התחלתי לקרוא דברים שכתבו לך, וזה מעניין ממש הכיוונים שעלו פה, ממש מרחיבים ופותחי מחשבה.
אני רוצה להוסיף קצת מנקודת המבט שלי.
אני רוצה להפריד בין השאלה שבכותרת לשאלות שהצגת בגוף השאלה שלך.
השאלה מה המקום של כל אחד בקשר עצמו היא יותר אישית וסובייקטיבית, ומשתנה מקשר לקשר בהתאם למה שכל אחד מביא מול האדם הספציפי שמולו. וזה גם יכול להשתנות מיום ליום ומתקופה לתקופה בהתאם לשינויים שאנחנו עוברים בתוכנו, להתפתחות שלנו ולדינמיקה שנוצרת שם. בעצמך את יכולה לבחון האם בכל הקשרים היית בדיוק אותו דבר? האם בכל מפגש מילאת את אותו תפקיד בדיוק או שזה השתנה בהתאם לסיטואציה או לתקופה? ... מאמינה שתראי שהיו שינויים כאלו ואחרים.
השאלה שנוגעת למה הצרכים של הגבר שאישה צריכה לענות עליהם ומה הצרכים של אישה שגבר צריך לענות עליהם, זו שאלה כללית יותר. לכן, תשובה עליה שתינתן מאי מי בעולם גם תהיה כזו, כללית. זה לא משנה כמה נכונה ואמיתית היא תהיה, היא עדיין תהיה תשובה כללית, שצריך ללמוד איך היא מתבטאת בפועל, ואיך מורידים אותה למציאות בכלים הפרטיים האישיים שלנו. שם חשובה המודעות לכך שיכולים להיות משתנים (בין אדם לאדם ואף בין האדם לעצמו בזמנים שונים), שבשורה התחתונה משפיעים על השאלה הראשונה שנוגעת לפן האישי, הפרטי.
כשיש מעצמנו איזו ציפייה עמוקה ופנימית לדעת ישר ובטבעיות איך להתנהל עם משהו חיצוני לנו, זה עלול להכניס ללחץ הזה שאת מתארת. כי זו ציפייה לא מציאותית קצת.
אם אפילו בדברים שהם רק בינינו לבין עצמנו, בתוכנו, אנחנו לא תמיד יודעים איך להתנהל ולהתמודד בטבעיות מול סיטואציות מסויימות, ואנחנו צריכים ללמוד איך וגם אחרי שלמדנו צריך לתרגל ולהתאמן עד שזה הופך לטבעי לנו, אז מה נגיד על קשר עם אדם אחר? ועוד יותר על קשר עם בן המין השני? ולא התחלנו לדבר על הפערים המובנים ועל הצורך לגשר, וללמוד (וללמד) שפה, גישה והשקפה שונות משלנו...
אז מאיפה הציפייה שדברים יגיעו באופן טבעי ישר על ההתחלה? גם אם היינו בקשרים בעבר, זה לא דומה הקשר הנוכחי למה שהיה בעבר. זו למידה מתחדשת.
ויש מצב שדווקא מה שאולי היה טבעי בקשר אחד בקשר אחר ידרוש עבודה, וההפך.
וכמו שאמרת הכי משמעותי בבנייה של הקשר זה התקשורת.
כשהיא פתוחה, כנה, בריאה ואמיתית היא מאפשרת לכל אחד ללמוד את הצרכים של השני וללמד את שלו בזמן אמת, לתת ולקבל מענה. ובמה שכל אחד באמת זקוק לו באותו רגע, ולא במה שאנחנו או תיאוריות גדולות מאיתנו על נשיות וגבריות אומרות שכל אחד צריך להיות או לתת.
מה שמבקשים ממך זה להיות את.
לתת ולקבל ממה שבכוחות שלך, מהפלא שאת ובך.
מקווה שזה יתן לך קצת רוגע ונחת;)