אבל מה מה הבעיה עם רבנות???ekselion
זה טעים!
וכתוב כשר!
הם מקלים הרבה מאד קולותמבולבלת מאדדדד
ולפעמים גם מעבר...

זה משתנה בין רבנות של עיר לעיר, וגם באותה עיר, יש הבדלים בין מקומות שונים, ואפילו במקום מסויים זה משתנה לעיתים.
כמו מה?ארץ השוקולד
דוגמא לקולא מסוימת?
דוגמא ששמעתי מחברמבקש אמונה

שעבד בהכנת מצות לפסח בהכשר רבנות..

לא שטפו את המערוך גם אחרי 18 רגעים אפילו שהיה עליו בצק. כשהוא שאל איך זה - אמרו לו שמסתמכים על זה שחמץ שהתערבב באוכל לפני הפסח מתבטל בשישים

למדינת ישראל יש רבנות ראשית, ממלכתית.פ.א.
ההכשר של הרבנות הראשית ניתן לפי ההלכה ומשמעו שההשגחה על הכנת המזון היא באחריות הרבנות המקומית של היצרן. (או "הרבנות הראשית לישראל" - למוצרים מיובאים).

אני סמוך ובטוח ללא צל של ספק, שאין בעיית כשרות במה שכשר לפי הרבנות הראשית.

אפשר להחמיר ולהקצין - כמו למשל לא לאכול פירות וירקות של חקלאות ישראלית שגודלו בהיתר מכירה בשמיטה, היתר הלכתי שמותאם למציאות של מדינה יהודית וריבונית (מציאות שלא היתה קיימת במהלך מאות השנים בהם התגבשה ההלכה).
שמסתמכים על הרבה קולותמבקש אמונה

אני אוכל רבנות.נע"ג האגדי
זה כשר. במיוחד יש את רבנות פתח תקווה וצפת שהן מעולות , ככה אומרים
חשובשנהנשואה
אומרים על פת שבעייתי!
במה בעייתי? אשמח לשמוענע"ג האגדי
על חתס פ"ת, אם איני טועה הרה"ג שמואל אליהו אמרשנהנשואה
על חתס פתח תקווה
נכון כי זה חיקוי של חתס ב״בJewice
"אוי לה לרבנות שמקברת את בעליה"חסדי הים
<צ>
אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות😜מבולבלת מאדדדד
ועוד ש"מלאכה" זה בגימטריה בדץ חחחמבקש אמונה

אני לא מבינהמאותרת

את כותבת ש"גם בכשרויות מעולות יש כאלה שמזייפים מדי פעם אז קל וחומר ברבנות" - למה זה קל וחומר? בעיני זה קשור לאדם, פחות לאיפה שהוא מועסק.

ולאור הדברים שאת כותבת, אבא שלך אוכל מחוץ לבית?

ברבנות מראש מקילים יותרמבולבלת מאדדדד
מאשר בד"ץ
אז נגיד אם מ1 עד 100, במצב נורמלי, בבוץ הכשרות היא 100, ברבנות היא 60. כשיש זיופים, זה צונח. ועלולים לעבור ממש על איסורים.

לצורך העניין תחשבי על ירקות גוש קטיף לעומת ירקות עלים רגילים...
אבל אפשר להגיד בדיוק ההפךמאותרת

למה צריך לזייף אם קל יותר?

הרבה יותר הגיוני שמישהו יעשה קיצור דרך במרתון מאשר בריצה של מאה מטר...

ובהרבה רבנויות גוש קטיף זה חובה לכשרות רבנות

גוש קטיף זה רמה של מהדריןחדשכאן
זה לא קשור לרבנות.

בכל רבנות מהדרין, הירק גוש קטיף.
אפשר לשאול באיזה רבנות הוא עבד?נע"ג האגדי
הוא אמר לך בכללי על כל הרבנויות בארץ? כי יש רבנויות טובות ומעולות, שמעתי למשל שהבדצים בפתח תקווה סומכים על הרב מיכה הלוי יותר מעל בדצים, שמעתי ממקורות נאמנים.
הרב שמואל אליהו בצפת, רבנות ירושלים..
השמצה חמורה מ'ק"ו'! נו, באמת.הסטורי
אופ קצת צרם לי לקרוא את זהekselion
ממש לא התכוונתי עכשיו לפתוח דיון שיגרור ללשון הרע. בטח שלא על רבנים. אם רב הוא רב אז יש עליו חזקה שהוא עושה דברים לשם שמים ואין מקום לשאול "מי הם ואם הם ראויים.."

לא ברור לי עדיין למה יש חזקה על תעודה מסוימת שהיא יותר כשרה מאחרת.
קצת מזכיר לי את הסטיגמה המטופשת שאם רואים מישו עם חליפה ומגבעת ולידו מישו עם חולצת משבצות וכיפה סרוגה אז מן הסתם שהראשון הרבה יותר ירא שמיל והשני סתם חפיפניק
לגבי הפסקה השנייהפה לקצת
כי מקפידים שם ברמה אחרת.

לי לדוגמא חשוב לאכול כשר+ ולא רק כשר אז אוכלת סומכת על תעודות מסויימות ולא על אחרות.

אני מכירה רב שאמר לאבא שלי שהוא לא אוכל את ההכשר של עצמו (רבנות עיר כלשהיא) וד"ל....
הגיוני שהוא לא אוכל את ההכשר של עצמונע"ג האגדי
הוא משתמש בקולות בשביל הציבור שאוכל אבל לעצמו הוא מחמיר. הגיוני
נכוןמבולבלת מאדדדד
וגם יש לרבני עיר ספק אם לתת רק כשרות מהודרת, ברמה שהם יאכלו שם, אבל פחות אנשים יקבלו כשרות, ואז יהיו מקומות לא כשרים בכלל, או לתת כשרות מינימלית יותר, עם כל הקולות האפשריות, העיקר שיהיה כשר, שיהיה משהו...
יודעת שהגיוניפה לקצת
אמרתי את זה כדי להסביר למה יש חזקה על על תעודה מסויימת שהיא יותרכשרה מאחרת, כלשונו
כשנותן כשרות לא אוכל את מה שהוא מכשיר, זו אך ורקפ.א.
בעיה שלו.
כשרות זה משהו שהוא כן או לא. כשר או לא כשר, שחור או לבן, מותר או אסור.
החמרות בכשרות אינו מעידות שמה שפחות מהחומרה, אינו כשר.
(כמו להבדיל - הדקויות וההחמרות וההידורים באתרוג).

כי אם זה לא כשר, הרב מכשיל את הרבים.
אם זה כן כשר, אך לשעצמו הרב מעדיף כשרויות אחרות, מותר לו….
זה כשר, אבל יש החמרות מעבר לכשר הבסיסיפה לקצת
זה מה שהוא כתב..נע"ג האגדי

מחילה, זה לא מדוייקהסטורי
אם נותן כשרות סובר ש'לא כשר כאן' ובכל זאת הוא נותן כשרות - הוא מושחת ומכשיל את הרבים.

אבל, יש הרבה נושאים שבמחלוקת, שהכרעת הפוסקים בהם היא שמותר מעיקר הדין וירא שמיים/חסיד יחמיר לעצמו. זאת הנהגת בית הלל, שהיו מחמירים לעצמם ומקלים לכלל ישראל. מאוד מובן שתלמיד חכם מחמיר לעצמו ומקל לציבור. בדיוק בגלל זה יש ברבנות כשרות רגילה - שהיא כשרה מעיקר הדין וכשרות למהדרין, שכשמה מיועדת למי שרוצה ויכול להדר.
לא מדוייק בכללהסטורי
הרב עובדיה התיר לאכול במקומות ציבוריים, גם אם מקפידים על בישולי נכרים רק ע"פ הרמ"א. ע"פ זה, הרבנות נותנת הכשר רגיל (לא מהדרין).

ממילא מעיקר הדין גם לספרדים מותר לאכול במקומות ציבוריים שלא מקפידים על שיטת הבית יוסף בבישול נכרים.

מי שרוצה להדר או להחמיר, תבוא עליו ברכה, בתנאי שבודק שהחומרות לא גורמות לו להקל בדברים אחרים שהם עיקר הדין. אבל, צריך מאוד להזהר מהשימוש בביטויים כמו 'אסור' או 'ספק כשר', בצורה מוטעית שמוציאה לעז הן על תלמידי החכמים נותני הכשרות והן על המוני בית ישראל שאוכלים במקומות הללו.
אמנם אני לא הייתי קשור לדיון עד עכשיועברי אנכי
אבל רק הערה קטנה..
זה לא מדוייק
הרב עובדיה עשה ספק ספיקא להתיר אבל הוא התיר את זה רק בדיעבד!! לא לכתחילה.
אם יש לפניך תאכל, אבל אל תזמין כזה.

הערה, בעבר הרבנות הראשית חייבה את זה בכל כשרות בסיסית כי זו דעת השולחן ערוך. עם הזמן זה כבר לא תנאי בסיסי אבל בכל מהדרין מקפידים על זה. יש רבנויות עיר שבכל הכשר בסיסי גם מקפידים על זה, כמו צפת פת אשדוד ועוד
מאיפה הקל וחומר?ארץ השוקולד
דווקא הפוך, ברבנות יש אגף אכיפה, בבד"צים אין.
שתי בעיות, שיושבות על אותו בסיס:אני77

הבסיס הבעייתי הוא מינמליות.

הרבנות, מסיבות מובנות, הגיוניות ולגיטימיות, רוצה לאפשר מסחר כמה שיותר חופשי, ולהוציא על זה כמה שפחות תקציבים. ולכן הרבנות דורשת את המינימום שחייבים לדרוש כדי שיהיה לגיטימי לשים חותמת כשרות. (לא באמת את המינימום, ולכל עיר יש את הרבנות שלה וכו', אבל המגמה הכללית היא בהחלט מגמה שחותרת להתיר כמה שיותר ולצמצם צורך במשאבי אנוש.)

ומזה נובעות שתי בעיות:

א'- רמת הכשרות הנדרשת. בכשרות, כמו בהרבה דינים, יש הרבה מחלוקות ושאלות ותחומים אפורים. כשאתה אחראי על כל השוק (לפחות של העיר או האזור שלך), אז בהחלט אתה יכול להסתמך על היתרים של שעת הדחק בשביל להתיר דברים שלעצמך היית מעדיף להחמיר. כמו שיש בתחומים אחרים ביהדות היתרים של שעת הדחק ושל דיעבד.

עכשיו מגיעה השאלה- האם אני, הצרכן הדתי, רוצה לאכול כל דבר שהתירו למכור אותו משום שעת הדחק (ושיתכן אפילו שאם השוק היה דתי אז בכלל זה לא היה שעת דחק)? אני רוצה לחיות לפי סטנדרטים גבוהים יותר.

זה כמו שאם ינסו למכור לי מוצר של חברה לא מוכרת, שיש לו אישור של מכון התקנים, הגיוני מאד שאני בכל זאת אעדיף לקנות מחברה שהמוצרים שלה נחשבים קצת יותר איכותיים.

ואני אוסיף ואציין, שיש גם דברים שהם באמת בעייתיים, אבל הרבנות מתירה, כי יש על מה לסמוך וזה מספיק כשהדרישות שלך הן מינימליות, אבל לא כשזה משהו שחשוב לך.

ב'- משאבים. הרבנות היא גוף ממשלתי עם תקציב מוגבל, והיא מחוייבת לספק שירותים לכל דורש. לכן היא חייבת לתת את התקציב המינימלי והדרישות המינימליות. ממילא אפשרות הבידוק והאכיפה מצומצמת יותר.

זה קצת כמו ההבדל בין שימוש ברפואה הציבורית לבין רופא פרטי. 

הבד"צים לעומת זאת, הם גוף עצמאי, שלא נועד כלל לשרת את בעלי העסקים אלא אותנו- הצרכנים הדתיים שרוצים רמת כשרות רצינית, או אפילו רמת כשרות גבוהה (בשני המובנים- התרחקות מתחומים אפורים, ואכיפה רצינית). כמובן, יש לזה מחיר, כמו שלרופא פרטי יש מחיר, וכמו שלפלאפון ברמה גבוהה יש מחיר.

יפה כתבתנע"ג האגדי
התגובה הכי טובה!ekselion
תודה סידרת לי דברים
זה גורם לך לא לאכול רבנות?מבולבלת מאדדדד
וואו!! @אני77, עשית עבודה טובה!!
לא הבנתי, מה כ"כ רע ברבנות? זה כשר בסוףנע"ג האגדי
זה אולי כשר. אבל סוג ג'מבולבלת מאדדדד
השאלה אם זה מספיק לך או רוצה סוג א'..
בלי להיכנס לעובדה שבאמת יותר סביר לעבור על איסורים ברבנות מאשר בבד"ץ.
זה כמו מישהו שילמד שעה ביום, או 6 שעות ביום. בלי להיכנס ללמה הוא למד כך, ואולי למד יותר חזק וכו וכו- מי שלמד יותר, ידע יותר. שניהם יכולים להגיד שלמדו. זה נכון. אבל כל אחד ברמה שונה.
גם רבנות וגם בד"ץ כשר. השאלה באיזו רמה.
לא אולי ולא סוג ג, זה כשר.נע"ג האגדי
מי שמחמיר תבוא עליו הברכה, הרמחל במסילת ישרים אומר שהתנאי של חסיד אמיתי הוא לא לזלזל למי שלא הולכים בדרך חסידות. נראה לי כנ"ל במי שמחמיר בכשרות , באמת תבוא עלייך ברכה, אבל אל תזלזלי בכשרות שסומכים עליה רבני הערים. בבקשה.
הדברים שאתה אומר לא מדוייקיםאני77

לא הייתי אומר בביטחון שזה כשר. כמובן, יש הרבה מקרים שכן, ושהבד"צים באמת מחמירים ותבוא עליהם ברכה, אבל יש מקרים שהבעיות רציניות יותר.

כשיש בעיות רציניות אז המשמעות של חותמת הכשרות היא במקרה הטוב שמותר לאכול את זה, ובמקרה הפחות טוב- שמי שאוכל יש לו על מי/מה שיסמוך.

פירוט: במקרה הטוב מדובר רק בחשש קל שזה לא כשר, ומבחינה הלכתית אנחנו לא חייבים להתחשב בכל חשש. לחילופין - יש דעות שמכשירות ודעות שמטריפות, והדעות המכשירות הן מספיק חזקות בשביל שלא תהיה בעיה להסתמך עליהן, אבל עדין במקרים רבים ראוי להתחשב גם בדעות המחמירות. (וכמובן, כל סוגיה נידונת לגופה, לפעמים זה יהיה רק לחומרא בעלמא, ולפעמים זה בסיסי יותר)

במקרה הפחות טוב מדובר בחשש משמעותי שזה לא כשר, או לחילופין הסתמכות על דעת מיעוט שמכשירה את זה. ועדין לפעמים החשש הוא כזה שמבחינה הלכתית אפשר להכשיר את זה כי הסברא להתיר היא חזקה מספיק כדי שמי שרוצה להקל יתירו לו.

אני מניח שהמציאות של ספקות ומחלוקות בהלכה לא חדשה לך. ולכן אתה מבין שלא על כל דבר אפשר להגיד בוודאות "כשר" או "לא כשר". ולכן לפעמים מכריעים בתוך אי וודאות. השאלה היא כמה אני מעוניין להיכנס לספקות ולחששות הללו.

וכמובן, מי שאוכל מהבד"צים בד"כ מרוויח גם מעבר, שההתרחקות מהחששות היא לא רק ממה שהוא ממש בעייתי אלא אפילו מדברים שרק קצת נכנסים בתחום האפור.

אם זו דעה מקובלת בפוסקיםחדשכאן
לא ניתן להגיד על זה שזה לא כשר.

התפיסה שלך לגבי כשר ולא כשר לא נכונה.
אולי אתה מעוניין להקפיד יותר, או שתרצה לנסח שבשבילך זה לא ברמה מספיקה כדי שתרצה לאכול.
אבל זה כשר.
בתחום האפור יש ציר,אני77

וגם בשאלה עד כמה דעה מסוימת מקובלת בפוסקים יש ציר.

וזה שאי אפשר להגיד על משהו שהוא לא כשר, לא בהכרח אומר שאפשר להגיד עליו שהוא כן כשר.

באופן כללי, סוגיית המחלוקות (וכן הספקות) בהלכה היא סוגיה מורכבת מאד. אם כל כך ברור לך שהתפיסה שלי לגבי כשר ולא כשר היא לא נכונה, ואתה חושב שיש לך תפיסה מסודרת ומדוייקת יותר משלי אשמח לשמוע. אם זה רק נדמה לך באופן כללי ומרגיש לך לא סביר מה שאני אומר- אז אתה כמובן מוזמן לשתף (ואשמח לקרוא את דבריך), אבל אני כנראה אקח קצת פחות ברצינות, במחילה.

אוי לא 😢חדשכאן
בהצלחה לך!
אהבתי שאתה מודה שלא תיקח ברצינות דעותארץ השוקולד
אחרות,
מלמד הרבה...
איך הבנת את זה מדבריי?אני77

מה שכתבתי הוא שאם יש לו טיעונים רציונאליים אשמח לשמוע, וכמובן אתייחס ברצינות.

ואם מה שמפריע לו זה תחושת בטן- אז אני אשמח לשמוע, אבל כנראה אקח את זה פחות ברצינות...

אותך לא מרגיז כשאתה מרגיש שמסלפים את דבריך?

העיקר שתשאר רגוע 🙂חדשכאן
מהדברים בסוףארץ השוקולד
עכשיו מבין שהיה אפשר לקרוא אחרת ולהבין את מה שהתכוונת, מחילה.

ולגופו של עניין יש טיעונים מאוד רציונליים,
ביחס למחלוקת יש ספר נפלא של הרב יובל שרלו בשם "והלכה כבית הלל" שסוקר דעות שונות כיצד מתייחסים למחלוקת.
ממליץ בחום, יציג לך דעות ראשונים ואחרונים כמו הריטב"ט, המהר"ל, הרב זצ"ל ועוד.

מעבר לנקודה של הגאווה, להעיז לטעון כנגד הרמ"א שבשר לא חלק זה כשר כשהוא פסק אחרת זה חוצפה.
לטעון שחלב נוכרי זה טרף כנגד הרב פיינשטיין (ועוד) זה חוצפה.
ועוד ועוד.
מה עוד שספציפית בדוגמאות שהבאתי, רבנות מהדרין אומר שזה בשר חלק (לא יודע לגבי כשרות רגילה)
וחלב נוכרי לא יקבל הכשר רגיל של רבנות (רק אבקת חלב)
מסכים לחלוטין עם ההערה הזו!ארץ השוקולד
זה פשוט חוצפה להעז לומר שמשהו שפוסק מכובד התיר הוא לא כשר.
מי הוא הניק שמעז לומר על פוסק שמה שהוא פסק שכשר זה טרף.
נראה לי שלא הבנתם אותי נכוןאני77

אני לא יודע אם ההסבר שלי (או הניסוחים שבחרתי) היה כ"כ גרוע או שבגלל שזה נושא רגיש החשדנות שלכם גרמה לכם לפרש אותי בצורה כזו.

בכל מקרה- 

אם מישהו הבין מדבריי

ואולי אני אנסה להסביר את עצמי קצת יותר טוב, בתקווה להבנה.

ראשית, צריך לחלק בין חפצא לגברא, יכול להיות שהחפצא הוא מאכל אסור, ולגברא מותר לאכול אותו, למשל חתיכה של נבלה שנתערבה בין שתי חתיכות של שחוטה.

כמובן, לא לזה התכוונתי כשאמרתי שיתכן מצב שאפשר להגיד על מאכל שהוא מותר לאכילה אבל אי אפשר להגיד בביטחון שהוא כשר, כי זה יהיה סתם התחכמות סמנטית מיותרת. אבל הנקודה הזו היא פתיחה להבנה שיש הבדל בין לומר על משהו שהוא כשר/לא כשר לבין לומר שמותר לאכול אותו ולתת לו חותמת כשרות.

חילוק נוסף שחשוב כאן, זה ההבחנה בין מצב שבו ההלכה אומרת בבירור שמשהו הוא מותר, לבין מצב שההלכה לא אומרת אמירה ברורה, אבל מורה ההלכה מורה להיתר או לאיסור. דוג' טובה שמצאתי להראות על מצב כזה היא למשל במקרה של שני שבילין אחד טמא ואחד טהור (מסכת פסחים דף י' ע"א), שם אם שניהם שואלים בו זמנית - אנחנו מטמאים את שניהם, ואם כל אחד שואל בנפרד- אנחנו מטהרים את שניהם. כלומר- ההלכה לא קובעת האם השביל המסוים הוא מותר או אסור בספק הזה. אבל מורה ההלכה אמור להקל או להחמיר בהתאם לסיטואציה.

בתחום הכשרות, יש סוגים שונים של היתרים. לפעמים באמת ברור שהחפצא הוא של היתר. אבל לפעמים זה לא ברור. ויש מקרים שבהם גם ההלכה עצמה לא ברורה. בין אם בגלל ספק במציאות, בין אם בגלל ספק או מחלוקת הלכתית. ואני אנסה להסביר את הבעייתיות שאני רואה כאן.

לענ"ד, אף שיש מי שיתווכח על כך, אם אדם מקל כקולי בית הלל וכקולי בית שמאי בתום לב, פשוט כי הוא כל פעם שואל את הרב שהכי זמין לו ויש סתירות, אז זה בגבול הלגיטימי. למרות שאם היה עושה את זה במזיד אז הגמרא מכנה אדם כזה רשע.

האם בגלל שזה בגבול הלגיטימי זה אומר שזה מותר וראוי לכתחילה? להבנתי הדלה התשובה שלילית. זה טוב בדיעבד ומחוסר ידיעה, אבל לכתחילה ראוי לא להתנהל כך. לכן בפועל, אם אדם סומך במוצרים מחיפה על הקולות של הרב של חיפה, ובמוצרים מטבריה על הקולות של הרב של טבריה, אז יש כאן בעייתיות.

ובאופן כללי, זה שאדם סומך על קולות של רב אקראי שאין לו שום קשר יכולה להיות בזה בעייתיות במימד ההלכתי. יש מחלוקות כמה זה תקין.

כמו כן, יש קולות שהן לא מעיקר הדין, אבל אפשר לסמוך עליהן. כבר בגמרא מצינו - כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק. האם זה אומר שהלכה כרבי שמעון? לא. האם זה אומר שאפשר לסמוך עליו ולהקל בשעת צורך? כן. לכן למורה ההוראה ישנה האפשרות והסמכות להחליט שהוא מקל, אבל זה עדין לא אומר שזה לכתחילה, ויתכן בהחלט שראוי שאדם שאכפת לו יקפיד ולא יקל בזה.

(ואגב, גם רבנים אומרים לפעמים בעצמם דברים כגון זה - שעדיף לא לעשות, אבל מי שעושה יש לו על מה שיסמוך)

לכן לענ"ד יש יתרון משמעותי לבד"צים שמשתדלים למעט את התחומים האפורים - אלה שבהם ההלכה אינה ברורה דיה וכדי להתיר צריך "לסמוך על".

ואחרי כל הדבריםחדשכאן
התייחסתי לנק' מאוד מסויימת בדברים שלך.
לכתחילה או בדיעבד, קולא או חומרא. זה לא משנה.
אי אפשר להגיד על זה שזה לא כשר.
התייחסתי לזה בלבד.

(וכן, לא אומר שכל מה שמותר לאכול, כשר. חולה מסוכן וכו'. אני אומר שאם ההיתר הוא בהלכה ולא חיצוני, א"א להגיד שזה לא כשר.)
לא כתבתי אפילו פעם אחת שזה לא כשראני77

נכון שכתבתי שזה ספק, או שיש חשש, וכדו'. אבל לא כתבתי שזה לא כשר. הטענה שנמצאת לאורך כל הדברים שלי היא שיש תחומים אפורים, שההלכה עשויה להתיר, אבל זה לא אומר שראוי לסמוך על ההיתר.

..חדשכאן
"לא הייתי אומר בביטחון שזה כשר"
"במקרה הפחות טוב מדובר בחשש משמעותי שזה לא כשר"

זה כן כשר.

יתכן וכוונתך לא היתה כמו שמשתמע במשפטים אלו. וא"כ לא הבנתי אותך נכון.
הציטוטים תואמים למה שהסברתי.אני77

אני לא אומר שזה לא כשר. אני כן אומר שיש דברים בתחום האפור, משמעות התחום האפור היא שיש ערפול שגורם שאי אפשר לומר בבירור ובוודאות- המוצר הזה כשר.

בתוך התחום האפור יש למורי ההוראה סמכות להקל ולהתיר דברים רבים, אבל הוראתם אינה מוציאה את המוצר מגדר התחום האפור, אלא נותנת למקבלי תורתם את הרשות להקל.

יש כאן קצת בעיה סמנטית, אני מתייחס ל"כשר" כמשהו אובייקטיבי יותר, ולא רק לפי השאלה האם מותר לי לאכול או לא. יש דברים שיש ספק אם הם כשרים, אבל מותר לאכול אותם.

אם היית מתעקש לקרוא כשר לדברים שההלכה מתירה לכתחילה בלי שום פקפוק, כמו למשל חתיכה של נבילה שנתערבה בחתיכות של שחוטה, אז לא הייתי עושה מזה ענין, כי מה שחשוב לי זה לא הסמנטיקה.

אבל כשמדובר בדברים שבמסגרת ההלכה עצמה לא ברור שהם מותרים, אז זה כן מפריע לי שאתה מציג את זה ככשר באופן חד-משמעי. חלילה לי מלומר על דבר שיש רבנים המתירים אותו שהוא לא כשר, אבל זה עדין לא אומר שהוא כן כשר. מדובר בדבר שהוא ספק כשר או נתון במחלוקת אם הוא כשר, וחלק מהרבנים (לפעמים רובם, לפעמים מיעוטם) מתירים אותו (לפעמים לכתחילה, לפעמים בשעת הדחק). ובאופן הזה אני חושב שגם צריך להציג את הדברים, עם המורכבות שבהם. לא כדברים פשוטים, כי הם לא. 

אני לא אמשיך להיכנס איתך לדיוןחדשכאן
אבל נדמה לי שיש סתירה בדבריך.
ואני חושב שאני עדיין לא מסכים איתך בגדר שאתה כותב על מה נקרא כשר.
מאיפה החשש?ארץ השוקולד
מה החשש ההלכתי?

לא שמועות, תן דוגמא הלכתית אחת לקולא מסוימת שיש ברבנות ולמה ראוי להחמיר בה ואיזה בד"צ מקפיד על זה. (רצוי הפניה לנהלי כשרות של הבד"צ שעליו אתה מדבר)
הפער הוא פחות (אפילו נראלי שכמעט לא) עניין הלכתיחדשכאן
ויותר התייחסות למציאות הלכתית

(דוג' (וזה רק לשם הדוג' לא בשביל להגיד מי מתנהל ככה ומי לא): כל כמה עופות לבדוק סכין, האם כמות כזו של חרקים נחשבת מיעוט שבמיעוט וכו')
מצה עשירהאני77

זה סתם דוג' שקפצה לי בגלל פסח. אבל זה דוג' מעולה למוצר מאד בעייתי מבחינת כשרות.

והנקודה היא דוקא זה שאני לא יודע לשפוך לך דוגמאות. דוקא העובדה שאין לי הרבה ידע בתחום, אבל אני כן יודע שהמגמה הכללית היא כזו שהרבנות מקלים יותר, ואני אפילו לא יודע במה (כלומר - אני אפילו לא יודע על איזה קולות אני סומך כשאני אוכל רבנות), ולאור העובדה שבכשרות יש מאות מחלוקות, אני אעדיף ללכת על משהו מהודר יותר, ולא רק בתור בונוס נחמד.

אני אוסיף כאן גם את הדוג' של היתר מכירה, וזה לא עקרוני כרגע האם אתה חושב שהקולא הזו היא הכי לגיטימית ונצרכת וחשובה בעולם- היא עדין קולא משמעותית (ורואים בפירוש שאפילו הרב קוק התייחס אליה כך). אני מביא את זה רק כדוג', כהמחשה למגמה הכללית, כמה נמנעים מהתחומים האפורים, ולא אכפת לי למה.

אפשר להוסיף גם את הדוג' של חלב נכרי.

אני לא אומר שלבד"צים אין אף קולא, אבל ממה ששמעתי יש בהחלט פחות. (בין בתחום הבשרים, בין בתחומים אחרים.) דבר שלהבנתי נובע בין השאר מכך שהרבנות משרתת את הציבור הכללי (מתוקף היותה גוף מדיני), והבד"צים משרתים את הצרכנים הדוסים שאכפת להם מכשרות ברמה גבוהה...

ואגב, גילוי נאות - מלבד דברים מעטים מאד, כשאני מתארח אצל מישהו דתי אני מסתפק בכשרות שלו ואפילו לא שואל. הדברים העיקריים שבהם יוצא לי כן להימנע - ירקות עלים שהחשש לחרקים גבוה (ולצערנו לא כולם יודעים איך צריך לנקות), וחלב נכרי, ולגבי בשר אני משתדל להקפיד על רבנות מהדרין/בד"ץ, אבל זה תלוי גם בחברה/משחטה, יש כאלה שממה שהבנתי טובות יותר ויש כאלה שפחות. (לגבי שמיטה- אני לא קונה היתר מכירה, אבל לא נמנע מלאכול גם אם אני יודע שזה היתר מכירה). אני ממש לא מחרים את הרבנות ולא מנסה לעודד תופעה כזו.

הרבנות כותבת על מצה עשירה שהיא רקארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ד' בניסן תשפ"ג 10:23
לאוכלי מצה עשירה.
(ואגב, מגיגול לא נראה שזה מהדרין.)

היתר מכירה זה אכן קולא, אבל גם יבול נוכרי מסתמך על קולות, ההבדל כאן זה לא קולות לעומת חומרות, אלא אלו קולות.
האם מעדיפים ללכת עם הבית יוסף, הרב קוק והרב עובדיה ולאכול היתר מכירה, או עם המבי"ט והחזון איש שאסרו היתר מכירה. (החזון איש בתמורה הקל בעניינים רבים אחרים בשמיטה, כגון בספיחין.)

ביחס לחלב נוכרי,
א. הרבנות לא נותנת הכשר לחלב אלא רק לאבקת חלב.
ב. אבקת חלב לא מקבל הכשר במהדרין.

ביקשנו להשוות בין רבנות מהדרין לבד"צ, דיברת על הכשר רבנות רגיל בלי מהדרין. ברור שהכשר רגיל מקל יותר מאשר מהדרין.
ולכן הדוגמאות לא רלוונטיות או כי לא מדובר על מהדרין או שלא מדובר בקולא לעומת חומרא, אלא בחירת קולא אחרת.

לגבי חוסר הידיעה, זה בדיוק העניין, יש תפיסה שהיא פשוט מגיעה עם אינטרס מסוים ומקבלים אותה כאמת בלי ראיה.
איפה המסמך שמתאר את נהלי הכשרות של הבד"צ?

לגבי הגילוי נאות, שכוייח.
האמת שאני פחות מכיר את המושג של רבנות מהדריןאני77

מה שאני יודע זה שיש רבנות ויש בד"ץ.

(רק בבשר ידעתי תמיד שיש רבנות מהדרין)

אין הכי נמי שיכול להיות שרבנות מהדרין דומה לבד"ץ. ועדין אני לא יודע לגבי הפרטים, כי ממה שאני יודע (בעיקר ממה שאני סומך על חברים שכן מבינים בתחום הזה יותר) יש גם הבדלים בין הבד"צים, ויש בד"צים שאני מעדיף, אז לא יודע לגבי רבנות מהדרין.

(ואה"נ שיתכן שזה כבר באמת נכנס לתחום ההידורים שאינם בסיסיים.)

והנקודה מבחינתי בדוג' זה לא רק הדוג' הזו או אחרת, אלא עצם העיקרון. הרבנות נוטה להקל בתחומים שהכשרות בהם לא ברורה יותר בקלות ממה שהבד"צים עושים.

כלומר, דיברת על תחום כשאין לך מושגארץ השוקולד
לגביו.

מי שרוצה להחמיר, מוזמן ללכת על מהדרין.
אבל לטעון שבד"צ עדיף על מהדרין דורש איזשהו ביסוס, דבר שאין.
רוב הדיון, עד כמה שאני ראיתי,אני77

היה על רבנות, לא על רבנות מהדרין. וגם אנכי לא התייחסתי לרבנות מהדרין אלא לרבנות רגיל. עיקר השאלה היה למה בכלל צריך משהו מעבר לחותמת שכתוב עליה כשר ואחראי עליה רב אורתודוכסי כלשהו.

מבחינתי "רבנות מהדרין", זה עוד סוג של בד"ץ, סוג שאני לא מכיר ולא יודע מה הרמה שלו. (שזה באמת תחום שאני מבין בו מעט מאד באופן אישי, ויותר סומך על אחרים שאני מכיר שמבינים בזה, וגם על כושרות וכדו')

ועוד משהו שהתלבטתי ממש עם להעיר עליו. אני אישית, אין לי בעיה עם אף אחד, חלילה לי מלזלזל ברבנות, ומצד שני אין לי גם אידאולוגיה בעד הרבנות או נגד הבד"צים. אני מחפש שירות טוב שמתאים לשאיפות שלי ואורח חיי, זה הכל. בהתחלה חשבתי שכל הדיון כאן הוא טכני, אבל אחרי הרבה תגובות, אני מרגיש שיש לך משהו נגד הבד"צים, או לחילופין (או בנוסף) אידאולוגיה של תמיכה ברבנות. אני לא נכנס כרגע לדיון על זה, אבל זה שיקול שהוא מבחינתי במישור אחר לגמרי, ואני נגד לערבב דיונים אחד בשני. אם אתה רוצה לומר משהו כמו- לבד"צים יש יתרון מסוים, אבל הוא לא שווה את החיסרון האידאולוגי (או את ההשלכות הטכניות שלו), אז זה דיון אחר לגמרי.

רבנות כולל שני דבריםארץ השוקולדאחרונה
מהדרין ולא מהדרין, אם אנשים היו אומרים שהביקורת שלהם היא לכשרות רגילה ולא למהדרין אז סבבה.

נכון, מכיוון שהדיון ניסה לטעון שיש רבנים שההכשר שלהם פחות טוב מסיבות לא רלוונטיות אז הגבתי בחריפות.
מבחינתי זה בסדר לאכול רבנות או בד"צ, אבל לומר על רבנים מסוימים שההכשר שלהם לא טוב בלי שום ביסוס הלכתי או מציאותי זה פשוט הוצאת שם רע.
יש רבנות רגילה שזה כשרארץ השוקולד
ויש רבנות מהדרין שבגדול מחמירים במחלוקות ובנוסף המשגיח נמצא יותר.

לגבי הבד"צים, אשמח שמישהו יציג פה את הנהלים שלהם.
איזה דוגמא הלכתית יש לך למקום בו הבד"ציםארץ השוקולד
עדיפים על פני הרבנות?

אתה טוען שהם מקילים יותר, תרצה לתת דוגמא לקולא של רבנות כלשהי שהיא לא עיקר הדין?

ואגב, הגמרא שאומרת שההולך לפי קולי שניהם הוא רשע זה כאשר מגובר על אותה סוגיה ואז יש כשל לוגי בלקיחת שתי הקולות.
רבנות מהדרין כמובןחדשכאן
זאת שאלה ללא תשובה - כי אין הלכה אחת…פ.א.
אם היתה הלכה אחת - היה מספיק גוף כשרות אחד ויחיד.

הרי מי שלא מקבל את כשרות הרבנות הראשית או הרבנויות העירוניות והאזוריות, אלא רק בד״ץ, הוא בהשקפה הלכתית שמא שלא בד״ץ, לא אוכלים בגלל בעיית כשרות….

מה שמכניסים לפה - כמו רמזור להולכי רגל:
מותר או אסור.
השאלה היא אחרת:ארץ השוקולד
טוענים פה שבד"צ מהודר יותר כי הם לא מקלים לעומת הרבנות.
אני מחפש דוגמא לדבר כזה עם מקור לכך שאלה הנהלים בבד"צ באותו מקרה לא להקל באותו עניין.
מבין. אבל להכליל את כל הרבנות כאולי כשר זה לא מתקבנע"ג האגדי
יש באמת רבנויות שיש בהן בעיות וההוראה הכללית היא לברר תמיד עם המשגיח.
אבל הרבנות היא כשרה. בדיחה לומר כל הרבנות אולי כשר
אם לא יכלילו, איך יהיה כסף לבד"צים???ארץ השוקולד
אישית, הייתי מעדיף שהבד"צים יפרסמו באופן שקוף במה הם עדיפים ולמה, ויהיו גופי כשרות שונים ברמות משתנות ותפקיד הרבנות תהיה לפקח עליהם ולוודא שהם עומדים בנהלים הבסיסיים וגם במה שהם מציגים.

אבל בינתיים הנוהל הוא ללכלך על אחרים כדי שיעדיפו אותם וממילא הם ירוויחו.
(לאנשים פה אין בעיה ללכלך על הרבנות, אבל מניח שיבקרו אותי על ההערה הזהה לכיוון הבד"צים)
מודה שאני לא מכיר ביקורת דומה על הבדציםנע"ג האגדי
על חלקם אני מכירארץ השוקולד
וחוץ מזה, שמעתי כמה וכמה פעמים שבד"צים מסוימים לא יתנו הכשר למקום עם שתיה עם הכשר של בד"צ אחר (ולכן לא סביר לראות במסעדה עם הכשר בד"צ גם קולה וגם פפסי וזה או או), אז כנראה שהם לא סומכים אחד על השני או שיש שיקולים לא הלכתיים.

לרבנות אין אינטרס להשמיץ כי המשגיח מקבל משכורת מכספי המיסים בכל מקרה, בד"צים צריכים את השם כדי שיהיה להם זכות קיום ומשכורת. (האם זה יוביל לעבודה טובה יותר או להשמצות? מניח שלפעמים כם ולפעמים כך.)
העניין עם הקולה והפפסי זה החברות עצמןחושבת בקופסא
במסעדות יהיו אך ורק או מוצרי קוקה קולה, או מוצרי פריגת, או פפסי או חברת משקאות אחרת, כי החברות דורשות בלעדיות מהמסעדה.
יכול להיות שגם הבד"צים דורשים את זה.
במסעדות בלי בד"צ הרבה פעמים יש גם וגםארץ השוקולד
ממה שזכור לי.
היי הייekselion
אל תלכי רחוק..

רבנות זה עדיין טעים

ואת יודעת מה עוד??
אבקת חלב נוכרי🤫
זה עוד יגיע. נשכנע אותך מספיק😏מבולבלת מאדדדד
ידוע שחלק מהבד"צים נותנים הכשר רק אם מורידיםארץ השוקולד
את הטעים
(הנ"ל לא נכתב ברצינות)
ב. המשכורת של הבדצים מגיעה מהמסעדות, אז מה הם צריכארץ השוקולד
א. דוגמאות להקלות מסוימות?
ולמה נכון להחמיר בהם?
דיון הלכתי בבקשה.
וכפי שהערתי, יש גוף בידוק ואכיפה ברבנותארץ השוקולד
אתה מכיר באיזה בד"צ יש גוף שתפקידו לפקח על המשגיח ולוודא שהוא עשה את עבודתו נאמנה?
מחילה, הבסיס הוא שכל בית ישראל יאכלו כשרהסטורי
החמרה בדברים שהם מעבר לעיקר הדין - מייקרת את הכשרות. הבסיס הוא שכלל ישראל, כלל המוצרים בסופר, רוב גדול של המסעדות ובתי העסק, גופי הביטחון, שירות המדינה, בתי החולים וכד - יהיו כשרים. בשביל כל זה, צריך לעמוד על עיקר הדין.

גם לרבנות יש מערכת מהדרין, שהיא מחמירה יותר. מי שיכול להחמיר, תבוא עליו הברכה. אבל אם יציבו את החומרא כסטנדרט, לא תהיה כשרות.
אם מישהו הבין מדברייאני77

שאני מערער על כשרות הרבנות או ח"ו מזלזל בה, אז אני מודיע שלא לכך התכוונתי, וראו זאת כאילו חזרתי בי.

איפהמבולבלת מאדדדד
האדמו"ר @חסדי הים שיוסיף עוד מקורות להסביר למה רבנות זה לא טוב?
או שהאדמו"ר בעצמו אוכל רבנות????
את קצת מבולבלתחדשכאן
אני חושב שהשרשור הזה גולש מהטעם הטוב וחבלחדשכאן
ח"ו שיהיה כאן זלזול ברבנים
חכמים, הזהרו בדבריכם
יש כאן תגובות שמהן משמע שאסור לאכול רבנותצע
וזה ממש לא מוצא חן בעייני..
צדק איתך!שנהנשואה
שזה לא באמת כשרJewice
שמעתי מרבנים שהOU יותר טוב מרוב הרבנויות כאן בארץ
אז הם אומרים שטויות, אתן שתי דוגמאות לקולות של הOUארץ השוקולד
שבהם הרבנות מחמירים:
1. חדש בחוץ לארץ, דבר שלדעת רבים מהראשונים איסור דאורייתא, הOU מתירים על סמך האור זרוע והט"ז שהלך בעקבותיו (קיבל מפאת הצורך למרות שזה כעת יחיד לדבריו של הט"ז) אבל הרבנות מחמירים בכך.
אגב, זו בעיה גדולה בצפון אמריקה בחורף בחלק ממוצרי הדגן.

2. חלב נוכרי,
הOU מתיר חלב נוכרי על סמך הרב פיינשטיין, החזון איש והרב יוסף משאש.
הרבנות לעומתה מחמירה שגם בכשרות רגילה הם מתירים רק אבקת חלב שאת זה הרב פרנק והרב ליאור התירו גם.

ומעבר להחמרות הללו, לOU יש פחות משגיחים ביחס לכמות החברות וכמות המדינות, ויש להם פחות יכולת אכיפה עצמאית מול המשגיחים שלהם.
אבל קל לומר שטויות (לפעמים יש לגופים הללו תועלת כספית שלא יקבלו את האחרים)
ה OU לא נותן כשרות למקומותחדשכאן
רק למוצרים

ככה שזה פחות עניין של משגיחים צמודים.
על כמה חברות יש משגיח אחד בOU לדעתך?ארץ השוקולד
הרבה יותר מאשר הרבנות.

בכל מקרה, בגדול הרבנות עדיפה על הOU, אני יודע שפעם הרבנות הקלה ביחס לג'לטין בשונה מהOU החמיר שם (לא זוכר את הפוסקים בכל צד) אבל מזה יותר מעשור הרבנות מחמירה ומתירה רק ג'לטין דגים גם.
במפעלים פחות צריך משגיח קבוע.חדשכאן
זה הרבה עניין פרוצדורלי.
נכון שפחות צריךארץ השוקולד
והלכתית גם במפעלים וגם במסעדות מספיק שהרב *יכול* לבוא בכל שעה.

אבל בעיקרון, הOU משגיח פחות מהרבנות במוצרים, והכשרות יותר מקלה מהרבנות ולכן לטעון שהם עדיפים על הרבנות זה פשוט שטויות.
למיטב ידיעתי זה לא נכוןחדשכאן
אבל יתכן ואני טועה 🤷‍♂️

יכול להיות הבדל אולי מבחינת רמת הכשרות שכל גוף דורש מהמפעל. אך לעצם ההשגחה, לפי מיטב ידיעתי ההבדל לא משמעותי (אם יש).
אני אשמח שתמצא משהו אחד בו ההבדלארץ השוקולד
נוטה להחמרה של הOU.

מבחינת הרמה או מבחינת עצם ההשגחה, כי אני הבאתי הקלה בדאורייתא של הOU וגם בדרבנן.
תקרא שוב מה כתבתיחדשכאן
סליחה על חוסר ההבנה, על מה הערת שלא נכון?ארץ השוקולד
על כמות המשגיחים או על מה שנצרך הלכתית?
התייחסתי כלפי הפסקה האחרונה של דבריךחדשכאן
ולא הצדקתי את התגובה לה הגבת
אוקיי, סליחה על חוסר ההבנהארץ השוקולד
צריך לבדוק עם מספרים כדי לדעת בוודאות.
מספרים ביחס לגודל של הOUארץ השוקולד
Kosher Certification By The Orthodox Union - OU Kosher

ממוצע של כמעט 8.5 משגיחים למדינה שבה מייצרים דברים.
(ותכל'ס, 60 מהם באזור ניו יורק)
מספרים של משגיחים ברבנותארץ השוקולד
"הביקורת על הרבנות לא מבוססת על עובדות" - מקור ראשון

4,500 משגיחים, לא כולל מפקחים על המשגיחים.
יוצא שיש יותר מפי 5 משגיחים ברבנות מכל המשגיחים בOU, אז ברור שההשגחה ברבנות צמודה יותר?
(הOU הוא גוף כשרות עצום)
ומספר חברות ייצור בארץארץ השוקולד
הכשרות בענף ייצור המזון - כפילות מיותרת ל-88% מהמוצרים

בערך אותו כמות מתחמי הייצור שעליהם מדברים הOU, רק כנראה שהמפעלים כאן קטנים יותר ויש יותר משגיחים לרבנות כמו שהראיתי.

אבל אזכיר שוב, כל ההבדלים שהבאתי בהם הרבנות עדיפה הם דברים שלא ברור שצריך הלכתית או חומרות או דברים שאמנם עיקר הדין אבל יש על מי לסמוך. ולכן ברור שגם הOU כשר, אבל אם מחפשים להדר בכשרות, הרבנות עדיפה על הOU.
אבל אופי ההשגחה שונהחדשכאן
לא מצליח להבין את ההשוואה שאתה עושה
אופי ההשגחה על מוצרים שונהארץ השוקולד
בין מפעלים בארץ למפעלים בחו"ל כך שהOU מקפיד יותר?
מאיזה בחינה?
אם יש פחות כח אדם, ברור שהמשגיח פחות מעורב.
ארץחדשכאן
בשום מקום לא כתבתי ש OU יותר.
תקרא שוב מה שכתבתי.

כתבתי שכמות המשגיחים של ה OU לא מלמד על השגחה פחות טובה כי אופי ההשגחה שונה כאשר מדובר במוצרים בלבד.

(ממש בשנים האחרונות התחילו ממש הקמת מקומות לתת גם השגיות על עסקים. אבל זה ממש ממש זניח. וכמובן, אם אני זוכר נכון.)
תגובהJewice
1) אני לא זוכר מתי ואיפה וממי, אבל ראיתי דעה שחדש בחו״ל זה מותר

2) הOU מכשירים אך ורק אבקת חלב נוכרי. מי שכן מכשיר חלב ניגר זה ה- כK ככל שידוע לי
הב"ח מתיר חדש בחו"ל על פי רבותיו.חסדי הים
אבל זו שיטה קשה מאוד.
תשובות:ארץ השוקולד
1. ברור שיש שהתירו, הם יראי שמיים ולכן ברור שהם לא מתירים דבר בלי ביסוס, אבל לפי הט"ז רוב מוחלט של הראשונים אסרו מדאורייתא.
ככלל שאין הרבה עניינים בכשרות שהם דאורייתא, הרוב ענייני דרבנן.
וכאן יש דוגמא לקולא של הOU בדאורייתא לעומת הרבנות שמחמירה.

2. אז מה שידוע לך לא נכון, אצרף לך קישור להסבר של הOU עצמם למה הם ככלל נותנים הכשר לחלב סתם (גם ניגר)
OU-D and OU-D Cholov Yisroel Kosher Questions? OU Kosher Certification FAQs
הרבנות מכשירה רק אבקת חלב בכשרות רגילה ובמהדרין גם זה לא.
וכן, יש לOU סימון למהדרין מהבחינה הזו שהוא שקול לרבנות מהדרין בהיבט הזה.
הם לא אומרים שום דבר על אבקהJewice
נכון, כי הם מתירים כבר חלב ניגרארץ השוקולד
דבר שהרבנות לא מתירים.
אתה טענת שהם מתירים רק אבקה, כפי שהערת, הם לא אומרים דבר ביחס לאבקה, ככה שהם לא מתירים רק אבקה.

(הם נתלים באילנות גבוהים והכל בסדר, אבל הם מקלים יותר מהרבנות בעניין)
"זה פאליטיק, לא הלכה" (הרב הנקין זצ"ל על עניין דומארץ השוקולד
תשאל את אותם אנשים אם יש להם מושג מה הגדרים של הכשרות שהם מעדיפים, אם לא, כנראה שזה לא קשור.
לדוגמא על כשרות של K (משולש) מצאו כמה וכמה פעמיםפצלש100

את המכשירים משקרים.. בחו"ל ידוע (גם הילדים יודעים) שלא אוכלים את הכשרות הזאת

וגם שם, לא ברור אם זה טענות אמיתיות או טענות שנועדארץ השוקולד
לטובת השגת כח נוסף למתחרים או פוליטיקה פנימית.

Rabbi Aryeh Ralbag & Triangle K Respond To 'Outrageously False & Defamatory Allegations' - The Yeshiva World

אמנם רב משם (אבל נראה רב מכובד) ובכל מקרה יש לו טענות עם תוכן.
שהם לוקחים פרוטקשן והם חפיפניקים רצח? (הכללה, אנישפרינצא בוזגלו
שאלתי פעם את הרב לגביי השגחת צוהר, אז הוא אמר שהוא לא מבין בפוליטיקה, אבל כנראה יותר גרוע ממה שהוא ראה ברבנות כבר לא יכול להיות...

(במקביל הוא המליץ לי לא לאכול ירקות שקשה לבדוק כי סביר שהם מחפפים וגם הנחה אותי אלו שאלות לשאול בכדי להבין עד כמה אין השגחה בפועל במקום)
הקפיצו את השרשור, אז אולי אגיב..?עברי אנכי
בהתחלה לא הגבתי כי חשבתי שאני נכנס באיחור
לענ"ד לפני הדיון יש לשים לב ל2 נקודות חשובות. אמינות הכשרות, ורמת הכשרות.
לצורך הדוגמא, כשרות הou למיטב ידיעתי מאוד אמינה. באמת. מאוד. אבל הם מתירים חדש, בשר חלב נכרי (לא אבקה) כידוע. אלה דברים שגם הרבנות בישראל לא מתירה. יש למשל בשר חלק שבדרישה הבסיסית ברבנות היא לא חובה, אך יש פוסקים שמתייחסים לזה כאל חובה ממש.
נקסט, כמו שאני77 כתב, מטעמים מובנים לרבנות יש אחריות כללית בשונה מבדצים וזה מחייב להוריד איכות. האיכות הזאת לא מתבטאת באמינות שלהם והאם הם מחפשים, אלא ברמת הכשרות. למשל לא חלק, אבקת חלב נכרי.. קיצור.. מובן.
עוד נקודה שכדאי לשים לב אליה, מכיון שהרבני. היא גוף ממשלתי, יש זכות למישהו לתבוע אותם אם לא רוצים לתת לו כשרות מסיבות לא ברורות. לפעמים בצדק ולפעמים לא, ולא תמיד התביעה תכריע נגד הרבנות. אבל.. למשל בדצ העדה החרדית יש להם כלל - אם פעם אחת מעלת באמון שלנו, אנחנו לא חוזרים אליך. ככה. זה אמצעי הרתעה גדול מאוד, שישפר מאוד את הכשרות, שהרבנות לא יכולה (ולענד גם לא רוצה, בגלל האחריות שלה..) להשתמש בו.
עוד נקודה קצת פחות קשורה, יש קורנפלקס של אלופים, בחלקם היה תמונה של עומרי כספי.. זוכרים? עליהם אין בדצ העדה החרדית. למה? הם גוף פרטי. למי יש דרישות, אתה רוצה אותי מוזמן, לא רוצה לא. הכל טוב. אז הייתה הוצאה עם תמונה ובלי תמונה, על זה יד אישור ועל זה אין. במסעדות עם הכשר שלהם אין תמונות. של נשים. כל זה הרבנות לא יכולה לעשות, שוב, לדעתי היא גם לא רוצה..
מלבד כמובן כל מיני דרישות שצריך לעמוד עליהם. בישלוי גוים. גם העדה החרדית, במוצהר, לא מקפידים על דעת השולחן ערוך בזה אלא מקילים כמו הרמא. נכון, הרב עובדיה התיר בדיעבד. לא משנה. ואני יודע שיש רבנויות של ערים כמו צפת אשדוד פת באר שבע, שאצלהם זה חובה גם בהכשר הכי בסיסי.
לעומת זאת, בגמרא כתוב שיחזקאל הנביא לא אכל אף בהמה שאחרי השחיטה התלבטו, הלכו לרב, ואמר שהיא כשרה למהדרין. עצם ההתלבטות... העדה החרדית מקפידים על זה. זה לא הלכה, אסור שהרבנות תקפיד על זה. אבל.. זו עובדה. (אגב, אני בתור ספרדי לא אוכל בשר בקר של העדה החרדית. למרות שהם אמינים מאוד. למה? הרב יצחק יוסף אמר שיש בשר שלדעתו הוא לא נקרא חלק ולדעתם כן. זה מחלוקת בהלכה ולא באמינות.. קיצור..)

לגבי אמינות הכשרות. צריך לדעת כמה דברים הלכתיים לפני. עד אחד נאמן באיסורים. המשגיח הוא עד אחד ואם היא יהודי כשר, מותר לאכול. נגמר. פשוט וקל. אפילו אם למפרע יתברר שהחתיכה הזאת הייתה חלב, ותצטרך ח"ו להביא קרבן. זה רק למפרע. היה מותר לך לאכול את זה לכתחילה כי יהודי כשר אמר לך שזה דבר שמותר באכילה.
סתם.לא באמת. לא כזה פשוט וקל.. בשביל להיות עד אחד.. צריך לדעת מה היה שם. משגיח צמוד שבמטבח כל היום הוא עד אחד נהדר, והוא נאמן להגיד לך "זה כשר, עם אבקת חלב נכרי" "זה כשר למהדרין". הוא יודע את המציאות, אתה שומע אותו, ומדינא דגמרא הוא נאמן. אבל מי אמר שהמשגיח נאמן..? אולי הוא חפיפניק? אולי הוא לא חפיפניק אבל הוא לא יודע הלכה.. הוא חושב שירקות עלים גוש קטיף לא צריך לשטוף בכלל.. או דוגמאות יותר מסובכות..
ופה מתחיל הדיון באמת.
(אשתדל לא לנקוט אף שם לרעה, רק לטובה. השמות שאני נוקט לטובה הם גם נמצאים ברשימת המומלצים של כושרות)
יש משגיחים שמחפפים. עובדה. תתמודדו. משגיח שמחפף, לא משנה תחת איזו כותרת זה בעיה. בין אם זה במפעל ובין אם זה במסעדה. עובדתית, כיון שהרבנות היא מסורבלת (ולכן כהנא רצה להרוס אותה. אבל בזה הוא צדק) יותר קשה לקלוט דברים שכאלה מאשר בגוף פרטי. לכל גוף יש את השם שלו, ולא בכדי!!. מה אתם חושבים? שכל העולם מטומטם? לא אומרים שהאחרים לא כשרים, ומי שכן אומר אז הוא בעייתי, אבל.. זה לא בכדי. הרב מיכה הלוי, ברבנות פת עשה מהפך והאמינות שלהם עלתה פלאים. אז נכון, יש רבנות פת בשר לא חלק, אבל האמינות נהדרת. הוא הדין לעניין העדה החרדית ומחפוד ועוד רבים.
עוד עניין, האם המשגיח צמוד או לא? העדה החרדית מחייבים משגיח תמיד במסעדה. זה כבר אומר שהוא עד אחד נאמן באיסורים הרבה יותר טוב.. הוא הרבה יותר יודע..
הדרישות של בדצים טובים, וגם רבנות טובה מהמשגיח שונים לגמרי מרבנות אחרת. זה משפיע המון. ולכן הסבירות שהמשגיח שם מחפף קטנה בהרבה. זאת עובדה. מי עושה יותר ביקורות?

לאלה שרוצים להרחיב, ממליץ לשמוע על כושרות. יש להם רשימת מומלצים. יש להם דרישות. הם ארגון פרטי והם נטולים אינטרסים.. נכון, הם מחמירים קצת. נכון. אבל כדאי לקרוא אותם. מי נכנס למומלצים ומי לא. למה. כמה. כי לא נכון לומר שכל מוצר רבנות הוא בעייתי. ח"ו. השאלה היא האם אתה רוצה לאכול אותו..?
ממליץ עליהם בחום.

לא אחסוך בביקורת על הבדצים שלעניות דעתי אשמים במצב די עגום ברבנות מבחינת כשרות. מתן כהנא רצה להרוס אותה. ובצדק. יש למה. צריך להפוך שם עולמות. כולם יודעים את זה, רבנים יודעים את זה, מתו כהנא ידע את זה. זו עובדה. אז מה אם כתוב כשר אם יש כאלה שיכולים לדעת בוודאות שזה לא.?
אם הכל היה תחת הרבנות, והכל היה ממוסד וחזק, כי חרדים יודעים לעבוד הקטעים האלה.. אם זה היה קורה מעיקרא, וואו. אני חושב שהמציאות הייתה טובה יותר.
שכוייח שהגבת, פרסת את היריעה בצורה טובהארץ השוקולד
אעיר שתי נקודות שלא שמת עליהם דגש:
1. לגבי אינטרס, לבד"צ יש אינטרס לתת כשרות כי משם הכסף שלו, לרבנות אין אינטרס כלכלי לתת כשרות כי משכורת המשגיח תגיע מכספי המיסים בכל מקרה.
2. ההקפדות שהבאת על התמונות למשל ממש לא קשורות לכשרות האוכל, כלומר, הם משתמשים בהשגחה ככלי חינוכי וכדאי לחשוב אם אנחנו רוצים להיות חלק מזה.
א. מסכיםעברי אנכי
ב. כן. אבל בקטע הזה זה טוב שהם פרטיים ולא רבנות. לענ"ד לרבנות אסור לעשות את זה.. וב"ה שגם החוק אוסר עליהם חח
אגב, הם מחנכים אותנו גם בלי קשר. אני כשלעצמי בתור תומך היתר מכירה, אולי אפילו קצת נלהב.. עדה החרדית פוסלים על זה.. מבחינתי זה הרבה יותר טוב מפירות מערבים, או למשל.. הם מיקלים בזה בגבולות הארץ, ואני מעדיף לא לסחור בפירות שכאלה ולסמוך על היתר מכירה..
הם מחנכים אותנו לכשרות. גם אושר עד. וזה מבאס אותי אבל מה לעשות שהעדה החרדית הם נהדרים..
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויקאחרונה
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.אחרונה
נשמע די מבאס לאבד חחח
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויקאחרונה
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויקאחרונה
אז איך אתה גם יודע?
לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב