תגידו, יש לכם יראת שמיים?סוסה אדומה
יש את המשנה הזאת "כל שיראת חטאו קודמת לחכמתו, חכמתו מתקיימת..."
אז קודם כל, מה זה אומר "חכמתו מתקיימת"?
ושנית, אם אני רוצה ללמוד על מנת לחזק אצלי את יראת החטא, מה קודם פה למה? הרצון או הלימוד עצמו?
במילים אחרות, אני רוצה שחכמתי תתקיים (שהתורה תשפיע על יראת השמיים שלי), אבל אם אין לי יראת שמים, ואני לומדת כדי שיהיה לי, "מה הדין"?
הבנתם את השאלות?

אשמח לשמוע את רעיונותיכם בנושא, ואם יש מקורות אז אדרבה.
תודה ❤️
חס ושלום!Jewice
יש לי אהבת שמיים
מה הבעיה ביראה?אין לי הסבר
למה חס ושלום?
אם על אברהם אבינו התורה כותבת שהוא היה ירא אלוקים, גם אני רוצה להיות עם יראה כלפי ה'.

אני חושבת שכשאדם הוא ירא, הסיכוי שלא לחטוא הוא נמוך יותר מאדם אוהב. הוא מבין שיש מישהו מעליו, וזה מרתיע אותו מהחטא (ברור שהכי טוב זה שילוב ביניהם).

יש בדור שלנו (והרבה בציבור הדת''ל, לפחות לפי מה שאני רואה) משהו שסולד ניראה, כאילו יראה זה פסול. אנשים בוחרים אילו מצוות מתאים להם לקיים ואילו לא, הרי הם אוהבים את ה', וה' אוהב אותם אז זה בסדר אם הם עדיין לא ''בשלים'' לקיים מצוות כלשהן.
בעיני זה מה שמדרדר אותנו. אין בעיה בריבוי אהבה כלפי ה', יש בעיה בפחיתות היראה.

ומחילה שלא עניתי לפותחת, לא הצלחתי להבין עד הסוף את השאלה, אבל התגובה הזו ממש צרמה לי.
תשאלי את מסילת ישריםJewice
כ״ד

ד׳) יראת העונש, כפשוטה שאדם ירא מעבור את פי ה' אלהיו מפני העונשים אשר לעבירות, אם לגוף, ואם לנפש. והנה זאת קלה ודאי כי כל אדם אוהב את עצמו, ויירא לנפשו, ואין דבר שירחיק אותו מעשות דבר אחד יותר מן היראה שלא תבואהו בו איזה רעה.

ה׳) ואין יראה זו ראויה אלא לעמי הארץ, ולנשים אשר דעתן קלה, אך אינה יראת החכמים ואנשי הדעת.

אלא אם כן התכוונת ליראת הרוממות, שזה לא באמת יראה. זה משהו אחר לגמרי. זה לא פחד זה הערכה
משמע שחייבים יראה רק תלוי איזה לפי הדרגה שלנומבקש אמונה

אתה רואה שהוא לא אומר עליה "חס ושלום" אלא שהיא ראויה לדרגה מסויימת

וכן הוא כותב בפרק קניית הזהירות

שיש התבוננות לשלמי הדעת, לפחותים מהם, ולהמון העם

וכך הוא אומר שם בקיצור

יש אדם בדרגה שהוא בורח מעבירות בגלל יראת הרוממות - זה אדם שלם בדעתו.

מי שלא אוחז שם, אולי המחשבה שהוא יהיה פחות בעולם הבא תועיל לו..

אבל אם אדם רואה בעצמו שהוא לא מספיק חושש מעבירות כנראה שהוא עדיין המון העם וישתמש ביראת העונש

הוא לא אומר שזאת בעיה אם יש יראת העונשultracrepidam

הוא רק אומר שראוי שתהיה יראה מעולה יותר

אבל זה ממש לא שולל את יראת העונש, וידוע על רבנים גדולים שדיברו על יראת העונש ואימת הדין, וקשה לי להאמין שמסתובב כאן בפורום צדיק נסתר שגדול מכל יראי החטא שבכל הדורות.

רק הבעיה שאין דבר כזה בכלל עונשJewice
כל ה״עונשים״ זה תיקונים, לא עונשים
הכל אצלך הוא "אין דבר כזה"ultracrepidam

אין יראת העונש, אין יראה, אין עונש, אין מצוות, אין תורה

אם אנחנו לא יכולים להשתמש בשפה שבה השתמשו חז"ל וכל רבותינו במשך כל הדורות, אין שום משמעות ללימוד תורה. פשוט "יש אמת והיא נכונה" וזהו

זה עדיין עונשאחו
עונש הוא מענה לא־נעים לבחירה גרועה, נכון שיש כל־מיני סוגים כמו עונש לשם עונש או עטנש שיקומי אבל הרעיון הוא אותו רעיון, שמוסר הוא לא רק בחירה טובה ומשובחת אלא כורח ממש, יש חובה מוחלטת להיות מוסרי, כמו שלא ניתן להיות גנב ורוצח כך לא ניתן לא לקיים מצוות, "כי אז יעשן אף ה' באיש ההוא ורבצה בו האלה הכתובה בספר הזה",

ובכל־מקרה גם אם נכנסים לעומק הדברים אין צורך לצאת מפשט התורה והנביאים
צריך גם וגם..מבקש אמונה

כמו שמובא בר' עובדיה מברטנורא על המשנה באבות

ויהי מורא שמים עליכם - אע"פ שאתה עובד מאהבה עבוד ג"כ מיראה. שהעובד מאהבה זריז במצות עשה, והעובד מיראה נזהר ממצות לא תעשה, ונמצאת דעבודתו שלימה.

וכן אמרו חז"ל, עבוד מאהבה עבוד מיראה. עבוד מאהבה, שאם באת לשנוא דע שאתה אוהב ואין אוהב שונא. עבוד מיראה, שאם באת לבעוט דע שאתה ירא ואין ירא בועט:

חמור מאדultracrepidam

צריך לאהוב את ה'. חז"ל בשום מקום לא דיברו על אהבת שמים.

למה יראת שמיים כן - שאלה טובה

(אגב יש מי שמעיר גם על "בסייעתא דשמיא" שזה לא בסדר, כי זה "סייעתא מן שמיא" - עזרה מהשמיים אבל לא עזרת השמיים) 

מחיפש מגוגל ראיתי באתר של תלמידי הרב שרקיadvfb
""כל שיראת חטאו קודמת לחכמתו, חכמתו מתקיימת, וכל שחכמתו קודמת ליראת חטאו, אין חכמתו מתקיימת".

המהר"ל מפראג בספרו "נתיב התורה" נותן תשובה לשאלה מדוע יש צורך בהקדמת היראה לחוכמה.

נתאר לעצמנו אדם שלא למד, מחוסר כל חוכמה. הוא נראה כמו נקודה. ככל שהוא מוסיף יותר חוכמה, הוא מתרחב ונראה יותר כמו מעגל - קודם הוא היה קטן ועכשיו הוא גדול. אם הוא ילמד עוד הרבה יותר חוכמה הוא יהיה ממש גדול. ואם ילמד הרבה מאוד חוכמה, הוא יהיה ענק, כמו מערכת השמש אלא שמול האינסוף זה שום דבר. יותר מזה, הגודל שלו מהווה כמין מגן שמונע משפע האינסוף לבוא עליו. כל זמן שהאדם הוא נקודה, הוא לא מפריע לשום זרם לעבור - אבל הוא קטן. ברגע שאדם גדל, הוא מפתח איזו מין בועה קיומית מסביב לעצמו שמונעת ממנו להיפגש עם מה שמחוץ לו.

שאלה: זה לא גאווה?

תשובה: החוכמה היא גאווה במהותה. לכן רבי יהודה הלוי אמר: "והעולם אשר נתן בלבי, מנעני לבקש אחריתי", או במילים אחרות: "בלב שלי יש עולם, והעולם הזה מסתיר ממני את העולם, את הנצח"...
המהר"ל מפראג אומר שהתשובה נמצאת בדיוק בהקדמת יראת שמיים לחוכמה. יראה זה סוג של ענווה, זה לא פחד. המשמעות של יראה היא פתיחות - הפתיחות לאינסוף.

צריך להבחין בין יראת חטא ליראת העונש. יראת חטא היא הצד העליון של יראת הרוממות, דהיינו, של האהבה. הרמח"ל מבאר בספר מסילת ישרים שיראת חטא היא היראה של האוהב שמא יצער את אהובו ע"י חטאו נגדו. לכן מדובר במדרגה גבוהה מאד, מדרגתו של רבי חנינא בן דוסא.

יראת חטא זה היחס שלי לאינסוף, השייכות...
שאלה: איך אפשר להיות ירא חטא בלי להקדים איזושהי חוכמה?

תשובה: יש משנה בהמשך: "אם אין חוכמה אין יראה. אם אין יראה אין חוכמה". צריך קצת חוכמה בשביל קצת יראה, כדי שתהיה קצת יותר חוכמה וקצת יותר יראה וכו'. אבל ההתחלה היא "אתה חונן לאדם דעת". "חונן" מלשון "חנינה", זה בערך "חינם". קיבלת מענק בסיסי. נתנו לך בהתחלה קצת דעת. אחר כך אתה מוסיף דעת.

שאלה: אם אין לאדם חוכמה איך הוא מתגבר על מידותיו הרעות?

תשובה: הוא צריך ללמוד אצל מי שיש לו חוכמה. כמו שאומר הרמב"ם ב"שמונה פרקים", מי שיש לו מידות רעות ילך אצל החכמים שהם רופאי הנפשות וידריכו אותו (בפרק הרביעי ב"שמונה פרקים רמב"ם מסביר איך). בשביל זה צריך ללמוד – כמו נאמר במסכת אבות, "אין בור ירא חטא, ולא עם הארץ חסיד". אדם צריך לעסוק בתיקון המוסרי שלו עד ליום האחרון של חייו.

שאלה: יש אנשים חכמים שאינם לגמרי מוסריים – מה אתם?

תשובה: היהדות אומרת שכל האנשים שיש להם קצת שחיתות ואף על פי כן הם חכמים גדולים, אינם משיגי האמת באמת, אלא משיגים מימד מסוים."

ציטטתי חלקים משם, את יכול לראות את המאמר המלא -
פרקי אבות (ג'-י"א) - "כל שיראת חטאו קודמת לחכמתו..."
יש את הפירוש הפשוט על המשנהמבקש אמונה

ש"חכמתו מתקיימת" הכוונה שכשאדם ניגש ללמוד מתוך רצון להגיע ליראת שמים

החכמה שהוא לומד תביא אותו לשם.  וזה כנראה גם עונה על השאלה שלך

יש עוד דבר שזכור לי שכותב ר' נחמן מברסלב על "חכמתו מתקיימת"

שאם מחזקים אדם אחר ואין יראת שמים אז הוא ישכח מהר את הדברים

לעומת זאת אם המוכיח אמר את הדברים מתוך יראת שמים אז חכמתו מתקיימת אצל השני

צריך קודם כל את הבסיס של 'יראת ה' ראשית דעת' שזהחסדי הים
יראה מהתבוננות על פלאי העולם (רמב"ם יסודי התורה), ותיקון המידות הראשוני שזה נובע ממוסר טבעי (רלב"ג משלי). רק אז תלמד את החכמה לשם שמים ולא תעוות את התורה מכח המידות הרעות (רמב"ם מורה נבוכים).
אז מתוך הלימוד מגיעים למדרגות יותר עליונות של יראת ה', כמו שמובא בזוהר וארא ועוד מקומות.

לגבי השאלה השנייה, אז יש את פירוש הברטנורא על המשנה:
"אני שמעתי, שמקדים במחשבתו יראת חטאו לחכמתו, שהוא חושב בלבו אלמוד בשביל שאהיה ירא חטא", אז כנראה שזה בסדר לעשות זאת.
"קודמת" בלשון חז"ל זה לא תמיד סדר כרונולוגיultracrepidam

זה יכול להיות סדר עדיפות, כמו "עשה קודם את לא תעשה" בירושלמי, שמקביל ל"עשה דוחה את לא תעשה" בבבלי

ולעצם השאלה - יראת חטא או יראת שמיים היא שינוי פנימי בנפש ובמגמות.

חכמה היא הידע וההבנה שיכולים להיות עצמאיים (כמו "חכם להרע") או מתלווים לתוכן פנימי (כל ה"חכמים" שבספר משלי. אם אינני טועה מלבי"ם מסביר את זה).

המשנה בעצם אומרת שהתוכן הפנימי והיראת חטא שמלווים את התוכן הכמותי חייבים להיות בעלי משמעות ("קודמים") יותר מאשר הידע עצמו

מצטרף להסבר הזהלכאורה
ומוסיף לפי הבנתי במהר"ל בתפארת ישראל פרק י'
שללא יראת חטא החוכמה לא מתקיימת
כי המטרה היא להגיע לדבקות בקב"ה
החכמה בפני עצמה לא מביאה לדבקות בקב"ה
אלא יראת שמיים
החכמה רק משמשת להגיע למדרגה עוד יותר גדולה
ומי שיש לו רק חכמה ואין לו יראה יותר גרוע ממי שיש לו יראה ואין לו חכמה
כי מי שיש לו חכמה מראה שיש לו יכולת להגיע ליראה והוא בוחר שלא להגיע לזאת

לפי זה נסביר שהכוונה ב"קודמת" זה להבין שהיראה היא העיקר
והכוונה ב"מתקיימת"- שאז החכמה משמשת למטרה האמיתית שלה ולא נלמדת סתם אלא מחזקת את הדבקות בקב"ה. אפשר גם להסביר שככה היא מתקיימת לעד כי היא נקשרת בנצח
הלוואיאחו
ר' אברהם מסלאנים ביסוד העבודה מגיע למסקנה שהכוונה היא לכל הפחות יראת ה' פחותה כמו יראת העונש, כלומר שלימוד התורה צריך לבוא מתוך רצון לשמור מצוות ולא לעבור על דברי התורה ובלי זה נעשית לו סם המוות.

היראה הגבוהה כלומר הכרת מציאות ה' כו' היא כבר באה על־ידי לימוד התורה והתבוננות, כלומר יראת העונש היא המפתח החיצוני, התורה היא המפתח הפנימי, והכרת מציאות ה' וחובת האדם היא מה שנמצא בפנים,

מבחינת השגת אותה יראה גבוהה זה נראה לי כולם שואלים את עצמם, נפש החיים אומר שלא צריך לשים דגש על ניסיונות להשגת יראה מלבד תלמוד תורה שהמאור שבה מחזירו למוטב, אבל עינינו הרואות שאין ביטוח לכלום ושוב דבר בנושא הזה, במיוחד לא בדורנו,

לכן בהחלט צריך ללמוד ספרים שמעוררים את האדם לתשובה ולמעשים טובים כל אחד לפי תכונת נפשו,

בגדול יראת שמיים זה לחיות בפועל ממש ובכל רגע את השאלות מי אני, מה המשמעות של המעשים שלי, איפה אני ביחס לרצון ה' ולעולם שברא
לא מספיק0x1694אחרונה
לעניין הבפועל, התקדמות האדם היא כמו במדרגות ספירלה.
בעבודה של החיים אנחנו כל הזמן מתקדמים למעלה,
אבל העבודה היא מעגלית - פעם מחזקים דבר אחד ואחר כך מחזקים דבר אחר, כך שכל קומה משפיעה על כלל המדרגה של האדם.
לדעתי זה לא כל כך משנה על מה לעבוד קודם, ובכלל נראה לי זה תלוי תקופה וכוחות של האדם באותו רגע. יש מצבים שנוח ויש קריאה פנימית לעבוד דווקא על החוכמה ויש תקופות דיותר מתחשק לעבוד על היראה - וזה טוב לתפוס את הרגע הזה ולעבוד לפיו.
מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר

הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

אבל יז בתמוז, צום. באסהקעלעברימבאר
ההשוואה קצת בעייתיתארץ השוקולד
הרי ברור שעד אחד נאמן באיסורין.

יש פה הרבה כסף באירוע יותר מכל טיעון ענייני.

עד אחד נאמן, כשהוא נמצא ומעיד על מה שראההסטורי
אמתארץ השוקולד

אבל למה להניח ששם זה פחות מהOU למשל? (הבאתי אותם לדוגמא בשל כמות ההכשר שהם נותנים מלמד על פריסה מאוד רחבה היכן המשגיח נמצא)

מנכ"ל הרבנות הראשית כנראה איננו נמנה על הזרם הליברלי, לכאורה במתן האישור עבורם לתת הכשר הוא וידא שהם עומדים בתקן בסיסי ותפקיד הרבנות כמו כל גוף רגולטורי יהיה לוודא שהם יעמדו בתקנים שהרבנות תקבע.

או שאתה לא סומך על הרבנות שתעשה את עבודתה כפיקוח?

ואם אתה לא סומך עליהם, איך אתה אוכל דברים מיובאים באישור הרבנות ששם אתה גם מסתמך על הפיקוח של הרבנות.

נשמע כאילו מנכל הרבנות רצה לעשות פה תרגילקעלעברימבאר
פוליטי. הוא ידע שהמועצה תבטל את אישורו. אבל עצם הביטול יעשה הדים בתקשורת
ומה התועלת בכך?ארץ השוקולד
הדים בתקשורת ולחץ ציבורי שיכול להועיל פוליטיתקעלעברימבאר
לטווח הרחוק
הוא די מבוגרארץ השוקולד
לדעתי לא סביר שהוא ירוץ אבל מי יודע
אה. לא בשבילו, בשביל לקדם אתקעלעברימבאר

חקיקת כשרות צוהר בפוליטיקה. עצם ההדים שנעשו יכולים להשפיע

אבל לא צריך לחוקק כלוםארץ השוקולד
הם צריכים להיות מפוקחים על ידי הרבנות שעומדים בנהלים ואז יהיה אוכל כשר
לא מבקר אותו. רק מציין מה מן הסתם היתה מטרת המעשהקעלעברימבאר
אין פסול מוסרי במה שעשה. אני לא מסכים עם זה. אבלקעלעברימבאר

מחטף וניצול סמכויות של הרגע האחרון זה טריק פוליטי ידוע.

אני לא מסכים עם הקטע של כשרות צוהר בכללי

הערתי על נקודה הלכתיתהסטורי
לא רוצה להגיד דברים במציאות משמועות. לכן לא אמרתי כלום לא על צוהר ולא על הכשרים אחרים.

בגדול אני סומך על החלטות שהתקבלו ע"י הרבנים הראשיים או הממונים מטעמם. המנכ"ל עוזב כעת אחרי מחלוקת ארוכה עם הרבנים, בעצם מאז הכנסם לתפקיד, ממילא מוזר לי לטעון שמי שלא סומך על מהלך שלו, שלא תואם עם הרבנים הראשיים או עם מועצת הרבנות הראשית, מוגדר "לא סומך על הרבנות".

ביחס לסוף דבריךארץ השוקולד
לא דיברתי על המנכל, אלא על כך שהאמירה היא שהרבנות תפקח עליהם כגוף רגולטורי ולכן השוויתי את ההסתמכות עליהם כמפקחים על צוהר לפיקוח על מוצרים מסוימים בהשגחות חו''ל.
נזהרתי לא להגיד כלום על גופה של כשרותהסטורי
אין לי מספיק ידע מבפנים ןלא רוצה להתבטא באי דיוק.

אבל בהחלט, מומחי כשרות רבים, מהרבנות ומחוצה לה, מעידים שהכשרות הכי חלשה בארץ - עדיפה על הכשרויות הנחשבות ביותר בחו"ל.

אפשר לאכול מוצר סגור שלקעלעברימבאר
Ou ללא הכשר רבנות? פעם הייתי בסופר של אמריקאים בבית שמש, והיו שם מלא מוצרים סגורים מיובאים ישירות מארהב עם ou ללא רבנות
תלוי מה זה ועל מה אתה מקפידארץ השוקולד

ou מקלים בחדש בחוץ לארץ,

כך שאם זה חדש ואתה מקפיד על כך כדעת רבים מהראשונים אז לא.

הou מקלים בחלב סתם כדעת הרב פיינשטיין, החזון איש והרב יוסף משאש , הרבנות מחמירה בכך יותר כדעת הרב צבי פסח פרנק שרק אבקת חלב סתם מותרת.

לעומת זאת, ביחס לג'לטין, הou הקפיד על ג'לטין מחיות כשרות עוד לפני הרבנות שמקפידים על כך גם.

ביחס לשאר הדברים אני לא יודע.

אבל מצד האמון, אני סומך על הou שאם הם כותבים כשר הם עומדים מאחורי זה, פשוט לא מקל בחדש אבל כן מקל בחלב סתם.

לא תשמע ממני, שאסור לאכול משהו שתלמידהסטורי
חכם אמר שמותר.

דביר עמר עשה כאן בערוץ פרודקאסט עם הרב חנן ברנד לא מזמן, שעסק גם בזה. מסביר שם על ההבדלים, כדאי להיות מודע.

נשמע מענייןארץ השוקולד
אשמח בבקשה לקישור כדי לדעת
נדמה לי שהרבה מזה קשור להקפדות מסוימותארץ השוקולד
ולא רק מצד האמון במשגיחים, אבל אני לא יודע.

אישית, הייתי רוצה שכל כשרות תהיה מאוד שקופה על מה מקפידים ועל מה לא כדי שאדע מתי להעדיף גוף כשרות זה או אחר ועל מה חשוב שאקפיד בהינתן ההקפדות שלי.

לא רק מצד הקפדותהסטורי
כלומר גם, הכשרים בחו"ל מקלים בחדש, בחלב נכרי ועוד.

אבל גם מצד רמת היכולת לפקח. למפעל בארץ חשוב שתהיה כשרות ולכן היכולת לפקח עליו ולדרוש ממנו רף של פיקוח - הרבה יותר גבוהה, ממה שנאלצים להסתמך עליו בחו"ל, כשלמפעלי ענק, יש הרבה יותר לקוחות שלא מעניין אותם כשרות.

מתגובה שראיתי בטוויטרמשהאחרונה

אנשים טוענים שכשרות צוהר מקפידה יותר מהרבה רבנויות. אני משער שלפחות בשנים הראשונות הם חייבים "לעשות קולות" של עבודה רצינית גם אם אחר כך יהיה להם אומץ לשחרר. ולו משיקולי תדמית.

המדור הוא תוכן סאטירי ואין לייחס לו כל אמירה רצינתקעלעברימבאר
מזכיר בדיחה:קעלעברימבאר

בייניש אחד נכנס לאכול שרימפס במסעדה, רואה אותו רבו אוכל, ניגש אליו ואומר לו "איך אתה מסוגל לאכול טרף?"

אמר לו התלמיד "ראית אותי ממש אוכל מהתחלה ועד הסוף?"

ענה לו הרב "ראיתי במו עיני אותך אוכל את כל השרימפס, ממש השגחתי על צעדיך ועל כל מעשה שעשית במסעדה!".

"נו אז מה הבעיה?" אומר לו התלמיד, "יוצא שאכלתי בהשגחת הרבנות!" 

יכולת לחכות לצאת הצוםפתית שלג
וואלה לא חשהתי על זה, לטעמי לאכול מהר ככה זהקעלעברימבאר
דווקא עושה ההפך מתיאבון
לא ציפיתי לטקט מול הצמיםפתית שלג

ציפיתי לטקט מול הצרות שאירעו את אבותינו ביום הזה,

וטקט מול בית ה' החרב

וואלה צודק. מרוב רעב בצום שכחתי את העצב...קעלעברימבאר
סקר 2 הניק הכי מסקרן בפורום..מחפש אהבה

מי הניק שהכי אתם מסתקרנים לדעת את זהותו?????

שאלה לדתיים הלאומיים המכונים דוסיםכְּקֶדֶם

איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?

כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז

אבל יכול להתשמע ממנו בטעות היתר לעשות מעשהקעלעברימבאר

נפשע כמו לעצור חרדים תמימים חפים מפשע

עצומה לסגירה של 'שיחה אישית'מחפש אהבה

למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?

זה ממש מיותר.

מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...

סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.

דווקא יותר נוח ממסריםקעלעברימבאר
מה זה אחלה כליפתית שלג

שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.

אה וגם שאין הקלטות.

זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ

יותר נזק מתועלת. עם יד על הלבמחפש אהבה
תלוי בבן אדם ובשימוש שלוארץ השוקולד
כל בן אדם צריך להבין איזה כלי תורם לו ואיזה יוצר נזק ולפי זה לבחור באיזה כלי להשתמש
נראה לי שפעם היה אפשרות להקליט שםארץ השוקולד

@משה

אני זוכר נכון?

גם היום אפשרמשהאחרונה

כלומר,  הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.

אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.

מה ההבדל בין מסרים לשיחה אישית? זה באמת נראה מיותנחלת
יופי. מי עוד?מחפש אהבה
מסרים זה כמו מיילארץ השוקולד
שיחה אישית זה כמו הודעות
אם לדעתך זה מיותר, אל תשתמשארץ השוקולד
זה רק כי הזדקנתי, או שבאמת צמ"ע הולך והופך לנסיו"פהסטורי
של פעם?

כמדומני שלפני עשור, היה ברור שכאן זה לשיח יחסית רציני, ולהעלות שטויות יש נסיו"פ ועוד פורומים יעודיים...

אולי לא הבנתי את הקטע של הפורום הזה😉קעלעברימבאר
גם אתה וגם עוד כמההסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ז בתמוז תשפ"ו 22:53

מחילה, זה לא אישי, אבל באמת חושב שחלק גדול מהשרשורים שאתה פותח, לפני עשור היו נשלחים לנסיו"פ.

וכאן יש הודאת בעל דין:

המדור הוא תוכן סאטירי ואין לייחס לו כל אמירה רצינת - צעירים מעל עשרים

זה גם כי הזדקנתאריק מהדרום

וגם כי האוכלוסיה השתנתה.

ועוד כמה סיבות.

בדיוק אתמול חשבתי על זה שכבר אין מפגשי פורום יותר.

כי כל הדיונים הרציניים נדושו כבר הדק היטבפתית שלגאחרונה

ולמי כבר יש כח לאידיאלים (ופורומם במקומם מונח)

אז נותר מקום רק לדאחקות.

מאמינים בנומרולוגיה?Lavender

אמא שלי חזרה מהרצאה כלשהי בנושא ועדכנה אותי מה הערך הנומרולוגי שלי,

עשיתי חיפוש בגוגל, ווואלה לא רואה ששייך אלי יותר מערכים נומרולוגיים אחרים...

ממש לא:קעלעברימבאר

א. זה הפך הפילוסופיה מימי הביניים. זה דווקא חידוש של הפילוסופיה החדשה, מברקלי והלאה וייתכן שקאנט.

ב. מה זה בכלל "המציאות" שטבעת לה מושג ריק חסר מובן? מלבד מה שעובר לך בדמיון בראש?

ג. אתה יכול להמשיך לשגות בדמיונות. אין לזה קשר לאמת. מי שחי לפי נרטיב סוציולוגי  על האדם הקדמון, איען הבדל בינו לבין מי שחי בנרטיב סוצווגי על מלחמת הטיטאנים והקיקפלוים במיתולוגיה היוונית. שניהם כיום נמצאים רק בראש שלנו.

ד. לא דיברתי על קופים, מאחר שהם היו כבר כשהיתה תודעה. דיברתי על היצורים הראשונים במפץ הקמבריוני, שהיו חסרי תודעה ךפי המדע, לכן בהכרח אין מובן למושג "היו קיימים".

אין בעיה שאתה טוען שהם היו קיימים. רק תגדיר מה זה אומר בכלל "היה חומר ללא תודעה שתתפוש אותו". בנתיים זו מילה ומושג חסר מובן, כמו לומר "היה כגדעגעכגעכג". אין שום מובן להצהרה הזאת, מלבד הדמיון שלך בראש על אותם יצורים. וכאמור אין הבדל בין הדמיון הזה לביו דמיון על הקיקלופים.

ה. זה מה שקורה שמפנימים מדע אך לא מפנימים פילוסופיה

ו. אין לזה קשר לחיזוי מדעי בימינו ולטכנולוגיות ורפואה.

ז. צריך ללמוד גאולוגיה ואבולוציה, מאחר שזה הסיפור שכדור הארץ מספר לנו. אז זה חלק מידיעת העולם, קרה או לא. המחקר של זה מאוד חשוב, כי הוא מספר את הסיפור שכדור הארץ מספר לנו. זה כמו לחקור סיפור בספר. במיוחד אם הספר הזה זה העולם

השאלה הכי מצחיקה ששאלו אותימבקש אמונה

מישהו שאל אותי אם לאריה באמת יש רעמה רק באיזור הראש והכתפיים

או שמגלחים להם את כל החלק האחורי

😅ילדה של אבא
בכל מקרה עכשיו התחיל בין המצרים אז בטח לא יגלחו בקרוב..
חחח כן, עכשיו הוא יוכל לבדוק את הענייןמבקש אמונהאחרונה
כבר החלטתם מה אתם - צדיקים/רשעים?מחפש אהבה
אני...מחפש אהבה

אני טמא אני טהור

אני טמא

לעולם יראה אדם את עצמו כאילו חציו חייב וחציו זכאיLavender
במציאות אני בינוני,קעלעברימבאר

בפורום - רשע

לא נכון!נחלת
הייתי מגדיר את עצמי כסביר,חתול זמני

לא הבבא סאלי, לא איזה נוח'בה.

יצא לי לקרוא הרבה על שבטים קניבליים / ימי הביניים / מדינות כמו אפגניסטן וכיו"ב, ונראה לי שבהשוואה למה שהולך שם אנחנו די בסדר לא?

בינוני מינוס עם שאיפותנקדימון

הנה אני כאן בקליפות של האינטרנט .

זה חתיכת מינוס...

אתה? בקליפות? וואלה!מחפש אהבה
תאמין לי שהזמן שהפורום הזה גוזל לינקדימון
זה בעצמו עונש
מזדהה לגמרי.מחפש אהבה

אם כי לעומת שוטטות במקומות אחרים... הלוואי יבלה אדם כל היום כולו בערוץ 7

כמובן עד שהוא מגיע לשיחה אישית. שם כבר לא.מחפש אהבה
מסכימה (אינטרנט)נחלת
יש לך עצה? משהו אמיתי שיוציא אותנו כבר מהבוץ?מחפש אהבה
היום ראיתי את הקטע הזה. זה ממש עזר לימחפש אהבה

בִשְׁבִיל זֶה מַנִּיחַ הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ אֶת הַיֵּצֶר הָרָע שֶׁיִּתְפַּשֵּׁט כָּל כָּךְ עַל הָאָדָם וּבְיוֹתֵר עַל מִי שֶׁחָפֵץ בֶּאֱמֶת לְהִתְקָרֵב אֵלָיו יִתְבָּרַךְ, אַף עַל פִּי שֶׁעַל יְדֵי הִתְפַּשְּׁטוּתוֹ וְהִתְגָּרוּתוֹ כָּל כָּךְ הוּא מֵבִיא אֶת הָאָדָם לְמַה שֶּׁמֵּבִיא לְכַמָּה עֲווֹנוֹת וּפְגָמִים גְּדוֹלִים. אַף עַל פִּי כֵן הַכּל כְּדַאי אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בִּשְׁבִיל הַתְּנוּעָה טוֹבָה מַה שֶּׁבְּתֹקֶף הִתְגַּבְּרוּתוֹ שֶׁל הַיֵּצֶר הָרָע מִתְגַּבֵּר עָלָיו הָאָדָם בְּאֵיזֶה תְּנוּעָה וּבוֹרֵחַ מִמֶּנּוּ, שֶׁזֶּה יָקָר אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בְּיוֹתֵר מֵאִלּוּ עָבַד אוֹתוֹ אֶלֶף שָׁנִים בְּלִי יֵצֶר הָרָע

ברסלב?נחלת
נשמע כך. מי כתב את זה?נחלת
קבל את האמת ממי שאמרהמחפש אהבה
אל תהיה רשע בפני עצמךזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך