אבל לפעמים להרבה דברים יש הסבר שלא היינו חושבים עליו. הזכרת לי סיפור מכה עשו חכמינו על אדם שעבד אצל אדון אחד וכשבא לחזור לביתו ביקש מהאדון את השכר.
והאדון אומר לו אין לי כסף לשלם לך, אז הוא מבקש סחורה כזו וסחורה אחרת בתמורה ועל הכל האדון אומר אין לי, אין לי. והעובד אחרי תקופה ארוכה של עבודה קשה חוזר הביתה בידיים ריקות. אחרי כמה זמן מגיע האדון לבית העובד עם כל השכר שהגיע לו, ומשלם לו. ושואל את העובד, כשאמרתי לך שאין לי, מה חשבת? (שואל אותו על כל דבר בנפרד, על הכסף, על הסחורות השונות) והעובד אומר - על הכסף חשבתי ככה וככה ועל הסחורה הזו ככה וככה וכן הלאה ומביא הסבר אפשרי לכל אחד מהמקרים שמסביר איך יכול להיות ששום דבר מהרכוש של האדון העשיר בעצם לא היה שלו באותו הזמן ולכן לא יכל לשלם בשום צורה.
והאדון אומר לו - זה בדיוק מה שקרה...
נעזוב בצד את השאלה האם זה לגיטימי (לדוגמא אני חושבת שהאדון היה צריך לשמור בצד סכום כסף לשלם לעובד, הרי זה לא בא בהפתעה ותשלום לפועל קודם לדברים אחרים), אבל לפעמים יש דברים שהם לא מה שהם נראים. לא משנה אם את מבינה או לא מבינה.
והאמת, אפשר למצוא הרבה הסברים אפשריים. ובנוסף לזה, בעיניי במקרה שלכם זו לא הנקודה, בסופו של דבר גם אם יש להם מליון דולר מתחת לכל מרצפת בבית, וגם הם קמצנים ממש, מדובר בבחירה של אדם. זכותך להיעלב ולכעוס וזה הכי מובן בעולם במקרה כזה!
אבל מכאן זו תהיה בחירה שלך איך להתנהל מול זה..
נניח שהם עשירים ושהם בחרו להתנהג בקמצנות, אולי במחיר קשרים משפחתיים. זו בחירה שלהם. מבאסת מאד, אין ספק, אבל זכותם... מכאן זו בחירה שלך איך להתנהל מולם.
אפשר להשאר באותה רמת קשר, אפשר להוריד מינונים, אפשר לא להזמין לאירוע הבא שלכם. לכל בחירה יש השלכות גם מהצד שלכם, אבל כל בחירה היא גם לגיטימית.
לדעתי מה שחשוב זה שתעשו את מה שנכון לכם כדי לא לצאת בפעם הבאה עם תחושה שמישהו חייב לכם, כי אני אישית חושבת שזה מתכון לחיים מבאסים..