ממאחרים כרוניים למסגרות - למדייקים כרוניים!קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ד' בשבט תשפ"ג 16:17

בס''ד

אפשר לדבר על זה רגע?

בשנים האחרונות השתפרנו המון ב''ה!!! אני לרוב מצליחה להדליק נרות בזמן, אני מגיעה בזמן לעבודה ב''ה (העבודה של בעלי גמישה יותר), מגיעים בזמן לאירועים, לאיסופים של הילדים וכו'. 

אבל הבקרים עדיין סוג של עקב איכילס. יש תקופות מוצלחות יותר. אבל יש גם תקופות שאנחנו פשוט לא מצליחים להגיע לפני הצלצול. הבגדים והארחות מוכנים בלילה לפני. אבל אנחנו יותר מדי פעמים הולכים לישון מאוחר, ואז מתקשים (בעיקר אני) לקום בזמן. אז ברור שהפתרון הוא לישון מוקדם. אבל הערבים קצרים כל-כך. וצריך קצת לעשות דברים לבית. ולהשלים שעות עבודה. ולהתקדם בדבר הזה וההוא. ולהגשים קצת חלומות, גם. ולפעמים גם סתם להיות קצת אחד עם השני...

מי שמכירה את ההתמודדות הזאת, איך הצלחתן להשתנות על במאת? וממאחרים כרוניים למסגרות להפוך למשפחות שמגיעות בזמן בבקרים. מה הצליח לחולל בכן את השינוי המיחל? מה נתן לכן את הדרייב? איזה ראש סיגלתן לעצמיכן? ובונוס - איך הערבים שלכן נראים כעת? כי להפוך את הערבים לזמנים שהכל רק מתוקתק ולחוץ, זה גם לא הכי להיט...

שתפו מה הסוד ❤

אצלנוהמקורית
בעלי לא שם ככ.
יש המון בקרים שהילדים מאחרים
ובימים האחרונים החלטתי לקחת את זה על עצמי וזהו, בגלל שזה פוגע בילדים לתחושתי. אני בנאדם של בוקר, לגמרי.
אבל הערבים - לא מתוקתק פה אחותי. אם תיכנסי עכשיו לבית שלי תראי ערמות כביסה על הספה לקיפול
ועוד יש לכבס
והבית רחוק מלהיראות נורמלי
ועם זאת, כל ערב - מוציאה בגדים לילדים למחר. וגם לי.
מוציאה לחם שיפשיר למחר. וזה מקל מאוד.
והכי חשוב בעיניי - שעות שינה וקימה.
זה משאיר הרבה פחות זמן לדברים אחרים, אבל זה מה שיש בינתיים
תודה יקרה! בגדים ואוכל מוכנים מבעוד מועד, ערב לפניקמה ש.
בס״ד

עקב האכילס הוא עניין שעות השינה והקימה... 😞

ודווקא לרוב סוגרת את הפלאפון מוקדם... (21:00 +\-).
גם שלי האמתהמקורית
אבל אני די משלמת על זה מחיר יקר, כי אני עייפה מאוד במהלך השבוע, אז הגעתי למסקנה שאני צריכה לעשות הכל בשביל זה.
אצלי זה גם לא רק טלפון, אלא גם ענייני הבית, אבל האמת היא שהטלפון הוא זה שגורר אותי לשעות המאוחרות יותר

מקווה להצליח
בהצלחה ענקית לשתינו 💗!קמה ש.
אשרייך,!אביול
את בהחלט בכיוון הנכון!!
הלוואי עלי
בשבילoo
לצאת בזמן צריך:
1. בגדים זמינים
2. נעלים זמינות
3. תיק מוכן עם החפצים הנחוצים
4. אוכל
5. זמן להתעורר, להתאושש, להתארגן, לאכול ולשתות.

לפי הסעיפים הנ״ל אצלנו:
1. יש לי הרבה בגדים לכל אחד ואני מתחילה את השבוע עם בגדים נקיים לכל/ לרוב השבוע תלויים ומקופלים בארון. ( מכבסת, תולה ומקפלת בחמישי בערב, שישי ומוצ״ש)
2. יש מקום לנעלים וככה לא צריך לחפש אותם. יש נעלים נוספות אם יש בעיה עם הזוג הרגיל.
3. יש לי תזכורות כל יום בערב לבדוק תיקים.
4. בעלי אחראי להכין אוכל. הוא קם מוקדם (6+)ומכין.
5. אני קמה ב6 ומעירה אם לא התעוררו לבד כשעה לפני יציאה

איך קמים מוקדם? לרוב אני הולכת לישון מוקדם, אבל גם אם הלכתי לישון מאוחר, כבר רגילה לקום מוקדם.
בחורף בגלל שקשה לקום וקר, יש לי חלוק מחמם להתעטף, כפכפים גבוהות מחממות וכובע צמר. ככה קל יותר לקום.
תודה רבה!קמה ש.
בס״ד

חידדת לי לעצמי טיפה.

משתדלים לעשות מערכת בערב אבל זה עדיין מתפספס לנו פה ושם ואז זה נדחה לבוקר (זה בכלל משהו חדש של הזמן האחרון, לעבור על המערכת כדי לרוקן את התיקים שלהם).

נעליים - צודקת. יש תקופות שזה מוכן ערב לפני ותקופות שלו ואכן כשזה לא זה עלול לעכב.

זמן התעוררות-התאוששות - כמה את צודקת. מרגישה מאד את הצורך הזה על עצמי. ובפעמים שקמים מאוחר, זה שלב שאני לא יכולה לאפשר ואז הכל בלחץ ועם אנרגיות ממש לא טובות.

הבעיה העיקרית היא מתי הולכים לישון.
אני התחלתיoo
ללכת לישון מוקדם באופן קבוע, כשלמדתי לתעדף פעולות ע״פ חוק פארטו שאומר את העיקרון ש80% מהדברים מושפעים מ20% מהפעילות. מכיון ששעת שינה מוקדמת משפיעה על 100% מהחיים, שמתי אותה בראש סדר העדיפויות בערב.
בשעה 22:00 הדבר שהכי חשוב לי לעשות זה ללכת לישון.

אני הרבה שנים הולכת לישון מוקדם ואני רואה שגם דברים שלכאורה זה על חשבונם, זה יותר עוזר להם מאשר פוגע.
הלוואי...קמה ש.
בס״ד

בדיוק הזכרתי היום את חוק פארטו בשרשור אחר.

אני מרגישה שאני צריכה למצוא מספיק מוטיבציה... כרגע יותר מדי דברים חשובים לי ואני לא מצליחה לחולל את השינוי הזה.

היום דיברנו על זה ארוכות בעלי ואני. הלוואי וזה יקרה סוף סוף...
להקדים את הדיידליין...אור123456
אתם לא מגיעים לבית ספר ב10 נכון?
אז איך בסוף אתם מגיעים באיחור כנראה קבוע...כי תכננתם את עצמכם לא בצורה שמתאימה לכם.
אני מהסקטור השני שהכל תמיד מוכן הרבה לפני הזמן אבל אני באמת מתיישרת לדיידלין מוקדם הרבה יותר ממה שצריך באמת.
בשבת מבחינתי הכל כמעט צריך להיות מוכן ביום חמישי
בעבודה אים מצב שאהיה מוכנה רק יום לפני עם משימה..חייבת לתת לעצמי מרחב לטעות...
וככה בכל תחום
אשרייך איזה כיף זה להיות בצד השניקמה ש.
בס״ד

צודקת.

השאלה היא איך אני מצליחה לשנות את זה באמת. בראש הכל ידוע. אבל בפועל 🤦🏻‍♀️
אני רק מזדהה, באסה רציניתאחתפלוס
כל בוקר אני מבטיחה לעצמי שהיום ילכו לישון מוקדם (גם אני,,)
וזה לא קורה וחוזר חלילה
אני רואה את זה ככהתהילה 3>

יש תנועה שהיא מבחוץ פנימה,

שהיא סוג של כפיה באיזשהו מקום של משהו שכלי

על הרצון והתחושה שלי,

ותנועה שהיא מבפנים החוצה, שבה הרצון שלי מוביל אותי לעשות

את הדברים המהותיים והנכונים מבחינתי.

האידאל הוא באיזשהו מקום שנחיה מתוך תנועה פנימית,

וזאת מתוך אמונה אמיתית שאנחנו טובים בעצם מהותנו,

הרצונות שלנו טובים, ואם נקשיב עמוק למה שבתוכנו בצורה נכונה ובריאה,

נגיע בע"ה למקומות טובים

(כמובן צריך לדעת איך לעשות את זה נכון שלא יצא שכרנו בהפסדנו).

יש משהו בהתנהלות שהיא מבחוץ פנימה שמשבשת לנו באיזשהו מקום את המצפן הפנימי,

ולפעמים דווקא היא מפריעה לנו להיות בהקשבה פנימה שיכולה להוביל אותנו לעשיה אמיתית ופנימית.

טוב מרגישה שכתבתי קצת בחידות,וכבר צריכה ללכת לישון, מקווה שאספיק מחר להבהיר את זה יותר

כי מחר יום די עמוס  לי.. 

מחכה להמשך 🙂, תודה!קמה ש.
בע"התהילה 3>
מקווה שמחר יהיה לי לזה ישוב דעת כי זה משהו שטיפה מורכב לי לנסח
אוקי ממשיכהתהילה 3>
אני באופן אישי רואה ומאמינה, שכשתנועה היא מגיעה מבחוץ,
באיזשהו מקום היא לא מאפשרת לרצון הפנימי להבשיל,
ואז יש בה משהו שהוא לא שלם.

לדוגמא, יכול להיות שאדם סובל מבעיה כלשהו ותריך ללכת לטפל בה.
אפשרות א': ילחצו עליו, יעירו לו ויחייבו אותו ללכת לטיפול, והוא ילך.
יכול להיות שהטיפול אפילו יעזור במידת מה, אבל כיוון שהוא לא מגיע מתוך בשלות ורצון לשינוי, זה לא יהיה מספיק עמוק ומספיק טוב (וזה בהנחה שהוא יגיע לטיפול, לרוב מרוב לחץ חיצוני זה פשוט לא יקרה).
אפשרות ב': אותו האדם סובל מהקושי וסובל וסובל. כיוון שאין לו לחץ חיצוני, שבסוף- הוא מופעל מול איזשהו צורך או מקום שיש בו, לדוגמא פחד או בושה (בהשאלה- הצורך לזמן לעצמך ביום נניח), לאט לאט הסבל שלו מהבעיה יהיה מורגש יותר וידחוק את שאר הדברים כשהוא יבין שמה שהוא רוצה עכשיו זה להיפטר מהסבל הזה.

באופן כללי, כנשים, מאמץ הוא תנועת התנגדות לעצמנו,
והיכולת לפעול מתוך איזשהי הרפיה מאפשרת מהלכים שלפעמים לוקחים קצת זמן אבל הם בסוף בשלים ושלמים יותר.

מעבר לזה, ברמה היותר פרקטית, אני מציעה לך להסתכל על שלל הצרכים שלך בערב שגורמים לך לישון מאוחר, ולראות איזה עוד אפשרויות יש לך למלא אותו.

לדוגמא- סדר בבית- אולי להביא עזרה, אולי לתת לילדים, אולי לסדר איתם יחד כמה דקות במהלך היום
השלמת שעות בעבודה- האם באמת נחוצה? יש דרך להימנע ממנה? אולי לרכז לפעם בשבוע?

ובאמת שאני מאמימה שככל שהרצון לישון מוקדם או לקום מוקדם, יצמח בתוכך, ולפעמים זה קורה דווקא מתוך סוג של אפילו סיאוב של זה שזה לא קורה ולא נהיה, הוא יהיה פשוט ומוביל
אוקיי, אז במקרה הזה הרצון לשינוי בא מבפניםקמה ש.
בס״ד

ב״ה זה לא שיש מישהו חיצוני שמנסה לדחוף אותי לשם... 🙂

לגבי המאמץ וההרפיה, אני לא בטוחה שהבנתי אותך ומה זה אומר למעשה...

וגם לא ממש הבנתי את המשפט האחרון שלך 🙈
״ ולפעמים זה קורה דווקא מתוך סוג של אפילו סיאוב של זה שזה לא קורה ולא נהיה, הוא יהיה פשוט ומוביל״

תודה שהמשכת 🙂
אז אני אסביר לך את המשפט האחרוןנעמי_
בתור מאחרת כרונית סדרתית בעצמי.
היא התכוונה לסיאוב כגון זה שעולה אצל אדם שמן מאד שמגיע לנקודה בה הוא פשוט לא סובל את עצמו יותר במצב הנוכחי וזה הקש שגורם לו לשנס מותניים לעבר המטרה החדשה.
אני ממש קרובה לסיאוב הזה, מתה לקום מוקדם יותר. כל כך הרבה אני מפסידה מהשינה המאוחרת ויש ימים שאני רותחת על עצמי שאני לא מצליחה לשנות את הנקודה הזאת, אכן, על גבול הסיאוב.
מבינה. אני כבר שם וזה אכן מביא לשינוי ב״הקמה ש.
בס״ד

אבל בהיכרותי את תהילה (מכאן) נראה לי שהיא דווקא דוגלת בדרך אחרת, של לא להסתמך על סיאוב כזה אחא על דברים אחרים. לכן לא מספיק הבנתי את המהלך שהיא כתבה.

בהצלחה גם לך!!
לפחות תתקע את הפרסומות שלך במקום מתאים!יעל מהדרום
לק"י

אסור לפרסם כאן!!
מצחיקהאחינועמיתאחרונה
אהבתי את ההערה הבונה למפרסם החצוף
מנסה לענותבארץ אהבתי
אצלנו עוזר לי שיש לי בראש איזשהו לו"ז שעוזר לי לדעת כמה אני צריכה לזרז את הילדים.
אנחנו גרים ממש קרוב לבית הספר, אז הגדולים צריכים להיות מוכנים בערך בחמישה ל-8. אני יודעת שלגדולה לוקח כחצי שעה להתארגן בנחת, אם היא מתחילה אחרי 7 וחצי אז צריך כבר יותר לזרז אותה. אבל אני גם יודעת שהיא צריכה זמן התאוששות ארוך במיטה, אז משתדלת להעיר אותה מקסימום ב-7 (עכשיו בחופשת לידה אני לא תמיד מצליחה, אז כשאני קמה יותר מאוחר, בערך ב-7 ורבע, אני הולכת ישר להעיר אותה ומיד להתחיל לדבר איתה כדי לעזור לה להתעורר כמו שצריך).
עם השני קצת יותר קל כי הוא קם יותר בקלות אחרי שמתעורר. הוא מתחיל מלאכול משהו קטן במטבח (תמרים חתוכים עם יוגורט, בעלי מכין לו), ואז חוזר להתלבש ולצחצח שיניים. גם אצלו אני יודעת מה הדד ליין שהוא יכול להתחיל להתלבש ודואגת שהוא לא יתחיל מאוחר מידי.
הקטן עדיין בגן אז אנחנו יותר בנחת בהתארגנות שלו, אבל בגדול בגלל שכולם באווירת התארגנות אז לרוב הוא מוכן בערך עם הגדולים, לפעמים קצת אחרי.

ומאוד עזר לי להתחיל להעיר את הילדים עם מוסיקה. אני מדליקה שירים בפלאפון ונכנסת ככה לחדר, וזה עוזר להתעורר באווירה טובה.
תודה יקרה! הנקודה המשמעותית היא באמתקמה ש.
בס״ד

מתי אני הולכת לישון בערב...

מסכימה עם כל מה שכתבת וגם אני יודעת ברעיון כמה זמן צריך. הבעיה היא היישום באופן קבוע. גם כשיש ערב שאני זקוקה ליותר אוורור. גם כשיש ערב עם שיחה ארוכה עם ילד. גם כשיש ערב עם אירוע לא רגיל (יום הולדת וכד׳). גם כשיש לי ערב עם הרבה עבודה.

ולגבי המוזיקה באופן מוזר אצלי זה מרדים אותם בחזרה / משאיר אותם במיטה. הייתי עושה את זה והפסקתי בגלל זה... (כולל שירים קצביים 🤦🏻‍♀️)
אומנם ביקשת תגובה מבנות שמתמודדות עם בעיה דומה.קופצת
אני מהצד ההפוך, מרשה לי לענות?😅

קודם כל - שאפו על השינוי!!
אין אין אין דבר שאני יותר מעריכה מאנשים שהצליחו לעשות שינוי בעצמם! זה הירואי בעיני! ממש!!

אני מקדימה כרונית. שרוטה בקטע הזה.
האמת שאהבתי את החלוקה שלך לערב ובוקר - זה כ"כ נכון.
אי אפשר גם לישון מאוחר וגם לקום מוקדם.

אם נחלק את הערב ככה בהכללה, הוא צריך לכלול 2 דברים עיקריים: זמן לעצמי ולארגון הבית.

ארגון הבית אני עושה בשעות אחה"צ כשאני במילא נמצאת עם הילדים וצריכה להיות נוכחת. ושעות הערב אחרי השכבת הקטנים זה הזמן שלי לעצמי: לאכול, קפה, לקרוא כאן, לדבר עם אחות וכו.
לא מעניין אותי מצב הבית, הוא יחכה למחר.

אני נכנסת למיטה בערך ב9/10. נרדמת סופית הכי מאוחר ב11.

וימים שאני אחרי לילה שישנתי בו מאוחר - אני מרגישה על עצמי ממש! חוסר הספק, חוסר סבלנות וחוסר חיות כזה..

לא הועלתי ממש😏. אולי רק לדרבן אותך לישון מוקדם. לצערנו כלום לא בורח, הכל יחכה למחר..
איזה כיף זה להיות מקדימה כרונית!קמה ש.
בס״ד

ושאת נכנסת לישון ב-21-22:00 בערבים!!

(ואיזה כיף לי שהגבת בשרשור שלי 🥰, ותודה על ההערכה!!)

הקטע הוא שאחה״צ אני ממש מנסה להיות קצת עם הילדים בפניות, מה שאני מצליחה (הכוונה לזמנים עם כל ילד בנפרד).

בתקופות שניסיתי לתקתק כל מיני דברים תוך כדי זה מאד התפספס לי והיה חסר לכולנו 😕 (עדיין קורה בימי חמישי, כשרוצה קצת להתקדם עם ההכנות לשבת. ימי חמישי הם ימים שאני בדרך כלל לא מגיעה אליהם כלל וזה חסר לי).

תודה על הדרבון! הלוואי וישפיע!
רגע רגע רגע שאני אבין:קופצת
את כל יום אחה"צ נמצאת עם כל ילד זמן מסוים לבד?

הייתכן?
הבנתי נכון?

אכפת לך לפרט לי על זה?
ואם זה אכן כך, אז קמה מאמוש, תמשיכי לאחר לכל מקום - זה שווה את זה.
קופצת חייכת-הצחקת אותי וחיממת לי את הלב 😂🤍קמה ש.
בס״ד

זה אכן מה שאני משתדלת לעשות. בפועל לרוב מגיעה ל-1-2 ילדים כל ערב. יש ימים ברוכים במיוחד שמגיעה ליותר. בהגדרה מדובר בזמן אישי של 10 דקות ביחד. הרבה פעמים גולש קצת ל-15-20... הילד בוחר את מה שהוא רוצה לעשות ואני זורמת איתו. זה טיפ שקיבלתי מ@נגמרו לי השמות האלופה ואנחנו רואים בזה ברכה ממש גדולה ב״ה.

תודה על המילים!

עדיין חשוב לי לשנות את הסיפור הזה של העיכובים כי הוא לא טוב לנו. אבל חיזקת בהחלט ❤️
אמא מהממת!!רבע ל7
מאיזה גיל את עושה את זה?
ומי נמצא באותו זמן עם שאר הילדים?

ומתי/איך את מודיעה למי יש תור היום?
❤️ תודה יקרה! איזה כיף היה לי לקבל את המילים האלה!קמה ש.
בס״ד

אפשר החל מגילאים קטנטנים, 2-3 כזה. פעם חשבתי שבגילאים הקטנטנים האלה, יותר זורמים עם שאר הבית ופחות צריכים את האחד אל אחד הזה, אבל היום אני ממש מבינה כמה זה חשוב גם להם.

לרוב בעלי כבר נמצא. לפעמים אני לוקחת גם כשאני לבד עם כולם, אם אני מרגישה שזה אפשרי.

אני מציעה כמה רגעים לפני שזה מתקיים. פשוט שואלת ״תרצי לצאת ל-10 דקות איתי?״. (זה כבר מושג - הם אומרים לי ״אמא, אפשר לעשות 10 דקות?). אין תורנות קבועה או משהו כזה, אני לרוב מזמינה בעדיפות את מי שפחות ראיתי בימים האחרונים.
תודה על הפירוט!רבע ל7

פשוט לאחרונה התחלתי להקדיש יותר זמן לקטן אחהצ . הוא לא היה צריך את זה . משחק לבד מאוד יפה. אבל זה עושה לשנינו טוב

מי שנפגע מזה זה הגדול.. שהיה רגיל שאמא משחקת איתו כל אחהצ...
אז אני בדיוק לומדת איך עושים את זה נכון ;)
אז תודה רבה על הפירוט! לא הכל מתאים לי בשלב הזה אבל לוקחת את מה שכן
בשמחה! והמון הצלחה!!! ממש שומעים בין המיליםקמה ש.
בס״ד

איך את ״קוראת״ את על אחד מהם ואת המציאות הכללית. את נשמת אמא מקסימה! זה שזה טוב לשניכם, בעיניי זה אומר משהו חשוב ❤️

מאמינה שתמצאי את הדרך ובגדול!
תודה על החיזוק!רבע ל7
את יודעת? הסתובבתי עם מחשבות אצלי כל היומייםקופצת
האחרונים.

וואו! איזה עוצמתי זה לפנות זמן אישי כל יום לכל ילד.
(בעבר היתה תקופה שכל שבוע יצאתי פעם אחת עם ילד אחד, אז קצת "טעמתי" את זה..).
בטח זה תורם המון לבנייה של הילד, לקשר איתו.

ממש הסתובבתי נפעמת בתוכי.

אח"כ הגיע שלב ה: איפה אני בכל הסיפור הזה?
אולי גם אני אצליח ליצור כזו שיגרה?
והתלווה גם קצת רגשות של אכזבה..

ואז הגיע שלב האיפוס:
אין מצב שאני אעמוד בכזה דבר. אין לי סבלנות כל יום להיות עם ילד רק בהקשבה. אני טיפוס של עשייה, יעילה תחת לחץ וקצת אימפולסיבית...

שיתפתי את בעלי במחשבות ואז התחדדה לנו התובנה:
אני באופן אישי קשה לי ממש עם אנשים מאחרים. ממש לא אישי קמה, את יודעת שאני מעריכה אותך מאוד, אבל תמיד היתה לי אפילו קצת שיפוטיות אוטומטית, אפילו לא רצונית, כלפיהם.
כאילו מה קשה למען ה' להגיע בזמן?!!!
ואפילו שניסיתי להלחם במחשבות שלי האלה - בתוך תוכי מיידי הייתי "מקטלגת" אותם בסוג של ביקורת.

והשיתוף שלך טלטל אותי!
כי הנה, האנשים שמאחרים, שאני נוטה לזלזל בהם (😒), טומנים בחובם, דווקא בגלל התכונה הזו, יכולות שלי אין!!
אני מקדימה לכל מקום, מתקתקת משימות ביעילות ומהירות שיא, ומנגד, ואולי לכן - אין לי את הסבלנות לשבת עם ילד בפניות שלמה.

ותכונה של איחורים כמו שאת מתארת, היא היא הנותנת לך גם את האופי המתון, הפנוי והסבלני הנצרך למשל כדי לקבוע שגרת יציאות עם הילדים כמו שאת מתארת.

זה לא תובנה חדשה. אבל היכה בי ככה וגרם לי לחשוב
חייבת להגיד לךאבןישראל
@קופצת היקרה
תודה על התגובה הזאת!
הארת לי נקודה חזקה בהקשר הזה!
וואי כיף לי! תודה שכתבת.קופצת
וואוו. איזה אמת פנימית. את אלופהאחתפלוס
קופצת נשמה!קמה ש.

בס''ד

מזמן לא 'דיברנו' ככה 🧡

תודה על כל הפרגון הגדול!!! זה ממש מחזק אותי!

דבר ראשון, כמו שכתבתי אני לא מגיעה כל יום לכל אחד מהילדים שלי. הלוואי!!!

שנית, מדובר בזמנים נורא קצרים סה''כ.

שלישית, זה לא שאני יושבת ומקשיבה (כמו פסיכולוג) לכל ילד וילד. עושים את מה שהילד בחר (יצירה, נגינה, סיפור, ציור...), ותוך כדי לפעמים עולים דברים ולפעמים לא...

רביעית, אצלי זה נבע מתוך צורך אמיתי. ראיתי בחוש שהילדים שלי צריכים זמן איתי. וגם הרגשתי שאני לא מספיר רואה אותם. במילים אחרות, זה לא 'עוד משהו' שהתחשק לי לנסות. ואת הטיפ הזה שקיבלתי מ@@נגמרו לי השמות, קיבלתי בזמן שהיה לי **מאד** קשה במישור הזה. אז אם אצלכם זורם וטוב כמו שזה עכשיו, אולי זה בכלל לא משהו נחוץ אצלכם! ואם כן, אין צורך להרגיש אכזבה או כל תחושה דומה 🤗

ולגבי האיחורים, זה ממש לא נובע אצלי מאיזושהי נינוחות כזאת... יותר מחוסר משמעת עצמית כלשהי. או ליתר דיוק, מחוסר פיצוח הסוד של החיים עדיין. כי חוסר משמעת עצמית נשמע לא טוב כ''כ, בעוד שאני מה זה משתדלת בחיים.......... 🙂

בהחלט יכולים להיות אצלי ערבים לחוצים. ובוודאי שיש הרבה בקרים לחוצים! (ראי את פתיחת השרשור הזה). האיחורים לא בגלל שאנחנו בבוקר נשאבים לאיזושהי שיחת נפש מרוממת שמפסיק חשובה לדחות את כל השאר 🙂. מבינה? אז לא יודעת כמה ההקשבה או היכולת להיות בפניות שלי קשורות לזה... אם כי, אולי-אולי, איפשהו, יש בזה משהו... אבל על פניו, זה נראה לי מכלול גדול מזה... 

ושיהיה ברור - אני ממש, אבל ממש!!!!!, לא תמיד אמא פנויה-רגועה-נוכחת כזאת... הלוואי, כן? בפועל יש בי הכל מהכל, מלחץ וחוסר יכולת להקשיב עד רגעים מספקים של פניות, נראה לי די כמו כל אחת... כי אולי נוצרה לך מההודעה הזאת איזו תמונה מושלמת של מי שאני יכולה להיות עם הילדים, אז זה לא ככה...

(ומבינה את הביקורתיות 🙂. גם אצלי יש דברים שאני לא מצליחה להבין אצל אנשים אחרים...)

אז אחרי כל זה - מה את אומרת?

לא חשדתי בך שאת מלאך😁קופצת
אני יודעת שכולנו בנות אדם, ויש ימים מאתגרים ותקופות קשות לכולם.
ברור לי שאת לא מאחרת בבוקר כי נסחפתם לאיזה שיחה מרוממת נפש😅.

תראי, לכל תכונה יש צד חיובי וצד שלילי. נכון?
אז האסימון שנפל לי היה: שהתכונה השלילית הזו של אנשים מאחרים שאני כ"כ לא אוהבת - הצד החיובי שלה זה נינוחות וסבלנות. והצד החיובי הזה הוא הנותן לך ליצור שגרה של זמן אישי עם כל ילד.
הבנת? לא התכוונתי למובן הפשוט של: בגלל התכונה הזו דיברתם ולכן איחרתם.
וגם להאיר לך שהקושי הזה בך שאת מתמודדת איתו ומנסה לשפר כעת - הוא הנותן לך מצד שני כלים מדהימים והופך אותך ל"קמה" שאת.

ואני אגיד לך עוד משהו שלמדתי ממך:
יש לי מעלה גדולה שהיא יתרון ענק, אבל גם מונעת ממני לפעמים להתקדם : אני מאוד מאוד אוהבת את עצמי.

וגם כשאני נפגשת בחסרונות שלי אז אני מייד מבררת על איזה נקודה באופי החסרון יושב, ואז אני מפרטת כמה טובות רבות אני מקבלת מהתכונה הזו - ואז למה לי להשתנות?😁

וזה לא נכון. טוב לאהוב את עצמנו, ביחד עם מוכנות לשינוי.

אולי לכן אני מעריכה במיוחד אנשים שעובדים לשנות את עצמם.

אז לוקחת לעצמי להמשיך לאהוב את "קופצת" הזריזה והיעילה. ובד בבד לחתור לקראת איזשהו שינוי להיות סבלנית ונינוחה יותר עם הילדים.

בקיצור, תמשיכי לשאול שאלות. אני לומדת מהן רבות 🤣
🤍🤍🤍קמה ש.

בס''ד

זה ממש מעניין מה שאת אומרת!

עדיין תוהה אם אכן הדברים האלה קשורים אצלי. עדיין נוטה לחשוב שזה פשוט עניין של ניהול זמן לא אופטימלי. אבל אחשוב על הדברים. 

ובכל מקרה, כמו שאת אומרת, גם אם זה נובע מתכונות טובות, חשוב להמשיך לעבוד על השאר, בד בבד עם השמחה על התכונות הטובות. אז... בהצלחה רבה לשתינו!!

שבת שלום יקרה!!

❤❤❤נגמרו לי השמות

אין כמוך קמוש, אין!

אני דווקא מהדייקנים לרובלמה לא123

שמתי לב שאני מתקשה לקום כשאני מתחילה לחשב כמה שעות ישנתי וכמה אוכל להשלים שעות היום,

וכמה אהיה עייפה 

בקיצור, החישובים האלה הורסים

ולכן, אני משתדלת לא לחשב, פשוט קמה ואם אהיה עייפה כבר אסתדר

מבינה את מה שאת אומרת, יש בזה משהו ממש נכוןקמה ש.
בס״ד

אם כי יש תקופות שאני פשוט לא מתעוררת עם שעון המעורר, מרוב גמירות... יכולה פתאום להתעורר 30-40 דק׳ אח״כ... 😞
גם כשהשעון מעורר רחוק יחסית ומצריךעדיין טרייה
לקום בשביל לכבות אותו? אני שמתי לב שאם השעון מעורר קרוב מידי אני מכבה מיתוך שינה וחוזרת לישון אבל אם הוא רחוק יש יותר סיכוי שאקום.
בדיוק זה. הבעיה הכי גדולה שלי!!המקורית
חייבת לשים אותו בתיקרכ בערך כדי להתעןרר
הבעיה היא שיש לנו קטנטונת איתנו בחדר...קמה ש.
בס״ד

ואני לא רוצה להעיר אותה...
גם לנו יש קטנטונת בחדרעדיין טרייה
לא יצא שהיא קמה מהשעון יותר מזה שאני קמה ומתנקת אותה מהנקה 😅.
אין מקום שאפשר לשים רחוק ממנה וממך?
צריכה לחשוב על זה...קמה ש.
שתקוםלמה לא123

זה השעון מעורר הכי טוב

לא חושבת שהבנתי...🧐קמה ש.
בס״ד

בכל מקרה היא בדר״כ ישנה עד קצת יוצר מאוחר וזה טוב לה כי היא זקוקה לשינה הזאת.
התכוונתי שכשתינוק קםלמה לא123

את גם חייבת לקום

לתינוק יש המון הזדמנויות במשך היום להשלים שינה

היא קמה אחריי, פחות רלוונטי לנו לשנות את הפרט הזהקמה ש.
בס״ד

(מסובך להסביר)

אבל תודה 🙂
עכשיו הבנתי אותך.

אבל אם הוא קם, הרבה פעמים הוא משבית את ההורהיעל מהדרום
לק"י

נניח אצלינו זה להניק, להרים, לטפל.
עדיף לי שיישן בזמן שאני מכינה אוכל ועוזרת לגדולים.
לכן תהיי חייבת לקום לכבות את השעון מעוררדפני11
הרחוק - כדי שהיא לא תתעורר ואז תצליחי לקום!
צודקת! חשבתי על זה. אבל באמת שאני מרגישהקמה ש.

בס''ד

שהנקודה הכי גדולה היא בסופו של דבר שהגוף תשוש-תשוש. הרבה פעמים אני כן קמה עם שעון המעורר. וכשאני לא, אני ממש מרגישה שזה כי הגוף לא יכול יותר...

וכיף שאת פה דפני, מזמןןןןן לא ראיתי אותך בפורום!!!

מהממת שאת קמושששדפני11
איזה כיף הפירגונים שלך! מחממי לב 💜💜💜💜
אני פה, אבל באמת עונה בקצרה כי הזמן שלי דחוק.... ברוך השם מדברים טובים.

אם ככה אז כנראה באמת שאין מנוס מאשר לישון מוקדם יותר......

ואגב אני גם מהמאחרים הכרוניים, משתדלת לעבוד על זה....
אצלי ראיתי שהדבר הכי מרכזי הוא כח הרצון..
אם אני באמת באמת רוצה אני אצליח.
אבל כיוון שאני אוהבת לישון אז הרבה פעמים אני אומרת שאני רוצה אבל בלב לא מספיק...

שמתי לב שאם אני מבקשת מעצמי רק 2 בקרים בשבוע להגיע בזמן, זה הולך יותר טוב.
הציפייה הזאת לשלמות ולכך שאם אני לא מגיעה בזמן אני ממש מתבאסת- בהפוך על הפוך גורמת לי יותר לא להצליח.

אז אם אני מראש יודעת שמחר אני ממש אשתדל, אבל מחרתיים לא- זה עוזר לי ממש.

מקווה שהובנתי..
בכל אופן לא בטוחה שזה מה שיעזור לך אבל למקרה שכן שיתפתי פה את הגיגיי
שבת שלום אהובה❤
❤️❤️ ותודה שכתבת את מה שעוזר לך!קמה ש.
בס״ד

תוהה אם זה יכול לעזור גם לי או פחות... אבל כל כיוון שעולה כאן בהחלט מוסיף רעיונות וכיוונים. כיף שענית! שבוע טוב יקרה!
אצלי אם אני לא ישנה מספיקהמקורית
זה לא עוזר
אני מכבה וחוזרת איתו למיטה כדי לכבות עוד מלא😅
רק עכשיו רואה את השרשור, אולי יעזור לךאוהבת את השבת
שרשור דומה שפתחתי לפני כמה זמן ועלו בו הרבה עצות מקסימות

ומצרפת גם עוד שרשורים שמצאתי כשחיפשתי את השרשור הנ''ל

כמה זמן לוקח לכם לארגן את הילדים בבוקר? - הריון ולידה

רעיונות לזירוז התארגנות בוקר לילדים - אימהות, השלב הבא

איך אתן מסדרות את הבוקר שלכן? מתי קמות? - הריון ולידה

האחרון זה מה שפתחתי,
הראשונים זה עתיקים יותר..

ועוד רגע רוצה לכתוב עוד דברים על זה❤️❤️
סופסוף מספיקה לכתוב...אוהבת את השבת
אז דבר ראשון מקווה שכבר מצאתם את הדברים שטובים לכם..
אני יעדים בעבודה על זה..
עבודת חיי כנראה

אבל ראיתי שלי מה שעוזר זה כמה דברים
דבר ראשוןלהזכיר לעצמי את המטרות בזה
והם מתאקלמים טוב יותר במסגרת כשמגיעים מוקדם (לא יודעת מה נעשה בגיל ביס, כרגע הם בגן, אז 8:30 זה מוקדם יחסית ואין שום כעס על איחורים)
דבר שני, אני מנסה שיניים אותי המחשבה שאם אני מקפיד איתם על התארגנות מוקדמת וזריזה כשקטנים זה משהו שנשאר לכל החיים,
(למדתי על דרך השלילה כי כילדה היינו מאחרים לכלל דבר ולא היה יום אחד שבאתי לפני הצלצול אז מרגישה שזה נחרת בי אוין מהשו שאני לא מאחרת אליו..)

ודברים פרקטיים שעזרו לי, לא מצליחה אבל עדיין להקפיד על הכל:
ולמדתי מכל המדהימות כשאן בשרושר שפתחתי:.

1. לשבת לכתוב סדר זמנים מדוייק לבוקר כדי לא להתפזר,
למשל 7 קמים ומתאוששים (אצלי הם צריכים חצי שעה רק לזה)
7:10 הולכים לשירותים לארגונים
7:20 מתלבשים
7:40 שמים מעילים ולוקלים את האוכל ופרי לדרך
7:50 יוצאים עם אמא/אבא למסגרות

וגם להגדיר מראש מה אתם, מה כל אחד מההורים עושה במשך הזמנים האלה, ואפשר גם לשבת עם הילדים על הלוז, להסביר את החשיבות של להגיע בזמן ולרתום אותם מתוך מוטיבציה פנימית וגם שיהיו מעורבים אולי בבניית הלוז ואז רק להזכיר עכשיו 7:20 והם יודעים שהם צריכים להתלבש..

2. לגזור זמנים- לתכנן לצאת 10 דק' לפני הזמן חייבים לצאת ואז או יוצאים בנחת ובשמחה או שיש אפשרות להכיל משהו לא מתוכנן שקורה..
(אצלי לרוב זה רק אומר שלא אאחר בסופו של דבר)

3. להכין דברים מהלילה- על השולחן או על כסא לכל אחד בגדים, גרביים נעליים ותיק למחר,
גם אוכל לתכנן מה בדיוק הם יקחו ומה שאפשר להכין מראש- אפילו לשטוף את הפירות, ירקות,
ממש להשאיר מינימום עבודה לבוקר,

4. סלון מסודר- עצה של @מאוהבת בילדי , באמת כשהסלון מסודר הרבה יותר קל להתארגן

5. שאחד ממכם יקום יחסית מוקדם כדי להעיר את הילדים שיתחילו להתאושש - אצלנו זה לוקח להם שעות..

זהו נראלי,
אבל בינתיים לא הצלחנו ממש להשתפר המון..
אבל כן יש התקדמות!!!
ותודה לכל מי שעזרה לי בשרשור ההוא!!!

אני באמת טיפוס מאוד של נחת,
אז יש לזה יתרונות
אבל בתחום הזה באים לידי ביטוי החסרונות...

בהצלחה ענקית!!!
תודה אוהבת את השבת היקרה!! ממש מעריכה!!!קמה ש.

בס''ד

האמת היא שבזמנו קראתי את השרשור שפתחת גם על זה 🙂

הבגדים וקופסאות האוכל מוכנים עוד בערב לפני. כן הזכירו לי בשרשור כאן שכדאי גם שהנעליים יהיו ליד הבגדים כי לפעמים נעל נעלמת וזה גוזל זמן יקר. אז זה עוד שיפור קטן שאני מנסה להכניס.

הבעיה הגדולה זה באמת שלוקח להם זמן להתעורר ולהתאושש. מלא זמן. ובעיקר שאני לא מצליחה לקום מספיק מוקדם. כי אני לא הולכת לישון מספיק מוקדם.........

צודקת מאד מאד לגבי להגדיש לעצמי את המטרות!!!

ומזדהה לגבי זה שזה נחרט עוד מחוויות הילדות... אצלנו לא היה כזה קיצוני, אבל עדיין...

שוב תודה רבה!!!❤❤❤❤❤

עוקבתתתתתאביול
עוקבת כדי לקרוא כשאוכלעוד תשובה
תודה לך על פתיחת השרשור, והכנות,
ותודה לכל העונות
כדאי לחשוב על זהאחינועמית
למשל,מישהו פעם אמר לי שמאחרים כרוניים הם אנשים אופטימיים.
הם נוטים לא להשאיר זמן לבלת"מים כמו פקקים, ילד בוכה, נעל שנעלמה וכו'
אותו דבר בלילה, את מנסה (אולי) להספיק כמה שיותר או מרשה לעצמך להתרווח קצת בסוף היום.
אומרת לעצמך בלילה שהשינה היא "אוברייטד" ובבוקר מגלה שלא היה רעיון טוב להימרח...

אני אוהבת את הגישה הזו כי היא מראה שאנחנו אנשים חיוביים.
מצד שני כדאי למצוא את המקום החיובי שדוחף אותנו להספיק.
להכיר בזה, ולתת לעצמנו מרווח "מוגזם" של זמן.

ואולי, כמו שנדמה לי תהילה כתבה, כשיש משהו שלא עושה חשק, נגררים לזה מבחוץ ומאחרים.
נניח אם העבודה מעצבנת, או אם את שונאת התארגנויות בוקר או משהו כזה, אז באופן לא מודע אנחנו פחות עושים השתדלות של לכתחילה אלא מחכים לרגע האחרון שכבר אין ברירה והתוצאה היא איחור.
תודה רבה יקרה! זה מעניין...קמה ש.
בס״ד

אכן זה קשור לרצון להספיק, להגשים... יש כל-כך הרבה שאני רוצה לעשות, ליצור... אבל זה גם ליפול לפח כל פעם מחדש... תודה על לימוד הזכות!

לגבי הנקודה השנייה, צריכה לחשוב על זה, לא יודעת...

💗
מקווה שזה פורום מתאים, אבל אני קרובה מידי למאה.שימושית

וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו

אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-

שעשינו פעילות גופנית

שאכלנו בהתאם לרצוי

נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו

וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.

משתדלתשימושית

מה איתך היום?

טקס בת מצווהגלי מטר

שלום לכן!

אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.

עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.

הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.

אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.

אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.

אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.

תודה מראש!

אולי לפי אותיות השם?מאוהבת בילדי

למשל שרה-

ש- שלום

ר- ראיית הטוב

ה- התמדה

ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.

ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.

תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך

אהבתי את ההצעה שלך 👍שימושית

זה רעיון נחמד אבל קצר לנו מדיגלי מטר

יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...

תודה על ההצעה!

אשמח לשמוע עוד רעיונות

אפשר עם שם המשפחה..טארקו

הייתי בבת מצוה שהיה קליפ יפהפהשימושית

שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'

לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים

וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.

כיוון מעניין, תודה!גלי מטר

לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.

אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות

היא תתפדח מהרעיון שהיא מסורטת או מהתוכן?שימושית

עם התוכן היא תסתדרגלי מטר

היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה

אולי אפשרעוד מעט פסח

שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?

עוד רעיון של סרטון שעשינו לשבע ברכותשימושית

אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)

ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)

איזה מושקעגלי מטר

נשמע מאוד חמוד, תודה

עשו לנו משהו כזה לקראת החתונהחושבת בקופסא

אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.

זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.

דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?

מסכימהגלי מטר

בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים

אולי ליצור מזה סרטון?יעל...

כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..

נשמע מגניב, גם אני בדיוק חשבתי על זהגלי מטר

באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.

איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!

מה שאנחנו עשינופלספנית

בעזהי"ת

בסרטון.

עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).

את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.

בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.

רעיון ממש מיוחד, תודה!גלי מטר

אנחנו נתנו למשפחה ערכיםמתיכון ועד מעון

כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי

בבר מצווה שהייתיעוד מעט פסח

ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.

ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.

אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...

הייתי מציעה רק לסבא ולסבתארינת 24אחרונה

4 זה מספר מעולה.

והרעיון הזה מקסים!!!

(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)

מקווה וילדים גדוליםשימושית

שלום,

אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.

השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'

בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.

אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.

(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)

תודה.

הרגלתי אותם שלפעמים אני יוצאת בערבפרח חדש

לסידורים אישיים שלי

לפעמים זה ארוע

לפעמים התעמלות

לפעמים קניות

ולפעמים מקווה

ואני לא מרחיבה כל פעם לאן בדיוק יצאתי

שאלה חרושה- יום בירושליםמתיכון ועד מעון

נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)

אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.

כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?

ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?

אנחנו היינו שבוע שעבר בירושלים עם בני 4-11 ותינוקמותק 27

והלכנו בערב המאוחר לכותל....

אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..

היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.

לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...

למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה

לגבי חניה- לנו היה הכי מוצלח לחנות בחניון נחל צופיטארקו

ומשם לקחת רכבת

לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)

מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.

בעיקרון בשעות הצהריים לא עמוס כל כךמתואמת

אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.

אני אשמח! יתאים גם לסוכות?רחללי

כן, יכול להתאים (איכשהו פספסתי את ההודעה שלך)מתואמת

שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)

מתאים גם למשפחות קטנות? (3 ילדים מדברים)שימושית

אפשר לנסות להתאים את זהמתואמת

הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.

אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.

מקווה שמובן...

נשמע רעיון יפה!שימושית

המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות

כן, הם זכרו יפה, אפילו בת הארבעמתואמת

כמובן, הבאנו לה מילה קלה...

התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.

אפשר אולי, באותו רעיון, לתת פתקיראת גאולה

נכון (אף שזה רק למי שיודע לקרוא)מתואמת

זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף

(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)

רעיון ממש מוצלחשימושית

אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.

בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם

נשמע מקסים!אר

אשמח גם אם מתאים לך

שולחת לך.מתואמתאחרונה

גם אני אשמחguest

תודה

שולחת לך.מתואמת

באלול העומס מתחיל רק בערברקאני

מהבחינה הזאת תהיי רגועה

האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב

אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא

יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות

אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה

לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת

מכון המקדש או עיר דוד (נקבת השילוח)שוקולד לבן

לא רכבאנוני.מית

להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.

שנים לא הייתי פה...מחפשת רעיונות למתנות...בת 30

הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך

אשמח לרעיונות!

תודה לכן

איזה שלב מרגש!יראת גאולה

אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,

בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...

איזה מרגשנברשת

בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)

כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע

חלוק מגבת

קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.

תלוי באופי של הילדה וההרגלים.

אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות

או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות

או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול

בלוק עץ עם תמונה משפחתיתחילזון 123

שקית כביסה עם תמונה

קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו

כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'

אני עשיתי לבת שלימתיכון ועד מעון

קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.

עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה

הי לך 🙂oo

טוב לראות אותך

אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים

כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי

לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים

לבנות אפשר גם

או תכשיט / תיק

היי, ברוכה השבה!מתואמת

אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈

ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".

אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...

יופי, תודה לכן!!בת 30

שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)

משהו עם הדפסתהילה 3>אחרונה

כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו

הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27

מתכוונת לשולחן קינוחים,

לא שולחן ממתקים..

תודה מראש

מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום

בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטיאחרונה

מתכונים ותמונות

חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות

מזל טוב ובהצלחה!

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב) לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

שלום, לפי הכרטיס אתה גבר, וזה פורום אמהותיעל מהדרום

לק"י

אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.

ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.

מזל טוב!

מנסהטארקואחרונה

בגדול כל דבר אפשר לקשר אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..

אבל בכל זאת כמה רעיונות-

כלי לסבון

ספלים

מחבת

תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה

סמרטוט מגב דלי וכו

מגבות, מצעים

שלט שאפשר לעשות לדלת

צידנית קטנה

מחצלת

משחקי קופסא

צריכה עזרה, המלצה לקניית צלחות וסכום חדפ לבת מצווהמותק 27

מאזור ירושלים

אשמח להמלצות למקומות זולים אבל מעוצבים יפה

מזל טוב!! ומלא בהצלחה באירגונים(:ניגון🌿

יש את "זול פעמי" בתלפיות זכור לי שיש שם מלא מבחר, ודברים יפים(:

אה והייתי שם לפני כמה שניםניגון🌿

אז אולי השתנה שם..

תודהההמותק 27

באושר עדיראת גאולה

זה לא מגוון ואפשרויות של חנויות חד פעמי,

אבל יש שם כמה אפשרויות יפות.

תודההמותק 27

יש בכנפי נשריםמאוהבת בילדי

חנות ל חד פעמי, זולה ומגוונת.

יש גם בגאולה ברחוב הישיבה

יש מאחורי מרכז כלל את גינדי- אבל לא הייתי אומרת שהיא הכי זולה

תודהמותק 27

מכירה אולי חנויות בגדים מומלצות במלכי ישראל?

בגדים למי?מאוהבת בילדי

כשאני הולכת אני נכנסת לכל החנויות...

יש ברחוב בית הדפוסשלומית.

את "שגעון של שולחן" חנות מעולה

בירושלים?מותק 27

אם יש לך זמןעוד מעט פסח

ב'משנת' יש לפני החגים דברים יפים בזול.

אם מעניין אותך, אז תדעי שיש גם גמ''חים שנותנים כלים רב פעמיים במחירים יותר נמוכים מחד פעמי שווה (אנחנו באירוע אחד לקחנו מגמ''ח חינמי לגמרי. באירוע אחר שילמנו 5 ש''ח לסועד (צלחת+סכו''ם+כוס. וכלי הגשה קיבלנו תוספת חינם).

אה,עוד מעט פסח

ויש גם אופציה לקנות מחו''ל.

אני הזמנתי מפיות ממש יפות משיין, בשליש מכמה שהיה עולה בארץ.

לא יודעת על חד''פ כי כאמור השתמשתי ברב פעמי.

הזמנתי משיין מפיות ועוד כלמיני דברים ספציפייםמותק 27

אבל כלי ארוחה חיפשתי פה בארץ

יפההמותק 27

בגאולה ישרקאני

חנות עם מלא מבחר וזולה

ליד מרכז האלקטרוניקה

מעדכנת, רכשתי בסוף בירושלים בחנות ברחוב יפו.מותק 27

נראלי קוראים לה גאולה...

סכום מוזהב, צלחות שקופות עם פס זהב, כוסות באותו עיטור

כלי הגשה לקינוחים שאכין בעז"ה

קונפטי לפזר על השולחנות,

שלט גדול של בת מצווה 12

ואולי כוד כמה פריטים ששכחתי.. יצא לי קרוב ל300 שח

חנות שקוראים לה גאולה ברחוב יפו?שמה לב

את מתכוונת אולי לג'ינה? מתחת מאפה נאמן?

וכמה קנית מכל דבר? כמה צלחות/ כוסות וכו?

יש שם באמת חנות חד"פ שממליצים עליהמתואמת

ליד הדווידקה. לא זוכרת איך קוראים לה... יורדים אליה במדרגות אם אני זוכרת נכון.

נכון. יורדים אליה במדרגותמותק 27

איך סחבת הכול?מתואמת

אף פעם לא קניתי שם, כי החנות לא נגישה לרכב, וקשה לסחוב ברכבת כמות כזו של דברים...

היינו לילה במלון בירושלים, הגענו עם מזודהמותק 27

ועוד תיק צידנית אוכל יחסית גדול, דאגנו לרוקן אותו ואז היה תיק ריק לאחסון וגם במזוודה התפנה מקום

אה, יפה! (בעצם אפשר גם עם עגלה, כחושבים על זה)מתואמת

כן, תלינו גם על העגלהמותק 27

נכון. זה סניף של החנות שיש גם בגאולהמאוהבת בילדי

אם אני זוכרת נכון, קוראים לה גאולה.מותק 27

לא ג'ינה.. ולא קרוב למאפה נאמן, ממול, בצד השנימותק 27

קניתי נראלי 8 מארזים של צלחות (צלחת גדולה וקטנה) וסכו"ם - מזלגות וסכינים מוזהבים.

כוסות חדפ

עוד מפיות של 12

שלט גדול של בת מצווה 12

מוזהבים לפזר על השולחנות

וכל מיני כלי הגשה לקינוחים שעתידה להכין בעזרת ה'

רק מפות לא קניתי..

הי אשמח לשמוע איפה בדיוק החנות ממוקמתשמה לב

בעיקרון ממש ליד תחנת הרכבת של הדווידקה.מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך