שחסרונות הם לא בהכרח דבר נורא, ושהם לא הופכים אדם באופן אוטומטי לכזה שאינו בר חיתון.
אפשר גם להגיד מעבר לזה, שלפעמים חסרונות הם סובייקטיביים יותר מהדוגמאות שהבאת כאן. למשל, אדם דומיננטי, או כזה שיש לו כושר מנהיגות עשוי להיתפס כמאיים עבור אנשים מסוימים, אדם מצחיק יכול להיתפס כשטותניק או קל דעת.
מנגד- אדם חסר בטחון יכול להיתפס בעיני הסביבה כעניו.. אין לדבר סוף.
משהו נוסף (שנכתב מתוך שיח עם חברות נשואות, ופחות מידיעה או היכרות אישית שלי)-
לפעמים בגלל ש'אדם קרוב אצל עצמו' אנחנו קצת 'נוגעים בדבר', וחושבים שאנחנו מגיעים לקשר זוגי עם 'תיק' מסוים (תכונות אופי, כישורים, חסרונות וכו'), ובפועל בעיני הצד השני הדברים נחווים אחרת. ובהקשר המדובר זה יכול לבוא לידי ביטוי בשני אופנים:
א. יכול להיות שאני חווה את עצמי כעצלנית כי יש לי קריטריונים גבוהים, כי קיבלתי שדר כזה מההורים, כי לעומת האחים שלי..
אבל בפועל כשאדם מבחוץ יסתכל על העשייה שלי הוא לא יראה את הדברים כמוני. אולי הוא אפילו יעריך את העשייה שלי.
ב. יכול להיות שבאמת אני לא הבנאדם הכי פעלתן בעולם, אבל זה מפריע לי, ולבן הזוג שלי זה לא יפריע, או לפחות לא באותה המידה שזה מפריע לי. אולי אפילו יפריעו לו דברים אחרים שלא חשבתי עליהם בכלל.
(מתארת לעצמי שיש גם אפשרות שהחסרון בעיניי יהיה גם החסרון בעיניו..;))
נראה לי שהנקודה המשמעותית יותר נוגעת ליחס שלנו אל החסרונות שלנו- האם אני תופסת את החסרונות שלי כדבר שמונע ממני להתחתן? האם אני חושבת שהחסרונות שלי הופכות אותי לפחות ראויה? האם החסרונות האלו מנהלים אותי? האם הם מגבילים אותי בעוד מקומות?
ורק מבהירה- זה לא 0 או 100.
זה לא אומר שצריך להתכחש לחסרונות שלנו כי 'אף אחד לא מושלם', וכי תמיד יש חסרונות, ותמיד יש על מה לעבוד. וזה גם לא אומר שצריך לעבוד עד שכל החסרונות יתמלאו ורק אז להתחתן.
נראה לי שיש עניין לוודא שאנחנו במודעות ובעבודה (שלא מחלישה אותנו מדיי), שלצד זה אנחנו גם במודעות לטוב ולחיובי שבנו, ושאנחנו באמונה- בה'. בעצמנו. בכך שאנחנו ראויים לטוב.