באתי לכתוב לך שאפשר לתת לו מהאוכל שלכם, וכל מיני טיפים כאלה,
ואז קראתי שזה ילד חמישי! ב"ה
יש לך הרבה יותר נסיון מאשר לי

אבל מנסה לעזור:
מזכירה מה שאת בטח יודעת מהקודמים, שכל ילד שונה בקצב ההתקדמות שלו, יש ילדים שאוכלים רק טחון גם בגיל שנה( או כאלה שרק יונקים בגיל שנה 🙄)ויש שזוללים הכל מגיל צעיר. כדאי פשוט לזרום עם הילד, ואני בשלב הזה הייתי נותנת כל מה שנראה לי שהגיוני, אורז רך כמובן שכן, ובודקת מה הולך אצלו טוב.
לגבי כמויות, זכור לי שאצל הגדול אחות טיפת חלב אמרה לי שכמות של כוס חד"פ מלאה אוכל טחון זו מנה מלאה. למשל לארוחת בוקר היא אמרה לי לטחון שתי פירות, להוסיף קצת דייסת דגנים וקצת שקדיה/טחינה.
אז חצי בננה, זו באמת לא מנה מלאה, וזה גם לא מאוד משביע ולא כולל חלבון.
בכל מקרה, כאמור בשלב שלך, הייתי מנסה בהדרגה להגדיל כמויות של מה שאוכל, ולחשוף לעוד מגוון. רק לזכור, שבגיל חצי שנה התזונה העיקרית היא עדיין הנקה או תמ"ל. אז אם את מנסה להחליף ארוחות, אני הייתי מנסה להחליף ארוחה אחת בלבד. אני חושבת שכדאי להמשיך להציע הנקה גם אחרי ארוחה כרגע, לאט לאט המוצקים יהיו עיקר המנה וההנקה רק קינוח, עד שבכלל לא. בהדרגה.
לא לשכוח שכשאוכלים יותר מוצקים צריך גם להציע מים.
לגבי הצורך להחזיק כל הזמן אוכל מתאים, הוא יכול לאכול ממה שאתם אוכלים, מעוך/בחתיכות קטנות.
כדאי לשאוף לכך שהארוחות במידת האפשר יכילו חלבון, פחמימה ושומן בריא. וירקות כשאפשר ומתאים. למשל ארוחת ערב של ביצה קשה מעוכה, עם גבינה, וחתיכות קטנות של רך של פרוסה עם קצת חמאה, זו ארוחת ערב מלאה ומאוזנת.
את יכולה להחזיק בבית באופן קבוע דייסת דגנים לתינוקות/קוואקר מהיר הכנה, גרגר ושקדיה/טחינה, ואז ב'מקרה חירום' יש ילך ארוחה זריזה ומלאה ברגע אחד.