צריך באמת בזמן רגוע עם פניות לשבת וללבן את הדברים הללו לעומק.
הם בהחלט חשובים מאוד.
כלומר נראה שאין ספק שבעלך באמת בסוג של בריחה.
יש אצלו בעצם ביטוי לקושי מאוד גדול אצלו - שההתמודדות שלו למולו היא בעיקר ע"י מנגנון ההגנה של הבריחה, לנתק עצמי מהאיום, לנתק עצמי מהסיטואציה שמאיימת עליי כרגע, אז אני בורח מהר מהר כדי לשרוד.
כלומר חשובה כאן גם הבנת השוני בינך לבין בעלך.
ידוע ש"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות..."
כל אדם הוא עולם ומלואו,
וכל אדם פועל על פי סך החוויות / מחשבות / תפיסות / רגשות / דפוסים שהכיר / הסביבה בה גדל / התורשה וכן הלאה...
ובגלל שיש שוני בין כולנו, במקרה הזה כמובן בינך לבין בעלך,
גם הדרכים שלנו להתמודד עם כל מיני סיטואציות בחיים היא שונה.
ובמצב של הרגשת "איום" כלשהו,
של מציאות בה יש אולי צורך לא ממומש שלנו,
או מצב שאנחנו מרגישים בו "בהתקפה או בסכנה",
אנחנו מגיבים באופן שונה, כל אחד באופן שמנגנון ההגנה שלו בנפש פועל.
יש בעיקר 3 סוגים של מנגנוני הגנה:
התקפה
בריחה
קיפאון
התקפה - במשמעות של להתקיף את ה"איום", את הסיטואציה, עד שתעלם,
כדוגמת בכי, צעקות, דיבור ללא הרף על כך, האשמה של השני, האשמה של עצמנו וכן הלאה...
בריחה - בשמשמעות של או בריחה ממש, או ניתוק של עצמי מהסיטואציה / ללכת לחדר לצאת לסיבוב בחוץ / להיות בפלאפון או במסכים או במשהו אחר שיסיח את הדעת, וכל דבר שיגרום לי להתנתק מהאיום כרגע...
קיפאון - לא לעשות כלום אלא להיות במצב של קיפאון... או להיות במצב מרצה. "אני לא רוצה לעשות את זה אבל אני עושה רק כדי שהאיום יוסר, אני מרצה".
וכל אחד מאיתנו מגיב באחד או יותר ממנגנוני ההגנה הללו כאשר הוא מרגיש בסכנה (וכאמור, סכנה לא צריכה להיות סכנה פיזית של סכנת חיים, אלא כל סכנה שהיא במשמעות של צורך שלנו שלא ממומש כרגע...)
יש תקופות בהם אדם יכול להגיב בצורה שונה, יש תקופות שמנגנון ההגנה משתנה, יש תקופות בהם זה כמה מנגנוני הגנה,
אבל בכללי זה נסוב סביב שלושת אלה...
וכאשר יש פער בינך לבין בעלך כפי שציינת,
את רוצה לדבר על זה, לפתור את זה, וכאן ועכשיו
ובעלך רק רוצה להתנתק מזה, לברוח מזה...
ואז *עצם השוני הנ"ל במנגנוני ההגנה* יכול לכשעצמו ליצור עוד יותר תסכול *אצל שניכם!!!*
אצלך - מה? לא מספיק אני מתוסכלת ומבואסת ממנו, הוא גם בורח לי באמצע השיחה?! כאילו, מה נסגר איתך בן אדם?!
ואצל בעלך - מה? כאילו לא מספיק אני מרגיש מאוים כרגע גם דוחקים בי ומכריחים אותי להתמודד עם הסיטואציה ולדבר ואני רק רוצה להירגע עם עצמי ואת השקט שלי כרגע?! אי אפשר לכבד את זה ולהבין את זה ולתת לי את זמן הרגיעה שלי?!
ואז כל אחד עוד יותר משתבלל בתוך עצמו
ואז הכעס כלפי השני גדל וגדל
ויכולים לעלות לנו כל מיני מחשבות מרחיקות לכת ורחוקות מבן/בת הזוג...
אז הדבר הראשון שנעשה
ננשום!
ונזכור ונבין - רגע,
אנחנו אנשים שונים.
*מותר* לבעלי להרגיש מה שהוא מרגיש.
*מותר* לי להרגיש מה שאני מרגישה.
בעלי, על סך איך שהוא בנוי - הדרך שלו כרגע להירגע היא *באמת* ע"י ניתוק מהסיטואציה.
*רק כאשר ירגע*, ורק כאשר ה"איום" מבחינתו יוסר - או אז ניתן יהיה לשוחח
ואני, על סך איך שאני בנויה - הדרך שלי כרגע היא *באמת* ע"י פתירה של הדבר כאן ועכשיו...
אבל אם כל אחד חושב כאן רגע *על השני* זה מאוד יכול לעזור.
כי במקום הכעס תגיע *ההבנה*
ההבנה שהוא שונה
ההבנה שזו באמת הדרך שלו להירגע
ההבנה שהוא לא עושה זאת בכוונה או נגדי או כדי להרגיז אותי - אלא כאמור זו באמת דרכו להתמודד עם זה...
אחרי ההבנה הכה משמעותית הזו, מגיע השלב הבא,
השלב של מה כן עושים כאשר שנינו קצת נרגעים ויוצאים מה"איום" שלנו
והוא שלב יצירת דרכים יעילות לתקשורת.
במקרה שתיארת - כמובן שצריך לטפל בקטנה ללא כל קשר לאיך ההורים מרגישים, היא צריכה טיפול והשגחה.
לכן חשוב מאוד לעשות כאן הפרדה ברורה:
מותר לך להרגיש רע, מותר לך שיהיה לך קשה, מותר לך גם לקחת ספייס,
אבל צריך לראות איך דואגים להשגחה ולביטחונה של הילדה החמודה שלנו.
שנינו.
כלומר מה אתה עושה כשזה קורה.
אתה יכול ללכת לחדר איתה?
אתה יכול לשמוע מוזיקה מרגיעה תוך כדי שאתה משגיח עליה?
אתה יכול שלא נדבר על זה עכשיו ותשתה כוס מים אבל תוך כדי תשגיח עליה?
מה עוד אתה יכול?
צריך שיהיו דרכי פעולה שיכללו את העובדה שהיא חייבת להיות מושגחת על ידי שניכם ולא רק ע"י מישהו אחד. גם אם השני כועס.
חשוב לעשות את כל הנ"ל *רק בזמן רגוע ופנוי של שניכם* (מניחה שערב פסח לא בדיוק עונה להגדרה הזו
)
ממש לראות איך מגיעים להבנות החשובות הללו
איך בעלך מרגיש שיש לו ניראות ומקום לקושי, שירגיש שאת רואה ומבינה אותו ואת המקום ממנו הוא מגיע,
ומצד שני גם הוא נותן לך ניראות לצרכים שלך
וכמובן מציאת פתרונות להשגחה על בתכם המתוקה ללא תלות בכעס זה או אחר, אלא מציאת פתרונות של השגחה וטיפול בה בצורה סדירה וקבועה, של שניכם.
דרך טובה לכך כאמור תהיה תרגול של תקשורות מקדמות שיביאו לפתיחת האוזניים והלב וב"ה הלאה למציאת מה שהכי נכון לכם 
אם תרצי תכתבי לי כאן או במסר ואוכל לשלוח לך חלק של סיכום שכתבתי על אותן תקשורות מקדמות ב"ה.
בינתיים שולחת חיבוק גדול
ב"ה שיהיה לכם פסח כשר ושמח, עם הבנה, שמחה ואור גדול 🙏❤🌹