פורים זה חג של שמחה.אנונימי בלנ"ו
(אבל למה אני בוכה לי כאן לבד?
אוף.)

פורים שמח לכולם.
...advfb
אומרים שהוא כתב את השיר הזה בפורים
רק את יודעת למההפי
יש כאלה שנראים שמחים אבל הלב שלהם נלחם
מבאס לקרוא, מאחל שפורים הבא והחגים הבאים יהיוארץ השוקולד
משמחים יותר

אעיר שבפורים אנחנו חוגגים את נס ההצלה, למרות שאם נסתכל על השיפור מתחילת המגילה ועד הסוף ואין ממש, זה מלמד אותנו להודות ולשמוח בכל טוב שיש לנו גם אם הוא קטן.
|חיבוק| אבל איזה סוג של שמחה?לגיטימי?
עבר עריכה על ידי לגיטימי? בתאריך י"ד באדר תשפ"ג 18:33

לרב סולוביצ'יק יש מאמר שנקרא "שמחת פורים", ובו הוא אומר משהו כזה:

יש מצווה לשמוח בפורים - וגם במועדים נוספים, בשלושת הרגלים. אבל בשלושת הרגלים אין חיוב לשתות לשוכרה (ולפי הרמב"ם יש איסור).

בשלושת הרגלים השמחה היא שקולה, מהולה בכובד ראש, כמו שכתוב בפסוקים - לפני ה'. יש מצווה של לעלות לרגל, להיות קרובים לה' - ומתוך כך מגיעה השמחה. אנו נמצאים במקום של מודעות לכך שיש לקיום האנושי תכלית, יש משמעות לחיים.

יש שמחה שנובעת מתוך חוויה פנימית, והיא לא בהכרח מתבטאת בשירה ובריקודים. לפעמים דווקא שמחה מוחצנת יכולה להיות רק כיבוי לתחשוות של ספק ואי בטחון. בפורים השמחה היא מתוך עליצות וששון, לא מתוך חוויה פנימית עמוקה - אני פועל כאילו אני שמח. אנחנו מעמידים פנים כאילו אנחנו שמחים, בעזרת שעשועים וקלות דעת של צחוק מתוך טוב לב ושל עליצות בלתי מוגבלת (וההלכה מתירה דברים שבימים רגילים אסור לעשות, כמו בתחפושות).

בפורים אין את השמחה לפני ה'. הנס של פורים לא היה נס מושלם - באותה מידה אחשוורוש יכל להרוג גם את מרדכי ואסתר, ולמנות המן חדש, הוא אדם לא יציב. בשלושת הרגלים אנחנו חוגגים משהו נצחי, משהו ששינה את העם לדורות. שום גלות ושום אחשוורוש לא יכולים לבטל את מה שאירע. אבל מה שקרה בפורים הוא לא בעל אופי נצחי.

הגמרא אומרת שצריך לקרוא את המגילה בלילה ולשנותה ביום, ומוכיחה את זה דווקא באמצעות הפסוק "אלוהי אקרא יומם ולא תענה ולילה ולא דומיה לי" - פסוק שמעיד על תפילה שמגיעה ממעמקים, מאדם הנתון בייאוש. המגילה היא לא רק סיפור של נצחון; היא ספר של ייאוש, של חוסר הבטחון האנושי, ובמיוחד חוסר הביטחון וחוסר היציבות של היהודים.

הניצחון של פורים הוא לא סופי, ההצלחה אינה מוחלטת, ההיסטוריה עשויה לחזור על עצמה (ואכן עשתה זאת) - ולכן השמחה היא שונה, לא שמחה שנובעת מתוך חוויה פנימית של לפני ה', אלא יותר עליצות של לחגוג את הרגע, בלי לדעת מה מחכה מעבר לפינה.

אז אני מאחלת לך שבפסח תזכי לשמחה מתוך חוויה פנימית, אמיתית, עמוקה, לפני ה'.

יישר כח, אבל אפשר גם להגיד בדיוק להיפך מדבריו..נוגע, לא נוגע
כתוב במדרש שכל המועדים עתידים להתבטל, חוץ מפורים (וי"א גם יוה"כ). כפשוטו או לא, זה מעיד על כך שפורים מסמל את המהות שלנו יותר משאר החגים.
פורים זה לא רק הצלה מהמן, אלא גם חג שמסמל את המהות שלנו כעמו של הקב"ה גם מצידנו ומבחירתנו (דבר שמתבטא גם ב"הדור קיבלוה").

את החג הזה לקחנו איתנו (אחרי שחזרנו לא"י וגלינו שוב) לשנים ארוכות ארוכות של גלות. שנים שמסרנו בהם נפש על להיות עמו של הקב"ה. הכח לעשות את זה נשתל בנו בימי מרדכי ואסתר. הרבה גם בזכות המעשה הבלתי נתפס של אסתר.
(ויתכן שהגורם הפנימי לכך שבסוף ימי הגלות הרבה יהודים עזבו את הדת הוא הניתוק הנפשי מא"י, שזה בעצם שחזור של החטא "נהנו מסעודתו של אותו רשע").

אז אדרבה, השמחה של פורים היא כ"כ גדולה ולכן יש מצווה לבטאה גם בשכרות, בניגוד לשאר החגים. מי שבדרגה הנ"ל שותה ומשתכר באופן טבעי מתוך שמחתו, ומי שלא מרגיש כך צריך להשתכר כדי לנסות להרגיש את הדרגה הנ"ל (כי היא בפנימיות של כל אחד מאיתנו).

אני לא אומר את זה בהקשר לשאלת הפותח/ת, כי גם אני מרגיש שאם אין את השלב השני- זוגיות, קשה להיות בשלב השלישי- חיבור למהות של העם שלנו. אז אולי אין כ"כ טעם להילחם בעצב הזה למי שמנסה ולא מצליח לנצח אותו, אלא צריך לנסות לשמוח בצורה יותר פנימית יחד עם העצב. ואולי אדרבה, מי שמרגיש את העצב הזה יותר קל לו להגיע לסיבת הפנימית של השמחה בפורים.
אולי כדאילגיטימי?

לקרוא ישירות את דבריו, ואז להגיב - הדברים הובאו מתוך הספר על התשועות (ויש שם עוד כמה מאמרים קשורים).

ספציפית המאמר הזה בא לדון בדברי הרמב"ם בהלכות מגילה ב, טו, שם הוא אומר שחובת הסעודת בפורים היא "שיאכל בשר ויתקן סעודה נאה כפי אשר תמצא ידו, ושותה יין עד שישתכר וירדם בשכרותו". הרמב"ם לא מחלק בין אנשים בדרגות שונות, ואומר שיש חיוב להשתכר.

לעומת זאת, בהלכות יום טוב הוא כותב: "כשאדם אוכל ושותה ושמח ברגל לא ימשוך ביין ובשחוק ובקלות ראש ויאמר שכל מי שמוסיף בזה ירבה במצוות שמחה, שהשכרות והשחוק הרבה וקלות הראש אינה שמחה אלא הוללות וסכלות ולא נצטוינו על ההוללות והסכלות אלא על השמחה שיש בה עבודת יוצר הכל, שנאמר "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוהיך בשמחה ובטוב לבב מרב כל". הא למדת שהעבודה בשמחה, ואי אפשר לעבוד את השם לא מתוך שחוק ולא מתוך קלות ראש ולא מתוך שכרות". (ו, כ).

הרב סולוביצ'יק היה מאוד רגיש ללשונו של הרמב"ם, ולכן הוא בא לפרש את הסתירה בין שתי ההלכות הללו.

(ועל המסירות נפש אפשר לראות מאמר אחר באותו הספר, שנקרא ימים קבועים: פורים וחנוכה.)

מה שרשמת בסוף מאוד צורם לי - שקשה להיות מחוברים למהות של העם שלנו ללא זוגיות. למה בעיניך זה סותר? האם דין רווק כדין אלמן לעניין הזה?

אין לי את הספר וגם יותר מדי זמן אין לי..נוגע, לא נוגע
אני מכיר את גישת בריסק (זכיתי גם לשמוע שיעורים פרונטליים מכמה מגדולי תלמידיו של הרב סולובייצ'יק. חוויה מיוחדת. הגדלות שלהם בתורה, החשיבה האנליטית המשובחת, הענווה, השמחה, הנועם, רדיפת האמת), לענ"ד היא חסרה.
וגם פה- אני חושב שגם בפורים יש שמחה פנימית, פשוט קשה יותר להבין מה היא ולהתחבר אליה.

לגבי הסוף- בכוונה כתבתי חיבור ל"מהות" של העם שלנו. כי יש חיבור לעם, ואפילו חזק, ואפשר לשמוח, לבכות, לכאוב ולהיות מחובר מאוד, אבל כדי להרגיש בצורה חזקה שאתה חלק בשרשרת הדורות של עם ישראל וחלק מהכלל, צריך קודם לצאת מעצמך ע"י נישואין (אני לא מתכוון ליציאה מעצמך במובן של עבודת המידות, אלא במובן פשוט ובסיסי של לחיות בשניים).

אלמן חווה את זה, אז אני מניח שהוא מרגיש חיבור חזק יותר בהרגשה הטבעית (לעומת ההרגשה הרוחנית של החיבור, שם זה תלוי בעבודה של כל אדם)
זה בהחלט נכון מה שהוא כתב על חיבור לעםאוויל מחריש
אדם לא נשוי לא יוצא באמת מהפרטיות שלו ולכן לא באמת יכול להיות חלק מהעם, שמעתי את זה בפירוש על פסוקים בשיעור.
נשמע מקומםadvfb
לא יכול להיות חלק מהעם?!
אני לא יודע על איזה פסוקים אתה נשען אבל המטרה של דברי התורה היא לא לייאש אותנו אלא להפיח בנו תקווה ולכן מבחינה חיכונית צריך להראות את עניין הנחמה של המצב הזמני הקשה של הרווקות ולראות בו מנוף לצמיחה וחדעת להעריך את התקופה הזאת על שלל משמעויותיה. להגיד אמירה כזאת, מלבד שזה לא במקום, זה נראה לי גורר את חווית הרווקות למקום לא טוב.

אגב, הרב חנן פורת היה רווק מתי שהקים את ההתיישבות בגוש עציון בחזרה. הוא הוכחה לכך שגם רווק יכול להיות מחובר לעמ"י בשסה גידיו ואביריו. למרות שמראש אין הווא אמינה לכך.
אני מאמין שיש משהו מאחורי האמירה שלך וזה יותר נכון ביותר לגבי אבהות ואמהות. צריך לחדד אותה כדי שהיא תהיה נכונה. אגב, גם הרב דרוקמן פעל רבות למען התורה והארץ שהיה עדיין רווק. וגם הרבה אנשים טובים אחרים. מניתי רק את אשר יותר אני מכיר.
הדברים מקוממים אך יש להם פתרון.אוויל מחריש
לעניות דעתי אין תכליתם של דברי תורה להפיח תקווה, אם כי הם יכולים לעשות את זה. לדוגמה בנושא שלנו, אדם שלא מרגיש מחובר לעם יכול להתנחם שיש סיבה שכך מצבו.
אינך חייב לקבל את דבריי על אף שהם נכונים, התורה היא אמת ולא דברי עידוד, העידוד נוצר מתוך הגישה שלך לתורה ולמציאות.

זה שאפשר לפעול למען עם ישראל לא אומר שבן אדם יצא מהפרטיות שלו, להפך אדם יכול לפעול למען הכלל גם מתוך פרטיות. אם זאת ודאי שהדברים שאני אומר הם לא שחור לבן וברור שיש נשואים שאפילו לבן זוגם אינם מחוברים.
אתה מדבר בכלים ובמושגים תיאורטיםadvfb
ולכן דבריך הם כלליים מאוד וקשים לבוא לידי נפק"מ. אם תדבר בצורה שמחוברת לרגש ויכולה להתיישב על הלב אז יהיה אפשר להמשיך לדון בכך. כרגע אני מרגיש שיש מושגים שאתה מתווה והם לא אומרים הרבה למי שלא מכיר אותם לכן צריך נפק"מ ןחידוד רציני כדי שאדם כמוני שלא מכיר את משמעןת המושגים הללו יבין על מה אתה מדבר. לכל אמירה יש צורך מדבר וצד שומע ובכדי שהאמירה תמלא את תפקידה היא צריכה להתחשב בשני הצדדים

ואכן, אמירת דברי תורה נועדה כדי לתת תקווה, כדי להביא להתקדמות ואם לא האמירה חוטאת לתפקידה. ואני אביא מקורות בהמשך בקשר לזה.
הדיון מיסודו מאוד תיאורטיאוויל מחריש
אך הנפקא מינה ברורה מאוד, להתחתן ולצאת מהפרטיות.
באופן כללי אם דבריי לא מתיישבים על ליבך ייתכן ומלבד ההנגשה שאתה מבקש ממני אתה צריך לנסות לקבל את הרעיון שבדבריי למרות שהוא לא מתיישב בליבך.

ודברי תורה אין תכליתם לתת תקווה. התורה היא אמת, לעניות דעתי אם אתה מוצא תקווה באמת אז תמצא תקווה בתורה, אם לא אז לא.
מה גם שאני מוצא תקווה גדולה במה שאמרתי, זה אומר שניתן לצאת מהפרטיות ומלמד כיצד לעשות זאת.
ההקשר של הדיון התחיל מהודעה של @לגיטימיadvfb
ביחס למצוקה ממשית של פותחת השרשור והיאענתה לה בשביל לנסות תפיסה אחרת שיותר תקל עליה לשמוח, להבנתי. לכן תגובה תיאורטית יוצאת מההקשר המקורי של הדיון. וגם מונחים תיאורטים מופשטים ללא נפק"מ אינם יכולים ליצור הבנה.
כתבת - ז"ה שאפשר לפעול למען עם ישראל לא אומר שבן אדם יצא מהפרטיות שלו, להפך אדם יכול לפעול למען הכלל גם מתוך פרטיות". זה משפט מופשט ללא נפק"מ וחכן אני בתור קורא מבחוץ לא יכול להבין על ההבחנה המדוברת בין "לצאת מהפרטיות" לבין "לפעול למען כלל עשראל מתוך הפרטיות". הפרדת המושגים הללו ללא הסבר ביחס למשמעותם והשלכותיהם אינה עוזרת לי להבין אותך. אם דבריך נאמרו כדי שאבין אותם אשמח להסבר שאוכל להבין זאת ולבחון מחדש את תפיסתי ביחס לעניין.

איני בא לדחות את דבריך רק בגלל שהם לא מתיישבים לי על הלב, אמנם אני חושב שיש עניין משמעותי לגלות רגישות ביחס לרווקות, ולכבד את המצב בו אנשים רבים נממצאים ולהיות זהיר ביחס לכך. לכן, כדאי לכולנו להזהר בדברינו שלא ישמעו קשים מעבר למה שהם ביחס לרווקות. את כותב "אדם לא נשוי לא יוצא באמת מהפרטיות שלו" וזהו משפט ממש לא מדוייק והוא נשמע לי בוטה. אם תגיד אותו בצורה מדוייקת הוא גם יהיה נכון וגם יתיישב על הלב.
אני לא מתכוון לעשות שקר בנפשהאוויל מחריש
של פותחת השרשור. אדרבה, היא צריכה להשלים עם העצב שיש לה ולשאוב ממנו תקווה.
באמת המצב הראוי לרווק אינו שמחה. כמה מעוררי תקווה דברי הגמרא ביבמות שכל השרוי בלא אישה שרוי בלא שמחה. רווק ששכלו ורגשותיו ישרים צריך לחוש ככה ודווקא מתוך השתוקקות זו להתמלא תקווה וביטחון בה'. יש מי שמסתכל על שועל יוצא מקודש הקודשים וצוחק ויש מי שבוכה, כל אחד יבחר את דרכו.

איני חושב שכל רעיון שאתה שומע אתה צריך להבין נפקא מינה, מה גם שהבאתי לך אחת. לפעמים כדאי ללמוד דברים בשביל שיהיה לך תפיסה תיאורטית שמתוכה תוכל להסיק מסקנות בעצמך. אולי דבריי מופשטים בשבילך, לצערי הדברים שאני אומר כל כך פשוטים לי כנכונים שאני לא רואה מה אוכל להסביר, מבחינתי זה פשוט להסתכל על המציאות ולראות שזה ככה. חוץ מזה שים לב שאני לא העלתי את הנקודה הזו אלא חיזקתי את דברי @נוגע, לא נוגע אז אולי הוא יוכל לעזור לך יותר ממני…

מדוע המשפט הזה נשמע לך בוטה או חסר רגישות?
גם בלי לעשות שקר בנפשהadvfb
המציאות יותר מעודדת.
רווקות היא ריק, היא חוסר. חוסר מביא לידי כאב, אך לאו דווקא לידי עצבות. הבחורה כבר עצובה ומה היא צריכה לשמוע בעת כזאת? הזדהות, מילה טובה, תקווה. לא להכחיש את החוסר - מסכים חגמרי. אך גם לא לבאס.

אני מבקש נפק"מ כדי לבחון את התיאוריה שהבאת. בלי נפק"מ לא נוכל להבין את המשמעות שלה ולא נוכל לראות אם היא מסתדרת עם המציאות. ואפילו אני מכיר אותך וסומך על כל מצוא פיך ומאמין שדבריך אמת מוחלטת - ללא הבנה איך הביטוי של התיאוריה בא לידי ביטוי אי אפשר להבין את משמעות התיאוריה ומה שהיא מביאה איתה. נתתה הבחנה בין "לצאת מהפרטיות" לבין "לפעול למען כלל עשראל מתוך הפרטיות". כל עוד לא הסברת את משמעות ההבחנה הזאת לא אבין אותה.

המשפט הזה נשמע לי לא רגיש בגלל שהוא עוסק בחולשה באופן חא מדוייק. לרווק יש חולשה וכאשר עוסקים בה בזהירות צריך לדייק מה בדיוק החולשה שלו ולא לומר בצורה כללית שצובעת את החולשה הזאת על עוד קווים שלא באמת נמצאים תחת החולשה.

אגב, צריך לדייק בדברי הגמרא "שרוי ללא שמחה" לא כתב אדם ללא אישה הוא לא שמח אלא הוא לא *שרוי* בשמחה. נראה לי שיש מה לדייק פה. אדם יכול להיות בשמחה בתחומים מסויים ולשמוח אמנם שמחה כוללת שמקיפה את כולו איננה אפשרית ללא אישה ולכן אין סיבה להיות עצובים, אך בהחלט צריך להשלים עם השמחות החלקיות לשאוף להגיע לשמחה מקיפה של התא הזוגי.
כאמור לא אני העלתי את הנושאאוויל מחריש
אם זאת עדיין אני סובר שיש מקום לנסות לדייק את התחושה ולתת לה לגיטימציה ואולי כוונות נוספות שאליהן התכוון הכותב.

האם אתה יודע מה זה אדם פרטי?

מצטער אך איני רואה במה שהצגת על צביעת החולשה עניין משמעותי ולכן גם לא משהו חסר רגישות…

לא אמרתי בשום מקום להיות עצוב (כשם שלמיטב ידיעתי לא כתבתי "כלל עשראל") ואכן התכוונתי לשמחה השלמה.
בטח שאני יודע מה זה "אדם פרטי"advfb
אני לא יודע למה אתה מתכוון שאתה אומר את זה.
למה אתה מתכוון?אוויל מחריש
שאלת האם אני יודע מה זה אדם פרטיadvfb
ועל זה עניתי.
אשמח לשמוע למה אתה מתכוןן כדי שיהיה לי יכולת להבין את דבריך אלא אם כן אתה מעוניין להשאיר אותם סתומים בעיני וזה גם בסדר גמור
ועל זה שאלתיאוויל מחריש
למה אתה מתכוון באדם פרטי?
אתה העלתה את המונח הזהadvfb
עשית הבחנה,בין אדם פרטי שפועל מתוך פרטיותו לבין אדם כללי או משהו בסגנון אז לכן אתה טענת טענה ועליך לנסביר אותה כדי שאבין וגם שאלת אותי אם אני יודע מה זה אדם פרטי.. מה הכוונה בשאלה עצמה. אתה מדבר על הגדרה הלכתית? הגדרה של מילון אבן שושן? מילון הראיה של הרב קלנר?
אני לא עשיתי הבחנה ולכן אין לי מה לחדש
נכון, ועל מנת שאוכל לנסות להסביר לךאוויל מחריש
בוא תסביר קודם מה אתה מבין.

אבל בכל מקרה זה כבר מתרחק מהדיון המקורי יותר מידי ומשגילתה פותחת השרשור שהכיוון הזה פחות מועיל לה אני מעוניין להמשיך אותו בשרשור חדש.
אתם יכולים להמשיך בדיון כאן, אם אתם רוצים.אנונימי בלנ"ו
לא חשבתי שהשיתוף/ פריקה שלי יהפוך לדיון. אבל הכל טוב.
זה ממש בסדר.
אתה הבאת חידושadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ח באדר תשפ"ג 20:38
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ח באדר תשפ"ג 20:37
שגם מי שפועל רבות למען עמ"י והוא רווק הוא פועל ממקום של פרטיות ולא ממקום כללי., רק בגלל שהוא רווק. לעומת זאת אם הוא היה נשוי אז היה לו אפשרות לא רק לפעול בתור אדם פרטי. אני ביקשתי הסבר בכלל לעצם משמעותו של החידוש. מה זה אומר בכלל? מעבר לטקסט שאני קורא אני לא יכול להבין את המשמעות של דבריך ללא הסבר מעמיק יותר. זה מה שהבנתי עש עכשיו, וזה מה שאמרת. אז אתה יכול להמשיך מפה את החידוש הנ"ל (לפחות מבחינתי זהו חידוש, אולי לך זה פשוט). אל תצפה שאני יבין את המושגים שלך והכל יהיה לי פשוט כמוך. לכל הפחות תביא סברה, במידה ואתה רוצה שאני יבין. סברה שלא רק תזרוק קצה חוט של רעיון גדול מסויים אלא שתהיה הסבר ממשי להסברת והוכחת דבריך
וכמובן, שאם דיון כזה מייגע אותך, אתה לא חייב להמשיך
אני מבין את חוסר הבהירותאוויל מחריש
אני גם שם לב שיכול להיות שעירבבתי נושאים קשורים במה שכתבתי.
קודם כל שים לב שלא אמרתי את הדברים שכתבת בהתחלה. אמרתי שאדם יכול לפעול למען הכלל אבל עדיין להישאר פרטי.
על מנת שאוכל להסביר לך אחזור על זה שוב.
בוא תגדיר לי כיצד אתה מגדיר את המושגים, כי לך הם יוצרים סתירה ולא לי. לכן כשאר תואיל לבאר את מהות המושגים ומדוע הם סותרים אוכל לנסות להסביר לך.
אני לא מביןadvfb
איך אדם שמוסר את נפשו וחולל מהפכות רוחביות בעמ"י בהייתשבות ובתורה בהיותו רווק שונה מאשר נשוי שעושה את זה.

לגבי מה אמרתי בהתחלה ביחס לדבריך - הבאתי דוגמא מהרב חנן פורת ומהרב דרוקמן שחוללו מהפכות בהיותם רווקים (כמובן, גם לא התחתנו המשיכו את אותם מהפכות) ואתה טענתה על כך "זאת דוגמא לרווק שיכול לפעול למען עמ"י ממקום פרטי" ואז הסקתי מפה שאתה טוען שלטעתנך, בגלל שהם היו רווקים העשייה שלהם לא היתה ממקום כללי. מה שנשמע לי לא מסתבר או לא אומר כלום
תיארתי לעצמי, מפה יותר נוח לי להמשיךאוויל מחריש
האם אתה חושב שיש הבדל בין גמילות חסד ולימוד תורה של נשוי לבין של רווק?
כל שינוי שחל על האדם משנה את מעשיוadvfb
בודאי שינוי כזה כולל של נישואין והקמת תא משפחתי. אמנם, לא חושב שאפשר למדוד במדוייק את ההשפעה בין המצב המשפחתי או כל מצב אחר למעשים כפי שישעיה הנביא אומר "ואל יאמר בן הנכר... הבדל הבדלני ה' מעל עמו ואל יאמר הסריס הן אני עץ יבש כה אמר ה'... ונתתי להם בביתי וחומתי יד ושם טוב מבנים ומבנות שם עולם אתן לו אשר לא יכרת" יש סריס שמעשיו רצויים יותר מבעל משפחה ולכן יש לו שם עולם יותר מבעל בנים ובנות.

ועוד משהו - להודעה הראשונה שהגבתי אליה כתבת "אדם לא נשוי לא יוצא באמת מהפרטיות שלו". אם זה היה נכון אדם רווק לא היה יכול לצאת מהפרטיות שלו ולהתחתן. עצם זה שבסוף הרווק נהייה נשוי זה סימן שהוא יכול לצאת מהפרטיות שלו לנישואין ולדברים אחרים.
נראה שזאת שורש המחלוקת בינינואוויל מחריש
לפי מה שאמרת נראה שלדעתך נישואים משנים את האדם בצורה מקרית בעוד לדעתי הם משנים בצורה מהותית.

איך אתה מסיק מזה שהוא לא יוכל לצאת מהפרטיות ולהתחתן?
אני מתכוון שלאותו רווק יש חלק מהותי שנשאר פרטי ולכך הוא לא באמת יוצא מהפרטיות עד שיתחתן.
לא כתבתי בשום מקום שרווק לא יכול לצאת מהפרטיות בכלל. מה שכן כתבתי זה "אדם לא נשוי לא יוצא באמת מהפרטיות שלו", כלומר הוא יכול לצאת מהפרטיות, אבל לא באמת, בחלק המהותי הוא נשאר פרטי.
מה אתה עושה עכשיו?advfb
מנתח ומלביש מושגים לתוך דברי. הצגתי את הדברים בצורה סתמית אבל לא חילקתי מה ההבדל בין נישואים לשינויים אחרים בחיים של בנאדם אז בבקשה אל תסיק מסקנות מדברים שלא אמרתי.

חוץ מזה המשכת להסביר את דבריך עם עוד מושג בלי להסביר אפילו טיפה לעומק "בחלק המהותי הוא נשאר פרט", איך אני צריך להבין מה זה אומר? הוספת את המילה מהותי אז עכשיו הסברת את המשפט שלך...? טוב
כשאתה מציג בצורה סתמית זה בסדראוויל מחריש
אבל כשאני כותב בראשי פרקים אני חייב לבאר, אתה לא רואה פה מעט אבסורד?

אתה מוזמן להסביר לי מדוע לא הבנתי אותך נכון, אבל עד שתשנה את דעתי אני מבין שזאת הגישה שלך ועל פיה אני מנסה להסביר לך.

האם אתה מסכים לטענה בניסוח הזה:
"בחלק האישי, פנימי, רגיש הוא נשאר פרטי"?
אני לא מסכימה עם האמירה העקרונית שלךלגיטימי?

(אני יודעת שלא צריך לשרשר דווקא להודעה הזו, אבל היה נראה לי יותא מתאים מאשר לשבור את הרצף).

יש אנשים נשואים שהם אנשים מאוד פרטיים.

נישואין הם לא בהכרח חיבור לכלל.

יש אנשים רווקים שהם מאוד כלליים. יש שהם מאוד פרטיים.

האם בהכרח אדם נשוי מחובר יותר לכלל מאשר אדם רווק - לא. האם יש לו פוטנציאל יותר גדול? אין לי מושג. אבל בהחלט המציאות מראה שלא כולם מממשים את הפוטנציאל הזה, לא משנה מה גודלו.

מה שמשפיע יותר בעיניי על החיבור לכלל הוא התפיסה הרוחנית שלך - לא דומה תפיסה 'קוקנית' לתפיסות אחרות של היהדות.

הבעיה בדיון שחיברתי כמה מושגים קרוביםאוויל מחריש
יש ביניהם הבדלים דקים וכנראה שלא דקדקתי מספיק בלשוני ובהבנתי מרבותי.
אני מסכים עם הטענות שלכם ואני לא רואה שהם סותרים את דעתי. נראה שזה לא משנה כי אנחנו לא מתכוונים לאותם דיוקים.

אני אנסה מכיוון אחר. נתון שהחברה מעריכה גבר שעשה צבא, ורואה בו כמי שמילא מחוייבות למען החברה. האם לדעתך זה מוצדק?
האם את יכולה לדמות את היחס החברתי הזה לבוגרי צבא לאדם נשוי?
יש הבדל גדולadvfb
להתגייס לצבא זה עניין של החלטה והליך הגיוס דורש דברים מסויימים אבל יש לו שלבים ברורים. התהליך של הקמת משפחה הוא הרבה פחות ברור ומטבע הדברים הוא שונה מאדם לאדם גם במשך הזמן.
בודאי שיש מקום להערכת ערך המשפחה. מה זה אומר על האדם? תלוי במי מדובר, תלוי באיזה מקרה מדובר
אני לא חושב שזה רלוונטיאוויל מחריש
זה שיש מכשולים בדרך לא סותר את עיקר הדברים.
בשביל להדגים את זה בדוגמה שהבאתי זה יהיה להשוות לאדם נכה שלא יכול לשרת בצבא. על אף שהוא פטור עדיין אין לו את המעלה של שירות בצבא, אל אף שזה מוצדק לגמרי. לכן מתנדב בצבא יהיה עוד יותר מוערך כי הוא התגבר על אתגר קשה ותורם ככל האדם למרות מגבלותיו.
אין הכי נמיadvfb
גם נכה, בחלק מהעניינים, הייתי מעריך אותו בקרטריונים אחרים משאר אדם שאיננו בעל נכות.
אבל אני לא מדבראוויל מחרישאחרונה
על הערכה אישית.
אלא על החלק שאדם תופס בחברה, ומתוך כך גם היחס של החברה כלפיו.
זה מתחבר עם החידוש שבפסוק שהבאת על הסריסים.
לגבי הדוגמאות שהבאתלגיטימי?

אתה אומר לי שדבר מסוים נתון, ושואל אותי אם זה מוצדק.

בעיניי זה לא נתון...

האם כל חייל הוא 'כללי', ורואה בשירות שלו מחויבות כלפי כלל ישראל?

לא.

האם יכול להיות שחייל רואה בצבא פלטפורמה שתקדם אותם בחיים האישיים שלו (ע"ע 8200), בלי שום רצון להיטיב עם הכלל?

כן

האם יכול להיות חייל שרואה ערך רוחני שהוא משיג דרך הצבא?

כן.

האם היחס של החברה לאדם נשוי הוא חיובי?

כן.

האם היחס של החברה לאדם רווק הוא שלילי?

לא.

האם היחס של החברה להורה הוא חיובי?

תלוי מי החברה.

לקחת את השאלה שלי לכיוון שונהאוויל מחריש
אמנם אכן יש כוונות שונות לכל אדם, עדיין אין זה גורע ולו במעט מהמעלה עצמה של מעשי האדם.

לפי מה שאת מתארת נראה שאני חי בחברה עם הכוונה ברורה והבדלה בין טוב לרע…
זה בדיוק מה שבאמת רציתי לשמוע:אנונימי בלנ"ו
"הזדהות, מילה טובה, תקווה".

תודה לכולם.
בהצלחה לכולנו advfb
כנראה יש כאלה שמרגישים ככה וכאלה שמרגישים ככהנוגע, לא נוגע
ואולי גם באדם עצמו יש הבדל בין תקופות שונות.

אני אישית מרגיש שמכיוון שחסר לי מנעד רחב של תחושות, רגשות וחוויות בסיסיות (בהקשר של זוגיות) אז אני פחות מחובר לחיים הפשוטים והטבעיים וממילא גם החיבור שלי לעם (ולתורה ולארץ ולהכל בעצם) הוא יותר רוחני ונשמתי ופחות רגשי ורגיל (ולכן לדעתי מה שכתבנו בעניין כן מעודד ונותן תקווה ולא מייאש..).

וכולנו צריכים כמובן להכיר ולכבד את שני סוגי החוויות והמבטים
אז אתה לא מדבר על אידיאותadvfb
ברור שיש מגוון רחב יותר של רגשות בזוגיות. ומערכת היחסית הזוגית משפיעה על הכל. אבל תלוי איך תופסים את זה באופן שהוא מקדם.
למה חשבת שאני מדבר על אידיאות?נוגע, לא נוגע
וכל אחד ומה שמקדם אותו
שמחה רגעית של ההווה הוא לא תחת זמן לכן היאחסדי הים
נצחית.
אם היא מחוברת לפנימיות שלה ולא נשארת בחיצוניותנוגע, לא נוגע
פורים זה שמחה על הצלת הגוף. השכל מסתלק.חסדי הים
הגוף הוא חיצוני.
נכון, ואז מגיעים פנימהנוגע, לא נוגע
לא נראה לי שהבנתי עד הסוף עם מה אתה לא מסכים
אני לא הבנתי את ההשבה שלך על הגרי"ד.חסדי הים
שאני לא חושב שפורים זה רק חג של לחגוג את הרגענוגע, לא נוגע
אלא גם חג שיש בו משהו פנימי עמוק מאוד
יש עומק רב בלחגוג את הרגע.חסדי הים
בחינת "חבי כמעט רגע עד יעבור זעם"; "לרגעים אשקנה" (לפי פירוש המפרשים דלא כרש"י); "ומצאו מרגוע לנפשכם"; "הלוך להרגיעו ישראל"; "למעו הרגיע את הארץ"; "ועתה כמעט רגע היתה תחנה מאת ה' אלקינו להשאיר לנו פליטה ולתת לנו יתד במקום קדשו להאיר עינינו אלהינו ולתתנו מחיה מעט בעבדתנו".
יפה. אבל אני לא אומר לא לחגוג את הרגענוגע, לא נוגע
אלא לזכור שיש גם משהו מאחוריו
בא לי להגידkaparalay
לא מכירה את המאמר, אבל זה נשמע מעניין. אחפש בלנ''ד..

אבל כן חשוב לי להגיד שזאת גישה מסוימת אחת, ויש גישות אחרות שאומרות את ההיפך-
•דווקא השמחה של פורים היא אמיתית, ייחודית, ופנימית יותר- שמחה בקב''ה ובאמונה בו (בניגוד ל''ושמחת בחגך'' שהיא שמחה בחג עצמו, השמחה של פורים היא לא תלויה), ושדווקא בגלל זה פורים לא ייבטל כמו שאר החגים.

•השמחה של פורים בין היתר היא שמחה על לבישת המלכות של אסתר, שהיא לבישת המלכות של עם ישראל- עם ה'. על מימוש התכלית שלנו, ומתוך כך של המציאות כולה בעז''ה.

•שמחה ברגע ומבלי לדעת מה מחכה מעבר לפינה יכולה להישמע מאוד שטחית, אבל מה עם הנקודות שהרגע המדובר הוא חשוך וקשה? אם מצליחים להשתמח ולהאמין גם בנקודות האלו, ומבלי לדעת האם ומה הטוב שאולי מחכה לנו מעבר לפינה, יש בזה בחינה של ''מה ראו על ככה ומה הגיע אליהם''.
זה גם מתחבר לעניין השכרות בפורים (שגם עליו אפשר להרחיב עוד), שהמטרה שלה היא להוביל לכך שאדם יגיד 'ברוך המן'- כי גם אותו רגע 'המני' של הסתר פנים הוא מתוכנן ומדוייק מאיתו יתברך, ומהותי לצורך הגעת הגאולה בעז''ה.

בקיצור.
מקווה שהאיחולים שכתבת בסוף דברייך יתקיימו במשך כל השנה כולה, בעז''ה..(:
סגנון ממש טוב של תגובהadvfb
שירבו תגובות מנוסחות כגון זו.
בכי ושירותחסדי הים
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבשאחרונה
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא הבנתיintuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך