מעניינת אותי מה דעת גישת שפר על נער שמתקשה לקוםאנונימית באהב"ה
נער צעיר שממש ממש מתקשה להתעורר בבוקר, וגם כשצועקים לו באוזן הוא לא קם. קם רק אחרי הרבה טלטולים ואחרי שממש מרימים אותו לישיבה, וגם אז לוקח לו מלא זמן להתאושש ולהתחיל להתארגן.
בהנחיית ההורים אמרו לנו משהו שדומה לרעיון של גישת שפר: להעביר אליו לגמרי את האחריות לקימה. זאת אומרת, שאנחנו מעירים אותו רק פעם אחת וזהו, מכאן זה שלו. הסברנו להם שאין סיכוי שזה יעבוד, ובמקרה הטוב הוא יקום בעצמו ב-11 בבוקר וצפונה, וגם שאנחנו לא יכולים לעשות את זה כי במוסד הלימודים שלו יכעסו עלינו ומכל מיני סיבות אנחנו חייבים לשמןר על יחסים טובים איתם.
בכל אופן, מה באמת גישת שפר הייתה אומרת על מקרה כזה? מקרה חריג יותר מכל מקרה של סתם נער שאין לו חשק לקום... (הוא רוצה לקום! רוצה להגיע בזמן, להתפלל כמו שצריך, ללמוד טוב... אבל הוא פשוט לא מסוגל, כנראה פיזית... אנחנו בבירורים על זה אבל כרגע זה המצב הנתון)
מישהי מכירה מקרה כזה שבסוף היה טוב עם אותו נער? כדי שתהיה לנו קצת תקווה...
מתייגת את "מומחיות" שפר: @אין לי הסבר @חצילוש
תודה!
חחחח אני לא מומחית בכללחצילוש
אבל הגיוני שזה מה שהיו אומרים לך. הוא נער בוגר.. שחררי את העניינים מול הישיבה. זה ממש לא באחריותך, ואם הם אנשי חינוך ראויים לשמם הם יבינו. הוא נער בוגר.. חבל על כוחות הנפש שנסחטים מכם. להעיר פעם אחת ולשחרר. קם, זה שלו.. לא קם, זה גם שלו.. להסביר גם לישיבה אם צריך. שזו ההתמודדות שלו. הוא ואתם מודעים לכך ודיברתם על זה, וכרגע זו המלחמה שלו. לא הגיוני שתשרפו על זה כל כך הרבה אנרגיות בבוקר.. אני פשוט הייתי משחררת. מעירה פעם אחת בעדינות, מזכירה לו כמה חשוב *לו* לקום, וזהו.. לשחרר שליטה. מול הילד, מול הישיבה. זה לא על הכתפיים שלכם בכלל. לא קשור אליכם. לא אחריות שלכם. לא התפילה שלו ולא הלימודים ולא איך יקבלו את זה בישיבה. תעודדו אותו אם עוזר לו לשתף את הר"מ שלו בכנות, אבל רק בשבילו.. לא בשבילכם
לשאלה האחרונה שלך-ברכה 1
אני מכירה אחד שהיה נער כזה והיום הוא גבר לתפארת. זה בעלי
בקצרה כי אין לי עכשיו הרבה זמן, ואחכ אשכח..קופצת
יש לי ילדים ונערים בבית. ובעלי עובד המון שנים עם נערים.
האחריות *הבלעדית* לקימה בזמן היא של הילד..נקודה.

ממה שהבנתי תתחילי אולי מלהסביר לצוות החינוכי שבכל איחור הם מוזמנים לפנות לילד ולהידבר איתו.
ומבחינתך לשחרר לגמרי.
שאלהאין לי הסבר
כשיש לו טיול- הוא קם בבוקר?

ואני ממש לא מומחית שפר...
(אנונימית אחרת) אני לא מכירה את שפראנונימית באהב"ה
אבל אם הילד מרגיש שהוא לא יכול לבד, לא הייתי מעבירה את האחריות אליו, לדעתי המחיר של ההרגשה שלו לא שווה את זה.

זה אמנם לא אותו דבר, אבל כשהייתי ילדה הייתי מפספסת בלילה עד גיל גדול יחסית (סביב כיתה ז' זה הפסיק). בהרגשה שלי זה היה לגמרי לא בשליטתי. ההורים שלי העבירו את זה אלי - לא ממש ניסו לדבר איתי על מה יעזור לי או לפנות לעזרה חיצונית (כשהייתי קטנה ניסינו זמזם וזה לא הלך, אחר כך כבר לא רציתי אבל לא דיברנו על שום דבר מעבר), וגם העבירו את האחריות של החלפת מצעים וכיבוס שלהם (שזה כן הגיוני, אבל ביחד עם זה שלא עזרו לי לשנות - השאיר אותי עוד יותר לבד). ותכלס - הרגשתי ממש בודדה. לא היו לי כלים לשנות את עצמי, והרגשתי שאני לבד במערכה, כי גם לא עוזרים לי לשנות.

אז אצלכם המצב שונה. אבל אני חושבת שמצד ההרגשה שלו - זה יכול להיות דומה. ולתת לו להרגיש לגמרי לבד מול משהו שהוא מרגיש שהוא לא יכול להתמודד מולו, זה הרגשה קשה.

לא יודעת מה כן צריך לעשות. אבל אם הוא רוצה שתעירו אותו, ולכם יש את היכולת, לא הייתי מורידה את זה כל כך מהר, רק כי 'צריך להעביר אליו את האחריות'.
כן אפשר לחשוב ביחד איתו על מה יכול לעזור לו להיות יותר עצמאי בזה. אבל להיות שותפים איתו ולא לזרוק הכל עליו...
לדעתי בגיל כזה בטח שהאחריות עליוברכה 1
ורק אם הוא יבין את זה טוב הוא יצליח לחולל שינוי. זה גיל שילד לחלוטין אחראי על עצמו.
כמובן שכשהבן שלי היה מבקש ממני לעזור לו להתעורר אני אעזור לו. אבל חייב להיות ברור שזה אחריותו ואני עוזרת (למשל אני לא אאחר לעבודה אם הוא לא קם).
הייתי מתחילה מלעזור לו להבין שהוא אחראי על ההליכה לישון. בזמן שיהיו לו מספיק שעות שינה.
וכן עוזרת לו לחשוב, אם הוא מעוניין בעזרה שלי כמובן, מה יעזור לו לקום. הרבה פעמים מה שיעזור זה שינוי תודעה (כמו השאלה אם היה לו טיול היה קם).

דרך אגב, זה נפוץ מאד בגיל הזה שקשה לקום וזה קשור לצרכים פיזיים של הגוף בתהליך ההתבגרות.
יש קושי אובייקטיבי וצריך (הוא או בעזרתכם) לחשוב על תחבולות איך לנצח את הקושי.

האמת לדעתי בגיל הזה ובמשימה הזאת לא קשור שפר או לא שפר. ילד שאחראי על הקיום מצוות שלו ומקבל עליהם שכר עונש מהקב"ה, בטח אחראי על הקימה שלו בבוקר.
אם הוא באמת רוצה לקום ולא מצליחלפניו ברננה!
אז כדאי לעשות בדיקות דם מקיפות.
ככה אח שלי גילה שיש לו מחלה המטולוגית.
ובגיל הזה האחריות באמת צריכה להיות שלו. אלא אם כן יש בעיה. כשהוא יראה אחרי כמה זמן שאת באמת לא לוקחת את האחריות על הקימה שלו, כי זה בעיה שלו בלבד, (וגם אין לך שליטה אמיתית על זה, בסוף אם הוא מחליט לא לקום ולהמשיך לישון אין לך משהו אמיתי לעשות חוץ מלשפוך עליו נטלה שזה נשמע לי רעיון ממש לא מוצלח.) הוא פשוט יתאפס על עצמו ויתחיל לקחת אחריות, בע"ה
תודה לכולן על התגובות.אנונימית באהב"ה
מרגישה שלא הצלחתי להסביר את עומק הבעיה שלו... רק @לפניו ברננה! קלטה אותה (ובאמת לפעמים אנחנו שופכים עליו מים מנטלה כשאין ברירה...) את יכולה לפרט איזו מחלה המטולוגית גילו לאחיך? איזה בדיקות דם צריך לבקש בשביל זה? (הוא עשה בדיקות דם, אבל אולי לא מספיק מקיפות)
אנונימית - בעצם אצלנו זו אותה בעיה... הקושי בקימה הוא רק חלק ממכלול של קושי גדול בהירדמות ושל הרטבת לילה... התחלנו לאחרונה טיפול במינרין אבל בינתיים בלי שיפור...
@אין לי הסבר - הוא שונא טיולים, אז כשיש לו טיול עוד יותר קשה לו לקום... הפעמים היחידות שבהן הוא הצליח לקום מוקדם בשנים האחרונות היו סביב הבר מצווה שלו (בהנחת תפילין ובעליה לתורה) וגם אז זה לקח זמן...
@ברכה 1 - הסיפור שלך מעודד! בעלך היה ממש ככה? (האמת שאצל הבן שלי יש עוד מורכבויות...)
יקירה עכשיו כשהוספת ברור שהתמונה שונה לחלוטיןחצילוש
שיש ברקע גם הרטבות לילה.. בדקתם אולי אם זה יושב על טראומה מסויימת? חרדות? משהו נפשי שיושב עליו? גם חשוב בנוסף לבדיקות רפואיות.. חיבוק!!!❤
בטח. אנחנו כבר תקופה ארוכה באבחונים שונים...אנונימית באהב"ה
עוד לא הגענו למשהו סופי ומוחלט לצערי.
אולי באמת הייתי צריכה לכתוב את זה בהתחלה... ואני באמת שואלת: האם גישת שפר יכולה להתמודד עם מקרים מורכבים כמו זה? (כי אנחנו כרגע עוד מגששים באפלה לגבי איזה גישה חינוכית יכולה להתאים לו...)
בעיני כשמדובר במצב רגשי מורכב כזה זה פחות שייךחצילוש
כן שייך שתסירי מעצמך כל תחושת אשמה לגבי המצב. לגמרי. חיבוק ענק!!
תודה גם לך! באמת קשה לעבוד על הסרת האשמה...אנונימית באהב"ה
גישת שפר לא פותרת בעיות שהמקור שלהם הוא פיזימיקי מאוס
אלא בעיות שנוצרות מאינטראקציה לא בריאה בין הורה לילד.
אז דבר ראשון צריך להבין אם הוא מסוגל לקום או שזה בעיה אמיתית (כמו ששאלו כאן- מה קורה כשיש משהו שהוא אוהב ורוצה?)

ועוד דבר- שלב חשוב חשוב בתהליך הוא לברר ולהבין עד הסוף מה קורה בדינמיקה כדי להבין מה בכלל הכיוון- התגובה שלכם יכולה להיות שונה בתכלית תלוי מה הילד משיג במצב הנוכחי (אולי בתת מודע שלו)

בעקרון שפר היא גישה כללית להתנהלות שלכם כהורים, לא רק סביב בעיה ספציפית, והיא לא מבטיחה לפתור בעיות רק לשנות את ההתיחסות אליהן

אם אתם מרגישים שבכללי חסר לכם כלים מול הילדים שווה ללמוד את הגישה ולראות איפה זה מתחבר
או לפנות להדרכה פרטנית ולראות לאן המטפלת מובילה בהקשר הזה

בהצלחה!!
נשמע לא פשוט בכלל
שואלת בזהירות: שללתם דיכאון?באר מרים
כנראה שזה לא דיכאוןאנונימית באהב"ה
כי זה משהו שנמצא אצלו מגיל ממש קטן.
אבל כמו שאמרתי, אנחנו עדיין בשלב האבחונים... עוד שום דבר לא סופי...
את מתארת מצב ממש ממש לא פשוטחובזה
לא מומחית לשפר או בכלל
אבל רק אומרת שבגישת שפר לא מעבירים אחריות אם לא בטוחים שהילד יכול להתמודד איתה
ופה נשמע שכנראה שהוא לא יכול להתמודד איתה
אם הוא מבקש את עזרתכם ועדיין לא מצליח אז מצטרפת להצעות לברר עוד
אני מבינה שהתחלתם בירורים
ובאמת שאני לא מומחית
אבל הייתי הולכת לרופא ומשוועת לכל בדיקה אפשרית כי יש פה נער במצוקה גדולה
מעלה כיוונים שקופצים לי ואולי בדקתם כבר
צליאק(לפעמים משפיע על הרטבה בגיל מאוחר)
מונו
בלוטת התריס
אם הרופא יתן לך בדיקות שמקיפות הכל ולא ימצאו כלום אז צריך לברר גם פיברומיאלגיה
שוב לא מומחית לכלום כותבת ממה שיצא לי לשמוע אצל אחרים
לגבי המקום החינוכי מול הישיבה
הייתי מבקשת שיחה דחופה עם הרמ והיועצת
משתפת במצב המורכב שבו אתם נמצאים
משתפת שאתם בבירורים רפואיים ונפשיים ומבקשת כרגע להרפות מכם וממנו עד שהתמונה תתבהר ואז תהיו חכמים יותר
תשתפי עד כמה את מנסים(אף פעם לא שמעתי שבאמת מעירים עם מים בבוקר ואם זה המצב אז באמת שיש פה מקרה קצה)
תגידי שזה לא מתוך בריחה אבל כרגע בחוסר ודאות הקיים ובמצב שהנער מתוסכל(אם הוא אכן מתוסכל מזה)חייב קצת הרפיה
מאחלת לך בקרוב רפואה שלמה בכל המישורים בהצלחה יקרה!!את נשמעת אמא סופר מדהימה ומשקיעה הוא זכה בך
תודה יקרה! חיממת את ליבי...אנונימית באהב"ה
אני צריכה להסתכל איזה בדיקות דם הוא בדיוק עשה (הןא עשה אותן בעיקר בשביל הטיפול בהרטבה), ובאמת לבקש את כל מה שחסר...
ואנחנו באמת עדיין צריכים למצוא את הטיפול שהכי מתאים לו...
(לא מפרטת למה זה בעייתי כרגע שנשתף לפרטי פרטים את הצוות אצלו, בגלל אאוטינג. אבל נקווה שמתישהו נוכל להגיע לזה...)
חיבוק גדול גדול💓💓חובזה
שבעז"ה בקרוב תראו ישועות!!
ביקשתי היום מהרופא בדיקות בשביל הקושי בשינה ובקימהאנונימית באהב"האחרונה
והוא אמר שאין שום בדיקות בשביל משהו כזה, ופשוט צריך לעבוד על המנגנון של השעון הביולוגי
אוף, נמאס לנו להמשיך להיות אובדי עצות לגביו
האמת שאני לא באמת יודעת מה יש לאח שלי..לפניו ברננה!
הוא לא פירט אז..
יכולה לשאול אותו.
אם הוא לא מצליח אולי זה משהו פיזיאין לי הסבר
את חושבת שיש לו בעיה פיזית כלשהי?
יכול להיות שבאמת יש לו בעיה פיזיתאנונימית באהב"ה
אבל בבדיקות שהרופא הפנה אותנו הכל היה תקין...
ניסיתם מלטונין?אם מאושרת
זה באמת נשמע שהנער ממש במצוקה, בגיל הזה חייבים שינה, ואם הוא לא נרדם בלילה באמת קשה לקום בבקר.
אין לי נסיון עם מלטונין, אבל קראתי פעם שזה עוזר לסדר את מחזוריות השינה. אולי יכול לעזור?

בהצלחה רבה!!! שה' יתן לך הרבה כח💗
באמת בטיפול שהוא נמצא בו המליצו לנו על מלטוניןאנונימית באהב"ה
אבל רופאה פסיכיאטרית שהלכנו אליה לאבחון אמרה שזה לא מאושר חוקית בארץ בשביל הגיל הזה, ובכל מקרה זה כנראה לא יעזור במקרה שלו...
אנחנו כבר לא יודעים למי להאמין, האמת...
גם משהו טבעי?מאוהבת בילדי

מה זה משהו טבעי?אנונימית באהב"ה
אולי של פוראוור. לא ניסיתימאוהבת בילדי

תודה! אם יש פה מישהי שניסתה אשמח לשמוע...אנונימית באהב"ה
רופא בכללית המליץ לנו לפני כמה שנים124816
על מלטונין לילדה בת 14,
אז בטוח שאז לפחות זה היה חוקי.
🤷‍♀️ אני באמת כבר לא יודעת מה האמת...אנונימית באהב"ה
אנחנו צריכים לשאול עוד רופאים כנראה...
נשמע לי שהוא צריך להיות עטוף בהמוןברכה 1
חום ואהבה ותמיכה. ואני בטוחה שאתם עושים את זה. וגם לכם מגיע ממש תמיכה ופרגון!
מול הישיבה, אני מציעה שגם אם לא מתאים לפרט את הכל, כן לשקף להם שיש מורכבות. ההסתרה והנסיון 'לצאת בסדר' גוזלת כ"כ הרבה אנרגיה מיותרת.
פרקטית להשכמות בבוקר, כן הייתי יושבת איתו לחשיבה משותפת איך להתמודד ומה החלק שהוא עושה. מניסיון, לנסות להעיר מישהו שאתה לא מרגיש שהוא משתף פעולה זה מתיש!

ולעידוד- בעלי באמת מסוגל לישון בתנאי רעש מפתיעים. ויש עליו סיפורים משעשעים. וזה מאד פיזיולוגי אצלו השינה החזקה והעמוקה. אבל כשהתבגר ובחר להשקיע בזה כוחות הוא בהחלט יודע לקום לבד.. יכולה לפרט לך יותר בפרטי.
תודה! אולי באמת אפנה אלייך במהשךאנונימית באהב"ה
את המינרין הוא בולע או מוצץ?רינת 23
אם הוא בולע זה מפחית איזה 80% מהיעילות. חייבים למצוץ (ליתר דיוק להניח מתחת ללשון ולחכות שיתמוסס בתוך הפה).
אם הוא בולע וזה לא עוזר כדאי לחזור לרופא. אם אני לא טועה, השיפור אמור להיות מיידי ואם אין שיפור סימן שלא חסר ההורמון הזה ויש בעיה אחרת.

יכול להיות שיש לו הפרעת קשב?
בעיקרון מוצץ את המינריןאנונימית באהב"ה
ובעיקרון שללו הפרעת קשב. אבל אנחנו עדיין לא בטוחים שהאבחון מדויק... (אמורים להמשיך בתהליך אבחוני. אנחנו בכלל חשדנו שאולי יש בעיית תקשורת...)
השאלה מתי הוא הולך לישון...אביול
^^^ קודם צריך לוודא שהוא מקבל מספיק שינהצהוב

לפעמים כשהולכים לישון מאוחר מידי זה גם מקשה על הירדמות.

ילד בגיל ההתבגרות צריך יותר שינה מילד. אני יודעת שכל החברים הולכים לישון מאוחר אבל אצלי בגיל 14 שעת שינה זה 9 בערב.  9 וחצי גג.

ואני גם לא מעירה ילדים בבוקר. המאמצים שלי מושקעים בהשכבה מוקדמת.

הולך לישון מאוחראנונימית באהב"ה
זה גם קשןר למינרין שהוא לוקח (צריך להפסיק לשתות שעה לפני ואז לא לישון במשך שעה אחרי, וזה די מסרבל את הערב והשינה) וגם קשור לזה שהוא פשוט לא מצליח להירדם. שוכב במיטה שעות בלי להירדם. זה חלק מהבעיה...
למיטב ידיעתי מותר לישון בשעה שאחרי נטילת המינריןרינת 23
מציעה להתיעץ עם רוקח או רופא. כמובן להתרוקן לפני שהולכים לישון.
זה מה שהרופא אמר לנו 🤷‍♀️ (אורולוג)אנונימית באהב"ה
חושבת על כמה נקודות שלא בטוח עוזרותאו'ר
מנחשת שאם הגעתם למינרין אז כבר ניסיתם הכל, אבל תוהה לעצמי כמה זמן אתם משתמשים ומה משמעות שעדין לא עוזר? אולי צריך לחזור אחורה לפתור שוב סיבות אחרות שביחד עם המינרין אולי יהיה תוצאות. כמו מאזן נוזלים, שלילת עצירות (ברנטגן), חיזוק רצפת אגן, התרוקנות מספקת.. אולי שווה לעבור אצל פיזיותרפיסט רצפת אגן מומחה לילדים. מכירה גבר דתי באזור ירושלים אם תרצי.
אישית רואה על הבן שלי בן 9, בבקרים שקם יבש יש לו הרבה יותר אנרגיות, לעומת בקרים רטובים שלוקח הרבה יותר זמן לקום.
וגם קיבלתי עצה שנוכחתי באמיתותה. ילד שמפספס גם אם הסיבה פיזיולוגית ולא רגשית עדין כדאי לחשוב על טיפול והתייחסות רגשית כדי לחזק אותו ולעזור לו להתמודד עם התחושות המתלוות לפיספוס שלא באשמתו.

לגבי המלטונין ממה שידוע לי בארהב אפשר אפילו לרכוש בלי מרשם וממליצים גם לילדי גן אפילו כדי להשרות שינה בשעה סבירה.
ואולי אפשר גם לנסות להוסיף פעילות גופנית במשך היום שזה עוזר להירדמות בלילה.
ואולי בכלל ללכת למעבדת שינה ולתאר את הקשיים, אולי אפילו יש איזה אפניאה (דום נשימה) בלילה שבגללה מרטיב ובגללה גם נשאר עייף למרות לילה של שינה...?
בהצלחה! בסוף הכל עובר (;

וואו, תודה!אנונימית באהב"ה
דווקא כתבת פה כל מיני נקודות שלא חשבנו עליהן (וגם לא הרופאים שהיינו אצלם...)
הוא כמובן גם בטיפול רגשי (ובהתחלה הרופא ילדים אמר לנו שאין טעם לטפל פיזית אם נראה לנו שהמקור הוא נפשי. בעצם רק לאחרונה הוא הסכים לטפל בכיוון הפיזי ואחרי כמה בדיקות נתן לנו טיפול במינרין)
על טיפול ברצפת האגן לא חשבנו. אשמח לשמוע את ההמלצה שיש לך לפיזיותרפיסט.
וננסה להגיע שוב לרופא, להעלות את כל הרעיונות שהצעת...
נריה סופר 0526071156או'ר
מעניין על בסיס מה הרופא קבע שזה נפשי? היה קם יבש בעבר ואז היתה איזשהי רגרסיה? כולל עוד תסמינים רגשיים, נגיד שינוי בהתנהגות?
כשאנחנו פנינו לרופא ילדים הוא בעצמו הציע איזשהי תוכנית התנהגות. וגם הציע כמה שינויים לאורח חיים. ונורמלקס לסדר יציאות. יותר ממה שהאורולוג הציע לנו ישר מינרין. מבאס. כי אז התברר שיש גם עוד דברים לעשות...
תודה!אנונימית באהב"ה
היו (ויש) לו עוד תסמינים שעושים רושם של רגשיים (סגירות, קושי חברתי...) אז זה היה הגיוני לחשוב ככה.
אבל עדיין...
עצירות היא גורם להרטבות לילה?לפניו ברננה!
כן. כנראה שהמעיים תופסות המקום של השלפוחית להתמלאאו'ר
לא יודעת בין כמה הואאור123456
אבל לבן שלי שבי"ב שחררתי לגמרי אני לא מעירה בכלל
והוא אכן קם בסביבות 10
אם יש בגרות או כשהוא עןבד אז הוא קם בזמן...התעייפתי מהבקרים האלה שצריך להלחם...
כמי שהלכה למספר קורסים בשיטהתותית ואגסית
תגידו לו, מהיום, אנחנו לא מעירים אותך. בכלל.
לכו לעבודה.
ביום הראשון והשני, הוא יקום מאוחר. אולי גם בשלישי.
אחרי שבוע - הילד מעיר אתכם ומתיצב בזמן.
מניסיון.
עובד כמו קסם.
ברגע שהחזית מולכם והאחריות עליכם - הוא ממשיך לישון.
כשתסירו (אבל באמת!) את האחריות מכם, הוא פשוט י-ח אותה.
תשובי לעדכן בניסים.
קראת את התגובות האחרות שכתבתי בשרשור?אנונימית באהב"ה
זה לא מקרה רגיל של ילד לא קם בבוקר... זה דבר שיכול לעבוד עם הילדים האחרים שלנו (שלפעמים קורה שקשה להם לקום בבוקר) אבל לא איתו.
(חוץ מזה שאנחנו עובדים מהבית לפעמים, אז לא נוח לנו כשילדים נשארים בבית...)
לא. האמת שהגבתי רק להודעת הפתיחהתותית ואגסית
אבל השיטה הזו הצליחה לי עם מקרים מאד מאד קשים.
אמון ביכולת של הילד והעברת האחריות אליו עשתה אצלי ניסים ונפלאות במקרים שכבר כמעט הרמנו ידיים.
יש לי בן כזה שמתקשה לקום בבוקר5+
לא קראתי את כל התגובות. כל ילד יש לו את התיק שלו.
הבן שלי היום כבר בוגר (20) ועדיין קשה לו הקימה בבוקר. במיוחד שבישיבה הוא ישן ממש מעט לדעתי. אבל הוא מצא לעצמו עם השנים דרכים להתגבר על העניין. כשהיה יותר צעיר היה לנו הרבה חיכוחים בנושא. אבל ראיתי שהוא באמת רוצה לקום. זה לא שהוא לא רוצה. באיזשהו שלב בתיכון העברנו אליו את האחריות. הוא היה בישיבה עם פנימיה בתיכון וזה הוריד לי הרבה עומס בעניין של הקימה. המדריכים בפנימיה לא ויתרו לו, חלקם העירו אותו ממש בכח. לי זה היה נראה מוגזם אבל הוא אמר שזה טוב, שרק ככה הוא מצליח לקום.
היה תקופה שחשבתי שאם הוא יפספס דברים שחשובים לו הוא יפנים בסוף את העניין. זה ממש לא עזר. לא משנה מה חיכה לו בבוקר, היה לו קשה לקום...
אבל הוא בחור מקסים וצדיק ומוכשר ומה לא ,שהעניין הזה לא יבלבל אותכם. חוסר קימה בבוקר לא מעיד כלום על אופיו או יכולותיו של הבחור. בהצלחה רבה.
לא חובבת שפר
תודה רבה! ממש עודדת אותי!אנונימית באהב"ה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך