ניתוח כפתוריםאמא טובה---דיה!

לבן שלי יש נוזלים באוזניים, ואתמול הרופא אמר שצריך לעשות לו ניתוח כפתורים + הסרת שקד שלישי (את זה הוא אמר על סמך זה שהוא הרבה עם פה פתוח ומרייר קצת).

אני לחוצה גם מהניתוח עצמו, וגם מאחרי. הבנתי שצריך כמה שנים להתקלח רק עם אטמים.

זה נכון? יש עוד הגבלות או סיכונים?

את השקד השלישי באמת כדאי להסיר? אני לא רואה שזה מידי מפריע לו...

ואיך בכלל עושים את הניתוח? יש דרך הקופה? אנחנו בכללית, אם מישהי יודעת...

תודה רבה!

היי כותבת לך בפרטי מחשש לאוטינגאנונימית-אנמית
עונהתלבשי חיוך
עשיתי לילד בן 7 בערך. הניתוח הוא פשוט השתחררנו באותו יום ההרדמה היתה דרך מסכה והילד חזר לתפקוד מלא מיד.
אין בעיה במקלחת רגילה אפשר להתקלח רגיל צריך להזהר מאמבטיה ומבריכה לא להטביל את הראש. אטמים הקפדנו בהתחלה מהר מאד שכחנו מהם...
הכפתור לא נפל לבד ולכן אחרי שנתיים (ביקורת כל חצי שנה) הרופא הוציא את הכפתור
לקחנו רופא פרטי שעובד גם עם הקופה(מאוחדת) יש ביטוח וזה היה ללא עלות. נראה לי שיש לו הסדר גם עם כללית ד"ר נזריאן יורם אם תרצי אשלח לך מספר של המזכירה
עשינושלומצ'
לילדה בת 3 בערך, שהיתה עם ירידה בשמיעה בגלל הנוזלים.
השתחררנו באותו יום, אבל לקח טיפה זמן כי היא היתה עם בחילות מההרדמה ולא שחררו עד שאכלה והסתובבה במחלקה.
אחרי הניתוח היה שיפור מטורף בשמיעה. ממש מצטערת שלא ניתחנו אותה מקדם יותר.
לנו אמרו להיות עם אטמים גם במקלחת, אבל האמת היא שלאחרונה אני מחפפת... 🫣 יכולה לשתף שגם אני חששתי שהאטמים יהיו סרט, וסופו של דבר זה לא כזה סיפור.

לגבי השקד השלישי- צריך אח"כ לאכול אוכל רך (לא מרוסק, רק רך- פסטה לדוגמא זה סבבה), ולנו הרופאה המליצה להשאיר בבית 3 ימים (צריך לעקוב שלא מתחיל לדמם, ואמרה שלדעתה עדיף שההורים יעקבו בבית ולא להשאיר את זה לאחריות של גננת שיש לה עוד כמה וכמה ילדים באחריותה)
אצלנו היה בלי כפתוריםאני זה א
שקד שלישי ושקדים אצל שני ילדים
הראשון היה הסרה מוחלטת בגיל 4 והיתה התאוששות די קשוחה. שוחררנו אחרי לילה אחד. שבוע נורופן סביב השעון והרבה בכי ואז תודה לאל היתה הטבה משמעותית.
השני בגיל שנתיים וקצת הסרה של שקד שלישי והקטנה של שקדים ושוב אישפוז ללילה ואחכ החלמה הרבה יותר קלה תוך יומיומיים כבר לא היה צורך בנורופן והיה די רגוע גם בימים הראשונים ..
לדעתי ההבדל בהחלמה זה שילוב של סוג הניתוח שהיה קל יותר וגם אופי של הילד אחד מאוד רגיש לכל כאב קטן והשני פחות..
בן כמה הוא? יש לו עיכוב בדיבור או קושי בלימודים?מתואמת
ניסיתם דברים טבעיים למיניהם? או אפילי לא טבעיים - אלא דברים כמו תרופה לייבוש נוזלים או אירפופר?

(מניחה שמה שקרה לבת שלי הוא נדיר, אבל בכל זאתאני מספרת את זה: אחרי שני ניתוחי כפתורים התגלה לה באוזן אחת ליקוי עצבי ובאוזן השנייה החור מהכפתור לא נסתם עד היום, וגורם לה לכאבים כשמים נכנסים לשם - וגם אטם מותאם אישית לא ממש עוזר. בקרוב סוף סוף היא עומדת לעבור ניתוח לסתימת החור, שדורש אחר מנוחה של חודש...)
הזכרת לי! (רפואה אלטרנטיבית)שלומצ'
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ' בטבת תשפ"ג 09:14
בזמנו חברה המליצה לי על נטורופתיה. היתה אצל מישהי מעולה וזה פתר את הבעיה אצל אחד הילדים. אצל ילד אחר היתה בדיקור וברפלקסולוגיה וגם זה עזר.
לצערי לא הספקתי לנסות עם הבת שלי.

בנוסף, אמרה לי שגם להפסיק מוצרי חלב יכול לעזור (על זה גם הרופאה המליצה לי).

רפואה שלמה

כנ"ל אצלנו, לצערנו...מתואמת
וואו, איזה מבאס לכם!אמא טובה---דיה!

הוא בן 3.

ניסינו רפלקסולוגיה.

השאלה העיקרית היא אם יש לו עיכוב בדיבור.מתואמת
אם כן - אז כן כדאי לנתח. אם לא - אז אולי כדאי לחכות עוד ולנסות דברים נוספים...
גם אם אין עיכוב בדיבור-טרכיאדה

ירידה בשמיעה בהכרח פוגעת בהתפתחות.

גם אם אין עיכוב בדיבור, יתכן שהילד ממש מוכשר אז הוא מצליח לפצות על הירידה בשמיעה, אבל ברור שהוא לא יוכל לממש את הפוטנציאל המוחי המירבי שלו- כשאחד החושים פגוע.

יכול להיות. אני אומרת מה שרופאת אא"ג אמרה לנומתואמת
לאחרונה, עם בת נוספת שלנו שסובלת מנוזלים באוזניים. (כיוון שהיא כבר מדברת שוטף וכרגע זה לא מפריע לה בשאר ההתפתחות והלמידה, אין צורך לטפל בכלל בנוזלים, וודאי שלא לנתח).

כתבת בהודעה האחרת שלך שזה ניתוח ש*לרוב* אין בו סיכונים. אנחנו לצערנו (עם הבת הבכורה) נפלנו בסטטיסטיקה של הסיכון המועט... ולכן אני ממש לא רוצה למהר לעשות שוב ניתוח כזה. ולכן אני מרגישה גם חובה ליידע הורים אחרים שלא תמיד כדאי לרוץ לעשות ניתוח, כי בהחלט עלולים להיות בזה סיכונים...
רופאי א.א.ג רופאים רפואית ולא התפתחותיתטרכיאדה

נוזלים באוזניים גורמים לנזק התפתחותי (וגם רפואי) גם לילדים שנראה לכאורה שהשפה מתפתחת היטב.

שלא לדבר על הקושי של הילד שחי בתוך בועה, ובגן בסביבת ילדים רועשת לא שומע מה קורה סביבו. זה מתסכל בטירוף.

זה נדיר הסיבוכים של הניתוח, ולא נדיר בכלל סיבוכים רפואיים של נוזלים באוזניים.

יכול להיות שזה תלוי ברמה של הנוזלים ושל הירידהמתואמת
בשמיעה.
אצל הבת הנוכחית שלי שסובלת מנוזלים היריקה בשמיעה לא גדולה כל כך כנראה, כי היא מסתדרת מצוין בגן ובסביבה.
מה הסיכון המועט???? 🙊🙊🙊פרח לשימוח🌷
תקראי מה כתבתי באחת ההודעות האחרות שלי כאן...מתואמת
אתמול אמר לי על זה ד''ר נזריאן שהסיכון ניחידאוהבת את השבת
בניתוח
זה פחות מאחוז מהילדים שישאר להם חור בעור התוף

ככה הוא ענה כששאלתי אותו מה הסיכונים
מגניב לדעת שהבת שלי כל כך נדירה מתואמת
זה פשוט לא עוזר שהסטטיסטיקה נמוכהממשיכה לחלום
אם היא נופלת עליך😒
בדיוק...מתואמת
יש עוד סיכונים האמתאורוש3
אבל זה נדיר בטירוףףףף
שמעתי על מקרה שהכפתור חדר לאוזן הפנימית והזיק ברמה העצבית. אבל זה באמת מאוד מאוד נדיר. בתור קלינאית תקשורת ואמא. אם יש ירידה לא חד פעמית רק אחרי מחלה והשפה נפגעת, אז לרוץ לנתח.
תודה!אוהבת את השבת
אני לא מבינה בזה, לכן אמרתי שרק מצטטת אותו..

ותודה על הדברים שכתבת!!
זה מחזק אותי, כי אנחנו לקראת ניתוח גם..
מענין אותישריקה

רופא אא"ג מומחה אמר לכם שהליקוי העצבי קשור לניתוח? או שזו השערה שלכם?

כי זה בכלל לא אותו מיקום (הכפתורים, והשבלול ועצב השמיעה), נשמע לי ממש מוזר שזה נחשב סיבוך של הניתוח.

זה שנשאר חור כן נשמע קשור,

אבל- במצב של נוזלים חמורים גם יכול להיווצר נקב בעור התוף,

ובשונה מניתוח כפתורים שהחור הוא במקום בעור התןף שאם ישאר חור - הכי פחות ישפיע על השמיעה, נקב שנוצר בגלל הנוזלים - יכול להיות בכל מקום ולגרום ליותר נזק שמיעתי.

הליקוי העצבי לא קשור לניתוחמתואמת
(אמנם בתחושה האישית שלי זה כן, אבל אני יודעת שזה לא נכון)
החור בהחלט קשור.
לא ידעתי את מה שציינת על הנזק האפשרי של נוזלים...
בכל אופן, לא זכור לנו שמישהו אמר לנו את הסיכון של חור שלא נסתם כל כך הרבה שנים...
מקווה שזה בסדר להגידשריקה

אבל הייתי נזהרת עם הצורה שזה נכתב.

ממה שכתבת ממש השתמע שיש קשר בין שני הדברים לבין הניתוח ושניהם סיבוך של הניתוח.

ואם הליקוי העצבי לא קשור וככל הנראה היה לפני הניתוח - אז צריך להיזהר בצורה שאומרים.

באופן כללי-

כשיש נוזלים באוזניים הם פוגעים בשמיעה *בנוסף* לחלק העצבי, זה מצטבר ולא במקביל, 

כלומר אם החלק העצבי גורם לירידה של 30DB וההולכתי לירידה של 30DB, תהיה ירידה של 60- שנקראת ירידה מעורבת. גם הולכתית וגם תחושתית-עצבית.

לכן גם אם היו יודעים על הליקוי העצבי לפני הניתוח - אם המצב של הנוזלים התאים לניתוח - בכל מקרה היו ממליצים על ניתוח. כדי להביא את השמיעה למצב הכי טוב שלה.

זה לא שניתוח כפתורים באוזן עם ליקוי עצבי הוא מיותר. אין לך מה להצטער שהיא עשתה ניתוח באוזן הזאת.

לגבי החור - זה ממש מתסכל שלא יודעים מראש, ברור שחייבים להגיד לך מה הסיבוכים האפשריים.

מצד שני - צריך גם להגיד מה הסיבוכים של דלקות חוזרות ונשנות. שזה גם נקב לא מבוקר שיכול לפגוע בשמיעה יותר מנקב מה וממה שזכור לי מהלימודים - זיהום יכול לחדור לאוזן הפנימית ולגרום לירידה קבועה (יש מצב שזה מה שקרה לה באוזן עם הירידה הקבועה?)

תודה רבה! את צודקת ממש.מתואמת
אנחנו פשוט כל כך מתוסכלים מהעניין הזה, ומרגישים שיותר מדי דברים התפספסו פה... (גם זה שלא עלו על הליקוי העצבי - או לא אמרו לנו עליו - כבר בבדיקות השמיעה הראשונות...) ולכן אני כותבת בצורה "חמה" כזו.
אולי אירגע יותר אחרי שהבת שלי תעבור את הניתוח לסתימת החור וסוף סוף תוכל לחיות חיים רגילים מהבחינה הזו...
בכל אופן, תודה שמיתנת אותי
ותודה גם על כל ההסברים שלך!
מובן לגמרישריקה

זה באמת מתסכל,

גם ירידה קבועה בשמיעה, וגם חור שמניחה שמגביל ומעצבן וממש משפיע ברמה יומיומית.

מובן ממש ממש.

אני תוהה האם באמת דברם התפספסו אז, או שהתפספס מידע שלא הועבר לכם בצורה נכונה.

בקריאה של מה שאת כותבת - נשמע לי שסיכוי טוב שלא הסבירו לכם הכל ויכול להיות שזה הרבה ממה שגורם לתסכול.

בת כמה היא היתה בבדיקות שמיעה הראשונות?

בדיקת שמיעה היא התנהגותית - כלומר בשונה מבדיקות אחרות (כמו רנטגן נניח), היא תלויה בשיתוף פעולה.

ככל שילד יותר קטן - המידע שהבדיקת שמיעה נותן הוא יותר מינימאלי. וככל שהוא גדל, משתף פעולה, יכול להשתתף בבדיקה ארוכה יותר - יהיה לנו יותר מידע.

למשל - ילד שקטן מדי לבדיקה עם אוזניות - בודקים ברמקולים ואז שתי האוזניות נבדקות ביחד. אם התוצאה תקינה - יכול להיות שיש אוזן תקינה ואוזן לא תקינה, ואז האוזן עם הירידה מתפספסת.

אני מעלה השערה,

יכול להיות שהבת שלך היתה צעירה מדי בשביל שימוש באוזניית Bone שזו אוזניה מיוחדת ששמים מאחורי האוזן, והבדיקה איתה, אחרי שבדקו באוזניות רגילות - מאפשרת להבחין בין ירידה הולכתית (למשל נוזלים), ירידה תחושתית עצבית, או ירידה מעורבת - שזה גם וגם.

אם כן - יש מצב שראו בדיקה עם ירידה בשמיעה, פלוס נוזלים משמעותיים באוזניים - וזה מצב שממליצים על כפתורים.

ובהמשך כשהיא גדלה עשו בדיקה מקיפה יותר וראו גם את החלק העצבי.

ואולי אני טועה ובאמת פספסו אצלה בבדיקות הראשונות.

פשוט אצל ילדה צעירה מאד הגיוני שהמידע הזה לא יהיה מייד.

מקווה שלא חפרתי

זה נושא שמאד מענין אותי

תודה רבה!מתואמת
בדיקות השמיעה הראשונות היו בערך בגיל שלוש (אחרי שכבר רכשה את הדיבור).
הניתוח הראשון היה בערך בגיל ארבע והניתוח השני בערך בגיל שש.
כמובן, במהלך השנים היא עברה הרבה מאוד בדיקות שמיעה... (ולא רק היא, גם עוד ילדים שלנו. זה משפחתי אצלנו, כנראה... אני עצמי עברתי ניתוח כפתורים בגיל שלוש ולעוד מאחיי היו נוזלים באוזניים...)
בדיוק כך, סיבוך של ניתוח כפתורים ממש לא אמור לגרוםטרכיאדה

לירידה עצבית

ממליצה לנתח אצל רופא פרטי מומחה. אם המליצו לךבתי 123
אני ממליצה לעשות אנחנו התעכבנו עם זה כי רצינו לנסות כל דבר טבעי ולא פולשני וזו היתה טעות.
אין שום בעיה להתקלח רגיל יש בעיה רק עם מים עם סכנת זיהום כמו בריכות שחייה מעיינות וכאלה.
אם יש לך ביטוח משלים ניתוח פרטי זה בהשתתפות קטנה כמה מאות שקלים
עשינו שקדאורוש3
הייתה התלבטות אם כפתורים ועקבנו ובסוף לא היו נוזלים. השקד מפריע לנשימה. הכי בשינה, כתוצאה מכך משפיע על רוגע וגדילה. הפה הפתוח והנשימה מהפה מכניס יותר מחלות שהאף מסנן, אם זה הרבה זמן זה משנה את מבנה החך והפה. מחליש את שרירי הלשון והשפתיים. גם גורם לנוזלים כי פוגע באוורור התעלה.
קיצר אם יש שקד מוגדל ויש נוזלים לאורך זמן שמשפיעים על השמיעה ועל השפה, אני ממליצה לעשות. מדובר בניתוח קל יחסית עם התאוששות מהירה. שלי היה אומלל בשעות שאחרי. אבל יום אחר כך כבר בסדר (כן צריך עוד כמה ימי השגחה ומניעת השתוללות). כן צריך אטמים במים אחרי כפתורים. בסוף לא עשינו אז לא יודעת איך זה. ואני לא בכללית. אנחנו עשינו דרך שר''פ הדסה דרך ביטוח בריאות.
מישהי מכירה את ד"ר יורם נזריאן?אמא טובה---דיה!

רופא מומלץ מאדטרכיאדה

אני ממש ממליצה עליובאר מרים
ממליצה גם על ד"ר אביגיל ארדשלומצ'

לא יודעת אם היא דרך כללית, אבל שווה לבדוק. היתה נהדרת ממש!!! זמינה, ברורה, סבלנית. 

התחברתי כדי להגיבטרכיאדה

נושא ממש ממש חשוב, למרות שרוב הרופאים לא מודעים לחשיבותו.

ירידה בשמיעה בגיל צעיר יש לה השלכות קריטיות על כל ההתפתחות:

התפתחות השפה- כמובן, אי אפשר לפתח שפה תקינה בלי שמיעה תקינה (גם ירידה מזערית עשויה לפגוע בהתפתחות השפה) עד גיל 5 זה חלון הזמן הקריטי להתפתחות השפה, ילד שבשנים הקריטיות האלו לא שומע טוב חלק ניכר מהזמן, מפספס זמן חשוב שלא ישוב לעולם. 

גם יכולות הלמידה, הקריאה ועיבוד השמיעה עשויות להיפגע אם בשנים המוקדמות הילד לא שמע כמו שצריך.

אלו נזקים שקשה אחר כך לתקן!!!

שמיעה תקינה היא קריטית להתפתחות המוחית של הילד בגיל כה חשוב.

אני שומעת כל הזמן על רופאים ששולחים את ההורים לנסיונות טיפול עקרים, ממליצים להם לחכות כמה חודשים (עד שיגמר החורף או הקיץ וכו') ולא מבינים שכל יום שהילד לא שומע- פוגע בו.

בבקשה- אל תחסכו מהילד את הבסיס התקין להתפתחות. חושים בריאים בגיל הרך הם הבסיס להתפתחות מוחית תקינה.

אני מודעת לזה שיש כאלו שהניתוח הסתבך (נדיר מאד!) אבל גם נוזלים לא מטופלים באוזניים עלולים לגרום לסיבוכים עתידיים בשמיעה (למשל: נקב לא מבוקר בעור התוף שגורם לירידה קבועה בשמיעה, כולסטאטומה וכו')

זה ניתוח פשוט וקל ולרוב עובר ללא כל סיבוכים. והכי חשוב- זה הטיפול היחיד שבאמת מוכח כיעיל. (בניגוד לטיפולים אלטרנטיביים שלפעמים "עוזרים" ולפעמים לא- ובזמן שמנסים מאבדים ימים יקרים מפז)

אני תמיד ממליצה לעשות את הניתוח הזה הכי הכי מוקדם שאפשר, ככל שהילד שומע בגיל יותר צעיר, כך השפה שלו תהיה תקינה יותר!

גם אותנו מרחושלומצ'

הא.א.ג של הקופה בדק אותנו שוב ושוב (כל שלושה חודשים בערך, אחרי כל בדיקת שמיעה) ואמר שאין צורך לעשות כרגע ואולי זה ישתפר. זה לא. ואז כבר הגענו למצב שהיה לי ברור (מהתייעצות עם כמה קלינאיות תקשורת) שעדיף לנתח בהקדם, ובכלל לא הגענו לטיפולים אלטרנטיביים. 

ולראות אותה שומעת ממש ומגלה מחדש את העולם היה מאוד מאוד מרגש. עדיין מרגש להיזכר בזה. 

היה לה ירידה בשמיעה בשני האוזניים?כמהה ליותר

או רק באוזן אחת?

שתי האוזניים (ושקד שלישי)שלומצ'

וואו, ממש תודה לך!אמא טובה---דיה!

באמת היינו אצל רופא אחר שאמר לחכות ושלא כדאי ניתוח וכו'.

ועכשיו השמיעה ירדה יותר והיינו אצל ד"ר יורם נזריאן שאמר לנתח והתלבטתי כי מלחיץ אותי לנתח.

אז תודה לך!

ממש צודקת פשוט לשמור את התגובה שלךאנונימית-אנמית
גם אנחנו עשינו כפתורים ושקד שלישיפעם אחת
היה בן שלוש ורבע, עם עיכוב בדיבור. ממש דאגתי לפני, אז ממש מבינה... ב"ה עבר טוב! למחרת כבר היה סבבה לגמרי. הרופאה אמרה שלא צריך אטמים (כנראה סוג של כפתורים) אחרי הביקורת הראשונה- שבוע אחרי הניתוח, היה אפשר לחפוף רגיל. עד הביקורת לא הרטבנו את הראש בכלל
עוד רלוונטי?אני=)
חברה טובה שלי עברה חוויה ממש טובה עם רופא פרטי ונחמד מאוד. תוך שניה וחצי היה להם תור ונגמר הסיפור. ולא מאוד יקר, אם רלוונטי - אשמח לתת לך אפילו את הטלפון שלה... היא ממליצה בחום
לבן שלי היו נוזלים באוזנייםאפונה
וירידה בשמיעה (וגם עיכוב בדיבור. לא היתה לו אף מילה בגיל שנה וחמישה חודשים).
מהיום שהפסקנו לו מוצרי חלב תוך שבועיים הוא התחיל לדבר וסגר את הפער צ'יק צ'ק. (וגם התחיל ללכת...)
מעניין ממש!!אוהבת את השבת
הפסקתם לגמרי?
אני יכולה להוריד לה שתיה חלבית אבל ממרחים במשפחתון בעיה קצת להגיד להם בלי..
יעזור נראלך?

(הבת שלי בת שנתיים ורבע ושלחו אותנו לניתוח כפתורים..)
גם הבן שלי היה במעוןאפונה
הסברתי להם והמטפלת היתה מורחת לו חומוס או טחינה במקום גבינה. סה"כ רק בבוקר יש חלבי וגם זה לא כל יום. גבינה צהובה בד"כ פחות גרועה.

בהמשך הילד למד להגיד בעצמו: "אני אסור גבינה, אני מותר חומוס".
ננסה, תודה!!אוהבת את השבתאחרונה
נגיד הייתן חייבות לעשות דיאטהכולנה

לא בשביל לרזות, שזה בונוס נחמד, אלא בשביל הבריאות.

כרגע ב"ה בריאה אבל כבר נושקת לגיל 40, עם 20 קילו עודפים, אמא שתאריך ימים בטוב, עם סוכרת מאזור הגיל הזה, עם סיבוכים נספחים, ואני רואה אותה וכל כך רוצה לשמור על עצמי ולדאוג לעצמי ולא מצליחה.

התזונה שלי לקויה ברמות, באמת מתביישת אפילו לכתוב את זה. ספורט ניסיתי כמה פעמים ולא התחברתי.

אני מפחדת למצוא את עצמי חולה ולהלקות את עצמי שלא סגרתי את הפה.  

אז נגיד שהייתן צריכות לעשות תהליך כזה, מה הייתן עושות?

תוכנית ליווי אישית או קבוצתית?

דיאטנית מהקוםה?

זריקות לא רלבנטי בשבילי

איזה עוד דרכים קיימות, אני צריכה לפתור את העניין מהשורש, חייבת לעשות שינוי. ממש מפחדת שלא אסלח לעצמי אם אהפוך לחולה. 

אני דווקא כן (בעיקר בהנקה)ואז את תראי
והאמת שזה בכלל לא עוזר לי לא לקנות כי 5 דקות ואני במכולת ליד הבית עם שלל גלידות וכו 😁
עוד שאלה - כמה בגדי יום חול ושבת יש לילדים שלכן?שושנושי

או במילים אחרות - כמה מכנסיים וכמה חולצות לילד בן 3.5?

קניתי בתחילת עונה ומשום מה מרגיש לי שזה לא מספיק. 

תוהה אם אני מוגזמת שצריכה הרבה או שזה באמת קצת מידי.

אמר לי הבוקר, שהוא לא רוצה לא את זה ולא את זה וכלום לא רוצה ואין לו חולצות בכלל. נבהלתי לרגע.

זה תלוי בכמה דבריםהשם שלי

בקצב של הכניסות,

אם משתמשים במייבש,

עד כמה הילד מלכלך בגדים,

וגם עד כמה הילד רוצה לבחור בעצמו בגדים, או שלא אכפת לו.

לשבת יש לכל ילד בערך 3 סטים, שיספיק אם מתלכלך ואם יש יומיים רצופים.

ליום חול, אני לא יודעת.

מספיק 4-5 סטים, אם מכבסים בתדירות מספיקה ואין צורך להורה או לילד ביותר מידי גיוון.

אם לא, כדאי שיהיה יותר.

וכדאי גם כמה חולצות לראש חודש, או ימים שצריך חולצה לבנה אבל לא ממש חגיגי.

אם ככה צריכה יותר, תודה על המענה.שושנושי

היו 4 סטים - סט אחד חולצה עם כתם שלא יורד. שם מכנס שנקרע.

תכלס לא נשאר כלום. הרגע מזמינה מנקסט.

אם חליפות טריקו פשוטות מספקות אותךיעל מהדרום

לק"י

יש בקיווי 3 חליפות ב-100 או 3 פריטים בודדים ב-50.

אבל משומה החולצות יותר גדולות ורחבות עם שרוול כמעט 3/4, ביחס למכנסיים.

(או שחלק התכווצו במייבש. לא יודעת).

ילד בן 4אפרסקה

יש לו בערך 10 חולצות של יום חול (חצי מהן משנה שעברה שעדיין עולה עליו), ובערך 20 זוגות מכנסיים שמתוכם חצי קצרים שקניתי וחצי ארוכים אבל דקים שנשארו לו משנה שעברה. אבל זה רק בגלל שהוא עוד מפספס מדיי פעם אז אני חייבת שתהיה לי תחלופה, אחרת לא הייתי קונה לו כ"כ הרבה.

שבת יש לו 2 חולצות לבנות ו-2 זוגות מכנסיים

אצלינו לבן 3.5 יש כרגע 6 חליפות ליום חול+חולצה 1יעל מהדרום

לק"י

אבל אני שוקלת לקנות לו עוד חליפה או שתיים.

ולשבת זה הצטבר, כי חלק מהבגדים מתאימים לו עוד משנה שעברה- 3 זוגות מכנסיים, ועוד איזה 5-6 חולצות, אבל חלקן סתם טריקו לבנות חלקות. אז זה פחות חגיגי, אבל נוח לי שיש לו.

אני כן צריכה לחדש לו, כי חלק כבר נראים פחות טוב.

אז ככהממשיכה לחלום

אני גיליתי שאני לא אוהבת כמויות גדולת מידי כי אז הכביסה הופכת למדהו דאני לא מצליחה להשתלט עליו..

מצד שני אני לא יכולה לרדוף אחרי בגדים נקיים כל היום.

אז מנסה ליצור איזון

שמתי לב שאני צריכה בערך 5 חולצות, 4 מכנסיים שמתאימים ליותר מחולצה אחת.

לשבת 2 אפשרויות, 3 חולצות לבנות לילד בערך.

זה גם משתנה לפי האופי של הילד, למשל ילד שמלכלך מאוד או נוטה לקרוע את הבגדים מצריך כמות גדולה יותר

לשבת מלא חולצות כי קיבלנו אבל שני מכנסייםבוקר אור

וואלה הייתי שמחה אם היה עוד אבל לא קריטי לי, הוא בן ארבע

ליום חול האמת מלא,  אבל רק כי קיבלנו. בפועל מכוסים כל יומיים אז משתמשים מקסימום בארבעה, אולי חמישה סטים

אצלנו בן 6כבתחילה

יום חול-

10-12 חולצות

7-8 מכנסיים

שבת -

6-8 חולצות

3 מכנסיים קצרות

4 מכנסיים ארוכות 

הרבה.טארקו

איזור ה15 מכל סוג ליום חול

איזור 5 מכל סוג לשבת

ורק דברים שנעים להם ללבוש

בתקופות של גמילה מחזיקה גם יותר מזה.

התדירות כביסות פה לא גבוהה ככ ולא יכולה לחיות בלחץ שאין להם מה ללבוש מחר.

בערךשיפור

10 ליום חול

4-5 לשבת

כדי שאני לא אהיה לחוצה על כביסות

אבל נראה לי מי שמסודרת ומכבסת ומקפלת בקצב טוב אפשר הרבה פחות

בגיל הזהאורוש3אחרונה

בין 7 ל- 10 ליום חול.

אני מרגישה שבחורף צריך פחות כי הסל מתמלא ברגע אז מכבסים יותר.

אם אין מייבש אז יותר.

לשבת 4 כזה אבל נגיד אם יש מאח גדול או קבלתי אז לא מקפידה על 4 מושקעים. שניים יפים. 

שאלה למשפחה עם יותר מ4 ילדים -חופשה בבית מלוןעם ישראל חי🇮🇱

תגידו, איך אתם נוסעים לבית מלון בלי רכב מתאים?

ב"ה 6 ילדים ,יש לנו רכב אחד 7 מקומות ורכב 5 קטן.

ממש לא רואה את עצמי נוהגת לצפון ובעלי ברכב השני.

רעיונות ,??????? תודה !!!!!

כן...זה יקרה עוד 5-6 שנים בערך 😅עם ישראל חי🇮🇱
אני משתגעתתתאנונימית בהו"ל

ושלום מראש לכל מי שתזהה אותי

אצלנו אין חלאקה ומספרים מתי שרוצים

הקטן שלי בן שנתיים בדיוק וסיפרנו אותו בקטנה בבית כל פעם ויצא עקום ולא יפה אז היום לקחנו אותו לספר כדי שיישר את הפוני ויסדר את האורך מאחורה.

היה לנו בלתם ולא יכולתי להגיע

מפה לשם הילד חוזר מסופררררר

מוכן לכיפה

הוא נראה בן 40!!

איפה התינוק שלי???

אני מתפדחת לצאת איתו לרחוב

אני מבואסת ככ שלא הייתי שם

מה עושים עכשיו??

אל תדאגי זה גודל מהרררר חיבוקקקאוהבת את השבת
זה ממש שינוי... גם בגיל 3 זה מעבר יעל מהדרום
וואוו בטח היית בשוקקשירה_11
לפחות זה גודל להם מהר 
אוי ואבוי הוא באמת ממש תינוקDoughnut

איזה קשה זה ושוק ממש❤️💕🩷 לא מקנאה בך על הטראומה...

ובאמת מקווה שזה יגדל מהר וישאר לך מזה רק סיפור לספר לו כשיגדל😉

שימי כיפה וזה יטשטש והוא בטוח עדיין חמודדדתגל ציון
וואי מה זה מבינה אותך!באתי מפעם

גם בחלקה בשבילי זה משבר... פתאום אין תינוק , יש ילד ענק! הרגת אותי הוא נראה בן 40 🤣🤣

איך אנחנו אוהבות אותם קטנים... פווו... 

תודה לכן⁦❤️❤️אנונימית בהו"ל

קראתי את התגובות שלכן מוקדם יותר ולא יכולתי להגיב אבל הן עזרו לי להירגע קצת.

הזכרתן לי שבאמת שיער גדל חח והוא באמת ככ חמודדד שזה הנס שלו😍

והמסקנה כמובן לא לשלוח את הבעל לספר לבד!!

אצלנו גם לא עושים חלאקהבארץ אהבתיאחרונה

והילדים שלי בערך מגיל שנה וחצי שנתיים מסופרים ממש (עם מכונה) והולכים עם כיפה.

לדעתי זה מתוק ממש...

טיולון מומלץ ללידה שניה עבור בת שנה וחצימזמור לתודה1

היי

לפני לידה, יש לי עגלה בוגבו דרגונפליי שהיא תהיה לתינוקת בע"ה.

אני מחפשת לגדולה (בת שנה וחצי ) טיולון קל, נוח, שיהיה מצב ישיבה ושכיבה מומלץ ולא יקר .

כל טיפ נוסף להכנה ללידה שניה יתקבל בברכה🙏🏼

יש לנו אינפנטי רויאל, ממש נחחידניסטית
מתקפל קטן ובקלות, ודי זול (סביב 500, ביד שניה ראיתי גם ב- 250 ופחות)
כנל בדיוק רציתי להמליץאמא לאוצר❤

המלצתי פה עליה כבר מלא פעמים

מעולה ביחס למחיר ובכלל

אני ראיתי בהרבה מקומות בפחות מ-500

ויש מבצעים וכו זה לגמרי מגיע גם ל-400 ... (ואם רלוונטי לכם אז מוכרים אותה בהרבה חנויות שיש בהצדעה כמו מוצצים ושילב ואז בכלל יוצא יותר שווה)

היא מחזיקה יפה מאוד יש לנו אותה שלוש שנים+ חרושה ללא הפסקה הרבה מהזמן גם עם שני ילדים עליה ומחזיקה יפה לגמרי! אני לא אגיד שהיא במצב חדש אבל היא לגמרי עדיין טובה.

אנחנו קנינו בפחות(אהבת עולם)

אחרי כמה המלצות. בינתיים מחזיקה טוב, אבל לא השתמשנו הרבה, אז לא יודעת להגיד.

אם רלוונטי, ממליצה להעביר לפני הלידה, שהגדולה לא תרגיש ש"לקחו" לה.

לא חשבתי על זה תודה רבה על הטיפמזמור לתודה1
גם לנו. מצויןכורסא ירוקה
הוא מתאים ונוח לשימוש במדרגות?21
כל טיולון די סיוט במדרגותאמא לאוצר❤
אבל הוא אחלה
הוא עם גלגלים קטנים(אהבת עולם)אחרונה
אבל הוא ממש קל, אז זה לא ממש משמעותי וממש נוח להחזיק אותו מקופל, אז אם הילד לא עליו, אנחנו היינו מרימים אותו מקופל.
תודה רבה נראית ממש אחלה אלך לראות ברשתותמזמור לתודה1
אני קניתירקאני

אינפנטי רויאל

עלה 400 שקל

ממש נוח

לי יש רוברסטו - מונה מוכרים במוצציםאני נשארת אני

אני קניתי יד נשיה בזול ממ שומצב חדש

ממש טיולון טוב

קל נח לקיפול ונוסע טוב ממש

אני אוהבת

משחקים לילדים קטנים. הלפ,שגרה ברוכה

אז ככה  

הגדולים גדלו

ויש קטנים שאני איתם בצהרים וכו' הגדולים מתעופפים לאנשהו או משחקים משחק של גדולים  

כמו מונופול, טיקט טו רייד או אליאס וכו'

נוצר מצב שלבן 5 ובן 2.5 פתאום אין לי מה שיעסיק.

והמחשקים שהיו כבר הרוסים (יצא שבשנים האחרונות קנילי כמה לגדולים) ובמגנטים הרבה הלך ונשאר רק קצת. וכו' וכו'. קולטת שחוץ מכמה פאזלים שנשארו אין לי תעסוקה לקטנים.

איזה משחקים תופסים לגיל הזה? אשמח לכיוונים שאדע. רוצה לקנות כמה..  בטח לקראת הקיץ.

חבילה חדשה של מגנטים?

מה לגבי משחקי קופסא כלשהם?

(יש אופניים ןבימבה אבל מחפשץ משהו שאפשר לשחק איתו בבית.

את מה שמשחקים בחוץ זה בעלי יוצא איתם. לי אין כח לזה) 

הילדים שלי אוהביםהשם שלי

מגנטים

קוביות

סברס

לגו דופלו

אם הם בעניין, אפשר בובות, כלי מטבח, מכוניות

אפשר גם לצייר, מדבקות, טושטושים, בר בצק.

יש גם משחקים של דגמים, כמו משושים.

מגנטים זה מעולהרקאני

פליימוביל

מכוניות, יש גם כל מיני מסלולים וכאלה שזה לבן 5 וגם סתם מכוניות

משחקי קופסא- דאבל, פרצופים מצחיקיםשקדי מרק
לגו דופלוברונזה

לאחרונה קנינו מאמזון בחול שככה יותר זול

ואו זה אחד המוצלחים!! הבן שלי בן 4 כל היום על זה

והקטנה בת שנה וחצי גם מצליחה ממש יפה להרכיב מגדל

ממש ממליצה

יש גם פליימוביל שהולך אצלנו טוב

ומשחק רכבות מעץ ממש רץ

וכמובן מגנטים

אצלינו מגנטים ופליימוביל הכי הולך עכשיושיפור
היו גם תקופות של כלי מטבח, מכוניות ודופלו
אצלינו קניתי את הרכבת של איקאה וזה הולך פה חזקזיקוקים

גם חבילה של חיילים קטנים

פליימוביל

מגנטים

לגו

קליקסים

פאזלים

משחק זכרון

כלי מטבח

זה מה שעולה לי כרגע🤔

דאבל פאזל ומשחק זיכרון גם יכול להתחיל להתאים לשניהמנגואית
רכבת עץ של איקאהחילזון 123

ואצלינו בכל גיל הכי רצוי זה פליימוביל

אפשר את החלקים היותר קטנים לשים בצד, אבל לשיקולך...

מגנטים משחק מעולהאמא לאוצר❤

משחקים אצלי שעות בגילאים שכתבת...

פליימוביל גם משחק אהוב

מטבח וכלי מטבח

משחקי קלפים קלים, כמו מלחמה, רביעיות לפי תמונות, משחק הפרצופים ועוד

אם בנים אז כל מיני משחקי הרכבה לגו ודופלו וכל אלה 

גם בנות יכולות לבנות בלגו ודופלו🙈חילזון 123
בד"כ אין מקום לזה במטבחאפונה
🤣אפרסקה

אהבתי חחח

ברור אבל הן בדר"כ יותר נהנות ממשחקים אחריםאמא לאוצר❤אחרונה
כמו מטבח, בית בובות, עגלה ובובה ועוד...
אצלי עובדשומשומ

מגנטים

קליקס

מכוניות - והרבה

חיות

ובגדול משחקי הרכבה 

תודה אלופות על הכיוונים!,שגרה ברוכה
מגנטים-כמה חבילות!חיות,אנשים של פליימוביל, מכוניותתגל ציון

כלי מטבח

בעיני אם יש קופסא מלאה מהסוגים הנ''ל

לא צריך הרבה מעבר

אצלי כל השאר סתם יושב בארון

אפשר לגדול יותר שיהיו משחקי קופסא לשחק עם חברים אבל הקטן עוד פחות בגיל

אולי לוטי קרוטי וכדומה

לנשות ישראל היקרות שאוהבות לעשות בדיקות הריוןבאתי מפעם

והבדיקות נורא יקרות!

תדעו שהזמנתי לפני איזה 9 שנים מלא בדיקות הריון בעלי אקספרס, בזיל הזול, ועדיין משמשות אותי!

הן נראות פשוטות ממש, מקלון קטנציק, אבל העיקר מזהה את ההריון.

מי שעושה הרבה בדיקות, שווה ממש. 

צריך לדעת שאם הן לא בתוקף הן כבר לא אמינות..טארקו
לשני הכיוונים
יש לזה תוקףמדברה כעדן.
לא הייתי בונה עליהן... 
התוקף שלהן עבר כברבאתי מפעם

אבל שימשו אותי נאמנה כמה שנים טובות, גיליתי איתן כמה וכמה הריונות וכשלא היה הריון יצא שלילי.

עכשיו שבאתי לקנות בסופר פארם קלטתי איזה מחירים מוגזמים. כשזה לא בתוקף כמובן לא לבנות על זה, אבל בגדול קונים בתוקף.

^^^^^רק טוב!

מסכימה איתך

קניתי גם לפני שנים.

בהריון הקודם היה קו ממש חזק ביום האיחור או יום לפני.

הפעם היה קו כמעט שקוף באותו זמן, כי הבדיקות כבר לא בתוקף. אבל היה קו.

ובדקתי כמה פעמים כשלא היה הריון וזה לא הראה כלום.

עולה גרושים ומחזיק לכמה שנים. לא מתקרב למחירים בארץ. 

לי היה פס(ממש פס, לא שקוף. אבל דק וחלש)טארקו
בבדיקה כזו שהייתה בסוף התוקף שלה

ולא היה הריון בפועל.(גם לא כימי או משו. עשיתי את הבדיקה בערב, בבוקר הלכתי לעשות בטא והיא הייתה אפס)

חח חמודה על ההמלצהאני נשארת אני
גיליתי בהריון השלישי אי שם לפני עשור כמעט

בהחלט שווה

אבל לא פעם ב9 שנים כי אין תוקף ואז לא אמין

יצא לי להשתמש בכאלו ללא תוקף והראו לפעמים קווים שקריים- לא כי מי- בדקתי בחברות אחרות ולא היה פס 

יש לך קישור? או שלא משנה איזה?ברונזה
יש באתר של יונה(אהבת עולם)
אשמח גם לקישור מנסיון של משהו אמיןלומדת כעת
זהו שקניתי מזמן... לא יודעת על קישורבאתי מפעםאחרונה
רק זוכרת שזה היה מעלי אקספרס 
שרירים תפוסיםשומשומונית

יש מה לעשות??

בהריון הראשון היו נתפסים לי השרירים (בכף הרגל ובשוק האחורי). גם בלידה. אבל זה היה ממש מהיר, מתחתי את הרגל לכמה שניות והשתחרר.

מאז לא סבלתי ב"ה.

והפעם, כל הזמן. הרבה בלילה. אבל כל פעם במקום אחר ברגל (לא ידעתי שיש ככ הרבה שרירים). וזה פשוט לא משתחרר. הבוקר התעוררתי מזה, ולקח יותר מרבע שעה עד שהשתחרר (התחיל מהכף רגל לשוק מאחורה ונתקע בצד). הכאב היה ככ חזק, עד רמת בכי🙈

אם למישהי יש תובנות, טיפים, רעיונות לויטמים שאולי חסרים וכו אשמח לשמוע. אולי תאירו את עיני. עברו הרבה שנים מההריון הראשון😉

אני גם סבלתי מזה. כואב ממש!ד' הוא האלוקים

ברמה הראשונית להתיישב במיטה, להוריד מיד את הרגל לרצפה עוזר.

(השריר מתכווץ, וכשאת מורידה רגל לרצפה את מותחת, אז זה עוזר)

ואז חקרתי את זה וראיתי שכותבים ששרירים תפוסים זה ממחסור במגנזיום, 

ובאגוזי ברזיל יש המון מגנזיום, אז קניתי לי שקית, ואכלתי 1-2 ביום 

(בהמשך אפילו על זה לא הקפדתי כלומר לא כל יום אכלתי)

ובהריון האחרון לא היו לי בכלל התכווצויות ב"ה!

צריך לשים לב שבאגוזי ברזיל יש סלניום, שבמינונים גבוהים עלול לגרום להרעלת סלניום.

ולכן חשוב ממש לצרוך בצורה מבוקרת!

בריאות שלימה, ובעז"ה בידיים מלאות אמא בריאה ותינוק בריא.

רק מציינתכורסא ירוקה
שאגוז ברזיל אסור יותר מ2 ליום זה ממש מסוכן
זו ממש תופעה מוכרת בהריוןהשקט הזה

א. כשזה קורה מייד למתוח את הרגל

ב. מגנזיום. או כתוסף או בבננות ודברים שמכילים מגנזיום

רק על השריר בתאומיםשירה_11
הייתי מניחה את הרגל על הרצפה ומיד זה היה משתחרר זה באמת כואב
כמו שכתבו לך, להוסיף מגנזיוםאיזמרגד1
ןמיידית כשזה קורה- לדרוך על הרגל, ושמעתי גם שלאכול עגבניה זה עוזר מיידית
אני גם מכירה שמגנזיום עוזרשיפור
מגנזיוםדיאן ד.

מאוד מאוד עוזר

אני לקחתי כמוסות, אפשר גם לנסות להוסיף בננות לתפריט.

וואי סיוטרקאני

היה לי גם בהריון

זה קורה כשיש חוסר במגנזיוםמאוהבת בילדי
וואי זה באמתתתת כואברוני_רון

ואצלי כשזה קורה, בגלל הסימפי אני אפילו לא יכולה לרדת לרצפה לדרוך על הרגל
כאבים אמיתיים

תנסי לקחת מגנזיום

תודה לכולן.מבינה שעניין של מגנזיום.שומשומונית

צריך אישור מרופא לקחת? מרשם? או שפשוט קונים בבית מרקחת?

זה סיוט, מתעוררת כמה פעמים בלילה. ומפחדת ממש אם יקרה בלידה, כי הפעם זה בעוצמה חזקה הרבה יותר מההריון הראשון🙈

2 בנוות ביום הבנתי שמספקות מגנזיום מספיק לגוף..אוהבת את השבת
תודה. אוהבת בננה אבל היא עושה עצירותשומשומונית

ובהריון תמיד יש קושי עם יציאות, אז מעדיפה להימנע😭... וגם זה יותר מדי פירות בשביל סוכרת הריון😭😭

יותר מדי מסובך כל המותר ואסור שלי🤭🤭🤭

אויש.. אז יש תוסף.. לא נראלי שבעיה בהריון..אוהבת את השבת
הוא גם עוזר לעוד דברים. אז שווה לקחת..
הבנתי שאין בעיה לקחת תוסף סתם ככהיראת גאולה

בפרט שכנראה באמת יש לך חוסר.

כמובן לפי הכמות היומית המומלצת שכתובה על האריזה.

לרובבשורות משמחות

חוסר במגנזיום

הרבה בננות

אגוזים וזרעים עשירים במגנזיום

קטניות עדיף מונבטות

בננותאפונה
אם הבנתי נכון את התיאורכל היופי

שמה שנתפס זה השוק, אז משהו יותר קל מלדרוך על הרגל - בשכיבה או בישיבה ליישר את הברך, להרים את הבהונות של כף הרגל למעלה ולהוריד.

זה מותח את השרירים בשוק ואצלי כמעט תמיד שחרר מיד.

אני אגיד אחרת מכולן פהכל היופי

לפני שאת רצה לקנות מגנזיום, תתייעצי עם רופא ואולי כדאי לעשות בדיקת דם.

מה שמשפיע על שרירי הרגל יכול להשפיע גם על שרירי הרחם וצריך להיזהר עם זה.

יש לי תור בראשון בעז"השומשומוניתאחרונה

אתייעץ איתו שוב. פשוט בשבועיים האחרונים הז נהיה בלתמ נסבל. כמה פעמים בלילה, ולהרבה זמן...

תודה 

אולי יעניין אותך