדי שיוכל לחיות את חייו בלי מצפון ויותר מדי ספיקות.

זה שיש להם באמת משיכה הפוכה, לא סותרת את העובדה שהביקורת על הדרך הזאת הרבה יותר גדולה. לדוגמא, אם אדם באמת נמשך לרצח, לא סותרת את העובדה שיש לי עליו הקפדה מאוד גדולה, כיוון שצריך להבין באופן ברור שזה לא מוסרי באף צורה, ושהוא צריך להתגבר על היצר שלו והמשיכה שלו באמת לרצוח. כמו כן, אע"פ שיש להם משיכה באמת, הם צריכים להבין שזה דבר הזוי ונגד הטבע, וממילא גם הרוב שיכולים לגלות שבאמת יש להם משיכה גם לבני המין השני יעשו את זה וישנו את זה, ומי שלא כי נולד כך שיש לו משיכה רק לבני המין שלו, יתגבר על יצרו כמה שיותר, וגם אם ח"ו ל"ע יחטא, לא יפרסם את זה ויתבייש בזה. הציפייה במקרה הזה הרבה יותר גדולה, ולכן הביקורת ממילא הרבה יותר גדולה כשלא עומדים בציפיות.

(אין כמעט עבירה שאינה לתיאבון, בדר"כ הטעויות במחשבה באופן בלתי מודע הינן בשביל שהאדם יוכל גם להתנהג באופן מסויים כך או אחרת, ברובד השכלי העליון וודאי שהאדם טהור ושם לא יחטא, כי אם בשביל לגייס את אותה מחשבה לצורך התאוות. השאלה היא האם אותה עבירה נבעה מלכתחילה רק בגלל תאוות, או שהיא מתחילה מחטא במחשבה. מכיוון שלפני לא הרבה שנים לא היו הרבה הומואים, זה בהכרח מורה שהתרבות והתפיסה המחשבתית שהייתה וחלחלה אלינו, היא זו שהביאה גם את התוצאות המעשיות שלה, ועיקר החטא הוא במחשבה ובתפיסה התרבותית. ועוד, בתאוות של העולם המערבי יש נק' זכות, שזה דבר טבעי ונורמלי בעיקרו, ורק האופן שבו הם מופיעים את זה הוא לא טוב, אך המשיכה לאותו מין היא פסולה לגמרי, אין לה בכלל הופעה טובה, ולכן עצם הקיום שלה אין לו נק' זכות כמו שיש לחילונות הרגילה. ועוד, התרבות החילונית איננה גאה באיסורים שהיא עוברת, זה לא אידיאל מבחינתה, מה שכן אידיאלי זה אהבת החיים, אהבה וכו'...שאלו דברים שגם אנחנו אומרים שהם טובים, וכל החטא הוא רק ביישום אותם ערכים שהם מדברים עליהם. לעומת פה שיש גאווה בעצם האיסור....).

..נעה ונדה

זה תלוי. יש חילונים מאמינים שחוטאים לתיאבון, יש חילונים בלי אידיאולוגיה שחוטאים לתיאבון, ויש מי שמנמקים את דעתם המנוונת בק"ן טעמים. על אלו האחרונים אני מדברת. אנשים כדוגמת יועז הנדל, ליאור שליין, יאיר לפיד ודומיהם הם אנשים רהוטים מאוד, שמאחורי דרך החיים שלהם עומדת השקפת עולם מבוססת. כל אדם מושפע מהסביבה שגדל בה, אבל זה לא סותר את הבחירה שלו לא רק להמשיך ולדבוק בה, אלא גם להטיף אותה כאחרון כתבי הארץ.

(כיום באמת רוב החילונים רק ממשיכים את אורח החיים שנולדו אליו, אבל ראשוני החילונים היו הוגי דעות כמו ביאליק, אחד העם, א. ד. גורדון ודומיהם, ויש להם צאצאים אידיאולוגיים עד היום).

אתה צודק שהקושי האמיתי שלהם לא פוטר אותם מהמחויבות להלכה ולמוסר בכלל.

המשיכה לאותו מין היא קושי נפשי/רגשי שבוודאי יש לו תפקיד בעולם בעצם ההתגברות עליו.

ההתרבות היום של הלהט"ב היא פיקציה. תוצר של לחץ חברתי או קושי רגשי שלא מטופל בגלל הגישה הפסיכולוגית הפוסטמודרנית המעוותת.

בסדר...תות"ח!

לגבי יועז הנדל אפשר לומר שהוא לא תינוק שנשבה.

אך לא דחית את מה שאמרתי שיש על זה פחות ביקורת כיוון שמדובר על משהו שנגד הטבע, לעומת הדת שזה לא דבר בהכרח טבעי ובסיסי כ"כ שפשוט לכל בר דעת במושכל ראשון.

ועוד, נגיד שלגבי כל מיני מצוות אחרות יועז הנדל מנמק בק"ן טעמים, אך אני לפחות לא יודע שיש לו ק"ן טעמים מדוע הוא לא שומר שבת. מצידו אין הו"א. דהיינו, זה נובע מחוסר מודעות, לא שהוא התייחס לזה, והכריע שכך ולא כך. לכן, לעניין חילול שבת אין הוא נחשב כעובר בפרהסיה. שאר העבירות שחילוני עובר אינן כ"כ חמורות, לעומת חילול שבת ומשכב זכור, שעל משכב זכור נאמרה תועבה, ואלו אחד הדברים שגורמים לארץ להקיא את מי שיושב עליה. (הכוונה היא להראות את החומרה של זה....).

..נעה ונדה

לאנשים שהזכרתי ולדומים להם אולי אין ק"ן טעמים לכל מצווה ומצווה בתורה, אבל בהחלט יש להם הרבה יותר מזה לגבי התורה בכללותה. הם כופרים בפרהסיה. הם מזלזלים בכבוד התורה בפרהסיה. חילול ה'!

טוב...תות"ח!

אני לא יודע אם את באמת מאמינה במה שכתבת או שזה היה דמגוגיה....

מכיוון שאני מסכים שאין חילוק עקרוני, לא מצאתי לנכון להגיד בוודאות שעדיף להוריד את אמיר אוחנה. אבל וודאי שיש הבדל, ועל זה עמדתי, שחילול שבת זה דבר שמצריך עיון יותר רציני וגבוה, לעומת הלהט"ב שזה דבר פשוט לכל בעל שכל שזה נגד הטבע ונגד ההגיון הבריא האנושי...

..נעה ונדה

כן אני מודה שזה היה קצת דמגוגי..

אבל אני חושבת שהעובדה שחילול שבת נשמע יותר הגיוני מלהט"ב לא הופכת את חילול השבת לקביל יותר.

למה לא?תות"ח!

שוב, וודאי שעל הכל יש לנו ביקורת, אבל השאלה היא מה רמת הביקורת. הטעות שיש ללהטבי"ם היא הרבה יותר חמורה ושורשית, וקשה הרבה יותר להגיד על אנשים כאלו: "אנוסים", מאשר מחללי שבת, ששבויים בתפיסת עולם מסויימת שלפיה אין בזה בעיה, וכך חונכו וכו''....לעומת הלהטבי"ם שגם התרבות היום לא אומרת שזה הדבר היחיד, אלא יש כאלו ויש כאלו, אז בסוף זו בחירה של הפרט להיות כזה, ולא שהחברה דחפה אותו לכך ולא נתנה לו אפשרות אחרת, וגם אם יש לו חינוך כזה, אני הרבה יותר יצפה ממנו להבין שזה נגד הטבע ולהבין שזה הזוי ולא נורמלי.

..נעה ונדה

חילול שבת זה כפירה בעיקר!

להט"ב זה בסה"כ עבירה לתיאבון.

אנשים לא מקיימים יחסים עם בני מינם כדי להתריס, הם עושים את זה כי זה פשוט כיף להם. וכן - הם שבויים בתפיסת עולם שהכל מותר, אז הם יעשו מה שבא להם ושאף דתי לא יעז להתנשא עליהם ולומר שהם חולי נפש.

מה זה להיות נורמלי בכלל בעולם הפוסטמודרני? הנורמה היא פשוט לשבור כל מוסכמה הכי בסיסית שיש. אין אלוקים. אין אמת. אין וודאי. יש רק אותי ואת צורת החשיבה שתהליך אבולוציה עיוור הכתיב לי.

איזה עולם מסכן.

וואי, אני פשוט לא אוהב את הציניות והדמגוגיה הזאת..תות"ח!

באמת....אין לי בעיה במשפטים חריפים, אבל רק אם האדם מאמין במה שהוא אומר, לא לכתוב סתם דמגוגיות. לא שאין מקום קצת להחריף, אבל לכתוב משפטים שלמים בצורה חריפה כשאת לא מאמינה בכלל במה שאת אומרת, לא יודע, צורם לי...אבל לא משנה, נשיב לגופו של עניין....

חילול שבת זה לא כפירה בעיקר. אדם שמחלל שבת בימינו זה אדם שאין לו כוח לשמור על כך וכך וכו'....ולא עושה את מצוות השבת החיוביות או כי אין לו כוח, או כי הוא בכלל לא מבין מה העניין, אין פה אף התרסה. מה שהם עושים בחדרי חדרים זה לא בהתרסה, מה שהם מצהירים בריש גלי שהם כך וכך, זה וודאי נגד השכל וההגיון. מדובר על תפיסת עולם שהאדם גאה בכך וכך, ולוקח את התפיסה והשכל לאשר את מעשיו. נכון שוודאי שיש פה גם את העניין שהוא תופס כך כי יותר נוח לו ואין לו כוח להשתנות וכו'....אבל וודאי שזה הרבה יותר חמור ואין פה רק לתיאבון.

טוב, לזה אני אפילו לא אגיב....

..נעה ונדה

מצטערת.. לא התכוונתי לזלזל. זה בא מכאב. כואב לי היחס הכללי ללהט"ב של הרבה מהציבור הדתי.

רק אתמול קראתי כאן בערוץ 7 את המכתב שפרסם יאיר שרקי והתגובות כאבו לי מאוד. שרקי כתב בכבוד, הוא אדם מאמין, שומר מצוות, שסובל מבעיה לא פשוטה שמקשה מאוד על ניהול חיים נורמליים. אבל! הפוסטמודרניזם מקדש את הטבע הבהמי, והיהדות מקדשת את העמל וההתקדמות התמידית. תנועות הלהט"ב מנסות להפוך אותנו לחסרי אונים, שבויים של הדחפים ונסיבות החיים שלנו. אם המכתב הזה נועד כדי להכשיר נישואים שלו בעתיד עם גבר הוא נכשל.

מה שאני מנסה לומר זה שרובו ככולו של הציבור החילוני שבוי בתפיסת העולם זאת. כל החיים שלהם נסובים סביב סיפוק יצרים. מרדף מתמיד אחרי כח, כסף, כבוד, נשים, אוכל. פה ושם גם קצת לקחת מהדברים הכייפים של המסורת (קראתי פעם את הספר "חזרה בלי תשובה" של מיכה גודמן.. הוא מתאר בצורה המושלמת את החיים דתיים מתוך תפיסת העולם הזאת. ספר מחריד).

בעולם כזה אין שום הבדל בין חילול שבת, אכילת טריפות, גילוי עריות ולהט"ב, כי הכל נובע מ"בא לי". אז לא "בא לי" לשמור שבת, זה בדיוק כמו "בא לי" לקיים יחסים חד מיניים.. המניע הרעיוני הוא זהה.

ה"גאווה" המוחצנת באה רק כדי לחפות על הבושה הפנימית.

דרך אגב, זה לא כ"כ מופרך כמו שאתה אומר. רוב בני האדם נולדים עם משיכה לשתי המינים ברמה כזאת או אחרת וזה נקבע לכאן או לכאן לפי נסיבות החיים והנורמה המקובלת, כך ראיתי במאמר של הרב ראובן פיירמן בעולם קטן לפני כמה שנים. היום זה ה"טרנד", אז ילדים נורמליים מבינים שהאופציה השנייה, המנוגדת לטבע העולם, גם היא לגיטימית.

אפריד רגע בין הנסחפים בטרנד לבין המיעוט שבאמת סובל מהבעיה - הוא לא פטור מעבודה. תירגעו לכולנו יש ניסיונות, לא רק אתם נדפקתם.

....תות"ח!

אז תגידי את מה שאת כותבת לאותם אנשים מהציבור הדת"ל. אני לא כך.

זה שבתפיסת העולם שהם מציירים לעצמם המניע הרעיוני הוא זהה לא אומר שזה הדבר שהיה אמור להביא את האדם לבין ש"זה כבר שגעון". אם זה הקש שישבור את גב הגמל ואת כל התפיסה שלו, כי אם זה לא נכון, הכל לא נכון, אדרבה. אבל אפילו אם האדם לא יגדיל לעשות ולהבין כך, אני מצפה ממנו שלזה לא יתכחש. הרמב"ם במורה נבוכים חלק א' בסופו יוצא כנגד תפיסת ה"מדברים" (חכמים מוסלמים) שתפסו שהטבע לא רציף וכל שנייה ה' מחדש אותה מחדש, ובעצם המציאות היא לא כמו סרט וידאו רציף, אלא רצף תמונות שחוברו ולכן הם נראות לנו כמציאות רציפה, ולכן אין טבע וכו'...ומכאן הם רצו להוכיח את מציאות ה'. הרמב"ם יצא על התפיסה שלהם, ואחד הדברים העיקריים במה שהרמב"ם האשים אותם זה בכך שהם הולכים נגד המוחש ונגד המציאות שברורה לעין. גם אם הסברות שלהם מבחינה פילוסופית מסתדרות, כי הם מסבירים הכל לשיטתם, והרמב"ם נגיד מראה שזה לא נכון, אז הם יענו, כן, זה כי כך נראה לך, אבל הכל בעצם הוא עבודה בעיניים. הם מבטלים את המוחש. גם לעניינינו, ביטול הטבע הוא הרבה יותר נורא מביטול רעיונות רוחניים באופן מהותי. גם אם לשיטת המדברים הכל פילוסופי גם, בסופו של דבר תפיסת העולם שלהם הכחישה את המוחש, והיו צריכים להבין שהתפיסה שלהם בתיאוריה היא נחמדה, אבל היא פשוט סותרת את הטבע והמציאות.

יפה, אז את מודה שמלבד אותו מיעוט וודאי שעל כולם יש ביקורת. אגב, שמעתי ממישהו (כלי ראשון) שיש פסיכולוג שעוסק בעניינים האלו וגם בפועל הצליח להביא אנשים כאלו להקמת משפחה, והוא טוען שבסוף הכל אפשר לשנות, וגם האחוזים הקטנים שכביכול לא יכולים להשתנות, אם הם יעבדו מאוד קשה, הם יוכלו להשתנות, כי בסוף הכל נגרם מאיזו נטייה נפשית של האדם שהוא לא מסוגל לתת אלא רק לקבל, גם אם באופן המודע הוא נחמד ונותן וכו'...בתת מודע יש לו פגם בעניין הזה, אלא שיש מצבים קיצוניים שמצריכים כוחות נפש אדירים כדי לשנות את זה ולפתור את זה.

לא הבנתי את המשפט האחרון....

..נעה ונדה

זה מעניין מאוד מה שאתה אומר.. אני מבינה. קיבלתי. גם אם תפיסת העולם שלהם בכללותה מוטעית, כשהיא מגיעה לביטול של דרך הטבע הכי פשוטה וברורה הביקורת גדלה הרבה יותר..

לגבי הפסקה השנייה - כמובן שלא באתי להכשיר את הלהט"ב, כמו שלא באתי להכשיר את מחללי השבת. אני מסכימה איתך לחלוטין, זה בדיוק מה שאמרתי במשפט האחרון שגם המיעוט שסובל מהבעיה באופן הכי עמוק ושורשי, גם הוא לא פטור מלעבוד על עצמו ולצאת מזה. אין דבר כזה ניסיון שאי אפשר לעמוד בו.

תות"ח!אחרונה
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ט בשבט תשפ"ג 00:57

שמח לשמוע....

כן, לא באתי לסתור דברייך, רק הוספתי....

נ.ב. זה מתקשר לסוגייה במסכת מכות במחלוקת האם אומר מותר אנוס (מההקשר הכוונה שהוא קרוב לאנוס...) או קרוב למזיד. התוס' שם מסביר מדוע שיהיה קרוב למזיד ואומר: "שהיה לו לעיין ולא עיין".

כל יהודי חילוני הוא בגדר תינוק שנשבה חוץ....אוהב העם וא"י 3

.... מאומו ואתאיסט.

..נעה ונדה

אני אדבר רגע רק על אלו שבאמת סובלים מההפרעה ולא רק נסחפים אחרי הטרנד של הלהט"ב (אולי גם לנסחפים זה יכול להתאים) - אם קשה לאנשים נורמליים להבין את פשר ההפרעה הזאת, זה לא סותר את זה שהצורך שלהם למלא את התאווה שלהם הוא בדיוק כמו כל צורך טבעי של כל אדם למלא את התאווה שלו. הם נולדו לעולם שבו הכל אפשרי והכל מותר, אין אמת אחת ואין מוסר אחיד, אז כן. הם תינוקות שנשבו לא פחות מחילונים אחרים.

כל עוד זה נעשה בצנעה והם מודעים...אוהב העם וא"י 3

.... לאנומליות שבדבר. לא מקימים משפחה רק בגלל שהם יכולים למצא אם פונדקית ולא מבקשים זכויות של זוג נשוי. אגב הם לא תנוקות שנשבו הם אנוסים. הבעיה שרובם ככולם מתגאים בזה ויוצאים לחוצות להראות את הסטיות שלהם.

..נעה ונדה

גם החילונים האתאיסטים (כדוגמת יועז הנדל אתאיסטים מצייצים - שר התקשורת יועז הנדל Amir Schiby https://twitter.com/Schiby1 | פייסבוק) לא בדיוק מסתירים את העיוות שלהם..

אז אם הוא אתאיסט מוצהר אז אין מצב....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י' בשבט תשפ"ג 15:17

...שהוא יהיה ראש ממשלה. אגב לא כל מי שנוסע בשבת הוא אתאיסט. אף פעם לא שמעתי שהוא הצהיר שהוא אתאיסט.

כשהייתי גר בארץ גם אני בעוונותי נסעתי בשבת . פשוט לא גדלתי בבני ברק או אלעד או יד בנימין אבל אף פעם לא ראיתי את עצמי כאתאיסט. כאן בגלות האמיתית הישראליות מפנה את מקומה ליהדות. עכשיו חזרתי מהתוועדות של חבד. איזה אידישקייט איזה תענוג. בארץ בחיים לא הייתי יכול להעריך את התענוג הזה. ואני לא היחידי במצב הזה. לעומת זאת בני שגידלתי אותם לתורה ומצוות גרים כיום בארץ ונעשים יותר חילוניים.

אתה מתכוון שעדיף לגור בחו"ל?🤔נעה ונדה

די אירוני, בהתחשב בעובדה שקוראים לו אוהב העם וא"י.תות"ח!

סליחה, מה כאן אירוני?אוהב העם וא"י 3

לאף יהודי בעולם אין מונופול על אהבת ארץ ישראל ועם ישראל.

אתה מציין בכרטיס האישי שלך : "שאין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתלמוד תורה".

אז כדאי שתדע שמימי לא עסקתי בתלמוד תורה כמו שאני עוסק בזה כאן בגלות ויש כמוני רבים וטובים כמו שנאמר "ותלמוד תורה כנגד כולם"

לא בכדי יצירות קודש מפוארות רבות נכתבו בגלות.

....תות"ח!

לא אומר שיש מונופול, אדרבה, אני רוצה שגם אתה תאהב את הארץ והעם בשלימות (ולא שאני מתיימר לאהוב בשלימות...), אבל כשאתה אומר שאתה אוהב, ומצד שני אתה מדבר בגנות ארץ ישראל, זה מעיד על חסרון באהבת הארץ והעם.

"(ירמיהו יג, יז) ודמע תדמע ותרד עיני דמעה כי נשבה עדר ה' אמר ר' אלעזר שלש דמעות הללו למה אחת על מקדש ראשון ואחת על מקדש שני ואחת על ישראל שגלו ממקומן ואיכא דאמרי אחת על ביטול תורה בשלמא למאן דאמר על ישראל שגלו היינו דכתיב כי נשבה עדר ה' אלא למאן דאמר על ביטול תורה מאי כי נשבה עדר ה' כיון שגלו ישראל ממקומן אין לך ביטול תורה גדול מזה" (חגיגה ה"א עמ' ב'). (https://www.yeshiva.org.il/ask/61956).

אני ב"ה זכיתי ללמוד תורה בארץ, כמה בחורים, כמה עוצמות, כמה אפשרויות של בחירת ישיבות, כמה ריבוי תורה. בטוחני שאין כזה דבר בחו"ל. היום המצב ב"ה הפוך, התורה בפריחתה ובשיאה בארץ, לעומת זאת בחו"ל הרבה פחות, וההתבוללות שם נוראה. האפשרות לחיות שם חיים יהודיים כמו שצריך כמעט לא אפשרית. לעומת זאת בארץ המדינה עצמה יהודית ואפשר להסתובב חופשי בגאווה כמעט בכל מקום בארץ בלי בעיה, המדינה תומכת במוסדות תורה ומתקצבת אותם.

הגמרא בכתובות ק"י עמ' ב' אומרת: "ת"ר לעולם ידור אדם בא"י אפי' בעיר שרובה עובדי כוכבים ואל ידור בחו"ל ואפילו בעיר שרובה ישראל שכל הדר בארץ ישראל דומה כמי שיש לו אלוה וכל הדר בחוצה לארץ דומה כמי שאין לו אלוה שנא' (ויקרא כה, לח) לתת לכם את ארץ כנען להיות לכם לאלהים וכל שאינו דר בארץ אין לו אלוה אלא לומר לך כל הדר בחו"ל כאילו עובד עבודת כוכבים וכן בדוד הוא אומר (שמואל א כו, יט) כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה' לאמר לך עבוד אלהים אחרים וכי מי אמר לו לדוד לך עבוד אלהים אחרים אלא לומר לך כל הדר בחו"ל כאילו עובד עבודת כוכבים". זה מוסבר ע"פ הרמב"ן שמביא מהמדרש כבר שהמצוות בחו"ל הן משום "הציבי לך ציונים", לעומת המצוות בא"י הם חיקוי לדבר האמיתי, כמו אשה ששמה תכשיטים עליה כדי שזה יהיה רגיל עליה. (זה המשל שמופיע במדרש....).

טעות!!!!אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י"ט בשבט תשפ"ג 00:33

אם אתה חושב שלדבר בגנות ממשלה או מנהיג או קבוצה פוליטית (למרות שאני בטוח שאתה מודע שלא, רק שלך ולכמה מחברי הפורום הנכבד נוח להציג את הדברים בצורה שכזאת) זה לדבר בגנות הארץ והעם אז לך יש בעיה. 

מנהיגים שנבחרים על פלטפורמה של ימין על מלא והכוונה יותר נחישות בישוב ארץ ישראל וחיזוק ההרתעה של השלטון היהודי בארץ ישראל ודבר ראשון מנסים ללשנות סדרי עולם דווקא בתחום המשפט לפני הכל, דבר שגורם פירוד בין היהודים וחיכוך ידים בשמחה אצל אויבינו.

מצד שני משהים כל פעילות נחושה בנושא ההרתעה (צעדים בחומש לדוגמא זה שמחת עניים)

בקיצור ממשיכים לתת רוח גבית לאויבנו, כנגד מנהיגים אילו אני מוחה.

אתה וחבריך מספיק פקחים לראות את התופעה הזאת אבל נוח לכם להתעלם ולגלגל עינים בגלל תקציבים ומשרות זה הכל.

שכחת שאת ירמיהו הנביא רוב העם גינה כאשר הוא יצא בדבריו החריפים כנגד מלכי יהודה?

לא סתם הוא נקרא נביא הזעם. קבוצות יהודים קטנות שמעו לנבואות שלו וגלו מרצון לפני החורבן החזוי.

בקיצור אין לך זכות לפקפק בקשר ובאהבה שלי לארץ ישראל ועם ישראל בכל אתר ואתר

....תות"ח!

אם אתה חושב שעם ישראל נגמר בחב"ד ותו לא, אז חבל מאוד, אבל זה לא עם ישראל. לא דיברתי על הביקורת שלך על הפוליטיקה, דיברתי על מה שכתבת שיש יותר תורה ויראת שמים בחו"ל, שמלבד שזה לא נכון באף צורה, זה לא פחות מהוצאת דיבה ולשון הרע על הארץ- חטא המרגלים. בלי קשר לדיון שהיה לנו על פוליטיקה.

לגבי מה שכתבת על הפוליטיקה, אולי תעדיף את ממשלת השמאל-ערבים? לא, לא משנה איזו ממשלה תהיה, כל עוד לא יעמוד בראשה חבדני"ק, אתה תסתכל על הרע. חבל מאוד, אמנם יש דברים לא טובים שצריכים שיפור, אבל עם קצת לימוד זכות של: "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו", ובמצב הנוכחי הממשלה לא יכולה לעשות כל מה שהיא רוצה, בג"ץ חונק אותה מכל הצדדים. להגיד ששינוי דברים לטובה "גורם פירוד בין היהודים וחיכוך ידיים וכו'..." זה פשוט בדיחה. בוא ניתן לשמאלנים להעביר כמה חוקים שבא להם, ושם אף אחד לא אומר שזה יוצר פירוד, אבל פתאום כשהימין בשלטון זה לא דמוקרטי ומפלג את העם. שטויות במיץ. זה בדיוק מה שנקרא דמוקרטיה, העם אמר את דברו.

לגבי מה שכתבת, הירושלמי אומר שבית המקדש השלישי יהיה נצחי, ולכן לא תהיה עוד גלות, אז מה שאתה כותב שצריך ללכת לפני שיהיה חורבן, זה פשוט לא נכון. הגמרא מכריעה שגאולה לא תלויה בתשובה, והסימן לגאולה זה שא"י נותנת פירותיה בעין יפה, ועם ישראל שב לארצו. ורק אחרי שיש קיבוץ גלויות, לאחר זמן תגיע גם הגאולה הרוחנית, וה' יערה רוח טהרה בליבנו וימול את לבבינו ויסיר את לב האבן וייתן לנו לב בשר. הרבה דברים אפשר להגיד על מפלגת הציונות הדתית, אבל דבר אחד אי אפשר לומר עליה, הם לא מחפשים רק תקציבים. אנחנו מחפשים לנהל את המדינה ולקדם אותה לקראת הגאולה ב"ה. לעומת זאת, החרדים, מכיוון שהם לא רואים במדינה קודש, מבחינתם זה כמו ועד בית, ורק על הדרך אולי הם מדברים שם על יהדות. אבל מבחינתם אין להם שאיפה לנהל את המדינה. אז כל מי שהולך בשיטה שלך אומר, אנחנו בעצמינו לא משתפים עם המדינה פעולה, ולא מביאים אנשים שיהיו חכי"ם, ואז מתעצבנים שהתפקידים נתפסים בידי חילונים, או במקרה שלנו להטבי"ם. מה אתה מצפה שיקרה?

בפרוש לא. הנסיבות מביאות לנו לשנות מקום....אוהב העם וא"י 3

.... התחתנתי עם אוסטרלית. והיא פשוט לא מצאה את מקומה תחת השלטון הישראלי. עכשיו יש לי שני ילדים שגרים בארץ, השלישי מתכנן גם הוא לעלות בעזרת השם.

עובדתית אני יותר יהודי כאן מאשר בישראל. אגב מענין שילדי שלמדו בבית ספר של חבד כאן ותקופה מסויימת הלכו עם פאות וציצית עשו את המסלול ההפוך כשהגיעו לישראל.

את מה אתה בעצם טוען?נעה ונדה

ממש אווירא דארץ ישראל מחטיא

זה לא הארץ זה משהו אחר....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י"ט בשבט תשפ"ג 09:02
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י"ט בשבט תשפ"ג 09:01

.... אני לא רוצה להשמע אנטי ציוני כי אני לא. אבל השאיפה להיות מדינה ככל המדינות די מכשילה.

אנחנו עוברים את אותו התהליך שהחשמונאים עברו. שמעון החשמוני עוד איכשהו נזהר כשהוא קיבל את ההנהגה אבל עד ימי אלכסנדר ינאי כבר נעשנו ככל העמים.

כשגרתי בארץ בין השנים 2013-2015 הזדעדעתי בפרוש כשראיתי חנויות לממכר עצי אשוח ברחוב הראשי של ראשון לציון העיר שבה גדלתי וחייתי מחצית מחיי.

יכול להיות שמדינת ישראל זה "חמורו של משיח" כמו שהרב הקוק בזמנו אמר על החלוצים שבקיבוץ.

מצד שני הציונות הדתית שהכרתי בשיכון הפועל המזרחי היכן שגדלתי זה לא אותה ציונות דתית של היום.

לא יודע אם זה טוב או רע או באמצע.

שבת שלום

....תות"ח!

נכון, אנחנו לא אמורים להיות ככל המדינות, אנחנו אמורים להיות מדינת היהודים, ואכן אם כל שאיפתינו תהיה רק להיות ככל המדינות, בסופו של דבר זה לא יחזיק מעמד. אבל בעז"ה אנחנו מתקדמים לכיוון הגאולה וככל שעובר הזמן אנשים קולטים ב"ה.

אני נולדתי בארץ והסתובבתי בהרבה מקומות, ואף פעם לא ראיתי עץ אשוח. מה שראית היה נדיר ביותר. לעומת זאת, בחו"ל, בכל פינה יש עצי אשוח, או אפילו חנוכיה עם עץ אשוח יחד.

לא יכול להיות, בטוח. ולא הרב קוק אמר את זה, הגמרא אמרה את זה. הגמרא מתארת את ימות המשיח לא כימים הכי סימפטיים, אבל בכל זאת זה דור הגאולה, "טב מלגו וביש מלבר" (טוב מבפנים ורע מבחוץ). המציאות התקדמה מאז, עולם התורה פרח וגדל, הציונות הדתית גדלה.

....תות"ח!

אני בכלל לא מסכים שזו מכבסת מילים.

לדוגמא שלך עם הילד. לא יקרה כלום אם הילד יחשוב שהציור שלו טוב. בגילאים יותר מתקדמים שבאמת המילה שלך תשנה במה הוא יתמקד ואם הוא יבחר בזה בתור קריירה וכדו'....והמילה בהחלט תשפיע, אז וודאי שלא שייך להגיד לו, זה ציור יפה מאוד, בעוד שהוא לא הכי יפה בעולם, וסתם לפתח אצלו ציפיות שהוא צייר ובסוף הוא יגלה שלא כולם אוהבים את הציורים שלו. ולכן במקרה כזה בהחלט האדם יאמר, חמודי, אתה בן אדם מוכשר בכך וכך דברים, אבל לא כולם מתחברים לציורים שלך. מה לעשות, יש טעמים בציור, ולא כולם אוהבים את הטעם המיוחד שלך, ולכן כנראה שלא תצליח לצבור הרבה ציבור שיקנה את הציורים. בציור לא רק צריך לצייר טוב, צריך גם לקלוע לטעם שכמה שיותר אנשים אוהבים, וזה כשרון מאוד נדיר שלא כולם זכו לו, גם אביך לא זכה בו. וכו'....כך גם לעניינינו, מכיוון שפה יש צורך מאוד גדול לדבר ולגנות את תופעת הלהט"ב, אז יש עניין לחלק ולומר, מצד אחד יש פה תופעה מקולקלת, ומצד שני האנשים הפרטיים אחים שלי. והאחים שלי, מסכנים, נסחפו אחר ההבל ויהבלו, והם נמצאים במקום שלא מתאים להם ולא הם. לכן, אני מאמין שבתוך תוכם יש להם נק' רצון פנימית לעשות רצון ה' וחלילה לא לעבור על רצון ה', ובמיוחד שמדובר גם בנק' טבעית שקיימת גם באומות העולם. (אגב, מכיוון שכל היסוד שלנו הוא קודש, אז כשנופלים מנק' הקודש, עלולים ליפול גם למדרגה לא טבעית, שבה אומות העולם לא ייפלו כ"כ, כי אצלם יש את הקומה הטבעית, ולכן כשעולים עד לכוכבים וכשנופלים נופלים עד עפר.....)..

ברור לי שברובד של הנפש והמודע, גם האנשים עצמם התקלקלו, ולא מדובר ב"דעות חיצוניות" שהם תופסים, אלא דרך חיים שהם חיים בה לצערינו. אך אנחנו מאמינים שיש רבדים יותר עמוקים, כמו נק' הרצון השורשית של האדם, הנשמה, ששם היהודי לא יכול לפגום, "נשמה שנתת בי טהורה היא", ושם קיים הרצון של האדם לא לחטוא. ונגיד לדוגמא בכל האנשים ששינו מין, שזה דבר מאוד קשור לאותה תרבות, אפשר לראות בחוש איך לשנות את הטבע שה' טבע בנו לא עובד, וכמה התאבדויות יש שם, וכמה צער ועגמת נפש יש שם. ברור שלהיות נורמלי זה הדבר שהאדם יהיה בו הכי מאושר.

לצערינו היום הרבה אנשים לא מודעים לכל מה שכתבתי, וחושבים שהתרבות הזאת היא בסדר, הכל בסדר, יש בינינו רק מלחמת דעות, לחשוב כך או אחרת, מה זה משנה, ולא מבינים עד היכן הדברים מגיעים. ולגנות את זה בצורה מעודנת שמסבירה את החילוק בין הדרך לבין האנשים הפרטיים שהם אחים שלנו ושייכים לעם היהודי ובתוך תוכם יש נקודת קודש, זה הרבה פעמים יעודד ויגרום לאנשים לא לנהור אחרי תרבות ההבל הזאת, בזמן שכל מה שמושמע בחוצות זה רק עד כמה לגיטימי להצטרף לאותה דרך חיים הרסנית שמרחיקה את האדם מטבעיותו ומעצמו.

אחרי כל זה, אפשר לדון טקטית מה יגרום ליותר קירוב ומה יגרום לפחות, אבל וודאי שמי שעושה את החילוק הזה ומפרסם את הדברים, אני חושב שלא ניתן לדחות את אותה מחשבה, לפחות לא באופן עקרוני. וכמו שאמרתי, אפשר לומר שלמרות שהחילוק הזה נכון עקרונית, טקטית זה לא מה שיביא טוב. אבל בכל מקרה הדברים נכונים....שכוייח

נ.ב. ואוסיף על מה שכתבת באמצע. הדבר הזה, למרות שאתם שונים אנחנו רוצים לחיות ביחד, אני לא מסכים על הניסוח הזה, אפילו שעל העקרון אני מסכים. זה שהם אחים שלנו, זה ח"ו לא אומר שעלינו לקבל בשאט נפש את העובדה שהם בחרו באורח חיים כזה. דווקא משום שהם אחים שלנו ואכפת לנו מהם, זה אומר שאנחנו צריכים כמה שיותר לשנות את המצב ולהחזיר אותם בתשובה. "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא", אם אנחנו עוברים על סדר היום כשאחים שלנו כ"כ מסכנים ונמצאים במצב כזה מביש ונורא, ולא מגלים להם את הדרך לחזור, הקפידא עלינו. איך יכלנו לעבור על סדר היום? יש מלא מקורות שהצדיקים נשפטים שלא הוכיחו את הרשעים וגרמו להם לחזור בתשובה, אפילו שהרשעים דווקא נהנו מכך שהצדיקים לא הוכיחו אותם. אבל אנחנו צריכים לגרום לא לאחווה קטנה ולשלום מזוייף, אנחנו שואפים לאחדות השלימה, שזה אומר שאנחנו צריכים שכל הכוחות ינותבו לעבודת ה', והכל יביא למטרה אחת, להופיע את אור ה' בעולם. וכל עוד זה לא קורה, אין באמת שלום, אין באמת אחדות. שלום זה לא אומר, אני ואתה חיים ביחד, ואע"פ שיש בינינו ניגודים, כל אחד יוותר לשני בזה ובזה. השלום זה שכל כוח מופיע במקום הנכון שלו והכל מביא למטרה אחת, וזה מה שיקרה כשתגיע הגאולה בעז"ה. ירושלים נחרבה על שלא הוכיחו אחד את השני, ותיבנה כשנוכיח אחד את השני ויהיה אכפת לנו אחד מהשני. (ועיקר ההוכחה זה שלא נקבל בשלוות נפש, גם אם טקטית לא נכון לפעול ע"י הוכחה.....).

מסופר על רב גדול שכשראה מכונית נוסעת בשבת, התעלף. לשם אנחנו צריכים לשאוף....

אתה מזכיר לי את הסיפור על החזון איש...אוהב העם וא"י 3

... שהוצרך לעבור לעיר אחרת יפעם ראשונה ראה יהודי מחלל שבת. הוא בכה בכי גדול. באה השבת שלאחריה ושוב הוא ראה יהודי מחלל שבת ואז הוא פשוא לא הפסיק לבכות. שאלו אותו חסידיו מדוע הוא לא מפסיק לבכות הפעם אז הוא השיב שבשבת הראשונה הוא בכה על אותו יהודי ואילו כעת הוא בוכה על עצמו בגלל שהוא כבר התרגל לראות יהודי מחלל שבת.

יפה...תות"ח!
אהבתי את הסיפור....
וואו, יפה ממש! תודה!נעה ונדה

תודה רבה...תות"ח!

בשמחה

שמח לשמוע שהדברים שלי נשמעו....

שום דבר אישי. האיש מלח הארץ. אבל....אוהב העם וא"י 3

...."וְאֶת-זָכָר--לֹא תִשְׁכַּב, מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה:  תּוֹעֵבָה, הִוא."

זה מפי הגבורה. זה לא ממני. ברור שזה לא ענייני לשפוט את דרכי התנהגותו של יהודי אבל כאשר הוא עומד בראש מוסד שנקרה "כנסת ישראל" אותי זה מקומם. מצידי שישנו את השם של בית הנבחרים של מדינת ישראל. יותר מקומם ההתיחסות לדבר של חברי הקואליציה ובוחריהם לדבר.

אבל קח בחשבוןמבקש אמונה

שמחאה כזאת יכלה לעכב את הקמת הממשלה

ובסוף היינו מקבלים ממשלה יותר גרועה שתדבר על אלימות היהודים בזמן שהם הקורבנות ותסכן חיי אדם.

ברור שזה וודאי אסור שיקרה

כתבת יפה ונכוןארץ השוקולד
סתם נדחף במקרה
חבל שכל יראי השמיים משתתפי הפורום הזה.....אוהב העם וא"י 3

....מחרישים. זה רק דוגמית אחת מיני רבות לצביעות וגלגול העיניים של אנשי הפורום הזה בנוגע למדיניות ימין אמיתית. הם ומנהיגיהם כנראה מסתפקים במשרות ובתקציבים בלבד.

במקרה הזה לדעתי מצווה לא לומר דבר שלא נשמעמבקש אמונה

כבר הגעת למסקנה ואתה מכריז שהסיבה היא שכולם צבועים ורוצים כסף..

אני מבין שמלשון הרע אתה לא חושש

תוכיח לי שאין כאן צביעותאוהב העם וא"י 3

אתה זה שצריך להוכיח שאין כאן לשון הרעמבקש אמונה

אם אמרת על אדם דבר רע אתה זה שחייב לבדוק שזה מאה אחוז נכון אחרת עשית איסור

אתה ירא שמים או לא?

השרשור הוא על עושה תועבה שעומד...אוהב העם וא"י 3

...בראש כנסת ישראל ולא על לשון הרע

יופי של התחמקות.. בקיצור מתי שנוח לך אתה ירא שמיםמבקש אמונה

ואמרתי לך, לדעתי במקרה הזה מצווה לא לומר דבר שלא נשמע.

כנראה לא רק לדעתי

אני ירא שמיים בדיוק כמוך ואין כאן שום התחמקות...אוהב העם וא"י 3

.... אני יצרתי את השרשור . בבקשה תתמקד במקום לזרוק בוץ. אם לא בא לך למחות על המינוי ולהגיד  לגביו חזק וברוך אז שיבוסם לך. רק תזכור שבמנחה של יום כיפור ....

לא יודע אם זה טוב או רע.. בכל אופן עברת איסורמבקש אמונה

ואתה מתעלם מהתשובה.. זה גם לחשוד בכשרים.

או שתוכיח שהתשובה שלי לא נכונה.

בינתיים אני אזכור את המשפט הזה במנחה של יום כיפור "מצווה לא לומר דבר שלא נשמע"

מה הכוונה ואיך זה קשור?אוהב העם וא"י 3

מה הכוונה במה? איך קשור מה?מבקש אמונה

"מצווה לא לומר דבר שלא נשמע"אוהב העם וא"י 3

יש מצווה ואפילו חובה לא להוכיח אם ידוע שלא יקשיבומבקש אמונה

מסכת יבמות דף סה ב: "אמר רבי אילעא משום ר' אלעזר בר' שמעון כשם שמצוה על אדם לומר דבר הנשמע כך מצוה על אדם שלא לומר דבר שאינו נשמע. רבי אבא אומר חובה שנאמר "אל תוכח לץ פן ישנאך הוכח לחכם ויאהבך"

אם ידוע על אדם שאינו רוצה לקבל תוכחה ולא ישנה כלום גם אם תוכיח המצווה היא לשתוק

והמקרה הנ"ל הוא כנראה בדיוק המקרה.

(מה גם שאני בכלל לא בטוח שיש איסור שאדם שעובר איסורים ישב כיו"ר..

לא שמעתי על איסור כזה. ואם כן מי מחלק בין תועבה לחילול שבת וכו')

על זה אנחנו חלוקים. אם מחיתם....אוהב העם וא"י 3

.... נגד החלטות של " ממשלת הזדון" למרות  שלא יכולתם לשנות, קל וחומר. רובכם הרי לא מרגישים נוח עם המינוי הזה נכון? או אולי אתם כן.

אגב ביבי הוא לא לץ

כי החלטות נגד הציבור ומינוי זה שונהמבקש אמונה

מי אמר שיש איסור במינוי הזה

בכל מקרה כל הכנסת מלאה בחוטאים, מי אמר שדווקא הומו זה בעיה ולא מחלל שבת וכל איסור אחר.

אבל אם מנסים להעביר אותך על הדת או להצר לך על זה אתה בכל מקרה צריך להילחם

כי זה החיים שלך.. לא קשור לתוכחה בכלל

אם ימנו חבר כנסת ערבי להיות יושב ראש....אוהב העם וא"י 3

...גם אז תחזיק בדיעה הזאת?

אם הוא אויב זה לא קשור לתוכחהמבקש אמונה

אם זה לדוגמא יהיה יוסף חדאד אני אשמח מאד.. אחלה יוסף שבעולם 

טוב לפחות אתה בעד המינוי ולא יושב על הגדר....אוהב העם וא"י 3

... אני הולך לישון מהר זה יום צום. צום קל.

לא *בעד* פשוט לא חושב שצריך למחות על זהמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט' בטבת תשפ"ג 15:11

וכל מה שהסברתי עד עכשיו..

(חוץ מזה שלדעתי האישית אמיר אוחנה הוא בסדר.. אולי אתבדה לא יודע)

צום קל גם לך חיוך

אמיר אוחנה עובר על מגוון איסורי תורהאיתן גיל
הוא לכאורה:
מחלל שבת.
אוכל חזיר.
לא אוכל מצות שמורה בפסח.
ועוד.
אז למה נתפלת דווקא לאי הקפדתו על איסורי עריות?
פרט, נמק.
פשיטא למה!אלבוס דמבלדור

כי בזה הוא מתגאה והוא מבליט את זה.

בגלל הסמליותניר יאציק החדש
ללהטביות יש דימוי בעל ערך סמלי.
במבחן השוואתי זה איסור כמו יתר האיסורים.
אבל הדימוי, הצד החינוכי, הסמליות, (שינוי סדרי בראשית) וההשלכות שיש בדבר, הם אלה שהופכים עבירה ״פעוטה״ זו למשהו חמור יותר מעבירות רגילות.

יכול להיות שהתוספת *תועבה* בפרשת אחרי מותאיתן גיל

מוסיפה משקל יתר לאיסור מן התורה.

בין הקלישאות ב"ויקיפדיה" של חנן בן ארינעה ונדה

הוא מזכיר גם שכל חבר כנסת הוא קופה של שרצים.

השלב האחרון באבל הוא השלמה, כנראה מעולם לא הגעת לשלב הזה.

דברי אמת בלי חנופה לאישניר יאציק החדש
מצאתי סרטון בו אדם חרדי שמביע את כאבו הכן על המעשה הבזוי של הדתיים והחרדים בבחירתם את יו״ר הכנסת.
מאוד מעניין מי האיש הזה
בעולמם של חרדים: התועבה החרדים והזעזוע
אכן כוונתי לדעת חכמים. תודה רבה.אוהב העם וא"י 3

גם מחללי שבת ושאר עבירות שמהטוב שם

מי יודע לדרג איזה עבירות חמורות מאיזה.

מספיק עם ההתממות!!! לא כל עברה היא תועבה.....אוהב העם וא"י 3

....חילול שבת זה חמור אבל זה לא תועבה. בחילול שבת יש "מקלים" בנוגע לתינוקות שנשבו. יש הבדל בין בפרהסיה לבין בצינעה. יש הבדל בין מזיד ללא מזיד. משכב זכר תועבה בכל מקרה בכל מצב.

אתה מצחיקברגוע
על מחלל שבת אומרים שהוא נחשב כגוי, ומקלים על תינוקות שנישבו.
במשכב זכור לא מקילים על תינוקות שנישבו כי מראש לא מחשיבים אותם כגויים.
היא הנותנת.אוהב העם וא"י 3

השרשור מדבר בפירוש על תועבה.

קטונתי מלדעת מה יותר חמור וזה בפירוש לא הענין.

כל מעשיו של יהודי בנוגע לעבירות של בין האדם למקום הם בינו לביו קונו.

אז לא מבין אותךברגוע
אם אתה לא יודע מה יותר חמור, למה צריך למחות דווקא כאן? בגלל ההגדרה תואבה? אבל היא לא יותר חמורה מהגדרה של מחלל שבת!
מי קבע שעל תואבה צריך למחות ועל חילול שבת לא?
אני לא מוחה על התועבה לגופו של ענין.....אוהב העם וא"י 3

.... עובדה שזה לא הפריע לי כאשר הנידון היה שר ביצועי. כפי שציינתי אני לא הומופוב.  יש לי ארבעה בנים וברוך השם כולם לכאורה לא נמשכים לגברים אבל יש לי חברים וקרובי משפחה כאלה.

אני מוחה על כך שתפקיד יצוגי חשוב "יושב ראש כנסת ישראל" מאוייש על ידי יהודי שעושה מעשי תועבה ומודה על זה בפרהסיה.

עדיין לא הסברתברגוע
למה מי שעושה מעשה תואבה יותר מפריע לך שיהיה יו"ר הכנסת ממישהו שמחלל שבת.
חילול שבת בפרהסיה יכול להפריע. אבל....אוהב העם וא"י 3

....לצאת מהארון בגאווה זה תועבה ממש וזה מה שאמרתי. חילול שבת זה חמור אבל לא מעשה תועבה.

שים לב למה שכתבתי בשרשור: תועבה יושבת בראש הכנסת.

היה ראש ממשלה שהתפטר בגלל פנטומים שנחתו בשבת אבל לדעתי זה סטנדר גבוה מידי לדעתי.

אם אתה מסכים שיושב ראש הכנסת זה משרה יצוגית ושלפי התורה משכב זכר זה מעשה תועבה וחילול שבת זה מעשה חמור אבל לא מעשה תועבה אז מה שאמרתי זה  עובדות.

יכול להיות שלך אין בעיה שמשרה יצוגית תאוייש על ידי איש שעושה מעשה תועבה או שהמשרה עצמה היא לא יצוגית  אז תמשיך להחריש  כמו כל ההנהגה החרדית ותומכיה . לי אין שום ציפיות בנושא מההנהגה החילונית או מתומכיה.

בקיצור סתם החלטה שרירותית שלךברגוע
אדם שמחלל שבת יכול להיות יצוגי ואדם שעושה מעשה תואבה לא, למה? ככה
קודם כל זה לא החלטה זה דיעה צנועה ולא שרירותית....אוהב העם וא"י 3

.... בבקשה תענה לי על השאלה כדי שאני אנסה לרדת לסוף דעתך :

אתה מסכים שיושב ראש הכנסת זה משרה יצוגית ושלפי התורה משכב זכר זה מעשה תועבה וחילול שבת זה מעשה חמור אבל לא מעשה תועבה ?

לאברגוע
חילול שבת זה לא סתם מעשה חמור, זאת העבירה הכי חמורה ביחד עם עבודה זרה
לא אמרתי סתם עבירה חמורה....אוהב העם וא"י 3

.... ואני מחזק את דברך לגבי השבת. מה בנוגע לשאר השאלות?

עם השאר אני מסכיםברגוע
אני פשוט לא מסכים איתך שבתפקיד יצוגי יותר חמור שיכהן אדם שעושה מעשי תואבה מאשר אדם שמחלל שבת בפרהסיא.
הלואי וזה יהיה כך לגבי חילול שבת אבל...אוהב העם וא"י 3

... מה לעשות שמדינת ישראל עדין לא מדינת הלכה ורוב העם מחלל שבת וזאת בניגוד לעובדה שלשמחתי רוב העם לא בעד משכב זכר בלשון המעטה.

אגב קראת את תגובתו של ניר יאציק החדש?

הוא אומר:

"אכן יש הבדל בין שבת לבין הלהטביות בחלקה הבעייתי (קשר בין 2 מאותו המין)
קלעת באבחנתך הדקה, ואיך שרואים, יש הרבה שאינם מסוגלים להבחין בהבדלים אלה.
שבת הוא ייחודי רק לעם ישראל, קשר מיני פסול, הוא נכון לכל עם ועם.
לכן הוא מצוי בדרגה של ״דרך ארץ״ שקודמת לתורה.
אמנם גם ענייני דרך ארץ מחוייבים מהתורה, אבל הם קודמים למצוות שמיוחדות רק לעם ישראל.
זה דומה (במידת מה) לאיסור להזיק.
איסור להזיק הוא ברמת הדרך ארץ, והוא מחייב גם גוי.
אבל בכ״ז הוא איסור, וחילול שבת הוא איסור.
אז שני אלה איסורים, אבל איסור הנמצא ברמת הדרך ארץ, חזק יותר מאיסור שאינו שם."

האמת שעכשיו אני מבין הסברא שלךטוב שם

כאילו באמת אני רואה שיש חילוק בין הדברים.

שיש הבדל בין להכשיר איסור שהוא בבחינת חוק לבין איסור שהוא בבחינת משפט.

יפה, לא חשבתי על זה

לא מסכים עם ההסבר הזהברגוע
א. לצערי אני לא בטוח שרוב העם נגד משכב זכור
ב. מאיפה הבאתם את זה שמצוות בני נח הם בגדר "דרך ארץ"? גם עבודה זרה או אכילת אבר מן החי נחשבות דרך ארץ?
ג. הרמב"ם כותב במפורש שחילול שבת היא העבירה הכי חמורה ביחד עם ע"ז, כך שאני לא מבין מה יש לדון כאן.
"השבת ועבודה זרה, כל אחת משתיהן שקולה כנגד שאר כל מצוות התורה, והשבת היא האות שבין הקב"ה ובינינו לעולם. לפיכך, כל העובר על שאר המצוות הרי הוא בכלל רשעי ישראל, אבל המחלל שבת בפרהסיא הרי הוא כעובד עבודה זרה ושניהם כגויים לכל דבריהם"
...תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ג בשבט תשפ"ג 00:11

להגיד כיום שחילונים הם גויים לכל דבריהם זה לא נכון. כבר עמד על זה החזון אי"ש, הרב קוק ועוד הרבה אחרונים, שפעם שמירת השבת אכן צוירה אצל ההמון כסמל לברית של עם ישראל עם ה' וזו הייתה המשמעות לזהות היהודית, וכל מי שלא שמר שבת, בהכרח עשה זאת מהתכחשות לעם ישראל ולזהותו.

כיום, נוצר מצב הזוי שנולדה תרבות ישראלית חדשה שבאה להחליף את הזהות היהודית בזהות יהודית חדשה ו"מודרנית", בדמות היסתוריה משותפת, מאכלים משותפים, יזמות, המצאות וחידושים, עולם כלכלה מפותח, עוצמה צבאית, ועוד סממנים שיש אותם גם באומות העולם. אך אם תגיד לאותם יהודים, "אתה לא יהודי!", הוא יתעצבן עליך ויגיד לך: "אתה לא יהודי! אני יותר יהודי ממך....". זה מעיד על שייכות פנימית לעם ישראל, ושכל חייו הם בגדר קליפות חיצוניות. לכן, מי שהיום לא שומר שבת איננו כגוי לכל דבריו, אז להביא את הרמב"ם הזה כהוכחה זה לא נכון. (מזכיר שזה הדבר הבסיסי שאם יש אותו, יש באדם סגולת ישראל, כך לפי הרב זצ"ל באגרות תקנ"ה, וכן זה הגדר לפי הרמב"ם....).

אמנם גם לגבי תרבות הלהט"ב ישנם אנשים ששבויים בזה ועדיין יש להם שייכות לזהות היהודית, אך החומרה של חילול שבת פחותה יותר מלהט"ב, כיוון שלדעתם אין אף ערך בשמירת השבת, ואמנם יש לי הקפדה שלא באמת למדו את זה וכו'....אבל לשיטתם הם בסדר גמור. העיון שיש בשמירת שבת הוא יותר גבוה ומצריך יותר גובה רוחני. לעומת זאת, אני מצפה מכל בר דעת להבין שתרבות הלהט"ב היא הזויה, וזה גם בגויים מבינים את זה. מי שחוטא בזה הרבה יותר עוצם עיניים, ומתכחש לטבע האדם.

במקורות ניתן לראות שסדום ועמורה וכן המבול נגמר דינם על העריות, שבמיוחד זה היה משכב זכור.{ וכתוב בתורה: "ואנשי סדום רעים וחטאים לה' מאוד". התיאור הכי מזעזע אולי בתורה שכתוב עליו שהוא "נבלה", ומי שהצדיק את אותה נבלה, שבט בנימין, כל  ישראל לחמו נגדו בצו ה' (אורים ותומים) וכמעט שהשמידו אותו ל"ע, זה היה סיפור פילגש בגבעה, ששם רצו לעשות משכב זכור. וכן הסיפור עם לוט, אחד הפרשנים אומר שלוט ידע שאם יהיה משכב זכור וודאי שתגדש סאתם וסדום תיחרב, וניסה כמה שיותר להציל את המצב.

בקיצור, אני חושב שאחרי כל מה שכתבתי הדברים ברורים.

לא משכנע כל כךטוב שם

שכן כתוב גם (דברים יד) "לא תאכל כל תועבה"
ויש (דברים ז) "ולא תביא תועבה אל ביתך"

וכן (שם) על ע"ז נאמר תעב תתעבנו.

וכן (דברים יז) "לא תזבח ..שור ושה אשר יהיה בו מום כי תועבת.".

וכן לגבי מעונן מנחש קוסם וכזה, ואפילו על איסור לא ילבש (דברים כ ודברי כב).

וכן הלאה על עוד איסורים..

ואפילו על רמאות במשקולות נאמר תועבה (דברים כה).

א"כ לדבריך על מי שיעבור על אחד מאלו ג"כ יש לומר ככה.

וחוץ מזה שבוודאי ששבת חמורה יותר מהרבה מאלו, ואף מחלל שבת בפרהסיא חמור מזה, שכן הגמ' בחולין אומרת על משומד לדבר אחד וכו', אך שבת וע"ז יותר חמורים מבחינת האדם העובר עליהם.

לכן נראה שאין לומר דווקא איסור זה חמור ואחרים פחות.

על עצם האמירה שלך אני מסכיםטוב שם

שזה לא ראוי כלל ולא טוב.

רק הערתי שה"ה יש לומר על מחללי שבת וכדו'.

מה הראשי תיבות של 'שה"ה'?אוהב העם וא"י 3

שהוא הדיןברגוע
שהוא הדיןטוב שם

ראה הסבר למטה בעניין ההבדלניר יאציק החדש
לגבי כל מה שהבאת....תות"ח!

כל הדברים האלו נאמר עליהם תועבה כיוון שתושבי הארץ עשו אותם: "כִּי אַתָּה בָּא אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר ה' אֱ-לֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ לֹא תִלְמַד לַעֲשׂוֹת כְּתוֹעֲבֹת הַגּוֹיִם הָהֵם : לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש קסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף יא וחבר חבר ושאל אוב וידעני ודרש אל המתים יב כי תועבת ה' כל עשה אלה ובגלל התועבת האלה ה' א-להיך מוריש אותם מפניך".

כתב הרמב"ן (ויקרא י"ח): ""כמעשה ארץ מצרים" - על השעירים הנזכרים וכמעשה ארץ כנען על העריות שהיו הכנענים בהם רעים וחטאים כאשר אמר בסוף (פסוק כז) כי את כל התועבות האל עשו אנשי הארץ ועל דעת רבותינו בתורת כהנים (אחרי ט ג) היו גם המצרים שטופים בזמה בכל העריות ובזכור ובבהמה והוא האמת כי גם קדש היה בארץ בזכור מאז ועד עתה והכתוב מעיד בהן בני מצרים שכניך גדלי בשר (יחזקאל טז כו) ואומר אשר בשר חמורים בשרם וזרמת סוסים זרמתם (שם כג כ) והבשר כנוי וכן זב מבשרו (לעיל טו ב) דם יהיה זובה בבשרה (שם פסוק יט)".

כתב האברבנאל: "...לפי שהכנעניים לא היו פירוצים באכיל' על הדם ולא על אכילת הדם עצמו. אבל היו פרוצים מאד בענין הניאוף. לכן אמר כנגד קלקולי הכנעניים אשר בשר וגו'. וכמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה לא תעשו והוא בענין העריות לכך נסמכו שתי הפרשיות האלו".

זאת אומרת, להבנתם עיקר רוע מעשה הכנענים והמצרים הוא הניאוף, ולא שאר האיסורים. ומכיוון שבתוך העריות האיסור שנאמר עליו תועבה זה איסור משכב זכור, קל להבין שזה הכי חמור מבחינת התורה.

עוד ניתן להוסיף באופן פשוט שעל איסור משכב זכור כתוב פעמיים תועבה, וזה בא להדגיש באופן מיוחד את החומרה שלו על פני שאר האיסורים.

נ.ב. לגבי איסור ע"ז, אין הוכחה מפורשת שמדובר על יחס של תועבה מצד התורה, שכן אלוהות מילולית נקראת תועבה, "הן נזבח את תועבת מצרים לעיניהם ולא יסקלונו", הכוונה לאלוהים שלהם. אמנם, ניתן להגיד שהסיבה שבכלל מילולית זה נקרא תועבה היא במשמעות מושאלת מהמילה תועבה שאנו מכירים, וזה משום שלדעת התורה ע"ז זה דבר מתועב.

קלעת בדבריך!ניר יאציק החדש
אכן יש הבדל בין שבת לבין הלהטביות בחלקה הבעייתי (קשר בין 2 מאותו המין)
קלעת באבחנתך הדקה, ואיך שרואים, יש הרבה שאינם מסוגלים להבחין בהבדלים אלה.
שבת הוא ייחודי רק לעם ישראל, קשר מיני פסול, הוא נכון לכל עם ועם.
לכן הוא מצוי בדרגה של ״דרך ארץ״ שקודמת לתורה.
אמנם גם ענייני דרך ארץ מחוייבים מהתורה, אבל הם קודמים למצוות שמיוחדות רק לעם ישראל.
זה דומה (במידת מה) לאיסור להזיק.
איסור להזיק הוא ברמת הדרך ארץ, והוא מחייב גם גוי.
אבל בכ״ז הוא איסור, וחילול שבת הוא איסור.
אז שני אלה איסורים, אבל איסור הנמצא ברמת הדרך ארץ, חזק יותר מאיסור שאינו שם.
הבדל בין חילול שבת לעניין הנדוןניר יאציק החדש
ראו תגובתי הקודמת שכנראה לא היתה מספיק בולטת
נראה לי שדי הגיבו על זה מספיקמאן דאמר

אבל בכל זאת לא הבנתי מה זאת אומרת האיש הוא לא תועבה הוא פשוט טועה התבלבלת כנראה במילה אבל לא כתוב בתורה ח"כ פלוני אלמוני הוא תועבה אלא כתוב על עברה מסוימת שהיא תועבה.

איך אתה מסיק מזה שהוא תועבה לא הבנתי.

דבר שני אוקי יכול להיות שבפן הפרטי הוא עובר על עבירה במה הוא שונה ממי שמחלל שבת לדוגמא שניהם יהודים טועים ושניהם לא תועבה.

וכן יש עדיין רכבים שנוסעים בישראל בשבת ואנחנו מחרישים כי זאת המחאה שבאמת תעזור לצאת ולזרוק אבנים זה ממש ממש ממש לא יעזור אלא להיפך.

ואגב ממש מדהים מה שכתבת על היהדיות הגלותית ששם היהדות היא דת אבל בארץ היא לאום.

זה ברור כי הגלות מתפרקת לנו מול העיניים כי הדת כבר לא מספיקה לשמור עלינו כיהודים. אחוזי ההתבולות בגלות הוא מטורף. והוא מהסיבה שמוחקים את הלאום ואז יש מקום לספק אני ישראלי? אני צרפתי? אני אמריקאי? יש טשטוש בזהות הלאומית כי הזהות הדתית כבר ממש לא מספיקה (הנגטיב של זה זה החילוניות של הדור הראשון אחרי הגלות שפשוט כופר בדתיות ומקדש את הלאומיות)אבל כל זה באמת במאמר מוסגר.

בכל מקרה אשמח ממש לשמוע מה יש לך להגיב על דברי

קודם כל אתה צודק....אוהב העם וא"י 3

.... אמיר אוחנה הוא יהודי יקר ואני טעיתי בהגדרה . תודה

1. כמו שאמרתי בשונה לשר ביצועי ,יושב ראש כנסת ישראל זה תפקיד יצוגי.

2. בשונה מחילול שבת או כל התנהגות חילונית אחרת שאנו צריכים ללמד זכות על מי שנוהג כך ולהגדיר אותו "תינוק שנשבה" (גם אני הייתי שם. לא גדלתי בבני ברק, אלעד או יד בנימין), משכב זכר הוא מעשה תועבה.

3.  לא בכדי קראו לפרלמנט של מדינת ישראל בשם שיש לו משמעות יהודית מובהקת כנסת אם מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי ולא מדינת כל אזרחיה אז מין הראוי שבתפקיד יצוגי לא יהיה אדם שעושה מעשי תועבה ועוד מתגאה בזה. קטונתי אבל כוונתי לדעות של רבנים גדולים וחשובים בנושא.

4. ישוב הארץ שזה מעלה בפני עצמה לא מוציאה אותך מהגלות.

* כשעזרא הסופר יצא לבנות את הבית השני למעשב רוב העם לא הלך איתו. היתה מחלוקת גדולה בענין בנית הבית. בדיעבד אפשר לאמר שחורבן בית שני הצדיק את את מתנגדי בנין בית שני.

*  מדינת ישראל רחוקה מלהיות מדינת הלכה. יושב ראש הפרלמנט שלה הוא אמנם בחור נחמד אבל ..... 

* דברים לא סתם קורים. הכל בהשגחה עליונה כדי להזכיר לך שאתה עדין בגלות.

החידוש היפה של החיד"א הוא שאחדות היא מעל לכל. מעל למצוות, מעל לשלמות ארץ ישראל ומעל לכל הויכוחים הפוליטיים שבאים עלינו "לטובה".

כשבגין מחל על כבודו כשהטביעו את אלטלינה כדי למנוע מלחמות יהודים השם ידע לקרב אותנו בזכות זה לגאולה צעד אחר צעד. נצחון במלחמת הקוממיות, קיבוץ גלויות ונצחונות ניסיים בששת הימים ויום כיפור. מאז 77 לצערי ההסתר גובר על הגילוי.

1. ערב רב נכנס לארץ תחת חוק השבות.

2. הפלגנות גוברת.

3. פועלים זרים שוטפים את המדינה.

4. החומרנות גוברת על הרוחניות

תודה רבה על התגובה העניינית ממש תענוג לקרואמאן דאמר

אז ככה לגבי הטענות

1) אוקי ואז? נכון זה תפקיד יצוגי אבל זה לא משנה את הפואנטה איך מגדירים את העבירה הזו כלומר. אני באמת חושב שהוא תינוק שנשבה לא משנה איזה עבירה הוא עובר.

חוץ מזה אני לא באמת יודע אבל נראה לי באופן אישי שהוא לא בא לעשות אידיאליזציה מעבירות כמו מצעד התועבה שכל הבעיה העיקרית שלו הוא לנרמל תופעות כאלו. אבל באופן אישי שכל אחד יעשה בביתו מה שיעשה והלוואי שכולם יחזרו לעצמם.

2)שוב זה אותו וויכוח. גם כשזה מוגדר בתור תועבה זה לא משנה את העובדה שעובר העבירה הוא תינוק שנשבה. הוא תינוק שנשבה ופשוט עובר עבירה שמוגדרת בתור תועבה.

3)אני חולק עליך הנושא הזה כנסת זה לא מילה יהודית. כי לצערינו המדינה הזו הוקמה כיהודית דמוקרטית עובדה שבניין הכנסת בנוי בארכיטקטורה שמזכירה מאוד את הקולוסיאום היווניים אבל זה נכון שיש לכנסת דין מלכות כי רוב העם קיבל אותה עליהם ולצערינו הרב רוב העם בזמן הקמת המדינה לא ממש היה דתי אלא יותר אלו שכפרו בגלות ומתוך כך כפרו בדתיות אבל חיזקו אצלם את הרגש הלאומי העז שהתעורר ובתור אנטיגוניזם לדתיות חסרת הלאומיות כפרו גם בדתיות.

4) בדיוק להיפך חורבן בית המקדש השני היה דווקא בגלל אותם אלו שנשארו בבבל ולא עלו עם עזרא היתה טרוניא מאוד גדולה על בני דוד שנשארו בגלות ולא רק זה אלא אחרי 200 שנה שבני חשמונאי כבשו חזרה את ממלכת ישראל בני דוד עוד נשארו בגלות והקימו שם את המושג ראש גלותא במקום לחזור ולקבל את המלכות חזרה מידי החשמונאים הכוהנים שבגלל שהם היו כהנים הם לא היו מוכשרים כמו בני דוד להנהיג מדינה אז הם למדו ממי שהיו באיזור  (היוונים)

נכון מדינת ישראל אינה מדינת הלכה וטוב שכך. כלומר ברור שהרצון הפנימי הוא באמת שהמדינה וכל היושבים בה יתנהגו לפי ההלכה אבל בצורה הזו כשזה יבוא בכפייה זה לא יהיה טוב. כי אין מצווה להניח תפילין סתם נגיד באו אנשים וחוקקו חוק תפילין חובה. שכוייח אז אנשים יפחדו וישימו קוביות שחורות על היידיים ועל הראש בלי להבין מה זה בלי להתחבר למצווה באמת. אז מה עשינו בזה? יוצא שבאמת סתם הנחנו לאנשים קוביות שחורות עם רצועות (אני בכוונה מגזים כדי להמחיש ברור שלכל אחד שמניח תפילין גם אם הוא לא ממש מחובר למצווה עד הסוף אבל רוצה בזה זה מעלה גדולה) 

ולגבי העניין שמכים אותו עד שיאמר רוצה אני זה א רק בבית דין או רק כשכל ישראל קיבלו עליהם מלך וקיבלו עליהם את המצוות ואת הכפייה עליהם ואז הרצון הכללי גובר על ה"רצון הפרטי" של אותו אדם

ושוב אני חולק עליך הכמויות הם מזעריות ביחס לעם ישראל כמובן שזה לא טוב שיש גויים שמתערבבים בנינו אבל זה בגלל שאנחנו לא ממלאים את תפקידינו כאור לגויים מתוך שלמות לגויים יש ציפייה עצומה מאיתנו אז הם באים הרבה יותר בטרוניות כלפינו במעשים שבעיניהם לא מוסריים ואנו בתור עם ישראל תפקידנו להאיר את עיניהם במוסר האלוקי האמיתי

ביושר לא יודע מה היה קורה אם....אוהב העם וא"י 3

... אם המינוי לתפקיד היה על ידי האגף הליברלי. האם גם אז היתה מצדיק את המינוי?

1. אמרת "לא בא לעשות אידיאליזציה מעבירות". להחסף בראיונות עם ילדיו זה לא פחות אידיאלציה.

2. דווקא מלכות החשמונאים היתה תחילת החורבן כאשר משפחת כהונה לקחה לעצמה את המלכות. אמנם שמעון נזהר בתחילה מלקחת תואר מלוכה אבל הבאים אחריו לא הקפידו ואף לקחו לעצמם גינונים ושימות יוונים.

3. מאז הקמת המדינה היינו במגמה מסויימת אופטימית לדעתי. מאז שעברנו על "לא תכרות עמהם ברית" עם הסכם השלום עם מצרים אנחנו רק בירידה לדעתי.

לא נכנס לכל הדיון...תות"ח!

רק לגבי מספר 3.

הפסוק נאמר בהקשר שלו בתורה רק לגבי שבעת עממים ולא לגבי שאר האומות.

רואים את זה בספר המצוות, שהמצווה "לא תכרות להם...ברית" נמנית בספר המצוות לרמב"ם לאו מ"ח שהיא רק לגבי שבעת עממין: "הזהירנו מכרות ברית עם הכופרים ולהבטיחם על כפירתם, רוצה לומר עם שבעה עממין.

והוא אמרו יתעלה לא תכרות להם ברית.

וכבר בארנו במצות עשה קפ"ז שמלחמת שבעה עממין וכל מה שבא בהם ראוי למנותו ושהוא לא ילך דרך מצות שאין נוהגות לדורות".

וכן בספר החינוך צ"ג: "שלא נכרות ברית, כלומר שלא נבטיח באהבתנו אל העם הרע הכופרים שהם שבעה עממים שבתורה שהיו מחזיקים בארצנו טרם בואנו שם, והם החתי והאמרי וכו', שנאמר לא תכרות להם ולאלהיהם ברית, כלומר שלא נעשה עמהם שלום ונניח אותם לעבוד עבודה זרה.

משרשי מצוה זו, לאבד עבודה זרה וכל משמשיה מן העולם, ואלו השבעה עממין היו עיקר ע"ז ויסודה הראשון, ועל כן נעקרו מארצם. ונצטוינו לשרש אחריהם ולאבד זכרם לעולם וכמו שכתוב עליהם בתורה (דברים ז, ב) החרם תחרימם, והיא מצות עשה בסדר ואתחנן (מצוה תכה) ושם אאריך במצוה בעזרת הא-ל, ונגיד סבת היות בעולם האומות הרעות למה, וכי מצוה זו בכלל המצות הנוהגות...".

הרמב"ם בהלכות ע"ז פרק י' הלכה א' אומר שזה גם לגבי עובדי ע"ז: "אין כורתין ברית לעובדי עבודה זרה, כדי שנעשה עימהם שלום ונניח אותם לעובדה--שנאמר "לא תכרות להם ברית" (דברים ז,ב):  אלא יחזרו מעבודתה, או ייהרגו....". מדובר רק על אומות שבמוצהר הן עובדות ע"ז, לגבי עובדי ע"ז בשיתוף, על הגויים אין הקפדה כזאת ואין על גויים עובדי ע"ז בשיתוף את כל הדינים שנאמרים לגבי גויים עובדי ע"ז. ולכן לעניינינו המצרים, אינם נכללים בזה.

וכן בסמ"ג לאו מ"ז: "שלא לכרות ברית לשבעה עממים שנאמ' לא תכרות להם ולאלהיהם ברית אבל בשאר אומות לא נאסרה כריתת ברית כמו שמצינו בגבעונים שאמרו להם ואולי בקרבי אתה יושב ואיך אכרות לך ברית וכתיב ויכרתו שלמה וחירם ברית".

בקיצור, ברור שהאיסור הוא לכרות עם שבעת העממים או דומיהם, עובדי הע"ז, ולא עם כל הגויים.

ועוד אוסיף, שאמנם בשבעת עממים יש איסור לכרות ברית, אך אמנם הברית עם הגבעונים בכל זאת נכרתה והומשכה גם אחרי שהבינו שרימו אותם כי זה היה פחות חשוב מדברים אחרים, כמו קידוש ה' של עם ישראל כלפי האומות, שעם ישראל עומד במילה שלו, וכן אמנם לכרות ברית קבועה וכדו' אסור, אך יש חיוב מצד ההלכה לפנות לעם ולקרוא לו לשלום (שנכון, השלום אומר שהעם יהיה תחתינו, וישלם לנו מיסים, אבל לא מדובר פה בכלל על רודנות או יציאה בשביל להרוג...), וזה אפילו לגבי שבעת העממים, שגם קראו להם לשלום, כפי שכותב הירושלמי, ואכן הגרגשי קיבלו את השלום והלכו לאיזור אפריקה.

תודה על הלימוד. רק דבר אחד מפריע לי....אוהב העם וא"י 3

.... לגבי עמלק הרבה יהודים יראי שמיים יודעים לזהות אותם היום בבירור. איך אתה מסביר את זה.

תות"ח!

רק שאלה אחת, מי גילה לך רז זה?

מאיפה אתה יודע שמדובר על עמלק? יש לך אולי איזו בדיקת פחמן חדשה ועדכנית לזהות מאיפה המקור שלהם? או אולי איזו בדיקה גנטית פורצת דרך? מאיפה אתה יודע את זה?

כבר מופיע בגמרא שסנחריב בלבל את האומות ואי אפשר לדעת מה מקור כל עם. מה שכן, הרמב"ם כותב שלעתיד לבוא בצורה ניסית תתגלה האומה העמלקית ואז נכרית אותם. אבל כל עוד זה לא קרה, כל הצבעה על אומה שהיא עמלק, זה בגדר "לא תנחשו", ועוד יותר כשרוצים להרוג ע"פ זה.

בבי"ד לפני שהורגים יש הרבה חקירות עד שמוציאים אל הפועל את גזר הדין, ומה ספק גדול מזה, שזה אפילו לא בגדר ספק, שאין אף קצה חוט לדעת איזו אומה היא עמלק.

ואולי כבודו יגלה לי איזו אומה היא עמלק? סתם מעניין אותי....

אני מסכים אתך....אוהב העם וא"י 3

.... אני רק אומר שיש כאלה שמזהים את הצורר התורן של היהודים כעמלק.

שלמה כרת ברית והסכמי שלום עם מלך צור ועם מלכת שבאאיתן גיל

היה פרגמטי וגם עשה טעויות לכאורה בגינן התפצלה מלכות בית דוד ליהודה ואפרים.

וראה מלכים א, י"א: "ויעש שלמה הרע בעיני ה' ולא מלא אחרי ה' כדוד אביו".

אם אתה רוצה לפתוח את זה, אז בבקשה, צא לדרך. 

לא הבנתי...תות"ח!

מניין לך שזו הייתה טעות לכרות איתם ברית? איפה ראית שזה כתוב?

מה ששלמה עשה הרע זה שהוא נשא את בת פרעה לאשה והשקיע בזה יותר מבניין בית המקדש, כך מופיע במדרש, ושנשא נשים והרבה זהב וסוסים למרות אזהרת התורה כי מכיוון שהתורה כתבה את הטעמים חשב שהוא, החכם באדם, יוכל להימנע מזה, אך בזה התורה לימדה שצריך לשמור על מצוות התורה. (אגב, מה שמופיע שסר לבבו וח"ו עבד ע"ז, חז"ל כבר אמרו שמכיוון שנשיו עבדו ולא מחה בהן, לכן הכתוב מייחס לו שעבד ע"ז, ובכך היטו את לבבו שלא ימחה בהן. וגם מופיע בחלק מהפרשנים שרואים שגם גיורות, מכיוון שבסופו של דבר באות מגויים ומתרבות לא טובה, יש יותר סיכוי שיחזרו להרגליהן...).

מה שאתה כתבת שזה חטאו, מניין לך זה?

מה הכוונה האגף הליברלימאן דאמר

1 לא נכון. להחשף אינה אידיאליזציה אלא פשוט עיוות של תפיסת המציאות שנמצא לצעירנו מאז פרוץ תרבות המערב אלינו בכל מקום. תפיסת מציאות מעוות כזו שמשפחה אינה אבא ואמא יש לזה הרבה תשובות אבל אידיאליזציה זה לא.

2 זה בדיוק כוונתי. הכהנים היו הצד הדתי כביכול שהשתלט על הממלכה ובדיוק לכן כי הם אחראים על הצד הדתי הם לא ידעו לתחזק את המלכות וחיקו את היוונים ופשוט מחקו את הלאומיות על חשבון הדתיות ומזה התחיל החורבן.

3. לא תכרות נאמר על יושבי הארץ.מצרים לא יושבי לא הארץ הזאת ולא מצרים העתיקה. הם בסך הכל ערבים מערב הסעודית שפשוט היגרו לשם במהלך השנים

תשובהאוהב העם וא"י 3

1.קטונתי אבל רבנים חשובים יוצאים נגד המינוי הזה.

2.מבחינה דתית אני מאמין שחורבן בית שני היה צפוי מראש בגלל שהבית נבנה על ידי בשר ודם.

מלכות החשמונאים פשוט זרזה את התהליך. ישנה מסורת הסטורית שמספרת על יהדות תימן שסרבה להשתתף בהקמת הבית בגלל הסיבה הזאת.

3. אני מסכים שאין איסור הלכתי אבל זה היתה שגיאה פוליטית להשאיר אותנו בסכסוך רק עם ערבייי הארץ. יש לזה סממן של מלחמת אזרחים למרות שאנחנו לא אוהבים את זה. בספר של יוספוס פלביוס מלחמת היהודים הוא מציין שהרומאים נכנסו לזירה רק לאחר שסכסוך התעצם בארץ ישראל בין היהודים לגויים תושבי הארץ.

4. האגף הליברלי הכוונה לממשלה לא בהנהגת הליכוד והדתיים

...תות"ח!

2. האמונה שלך בזה היא מאוד חשובה, אבל זה לא מסתדר כ"כ עם המקורות. ראה אם הבנים שמחה בפרק שלישי אות פ' ואילך במאמר מקדש ה', שמביא מלא מקורות לכך שגם בית המקדש השלישי שיהיה בעז"ה בקרוב בימינו, גם הוא ייבנה על ידינו, ומה שכתוב שהוא ייבנה משמים הכוונה שבית המקדש של מעלה, שהוא רוחני, ירד על בית המקדש שאנחנו נבנה, דהיינו שהשכינה תשרה בו, ואולי זה גם יתבטא במציאות ע"י אש שתרד מהשמים ותקיף את בית המקדש ותסמל את העובדה שה' חפץ במעשי ידינו. הוא מוכיח את זה מסתירת מקורות, שבמקורות מסויימים כתוב שבית המקדש יהיה משמים, ולעומת מקורות אחרים שהוא ייבנה על ידינו, ורש"י ותוס' סותרים את עצמם שבמקום אחד הם אומרים כך ובמקום אחר הם אומרים אחרת. אני חושב שהוא מביא שם גם לגבי בית המקדש השני אותו דבר, שיש אותה סתירה, ומזה הוא מוכיח שגם המקורות שאמרו את זה לגבי בית המקדש השלישי הם לאו דווקא שזה משמים לגמרי, אלא כמו שהסברנו וכו'....בכל מקרה, רב צדוק במאמר קדושת שבת פרק ב', מאריך גם בסוגייה הזאת, ומראה שמצד אחד מתואר שה' שמח בבניין בית המקדש השני, לעומת מקור אחר שסתר את זה, והביא שבהתחלה סייע לזה, אך ה' "חיכה" לראות מה יקרה לאחר מכן, ואחרי שהיה חטא שלמה ששמח עם בת פרעה יותר מבית המקדש (שרקד הרבה ריקודים וכו'...כך אומר המדרש, לא זוכר בדיוק מה היה החטא שם, זה מה שזכור לי....), אז אחר מכן ה' כבר לא שמח בזה, והתגלה למפרע שמה שבנו זה לא היה כגרזן ביד החוצב, והצדיקים היו ידי ה', כמו שהגמרא אומרת: "מקדש ה' כוננו ידיך", שהכוונה היא לצדיקים. בכל מקרה, בשעת הבנייה לא היה ברור כך, ואם לא היו חוטאים, בית המקדש היה מתקיים ובית המקדש של מעלה היה יורד וה' היה קורא את המקדש על שמו וכו'....

חזק וברוך אבל.....אוהב העם וא"י 3

....אני סומך ידי על מקורות של אבות אבותי.

צילמתי לך קטע מספר שנכתב בכתב יד במקור והוצא לדפוס לאחרונה.

זהו ספר קורא הדורות לרבי אברהם ערוסי:

כמו כן מכוון שיש בי דעת (אני מתפלל על זה שלוש פעמים ביום) אז

1. בקרוב אנו לומדים על בנית המשכן שנבנה ברוח הקודש. המשכן לא נחרב לעומת זאת שני בתי המקדש שנבנו על ידי בשר ודם נחרבו.

2. אפילו שלמה המלך שבנה את בית המקדש חזה ברוח הקודש את חורבנו

תרגום יונתן בן עוזיאל.

מכל מקום אין לשנינו מונופול על האמת ולכן איש באמונתו יחיה.

. 

.....תות"ח!

הבאתי מקורות קצת יותר רציניים ממה שאתה הבאת. וכמו שאמרתי, מה שהוא אומר בספר לא סותר את מה שאני אומר, שכן אחרי שחטאו ישראל וכבר לא ראוי שה' יקרא את בית המקדש על שמו, אז הדברים שהוא כותב נכונים. אבל לכתחילה אם לא היו חוטאים ה' היה קורא שמו על הבית ולא היה נחרב, אע"פ שנבנה ע"י בשר ודם. וגם לעתיד לבוא. יש פשוט יותר מדי מקורות שבית המקדש ייבנה בידי אדם, אז להתעלם מזה זה כמו להתעלם מהמציאות, ולכן חייבים להגיע לתירוץ הרב יששכר טייכטאל, כמו שכתבתי. אם תרצה את אותם מקורות (שאגב, אמרתי לך, אתה יכול פשוט לפתוח באינטרנט בספר אם הבנים שמחה פרק שלישי אות פ' ואילך, מאמר מקדש ה', הוא מביא שם מלא ראיות....).

1. משכן שילה נחרב, עיין בספר שמואל א'. (נבואת שמואל וכו'....).

2. נכון, אחרי שעם ישראל חטאו, אז בית המקדש היה ראוי להיחרב. מניין לך שכך היה מלכתחילה?

לא צריך להיות מונופול, האמת ברורה וגלויה, אתה יכול להאמין במשהו לא נכון ולאמת את השקר, אבל מכל המקורות שהבאתי הדברים ברורים.

המשכן חרב בשילו ועבר לנוב....אוהב העם וא"י 3

....ומשם לגבעון ומשם לבית העולמים. הרמב"ם בפ"א מהל' בית הבחירה.

כלומר לא חורבן תמידי.

שלמה המלך חזה את חורבן הבית על פי תרגום יונתן בן עוזיאל:

[ב] כַּד חֲזָא שְׁלֹמֹה מַלכָּא דְיִשׂרָאֵל בְּרוּחַ קֻדשָׁא יָת מַלכוּת רְחַבעָם בְּרֵיהּ דַּעֲתִיד לְאִתפְּלָגָא עִם יָרָבעָם בַּר נְבָט וְיָת יְרוּשׁלֶם וּבֵית מַקדְּשָׁא דְּאִנוּן עֲתִידִין לְמִחרַב וְיָת עַמָא בֵית יִשׂרָאֵל דְּאִינוּן עֲתִידִין לְמִגלֵי אֲמַר בְּמֵימְרֵיהּ הֶבֶל הַבלִין עָלְמָא הָדֵין הֶבֶל הַבלַיָא כָּל מָה דִטרַחִית אֲנָא וְדָוִד אַבָּא כּוּלֵיהּ הַבלוּ :

....תות"ח!

אז מה אתה מוכיח בזה? המשכן היה יוצא דופן, שהוא היה רק משכן זמני עד ל"מנוחה והנחלה" בבניין בית המקדש. והמשכן נבנה בידי אדם למיטב ידיעתי, לא נפל מהשמים.

וכבר עניתי על מה שהבאת בשם התרגום.

לא אנסה לשכנע יותר כי אני מסתמך לדעתך....אוהב העם וא"י 3

...על רבנים פחות רציניים. כשיבוא אליהו הנביא מבשר הגאולה נדע.

הסכנה רק שלא יקום איזה מטורף שינסה לעשות מעשה.

....תות"ח!

שמע, הזוהר, הגמרא, רב צדוק, הרב יששכר טייכטאל, התוספתא ועוד מקורות (אתה יכול להסתכל פשוט ב"אם הבנים שמחה"....) הם הרבה יותר רציניים מאשר רבי אברהם ערוסי, מה לעשות. והסברתי את דעתי גם ברב אברהם ערוסי מבלי שיסתרו את כל המקורות, אז בכלל.

לגבי נקיטת מעשים בימינו עכשיו, לא על זה דיברתי, יש הרבה מקורות שאומרים שצריך שיהיה רשיון המלכות (של הגויים....), וכן אי אפשר לדעת באיזה גודל לבנות את זה, האם בגודל שכתוב ביחזקאל, או דווקא לפי הגודל של בית שני ואז הבית שירד מלמעלה ירחיב את בית המקדש למימדים של מה שכתוב ביחזקאל (כך הרב יששכר טייכטאל מביא שם באם הבנים שמחה מאמר מקדש ה', מביא מקורות לשני הצדדים....), ולכן צריך נביא שיגיד לנו באיזה גודל לבנות, וצריך גם שיהיה מלך המשיח, ועוד כמה תנאים שמופיעים ברמב"ם, ולכן וודאי שללכת היום לבנות את בית המקדש זה לא שייך. רק אמרתי שכשתגיע העת בית המקדש לאו דווקא ירד מהשמים, אלא אנחנו נבנה אותו. (אמנם, יכול להיות שהמקורות שאומרים שירד בית המקדש מהשמים אומרים את זה על דרך האפשר, שאם נזכה בית המקדש ירד מהשמים, ואז באמת יוצא שיכול להיות שבית המקדש לגמרי ירד מהשמים. אבל בכל מקרה, אין הכרח שירד מהשמים, ויכול להיות שנבנה אותו בעצמינו.....).

איך בדיוק לכוון על תפילת שמונה עשרה....אוהב העם וא"י 3

....על הברכה "בונה ירושלים"

תשובהמאן דאמר

1נכון רבנים יוצאים נגד המינוי כי הוא אינו נכון מבחינה מוסרית כי התופעה הזו אינה נכונה. כמו שרבנים צריכים לצאת נגד חילול שבת.

אלא שלזה יש רבנים ויש פוליטיקאים. לא כל מה שנכון מבחינה פוליטית נכון מבחינה תורנית. זאת המציאות.

ולכן טוב שמוחים אבל טוב שאנשים מסוימים מוחים רבנים שבאמת אכפת להם מעם ישראל רבנים שמובילים שינוי שמובילים לחינוך עם ישראל לקירוב לבבות. ולא חלילה רבנים פוליטיקאיים. כי אין מסוכן יותר מלערבב רבנים ופוליטיקה.

2)בהצהרת כורש נאמר אחרת " כה אמר כורש מלך פרס כל ממלכות הארץ נתן לי ה אלוקים והוא פקד עלי לבנות לו בית בירושלים אשר ביהודה" לבנות לו בית ולא "שיבנה הבית בצורה ניסית".

חוץ מזה שגם את המשכן בנו בשר ודם וגם את בית המקדש בנו בשר ודם ויתרה מזאת אף פעם לא מוזכר שבית מקדש כל שהוא לא נבנה בידי בשר ודם אלא ירד מהשמים. כמו בית המקדש השלישי. שאת הגוף את האבנים אנו נבנה. 

אז מה הכוונה שבית המקדש ירד מהשמים? זה הבניין הרוחני זה השראת השכינה בפועל שעליה התפלל שלמה בסיום בניית בית המקדש הראשון.

לכן בית המקדש לא חרב על ידי זה שקם בידי בשר ודם אלא על ידי זה שהמלכות עצמה לא היתה מלכות בית דוד כי רק זרע בית דוד יודע להקים מלכות אמיתית ישראלית ולא מבוססת על העמים מסביב. מרגע שהחשמונאים התחילו להבין שאין להם מסורת איך מולכים ואין להם זיכרון קולקטיבי שבטי למלכות, הם החלו מחקים את היוונים ומאבדים מזהות הישראלית. דור ראשון שמות עבריים דור שני שמות עבריים ואז יוונים דור שלישי שמות יווניים ראשונים ואז שמות עבריים. דור רבעי כבר שמות יוניים בלבד.

3)זאת טעות הסטורית. הרומאים כבשו את הארץ כי שני בניה של שלומציון המלכה אריסטובולוס הצדוקי והורקנוס השני הפרושי רבו בניהם על השליטה בממלכת יהודה. ושניהם קראו לפומפיאוס שיעזור להם (כל אחד קרא לו בנפרד) פומפיאוס עושה אחד ועוד אחד מבטל את זה לעומת זה ומשליט שלטון רומאי על הארץ. 

כלומר הרומאים נכנסו לאחר שהיתה מלחמת אחים.

מה שאין כן עם הערבים המהגרים כאן בארץ ישראל שבאו ממדינות ערב שונות והחליטו שיש להם בעלות מומצאת על הארץ הם לא אחים ולא יהיו. ולכן אין זה מצב של מלחמת אחים שזר יוכל להכנס בה.

4)טוב לדעת שהם נקראים ליברלים, אבל אני לא ממש מסכים בהגדרה כי הם לא ליברלים. אני רואה את עצמי כהרבה יותר ליברל מהם הם לא יכולים לקבל את כולם, אני יכול לשלול את הרע ומתוך כך לקבל את הטוב.

כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:21

עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19

אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.

פשוט לא הגיוני!!!

מה אתם מציעים לעשות?

מטורףזיויק
בתקווה שזה יביא להפסקת חסימת כבישיםזמירות
נשמע שאת מצדיקה את הרצחרקאני
גם לא נורמלי שכל יום מישהו אחר חוסם כאן כבישיםברגוע
זה לא מישהו אחר. זה השמאל והחרדים שלמדו מהם. זהוקעלעברימבאר
היום הלומי קרב חסמוברגוע

וגם הנערי גבעות חוסמים מדי פעם

מתי בפעם האחרונה הנערי גבעות חסמו את איילוןקעלעברימבאר
או גהה או כבישים ראשיים כאלו?

נא להשוות עם הקפלניסטים והחרדים

ברור שפחות מאחריםברגוע

אבל הם כן חוסמים פעם בכמה שבועות את גשר המיתרים.

אתה אולי פחות שומע על זה כי מפנים אותם יחסית מהר.

אין צה להשוות לחסימת הקפלניסטים אתקעלעברימבאר

גהה ואיילון, במיוחד בשנת תשפג שזה היה מאה פעמים. ועל ימי שיבוש לאומיים.

וגם חסימת החרדים את גהה שהיתה לפחות 5 פעמים בשנה וחצי האחרונות

לא נכוןשלג דאשתקד

החרדים כבר מזמן חוסמים כבישים.

וגם בהפגנות על פינוי התנחלויות חסמו כבישים.

נו באמת. בגירוש מגוש קטיף חסמוקעלעברימבאר

אולי 3 פעמים את הכבישים. וגם על זה השבכ הכניס לכלא לכמה חדשים נערות בנות 15, כמו באחרונת המדינות הדיקטטוריות. (וגם זה על גירוש בכפיה של 10000 איש מבתיהם).

אני מדבר על חסימת איילון וגהה, לא על חסימת הכביש למעלה נפצוצים.

הקפלניסטים חסמו על השטות של הרפורמה המשפטית , או היועמשית,  או על כל שטות אחרת שבאה להוד מלכותם לא טוב בעין, את הכבישים איזה מאה פעמים ב3 שנים האחרונות.

ברור שב3 שנים האחרונות אירועי חסימות גדולות נהיו פי אלף יותר נפוצות. והכל בגלל הקפלניסטים. והחרדים למדו מהם. מתי בדיוק בפעם האחרונה הימין חסם את כביש גהה או איילון או את הכניסה לירושלים?

אני מציע לתת פרס לכל מי שדורס אדם שחוסם כבישספק

מהר מאוד, הרעה החולה הזאת תהיה מאחורינו. 

מזל ששאר בני האדם לא חושבים כמוך. כותב זאתקעלעברימבאר
לטובתך. כדי שתתפקח מהשטות הזאת
אני דווקא חושב שהרבה חושבים כמוניספק

פשוט כרגע, הם מפחדים מענישה. 

מבחינתי, כל מי שחוסם כביש הוא רוצח. חד וחלק. 

וואו. מסקנה עם הרבה הקשר.אונמר
למה הוא רוצח?קעלעברימבאר
אותו חלאה יודע את מי הוא חוסם?ספק

הוא יודע אם יש מישהו בדרך לאשפוז? אולי מישהו שמחכה להשתלת כבד כמה חודשים וסוף סוף קיבל טלפון להגיע מיד לבית החולים? 

הוא יודע אם יש איזה זקן שעושה על עצמו פיפי בזמן שהוא תקוע 3 שעות בכביש? 

הוא יודע אם יש איזה ילד אוטיסט שדופק את הראש שלו בחלון בזמן שהאוטו לא זז? 

כן. כל חלאה כזאת, מבחינתי הוא רוצח. 

לא פחות. 

וואלהרקאני

הוא רוצח כי בא לך לעוף הביתה?

אז הוא רצח את הזמן שלך שרצית לשתות קפה? 

כי הוא לא יודע את מי הוא תוקע ואת מי הוא הורגספק

כשאתה תהיה עם הילד שלך בדרך למיון ותתקע שלוש שעות בגלל אותו חלאה, תזכור את התגובה המטומטמת שלך. 

או שאולי סתם תסיע את אמא שלך לתור לרופא שהיא חיכתה לו חצי שנה ועכשיו היא משתינה על עצמה באוטו - ואז תיזכר בתגובה המטומטת שלך. 

כך או כך, התגובה שלך מטומטת. 

מעניין איזו תגובהרקאני

בשרשור הזה מטומטמת

שלך.ספק

שמח לעזור. 

🫡🫡🫡רקאני
כשיהרגו לך מישהו קרוב כי הוא הכעיס מישהו אחראונמר

תיזכר בתגובה המטומטמת שלך.

בעז"ה תיזכר בה לפני ולכל קרוביך יהיה שלום וברכה. 

אם הוא הכעיס אותו בכך שהוא סיכן את חייו?ספק

זה מקובל לחלוטין. 

אין לי קרובי משפחה כאלה מטומטמים - אני מניח שלך יש לפי התגובות שלך... 

לדעתי אתה מגזיםנפשי תערוג

אני כן בעד לעצור את מארגני חסימות הכבישים ולהטיל עליהם עונש כספי השווה  לאובדן הכנסות שהם גורמים לנהגים הנחסמים (וגם אובדן הכנסות למדינה)

זה יהיה מיליוני שקלים לשעה.

זה גם יכול למגר את ההפגנות

למה? הם עוברים נהג-נהג שהם חוסמים ובודקיםספק

את מי הם חוסמים ובדרך לאן הם?

לא נראה לי. 

ואם יש חולה סכרת שנדפקה לו משאבת האינסולין והוא ממהר הביתה כדי להזריק כדי לא להגיע למצב של חמצת ולמות? 

זה קורה לא מעט. 

תוך 3 שעות אפשר להגיע למצב של חמצת - ואנשים נתעו בגלל אותן חלאות גם יותר. 
וזו רק דוגמא אחת. 
כן, רוצחים.  

אני בטוח שאם זה היה פרקטי,נפשי תערוג

הם לא היו מתכוונים לחסום אנשים בעלי מצב בריאותי מסכן חיים.

אבל זה בלתי אפשרי, לכן עושים את לא בכוונה תחילה להרוג או לפצוע מישהו.

אתה מציע להרוג (או אפילו לרצוח) מישהו בכוונה תחילה.

וזה ההבדל

שיכוונו בתפילה. גם מי שנוהג אחרי 6 מנות ויסקיספק

לא מתכוון לרצוח אף אחד - אבל הוא רוצח. 

אין לי בעיה גם שתהיה משאית שתאתר נהגים שיכורים ותעיך אותם מהכביש - רק שזה לא פרקטי. 

הקם להרגך - השכם להורגו. 

ואגב, למה להרוג? אני לא "מתכוון" להרוג. רק לדרוס. מה  שיקרה, יקרה. 

לאנשים האלה יש דין רודף. מה עושים לרודף? 

לא אתה זה שתחליט למי יש דין רודף נשמה שלי.אונמר

אז לנשום עמוק וללכת לשבת בפקק.

מדינה דמוקרטית מאפשרת להפגין.

לא אתה מחליט מה החוקים ואת מי להרוג.

נוחבות מה7 באוקטובר לא הרגו.

אז מפגינים?

מה נשמע.

זו ההגדרה של רודף - אדם שמסכן חיי אחריםספק

בין אם הוא הוא מתכוון לכך ובין אם לא. 

זו ההגדרה של רודף. 

לא מעניין אותי מה אתה חושב ש"במדינה דמוקרטית". 

להפגין? כן. 

לסכן חיי אדם? לא. 

לחסום כביש זה לסכן חיי אדם. 

חוץ מוואטאבאוטיזם מטופש - יש לך מה לתרום לדיון? 

בג"ץ עוד לא קבע שחרדים הם בני אדםאיתן גיל

כשבקפלן מפגינים המשטרה סוגרת את האזור, כדי להגן עליהם, כי אין מחאה (קפלניסטית) אפקטיבית ללא הפרעה לסדר הציבורי.

ולא רק בקפלן.

החריג הוא כמובן המגזר החרדי, או כפי שכבר התקבע בתודעה: דרוס כל דוס... וזה עובד.

כי וודאי. הם כבר אמרו בעצמם. נמות ולא נתגייס.אונמר

מה יש לעולם כבר לעשות? הרי זה הם ביקשו.

<צ>

אני מציע לא להכנס לנהגים מתחת לגלגליםנפשי תערוג

אני נגד חסימת כבישים וזה משנה מאיזה צד פוליטי זה מגיע

אבל אם כבר חוסמים כביש.

לעשות את זה בצורה הכי ברורה שיש

לעמוד עם שלט גדול וברור כדי שיראו אותך

סיכוי טוב שזה יפחית את התופעה

אבל מראש. עדיף לא לחסום כבישים

זה לא באמת עוזר

לדרוס בחזרהאני:)))))
??זיויקאחרונה
אני מודאגקעלעברימבאר
מעכשיו יהיה צריך ויזה לגרינלנד? כי עד עכשיו טסתי לשם מלא ללא ויזה.

אני מרגיש כמו מישהו שאיגלו אותו מארצו

הלו, איפה היית ביומיים האחרונים?פ.א.
לאחר פגישה עם מזכ"ל נאט"ו, טראמפ הודיע על פתרון "מצוין" הכולל הצבת טילים אמריקאיים וזכויות כרייה, שיחסמו השפעה רוסית או סינית באי. 
מה החידוש? טילים בגרינלנד לא היו כבר במלחמה הקרה?קעלעברימבאר
החידוש - הסרת האיום לספח את גרינלנד לארה"בפ.א.אחרונה

כנראה טראמפ השיג, באיומים והלחץ שיצר, הסכמים מסחריים לטובת ניצול משאבי הטבע של גרינלנד.  

מה שמלכתחילה היה מעוניין.   

שתי הערות על הניסיון להקים מחדש את הרשימה המשותפת:מרדכי
בס"ד

1. מאז ההכרזה אתמול, הטענה הרווחת היא שהאיחוד בין המפלגות הערביות הוא מהלך שיטיב עם השמאל ויפגע בימין. האמת היא הפוכה: להכשיר את רע"מ זה משהו אחד, אבל מכאן ועד להכשיר גם את חדש-תעל ובעיקר את בל"ד, הדרך ארוכה וכמעט לא אפשרית. זאת אומרת שמהלך שכזה רק מרחיק את האופוזיציה מחהקים ממשלה. על הדרך נראה גם ירידה אצל אותו יאיר גולן שרק אתמול הצהיר שמנסור עבאס יותר ציוני מסמוטריץ' ובן גביר.

מנגד, המהלך הזה יוציא את מצביעי ימין מהבית. א. אלו שמרגישים שאין להם למי להצביע או אפילו חשבו להצביע למפלגות מרכז. מול מפלגה ערבית משותפת עם מספר מנדטים דו ספרתי הם יריגשו מאויימים, וסביר להניח שיחזרו לימין.

2. למרות כל האווירה החגיגית אתמול בסחנין, אנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מחתימה סופית. מנסור עבאס כבר הוכיח את כוחו הפוליטי לבד, ואין לו לא את הצורך ולא את הרצון להיות אחד מארבעה ראשי מפלגות. מנפתלי בנט הוא למד כמה שווה החתימה על מסמכים מסוג זה.

לכן, אפשר להעריך שהסיכוי של איחוד שכזה לצאת אל הפועל עומד על לא יותר מ-10%.

אל תדאג, הם יגידו שהם משתמשים רק בקולות של רעמ...קורא נלהב לשעבר

וזה רע בעיקר אם בלד תהיה בפנים כי הם שרפו להם קולות. משאר הבחינות זה לא כזה דרמטי.

אפשר לקוות שזה ידרבן את הימין להצביע ואולי גם להתאחד גם כדי לשמור על הקולות.

בשאר מסכים איתך. ש"ש

הם יתפצלו אחרי הבחירותאיתן גילאחרונה

לאופוציזיה אין סיכוי ריאלי להרכיב את הממשלה הבאה, אבל בלוק חוסם הוא לא בלתי אפשרי ועל זה הם עובדים חזק.

ומנגד בימין ישנים על האף. בקליפת אגוז, מסתמח שבין 4 ל- 6 לא יעברו את אחוז החסימה.

יכול להיות שייך גם לאקטואליה וגם לבית המדרשפ.א.
אם מי שהיכה את רום ברסלבסקי היה חרדי -חרדיתאחת

כל הציבור החרדי היה עכשיו נאשם באלימות.

זאת אומרת, התכנים ברשת היו מתקיפים, לא את הבן אדם, אלא את המגזר

שטיפת מוח נגד המגזר הייתה מקבלת עוד צידוק.

סתם כך נקודה למחשבה.

למי שרוצה לחשוב.

ולמי שלא רק אומר לעצמו שהוא שייך למגזר הכי אוהב ישראל, אלא שיש לו קצת מהמוצר הזה.

אפשר להוסיף עוד נקודה למחשבה:

מה קורה כל פעם שמגלים גננת מתעללת / מטפלת מתעללת, בציבור הכללי, כמו שקרה כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות.

ומה קורה כשיש טרגדיה במעון חרדי, טרגדיה שאפילו עוד לא ברור מה גרם לה.

אולי גם הזנחה פושעת, אני באמת לא יודעת, למרות שמדובר שם בגננות מוערכות ונורמטיביות.

אבל נניח שכן, איזו הכללה מסיפור אחד לציבור שלם.

ומה לא היה קורה, אם זה היה סתם כך מעון לא מאושר בראשון לציון.

איך השיח היה אחר.

,

את צודקת באופן חלקינקדימון

אין ספק שאנשים מיהרו לשפוט, לקטלג, ולהשתמש בזה לקמפיין שלהם - בהחלט על רקע של עוינות.

העובדות עוד לא התבררו, יש כנראה גם קצת פייק שמעורב פה, ואנשים שמחו לפזר מלח בפצע הטרי הזה.

בזה אני מסכים איתך באופן מלא. ההכללה אהובה על היהודים כאשר לא מדובר באויב האמיתי.

יחד עם זאת, היות ויש תפיסות התנהגותיות וצורת מדיניות שמאפיינת את הציבור החרדי (כמו למשל סוגית ילדי החצבת המתים, או סוגיית הבנייה הפיראטית שמאפיינת את הערים החרדיות, או ההתנהגות בכבישים בבני ברק, וכדומה), ומאפיינת כעמדה חברתית מקובלת ולא כאפיזודה חולפת, אז כשקורה אסון הוא נמדד לאור אותה התנהגות כללית.

הנה בדיוק היום פורסם על מחדל באחד מהמעונות של ויצו על כך שתינוקות הצליחו לצאת ולהסתובב ליד כביש סואן. ההתייחסות של הציבור היא אחרת לזה כי המדיניות של ויצו (כחלק מהחברה הכללית במקרה הזה) היא כן לעבוד לפי החוק, בפיקוח, עם נהלים ברורים, עם ענישה במקרה הצורך, אפילו עם שיימינג, וכן הלאה. המחדל הוא מחדל והאחראים יצטרכו לתת הסברים, אבל כתופעה זה לא דבר שאפשר להשליך ממנו על הברה כולה. בדיוק מהסיבה שהם עושים הכל כדי שמחדלים כאלה לא יקרו בכלל.

אותו כנ"ל בדיוק בנוגע לגננות המתעללות שהתגלו בשנים האחרונות. הציבור אכן מזדעזע מזה ונלחם בזה, ושואל את עצמו "מה אפשר לעשות כדי לבער את זה". כלומר, למרות העלייה במקרים כאלה, זה מצב שהוא מנוגד לכל ההתנהגות הכללית שם ולכן יוצא דופן ולא משמש כמקרה מייצג.

מסכיםזיויק
לכל חכה יש שתי קצוותשלג דאשתקד
והנה מתברר שלא השכיבו תינוקות בשרותיםחרדיתאחת

ולא בארונות

שמו מזרנים בשרותים רק בשעת חירום, כשהגיע צוות רפואי לטפל בתינוקות שנפגעו (ועדיין לא יודעים ממה)

ולא היו חמישים תינוקות בדירה, אלא בשלש דירות.

כל אלה שכל כך ששו לפרסם ולהשמיץ אנשם ישרים וטובים שגם ככה חרב עליהם עולמם, ולא באשמתם. איפה הם?

חלק מהדברים שכתבת, נקדימון, יש בהם אמת.

חלק פחות

וקבוצות מיעוט עושות המון נזק בציבור החרדי. גם בפנים, עוד לפני התדמית בחוץ.

לגבי הקישור ששמו פה - אפשר לשים קישורים לכל מיני דברים מטומטמים שאנשים במגזרים אחרים כותבים, כולל כאן באתר.

זו בחירה במה לראות מייצג ובמה לא.

אולי האמא הנפלאה, שאבדה עכשיו תינוקת באסון, ובאה בשנתיים וחצי האחרונות לאלפי משפחות ששכלו ילד במלחמה, עם תכשיט אישי שעיצבה במיוחד בשבילן, היא זו שמייצגת רוח שיש בציבור החרדי, ולא מגיעה לתקשורת?

בענין מעונות מאושרים - אני אישית העדפתי גם בשנים שהיה סבסוד רגיל לחרדים לשלוח למטפלות פרטיות. למרות שזה היה הרבה יותר יקר.

כי לפי מה שראיתי וחוויתי ושמעתי מסביב - במעונות יש מטפלות מתחלפות, שזה חסרון משמעותי לכלשעצמו לתינוקות שצריכים יציבות ודמות קבועה.

ובעיקר - הן בדרך כלל נשים עייפות מהחיים, שנאלצות לעבוד בשכר נמוך, ומנוצלות עד למעלה מהכוח שלהן.

שום פיקוח לא פותר את הבעיה הזו. שום פיקוח לא יכול לגרום למטפלת לחבק תינוק באהבה.

בבתים - שלחתי לנשים שאני מכירה אישית, שלקחו קבוצת תינוקות לא מדי גדולה למשך שנה, ובאמת אהבו את התינוקות. 

בעיני זו מסגרת הרבה יותר נכונה לתינוק.

אוכל זה דבר שהייתי רוצה שיהיה עליו פיקוח, אבל אצל מטפלת פרטית אני זו ששולחת את האוכל.

אפשר להתווכח על התפיסה, אבל הזנחה לא קשורה לענין, אלא הפוך.

וחזרה לכותרת - אין ספק שאם חרדי היה תוקף את רום ברסלבסקי כל הציבור החרדי היה עכשיו על ספסל הנאשמים, וגם כאן, היו נכתבות הודעות אינטלגנטיות לרוב שמנתחות את האלימות במגזר.

אני אגיד לך משהומשה

1. בחברה החרדית יש תופעות שמזלזלות בחיי אדם וחסרי אחריות

2. כשקורה משהו, רצים להאשים את החרדים גם כשהם לא אשמים.

אני לא התרשמתי שהצוות של הפעוטון הזה התרשל. אם פרופסור (!) בשני בתי חולים לא יודעים למה הילדים מתו ודורשים נתיחה, מי אני שאגיד משהו.

3. מה שכתבת על המטפלות זה כמובן נכון. אגב בכל המגזרים.

לא באתי להיכנס לדיון הזהשלג דאשתקד

בזמנו, אחרי "שומר חומות", עיתון הארץ רצה להמחיש כמה המבצעים האלה רעים וכואבים ושם תמונה של ילדים - עשרות!! - שנהרגו במבצע. אבל איכשהו הוא שם רק את הילדים הערבים (וגם בין הערבים היו נערים שהתברר שהם מחבלים).

אז היו הרבה קריאות נגד הארץ, שחשוב לו רק הילדים הערבים ולא חשוב לו הילדים היהודים וכו וכו. ויובי ביילין כתב אז כל כך מדויק, בטור הקבוע שלו בישראל היום: הרי גם ככה הייתם מדברים נגדינו ואומרים שאנחנו בוגדים, אז מה זה משנה?!

וואו כמה שהוא צדק!!! ברגע שאתה מרגיש מסכן וטוען שכולם נגדך, אז מותר לך לעשות הכל ולאף אחד אין שום זכות לדבר ולבדוק כלום. כי אתה הרי סתם מואשם אוטומטית. אז יאללה תהנה.

לגופו של עניין, אני לא יודע מה היה שם ולא עוקב. מהניסיון היחצנים משני הצדדים מטייחים ומרמים ואי אפשר לדעת איזה נתון נכון ואיזה לא. כשהילדים שלי היו במעון, שלחנו אותם בדווקא למעון החרדי כי הוא היה מפוקח ובאמת מקסים. את חלק מהילדים שלי שלנו גם לגן חרדי אבל די מהר הטסתי אותם משם על טיל כשהתברר לי איזה זועות יש שם, תצילנה אוזניים.

מבחינתי אין שום סיבה להכליל כלום, כולם יכולים להיות טובים או לא טובים, ולמען האמת אני יכול להבין הורים ששולחים ילדים גם למעונות שלא נראים טוב חיצונית. יש להורים כל מיני שיקולים.

לגבי פרסום שלילי בלבד על המגזר החרדי, זה נראה לי לא נכון. שי גראוכר מקהל המון פרסום (למרות שהוא חרדי כמו סבתא שלי), ואותו דבר משי זהב קיבל חיבוק מאוד חזק מהציבור (וגם החזיר עם ריבית והצמדה 😉). כנל "מתנת חיים", "יד שרה" ועוד ועוד. יש הרבה שיווק למגזר החרדי.

ולתשומת ליבך, אתר "בחדרי חרדים" הוא של המגזר ה...? - וגם ב"פורום עצור כאן חושבים", להערכתי רוב הכותבים (ובוודאי מיימוני) הם חרדים.

בעניין המעונות המאושריםנקדימוןאחרונה

את עשית סלט קטן בנושא. זה לא או ציבורי ופיקוח או פרטי ולא חוקי. מעון פרטי יכול גם הוא להיות בפיקוח. החוק מסדיר את זה.

הטענה כאן אינה על כך שאלה גננות פרטיות, זה דווקא סבבה לגמרי.

אשמח לשמוע ממך על הדברים שיש בהם פחות אמת במה שכתבתי.

שדה תעופה ונמל ימירועישםטוב

זה מה שהעזתים יקבלו

החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל 

רק ביבי יכול -

צבא של מאות אלפי אנשים, מתוכם עשרות אלפים ביחידות קומנדו מיוחדות

מעל 1000 מטוסי קרב

אלפי טנקים ותותחים

ספינות חיל ים

מאות אלפי על גבי מאות אלפי של פצצות חכמות

מיליונים רבים של חימושים רגילים

מאות מיליארדי שקלים למלחמה

ומה התוצאות?

בעזה - נצחון חמאס

לבנון - הכיזבלה עדיין שם

סוריה - יותר גרוע

חותים - לא השתנה כלום, מתחמשים ומתחמשים ומתכוננים, נמל אילת סגור

איראן - הכל אותו דבר ועכשיו יש להם את כל הלקחים לפעם הבאה

יהודה ושומרון - לא השתנה כלום

גורמים עויינים בתוך ישראל - יותר גרוע

אם היה מגיע חייזר לכדור הארץ והיה שואל -

מי יכול עם כל העוצמה הפוטנציאלית להפסיד ככה בכל החזיתות?

איך אפשר עם כזה צבא ועם מאות מיליארדי שקלים השקעה להפסיד כך ולא לנצח אפילו חזית אחת?

איך כזה דבר יכול להיות אפשרי?

זה התשובה - רק ביבי יכול.

תוצאות המלחמהרועישםטובאחרונה

שיפוץ כללי לעזה

החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל 

על זה נהרגו מאות רבות של חיילים, נפצעו עשרות אלפים, הלכו מאות מיליארדי שקלים, שם ישראל ניזוק בצורה

קשה מאד בעולם ועוד אינספור נזקים עקיפים - בשביל לשפץ את עזה???

רק ביבי יכול!!!!!

אני רק תוהה אם הידברות עם גדולי התורה החרדייםפתית שלג

לא תפתור הרבה מהכאוס שאנחנו רואים בתקופה האחרונה. אולי בסוגיית הגיוס ההידברות הזאת לא תועיל מספיק, אבל בניתוחי מתים שזו סוגיה שעולה שוב ושוב- אולי יהיה אפשר להגיע להבנות עם גדולי התורה.

ברור שההפגנה לא על ניתוחים. זה רק עילה. הסיבהקעלעברימבאר
האמיתית זה הגיוס, ומצאו סיבה נוספת למסיבה
מה? כבר עשרות שנים מפגינים נגד ניתוחיםברגוע
לא בעוצמה כמו שהיה היוםקעלעברימבאר
כשיש מקרה מוות כזהרקאני

מפורסם וחריג

זה בהחלט כך

אז הרקע של ההפגנות של הגיוס בתקופהקעלעברימבאר
האחרונה הוא מקרי?

גם אם היה נתיחה לתינוקות לפני 3 שנים היו עושים חסימות כאלו?

בוודאיזמירות

והיום אפשר למצוא את כל עיתוני העבר ברשת. בספרייה הלאומית.

הפגנות ענק ומהומות היו מראשית המדינה כנגד ניתוחי מתים.  

האחרון מזכיר את יהודה משי זהב. היה בראש מחוללי המהומות בזמנו כנגד ניתוחי מתים.  

כנס לרשת - המאבקים האלימים של החרדים כנגד ניתוחיםזמירות
שלאחר המוות לצרכים של חקירות פליליות וקביעת סיבת המוות מלווים את המדינה כמעט מיומה הראשון.  

זה עוד אחד מהנושאים הרבים שההנהגה החרדית לא יכולה להתמודד איתם, מול הצרכים של התנהלות מדינה ריבונית מודרנית.  

https://g.co/gemini/share/c8dc27d8de25

הבדיקות לא השתכללו מאז באופן שלא יפגע בכבוד המת?פתית שלג
בוודאי שהשתכללו. כיום יש גם CT ו MRI שבעבר לא היהזמירות
אך כנראה לא כל דבר אפשר לבדוק עם אמצעים לא פולשניים.  
אבל פה יש עוד תינוקות חשופים!מרגולאחרונה

מכירה את הסוגיה בכללי של נתיחת מתים. אבל, וזה אבל קריטי, יש פער בין נתיחה לצורך בירור פלילי, לבין נתיחה כשיש "חולה בכפר"  

כלומר, כאן לא ברור ממה התינוקות נפטרו, ויש עוד עשרות תינוקות שאולי נחשפו לאותו הדבר. ולכן, הנתיחה היא בגדר הצלת נפשות ולכן רבים מתירים אותה (מדברת על לפני אי אלו שנים, כשכולנו היינו בגולה וכו, אם היו 2 חולים בכפר עם מחלה לא ידועה, אחד נפטר, מותר לנתח אותו אם הנתיחה עשויה לעזור להבין מה קרה וכך להציל את השני). 

שאלת ניתוח גופות התינוקות מעניינת את סבתא של עמיתאיתן גיל

היא לא רלוונטית כהוא זה לארגז הכלים שסידר לעצמו כדי להשתלט על כל מוסדות המדינה, כולם, הלכה למעשה.

פה ושם הוא יקבע הרכב נוח לבעלי דם שאינו כחול, כמו אותה חיה שאומרת כשרה אני.

חוק חסימת כבישמשיב

ועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק של יו"ר הקואליציה, אופיר כץ - קנס על חסימת כביש ללא אישור יהיה 75,300 ש"ח. על הטלת חפץ מסכן על הכביש - 226,000 ש"ח.

כמה טפשים הנבחרים שלנו, הרי בית המשפט לא יקנוס מפגינים מהשמאל, הרי גם האלימים שפצעו שוטרים וששברו חלון רכב שבתוכו ילדים, שוחררו מיד על ידי השופטים.

החוק יפגע רק בצד אחד של המפה הפוליטית, רק מפגינים מהימין יקנסו, והראשון זה מרדכי דוד.

לא הבנתישלג דאשתקד

מה מיוחד בחוק הזה? הרי כל החוקים נאכפים בצורה הזו.

ידוע לכבודו מה החוק אומר על משאבי טבע כמו נחל האסי וים המלח? החוק מעולם לא השתנה, הוא פשוט לא נאכף כשזה ניר דוד, קליה או מפעלי ים המלח.

זה חוק חדש שהקואליציה מקדמת.משיבאחרונה

מקדמים חוק בגלל ריבוי חסימות הכבישים, אבל זה לא ימנע מהשמאל לחסום, רק יקנסו את מי שיעמיד מראה מול עיניהם ויחסום אותם.

שיטפלו בפרקליטות ובתי המשפט שיהיו הוגנים, ולא יוסיפו עוד חוק שיאפשר חסימות כבישים רק לשמאלנים.

אולי יעניין אותך