אף אחד לא מושלםאנונימי בלנ"ו
אני לא רוצה שתהיה מושלם
אני רוצה שתהיה מי שאתה.
אל תנסה להראות שהכל מושלם אצלך
אם זה לא באמת ככה.
אני יודעת שאתה רוצה לדעת הכל עלי
זה יקרה אם גם אתה תצליח להיות אמיתי איתי.
להראות כשקשה לך
וגם להראות כשטוב לך.
אני יודעת שאתה רוצה רק לתת לי תמיד
וזה מדהים.
אני גם רוצה לתת
ולהיות שם בשבילך.
גם כשטוב וגם כשקשה.
איתי אתה לא צריך להראות שהכל מושלם.
מרגשהפי
צודקת לגמריחצילים
תודה!
דייקת לי נקודה שאני צריך להשתפר בה..
תודה לך.אנונימי בלנ"ו
ובהצלחה!
כתוב יפה ונוגעארץ השוקולד
ומעורר מחשבות.
אתייחס למחשבות שעלו ליארץ השוקולד
זה מאוד קשה לשתף בקשיים או באתגרים שיש בלי שפונים בשאלה בנושא.
את רואה שיש נושא שהוא מתקשה בו ומרגישה שאם הוא ישתף בזה תרגישי שהוא יתן נופך אמיתי יותר עליו, תנסי לתת לו את המרחב לשתף בכך ואולי אפילו לתת שאלות מכווינות.
חשוב ומעניין מה שכתבת.אנונימי בלנ"ו
תודה.
תודה, בכיףארץ השוקולד
אולי זה מי שהואחדשכאן
שיודע בעצמו שהוא בסדר
לא מושלם אבל שלם עם עצמו
לא מושלם אבל מסתדר עם עצמו

רוצה לתת ולא כדי לקבל
רוצה לתת פשוט כי זה עושה לו טוב

להכיר בך הכל כדי שיוכל לתת לך הכי
להכיר בך הכל כי הוא פשוט מוכן לחבק את כל זה.

הוא לא מרגיש צורך להיות לא מושלם
הוא לא מרגיש צורך להראות שהוא מושלם

הוא פשוט שמח בך ורוצה לשמח אותך
הוא פשוט שלם עם עצמו ורוצה להשלים אותך.

[זו לא מעלה לחפש את החסרונות. אפשר לחבק אותם כשהם מגיעים וכשיש צורך. אין חסרון בכך שלא מחצינים את הקשיים. זה בכלל לא תחפושת, זו דרך חיים.
לרצות להרגיש שגם האחר חסר כמוני, יכול להיות בהחלט ממקום של אגו.]
יפה ממשחושבת בלב

מעניין ממש מה שאתה אומרsimple man
השאלה היא האם זה אמין.
האם אתה מסוגל להאמין לאדם שמראה לך שהוא פשוט מאושר והכל זורם לו, הוא לא התמודד אף פעם עם שום קושי והוא לא יודע מה זה חיסרון.
אתה יכול לטעון, אוקי זה מי שהוא. אבל פשוט קשה להאמין לזה, ואם אני לא מאמין אז זה אומר שאני לא באמת מכיר אותו אלא איזו חזות שקרית שלו, ואנשים רוצים אותנטיות בקשר.
למה אתה אומר שהוא מעולם לא התמודד עם שום קושי?חדשכאן
זה לא הגיוני.

אבל למה הוא צריך לדבר על זה? אולי זה מאחוריו?
זה לא בקטע להסתיר, זה פשוט לא רלוונטי בעיניו.
בא, אני מכיר כל מיני קשיים ששיתפו איתי בדייטים בתור אירועים מכוננים (וזה בסדר. ככה הבן אדם חווה את זה), ואם זה היה אצלי כנראה לא הייתי מייחס לזה חשיבות גדולה כ"כ.
כל אחד חווה דברים באופן אחר, ומגיב להם באופן אחר.

מעולם לא אמרתי שהוא לא עובר דברים. אמרתי שהוא לא רואה צורך לשתף בהם.
ואוסיף. אם הוא עובר דברים, ושיתוף היה מועיל לו, הייתי מצפה שישתף. בהחלט העניין הוא לא הסתרה אלא דרך אחרת של התמודדות.

הוא יודע מה זה קושי והוא יודע מזה חיסרון והוא יכול להזדהות עם האחר, ועדיין.

זו פשוט מחשבה כאילו שאם לא מדברים על הכל, זה לא אמין או וואטאבר. וזו חשיבה לא נכונה. אסור שתהיה הסתרה. אבל זה לא העניין.

אני חושב שבאופן פרקטי, כן כדאי לשתף אפילו בדברים קטנים, התלבטויות קטנות, כי זה נותן לצד השני את התחושה הנכונה שאתה סומך עליו, שאתה שמח שהוא שם איתך. וכתוצאה מכך, ברור שכאשר באמת יהיה קושי שמצריך שיתוף ועזרה בהתמודדות, שני הצדדים ידעו שהם יוכלים להיות לעזר אחת לשני.

המחשבה של "תן לי חסרונות כדי שאוכל להתחבר אליך" היא מחשבה לא נכונה. אולי ככה בני אדם עובדים. לא יודע. אפשר להתחבר דרך מטרה משותפת או עשיה משותפת. דרך פירגון, התעניינות, עצה, או סתם התלבטות.

אני מרגיש שאני קצת לא מצליח לנעוץ בנק' עצמה. בכל אופן בעיני זה לא מחייבת שזה נובע מהסתרה או ממקום שרוצה להיראות מושלם כדי שירצו אותו.
מענייןהפי
לא חשבתי על זה
בוקר טוב לך 😜חדשכאן
חחחהפי
בוא נשאלsimple man
למה אנחנו בכלל צריכים לדבר על דברים? אם אהיה עם בן אדם שבוע ברצף ואני אראה כל פעולה שלו ואני אדע בדיוק מי הוא, אבל לא אחליף איתו אף מילה. האם אפשר לומר שאני מכיר אותו?
אנחנו מניחים שלכל אדם יש עולם פנימי מסויים שלא יתבטא כלפי חוץ בלבד אלא צריך לדבר בשביל להגיע אליו, להבין מה מניע אותו, מה צורת החשיבה שלו, מה הוא מרגיש לגבי דברים וכו', ובשביל זה צריך לשמוע מה משמח אותו, וכן, גם מה מעציב אותו. בדיוק כמו שתרצה לשמוע איזה דברים הוא חושב לנכונים וטובים ואיזה דברים הוא חושב לרעים. אפשר שמישהו יתאר בצורה יבשה מה גורם לו לשמוח, מה גורם לו להתעצבן וכו'. ואפשר, וזו הצורה הנורמלית, על ידי השיתוף בקשיים שעברתי, חוויות נעימות, חוויות לא נעימות וכו'.
במקרה שאתה מדבר שחוויה מסויימת לא השפיעה עליך, אז ברור שלא בזה מדובר, ואני מסכים שאצל כל אחד זה אחרת. אבל הרי יש חוויות שכן השפיעו עליך, או דברים שיהיה לך ממש קשה איתם, אז כן, זו צורה להביע את עצמך ומי שאתה.
מעולם לא אמרתי לא לשתף.חדשכאן
(דווקא אמרתי שכדאי כן).

וגם קורה הרבה פעמים שואלים מישהו "נו איך היה? הבנתי שהיה קשה. הסתדרת?" והוא אומר "אה. שטויות. הכל טוב.". לא כי הוא מסתיר משהו, אלא כי פשוט ככה הוא חווה את החוויה הזו.

הצבעתי על הנק' שיתכן וחוסר שיתוף בקשיים לא נובע מאיזו הסתרה או רצון לשדר חזות שלא נשברת לעולם.

אגב, יתכן ואדם כזה גם לא ירבה לשתף באירועים משמחים לכאורה. סתם כי הוא חווה אותם אחרת. יכול להיות שהוא אדם רגוע יותר, ולא לוקח את הדברים יותר מידי לחיוב ולשלילה.
אני מסכים עם זהsimple man
ברור שהגיוני שבנאדם חווה את הדברים בצורה יותר קלילה, וגם בקשיים הוא אוטומטית מתמקד יותר בחוסן שלו להתמודד מאשר בקושי (זה נפוץ בעיקר אצל גברים) וזה עצמו באמת מי שהוא וזה לא הסתרה.
אני לא בטוח שבכלל התווכחתי איתך מלכתחילה, כשאמרתי שצריך לשתף לא התכוונתי שצריך לשתף בקושי בקול נשבר כאילו זה משהו ששבר אותך והרס לך את החיים, כי באמת כל אחד חווה את זה אחרת. אבל עצם השיתוף מלכתחילה הוא זה שחשוב, בהחלט אפשר להתמקד דוקא בחוזקה שלו ולא בחולשה.
מעניין מה שכתבת.אנונימי בלנ"ו
ממש נכון ומדוייק.

תודה!
אני מוכרחה לציין שבעלי כזהחופשיה לנפשי
אדם שטוב לו בחיים ובאמת טוב לו, וזה לא שהחיים שלו נעו על מי מנוחות כל הזמן, הוא עבד קשה מאוד בשביל להיות כזה וזה בהחלט משהו שצריך ללמוד להכיל, במיוחד כשזה כמעט ההפך מאיך שאני

אגב-עד היום קורה שהוא מספר לי דברים ואני אומרת לו שטוב לדעת, הוא פשוט לא חושב על זה יותר מידי או שהוא היה בטוח שהוא סיפר לי כבר
זכיתsimple man
זה נטו עבודה עצמית. לא נתונים חיצוניים
למה זה דבר שצריך ללמוד להכיל?סבכי החשתי
כי אני רוצה לדעת כשקשה לוחופשיה לנפשי
לא רק שהכל בסדר, יכול להיות שמבחינתו זה בסדר אבל אני רוצה לדעת מזה(דוגמא: לפני החתונה הייתי לחוצה וחרדתית מאוד ובעלי לא סיפר לי שהוא גם לחוץ מאוד כי הוא פחד להלחיץ אותי)
"לרצות להרגיש שגם האחר חסר כמוני,אנונימי בלנ"ו
יכול להיות בהחלט ממקום של אגו".

אפשר לשאול איך הגעת לזה?
למה אתה חושב שזה מגיע ממקום כזה?
(כנראה שלא הבנת למה התכוונתי).

חוץ מזה.
מה שכתבת יפה ומעניין ממש.
חשוב לזכור במיוחד את זה:
"הוא פשוט שמח בך ורוצה לשמח אותך
הוא פשוט שלם עם עצמו ורוצה להשלים אותך".

תודה לך.
אני חושב שזה יכול להגיע ממקום כזהחדשכאן
בוודאי ובוודאי לא אמרתי שאצלך זה מגיע ממקום כזה (יכול!).

זה נראלי הגיוני. לא רוצה להרגיש שאני היחיד בקשר שיש לו חסרונות. כשיש לשנינו זה נותן לי להרגיש שווה.
זה לא נשמע שהבנת בכלל את כל מה שכתבתי.אנונימי בלנ"ו
עבר עריכה על ידי אנונימי בלנ"ו בתאריך י' בטבת תשפ"ג 00:03
אני בכלל לא רואה איך זה יכול לבוא ממקום של אגו.
לדעתי זה בא ממקום של רצון להכיר. שיתוף שמוביל לחיבור והיכרות אמיתית.
וזה בכלל לא "להרגיש שהאחר חסר כמוני". אלא זה להרגיש שהאחר רוצה בקשר וגם משתף ומספר על האדם שהוא. מביא את מי שהוא לקשר.

"זה נראלי הגיוני. לא רוצה להרגיש שאני היחיד בקשר שיש לו חסרונות. כשיש לשנינו זה נותן לי להרגיש שווה."
בכלל לא התכוונתי לזה. אפילו לא קרוב לזה.
לא מצליחה להבין. איך הגעת לזה בכלל?
למה זה צריך להגיע ממקום כזה?
אי אפשר פשוט לרצות באמת להכיר? על ידי זה שמשתפים?
יכול להיות שלא הבנתיחדשכאן
אני חושב שכן.

ושוב, לא אמרתי שאצלך זה מאגו.

הוא מביא את עצמו לקשר ורוצה לספר ולשתף, ואצלך זה צריך לבוא באופן מסויים. ואת לא מקבלת את זה שאולי אצלו זה אחרת וזה האופן שהוא מביא את עצמו לקשר.

הנק' שלי היתה שהמחשבה כאילו יש פגם מצידו ברצון לקשר (שמתבטא בכך שהוא לא משתף בקשיים. לא בקטע של הסתרה..) לא נכונה בעיני.
מקסיםekselion
הלוואי שכולם יאמצו אתזה
הלוואי באמת.אנונימי בלנ"ו
תודה.
הבעיה היאסבכי החשתי
שבמבחן התוצאה נראה דווקא שאם הגבר כן בוחר לשתף בקשיים שלו, היא מרגישה פחות הערכה אליו.. אולי זה משהו שאתן אומרות מתוך נקודה כזאת של "מה שרואים מכאן לא רואים משם"
אתן אומרות את זה, כי ככה אתן מרגישות, אבל אז כשזה קורה, אתן בפועל מרגישות אחרת
איזו הכללההשתדלות !
כשמישהו משתף במשהו שקשה לו ופותח, זה חתיכת הערכה,

זה בכלל לא מובן מאליו, זה מקרב, זה יוצר תחושה של נוחות וביטחון- הוא סומך עליי יותר, הוא מרגיש איתי יותר בנוח, הוא מרגיש שאני יכולה להיות לא שיפוטית ורוצה לנסות ולשתף
^^^אנונימי בלנ"ו
זה כל כך נכון ומדוייק מה שכתבת כאן.
בדיוק מה שרציתי לכתוב.
תודה.
מי זה אתן?אנונימי בלנ"ו
כל בת יכולה להגיב לזה בצורה שונה.
אני כן חושבת שרוב הבנות ממש יעריכו את זה וזה רק יעשה טוב. יחבר ויקדם את הקשר למקום טוב.

קצת עצוב אם בנות מגיבות כמו שכתבת. זה בטח ממש מתסכל לשתף ולקבל תגובה כזאת. וגורם לרצות לשתף פחות.
אני כן רוצה להאמין שזה מיעוט. ושרוב הבנות יקבלו את זה בצורה חיובית וממש יעריכו.

מאחלת לך שתמצא את האחת שתעריך את זה שאתה משתף אותה.
שיתוף זה חשוב וטוב תמיד, גם בדייטים וגם בנישואים.
לא חושב שזה דבר רעסבכי החשתי
@השתדלות !

זה חלק מהטבע אני חושב, דברים מתחילים בטבע הרבה לפני שזה מגיע לתפיסה מוסרית רעיונית, במיוחד כשמדברים על זוגיות. תיאורטית זה נשמע לכן נחמד אולי שהוא רוצה לשתף אתכן בקשיים שלו ולשדר קצת חסר אונים מול גורלו המר, אבל בפועל זה רק יגרום לכן לסמוך עליו פחות. להרגיש פחות ביטחון איתו.

אגב, אותן בנות שאומרות את זה זה אותן בנות שאומרות שבנים צריכים להרגיש יותר בנוח לבכות ושזה יכול לשחרר לחצים וזה.. פרקטיקה נשית שלגברים יכולה להיות מאוד הרסנית. עדיין לא פיענחתי למה זה בא ביחד בדרכ. בנתיים יש לי השערה שאני לא בטוח לגביה, אבל אולי זה כי בלי שהן שמות לב הן תופסות אותנו כנשים עם זקן וקול עבה. ואז גם בזוגיות אתן חושבות שאם נשתף אתכן בקשיים, תתרחש אותה כימיה או לפחות כימיה דומה שנוצרת עם חברה, כימיה שיוצרת קרבה. כשלמעשה, זה יוצר משו אחר לגמרי. כי מדובר בגבר. ואי אפשר להשליך מיחסים עם חברה ליחסים עם בן זוג. ולמרות זאת, זה מה שאתן עושות בלי שאתן שמות לב, אני חושב.

אגב, גם לי אני ראיתי שזה לא עשה לי טוב, לי אישית כאדם, לא רק לה, ולקח לי הרבה זמן להתאושש מזה
לא נכון, הטבע הנשי זה לא פחות לסמוך כשלגבר קשההשתדלות !
כשהוא שובר את מעטה השלמות הגברית הזאת,

גבר זה לא דמות חסרת רגשות. כן יותר קשה אולי להראות רגשות כי זה כאילו משדר חולשה או משהו כזה... (גברים יידעו לומר יותר טוב ממני...). אבל יש לו רגשות.

אם אתה משתף או לא זו בחירה שלך אבל כשאתה כבר משתף בקושי או התמודדות זה מאוד מוערך ופותח יותר. וזה לדעתי הדדי באותה צורה לשני הצדדים.

גבר הוא לא חברה וזה יבוא לידי ביטוי בתגובה שלי אליו, למה שהוא שיתף. ואני לא אצפה ממנו לשיחות נפש מטורפות על כל נושא שבאלי כי הוא לא אישה וזה אחרת לגמרי.
אבל זה לא סותר את זה שדווקא שיתוף של קושי הוא מה שעוד יותר מקרב.

אה אגב שמתי לב עכשיו לדיוק שלך "לשדר חוסר אונים מול גורלו המר"- זה משהו אחר לגמרי ממה שאני התכוונתי אליו. שיתוף בקושי או התמודדות יכול להראות על עוצמה ,תלוי איך אתה מתמודד איתה. גם אם אני אשתף בקושי שיש לי ואתייחס לזה כאל "זה דפק אותי אני גרועה ונוראית ואין לי מה לעשות עם זה" זה לא ייראה טוב לצד השני. אבל אם אני אתייחס לזה כ"זה הניסיון שד' נתן לי, ואני מתמודדת ומנסה, ומתחזקת מזה בכל המובנים, לומדת על עצמי" אז זה מוערך הרבה יותר.
זה מראה גם הסתכלות על החיים, תפיסה
כן בכוונה הוספתי את הדיוקסבכי החשתי
ובאיזשהו מובן, זו האבן במֵכַּה סביבה כמעט יכולנו להסתובב סחור סחור ולא להבין במה אנחנו חולקים.

טופח לעצמי על השכם על הדימוי אגב. אני אוהב דימויים וזה היה אחד טוב.

בכל מקרה, אם בשיתוף קשיים את מתכוונת לשיתוף שהמסקנה ממנו זה שאת תופסת ממנו כאדם יותר עוצמתי, כלומר, וואו, הוא מתמודד עם כאלה קשיים, עם כאלה תחושות, ובכל זאת עומד על הרגליים ומתמודד בלי לוותר, אז אני לא חולק עליך בשום צורה.
יפה על הפרגון העצמיהשתדלות !
ומעולה;) הייתה לי תחושה שאנחנו באמת סתם מסתבכים😅
מענייןחושבת בלב

מה לא עשה לך טוב?
לשתף בקשיים שלך?

הדברים שלך מעוררים מחשבה, אני נוטה לחלוק עליך.
בשביל להתחבר למישהו אחר אנחנו צריכים למצוא נקודת הזדהות
ומול מישהו "מושלם" אף פעם לא נצליח להזדהות
זה לא נראה לי נותן ביטחון מישהו שמשחק אותה מושלם.
המקסימום שזה יגרום לי לחשוב,
שהוא משחק אותה, כמו רוב הגברים
שזה פוזה והדחקה שכלפי חוץ הכל בסדר

וגם אי אפשר להעמיק קשר בלי רגשות קשים,
הכאב מביא לחיבורים גדולים ועמוקים יותר
כמו היחס של ה' אלינו,
עם הגילוי וההסתר.
זה לא נראה לי הגיוני שזה שהוא בטוב תמיד יביא לי יותר ביטחון
זה יפחיד אותי שהוא לא מספיק קשוב ומודע לעצמו ולרגשות.

הא ברוררחושבת בלב

אני משתדלת להסתכל ככה על כל אדם כשמשתף אותי בקשיים,
רחמים אמתיים לא מאמללים אנשים(;, חלילה.

אבל בטח שהוא לא מושלם ויותר מזה,
אני לא בגישה שצריך להיתלות בבעל כאילו הוא אלוקים
ושכל דבר שפחות חיובי בו אמור לערער לנו ולהוריד מערכו.
(ואפילו יש הרבה נשים שאני מכירה שאומרות שבעל זה כמו עוד ילד|ידפרצוף|.
(לא שאני חושבת שזה נכון, אבל אני כן חושבת שלא צריך להיות היררכיה של הערצה שהופכת אותו להכל, אין חברות במעמדות כאלה)

נכון, לא התכוונתי לומר שהוא מושלםסבכי החשתי
זה מאזן את זה טוב, לשתף בקשיים אבל לא מתוך חולשה וחוסר אונים. ומצד האישה, רחמים לפעמים גרועים יותר מאכזריות. צריך לשים לב, לעודד התגברות על הקושי, כמובן לא כמו מפקד בצבא או מאמן כושר, אלא יותר ברגישות, כמו שאישה יודעת, אבל שהמגמה תהיה אותה מגמה
חושבת בלבאחרונה

גם זה נכון
וגם זה נכון
העיקר שהכל יהיה באיזון(:

מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילואאחרונה

ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה 

מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelicoאחרונה
אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

גדולות? זה פרופורציונאלי...elico

לגודל שלו.

וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?

הוא דיבר על בשלותמבולבלת מאדדדד

ולכן דיברתי על זה ולא על בוגרות. 

הוא כתב שהתחיל לצאת לדייטים לפני חצי שנה. מי ישמע כמה גדול הוא יכול להיות... לא בקטע רע, אבל לכן אמרתי גם על בחורות יותר גדולות. בדרך כלל זה גורם להיות יותר בשלים.

אני לא בטוח שמבוגרות יותר זה הפתרוןelico

בוגרות ובשלות בהחלט

תראהאביעד מילואאחרונה

בשלות לרוב באה עם הגיל. ולא כל בחורה בת 18-19 בשלה 

נכון שזו הכללה אבל בעיקרון הפנימי פה  צריך לכור שיש גילאים שבהם לא בטוחים במה שועשים

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

בקשה קטנהintuscrepidam
האם אפשר בבקשה דוגמאות שלדעתך בנות חותכות בגללן למרות שהיה נחמד כפי שתיאר הבחור?
קרה לילגיטימי?

בגלל הגיינה לקויה.

משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.

לגיטימיintuscrepidam
אשמח לדוגמאות נוספות. הרושם שלי ושל רבים מחבריי שהרבה התאמות מעולות נפסלו לשווא.
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך