...רחל יהודייה בדם
יא' ניסן- יום ההולדת של הרבי מליובאוויטש
אז כחב"דניקית אני רוצה לציין את היום ולכתוב כמה ציטוטים.

• "כאשר אנו פותחים עיניים ורואים מעבר לערפל, אל מה שמאחורי החזות החיצונית הגסה הבוטה והצורמת, אנו יכולים להבין שבני אדם אינם באמת כפי שהם נראים, הם שונים! מה שנראה בעיננו כעולם של כפירה אינו אלא עולם של אנשים הבוכים ומבקשים אמונה, מתחננים לאמונה. אך מאחר שהם מתביישים לקרוא לאמונה בשמה, הם מכנים אותה באלף שמות אחרים. הם אומרים זאת בדרכם שלהם"
• "מתי יודעים שפעולה מסוימת היא עניין של 'קנאות' – כאשר רואים שכתוצאה מזה נותן הקב"ה שכר: 'הנני נותן לו את בריתי שלום (במדבר כ"ה, י"ב), כלומר, כאשר עניין זה מביא לידי שלום בין בני־ישראל – אזי יודעים שפעולה זו היא בבחינת 'בקנאו את קנאתי'; מה־שאין־כן כאשר פעולה זו מביאה לידי היפך השלום, שנאת חינם – הרי זו הוכחה ש'קנאות' זו אינה מצד הקדושה, כי אם מצד ההיפך [הקדושה]!"
•"חושך לא מגרשים עם מקל, חושך מגרשים עם אור"
•"(אתה הולך לאו"ם -) יש שם אולם שבו יש שקר נצחי, חושך ואפילה. זכור, שכשאתה מדליק נר אחד של אמת באפילה הגדולה ביותר - החושך מגורש. הדלק נר של אמת!" ~ לנתניהו בעודו שגריר באו"ם
•אלו הפעולות הקטנות, שעושים על בסיס יומיומי, שהופכות שני אנשים מ'אני ואתה' ל'אנחנו'".

•"כל אדם יכול לעשות את סביבתו לירושלים עיר הקודש, על ידי ירושלים שבנפשו".
• "אני מאמין בפיזיקה, ובפיזיקה כוח אינו יכול ללכת לאיבוד, להיעלם. מה שהיה קיים פעם קיים לעולם. ובדיוק בשל כך אני מאמין בכוחו של עם ישראל בכלל ובפרט בכוחו של הנוער. כמו אנרגיה אטומית יכול לשמש לטוב." ~ כשדיבר על הנוער הישראלי בראיון לעיתון מעריב 18 בדצמבר 1964(תשכ"ה)

•כאשר סופרים יהלומים לא מתעייפים." ~ כתשובה לשאלה כיצד הוא לא מתעייף לעמוד שעות ארוכות בקבלת השוחרים לפתחו.

הרבי ידוע כאדם קדוש עם אהבת ישראל עצומה.
הלוואי שכולנו תמיד נזכור שכל יהודי הוא שליח
ושנדע לראות כל יהודי בעין טובה ולאהוב באמת כל יהודי כמו האהבת ישראל של הרבי.
רק להעיר שירושלים שבנפשו, זה לא כמו ירושלים ממש.חסדי הים
התרגום יונתן אומר שאפילו לא יכלו להקריב את הפסח במצרים, ולכן ה' נשא אותם על כנפי נשרים למקום המקדש והקריבו שמה, ואז הוא החזיר אותם למצרים.

אשרינו שאנחנו זוכים יום יום לשבת בירושלים: "מכאן אתה למד שכל המתפלל במקום הזה בירושלם כאלו התפלל לפני כסא הכבוד ששער השמים שם הוא ופתח פתוח לשמוע תפלה שנ' וזה שער השמים". (פדר"א לה ומשמע מהרמב"ן שזה על ירושלים, לא רק מקום המקדש.)
יש טעות שסבי השל"ה הקדוש נפטר היום, אבל הוא גם זכה לשבת בירושלים ממש.
"וזהב הארץ ההיא טוב, מלמד שאין תורה כתורת ארץ ישראל ואין חכמה כחכמת ארץ ישראל".
עיינו 'אורות התורה' יג שביאר בהרחבה את ההבדל בין תורת ארץ ישראל לחו"ל.

אנחנו לא במדריגה של ר' זירא שצם לשכוח את תורת חו"ל (בבא מציעא פה ע"א).
אנחנו לומדים גם מחכמת חו"ל, ומתורתו העמוקה של כ-ר' מנחם מנדל שניאורסון זצ"ל, אבל בוודאי שאנחנו יודעים להוקיר במיוחד את חכמי ארץ ישראל וחכמי ירושלים הנודעים לתהילה.
...רחל יהודייה בדם
לא עושים השוואות בין רבנים וזה מה שמשתמע ממה שכתבת.
לא מכבד...
יש סיבות למה הוא לא עלה לארץ ובכלל לא הייתי בכיוון של להיכנס לכיוון הזה
הייתי נטו בכיוון של להפיץ עין טובה על כל יהודי ויהודי..
וכן, לרבי הייתה אהבת ישראל מיוחדת.

אני אוהבת את ארץ ישראל. ואני מעריכה את מי שנלחם עליה. אין קשר.
וסתם חבל שהכנסת לכאן השוואות.

נדון אותך לכף זכות שלא התכוונת..

אני בעד דיונים ענייניים על כל נושא שהוא
אבל כאן ובעיתוי הזה זה נראה לי יצא פחות ראוי..
אני הקטן לא עושה השוואה. הגמרא בכתובות עה ע"אחסדי הים
עושה השוואה: "אמר אביי וחד מינייהו עדיף כתרי מינן אמר רבא וחד מינן כי סליק להתם עדיף כתרי מינייהו דהא רבי ירמיה דכי הוה הכא לא הוה ידע מאי קאמרי רבנן כי סליק להתם קרי לן בבלאי טפשאי."
זאת אומרת שחכם מארץ ישראל הוא גדול פי שניים מחכם בחוץ לארץ ומי שעולה לארץ ישראל, הוא כפול ארבע מחכמי חוץ לארץ, וחכמי ארץ ישראל קראו לחכמים בחו"ל טיפשים.
זה רק מקצת ומקצת מהמקומות.

אני לא קראתי לר' מנחם מנדל שניאורסון זצ"ל שמות כמו בגמרא, כי אני לא הולך למקומות האלו ואני חושב שזה לא ראוי, אמרתי שאני לא במדריגה של אמוראים, ואמרתי שצריך ללמוד מתורתו העמוקה, אבל כן אעמיד דברים במקומם.

אני קנאי לחכמי ארץ ישראל וחכמי ירושלים, ואעמוד על כבודם.
על אף שהם עצמם ענוותנים, ואוירא דארץ ישראל דווקא נותן להם ענווה שאין כדוגמתה, ולכן הם קרובים לאמת של התורה.
צריך שמישהו יעמוד על כבודם.
אין לנו היום את ריש לקיש או רבי זירא או רבי ירמיה שעמדו על כבודם של חכמי ארץ ישראל בתקיפות.

את יודעת בדיוק למה צריך לעמוד על כבודם ובהקשר הזה.

אני גם קנאי לאדמת ארץ ישראל ואדמת ירושלים, ובדיוק כמו שאת יודעת שאנשים מסוימים ניסו להחליף את עם ישראל בעם אחר רח"ל, אז לא מחליפים את ארץ ישראל וירושלים למקום אחר.
את גם יודעת כאן למה מכוונים הדברים.
קצת צרם לי משהו פה....תות"ח!

מה שכתבת שקראו לבבלים טיפשים זה לא משום שהם היו פחות חכמים, אלא משום שהקפידו עליהם שלא עלו, כך אומר הרב יששכר טייכטאל הי"ד בספרו "אם הבנים שמחה"....

זה לא פשט הגמרא ורש"י. הגמרא אומרת שר'חסדי הים
ירמיה לא הבין את הסוגיא בבבל וכשעלה הבין וקרא לבבלים טיפשים.
רש"י כותב: "עדיף - פקחים וחריפים."
זאת אומרת שזה בגלל פקחות וחריפותם הם עדיפים, ולכן הם קוראים להם טיפשים.

וגם כל הגמרות שמביאים את זה בהקשר: "משום דדיירי בארעא דחשוכא אמרי שמעתא דמחשכן".
.....תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י"א בניסן תשפ"ג 22:38

"...עיין תשו' חות יאיר סי' ק"ז דר' זירא קרא לבבלאי בבלאי טפשאי מכח חבבותא דארץ ישראל נמי על כונה זו נאמרה עיי"ש הרי דהשנאה עבור שלא עלו כולם בימי עזרא היתה נמשכת והולכת מדור דור ולא היו יכולין למחול להם על שלא עלו כולם בימי רשיון דכורש עד שאפילו עם הארץ פשוט לא רצה למכור דבר לבן בבליי ואמר לו שאבותיו חרבו עירנו ושממו בית מקדשינו....". (אם הבנים שמחה, פרק שלישי אות י"ד). זה לא רק הרב יששכר, זה גם "חות יאיר".

"ואלו המתקדשים הצועקים בקול על הפירוד בלא דעת ידברו כאשר כתב הגאון הקדוש ר' יהושעלע מקוטנא כמבואר בתחלת הספר ואל תתמה היתכן? שאדם צדיק ומפורסם ידבר בלא דעת כי אראה לך גדולה מזו כי כבר הבאתי לעיל בשם המלאך במגיד מישרים שגילה לרבינו הב"י שמשה בחר במרגלים הת"ח היותר גדולים ואנשי מעשה היותר מובחרים ואעפי"כ כינה אותם בעלי המדרש ששלוחי טפשים היו יען שהוציאו דבה על הארץ עיין מד"ר ותנחומא פ' שלח כמו כן בזמנינו דודאי לא עדיפי בצדקות ובתורה ממרגלים וגם ר' זירא שהי' זהיר מאד בדיבורו אעפי"כ הי' קורא לבבלאי הני בבלאי טפשאי יען שלא עלו בימי עזרא אף שהיו גדולי תורה וכאשר הארכתי לעיל בפ"ג אות ס"ז ובגליון עיי"ש" (שם, פרק רביעי אות י"ח).

זאת אומרת, אמנם הם חכמים מאוד בלימוד התורה וכפי דחזינן שהיו גאונים עצומים וחריפים, אלא שבכך שלא מדברים בשבח א"י ולפעמים הפוך, או אחדות העם, בזה בלא דעת ידברו ומשום כך נקראו טפשים.

אשמח למקור של דברי רש"י....ומדוע לדעתך זה לא פשט הגמרא? איפה ראית מפשט הגמרא כמו שאמרת?

נ.ב. רש"י בפסחים ל"ד עמ' ב' אומר: "שמעתתא דמחשכן - כשאין יודעין טעמו של דבר בודין מלבם טעם שאינו". דהיינו, גם חכמי א"י מדי פעם לא יודעים טעמו של דבר, כל ההבדל הוא בהתנהגות, האם להודות שלא יודעים או לא להודות. כפי שאמרתי, זה על אותו רצף, לא מדובר על השוואה של חכמה אינטלקטואלית, אלא על חכמת חיים, תכונות אופי שמעידות על חכמה אמיתית. אגב, הרב זצ"ל באורות התורה שציטטת בעצמו אומר שיכול להיות שחכמי חו"ל יהיו יותר חכמים, ורק אם חכמי א"י ישכילו ללמוד מן הכלל אל הפרט, שזו הצורה שמתאימה ללימוד תורת א"י, אז וכו'...

רש"י על כתובות שם כותב שזה אינטלקטואלי.חסדי הים
זה מה שציטטתי.
חלק מחכמה זה להודות על האמת ולא לבדות טעמים מהלב.
ר' ירמיה אומר בפירוש שבהתחלה הוא לא הבין את הסוגיא ואז כשהגיע לארץ ישראל הבין וקרא להם טיפשים.

בעניותי אני רק מכיר את החוות יאיר שמדבר על זה בס' קנב ולא הבנתי איך הוא הוציא את מה שהוא כותב.
לא הבנתי איך זה קשור לס' ק"ז. אבל אולי אני מתבלבל.
מקור מדויק?תות"ח!

מצאתי...תות"ח!

הריטב"א אמנם מפרש כמו רש"י שהבאת בסוגייה שם שמדובר על חכמה ממש, אבל הוא אומר שזה לא קשור דווקא למעלת א"י, אלא זה קשור ללמוד חוץ למקומו, אותו דבר היה תיאורטית נכון גם בבן א"י שירד לחו"ל: "ולציון יאמר איש ואיש יולד בה אמר רב יהושע בן לוי א' הנולד בה ואחד המצפה לראותה:    ופירוש אוירא מחכים ליה וזוכה בה בישועה והיינו דהדר אמר אביי דחד מינייהו עדיף מתרי מינן משום זכות הארץ וכי סליק חד מינן להתם עדיף כתרי מינייהו לפי שיצא מטומאה ונכנס תחת כנפי השכינה וגם כי כשאדם לומד חוץ למקומו קובע לימודו יותר ומצליח לפי שאינו מתבטל דהא ר' ירמיה כי הוה הכא לא הוה ידע מאי קאמרי רבנן וכי סליק להתם הצליח בזמן מועט בלימודו כ"כ דקרא לן בבלאי טפשאי מאי דלא קרו לן חד מהתם וזה ראיה דכי סליק חד מינן התם מצליח הרבה ועדיף כתרי מינייה וכו'. מתניתין היו בה מומין ועודה בבית אביה וכו' בתלמוד' מפרש לה".

פירוש נוסף שמביא השיטה מקובצת: "וכל חד מינן כי סליק להתם עדיף כתרי מנייהו. נראה לי הטעם כי בני ארץ ישראל טבע הארץ מסייע להם משום דאוירא דארץ ישראל מחכים אבל אינם רגילים ללמוד כל כך בחריפות כמו בני בבל ולכן בבני בבל ההרגל מסייע ולבני ארץ ישראל טבע הארץ וטבע הארץ עדיף מן ההרגל אבל כשבן בבל עולה לארץ ישראל הנה ההרגל והטבע מסייעין אותו ומשום הכי עדיף כתרי מנייהו.
ויש מי שכתב לפי שיצא מטומאת ארץ העמים ונכנס תחת כנפי השכינה וגם כי כשאדם לומד חוצה למקומו קובע לימודו יותר ומצליח לפי שאינו מתבטל. ריב"ש ז"ל".

זאת אומרת, יש מעלה לזה ומעלה לזה, והגמרא שם מדברת במפורש רק על בן בבל שעלה לא"י, שאז יש לו את שני היתרונות, גם את של בבל וגם את של א"י. אך מפה מוכח דווקא שיש יתרון לבבל על פני א"י בחכמה....

יש שני ענינים בסוגיא. יש את החלק שבן ארץחסדי הים
ישראל עדיף פעמיים מתלמיד חכם בחו"ל שזה דבר פשוט בגלל קדושת הארץ כפי שעולה מדבריהם, וכבר דברי הגמרא.

הם עוסקים בחלק השני, למה אדם שעולה לארץ ישראל עדיף פעמיים מבן ארץ ישראל. אז הם מוסיפים טעמים על הטעם הראשון.
לכן הריטב"א מביא את שני הטעמים באדם שעלה:
"לפי שיצא מטומאה ונכנס תחת כנפי השכינה וגם כי כשאדם לומד חוץ למקומו קובע לימודו יותר ומצליח לפי שאינו מתבטל"
אותו דבר בשיטה מקובצת:
"נראה לי הטעם כי בני ארץ ישראל טבע הארץ מסייע להם משום דאוירא דארץ ישראל מחכים אבל אינם רגילים ללמוד כל כך בחריפות כמו בני בבל ולכן בבני בבל ההרגל מסייע ולבני ארץ ישראל טבע הארץ וטבע הארץ עדיף מן ההרגל אבל כשבן בבל עולה לארץ ישראל הנה ההרגל והטבע מסייעין אותו ומשום הכי עדיף כתרי מנייהו.
ויש מי שכתב לפי שיצא מטומאת ארץ העמים ונכנס תחת כנפי השכינה וגם כי כשאדם לומד חוצה למקומו קובע לימודו יותר ומצליח לפי שאינו מתבטל. ריב"ש ז"ל".

לגבי בחריפות, זה לאו דווקא חכמה. חכמה זה לתפוס את הדברים בצורה מופשטת, כשאדם עולה לארץ ישראל בחריפות מתחברת עם החכמה.

על כל הפנים, היסוד שחכמי ארץ ישראל עדיפים פשוט.

נכוןתות"ח!

אבל המושג "בבלאי טיפשאי" נאמר רק על החלק השני, כך שכל מה שאתה אומר הוא בגדר תיאוריה.....דברי הריטב"א והשטמ"ק מוסבים רק על האמרה השנייה, ולא שהטעם הראשון מוסב על הראשון, שהרי הוא אומר: "נכנס תחת וכו'...", דהיינו, שלא היה ועכשיו נכנס, ולא אמר: "ונמצא תחת כנפי השכינה". גם דברי השטמ"ק, מכיוון שמוסב על האמרה השנייה שרק עליה נאמר בבלאי טיפשאי, מסביר מדוע העלייה לא"י תחכים את האדם, ומסביר שזה מפני שאוירא של א"י מחכים. אך מדגיש, מה שאמרתי שאוירא דא"י מחכים, זה לא אומר שאפשר להשליך את זה גם לאמרה הראשונה, שזה מדובר רק על מי שגם גר בבבל וגם עלה לא"י, שלכן יש לו יתרון, אך מי שלא, אף שאוירא דא"י מחכים, יש יתרונות של חכמה אחרים בבבל, שזו החריפות. אדם חריף וודאי יותר חכם, כמו שאתה בעצמך הוכחת מרש"י שאמר בקיאים וחריפים, חבל שתסתור את דבריך...

*בני א"י*. אכן, בני א"י עדיפים, השאלה היא האם הם יותר חכמים, ורואים שלא בהכרח...

זה פשט הגמרא בכמה מקומות שבבלי טפשאיחסדי הים
נאמר בכלליות:
"בבלאי טפשאי משום דדיירי בארעא דחשוכא אמרי שמעתא דמחשכן".
באדם שעולה יש לו גם חכמת ארץ ישראל הטבעי וגם הטעם שהראשונים מוסיפים.

כמו שכתבתי, רק בארץ ישראל שיש חכמה בצורה מופשטת כללית שזה מתבטא בבקיאות, אז לחריפות יש משמעות.
כמו שהרב קוק מאריך ב'אורות התורה'.

....תות"ח!

מה זה נאמר בכלליות? הראיתי לך כבר שרש"י פירש אחרת מהבנתך את "...דדיירי בארעא....וכו'".  רש"י בפסחים ל"ד עמ' ב' אומר: "שמעתתא דמחשכן - כשאין יודעין טעמו של דבר בודין מלבם טעם שאינו". 

מניין לך? הפנייה כללית מדי....(כן, גם פרק י"ג הוא בעל כמה פסקאות....)

בכללי....תות"ח!

מה שמפריע לי זה מה שאתה חושב שבשביל להעלות את הרבנים שאנו הולכים בדרכם יש עניין להוריד רבנים אחרים, וכך להעלות את קרנם של הרבנים שאנו הולכים בדרכם. אבל זו לא הדרך, אפשר להודות שגם הרבנים האחרים הם גדולים, ורק בעניין של א"י אנו אומרים שהם טעו ועל עניין זה אפשר לומר את המקורות שהבאת, אבל לטעון שחכמי א"י בהכרח יותר חכמים זה לא נכון וגם סותר את המציאות, אז חבל לטעון משהו בשם המקורות כשהוא לא תואם את המציאות וסתם ליצור סתירה....(לא סותר את העובדה שבפוטנציאל חכמי א"י יכולים להיות גדולים וחכמים בכל הדברים מחכמי בבל....).

כנראה המציאות שאתה רואה מעוותת.חסדי הים
בוגר במיוחד....🙄תות"ח!

...רחל יהודייה בדם
@חסדי הים
זה באמת יצא מזלזל.
אני חושבת שיהיה ראוי אם תתנצל בפני @תות"ח!

הוא מזלזל במקורות, כאילו התורה לאחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך י"ב בניסן תשפ"ג 21:23
מתבטא במעשה.
חז"ל מדוייקים בראייתם.
אם הם אומרים שחכמי ארץ ישראל יותר גדולים וחכמים.
אם הם אומרים במדרש שאין תורה כתורת ארץ ואין כחכמתה.
זה ככה.
זה המציאות.

מי שרואה אחרת רואה מעוות. זהו.

כך לימד אותנו המהר"ל בארוכה ב'באר הגולה'.
לעשות פלפולים מעוותים במקום לקבל את דברי חז"ל המפורשים, זה חמור מאוד.

הוא צריך לבקש סליחה מחז"ל.

האמירות שלהם זה לא משחק ילדים.

בעוד שרשור הוא ניסה לטעון בפלפול הבל שהתשובה של דוד המלך לא הייתה כדין, עד שהעמדתי אותו במקום.
מאיפה החוצפה הזאת.
כשניגשים לדמויות כמו גדולי התנ"ך, חז"ל, הפוסקים הקדמונים צריך לרעוד. לרעוד מפחד.
הוא לא מזלזל במקורות אלא הבין אחרת ממךעברי אנכי
באמת מופרך בעיניך שחזל אמרו את זה על נקודה מסויימת בחכמה שיש דווקא בארץ ישראל? זה כזה הזוי בעיניך עד רמה כזאת של לכתוב תגובה מזלזלת למישהו ואז גם להצדיק את זה בטענה של הוא מזלזל בחז"ל, ולא אתה בו?

וכן, יש מה להתווכח איתך. אבל זה לא הדיון. ואולי אתה גם צודק בדיון. ואולי צודק למחצה. ואולי הוא אומר שטויות. לא משנה בכלל.. זה בסדר. דיון.

אבל תגובה שהיא סתם תוקפת? חכמי ארץ ישראל מנעימים זה לזה בהלכה, ואת זה לא עשית עכשיו..
בגמרא תענית כג ע"ב יש ביטוי תקיפיחסדי הים
דארץ ישראל.
בתענית ד ע"א: "כל ת"ח שאינו קשה כברזל אינו ת"ח שנא' וכפטיש יפוצץ סלע א"ל רבי אבא לרב אשי אתון מהתם מתניתו לה אנן מהכא מתנינן לה דכתיב (דברים ח, ט) ארץ אשר אבניה ברזל אל תקרי אבניה אלא בוניה"
זאת אומרת שבוניה, התלמידים חכמים בארץ ישראל תקיפים כברזל.
מכיוון שבוער בהם האמת הם תקיפים.

אם הוא היה אומר כהלכה, אז היה שייך להנעים.
סבבה. אז תתעצבן עליו שהוא מפרש לא נכוןעברי אנכי
ואל תגיד ברבים שהוא צריך להתנצל בפני חזל ולכן הרשית לעצמך להגיב תגובה לא יפה
זה לא פירוש אמתי של חז"ל, זה סתםחסדי הים
פלפולים לנסות ליישב מציאות עם חז"ל, במקום לראות את המציאות כמו חז"ל.
ירושלים יותר יפה בעיניך משאר פלאי תבל?עברי אנכי
או שאולי אתה תנסה להסביר שמדובר על סוג יופי. ומשהו יופי. וכו'...
ואז זה יהיה נכון...
מצחיק שאתה בוחר לעצמך בדיוק את המקורות שמתאימים לךתות"ח!

ומתעלם ממקורות אחרים.

יש עניין לעמוד על האמת ולא להתקפל בפני לחץ חברתי וכדו'...אבל זה לא אומר שום דבר על האופן שצריך לעמוד על האמת. נכון, תעמוד על האמת, אבל בצורה נעימה ומכובדת, כפי שהעירו פה. אני לא צריך להזכיר לך מה כתוב על תלמיד חכם שאינו נוהג בדרך ארץ....

לא בחרתי מקורות. הסברתי את כלחסדי הים
המקורות והראשונים איך עולה מהם בצורה ישרה.

נראה לי שהבהרתי את דעתי מספיק כאן.
אני מכבד אותך בצורה אישית, אבל חורה לי הפלפולים על דוד המלך וחז"ל.

אני גם לא מאשים אותך בצורה אישית, כי אני יודע מאיפה זה מגיע, ו-ה' יעביר את הדרך הלימוד הזאת מן הארץ ונחזור לדרכם של הראשונים והמהרש"א, השל"ה והגר"א ללמוד דברים בישרות, בלי פלפולים לא אמתיים.

אני גם יודע ש@רחל יהודייה בדם התכוונה לטובה בכל השרשור ולא התכוונתי לפגוע בה.

זאת הודעתי האחרונה בשרשור זה.
טוב, על זה אני חולק עליך, ולא ענית על טענותיי....תות"ח!

מה הקשר דוד המלך עכשיו?

כן, רוצה לגלות לי את נבכי נפשי ולהגיד לי מאיפה זה מגיע? מה זה הבטחון הזה לדעת מאיפה זה מגיע, כשאתה בכלל לא מכיר את האדם איתו אתה מדבר באופן אישי? נכון, נחזור לדברי הראשונים ולא לחשוב שאנחנו מבינים גמרא יותר טוב מהראשונים ומהאחרונים....חבל מאוד שאתה לא מספיק אמיץ לענות על טענותיי, בסוף האמת מנצחת...חבל לי שהייתי צריך בכלל להיכנס למקומות האלו....

אגב...דבר אחרון לפני שאתה בורח....תות"ח!אחרונה
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י"ג בניסן תשפ"ג 16:00

רק אל תשכח שאני דתי-לאומי והולך בדרך הרב קוק זצ"ל והרצי"ה, כך שזה מצחיק לחשוב שיש לי משהו עקרוני בעניין, בשמחה הייתי אומר שחכמי א"י הם גם הכי חכמים, אבל אני פשוט מתבונן בסוגייה ורואה שלא עולה משם כך, וכן אני רואה שהמציאות מתאימה כ"כ לדברי חז"ל שדייקו בדבריהם ולא טענו שחכמי א"י יותר חכמים במלוא מובן המילה. חבל שבמקום להתרכז בטענות ענייניות אתה מנסה להראות איך הצד השני הוא "משוחד" ומניח את המבוקש, אבל לא משיב כראוי לטענות האמת שהעליתי פה.

ועוד נקודה למחשבה, האם אתה יכול לעמוד נגד הרב יששכר טייכטאל ולומר לו שהפרשנות שלו של הגמרא מעוותת?

אני פשוט לא מאמין....תות"ח!

הבאתי לך הוכחות מפורשות איך הסוגייה לא כמוך ומוכחת הפוך ממך, והראית לך איך האחרונים והראשונים הבינו הפוך ממך....אתה יודע, מי שבטוח שהאמת איתו, לא צריך לצעוק אותה בקולי קולות, ואם הוא עושה את זה, זה מעיד על חוסר בטחון באמת שלו. ועוד, נראה לי אפשר להגיד שהמשפט של חז"ל: "כל הפוסל במומו פוסל" נכון במקרה הזה....

נכון, האמירות של חז"ל זה לא משחק ילדים, והרב יששכר וכל האחרונים שהבאתי שדחית במחי יד משום שלדעתך "זה לא פשט הגמרא"....חבל מאוד שירדת לרמה הזאת....

חבל מאוד שאתה עובר על דברי החפץ חיים שלא מזכירים לאדם חטאיו, א', זה ממש לא קשור, ורק כדי להוציא אותי לא טוב בסיפור הזה, הפעלת עליי את התותחים הכבדים שלך ופשוט ירית כל דבר שישפיל אותי, בעוד שאין קשר בין מה שאמרתי שם לבין הדיון פה. ב', כבר הודיתי שטעיתי במה שאמרתי, וגם מלכתחילה הבאתי את זה רק בתור אפשרות שדוד המלך לא נהג כשורה, ושאין הוכחה מהנהגת דוד, לא שאמרתי בפה מלא ובטוח שדוד המלך לא נהג כשורה. בקיצור, נראה לי עברת פה על הונאת דברים, שזה נראה לי גם מאוד חמור....כשניגשים לדבר נגד יהודי, גם צריך לרעוד מפחד. ה' שונא את מי שמקטרג על בניו.

...רחל יהודייה בדם
לא הבנתי בכלל מה הכנסת לשרשור הזה את ההבדל בין חכמי חו"ל לחכמי הארץ.
ראית כאן משהו ממה שכתבתי שמעורר את זה?
נטו חלקתי כבוד לצדיק. לא עשיתי השוואה.
זה פשוט לא לעניין וזה צורם.
כמו שהתחלתי זה בתגובה למשפט הזה:חסדי הים
"כל אדם יכול לעשות את סביבתו לירושלים עיר הקודש, על ידי ירושלים שבנפשו".
וזה משפט שצרם לי ויש יותר גרועים שאומרים (לא יודע אם בשם הרבי) כמו 770 זה בית מקדש וזה יעקור ממקומו וכו'.

אז פשוט כתבתי בתגובה שאין כמו ירושלים עצמה וחכמיה, ובשום מקום בעולם אי אפשר להגיע למדריגה הזאת.

[לא התייחסתי לטיפשות שעושים יום הולדת לרב שנפטר שזה דבר שלא נשמע מעולם, כי זה לא כזה מזיק (חוץ מאלו שעושים כי חושבים שהוא חי שזה טירוף מוחלט), אבל המשפט שכתבת כן מזיק, כי זה חלק ממגמה של חילוף מסויים בין ארץ ישראל לחו"ל וטשטוש הגבולות.]
לגבי סוף דבריך....תות"ח!

זה כן דבר שנשמע, שהרי נוהגים לחגוג בז' באדר את היומולדת של משה רבינו....

מתענים בשביל פטירתו. זה מנהג הקדום.חסדי הים
אני יודע....תות"ח!

זה היה בצחוק, אם לא ראית את הסמיילי....

...רחל יהודייה בדם
אבל לא הסתפקת בלהגיב על המשפט אלא התחלת לעשות השוואה בין צדיקים. ולא לכך כיוונתי כשהעליתי את הציטוטים.
גם הרבי אמר שבארץ ישראל יש קדושה מיוחדת. אף אחד לא חלוק על זה לדעתי.
ונכון שאני חב"דניקית אבל גם לי קשה עם כל מיני דברים שקיימים בחב"ד שכתבת עליהם מבחינת דיבור על דברים של חו"ל כקדוש יותר וכו'..
אבל לא למקומות האלה התכוונתי להגיע כשפתחתי את השרשור.
ואתה לא הסתפקת בלהגיב על המשפט אלא נכנסת כאן להשוואה בין חכמי חו"ל לארץ וזה חרה לי.
כי זה נובע מזה, אם כביכול אפשר בחינה של א"יחסדי הים
בחו"ל, אז כבר חכמי חו"ל הם יכולים להיות חס ושלום גדולים מחכמי א"י.
...רחל יהודייה בדם
עכשיו נדחפתי אל עמדת החב"דניקית שצריכה להגן על הרבי?😏

בכנות,אני לא בקיאה בנושא השוואות בין צדיקים. וזה לא משהו שאני נהנית להתעסק בו..
וגם אם זה כן מעניין לשמוע אם לפי המקורות יש הבדל בין חו"ל לארץ מבחינת הדרגה של צדיקים כי אני לא מכירה את הנושא חרה לי שבשרשור הזה בחרת לפתוח את זה.
בהתאם לכך, אם נניח שאני חב"דניקית שהולכת בול לפי האידיאולוגיות של חב"ד, לא הייתי מגיבה בשרשור על ימי פטירה וכדומה של הרבנים שלכם שהם לא מספיק גדולים כי הם תמכו בציונות או משהו ושזה מנוגד לעמדת חב"ד(לא שאני חושבת שהם לא גדולים,כן?זה נטו דוגמא..)
מבין את הנקודה?
חבל שלא היית נדחפת אם זה עקרוני לך.חסדי הים
לגבי רב דת"ל, הייתי נוהג אותו דבר.
אם אין שם משהו כל כך עקרוני, רק דברים קטנים אז לא הייתי נדחף.
אבל אם הייתי רואה שם משהו עקרוני, כן הייתי נדחף.

השבח לתלמידי חכמים בארץ ישראל זה על תורתם ומידותיהם, אבל זה לא אומר שגם להם יכולים להיות דעות שאני חושב שהם לא תורה ועקרוני להתנגד אליהם.

אני מכבד תלמידי חכמים מאוד ואוהב אותם מאוד מאוד ובכללם הרבי מליובאוויטש זצ"ל, אבל כשיש דברים עקרוניים, אז אומר את דבריי נגד דעותיהם והנהגתם.

פעם רב גדול (לא אזכיר את שמו) בירושלים היה בהלוויה של רב, והרב הגדול אמר לאחד מתלמידיו שהרב הנפטר צדיק גדול מאוד אבל הוא טעה באיזה דבר עקרוני. אז התלמיד אמר: למה אתה אומר את זה בהלוויה? אז הרב הגדול ענה, דווקא בהלוויה אני אומר כי זה ענין עקרוני.
...רחל יהודייה בדם
האמת שבקריאה שניה של התגובה שלך זה לא כל כך גרוע
השורות האחרונות צרמו לי.

אני יודעת לנהל דיונים ענייניים ואפשר אבל כאן בעיניי הכניסה להשוואות הייתה פחות במקום..
לגבי הסיפא....תות"ח!

לא מכיר את הסיפור, אבל בהלוויות של הגדולים שהייתי לא שמעתי אף ביקורת או הזכרה של משהו נגד אותו רב, אפילו שהרב שדיבר לא היה בקנה אחד לגמרי עם הרב שנפטר....אני לא יודע במי מדובר, אבל זה לא אומר שזו ההנהגה הנכונה...

....תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י"ב בניסן תשפ"ג 22:05

ברור שעדיף להיות בא"י מאשר להיות בחו"ל, אבל כבר הרב יששכר טייכטאל הי"ד כתב על זה שאפשר להיות בחו"ל בבחינת א"י, והרב חרל"פ כמדומני כתב שכשהרב קוק זצ"ל כתב את ריש מילין נשלח לו אוויר של א"י למקומו (באנגליה אני חושב...), אחרת לא היה יכול לכתוב את זה....יכול להיות שאתה לא חולק על זה, רק חידדתי....

נ.ב. הרב יששכר טייכטאל כשמסביר על בחינת א"י (כמדומני בהקדמה השנייה, איפשהו בהתחלה, או בהקדמות או בפתיחה....), אומר שאמונה בלא מעשה לא סגי, ולכן כשאדם נמצא בחו"ל ולא עולה למרות שיכול, בזה יש "רעותא" באמונתו, שאם היה באמת מאמין בגדולת א"י היה עולה, אך אם אין לאדם אפשרות, פה כבר אין את הרעותא, וכשמתחבר למדרגת א"י ורוצה ומשתוקק לעלות אליה ומדבר בשבחה, בכך "מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה", ולא רק זה אלא ממש מתחבר למדרגת א"י ממש. אמנם, כמובן, אין כמו א"י עצמה, כמו שהיום זה שיש לנו תפילות כנגד קרבנות זה לא אומר שאנחנו רוצים להישאר במצב הזה, אנחנו רוצים שיהיה לנו בית מקדש של ממש. וזה כבר מופיע בגמרא בכתובות לגבי צדיקים שיקומו לתחיה ע"י גלגול מחילות לא"י....

מדובר על גבולות כיבוש בבל או גבולות ההבטחה?טוב שם

או של כיבוש מצריים..

שאלה טובה: בפשטות זה בגבולות מצרים, כי מכיווןחסדי הים
שנכבשו יש על זה שם ארץ ישראל (כמו שהאריך הגרי"ד). לא בגבולות ההבטחה עדיין.
אבל נדמה לי שיש מצמצמים את זה רק איפה שיש קדושה לענין מצוות התלויות בארץ.
דווקא זה הכי פחות נראהטוב שם

כי או שבמקום קדושת המצוות, וזה כיבוש בבל

או שזה במקום של מעלות א"י, כמו אוירה דא"י מחכיצה וכזה, שלפי התשב"ץ זה בגבולות א"י השלמה, כולל עבר הירדן המזרחי למשל

עבר הירדן זה בתוך כיבוש מצרים (וגם חלק בעוליחסדי הים
בבל).
אני מדבר לגבי קני, קניזי וקדמוני
ציטוטים נפלאים!עברי אנכי
תודה
ואי תודה ממשekselion
על הדברי תורה כאן. לפעמים קצת צורם לי שאין פו מספיק דברי תורה...

הציטוט הראשון הכי נגע בי. ככ נכון.. זה עניין שהוא הרבה במחשבות שלי לאחרונה. ככל שמודעים לזה יותר האהבה לעם ישראל גודלת יותר. כי זה לגעת בקליפות ובאיכזה ולהבין שבאמת זה כלום. והתוך של זה קדוש. זה פשוט בפנים עמוק וצריך עין טובה כדי לראות את זה.
וגם הציטוט האחרון נגע בי. אצל אנשים רגילים זה יכול להישמע כעוד משפט חמוד כי קשה לומר את זה ובאמת באמת להתכוון לזה. אבל לצדיקים כמו הרבי שנתנו את כל החיים שלהם לעם ישראל יודעים שזה באמת.
תודה רבה זה מקסים!פאטה מורגנה
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

קראנו וזכרנונקדימון

מה רצית שנעשה? שנתייג אותך כדי שתדע שעשינו את זה? אולי רצית שכל אחד יכתוב על הנופלים שהוא מכיר? יש לי 11 כאלה מהיישוב רק במלחמה הנוכחית, אחד ישב לידי בבית הכנסת כל החיים. לא הספיק להתחתן אפילו.

אתה באמת צריך להתבייש. על הלעג. אולי זה ערך יהודי ולא למדתי על כך?

לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידי

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

אז אל תיתן טבעת למלבן דיגיטליארץ השוקולד
ואז לא תהיה נשוי לה
מצחיק בקושימחפש אהבה
גם ככה צריך שהמלבן יסכים בכללמבולבלת מאדדדד

ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.

לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה. 

משהאחרונה
למה באמת שהמלבן יסכים.

אבל תמיד אפשר לנסות את הPC. את המחשב הגדול.

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמניאחרונה

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

לא אוהב זיופיםחתול זמניאחרונה

תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה

אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי

אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלת

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

אל תהיי בטוחהארץ השוקולד
חזקיה לא נהיה משיח כי הוא לא אמר הלל לפי הגמרא, כך שחז"ל חשבו שנתבעים על זה בשמיים.
לא אמר שירהחתול זמני

אפשר לדון אם אותו הדבר

ישעיהו בנבואתו על האירוע קורה להלל שירהארץ השוקולד

"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"

כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת

לא ידעתי מעניין.חתול זמני
שמח שחידשתי משהוארץ השוקולדאחרונה
חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבהאחרונה
שמתי לב למשהו מענייןנוגע, לא נוגע

כל הבנות שזכו בחידון התנ"ך בשנים האחרונות הן בנות כהן שלמדו בבהר"ן

בד"כ אני לא מתחבר לכיוונים האלו, אבל כאן לדעתי בנוסף לכל הכשרון וההשקעה שלהן עומדת להן זכותו של מקים האולפנה הרב בהר"ן שהיה כהן

אם בדרך כלל אתה לא מתחברפשוט אני..
אני לא מבין למה הפעם החלטת לשנות...

באותה מידה יכולת להגיד שלכולן יש שיער בצבע מסוים או משקל מסוים או מידת נעליים מסוימת או עדה מסוימת או גננת גן חובה עם אותו השם.

כל דבר מקרי הוא מקרי, גם אם זה נראה וואו ממבט ראשון.

הסברתי למהנוגע, לא נוגע
אבל אתה בוחר לקבוע מראש שזה מקרי וכותב דברים לא קשורים לעניין

בעייני זה הסבר בדיעבדפשוט אני..

כמו לנסות להסביר למה אוכלים צ'ולנט בשבת, ואז לחפש איך צ'ולנט בגימטריא מזכיר משהו שקשור לשבת.

בכל מקרהפשוט אני..
לא מדובר כאן על מזל אלא על החלטה שלהן להשקיע במשך שנים רבות, וההשקעה שלהן השתלמה בגדול.

הזכות שעמדה להן היא לא של מקים האולפנה אלא של המאמץ האדיר שלהן, הזיכרון שלהן, החוכמה שלהן וכיוצ''ב.

וזה שכולן בנות כהן - מקרי לחלוטין.

רק שים לב שאתה מגיב לאיש קש שיצרתנוגע, לא נוגע
הרבנית ימימה גם התייחסה לזה…פ.א.

👍נוגע, לא נוגע

קראתי על הרב בהר"ן עכשיו בויק', נשמע דמות מיוחדת

הרב בהר"ן זצ"ל הוא קצת כמו הרב טאו ומרכז הרבפ.א.

על רקע פרישה מטעמים אידיאולוגיים.

יודע מאמא שלי שלמדה באולפנת כפר פינס, בתקופת הרב בהר"ן שם.

פרש מראשות האולפנה על רקע חילוקי דעות אידאולוגים מול מרכז ישיבות בני עקיבא על אופי האולפנה.

(אולפנת כפר פינס היא אם האולפנות)  

מעניין, אהבתי את הקישור..נוגע, לא נוגעאחרונה
פעם זה היה קטע של ישיבת חורב לנצח בחידון התנךאריק מהדרום
באווירת היום..לא יודעתת
יש פה מישהו/י שרוצה לספר על אדם שנפל/נרצח? ומה נוכל ללמוד ולקחת ממנו?❤️
משפחת גזמחפש אהבה

ת'אמת אני רוצה להזכיר את צאלה ורביד חיים גז הי"ד.

זה נגע לי בלב כמו לכל יהודי. כשהודיעו שגם התינוק נפטר [אחרי כמה ימים, מי שזוכר] הרגשתי שאני חייב להיות בלוויה.

להפתעתי היו שם לא יותר מ50 איש סה"כ. הרגשתי שנותנים לי רגע אינטימי להתייחד עם התינוק הקדוש הזה.

היה מצמרר.

רק לראות חבילה לבנה קטנה, עטופה. סבתות, דודות, מחבקות. חיבוק אחרון. ובוכות...

התפרקתי.

זה היה למעלה מיכולת ההכלה שלי. ולא הייתי היחיד.

אבל היה רגע שבו כמעט לא נשמתי. כשפתחו את הקבר הטרי של צאלה, כשאילו קיבלה בזרועות פתוחות את בנה, ממנו נפרדה במותה לפני כמה ימים.

והנה שוב הם מחובקים ביחד. בשמים.

גם עכשיו אני בוכה.

איזה נשמות קדושות.

הנחמה היחידה היא שאנחנו לא מסוגלים להבין בכלל מה הסיפור של הנשמות הקדושות האלו.

תמונה להכניס בלב ולא להוציא אותה משם לעולם..מחפש אהבה

נכון. לצערנו מאז יש הרבה אסונות יוצאי דופן.נחלת
נכד של דוד שלי - דוד יצחקעזריאל ברגר

סיפורו המרגש של דוד יהודה יצחק ז"ל - והמחברות שנמצאו בחדרו - ערוץ 14 | C14

רס"ן אליאב אביטבול למד איתי בישיבה התיכוניתאריק מהדרום
יזכור - רב סרן אליאב עמרם אביטבול

אתר יזכור כותב עליו יותר טוב ממה שאני יכול לכתוב.

אוח.. השרשור הכי פחות פופולארי בערוץ 7...מחפש אהבה

מרגיש אצל החרדים..

לא צריך לגרור כל שרשור למקום הזה...חתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך