ממאחרים כרוניים למסגרות - למדייקים כרוניים!קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ד' בשבט תשפ"ג 16:17

בס''ד

אפשר לדבר על זה רגע?

בשנים האחרונות השתפרנו המון ב''ה!!! אני לרוב מצליחה להדליק נרות בזמן, אני מגיעה בזמן לעבודה ב''ה (העבודה של בעלי גמישה יותר), מגיעים בזמן לאירועים, לאיסופים של הילדים וכו'. 

אבל הבקרים עדיין סוג של עקב איכילס. יש תקופות מוצלחות יותר. אבל יש גם תקופות שאנחנו פשוט לא מצליחים להגיע לפני הצלצול. הבגדים והארחות מוכנים בלילה לפני. אבל אנחנו יותר מדי פעמים הולכים לישון מאוחר, ואז מתקשים (בעיקר אני) לקום בזמן. אז ברור שהפתרון הוא לישון מוקדם. אבל הערבים קצרים כל-כך. וצריך קצת לעשות דברים לבית. ולהשלים שעות עבודה. ולהתקדם בדבר הזה וההוא. ולהגשים קצת חלומות, גם. ולפעמים גם סתם להיות קצת אחד עם השני...

מי שמכירה את ההתמודדות הזאת, איך הצלחתן להשתנות על במאת? וממאחרים כרוניים למסגרות להפוך למשפחות שמגיעות בזמן בבקרים. מה הצליח לחולל בכן את השינוי המיחל? מה נתן לכן את הדרייב? איזה ראש סיגלתן לעצמיכן? ובונוס - איך הערבים שלכן נראים כעת? כי להפוך את הערבים לזמנים שהכל רק מתוקתק ולחוץ, זה גם לא הכי להיט...

שתפו מה הסוד ❤

אצלנוהמקורית
בעלי לא שם ככ.
יש המון בקרים שהילדים מאחרים
ובימים האחרונים החלטתי לקחת את זה על עצמי וזהו, בגלל שזה פוגע בילדים לתחושתי. אני בנאדם של בוקר, לגמרי.
אבל הערבים - לא מתוקתק פה אחותי. אם תיכנסי עכשיו לבית שלי תראי ערמות כביסה על הספה לקיפול
ועוד יש לכבס
והבית רחוק מלהיראות נורמלי
ועם זאת, כל ערב - מוציאה בגדים לילדים למחר. וגם לי.
מוציאה לחם שיפשיר למחר. וזה מקל מאוד.
והכי חשוב בעיניי - שעות שינה וקימה.
זה משאיר הרבה פחות זמן לדברים אחרים, אבל זה מה שיש בינתיים
תודה יקרה! בגדים ואוכל מוכנים מבעוד מועד, ערב לפניקמה ש.
בס״ד

עקב האכילס הוא עניין שעות השינה והקימה... 😞

ודווקא לרוב סוגרת את הפלאפון מוקדם... (21:00 +\-).
גם שלי האמתהמקורית
אבל אני די משלמת על זה מחיר יקר, כי אני עייפה מאוד במהלך השבוע, אז הגעתי למסקנה שאני צריכה לעשות הכל בשביל זה.
אצלי זה גם לא רק טלפון, אלא גם ענייני הבית, אבל האמת היא שהטלפון הוא זה שגורר אותי לשעות המאוחרות יותר

מקווה להצליח
בהצלחה ענקית לשתינו 💗!קמה ש.
אשרייך,!אביול
את בהחלט בכיוון הנכון!!
הלוואי עלי
בשבילoo
לצאת בזמן צריך:
1. בגדים זמינים
2. נעלים זמינות
3. תיק מוכן עם החפצים הנחוצים
4. אוכל
5. זמן להתעורר, להתאושש, להתארגן, לאכול ולשתות.

לפי הסעיפים הנ״ל אצלנו:
1. יש לי הרבה בגדים לכל אחד ואני מתחילה את השבוע עם בגדים נקיים לכל/ לרוב השבוע תלויים ומקופלים בארון. ( מכבסת, תולה ומקפלת בחמישי בערב, שישי ומוצ״ש)
2. יש מקום לנעלים וככה לא צריך לחפש אותם. יש נעלים נוספות אם יש בעיה עם הזוג הרגיל.
3. יש לי תזכורות כל יום בערב לבדוק תיקים.
4. בעלי אחראי להכין אוכל. הוא קם מוקדם (6+)ומכין.
5. אני קמה ב6 ומעירה אם לא התעוררו לבד כשעה לפני יציאה

איך קמים מוקדם? לרוב אני הולכת לישון מוקדם, אבל גם אם הלכתי לישון מאוחר, כבר רגילה לקום מוקדם.
בחורף בגלל שקשה לקום וקר, יש לי חלוק מחמם להתעטף, כפכפים גבוהות מחממות וכובע צמר. ככה קל יותר לקום.
תודה רבה!קמה ש.
בס״ד

חידדת לי לעצמי טיפה.

משתדלים לעשות מערכת בערב אבל זה עדיין מתפספס לנו פה ושם ואז זה נדחה לבוקר (זה בכלל משהו חדש של הזמן האחרון, לעבור על המערכת כדי לרוקן את התיקים שלהם).

נעליים - צודקת. יש תקופות שזה מוכן ערב לפני ותקופות שלו ואכן כשזה לא זה עלול לעכב.

זמן התעוררות-התאוששות - כמה את צודקת. מרגישה מאד את הצורך הזה על עצמי. ובפעמים שקמים מאוחר, זה שלב שאני לא יכולה לאפשר ואז הכל בלחץ ועם אנרגיות ממש לא טובות.

הבעיה העיקרית היא מתי הולכים לישון.
אני התחלתיoo
ללכת לישון מוקדם באופן קבוע, כשלמדתי לתעדף פעולות ע״פ חוק פארטו שאומר את העיקרון ש80% מהדברים מושפעים מ20% מהפעילות. מכיון ששעת שינה מוקדמת משפיעה על 100% מהחיים, שמתי אותה בראש סדר העדיפויות בערב.
בשעה 22:00 הדבר שהכי חשוב לי לעשות זה ללכת לישון.

אני הרבה שנים הולכת לישון מוקדם ואני רואה שגם דברים שלכאורה זה על חשבונם, זה יותר עוזר להם מאשר פוגע.
הלוואי...קמה ש.
בס״ד

בדיוק הזכרתי היום את חוק פארטו בשרשור אחר.

אני מרגישה שאני צריכה למצוא מספיק מוטיבציה... כרגע יותר מדי דברים חשובים לי ואני לא מצליחה לחולל את השינוי הזה.

היום דיברנו על זה ארוכות בעלי ואני. הלוואי וזה יקרה סוף סוף...
להקדים את הדיידליין...אור123456
אתם לא מגיעים לבית ספר ב10 נכון?
אז איך בסוף אתם מגיעים באיחור כנראה קבוע...כי תכננתם את עצמכם לא בצורה שמתאימה לכם.
אני מהסקטור השני שהכל תמיד מוכן הרבה לפני הזמן אבל אני באמת מתיישרת לדיידלין מוקדם הרבה יותר ממה שצריך באמת.
בשבת מבחינתי הכל כמעט צריך להיות מוכן ביום חמישי
בעבודה אים מצב שאהיה מוכנה רק יום לפני עם משימה..חייבת לתת לעצמי מרחב לטעות...
וככה בכל תחום
אשרייך איזה כיף זה להיות בצד השניקמה ש.
בס״ד

צודקת.

השאלה היא איך אני מצליחה לשנות את זה באמת. בראש הכל ידוע. אבל בפועל 🤦🏻‍♀️
אני רק מזדהה, באסה רציניתאחתפלוס
כל בוקר אני מבטיחה לעצמי שהיום ילכו לישון מוקדם (גם אני,,)
וזה לא קורה וחוזר חלילה
אני רואה את זה ככהתהילה 3>

יש תנועה שהיא מבחוץ פנימה,

שהיא סוג של כפיה באיזשהו מקום של משהו שכלי

על הרצון והתחושה שלי,

ותנועה שהיא מבפנים החוצה, שבה הרצון שלי מוביל אותי לעשות

את הדברים המהותיים והנכונים מבחינתי.

האידאל הוא באיזשהו מקום שנחיה מתוך תנועה פנימית,

וזאת מתוך אמונה אמיתית שאנחנו טובים בעצם מהותנו,

הרצונות שלנו טובים, ואם נקשיב עמוק למה שבתוכנו בצורה נכונה ובריאה,

נגיע בע"ה למקומות טובים

(כמובן צריך לדעת איך לעשות את זה נכון שלא יצא שכרנו בהפסדנו).

יש משהו בהתנהלות שהיא מבחוץ פנימה שמשבשת לנו באיזשהו מקום את המצפן הפנימי,

ולפעמים דווקא היא מפריעה לנו להיות בהקשבה פנימה שיכולה להוביל אותנו לעשיה אמיתית ופנימית.

טוב מרגישה שכתבתי קצת בחידות,וכבר צריכה ללכת לישון, מקווה שאספיק מחר להבהיר את זה יותר

כי מחר יום די עמוס  לי.. 

מחכה להמשך 🙂, תודה!קמה ש.
בע"התהילה 3>
מקווה שמחר יהיה לי לזה ישוב דעת כי זה משהו שטיפה מורכב לי לנסח
אוקי ממשיכהתהילה 3>
אני באופן אישי רואה ומאמינה, שכשתנועה היא מגיעה מבחוץ,
באיזשהו מקום היא לא מאפשרת לרצון הפנימי להבשיל,
ואז יש בה משהו שהוא לא שלם.

לדוגמא, יכול להיות שאדם סובל מבעיה כלשהו ותריך ללכת לטפל בה.
אפשרות א': ילחצו עליו, יעירו לו ויחייבו אותו ללכת לטיפול, והוא ילך.
יכול להיות שהטיפול אפילו יעזור במידת מה, אבל כיוון שהוא לא מגיע מתוך בשלות ורצון לשינוי, זה לא יהיה מספיק עמוק ומספיק טוב (וזה בהנחה שהוא יגיע לטיפול, לרוב מרוב לחץ חיצוני זה פשוט לא יקרה).
אפשרות ב': אותו האדם סובל מהקושי וסובל וסובל. כיוון שאין לו לחץ חיצוני, שבסוף- הוא מופעל מול איזשהו צורך או מקום שיש בו, לדוגמא פחד או בושה (בהשאלה- הצורך לזמן לעצמך ביום נניח), לאט לאט הסבל שלו מהבעיה יהיה מורגש יותר וידחוק את שאר הדברים כשהוא יבין שמה שהוא רוצה עכשיו זה להיפטר מהסבל הזה.

באופן כללי, כנשים, מאמץ הוא תנועת התנגדות לעצמנו,
והיכולת לפעול מתוך איזשהי הרפיה מאפשרת מהלכים שלפעמים לוקחים קצת זמן אבל הם בסוף בשלים ושלמים יותר.

מעבר לזה, ברמה היותר פרקטית, אני מציעה לך להסתכל על שלל הצרכים שלך בערב שגורמים לך לישון מאוחר, ולראות איזה עוד אפשרויות יש לך למלא אותו.

לדוגמא- סדר בבית- אולי להביא עזרה, אולי לתת לילדים, אולי לסדר איתם יחד כמה דקות במהלך היום
השלמת שעות בעבודה- האם באמת נחוצה? יש דרך להימנע ממנה? אולי לרכז לפעם בשבוע?

ובאמת שאני מאמימה שככל שהרצון לישון מוקדם או לקום מוקדם, יצמח בתוכך, ולפעמים זה קורה דווקא מתוך סוג של אפילו סיאוב של זה שזה לא קורה ולא נהיה, הוא יהיה פשוט ומוביל
אוקיי, אז במקרה הזה הרצון לשינוי בא מבפניםקמה ש.
בס״ד

ב״ה זה לא שיש מישהו חיצוני שמנסה לדחוף אותי לשם... 🙂

לגבי המאמץ וההרפיה, אני לא בטוחה שהבנתי אותך ומה זה אומר למעשה...

וגם לא ממש הבנתי את המשפט האחרון שלך 🙈
״ ולפעמים זה קורה דווקא מתוך סוג של אפילו סיאוב של זה שזה לא קורה ולא נהיה, הוא יהיה פשוט ומוביל״

תודה שהמשכת 🙂
אז אני אסביר לך את המשפט האחרוןנעמי_
בתור מאחרת כרונית סדרתית בעצמי.
היא התכוונה לסיאוב כגון זה שעולה אצל אדם שמן מאד שמגיע לנקודה בה הוא פשוט לא סובל את עצמו יותר במצב הנוכחי וזה הקש שגורם לו לשנס מותניים לעבר המטרה החדשה.
אני ממש קרובה לסיאוב הזה, מתה לקום מוקדם יותר. כל כך הרבה אני מפסידה מהשינה המאוחרת ויש ימים שאני רותחת על עצמי שאני לא מצליחה לשנות את הנקודה הזאת, אכן, על גבול הסיאוב.
מבינה. אני כבר שם וזה אכן מביא לשינוי ב״הקמה ש.
בס״ד

אבל בהיכרותי את תהילה (מכאן) נראה לי שהיא דווקא דוגלת בדרך אחרת, של לא להסתמך על סיאוב כזה אחא על דברים אחרים. לכן לא מספיק הבנתי את המהלך שהיא כתבה.

בהצלחה גם לך!!
לפחות תתקע את הפרסומות שלך במקום מתאים!יעל מהדרום
לק"י

אסור לפרסם כאן!!
מצחיקהאחינועמיתאחרונה
אהבתי את ההערה הבונה למפרסם החצוף
מנסה לענותבארץ אהבתי
אצלנו עוזר לי שיש לי בראש איזשהו לו"ז שעוזר לי לדעת כמה אני צריכה לזרז את הילדים.
אנחנו גרים ממש קרוב לבית הספר, אז הגדולים צריכים להיות מוכנים בערך בחמישה ל-8. אני יודעת שלגדולה לוקח כחצי שעה להתארגן בנחת, אם היא מתחילה אחרי 7 וחצי אז צריך כבר יותר לזרז אותה. אבל אני גם יודעת שהיא צריכה זמן התאוששות ארוך במיטה, אז משתדלת להעיר אותה מקסימום ב-7 (עכשיו בחופשת לידה אני לא תמיד מצליחה, אז כשאני קמה יותר מאוחר, בערך ב-7 ורבע, אני הולכת ישר להעיר אותה ומיד להתחיל לדבר איתה כדי לעזור לה להתעורר כמו שצריך).
עם השני קצת יותר קל כי הוא קם יותר בקלות אחרי שמתעורר. הוא מתחיל מלאכול משהו קטן במטבח (תמרים חתוכים עם יוגורט, בעלי מכין לו), ואז חוזר להתלבש ולצחצח שיניים. גם אצלו אני יודעת מה הדד ליין שהוא יכול להתחיל להתלבש ודואגת שהוא לא יתחיל מאוחר מידי.
הקטן עדיין בגן אז אנחנו יותר בנחת בהתארגנות שלו, אבל בגדול בגלל שכולם באווירת התארגנות אז לרוב הוא מוכן בערך עם הגדולים, לפעמים קצת אחרי.

ומאוד עזר לי להתחיל להעיר את הילדים עם מוסיקה. אני מדליקה שירים בפלאפון ונכנסת ככה לחדר, וזה עוזר להתעורר באווירה טובה.
תודה יקרה! הנקודה המשמעותית היא באמתקמה ש.
בס״ד

מתי אני הולכת לישון בערב...

מסכימה עם כל מה שכתבת וגם אני יודעת ברעיון כמה זמן צריך. הבעיה היא היישום באופן קבוע. גם כשיש ערב שאני זקוקה ליותר אוורור. גם כשיש ערב עם שיחה ארוכה עם ילד. גם כשיש ערב עם אירוע לא רגיל (יום הולדת וכד׳). גם כשיש לי ערב עם הרבה עבודה.

ולגבי המוזיקה באופן מוזר אצלי זה מרדים אותם בחזרה / משאיר אותם במיטה. הייתי עושה את זה והפסקתי בגלל זה... (כולל שירים קצביים 🤦🏻‍♀️)
אומנם ביקשת תגובה מבנות שמתמודדות עם בעיה דומה.קופצת
אני מהצד ההפוך, מרשה לי לענות?😅

קודם כל - שאפו על השינוי!!
אין אין אין דבר שאני יותר מעריכה מאנשים שהצליחו לעשות שינוי בעצמם! זה הירואי בעיני! ממש!!

אני מקדימה כרונית. שרוטה בקטע הזה.
האמת שאהבתי את החלוקה שלך לערב ובוקר - זה כ"כ נכון.
אי אפשר גם לישון מאוחר וגם לקום מוקדם.

אם נחלק את הערב ככה בהכללה, הוא צריך לכלול 2 דברים עיקריים: זמן לעצמי ולארגון הבית.

ארגון הבית אני עושה בשעות אחה"צ כשאני במילא נמצאת עם הילדים וצריכה להיות נוכחת. ושעות הערב אחרי השכבת הקטנים זה הזמן שלי לעצמי: לאכול, קפה, לקרוא כאן, לדבר עם אחות וכו.
לא מעניין אותי מצב הבית, הוא יחכה למחר.

אני נכנסת למיטה בערך ב9/10. נרדמת סופית הכי מאוחר ב11.

וימים שאני אחרי לילה שישנתי בו מאוחר - אני מרגישה על עצמי ממש! חוסר הספק, חוסר סבלנות וחוסר חיות כזה..

לא הועלתי ממש😏. אולי רק לדרבן אותך לישון מוקדם. לצערנו כלום לא בורח, הכל יחכה למחר..
איזה כיף זה להיות מקדימה כרונית!קמה ש.
בס״ד

ושאת נכנסת לישון ב-21-22:00 בערבים!!

(ואיזה כיף לי שהגבת בשרשור שלי 🥰, ותודה על ההערכה!!)

הקטע הוא שאחה״צ אני ממש מנסה להיות קצת עם הילדים בפניות, מה שאני מצליחה (הכוונה לזמנים עם כל ילד בנפרד).

בתקופות שניסיתי לתקתק כל מיני דברים תוך כדי זה מאד התפספס לי והיה חסר לכולנו 😕 (עדיין קורה בימי חמישי, כשרוצה קצת להתקדם עם ההכנות לשבת. ימי חמישי הם ימים שאני בדרך כלל לא מגיעה אליהם כלל וזה חסר לי).

תודה על הדרבון! הלוואי וישפיע!
רגע רגע רגע שאני אבין:קופצת
את כל יום אחה"צ נמצאת עם כל ילד זמן מסוים לבד?

הייתכן?
הבנתי נכון?

אכפת לך לפרט לי על זה?
ואם זה אכן כך, אז קמה מאמוש, תמשיכי לאחר לכל מקום - זה שווה את זה.
קופצת חייכת-הצחקת אותי וחיממת לי את הלב 😂🤍קמה ש.
בס״ד

זה אכן מה שאני משתדלת לעשות. בפועל לרוב מגיעה ל-1-2 ילדים כל ערב. יש ימים ברוכים במיוחד שמגיעה ליותר. בהגדרה מדובר בזמן אישי של 10 דקות ביחד. הרבה פעמים גולש קצת ל-15-20... הילד בוחר את מה שהוא רוצה לעשות ואני זורמת איתו. זה טיפ שקיבלתי מ@נגמרו לי השמות האלופה ואנחנו רואים בזה ברכה ממש גדולה ב״ה.

תודה על המילים!

עדיין חשוב לי לשנות את הסיפור הזה של העיכובים כי הוא לא טוב לנו. אבל חיזקת בהחלט ❤️
אמא מהממת!!רבע ל7
מאיזה גיל את עושה את זה?
ומי נמצא באותו זמן עם שאר הילדים?

ומתי/איך את מודיעה למי יש תור היום?
❤️ תודה יקרה! איזה כיף היה לי לקבל את המילים האלה!קמה ש.
בס״ד

אפשר החל מגילאים קטנטנים, 2-3 כזה. פעם חשבתי שבגילאים הקטנטנים האלה, יותר זורמים עם שאר הבית ופחות צריכים את האחד אל אחד הזה, אבל היום אני ממש מבינה כמה זה חשוב גם להם.

לרוב בעלי כבר נמצא. לפעמים אני לוקחת גם כשאני לבד עם כולם, אם אני מרגישה שזה אפשרי.

אני מציעה כמה רגעים לפני שזה מתקיים. פשוט שואלת ״תרצי לצאת ל-10 דקות איתי?״. (זה כבר מושג - הם אומרים לי ״אמא, אפשר לעשות 10 דקות?). אין תורנות קבועה או משהו כזה, אני לרוב מזמינה בעדיפות את מי שפחות ראיתי בימים האחרונים.
תודה על הפירוט!רבע ל7

פשוט לאחרונה התחלתי להקדיש יותר זמן לקטן אחהצ . הוא לא היה צריך את זה . משחק לבד מאוד יפה. אבל זה עושה לשנינו טוב

מי שנפגע מזה זה הגדול.. שהיה רגיל שאמא משחקת איתו כל אחהצ...
אז אני בדיוק לומדת איך עושים את זה נכון ;)
אז תודה רבה על הפירוט! לא הכל מתאים לי בשלב הזה אבל לוקחת את מה שכן
בשמחה! והמון הצלחה!!! ממש שומעים בין המיליםקמה ש.
בס״ד

איך את ״קוראת״ את על אחד מהם ואת המציאות הכללית. את נשמת אמא מקסימה! זה שזה טוב לשניכם, בעיניי זה אומר משהו חשוב ❤️

מאמינה שתמצאי את הדרך ובגדול!
תודה על החיזוק!רבע ל7
את יודעת? הסתובבתי עם מחשבות אצלי כל היומייםקופצת
האחרונים.

וואו! איזה עוצמתי זה לפנות זמן אישי כל יום לכל ילד.
(בעבר היתה תקופה שכל שבוע יצאתי פעם אחת עם ילד אחד, אז קצת "טעמתי" את זה..).
בטח זה תורם המון לבנייה של הילד, לקשר איתו.

ממש הסתובבתי נפעמת בתוכי.

אח"כ הגיע שלב ה: איפה אני בכל הסיפור הזה?
אולי גם אני אצליח ליצור כזו שיגרה?
והתלווה גם קצת רגשות של אכזבה..

ואז הגיע שלב האיפוס:
אין מצב שאני אעמוד בכזה דבר. אין לי סבלנות כל יום להיות עם ילד רק בהקשבה. אני טיפוס של עשייה, יעילה תחת לחץ וקצת אימפולסיבית...

שיתפתי את בעלי במחשבות ואז התחדדה לנו התובנה:
אני באופן אישי קשה לי ממש עם אנשים מאחרים. ממש לא אישי קמה, את יודעת שאני מעריכה אותך מאוד, אבל תמיד היתה לי אפילו קצת שיפוטיות אוטומטית, אפילו לא רצונית, כלפיהם.
כאילו מה קשה למען ה' להגיע בזמן?!!!
ואפילו שניסיתי להלחם במחשבות שלי האלה - בתוך תוכי מיידי הייתי "מקטלגת" אותם בסוג של ביקורת.

והשיתוף שלך טלטל אותי!
כי הנה, האנשים שמאחרים, שאני נוטה לזלזל בהם (😒), טומנים בחובם, דווקא בגלל התכונה הזו, יכולות שלי אין!!
אני מקדימה לכל מקום, מתקתקת משימות ביעילות ומהירות שיא, ומנגד, ואולי לכן - אין לי את הסבלנות לשבת עם ילד בפניות שלמה.

ותכונה של איחורים כמו שאת מתארת, היא היא הנותנת לך גם את האופי המתון, הפנוי והסבלני הנצרך למשל כדי לקבוע שגרת יציאות עם הילדים כמו שאת מתארת.

זה לא תובנה חדשה. אבל היכה בי ככה וגרם לי לחשוב
חייבת להגיד לךאבןישראל
@קופצת היקרה
תודה על התגובה הזאת!
הארת לי נקודה חזקה בהקשר הזה!
וואי כיף לי! תודה שכתבת.קופצת
וואוו. איזה אמת פנימית. את אלופהאחתפלוס
קופצת נשמה!קמה ש.

בס''ד

מזמן לא 'דיברנו' ככה 🧡

תודה על כל הפרגון הגדול!!! זה ממש מחזק אותי!

דבר ראשון, כמו שכתבתי אני לא מגיעה כל יום לכל אחד מהילדים שלי. הלוואי!!!

שנית, מדובר בזמנים נורא קצרים סה''כ.

שלישית, זה לא שאני יושבת ומקשיבה (כמו פסיכולוג) לכל ילד וילד. עושים את מה שהילד בחר (יצירה, נגינה, סיפור, ציור...), ותוך כדי לפעמים עולים דברים ולפעמים לא...

רביעית, אצלי זה נבע מתוך צורך אמיתי. ראיתי בחוש שהילדים שלי צריכים זמן איתי. וגם הרגשתי שאני לא מספיר רואה אותם. במילים אחרות, זה לא 'עוד משהו' שהתחשק לי לנסות. ואת הטיפ הזה שקיבלתי מ@@נגמרו לי השמות, קיבלתי בזמן שהיה לי **מאד** קשה במישור הזה. אז אם אצלכם זורם וטוב כמו שזה עכשיו, אולי זה בכלל לא משהו נחוץ אצלכם! ואם כן, אין צורך להרגיש אכזבה או כל תחושה דומה 🤗

ולגבי האיחורים, זה ממש לא נובע אצלי מאיזושהי נינוחות כזאת... יותר מחוסר משמעת עצמית כלשהי. או ליתר דיוק, מחוסר פיצוח הסוד של החיים עדיין. כי חוסר משמעת עצמית נשמע לא טוב כ''כ, בעוד שאני מה זה משתדלת בחיים.......... 🙂

בהחלט יכולים להיות אצלי ערבים לחוצים. ובוודאי שיש הרבה בקרים לחוצים! (ראי את פתיחת השרשור הזה). האיחורים לא בגלל שאנחנו בבוקר נשאבים לאיזושהי שיחת נפש מרוממת שמפסיק חשובה לדחות את כל השאר 🙂. מבינה? אז לא יודעת כמה ההקשבה או היכולת להיות בפניות שלי קשורות לזה... אם כי, אולי-אולי, איפשהו, יש בזה משהו... אבל על פניו, זה נראה לי מכלול גדול מזה... 

ושיהיה ברור - אני ממש, אבל ממש!!!!!, לא תמיד אמא פנויה-רגועה-נוכחת כזאת... הלוואי, כן? בפועל יש בי הכל מהכל, מלחץ וחוסר יכולת להקשיב עד רגעים מספקים של פניות, נראה לי די כמו כל אחת... כי אולי נוצרה לך מההודעה הזאת איזו תמונה מושלמת של מי שאני יכולה להיות עם הילדים, אז זה לא ככה...

(ומבינה את הביקורתיות 🙂. גם אצלי יש דברים שאני לא מצליחה להבין אצל אנשים אחרים...)

אז אחרי כל זה - מה את אומרת?

לא חשדתי בך שאת מלאך😁קופצת
אני יודעת שכולנו בנות אדם, ויש ימים מאתגרים ותקופות קשות לכולם.
ברור לי שאת לא מאחרת בבוקר כי נסחפתם לאיזה שיחה מרוממת נפש😅.

תראי, לכל תכונה יש צד חיובי וצד שלילי. נכון?
אז האסימון שנפל לי היה: שהתכונה השלילית הזו של אנשים מאחרים שאני כ"כ לא אוהבת - הצד החיובי שלה זה נינוחות וסבלנות. והצד החיובי הזה הוא הנותן לך ליצור שגרה של זמן אישי עם כל ילד.
הבנת? לא התכוונתי למובן הפשוט של: בגלל התכונה הזו דיברתם ולכן איחרתם.
וגם להאיר לך שהקושי הזה בך שאת מתמודדת איתו ומנסה לשפר כעת - הוא הנותן לך מצד שני כלים מדהימים והופך אותך ל"קמה" שאת.

ואני אגיד לך עוד משהו שלמדתי ממך:
יש לי מעלה גדולה שהיא יתרון ענק, אבל גם מונעת ממני לפעמים להתקדם : אני מאוד מאוד אוהבת את עצמי.

וגם כשאני נפגשת בחסרונות שלי אז אני מייד מבררת על איזה נקודה באופי החסרון יושב, ואז אני מפרטת כמה טובות רבות אני מקבלת מהתכונה הזו - ואז למה לי להשתנות?😁

וזה לא נכון. טוב לאהוב את עצמנו, ביחד עם מוכנות לשינוי.

אולי לכן אני מעריכה במיוחד אנשים שעובדים לשנות את עצמם.

אז לוקחת לעצמי להמשיך לאהוב את "קופצת" הזריזה והיעילה. ובד בבד לחתור לקראת איזשהו שינוי להיות סבלנית ונינוחה יותר עם הילדים.

בקיצור, תמשיכי לשאול שאלות. אני לומדת מהן רבות 🤣
🤍🤍🤍קמה ש.

בס''ד

זה ממש מעניין מה שאת אומרת!

עדיין תוהה אם אכן הדברים האלה קשורים אצלי. עדיין נוטה לחשוב שזה פשוט עניין של ניהול זמן לא אופטימלי. אבל אחשוב על הדברים. 

ובכל מקרה, כמו שאת אומרת, גם אם זה נובע מתכונות טובות, חשוב להמשיך לעבוד על השאר, בד בבד עם השמחה על התכונות הטובות. אז... בהצלחה רבה לשתינו!!

שבת שלום יקרה!!

❤❤❤נגמרו לי השמות

אין כמוך קמוש, אין!

אני דווקא מהדייקנים לרובלמה לא123

שמתי לב שאני מתקשה לקום כשאני מתחילה לחשב כמה שעות ישנתי וכמה אוכל להשלים שעות היום,

וכמה אהיה עייפה 

בקיצור, החישובים האלה הורסים

ולכן, אני משתדלת לא לחשב, פשוט קמה ואם אהיה עייפה כבר אסתדר

מבינה את מה שאת אומרת, יש בזה משהו ממש נכוןקמה ש.
בס״ד

אם כי יש תקופות שאני פשוט לא מתעוררת עם שעון המעורר, מרוב גמירות... יכולה פתאום להתעורר 30-40 דק׳ אח״כ... 😞
גם כשהשעון מעורר רחוק יחסית ומצריךעדיין טרייה
לקום בשביל לכבות אותו? אני שמתי לב שאם השעון מעורר קרוב מידי אני מכבה מיתוך שינה וחוזרת לישון אבל אם הוא רחוק יש יותר סיכוי שאקום.
בדיוק זה. הבעיה הכי גדולה שלי!!המקורית
חייבת לשים אותו בתיקרכ בערך כדי להתעןרר
הבעיה היא שיש לנו קטנטונת איתנו בחדר...קמה ש.
בס״ד

ואני לא רוצה להעיר אותה...
גם לנו יש קטנטונת בחדרעדיין טרייה
לא יצא שהיא קמה מהשעון יותר מזה שאני קמה ומתנקת אותה מהנקה 😅.
אין מקום שאפשר לשים רחוק ממנה וממך?
צריכה לחשוב על זה...קמה ש.
שתקוםלמה לא123

זה השעון מעורר הכי טוב

לא חושבת שהבנתי...🧐קמה ש.
בס״ד

בכל מקרה היא בדר״כ ישנה עד קצת יוצר מאוחר וזה טוב לה כי היא זקוקה לשינה הזאת.
התכוונתי שכשתינוק קםלמה לא123

את גם חייבת לקום

לתינוק יש המון הזדמנויות במשך היום להשלים שינה

היא קמה אחריי, פחות רלוונטי לנו לשנות את הפרט הזהקמה ש.
בס״ד

(מסובך להסביר)

אבל תודה 🙂
עכשיו הבנתי אותך.

אבל אם הוא קם, הרבה פעמים הוא משבית את ההורהיעל מהדרום
לק"י

נניח אצלינו זה להניק, להרים, לטפל.
עדיף לי שיישן בזמן שאני מכינה אוכל ועוזרת לגדולים.
לכן תהיי חייבת לקום לכבות את השעון מעוררדפני11
הרחוק - כדי שהיא לא תתעורר ואז תצליחי לקום!
צודקת! חשבתי על זה. אבל באמת שאני מרגישהקמה ש.

בס''ד

שהנקודה הכי גדולה היא בסופו של דבר שהגוף תשוש-תשוש. הרבה פעמים אני כן קמה עם שעון המעורר. וכשאני לא, אני ממש מרגישה שזה כי הגוף לא יכול יותר...

וכיף שאת פה דפני, מזמןןןןן לא ראיתי אותך בפורום!!!

מהממת שאת קמושששדפני11
איזה כיף הפירגונים שלך! מחממי לב 💜💜💜💜
אני פה, אבל באמת עונה בקצרה כי הזמן שלי דחוק.... ברוך השם מדברים טובים.

אם ככה אז כנראה באמת שאין מנוס מאשר לישון מוקדם יותר......

ואגב אני גם מהמאחרים הכרוניים, משתדלת לעבוד על זה....
אצלי ראיתי שהדבר הכי מרכזי הוא כח הרצון..
אם אני באמת באמת רוצה אני אצליח.
אבל כיוון שאני אוהבת לישון אז הרבה פעמים אני אומרת שאני רוצה אבל בלב לא מספיק...

שמתי לב שאם אני מבקשת מעצמי רק 2 בקרים בשבוע להגיע בזמן, זה הולך יותר טוב.
הציפייה הזאת לשלמות ולכך שאם אני לא מגיעה בזמן אני ממש מתבאסת- בהפוך על הפוך גורמת לי יותר לא להצליח.

אז אם אני מראש יודעת שמחר אני ממש אשתדל, אבל מחרתיים לא- זה עוזר לי ממש.

מקווה שהובנתי..
בכל אופן לא בטוחה שזה מה שיעזור לך אבל למקרה שכן שיתפתי פה את הגיגיי
שבת שלום אהובה❤
❤️❤️ ותודה שכתבת את מה שעוזר לך!קמה ש.
בס״ד

תוהה אם זה יכול לעזור גם לי או פחות... אבל כל כיוון שעולה כאן בהחלט מוסיף רעיונות וכיוונים. כיף שענית! שבוע טוב יקרה!
אצלי אם אני לא ישנה מספיקהמקורית
זה לא עוזר
אני מכבה וחוזרת איתו למיטה כדי לכבות עוד מלא😅
רק עכשיו רואה את השרשור, אולי יעזור לךאוהבת את השבת
שרשור דומה שפתחתי לפני כמה זמן ועלו בו הרבה עצות מקסימות

ומצרפת גם עוד שרשורים שמצאתי כשחיפשתי את השרשור הנ''ל

כמה זמן לוקח לכם לארגן את הילדים בבוקר? - הריון ולידה

רעיונות לזירוז התארגנות בוקר לילדים - אימהות, השלב הבא

איך אתן מסדרות את הבוקר שלכן? מתי קמות? - הריון ולידה

האחרון זה מה שפתחתי,
הראשונים זה עתיקים יותר..

ועוד רגע רוצה לכתוב עוד דברים על זה❤️❤️
סופסוף מספיקה לכתוב...אוהבת את השבת
אז דבר ראשון מקווה שכבר מצאתם את הדברים שטובים לכם..
אני יעדים בעבודה על זה..
עבודת חיי כנראה

אבל ראיתי שלי מה שעוזר זה כמה דברים
דבר ראשוןלהזכיר לעצמי את המטרות בזה
והם מתאקלמים טוב יותר במסגרת כשמגיעים מוקדם (לא יודעת מה נעשה בגיל ביס, כרגע הם בגן, אז 8:30 זה מוקדם יחסית ואין שום כעס על איחורים)
דבר שני, אני מנסה שיניים אותי המחשבה שאם אני מקפיד איתם על התארגנות מוקדמת וזריזה כשקטנים זה משהו שנשאר לכל החיים,
(למדתי על דרך השלילה כי כילדה היינו מאחרים לכלל דבר ולא היה יום אחד שבאתי לפני הצלצול אז מרגישה שזה נחרת בי אוין מהשו שאני לא מאחרת אליו..)

ודברים פרקטיים שעזרו לי, לא מצליחה אבל עדיין להקפיד על הכל:
ולמדתי מכל המדהימות כשאן בשרושר שפתחתי:.

1. לשבת לכתוב סדר זמנים מדוייק לבוקר כדי לא להתפזר,
למשל 7 קמים ומתאוששים (אצלי הם צריכים חצי שעה רק לזה)
7:10 הולכים לשירותים לארגונים
7:20 מתלבשים
7:40 שמים מעילים ולוקלים את האוכל ופרי לדרך
7:50 יוצאים עם אמא/אבא למסגרות

וגם להגדיר מראש מה אתם, מה כל אחד מההורים עושה במשך הזמנים האלה, ואפשר גם לשבת עם הילדים על הלוז, להסביר את החשיבות של להגיע בזמן ולרתום אותם מתוך מוטיבציה פנימית וגם שיהיו מעורבים אולי בבניית הלוז ואז רק להזכיר עכשיו 7:20 והם יודעים שהם צריכים להתלבש..

2. לגזור זמנים- לתכנן לצאת 10 דק' לפני הזמן חייבים לצאת ואז או יוצאים בנחת ובשמחה או שיש אפשרות להכיל משהו לא מתוכנן שקורה..
(אצלי לרוב זה רק אומר שלא אאחר בסופו של דבר)

3. להכין דברים מהלילה- על השולחן או על כסא לכל אחד בגדים, גרביים נעליים ותיק למחר,
גם אוכל לתכנן מה בדיוק הם יקחו ומה שאפשר להכין מראש- אפילו לשטוף את הפירות, ירקות,
ממש להשאיר מינימום עבודה לבוקר,

4. סלון מסודר- עצה של @מאוהבת בילדי , באמת כשהסלון מסודר הרבה יותר קל להתארגן

5. שאחד ממכם יקום יחסית מוקדם כדי להעיר את הילדים שיתחילו להתאושש - אצלנו זה לוקח להם שעות..

זהו נראלי,
אבל בינתיים לא הצלחנו ממש להשתפר המון..
אבל כן יש התקדמות!!!
ותודה לכל מי שעזרה לי בשרשור ההוא!!!

אני באמת טיפוס מאוד של נחת,
אז יש לזה יתרונות
אבל בתחום הזה באים לידי ביטוי החסרונות...

בהצלחה ענקית!!!
תודה אוהבת את השבת היקרה!! ממש מעריכה!!!קמה ש.

בס''ד

האמת היא שבזמנו קראתי את השרשור שפתחת גם על זה 🙂

הבגדים וקופסאות האוכל מוכנים עוד בערב לפני. כן הזכירו לי בשרשור כאן שכדאי גם שהנעליים יהיו ליד הבגדים כי לפעמים נעל נעלמת וזה גוזל זמן יקר. אז זה עוד שיפור קטן שאני מנסה להכניס.

הבעיה הגדולה זה באמת שלוקח להם זמן להתעורר ולהתאושש. מלא זמן. ובעיקר שאני לא מצליחה לקום מספיק מוקדם. כי אני לא הולכת לישון מספיק מוקדם.........

צודקת מאד מאד לגבי להגדיש לעצמי את המטרות!!!

ומזדהה לגבי זה שזה נחרט עוד מחוויות הילדות... אצלנו לא היה כזה קיצוני, אבל עדיין...

שוב תודה רבה!!!❤❤❤❤❤

עוקבתתתתתאביול
עוקבת כדי לקרוא כשאוכלעוד תשובה
תודה לך על פתיחת השרשור, והכנות,
ותודה לכל העונות
כדאי לחשוב על זהאחינועמית
למשל,מישהו פעם אמר לי שמאחרים כרוניים הם אנשים אופטימיים.
הם נוטים לא להשאיר זמן לבלת"מים כמו פקקים, ילד בוכה, נעל שנעלמה וכו'
אותו דבר בלילה, את מנסה (אולי) להספיק כמה שיותר או מרשה לעצמך להתרווח קצת בסוף היום.
אומרת לעצמך בלילה שהשינה היא "אוברייטד" ובבוקר מגלה שלא היה רעיון טוב להימרח...

אני אוהבת את הגישה הזו כי היא מראה שאנחנו אנשים חיוביים.
מצד שני כדאי למצוא את המקום החיובי שדוחף אותנו להספיק.
להכיר בזה, ולתת לעצמנו מרווח "מוגזם" של זמן.

ואולי, כמו שנדמה לי תהילה כתבה, כשיש משהו שלא עושה חשק, נגררים לזה מבחוץ ומאחרים.
נניח אם העבודה מעצבנת, או אם את שונאת התארגנויות בוקר או משהו כזה, אז באופן לא מודע אנחנו פחות עושים השתדלות של לכתחילה אלא מחכים לרגע האחרון שכבר אין ברירה והתוצאה היא איחור.
תודה רבה יקרה! זה מעניין...קמה ש.
בס״ד

אכן זה קשור לרצון להספיק, להגשים... יש כל-כך הרבה שאני רוצה לעשות, ליצור... אבל זה גם ליפול לפח כל פעם מחדש... תודה על לימוד הזכות!

לגבי הנקודה השנייה, צריכה לחשוב על זה, לא יודעת...

💗
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8אחרונה

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטיםאחרונה

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8
מתלבטת בקשר לקשר של הבת שלי עם חברה שלהשופטים

שתי נערות בגיל 13, חברות מגיל אפס, צמד חמד בלתי נפרד..

לאחרונה משהו בחברה (שהיא מבית טוב וילדה טובה ) נראה קצת חשוד, לא יודעת לשים את האצבע על הנקודה הספציפית, גם לבעלי לא הצלחתי להסביר.

משהו בסגנון דיבור, בהתלחששויות ביניהן לא מוצא חן בעיני, אבל שוב לא משהו קונקרטי..

מתלבטת אם להעלות את זה מול הבת שלי, ואם כן איך.

למה לדעתכן אני צריכה לשים לב, מתי כן להתערב.

הבת שלי קצת חסרת ביטחון והחברה עזרה לה מאוד, אבל אני גם מפחדת מתלות וגם מפחדת שהבת שלי לא פתוחה לקשרים אחרים שאולי יוכלו להיטיב איתה יותר. 

אולי הן פשוט גדלו ויותר חשובה להן הפרטיות?יעל מהדרום

לק"י

ובכלל הגיוני שסגנון הדיבור משתנה עם הגיל.

את יכולה לשאול את הבת שלך על מה הן אוהבות לדבר. לא לעשות חקירה, סתם להתעניין.

יכול להיות, יש לי בת יותר גדולה ואני לא חווהשופטים
את אותו דבר בכלל
אני חושבת שלאמא יש אינסטינקטים בריאיםלפניו ברננה!

ואם משהו נראה לך לא תקין אז חשוב שתנסי לברר אותו.

לא הייתי שואלת את הבת ישירות כי זה עלול לעורר מגננה והסתרת יתר.

יותר מלברר מה קורה- חשוב שתתני לבת שלך תחושה שהיא תמיד אהובה ורצויה ושאת כתובת, וגם כלים מה לעשות במקרה של חברות שלא מיטיבה/במקרה שהיא דואגת לחברה שלה שעובר עליה משהו לא טוב - איך היא תוכל לעזור לה בלי להתערבב בפנים.. בנושא הזה יש את יעלה אדרי שמתעסקת בנושא, היא הייתה נערה בסיכון והשתקמה והיום עוסקת בליווי להורים למתבגרים מתוך שליחות. שווה לעקוב אחרי התכנים שלה.

תודה! צפיתי בראיון איתה והיה מאוד מענייןשופטים

אני לא חושבת שזה ברמה כזאת בכלל ב"ה

בגלל זה תוהה אם צריך "לטפל" בזה או שזה המקום לסמוך על הילד וכמו שאמרת לחזק את הקשר בתקווה שאם תגיע לצומת תבחר בטוב

אני חושבת שהיא לא עובדת דווקא עם הורים לנוער בסיכולפניו ברננה!

אלא מנסה לתת כלים כדי שלא יגיעו למקום כזה..

בסופו של דבר כל אחד חווה התמודדות ויש צורה מיטבית יותר או מיטבית פחות להתמודד עם זה

זה לא אומר שכל אחד שלא מקבל מענה מיטבי הופך לנוער בסיכון, זה יכול להיות טריגר..

קצת עקבתי אחרי התכנים שלה, לא בהתעמקות כי לי עדיין אין מתבגרים (אגב גם לה אין..) השיח עם מתבגרים הופך להיות שונה מאשר מול ילדים ושם היא מנסה לעבוד..

מצטרפת, גם אני חושבת שאם את חשה במשהומתואמת

כנראה שיש משהו...

אני דווקא חושבת שכן כדאי לדבר עם הבת שלך, אבל בעקיפין. לדבר איתה באופן כללי על גיל ההתבגרות, ועל כך שלפעמים השינויים שעוברים מתבגרים גורמים גם לשינוי בחברויות. ולפעמים השינויים האלה עלולים להפוך גם חברות שהייתה פעם מיטיבה לחברות פחות טובה. ושכדאי לשים לב לחברים שלנו, לראות אם עובר עליהם משהו, ואם כן אז להתייעץ עם מבוגר איך לעזור להם, ולחשוב אם החברות במתכונת הנוכחית לא מזיקה לנו.

את כל זה את יכולה בטפטופים, לא דווקא בשיחה אחת שעלולה להבהיל.

ועוד נקודה - אם יש לך קשר קרוב עם אמה של החברה, כדאי להסב את תשומת לבה בעדינות שנראה שמשהו עובר על הבת שלה...

את צודקת לגבי השיחות הכלליותשופטים

אני צריכה יותר לטפטף על זה בבית..

אם הייתי בטוחה הייתי מדברת עם האמא, אבל אני לא בטוחה שזה משהו "שעובר" עליה או אופי יותר פתוח ממה שהייתי רוצה לבת שלי..

בהצלחה❤️ את אמא קשובה ומדהימה!מתואמת
תודה!שופטיםאחרונה
אני בעד להקשיב לאינסטינקטים5+

אבל, לשים לב שאת לא מלבישה על הבנות מחשבות ורגשות שלך מהחוויות שלך בחיים, ומדמיינת שזה קורה אצלן. ז"א להסתכל עליהן במבט נקי ולראות אם באמת ההתנהגות שלהן היא משהו לא תקין/ לא טוב באווירה שלו.

קרה לי עם הילדים שלי כמה פעמים שהיו חברים שפחות אהבתי, בעיקר בגלל ההתנהגות שלהם. עם חלק ניסיתי לשכנע ללכת ולהתחבר עם ילדים אחרים ועם חלק הבלגתי ובסופו של דבר הילדים גדלו קצת ולמדו להבחין לבד מי מיטיב איתם. אחת הבנות שלי שהיתה בתקופת ההתבגרות שלה חברה ממש טובה של מישהי, שגם משהו בקשר בינהן לא עשה לי טוב. פחדתי שהיא משפיעה עליה לרעה. אבל ממש ניסיתי לראות את הטוב בחברה, החברה היתה בת של חברים שלנו.  בסופו של דבר לא ברור לי מי השפיע על מי. אמרתי לעצמי, האם הייתי רוצה שהורים של החברות של הבת שלי יסתכלו עליה ויגידו לבנות שלהן להתרחק מהבת שלי? הבת שלי באמת בחרה בדרך אחרת, ואף אחת לא הפנתה לה עורף ממש. מטבע הדברים והגיל כל החברות קצת התרחקו ונשארה רק החברה ההיא שלא הייתי שלמה עם החברות איתה. היום החברה נשואה וגרה רחוק ועדיין הן כל היום מדברות בטלפון ונפגשות כשיכולות וזה פשוט מרגש לראות את הקשר העמוק שלהן.

לפעמים אני חושבת שיש עלינו ההורים יותר מדי אחריותשופטים

גם בגלל שזה בנות ובעלי פחות מבין בקטע הזה פחות שם לב לניואנסים, אני מרגישה שאין לי עם מי להתלבט בשביל כמו שאמרת לבדוק אם זו נקודה מבט נקיה או שאני מגזימה..

בסוף בסוף יש ביניהן קשר מאוד מאוד חזק, לא רוצה לומר תלותי, אבל זה כל מה שהבת שלי מכירה.. היא לי טיפוס של חבורות. אז ברור שאם אני בטוחה שהקשר לא מיטיב אני יכולה לדבר איתה ולהסביר לה, אבל אני לא רוצה לערער אותה ואת החיים שלה בשביל ספק

אם הקשר ככ ככ חזקאוהבת את השבת

כן הייתי פותחת איתה ומדברת איתה על קשר שהיה *לך*, בכלל לא לדבר על הקשר שלה אלא לשתף בחוויה שלך, שהיתה לך יברה מאוד מאוד טובה אבל הקשר היה קצת תלותי ולא בריא או נגיד לספר שהיה חונק והרגשת לא בנוח לפתח קשרים עוד חברות ואחרי כמה זמן הרגשת שזה לא טוב לך ושחררת את זה בצורה x..

כשאת מספרת עלייך זה גם מעניין, גם נותן הרגשה נוחה וגם לא מרגעש שיפוטי והיא יכולה לקחת מזה מה שהיא רוצה...

מה שאני רוצה להגיד שגם אם אין בחברה משהו בעייתי זה לא בריא קשר כזה ולכן זה פותר לך את ההתלבטות..

לא שצריך לחצול אבל כן לעורר מודעות שכדאי לאוורר ולהיפתח לעוד כיוונים חברתיים

בהצלחה גדולה!!

ילדים זה כל הזמן התמודדויות חדשות...

תודה!שופטים
עוד התייעצות על מתבגרת צעירה (בכיתה ז')אנונימית באהב"ה

הבת שלי בכיתה ז' לא הכי מתחברת לסגנון של באולפנא. יש לה שם כמה חברות שהיא הגיעה איתן וטוב לה איתן. ונשמע שהיא הכירה קצת מהבנות החדשות אבל עוד לא יצרה ממש קשרי חברות. הסגנון שם קצת שונה ממה שהיא רגילה אליו, ובאופן כללי היא ילדה שקטה יחסית לוקח לה זמן להסתגל וליצור קשרי חברות.

הלימודים שם כן דורשים השקעה, וכל שיעור שהיא מפסידה היא צריכה להשלים, אז היא לא אוהבת להחסיר סתם ביום רגיל של לימודים.

אבל כל פעם שיש פעילות שהיא לא לימודים - לא בא לה. היא הרבה פעמים מבקשת להישאר בבית, בכל מיני תירוצים.

אותי זה מבאס, כי בעיני דווקא הפעילויות שהן לא 'לימודים' יכולות להוסיף הרבה (אם באים מתוך רצון ומוכנות לקבל). אבל אני לא כופה עליה ללכת. כן נותנת לה את הבחירה וכשהיא רוצה להישאר בבית אני מרשה לה.

רק שאני אומרת לה בפירוש מה דעתי על זה.

וגם היום - המורה שלחה הודעה על פעילות שתהיה להן לכבוד ט"ו בשבט, עם בקשה שנשלח אישור הורים. לי זה נשמע ממש נחמד, אבל היא התחילה לחפש תירוצים למה היא לא רוצה ללכת. 'חם לי ללכת לשם' 'זה לא אטרקציה בשבילי ללכת לשם כי זה קרוב מידי לבית'.

אז אמרתי לה שלי זה נשמע כמו תירוצים. אני מבינה שלא בא לה, ואני לא אכריח אותה ללכת, אבל אני לא רוצה שהיא תשכנע אותי למה לא שווה ללכת לשם עם תירוצים לא באמת משכנעים...

ואמרתי גם שאני שמה לב שכל פעילות שהיא לא לימודים היא לא אוהבת.

והיא ממש כעסה עלי על מה שאמרתי. צעקה שלא רוצה לשמוע אותי וברחה לחדר....

וזה מתסכל. מה היא מצפה ממני? לא רק להרשות לה לא ללכת, אלא גם להסכים איתה שלא שווה ללכת?

באמת לא מבינה איך הייתי אמורה להגיב...

אשמח שתאירו את עיני.

הי יקרהתהילה 3>

נתחיל מהסוף, נשמע שדרכת בנקודה וזה מה שהפעיל אותה וגרם לה להגיב מתוך כאב.

נשמע שהיא כאובה על זה שכנראה היא לא מוצאת את מקומה מבחינה חברתית, שלא טוב לה, שלא כיף לה.

במקום לנסות לדחוק בה (נשמע שאת לא כופה ומאפשרת לא להגיע,

אבל פחות הייתי מתייחסת לזה בהאשמה ויותר מנסה ליצור שיח רגשי אם יש ביניכן קשר שמאפשר.

גם כאן נשמע שהיא יחסית מכונסת אז לא לכשות את זה באופן שפולש לה לפרטיות, אלא לנסות לפתח בעדינות כשאתן מדברות בכללית, ולאט לאט להרחיב

לדוגמא:

היא אומרת שזה לא אטרקציה, להגיד שזה באסה שזה עדיין לא מספיק כיף עם החברות החדשית מתוך השתתפות ולא בשיפוט, ולראות אם היא תזרום לדבר עוד)

לנסות להבעץין שזה מצב לא כיפי ולא נעים בטח עבור בת ביישנית להרגיש עוד לא חלק ולא למצוא מקום, ולהיות יחד איתה במקום מולה ❤️

תודה על הכיוון הזהאנונימית באהב"ה

את באמת עוברת לי להבין יותר את התגובה שלה.

האמת שבפעמים אחרות שניסיתי לפרש מה עומר מאחורי ולדבר על הקושי שלה (בדברים אחרים) היא ממש כעסה ולא היתה מוכנה לשמוע.

אולי אני כן אצליח עם זה הפעם. יש לי תחושה שהיא להדוף ולא תרשה לי להיכנס לדיבורים כאלו.

אבל אפילו לשנות את הדיבור הפנימי עליה שלי אולי יעשה משהו..

זה באמת חשובתהילה 3>

אפילו היכולת לנסות להבין את המקום שלה מייצרת בנו אמפתיה, ואני מניחה שהשדר יעבור גם בהתנהלות או במילים.

ואפשר גם לתמוך, או פשוט להביע הבנה

ולהגיד לה שזה בסדר שלוקח זמן ולכל אחת יש את הקצב שלה ולהגיל את זה שזה קשה ומכאיב

בעיניי הפוךפילה

כן להסכים שהפעילות לא כיפית אבל לא תמיד להרשות להישאר בבית.

בסופו של דבר פעילויות הן חלק מדרישות אולפנה והרבה פעמים הן סתם חובה מעצבנת. בנות שלי גם לא אוהבות חלק ניכר מפעילויות , זה הגיל.

כמו שהעבודה תכריח אותך ללכת לפעילות שלא בא לך כדי להתגבש עם כולם...

זה כיוון מעניין. אני אחשוב על זה...אנונימית באהב"ה
בעבודה אם זה לא מתאים לא חייבים ( למשל כשזה מעורב)נפש חיה.
מה עם אחרי צהריים? יושבת בבית או נפגשת ופעילה?שופטים

לדעתי התגובה שלה מראה שהיא נמצאת בסוג של לחץ תמידי באולפנא והאירועים החברתיים הם רק סוג של קצה הקרחון.. כי ילדה שלא מעוניינת בפעילויות, ולאף אחד לא אכפת שלא מגיעה? זה אומר ששאר הימים היא סובלת והולכת רק בשביל הפן הלימודי, וזה הרבה מאוד ימים להעביר ככה לדעתי..

יש אפשרויות נוספות באיזור?

לא חושבת שהיא סובלת שם כל כךאנונימית באהב"ה

אבל אני אנסה למצוא הזדמנות לדבר איתה בנחת ולשמוע ממנה יותר איך היא מרגישה שם.

אחה"צ היא מעסיקה את עצמה בבית לרוב. לפעמים יוצאת כשיש פעילות בסניף או לנוער בישוב.

אבל היא היתה ככה גם קודם. טוב לה ככה...

הייאוסיללה

הרגשתי חובה לכתוב לך!!

אני בחורה בי"ב וגם לי היה מאד קשה בתחילת בתיכון למורת שאני מאד חבורתית.

ונסיתי להמנע מכל הפיעלויות החברתיות שהיו ,

וכן רציתי לקבל אישור מאמא שלי שבאמת עדיף שלא אלך והיא לא עשתה את זה.

אני לא חושבת שאת צריכה להסכים איתה שכדאי לה להמנע מפעילויות כאלה אבל להבין שזה כל כך קשה בשביל בת להיות נוכחת במקומות כאלה בחברה.

בעצם שאת לא מסיכמה איתה את מצפה ממנה ללכת למקום שהוא סבל עבורה ולכן היא הגיבה ככה.

מסיכמה איתך שהמנעות זה לא הפתרון והיא בטח גם מבינה את זה ומאמינה שהזמן יעשה את שלו  (כמו שהיה אצלי)

תודה שכתבתאנונימית באהב"ה

האמת שאני דווקא לא ציפיתי ממנה ללכת. אמרתי לה שאני לא מתכוונת להכריח אותה, רק שבעיני זה הפסד לא ללכת.

אני מבינה שהיא כנראה ניסתה לתרץ תירוצים כי היה לה קשה להגיד לי שהיא לא מרגישה בנוח עם החברות שם ולכן קשה לה. ואולי תסכל אותה שלא קראתי בין השורות את הקושי האמיתי שלה? (כי להסביר שלא בא לה ללכת כי יהיה לה חם, כשאנחנו באמצע החורף, לא נשמע לי משכנע בכלל... אבל כנראה שבאמת זה רק תירוץ)

אולי כדאי לנסות לעבוד איתה על קשרים חברתייםלפניו ברננה!

אחת על אחת?

לבקש מהמורה שתיתן לה פרוייקט עם בת שנראית לה מתאימה ולהזמין אותה אליכם הביתה לעבוד ביחד, או שאפילו יצאו מכמה שיעורים כדי לעבוד על זה?

לדעתי ככל שזה יהיה פרוייקט יותר מתמשך זה יותר יחזק את החברות ויעזור לה למצוא מקום במארג הכיתתי.

ובמקביל לחזק את הביטחון העצמי שלה שתרגיש בטוב להביא את האיכויות שלה בכיתה.

ועוד משהו - לוודא שאין משהו קשה שקורה לה חברתית. זה יכול להיות אפילו ברמה של חברה טובה שעזבה אותה לטובת מישהי אחרת, בגיל הזה זה כואב מאוד ויכול להביא לפחד מיצירת קשר חדש ולחוסר רצון להשתתף באירועים חברתיים כי היא לא מוצאת את עצמה

תודה! אני אנסה אולי לדבר עם המורהאנונימית באהב"ה

האמת שלאחרונה היה קטע לא נעים מול המחנכת שלה, שנתנה לה ציון נמוך על עבודה בצורה מאוד לא הוגנת.

דיברתי עם המורה, והיא קיבלה את הדברים ואמרה שתתקן. ובפועל הבת שלי אמרה שהמורה לא נתנה לה ציון חדש אבל אמרה שהיא נתנה לה 100 בתעודה במקצוע הנ"ל.

אבל היא עדיין אומרת הרבה שהמורה הזו מעצבנת בגלל מה שהיא עשתה לה. והאמת שאני ממש מבינה אותה...

(כשפניתי למורה, אמרתי לה שזה לא רק עניין הציון, אלא כל היחס שלהן נפגע בגלל הדבר הזה, כי היא הרגישה שנעשה לה פה עוול. אמרתי למורה שכדאי שתדבר איתה, והיא אמרה שהיא תדבר איתה. אבל נראה שהיא לא הצליחה ממש לתקן את הפגיעה...).

לא חושבת שזה הרקע היחיד למה שהיה עכשיו. כי גם לפני כן היא לא הכי התלהבה מפעילויות שעשו להן. אבל אולי זה מוסיף..

ואוו זה ממש מוריד ומאוד משפיעלפניו ברננה!

לבן שלי בתחילת השנה הייתה בעיה של יצירת אמון מול המחנך החדש

וזה היה ממש קשה לו

הוא ממש לא שמח ללכת לבית הספר וגם הייתה לו תקופה לא טובה מבחינה חברתית.

לדעתי זה היה קשור אחד בשני איכשהו.. אולי גם אצלכם?

יכול להיות שזה באמת גורם משמעותי בענייןאנונימית באהב"ה

אני אנסה באמת לדבר שוב עם המורה.

מקווה שהיא תצליח לעזור לה...

אולי לשבת איתה בלי קשר לנושאמתיכון ועד מעון

לשאול אותה איך הולך לה באולפנה? איך היא מרגישה באופן כללי? רק להקשיב, בלי לבקר, בלי לתת עצות, בלי להגיב, רק לשמוע. זו משימה שנשמעת קלה אבל בפועל היא קשה ממש להקשיב בלי לשפוט. בהזדמנות אחרת אחרי שממש הקשבת לה לנסות להעלות ולחשוב ביחד איתה על פתרון.

בהצלחה, נשמע לא קל!

רק משתפת פהאנונימית באהב"ה

שדיברתי בסוף עם המורה שלה.

דבר ראשון - היא אמרה שעל הפעילות הזו היתה אווירה כללית בכיתה שזה לא כזה כיף והרבה בנות אמרו שהן לא יגיעו (חלק גם לא הגיעו באותו יום בגלל הנטיעות בסניף), אז זה לגמרי משנה את התמונה...

אבל בכל מקרה דיברנו קצת על המצב החברתי שלה והמורה חשבה מה לעשות כדי לעזור לה להשתלב יותר (אבל גם אמרה שהיא כן רואה שיש לה כמה חברות שכן טוב לה איתן).

וגם ביקשתי ממנה לסגור יותר יפה את העניין של העבודה עם הציון הלא פייר.

בינתיים עוד לא הצלחתי להגיע לשיחה פתוחה עם הבת שלי על איך היא מרגישה באולפנא וכו', אבל ננסה להגיע גם לזה...

וואו כל הכבוד!!אוהבת את השבתאחרונה
ןמתחברת לדברים של תהילה, שזה מאוד קשה, אבל כדאי לפתח שיח רגשי עמוק עם הבת.. לנסות תשרגי שבנוח לשתף אותך מה היא מרגישה.. זה זמן מצויין לבנות את זה לפני שיא גיל ההתבגרות וזה..

בהצלחה לכולנו בזה כי זה לא פשוט בכלל...

אולי יעניין אותך