פריקהאנונימית בהו"ל

גם אתן מרגישות שבמצבים מסוימים ההתנהגות שלכן רק מזינה/מאפשרת את ההתנהגות הלא הולמת של הבעל כלפיכן?
נגיד דוגמא פשוטה ולא קשורה אלי - נגיד שאני רוצה שהוא ישטוף כלים והוא לא מסכים ואני בעל כורחי ממשיכה לשטוף - אני מאפשרת לו בעצם להמשיך להתנהג ככה..

האמת שזו לא דוגמא ממש מוחשית כי לשטוף כלים אפשר לוותר ולהתגמש, זה לא כזה נורא

אבל אם במקרים שממש חשוב לכן - האם תמיד "תוותר תרויח יותר"? או שיש מצבים שדווקא צריך לא לוותר ולעמוד על זה שהוא לא ירמוס וינצל את האופציה לעשות מה שבא לו?

בגדול התשובה לשאלה שלך לדעתי היא כןהמקורית
הרבה פעמים אני ראיתי על עצמי שאני מזינה את ההתנהלות הלא נכונה בעיניי. כשהבנתי שהרבה בידיים שלי - עצרתי ושיניתי כיוון

בעלי עדיין לא עושה כלים או מנקה או מבשל, לא מצפה ממנו גם וזה בסדר. אבל אני גם לא תמיד מצפה את זה מעצמי, וזה השינוי שהתחולל. אני לא מבזבזת אנרגיות רעות על הציפיות הללו יותר כמעט בכלל ואני לא במרדף של הספקים
. למדתי לשחרר ולזרום.. ובמקביל לכוון אותו למה שחשוב לי.
כן בטח. זה קורה הרבהרחלי:)
הרבה פעמים יש לנו חלק בהמשך של דפוסים אצל מי שסביבנו.
אני לא רואה את זה באותו טון כמו שכתבת למטה כי אז זה מכניס למאבקי כח. יותר פשוט -אלה הם הגבולות שלי, אני צריכה להיות נאמנה להם ולהקשיב לעצמי ואם לא טוב עבורי לשטוף עכשיו כלים אז ל א לשטוף ולא משנה מה יהיה עם הערמה הזו.
מול הבעל הייתי בודקת אם הגבולות שלי ברורים לי ואם דיברתי נכון והצגתי את מה שאני מרגישה ורוצה לשני.
אם אני אומרת את הגבול שלי אבל עושה הפוך ממנו ומפרה אותו כל פעם אז גם השני מבין שאני לא רצינית ושהגבול לא באמת גבול.
כשאני אומרת גבול אגב זה פשוט הגדרת צורך או משהו כזה לא מוצאת עכשיו מילה אחרת
הפותחתאנונימית בהו"ל

ואיך אני יכולה להגדיר גבול - כשהוא מתחיל לאחר לי קבוע בשעה או שעתיים הביתה?
אני לא יכולה להביא אותו כשאני עם הבנות לבד..

דברתם על האיחורים?oo
הפותחתאנונימית בהו"ל
בטח..
..oo
כמו שכבר רשמו לךרחלי:)
אם לך ברור הצורך שלך בעזרה ואת לא מתנצלת על הבקשה שלך שיהיה נוכח, וגם חשובים לא להביע את הצורך שלך בדרך של תלונה (האשמה של השני) או מסכנות, לפעמים כשגברים שומעים ומזהים חוסר אונים או דרישה הם נרתעים ונמנעים.

תנסי לפתוח איתו אתזה כשאת רגועה ומוכנה להקשיב גם לצד שלו, תשאלי אותו אם הוא מבין את הצורך שלך ואם יש משהו שמקשה עליו לתת לך את העזרה הזו ואת יכולה לשנות (כדי לבוא לקראתו ולאפשר שיחה פתוחה על הקשייםשל שניכם). כמו שהמקורית כתבה לך עד שלא תביני מה המניע שלו מאחורי האיחורים יהיה בילתי אפשרי לעשות משהו כדי שהמציאות תשתנה.

לדוגמא אצלנו בסיטואציה דומה, אני כל פעם כשהוא היה חוזר מהעבודה הייתי מבקשת עזרה והוא היה אומר שיעזור תיכף ובפועל נוחת לספה ומתנתק מהבית (לתחושתי), אחרי תסכולים ואכזבות ושיחות חוזרות הבנו מה הצורך של כל אחד בנושא, אני ביקשתי תחושה של שותפות שאני ידע שהוא איתי אפילו במשהו קטן, והוא ביקש שכשהוא מגיע הביתה חצי שעה ראשונה בלי בקשות כי אז מתפוצץ לו המוח אחרי יום שלם ששיגעו אותו והוא רק רוצה לנוח.
לאט לאט כשאני הקפדתי ממש על הצורך שלו והוא השתדל לראות אותי ולשאול בשלומי כשהוא חוזר שנינו נרגענו, יכולה לומר שהיום גם את החצי שעה מנוחה הוא לא צריך כי הוא מרגיש שאם הוא ירצה אז הוא יוכל ללכת לנוח בכיף שאף אחד לא עומד לו על הראש אז איך שהוא מגיע הוא בכיף אם יש צורך מקלח את הילדה או מאכיל אותה בלי שאני אצטרך להתחנן ולהרגיש נואשת...
אני חושבתאיזמרגד1
שבגדול כל התנהגות בין בני זוג היא דינמיקה של שניים, וברוב המקרים כשאחד מבני הזוג משנה את ההתנהגות שלו כל הדינמיקה משתנה. אז כן כשיש התנהגות לא הולמת מסוימת מצד הבעל הרבה פעמים האישה מאפשרת את זה בהתנהגות שלה.
(אם מעניין אותך גליה סברסוב מדברת על זה הרבה, איך בני זוג מזינים את ההתנהגות אחד של השני. אני עוקבת אחריה בסטטוס ומניחה שהיא מעלה את התכנים שלה בעוד פלטפורמות.)
ואם את מדברת על משהו שאת רוצה שבעלך יקח אחריות עליו- אחריות יכולה להיות רק על בנאדם אחד. אז כל עוד לא תשחררי את האחריות היא תמשיך להיות עלייך והוא לא ייקח אותה...
הייבתי 123
אם תתני דוגמה שלכם יהיה הקל יותר להבין
האם זה מתבטא במטלות שאז מדובר על ויתור או לא ונובע מחוסר חשק מעצלנות מחוסר רצון לעזור. ואז אני לא חושבת שלהתעקש יכול לעזור לביפך זה יכול ליצור מריכה אינסופית
אבל אם את מדברת על תחומי אחריות זה עניין אחר כל עוד לא תשחררי את האחריות שלך בעלך לא יקח אחריות ולא יעשה
הפותחתאנונימית בהו"ל

מדובר במקרה שהוא פתאום מתחיל לאחר בשעה או שעתיים הביתה 
והוא יודע כמה קריטי לי העזרה שלו בשעות האלו

(והוא לא מגיע מרחוק!)

כשכמה שנים כבר כמעט ולא הגיע בכזו שעה .. למעט מקרים די נדירים 

משהו נשמע מוזר..שלומית205
קפץ לישלומית205
הוא לא מאחר לך.. הוא מאחר.
והוא גם לא עוזר לך, אלא הוא חלק פעיל.
נשמע שאתם צריכים מינימום שיחה שתגדיר מחדש את הלוז, והאחריות המשותפת.
ואם זה לא עוזר אולי יעוץ זוגי.
אצלנו יש חלוקת תפקידים די מוגדרת במטלות הבית ולעיתים נדירות מחליפים.
הפותחתאנונימית בהו"ל
שיחה לא עוזרת
הבהרתי לו שאני צריכה עזרה בהשכבה בשעה איקס והוא יודע זאת
ואעפ''כ מאפשר לעצמו לאחר ותמיד להגיד שהוא ''משתדל'' כשבפועל מאחר איחור ממש גדול
ומרגיש ממש טוב עם עצמו
את יכולה להסביר לוoo
שאת לא צריכה השתדלות אלא התחייבות,שזה לא עזרה אלא שותפות מחייבת.
וגם לנסות להביןoo
מה הסיבה האמיתית שהוא מתעכב ולנסות לפתור אותה
מה הכוונה מאחר? נתקע בעבודה?בתי 123
אם הוא מאחר אז יש2 סיבות לדעתיהמקורית

1. יש לו עבודה להשלים

2. יש לו אפשרות לברוח מהעול של הבית עם תירוץ.

סליחה אם זה כואב לשמוע, אבל בעיניי זו לגמרי סיבה אפשרית, מאחר והרבה פעמים

ובלי מודעות או כוונה רעה - הבעל מרגיש שמקשים עליו יותר מדי עם דרישות, או שהאישה

לא מרוצה אף פעם לא משנה מה הוא יעשה, או שבאמת הדינמיקה הזוגית קשה לו בעיקר סביב העניין של עבודות הבית  אז הוא מעדיף להגיע מאוחר ולחסוך את הלחץ בבית בשעות הקשות, לחסוך את הדרישות, את הביקורת, את הקושי, ולהגיע אחרי לאישה שככבר עושה הכל בעצמה כי אין ברירה, הרי הילדים צריכים לאכול ולישון...

הפותחתאנונימית בהו"ל
זה לא מוצדק שהוא מפיל את הכל עליי
אלו לא סיבות מוצדקות מבחינתי
הכי קל זה פשוט לברוח ולהשאיר הכל לאישה
אבל זה לא הוגן כלפי האישה
אני אמרתי שזה מוצדק?המקורית

הסיבה שכתבתי את הסיבות לדעתי היא כדי שאם תתחברי לאחת מהן, אולי דרך ההבנה של ה-למה שלו תוכלי לרתום אותו אלייך

אתם לא בתחרות למי יותר קשה

וברור שאת לא צריכה לעשות את הכל אם זה לא מקובל עלייך

אבל לדעתי, ברגע שמפספסים את ה-'למה הוא מתנהג ככה' ומתרכזים רק בקושי שלי, הדרך לפתרון

הולכת ומתארכת והתסכולים מצטברים עוד ועוד

אז מכאן, אם אחת מהסיבות שלי נראית לך, ובא לך לתאר - אוכל לנסות לעזור

ואם לא - שולחת לך חיבוק ענק

כתבת מממש מדוייק!אוהבת את השבת
אם זה העניין את יכולה לחפש דרךבתי 123
לחלק את המטלות בבית.
כך שיהיה לו מה לעשות כשהוא חוזר.
הייתי מגדירה את זה קצת אחרתתהילה 3>
אבל בוודאי שההתנהלות שלנו משפיעה על הדינמיקה ובפרט כשזו דינמיקה ומערכת יחסים ארוכה ומתמשכת כמו זוגיות (או הורים וילדים, או אחים, או חברות).

אפשר להגדיר ויתור בכל מיני אופנים (אגב על הקב"ה שצריך להדבק במידותיו
כתוב שהוא לא ותרן)
אבל לרוב מה שקוראים ויתור הוא בעצם איזשהיא כניעה ממקום חמוץ בלב, או ממקום חלש שלא מסוגל שלא
ויתור כזה, ובטח בזוגיות הוא לא דבר בריא.
הוא מגיע בדרך כלל או מחולשה- אני לא מצליחה 'להכריח' את בעלי לשטוף כלים אז אני נאלצת לשטוף
(ואפילו- אני לא רוצה להתעמת עם בעלי או ליצור סיטואציה שעלולה לגרום חיכוך ולכן 'אוותר')
הויתור כאן הוא לא ויתור עבורו באמת, מתוך רצון לתת לו
אלא הוא ויתור על עצמי, על מה שנדרש ממני כדי להביא את המקום שלי,
על מה שאני רוצה- או יוצר נכון לא רוצה לעשות אבל לא שומרת על הגבולות שלי,
ולכן אני מעדיפה להרגיש צודקת וקורבנית ולסבול בתוכי ולכעוס ולהיות מתוסכלת ולקרוא לזה ויתור וצדיקות.

מה כן בריא? נתינה שבאה מרחבות, מרצון טוב, מאהבה.

הדרך להבדיל בין ה2 היא פשוטה.
כשאני עושה משהו ומרגישה אחר כך טוב על הלב, שמחה וסיפוק כנראה שזו הייתה נתינה ממקום שבאמת רוצה ומסוגל

כשאני עושה משהו ומרגישה טינה ומרמור ותסכול וקורבנות,
כנראה שאני בעיקר חוששת להביא את עצמי
או להיות במקום גבוה יותר במערכת הזוגית, ומכנה את זה בשמות נאצלים.

לטווח הארוך זה כמובן גורם בעיקר נזק.
קודם כל לעצמנו- בלב הולכת ומצטברת טינה ומרמור וכעס
ותסכול, ותחושות קשות כלפי הבעל או מי שזה לא יהיה,
שבסופו של דבר גורמות לי להיות כבויה ועצובה, לחומה של משקעים להבנות בינינו וליצור ריחוק, לעשות דברים שאני לא באמת רוצה ונכונה,
ובעיקר לוותר על להביא את הלב שלי לקשר.

וחבל ממש❤️

לוותר ולהרוויח יותר- זה כשעושים את זה מתוך רצון ובחירה ובלב שמח ולא מכורח.
אחרת רק מפסידים יותר

יכולה להגיד לך מנסיון של נשים רבות ב"ה שאפשר לשנות דינמיקה זוגית ממש מקצה לקצה,
כשיודעים לדייק יותר את המקום שלנו כנשים.

זה כמובן נכון גם מול ילדים והורים ובמשפחה וכו,
בטח בלקיחת אחריות, כשיש מישהו שלוקח אחריות על משהו, הצד השני משחרר וכן הפוך.
יש מערכת שלמהה של איזונים שצריך פשוט ללמוד להתנהל ולתפעל אותה נכון
מקסים, תודה!!❤️ שוב חיכיתי לתגובה שלךאוהבת את השבת
איזה כיף תודה❣️תהילה 3>
הפותחתאנונימית בהו"ל
תהילה אני ממש מסכימה עם כל מילה שכתבת ובדיוק לזה התכוונתי.
אבל עדיין לא ממש ענית לי לשאלה איך משנים את הדינמיקה. תודה רבה.
שינוי הדינמיקהתהילה 3>
מתחיל קודם כל בשינוי בתוכנו.
בסופו של דבר, לא סתם אנחנו מתנהלות כמו שאנחנו מתנהלות
ההתנהלות שלנו היא שיקוף של החוויה הפנימית שלנו בינינו לבין עצמנו.

לדוגמא כשאני מרגישה שזה לא באמת לגיטימי לצפות או לקבל משהו (מהבעל/מהילדים וכמובן גם מעצמי)
גם השדר שלי כלפי חוץ יהיה בהתאם.
אני אבקש מהילדים בשפה רפה אם בכלל לעשות את זה,
מהבעל או שלא אבקש בכלל או שאנסה בתוקפנות כדי לחפות על זה, או שכן אבקש אבל בצורה שתגרום לו לא להיענות כי זה מה שאשדר בעומק.
בסופו של דבר התקשורת הלא מילולית, שפת הגוף והטון שלנו מדברים הרבה יותר מהמילים בפועל.

אפשר לראות את זה גם מול ילדים לפעמים יותר בקלות
אם יש משהו שברור לך שכאן ועכשיו חייבים לעשות כי נניח אתם חיבים לצאת לעבודה או לאוטובוס,
האמירה שלך תגיע ממקום מוחלט, וסביר להניח שלא יתווכחו
בעוד שאם ילד נניח יבקש ממתק ובתוכך תתלבטי אולי כן ואולי לא ואולי את מגזימה, ונניח תגידי לו שלא,
לרוב ילד ירגיש את זה ויצור דיון/ויכוח/יבכה אבל לא יקבל את הדברים כי בתוכך הם לא מוחלטים.

הדרך לשנות דינמיקה זוגית היא קודם כל לבנות מקום בתוכי שנותן לעצמי לגיטימציה.
שזה לגיטימי שארצה שבעלי יהיה שותף בבית, לדוגמא,
או שאני ראויה שידברו אלי בכבוד,
אני ראויה לבעל שמעריך אותי וכן הלאה.

זו עבודה שהיא לא מסובכת בכלל ב"ה, אבל היא דורשת למידה מסויימת ליישם אותה בפועל. קודם כל למידה שהיא תיאורתית, ושימוש בפועל בכלים שמסייעים לבנות את הקומה הזאת בנפש.

כשאני נמצאת במקום אחר מבחינה פנימית,
לרוב אפילו בלי להגיד מילה, דברים ישתנו מהצד השני
(בדיוק השבוע בוגרת קורס שיתפה אותי בשינוי כזה ממש מקצה לקצה של מישהו שביחסים ארוכי שנים איתה, אחרי שהיא עשתה עבודה כמעט לגמרי פנימית)

וכמובן גם ההתנהלות שלנו תשתנה מאליה, והשיח והתקשורת והבקשה יבואו ממקום אחר.

הסוד הוא תמיד לחפש את השורש של הדברים. שם העבודה נקודתית, חדה, מדוייקת וגם קלה וקצרה יותר.

זה כמו שאפשר לעקור שיח קוצים ענק קוץ אחרי קוץ, להדקר ולהדקר וכל פעם יש עוד הרבה ענפים ועלים והוא עוד ממשיך לצמוח,
או לגשת ישר לשורש ומשם לטפל בבעיה בצורה קלה מדוייקת ממוקדת ולא מכאיבה

מעבר לכל זה, לדינמיקה זוגית באופן ספציפי, יש צורת הפעלה משלה שמשדרגת את כל זה עוד יותר.
אני רואהoo
שיש לי השפעה משמעותית על התנהגות הסובבים אותי.
לא רק בזוגיות, אלא גם עם הילדים, משפחה, חברים, אנשים בעבודה ונותני שירות.
ברור שלעיתים מרוויחים מויתור ולפעמים מפסידים.

הגישה שלי לגבי השפעה על אנשים מורכבת מ:
1. הבנת הצרכים שלי והקווים האדומים שלי
2. ללמוד להביע את דעתי ועמדתי בצורה מובנת וברורה
3.לנתח סיטואציות שלא הייתי מרוצה מהן, מה אני יכולה לשפר לפעם הבאה.
4. ליישם את מסקנות הניתוח, להמשיך ולנתח סיטואציות בעיתיות להפחתה תמידית שלהן, כי תמיד יש אתגרים חדשים ותמיד יש לאן להשתפר.
5. להתרכז בניתוח בעיקר במה אני יכולה להשפיע ולא מה השני יכול להשתנות, כי האחריות על החלק שלי היא 100% והאחריות על החלק של השני היא 0%, אבל אם פועלים נכון בחלק שלי, משפיעים באופן ישיר על אחוז גבוה מהתנהגות השני.
וואו איזה הגדרות מתומצתות ומדוייקות!אוהבת את השבת
מקווה לאמץ..
תודה לךoo
את נשמעת ממש ממש חכמה תמידמישהי עם שאלה

מעניין אותי בגלל שעשית שינוי כ"כ משמעותי בחיים והצלחת ללא השכלה להתקדם לעבודה רווחית.

זה רק חוכמת חיים או שיש לך גם אינטליגנציה (iq) גבוה במיוחד?

מעניין אותי אם באמת כל אחד יכול או שכן צריך כישורים מיוחדים בשביל זה

לאoo

בחנתי את הIQ שלי בצורה מקצועית, אבל יש לי כמה כישורים טובים במיוחד (יכולת ניתוח, יכולת הסבר, לוגיקה טובה, קליטה מהירה)

ותודה לך

טוב אני אביא את התגובה הפחות סטריליתתהילה 4
זה כמובן תלוי אופי.
אבל וודאי שאני הייתי מתפוצצת והתפוצצתי בעבר. על איחורים מוגזמים.
נשמע שכבר דיברתם בנחת. הבהרת לו אץ הדברים.
אבל במבחן התוצאה, את מרגישה שלמרות הדיבור הוא לא "משלם מחיר" על האיחור. ולהיפך, הוא מגיע אחרי שאת עשית את כל העבודה השחורה. ולכן אין שיפור.
אז אין פה קנסות ועונישם בבית משותף אבל עם כל הכבוד לדיבור העדין, ורק בשעות הנחת, בהחלט לדעתי יש מקום גם לריב איתו ובצורה מאש נחרצת וברורה לומר שאת לא מוכנה לקבל את זה.
אם יש משהו שיעזור לו ואת כשותפה יכולה לעזור לו אז,סבבה.
אבל את לא המטפלת שלו ולא האמא שלו ואם יש לו קשיים שיתכבד למצוא דרכים לפתור אותם בלי שהקושי הזה יפגע בך.

אני יודעת שאני קצת בוטה. אבל יותר מידי קוראת פה אמירות של ויתור, הבנה וחיפוש מה הבעיה *שלו*. יש לו בעיה - הוא צריך לפתור אותה. היא התחתנה עם בן זוג ושותף לדרך לא עם עוד ילד שצריך לטפל בו. ולעזור לו לפתור את הקשיים. ואם הוא צריץ את עזרתה שהוא יבקש.
זה יפה על הניירהמקורית
אבל אנחנו אנשים שמושפעים מרגשות
גישה כזולדעתי לא תקדם את הפותחת רק תיצור עוד יותר ריחוק
היא לא צריכה לצוות עליו לעזור
והוא לא צריך לעמוד דום למשמע דבריה או צעקותיה או חרון אפה. זה לא עובד ככה באמת.
דינמי-ה זוגית תקינה
מתחילה בכך שאני רואה את הפרטנר שלי ולהיפך. ברגע שזה משתבש- צריך להבין למה ולתקן.
זה לא תקין שהיא חווה קושי ככ גדול, אבל להוסיף עוד קושי בצורה של ריב ולהסלים את התגובה - זה ההיפך ממה שלדעתי צריך פה
זה לא מוריד ממני, לעצור רגע ולהבין מה קורה פה. ההיפך, זה לטובתי בסופו של דבר לטווח הקצר והארוך
הפוך. אני מרגישה שמה שיפה על הנייר .... המשך בפניםתהילה 4

מה שיפה על הנייר אלו השיחות האלה שתמיד צריכות לבוא בזמן רגוע ותמיד מכילות ומבינות את הקושי של בן הזוג. ופה עוד הרחיקו לכת והציעו לה לגלות מה הקושי שלו! 

אז אולי נתהפך בתפקידים? היא אומנם לא תאחר אבל תתפוצץ עליו פעם פעמיים והוא יצטרך לבדוק מה הבעיה שלה בעצם....

מקורית יקרה. כתבת פה לא פעם ולא פעמיים שאצלך גם מריבות וגם דיבורים לא עזרו  אלא ששיחררת את זה ומצאת פיתרונות לעצמך. אשרייך. 

אז כאמור- וודאי שזה תלוי אופי. אבל מאד מפריעה לי הגישה שמובילה את האישה לקחת אחריות גם על ההתנהגות של הגבר. במקום לתת לו לקחת אחריות על עצמו ולהתגבר בעצמו על הקשיים שלו. )אפשר גם לתת וורטים טיפוליים על גבר מתגבר וכאלה ) אבל כאמור אני לא בכובע של המטפלת אלא בכובע של אשה שכקשה לה וכשהיא מאוכזבת מבן הזוג היא צועקת את זה. וואלה, גם זה עזר.

זה קשה לריב? כן. אבל לפעמים רבים ומשלימים ולומדים לריב יותר נכון ויותר מכוון מטרה. אבל אנחנו לא מלאכיות וכדאי מאד שבן זוג ששוכח את הרעות שיש לו אשתו ייזכר בה. 

אני לא יודעת אם קראת אותי מספיקהמקורית

אם את חושבת שזה נגמר בלשחרר וזהו

זהממש לא שם

את רוצה לחיות ברכבת הרים רגשית שהורסת כל חלקה טובה, משאירה משקעים ובעיקר -- יוצרת דינמיקה של ''אילוף' בין בני זוג? בבקשה

אני מציעה לפותחת הזדמנות למנף קושי לעליית מדרגה מבחינה אישית וזוגית, ולא בלשחרר לבד. כי מן הסתם זה לא עובד ויוצר מרמור. יש פה עבודה פנימית שלמה לעשות מול עצמה, וכן לדעתי גם מול בן הזוג. כי זה לתועלת שלה שהוא ירצה שיהיה לה טוב ויעזור לה. 

זה לא לקחת אחריות על ההתנהגות זלו, זה יותר לתת לו כר נח להיות הבעל שאני רומה, להכווין אותו לשם בדרך שתעשה לו טוב על הדרך וגם לי כמובן, ולע חייב לעבור בדרך צעקות וריבים וריחוק ועוגמת נפש בהכרח. זו גם הסתכלות עמוקה פנימה, כי היחס שלו אלינו הוא מראה ליחס שלנו לעצמנו. לא כל אחד עומד בזה לאורך זמן.

אני אישית מאמינה בזה מאוד.

למי שלא טוב לה -- בבקשה. לא חייב. 

את באמת מיוחדת ולא כל אחת מסוגלתמישהי עם שאלה

אני חד משמעית אם גבר שלא היה מבין שהאחריות על הבית היא משותפת הייתי מתגרשת.

ולא כי אכפת לי לעשות את המטלות, בתור אשת אברך היה שנים שעשיתי הכול לבד ללא יכולת של שום מיקור חוץ😅

אלא כי פשוט ערכית היה לי קשה נוראאם אדם כזה. זה משגע אותי.

אז את מדהימה ואני מעריצה אותך! באמת! כל פעםמחדש אנימתפעמת!

אבל אני חושבת שהרבה נשים לא רוצותלחיות ולנהוג ככה.

בכללי כבר מתלבטת אם לעזוב את הפורום רק בגלל שהוא מפתח לי שנאה למין הגברי.

לא ידעתישיש כ"כ הרבהגברים כאלה

אני חושבת שכל אחת היתה רוצה זוגיות הדדיתקופצת
מלכתחילה.
והבחירה להשאר בזוגיות שהיא לא כזו - באמת מיוחדת בעיני.
בכל אופן - אם כבר נמצאים שם - אז כדאי לגמרי לאמץ את הדברים של @המקורית

ותשארי בפורום, זה יגרום לך להעריך את בעלך יותר
אני לא אמרתי שאין לנו אחריות משותפתהמקורית

על הבית. אני אמרתי שבעלי לא מכבס, מבשל או מנקה או מרדים ילדים. לא הכל מסתכם בזה בבית ובשותפות.

זה לא אומר שהוא לא עושה כלום, זה אומר שהוא עוזר בדברים אחרים שהוא טוב בהם.

והדיון לא נוגע אליי באופן רישי אלא לרעיוןשעומד מאחוריו וכל אחת תיקח את זה למקום שלה ואיפה זה נוגע אצלה ונכון לה. הדדיות אין משמעה שוויון בעיניי

ואני חושבת באמת שמי שמפתחת שנאה למין הגברי לא נוגעת בנקודה הכי חשובה בזוגיות לדעתי, לא שלה אולי -- אלא ברמה הרעיונית -- שזוגיות טובה היא זוגיות בה מכירים באמת את הצד השני ונותנים לו להיות. 

מסכימהיערת דבש
כמובן שקודם לזה זה שחרור אחריות *,אמיתי*
והבנה שבן הזוג לא עוזר, אלא שותף לכל דבר בבית

וכמובן שאם שיחה רגועה עוזרת אז הכי טוב!
להבהיר גבולות וצרכים אפשרי ומומלץ גם ברוגע ובכבוד
אם מסוגלים לכך
ברור. היא כתבה שכבר דיברה איתו על זה ולא עזרתהילה 4
לאoo

צריך לפתור לו את הבעיה וגם היא לא באמת יכולה לפתור את הבעיה שלו.

חוץ מהבעיה שלו, יש את הבעיה שלה, שהיא סובלת מהבעיה שלו. אז כדי לפתור את הבעיה שלה, כדאי לה לפעול.

אם כועסים, לפעמים זה עוזר ולפעמים לא. אם כעס הופך לפתרון בניהול קונפליקטים, זה גם פוגע בזוגיות וגם לא מאפשר ללמוד לפתור קונפליקטים בדרכים אחרות, כי מגיעים למסקנה שרק בכעס זה עובד.

ניהול קונפליקטים זו אומנות שאפשר ללמוד אותה בניסוי וטעיה, היא מורכבת מיכולת ניתוח, יכולת הבעה והסבר, הבנה מתי לומר ומה, מתי לעשות ואיך וכו׳

כשמגיע קונפליקט, חשוב לנסות לפתור אותו, אבל יותר מהפתרון חשובה הדרך, כי אם הדרך נכונה היא בונה את היכולת העכשיות והעתידית להתמודד עם בעיות 

אני ממליצה לכולן לקרוא את הספר של ג'ון גוטמןתהילה 4

הוא כותב שמריבות ממשיכות כל החיים אבל לומדים לריב נכון.  וכן, שצריך רשת חיובית כך שהמריבות יהיו בטלות בחמישית (5 חוויות חיוביות על כל מריבה).  

הפחד ממריבות הרבה פעמים מוביל לכיווץ וולויתורים שמרוקנים את הבן אדם. צריך להיזהר גם מזה  

לא צריך לפחד מלהתמודד עם קונפליקטיםהמקורית

ולהגיד מה לא מתאים לי. זה חלק מתקשורת בריאה.

אבל לא חייב לריב ולהתפוצץ בשביל לא לפחד להגיד מה שאני רוצה גם, הלא כן?

הרי בין כה וכה אין זוגות שלא רבים בכלל, אז לדעתי לפחות לעשות את זה נכון

אני לא מפחדת ממריבותoo

מריבה לא פותרת קונפליקטים אלא היא תוצר שלהם. אכן צריך ללמוד לריב נכון, אבל לא בשביל לפתור קונפליקטים, אלא כדי שהמריבה לא תפגע בי או בזוגיות שלי.

אם המריבות הופכות לדרך בה מנסים לפתור קונפליקטים, גם לא פותרים באמת אותם, גם יוצרים בעיות חדשות וגם אין סיכוי ללמוד לריב נכון.

מסכימה.המקורית
וואלה מענייןזאתעםהשם

הוא כתב שם איך מתמודדים עם הפחד ממריבות?אני חושבת שלבעלי יש את זה, הוא פשוט בורח מזה מראש כי לא רוצה שוב להתנצל "כרגיל".

הייתי שמחה לעזור לו לראות את זה אחרת.

אולי להוסיף משהו דווקא בשגרה.

מנסה תמיד להדגיש לו שגם אם דברים מפריעים לי וכו זה רק כי אני רוצה שיהיה לנו יותר טוב.

שהוא בסדר גמור ואני אוהבת אותו ככה אבל רק רוצה שיהיה יותר טוב

אין ספק שאת "צודקת" אבל תכלס לריב זה לא עובדמיקי מאוסאחרונה

לא שאני לא מתפוצצת על בעלי לפעמים (יותר מדי)

אבל ברור לי שזה לא הדבר הנכון ובטח שאני לא ממליצה למישהי אחרת לעשות את זה.

זה אולי עובד ליומיים או שבועיים אבל בטוטאל הוא רק מתרחק ומחפש יותר את העצמאות שלו ושלא יאלפו אותו כמו ילד. ובסוף - זה גם צורה של לקיחת אחריות עליו

חשוב שהוא ישא באחריות על הילדים שהביא לעולם

אבל אין דרך להכריח אותו לעשות את זה..

אני חושבת שנכון יותר להתרכז בעצמי - מה אני צריכה? עזרה עם הילדים?

אז להבהיר לו שאם הוא לא מסוגל להתחייב להגיע עד שעה איקס אני מזמינה מראש בייביסיטר שתעזור לי בשלב ההשכבות

או פתרון דומה 

אני איתך נגד המחשבה שהיא צריכה "להבין אותו" כמובן שיש לו צורך ומגיע הרבה כבוד למקום שלו ולרצון שלו אבל זה אחריות שלו לתקשר את זה ולא אחריות שלה.

ראוי לעודד שיח

ולהקשיב בכבוד

אבל לא לוותר על הצורך של עצמי ובטח לא לקחת אחריות על התנהגות של בן זוג בוגר

פשוט שכן.קופצת
כלל בסיסי לחיים - אם תשחררי אחריות, מישהו אחר ייקח אותה.

אבל ואבל גדול - לשחרר אחריות באמת מתוך הכרת הגבולות שלי, ****בלי מרמור****, והבנה שמה שאני לא מבצעת - לא בהכרח יתבצע בדיוק כמו שאני רוצה, ואין לי זכות לאכוף את צורת הביצוע.
זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

זה נכון חלקיתoo

כי זה על אותו עניין של התקרבנות

אף אחד לא מסכן

לא מי שמשלם מיסים ולא זכאי להטבות

ולא מי שזכאי להטבות

זה צריך להיות הפוך

כל אחד צריך להיות בהודיה על מה שיש לו

וכן

כמעט כל דבר זה עניין של בחירה

זה נכון שלא בחרתי בהייטקytrewq

אבל מה אתם מצפים שכולם יהיו בהייטק? כולם יהיו מנהלים?

תמיד יהיה מי שירוויח יוצר ומי שירוויח פחות, וכדי לא ליצור פערים גדולים מדי ועוני גדול המדינה מנסה קצת לאזן.

אני בעד איזוןoo

אבל להסתכל עליו במבט מפוכח

יש אנשים שמקבלים סיבסוד מהקופה הציבורית

ויש שמשלמים לה

וזה בעיקר תלוי בבחירה

אני אגב מהמשלמים

ופעם הייתי מהמקבלים

אף פעם לא הייתי קורבן

לא כשקבלתי ואולי אנשים לא היו מרוצים מזה

וכמובן לא כשאני משלמת

אני שמחה להיות מהנותנים

יש הרבה אנשים שישמחו להיות בצד של הנותנים!ytrewq

מה לעשות שהם לא מספיק חכמים או מוכשרים בשביל להרוויח מספיק? או שהם מרגישים שליחות בעבודה שלהם יותר מבמקום רווחי יותר?...

כל בחירה היא בסדרoo

אבל אם נמצאים בצד של המקבלים

לא צריך להתמסכן אם אנשים שנותנים מתלוננים

כי יש כאלה שלא שמחים לתת

כמו כאלה שלא שמחים לקבל את המשמעות של לקבל

אז זו צציאות תקינה מבחינתך שעשיריםytrewq

יורקים על מי שמרוויח פחות מהם?

איך הם יורקים?oo

מתעצבנים?

ומה את עושה? גם מתעצבנת

ככה בני אדם

כועסים לפעמים על כל מני סיטואציות

מותר

למרות שעדיף שכל אחד יהיה בהודיה על מה שיש לו

אני מבינה את התסכול אבל חושבת שזו לא הנקודהכורסא ירוקה.

במקום לתת תמריצים לפי הכנסה היה אפשר לתת תמריצים לדוגמא לפי מיצוי כושר השתכרות - כלומר שני הורים עובדים מאה אחוז משרה - מאה אחוז הטבות, רק הירה עובד אחד, 50 אחוז הטבות. שניהם עובדים בחצי משרה - גם כן 50 אחוז וכן הלאה. ככה את מעודדת עבודה ולא גורמת לאנשים להישאר לפעמים בשכר נמוך יותר כי העלאה קטנה תקפיץ אותם מעל תקרת ההטבות ובפועל זה יצא לא משתלם. (אפשר כמובן לשים תקרת שכר יחסית נורמלית גם להטבות האלה שלא יצא שמי שמרוויח 50 בחודש מקבל אותן, אבל זה לא הנקודה).

המדינה לא מעודדת אבטלה אבל היא לא מעודדת עלייה בשכר.

אני יכולה לומר לך שהיתה תקופה שבעלי עבד 80 אחוז משרה באיזה מקום וממש היה על קצה דרגת המס מלמעלה, הוא רצה לעלות ל100 אחוז משרה אבל ראינו שזה מעלה אותו מעל דרגת המס ככה שאם נניח הוא עבד 4 ימים ושילם מס די מינימלי, מעבר ל5 ימים היה ממוסה ככה ש3 ימים בחודש הוא עובד בחינם ורק היום הרביעי שנוסף לו היה אשכרה מתווסף למשכורת. זה היה תוספת של איזה 200 שח ופשוט לא שווה את זה. אז כן במובן מסוים יש עידוד לא למצות את כושר ההשתכרות.

בנוסף זה מעודד אנשים שלא מדווחים על השכר שלהם, כי מעבר ל"חיסכון" במס, ככה הם מקבלים יותר הטבות. כשההטבות יהיו לפי כמות המאמצים שאתה משקיע והזמן שאתה עובד יהיה פחות חסר בדיווחים כי לא יפגע בך לדווח שאתה עובד יותר אלא דווקא יועיל לך

אני לא מסכימה איתךנעומית

תחשבי שעל חלב במכולת היית משלמת 12 ש''ח

והקונה שלצידך היה מקבל אותו בחינם.

כל הנחה/סבסוד/ קצבה מגיעה מכספם של אזרחים אחרים.

אם אני לא מקבלת דרגה, הכסף שעליו אני עובדת ומגיע למס הכנסה מממן את הדרגה של אנשים אחרים.

למדינה אין כספים משלה, היא לוקחת את כספי האזרחים ומעבירה אותם הלאה, הגיוני שאנשים לא יהיו מעוניינים שכספם יגיע לאנשים אחרים. (לצדקה שלי אדאג בעצמי).

האם זו בעיה של הממשלה הנוכחית? לא בהכרח. של כל ממשלה שדוגלת במדינת רווחה קיצונית.

(עוד לא התייחסתי לזה שציבורים שלמים לא מתפרנסים כי המדינה אחראית לפרנס אותם לפי דעתם)

אני אתייחס רק לזה שקראת בפייסבוקשמעונה

באופן כללי, יש נטייה לרשתות החברתיות ליצור הרבה רעש, ולפלג.. חדשות מספרות מה שרע ולא מה שטוב, כדי לנסות להראות לנו שהכל רע...

בפועל רוב האנשים לא מרויחים 50 וגם לא 40... (זו אולי גם נטייה של רשת חברתית , להראות לנו את הקצה אז חושבים שהרבה מרויחים ככה) , זה מבעס שלא מקבליים דרגה ולאדם נורמלי שההכנסות שלו קצת גבוהות (נגיד 15,16 זה יכול להיות משמעותי מאוד מאוד במשכורת התשלום על מעונות)... מה גם שיש אנשים שמרמים , וכמעט לא עובדים וומסוסבדים מאוד וזה מבעס....

אז את בעצם בעד שוק חופשיytrewq

הבעיה שהרבה פעמים אותם אנשים שמתלוננים על סבסוד למישהו אחד, מתלוננים גם למה המדינה לא מסבסדת משהו אחר או למה שכר המינימום הוא לא 40...

אם אתה לא רוצה שהמדינה תסבסד את המעונות אל תלך למעון מסובסד. לך למעון פרטי שלא בטוח יהיה יותר יקר.

אם אתה לא רוצה שהמדינה תסבסד את המעונותקופצת רגע

אל תלך למעון מסובסד - איך זה עוזר?

סבסוד המעונות לא נלקח ישירות מהתשלום של ההורים שמשלמים סכום מלא.

לא ברור שלאytrewq

עזבי, לא זוכרת כבר מה רציתי לכתוב 😅

זה ממש לא אותו דבר.נעומית

אין לי בעיה עם סבסוד, אבל שיהיה לכולם או לא יהיה.

אין שום הצדקה שהכסף של אנשים שמשלמים מס הכנסה ילך לאלה שלא.

לצדקה שלנו נדאג בעצמנו.

אגב. אותם אנשים שרוצים שהמדינה תממן את הלימודים, בריאות, תשלם קצבאות, תאריך את חופשת הלידה על חשבונה גם רוצים שהמדינה תגדיל את השכר שלהם באמצעות רגולציה על שכר מינימום.

חידשת לי עם הארכת חופשת לידה שהדרגה הופכת למלאהממתקית

אף פעם לא הארכתי אז לא מכירה, או שהארכתי ונשארתי עם הפעוט בנוסף בבית.

מבינה אותך ומסכימה איתך.

כן, זה קטע הזוישלומית.

שנה שעברה בספטמבר 2 הקטנים שלי היו בו שנה ושמונה, ובת ארבעה חודשים.

היה לי מאוד חשוב להשאר עם הקטנה בבית עד גיל חצי שנה אבל אחרי החגים חזרתי לעבוד כך שלא יכולתי להשאר עם שניהם בבית.

בפועל שילמתי על שניהם מתחילת שנה, כדי לשמור מקום כי אם הייתי מחכה לגיל חצי שנה כבר לא היה לי לאיפה להכניס את הקטנה ( אין אצלינו עוד אופציות)

ככה שילמתי על חודשיים מחיר מלא על 2 ילדים (קרוב ל7000) כאשר בפועל אחת הייתה איתי בבית

אגיד לך משהואישהואימא

האמת שכן זה מעצבן מאד.. לעבוד קשה מאד ואז לוקחים לך המון המון מהמשכורת למיסים.

אם בעלך לא היה איתך בחגים,שבתות וכו' , את היית מרגישה כמו חד הורית שהכל נופל לך על הכתפיים ומוציאה המון כסף על בייביסיטר, האוכל מוכן לשבת, וכו' וכו , הייתם מרווחים יפה אבל היו לוקחים לכם 35 אחוז לפחות מהמשכורת שכל כך עמלתם בשבילה , גם היית אומרת ככה?

אז אומרת לך מהצד שחווה את זה, כן זה מעצבן מאד.

אי אפשר לאכול את כל העוגה, ואף אחד לא מחלק כסף חינם. בשביל משכורות גבוהות אנשים עובדים קשה מאד, וזה בא על חשבון דברים אחרים שלך יש ולנו אין. והמון המון לחצים והישרדות.

אבל זה לא אומר שמי שמרוויח פחותytrewq

בהכרח עובד פחות קשה

אולי לא אולי כןאישהואימא

בכל אופן על אלה שרצו את המשכורת של בעלי מוזמנים לעבוד גם בשבתות בחגים ולראות איך זה שהבעל לא נמצא איתם באירועים, שמחות , בדיקות רפואיות וכו'. הכל הכל לבד. כל דבר יש לו יתרון וחיסרון.

האזרחים במדינה מתוסכלים- ובצדקנעמי28

ולאוכלוסיות רווחה כן יש קשר ישיר לזה.

דבר ראשון אחוז המיסים בארץ הוא לא מהגבוהים בעולם,

אבל אחוז ההטבות החברתיות שנגזרות מהמיסים והחלוקה של מי משלם את רוב המיסים לא הוגנת.

על חלק גדול אין לנו שליטה ברמה האישית - כי מדובר ובכספי מיסים שהולכים לביטחון המדינה ותשלום חובות לאומיים - לכן נגזרת ענקית מהמיסים הולכת לזה ולא לטובת החברה.

מה שנשאר מהמיסים מתחלק במדיניות רווחה כמו סבסוד מעונות (זה לא משנה שאת מקבלת רק "400" שקל, הסך הכללי יוצא הרבה ביחס לשארית מס שנשאר, אבל ביחס למדינות אירופיות אחרות , אנחנו יחסית לא מדינת רווחה)

עם החרדים יש שתי בעיות

אחת - אחוז עבודה נמוכה בעיקר אצל הגברים (משהו כמו 53% חרדים לעומת 86% חילונים)

השנייה - גם כשכבר יוצאים לעבוד, ההכנסות נמוכות מאוד בהשוואה למגזרים אחרים - כלומר משלמים פחות מיסים.

מה שמוביל ל- ציבור שעובד קשה ומתפתח בקריירה - ואוכל אותה. "מעמד הביינים"

גם מיסים גבוהים, גם כמעט לא נהנים מהטבות.

לכן כן, הם לא טועים, המדינה מעודדת אבטלה.

יש תמריץ שלילי, משהו בחלוקה הזאת לא עובד טוב.

אפשר להסתכל על יתרונות אחרים שחרדים מביאים כמו ילודה שזה חשוב מאוד למדינה במצב שלנו (לא רק מורל לאומי, פשוט פיתרון דמוגרפי) וערכים יהודיים למי שמאמין או רואה בזה צורך.

אם מסתכלים רק על בפן הכלכלי, בהחלט יש בעיה.

השילוב של מדינה עם צורכי ביטחון כל כך גבוהים ומגזר שלא מכניס משכורות גבוהות וגם כשיוצא לעבוד משלם מיסים נמוכים, לא כרגע וגם לא בעתיד (כל מערכת הכוללים, ישיבות שמשמרים את המצב ) מבחינה כלכלית בלבד-בעייתי.

יש אחוז גדול מהעם שעובד יותר ומשלם יותר ונהנה פחות. ככה פשוט.

זה לא משנה כמה קשה את עובדת,

באופן כללי מקרים פרטיים בודדים לא משנים את התמונה הגדולה.

ילודהoo

זה גם עניין כלכלי כבד

כי חוסר ילודה פוגע קשות בכלכלה

אני לא בטוחה מה תורם יותר לכלכלה

ילודה/ לעשות כסף ולשלם מיסים

בראיה רחבה ועתידית

ילודה טובה לכלכלהנעמי28

בהנחה שהילדים שנולדים נכנסים למעגל העבודה ולא הופכים באופן סיסטמטי לאוכלוסיית רווחה.

אחד המטרות של מדיניות רווחה היא לצמצם פערים ולעזור לאוכלוסיות חלשות להתרומם.

הבעיה שנראה שהחרדים מעוניינים להישאר במצב הקיים (אני יודעת שיש שינוי אבל במיינסטרים הרבני)

זה ציבור שלא מקדש קריירה, יש בזה הרבה יופי ערכים אבל כלכלית זה פוגע.

רווחה נכונה צריכה ללכת ברובה למקומות שישתלמו לה.

כמו סבסוד לימודים וכו'. לא כדי לשמר רווחה.

בקיצור אנחנו מדינה מאוד מורכבת

ואין פיתרון קסם

לא יהיה כאן איזה מושיע אחרי הבחירות

כןoo

רק צריך לקחת בחשבון את האחוזים של היוצאים מהחברה החרדית שעולה כל הזמן

את אחוז הגברים העובדים שגם עולה בהדרגה

ואת גובה המשכורת של הנשים שגם עולה בהדרגה ואולי גם של הגברים

ברור שלא יהיה מושיע

שינויים לרוב מגיעים מהעם ולא מההנהגה

כן נחיה ונראהנעמי28

הבעיה הזאת של המיסים ומעמד הביינים שנדפק קורה כמעט בכל חברה עם ערכים סוציאליסטים

אבל אני חושבת שהטינה המרכזית לחרדים כרגע היא שאידאולוגית הם רוצים לשמר את המצב + מצב הגיוס ששם הם לא יוצאים שם טוב + מרמור של אזרחים שעובדים קשה ומקבלים מעט

הבחירות לגמרי רכבו על הגב שלהם

אבל מתחת לפרופגנדה יש גם הרבה אמת וזאת חברה שצריכה לראות איך היא מתאימה את עצמה למצב

מאז ומעולםoo

היה טינה לחרדים

גם בצדק וגם שלא

לכל חברה יש את הבעיות שלה

כולל הכלכליות

(נניח החברה החילונית חוגגת על פנסיות תקציביות/ משרות ממשלתיות מיותרות

יותר מכל חברה אחרת

במשך שנים ארוכות)

בינתיים אני משלמת מיסים וגם על המוסדות החרדיים של הילדים שמתוקציבים באופן חלקי ביותר

כלומר משלמת פעמיים

אבל לא מתלוננת

לא יודעת מאיזה מעמד אני

ולא מעניין אותי שדופקים אותי

אני יכולה לדאוג לעצמי בכל מקרה

כותבת מאהבהDoughnut

בתור חרדית רוצה לומר לך שנכון שיש חרדים שלומדים או שעובדים בשכר נמוך. אבל כמעט כל מי שאני מכירה סביבי כולל כל משפחתי הקרובה, חברות, שכנים- אנשים עובדים קשה, מרוויחים יפה, משלמים המון מיסים, (הרבה פעמים מקבלים פחות בהרבה דברים כמו חינוך... אבל לא רוצה להיכנס לזה) ואח"כ עוד מתבכיינים שאנחנו חיים על חשבון החילונים... ממש מתסכל לשמוע את זה כשאנחנו משלמים אלפי שקלים בחודש למיסים וכנראה ממנים דרגה במעון למשפחות אחרות בעוד שאנחנו לא זכאים (ברוך השם בגלל הכנסה).

רוצה רק לומר שלא להאמין לכל מה ששומעים בתקשורת, תדברי עם כמה אנשים באופן עצמאי ותקבלי תמונה שונה...

יקרהכורסא ירוקה.

אני מאמינה לכל מילה שלך, אבל סטטיסטית אתם כנראה לא מייצגים את רוב הציבור החרדי..

הציבור החילוני וגם הדתי במובנים מסוימים, הם מאד אינדיווידואליים - כל אחד לעצמו לטוב ולרע. אין "כוח קהילתי" מול גופים עסקיים, קופות חולים וגופים ממשלתיים, אבל גם מתייחסים לכל אחד לעצמו.

מי שמשתייך לקהילה שמתייחסת לעצמה כגוש אחד - זה עובד כשזה נוח, אבל קורה גם כשזה לא נוח..

התסכול שלך מאד מובן, באמת! אבל תביני מאיפה זה מגיע..

גם אני כותבת מאהבה❤️נעמי28אחרונה

וגם מהיכרות קרובה עם משפחות חרדיות שעובדות ומתגייסות.

לצערי זה לא מספיק.

אני לא צורכת חדשות בכלל

הנתונים הם ממשרד העבודה ומכון הרישוי לדמוקרטיה

אפשר להתייחס לערכים אחרים שהחברה הזאת מביאה

אבל בפן הכלכלי כשמדובר במספרים אלה הנתונים

מסכימה עם מה שכתבתytrewq

אבל אתעכב על הבעיה השנייה של החרדים - שהם מרוויחים קצת.

למה אתם חושבים שחרדים בכוונה מרוויחים קצת? כי הם מקבלים הטבות אז זה משתלם להם? ממש לא!

ואגב זה לא רק חרדים, זה גם הרבה נשים דתיות שחשובה להם עבודה קרובה לבית/פחות שעות/לא לקחת את העבודה הביתה וכו'

הן מוכנות להרוויח פחות בשביל התנאים

זה נקרא בכוונהoo

הם בוחרים בתנאים שמתאימים להם ושמביאים להם על הדרך הטבות

לאנעמי28

הם מרוויחים קצת כערך

לא בגלל ההטבות

בגלל חוסר בלימודים גבוהים או רצון לקריירה משגשגת

בגלל ערכים אחרים שקודמים אצלם לערך כסף

זה אולי ראוי להערכה למי שמסתכל בלי שיפוטיות

אבל בכלכלה זה פוגע

לכן הם מעוררים הרבה כעס

השאלה מה יקרה אם ההטבות יעלמו ואז נדע האם הם הסתמכו על ההטבות או שערך שלהם גדול מכל הטבה.

אולי הם יצמחו להיות כמו קהילות חרדיות בחו"ל

משגשגות כלכלית

וממנים לעצמם כוללים

מה זה מוכנים להרוויח קצת?כורסא ירוקה.

כלומר בוחרים מקצוע עם הכנסה נמוכה אבל מן הסתם מתוך הנחה שיהיו להם הטבות פה ושם.

תחשבי על עצמך, אני שואלת בכנות באמת, מענין אותי (כי כשאני בחרתי מקצוע הייתי ממש קלולס ולא הבנתי כלום מהחיים. התגלגלתי למקצועות אחרים עם הזמן) - אם כשהיית בוחרת מה ללמוד היו אומרים לך: יש למקצוע הזה יתרונות xyz (מה שבגללו בחרת את המקצוע) אבל תחיי בעוני ולא תקבלי שום הטבה אף פעם - עדיין היית בוחרת את המקצוע הזה? כי אני מניחה שבמצב כזה היית מעדיפה לבדוק מקצועות יותר מכניסים. כמו בארהב שמי שרוצה לחיות ברמת חיים מסוימת, לשלוח לביס יהודי וכו יודע שהוא חייב לכוון למקצוע מכניס מאד..

אז זה לא חוכמה שציבור מסוים "יסכים להרוויח קצת" בשביל הערכים שלו, אם ברגע שהם לא יכולים להסתמך על הטבות ממשלתיות הם יכעסו שגוזלים אותם, כמו שקורה במניעת הטבות למשתמטים. זה לא נקרא להסכים להרוויח קצת אלא להסכים לקבל תלוש נמוך והטבות גדולות

באסת חוגים-שאלה מפגרת קצתאובדת חצות

היינו אמורים לקחת לחוג "רובוטיקה" אבל טעינו והגענו לחוג "אלקטרוניקה" והילד אותו אנחנו מייעדים לגדולות (כיתה א') נכנס לזה ואהב (אוהב לחקור ולהבין איך דברים עובדים) ואבא שלו דיי טוען שהילד מתלהב ורוצה, אבל הרובוטיקה יותר עדיף בעיני (יותר נחשב, יותר מתקשר לי עם הייטק ושכר גבוה ופיתוח בעוד שאלקטרוניקה נראה לי מעשי ופחות זוהר כמו איזה איש כפיים בצבא או פחות מכגיס) וגם לרשום לשני חוגים זה טו מאצ'.

סתם יודעת שזו דילמה סופר מטופשת, אבל קצת מבאס, הילד התלהב אבל בעיני זה אפרורי ולא מושך. יודעת שאלוהים גדול וזו רק התחלה.

הוא בכיתה א שקדי מרק

לדעתי המטרה של חוג שהוא יהנה ויעשיר את הידע, קצת חשיפה למשהו נוסף בחיים. לא מעבר..

אלקטרוניקה זה מצוין ולדעתי זה רק הבדל בשם של החוג ולא הבדל אמיתי.

אני בטוחה שהוא בכל מקרה נועד לגדולות

מדויקריבוזום

ואם כבר זה נקרה לפתחך ואת מזהה כאן איזה קושי אצלך, ואת מזהה את הכשלים בצורת החשיבה שמובילה אל הקושי ומודעת לחוסר ההיגיון בתחושה, אפשר להפוך את זה להזדמנות לתרגול.

למשל תרגול של שחרור, של לשים את עצמי בצד ולתת לילד להיות.

וואו... הוא קטנצ'יק! את יודעת עוד כמה פעמים בחייםמתואמת

הוא יספיק לשנות את תחומי העניין שלו?

חוץ מזה, בתור אחת שנשואה למהנדס אלקטרוניקה - נעלבתי שאת חושבת שזה לא נחשב זה לא שמדובר בחוג ציור, נגיד (שגם זה משהו של גאונים במובן מסוים!) (חוץ מזה, אלה תחומים מאוד נושקים...)

כתבתי לך בהומור, כדי להקליל לך את הסיטואציה😊❤️

הממ את זוכרת בן כמה הוא נכון? ;)חילזון 123

איך חוג בכיתה א ישפיע על השכר שלו?

אז שנה הבאה יהיה ברובוטיקה....

ואם הילד מתלהב מה זה משנה אם זה מושך אותך או לא?

אגב הנדסת חשמל זה תואר לא קל... וגם השכר לא רע נדמה לי....

(ואת כבר לא באמת יודעת אם יש לו ראש מתמטי שיתאים לדבר כזה. ..)

באופן כללי חוג זה להרחבת אופקים

ולהתנסויות שלא נתקלים בהן ביומיום

וגם לכיף והנאה וחיזוק הביטחון העצמי

הנושא של החוג לא באמת קריטי עד כדי כך....

צודקות;) במיוחד האשה של…אובדת חצות

שאלתי את בעלי אחר כך על זהמתואמת

והוא אמר שבשלב הזה בחיים הכי חשוב לבנות אוריינות מדעית - ואז בעתיד כבר יש בסיס לכל מקצוע מדעי שהוא. אז זה לא משנה לאיזה חוג ספציפי הוא ילך, העיקר שעכשיו הוא מקבל את יכולת הלמידה המדעית.

ועוד דבר שהוא אמר - עם קצב התפתחות הבינה המלאכותית, אין לדעת כיום אילו מקצועות ייחשבו רווחיים כשהבן שלך יהיה גדול מספיק... אז שוב, לכן כרגע מספיק רק "החינוך המדעי", ולא המקצוע המדויק.

זהו, מקווה שזה הרגיע אותך קצת יותר

הילד התלהב- זה העיקר מבחינתישיפור

רובוטיקה אלקטרוניקה נשמע אותו דברממתקית

העיקר שהילד נהנה וטוב לו.

לא הייתי שמה בכיתה א' בחוג שבעתיד יכניס שככר גבוה וקשור להיי טק.

אם כך, הכי טוב זה חוג מיומנות AI

העיקר הילד טוב לו, אל תתבאסי.

אני במקרה כזה שלחתי את הילד גם לחוג השני לניסיון, ואז בחר... ומה שיבחר מבורך

יעזרו לך עוד תגובות באותו סגנון? 😅ואני שר

זה שלב כ"כ מוקדם בחיים, הוא יכול לשנות את דעתו עוד מיליון פעם עד שיגיע לבחור מקצוע וגם אחרי.

אני הייתי בכיתה א בחוג חקלאות, מה לי ולזה היום? 😅

ועדיין היתה לי הזדמנות להיחשף לדברים שפחות יש לי בהקשרים אחרים בחיים ומאמינה שהרווחתי מהם.

תנסי לראות מה הילד מרוויח מהחוג (שזה אגב לא קשור רק לתוכן הספציפי בעיניי - זה יכול להיות התנסות, סיטואציות חברתיות, מחקר עצמאי, חוויות הצלחה וכישלון, מוטוריקה ועוד ועוד), לא איך קוראים לו ואיזו אסוציאציות זה עושה לך.

הילד נהנה ומתפתח? נהדר.

הכי חשוב שהוא יאהב את זה ואז את תראי

גם ככה אין לכם וטו על מה שהוא יעסוק בו ומן הסתם לא תרצו שיגיד שזה בגללכם

אין שום קשר לחוג שהוא יעשה עכשיועדיין טרייה

למקצוע שלו לחיים.

לדעתי לחשוף לתחומים זה תמיד טוב הוא יכול לעשות חוג רובוטיקה שנה הבאה בכל מקרה הקשר בין זה למקצוע האמיתי הוא תלוש.

והצחיק אותי שלדעתך אלקטרוניקה שזה למשל חשיפה להנדסת חשמל נחשבת עבודת כפיים זה מקצוע סופר מבוקש ונדרש והיום עם הAI דווקא תכנות שזה רובוטיקה בירידה בביקוש.

רק אומרת שכר מהנדסי אלקטרוניקה הוא הטופ שבמשקמקרמה

אל דאגה...

תני לילד להנותשלומית.אחרונה

והניחי לו לנפשו.

ומודה שאני לא הייתי עולה בקלות על ההבדל בין החוגים

שאלה על הפניה לאולטרסאונדהשם שלי

שבוע הבא אני אמורה להתחיל מעקב גדילה פעם בשבועיים, בגלל עבר של עוברים קטנים.

זה אולטרסאונד אצל טכנאית.

בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא, הוא אמר שאני אשלח לו פניה באפליקציה והוא יוציא לי הפניה.

שלחתי לו פניה, אבל יש סיכוי שהוא לא יענה לי עד התור.

הוא מקבל בימי ראשון, אבל השבוע היה חג ושבוע הבא זה ערב חג.

בעיקרון הוא עובד גם בימי רביעי במקום אחר, אבל השבוע כתוב שהוא לא יהיה, ושבוע הבא זה כבר יהיה אחרי התור.

לא יודעת אם הוא יענה לפניה בזמן אחר.

יש לי הפניה זהה שכבר השתמשתי בה לפני כמה שבועות.

מישהי יודעת אם אני יכולה להשתמש שוב באותה הפניה (היא עדיין בתוקף), או שאני חייבת הפניה חדשה?

אם אני אדפיס את ההפניה מהאתר, יוכלו לקבל אותה?

אני יודעת שבמעקב זקיקים אפשר לצלם את ההפניה ולהשתמש בה כמה פעמים, אבל לא יודעת איך זה באולטרסאונד אחר.

אם אין אפשר, יש לי דרך להוציא הפניה דרך מוקד הריון ולידה הטלפוני?

בקופת חולים מאוחדת.

אשמח אם מישהי יודעת.

תנסי להתקשר למזכירות של מרכז בריאות האישהבאתי מפעם

רופא משפחה יכול להוציא גםshiran30005

אני ככה עשיתי כמה פעמים

במכבי אפשר עם הפנייה כמה פעמים גם לאולט' אחר שלא מעקב זקיקים. ככה לי היה בכל אופן

רופא משפחה יכול להוציא הפניה לכל אולטרסאונד?השם שלי

אני יודעת שהם יכולים לשליש ראשון, אבל לא יודעת אם גם לבדיקות אחרות.

כן בטחshiran30005

אני בהריונות טופלתי במסגרת מרפאות חוץ של הביהח וקבוע כל ההפניות שלי לבדיקות זה מרופא משפחה

תקבעי תור טלפוני ותבקשי,לא יעשו לך בעיות

אני יכולה לשלוח פניה גם לרופא משפחההשם שלי

השאלה אם יש בזה צורך, או שאני יכולה להשתמש בהפניה שכבר יש לי, למרות שכבר השתמשתי בה.

לדעתי תוציאי הפניה חדשה, שלא יהיהshiran30005

מצב שאת מגיעה לבשיקה ומתברר שההפניה לא תקפה כבר

לכן אני מנסה לברר מראשהשם שלי

אני יכולה לנסותהשם שלי

אני צריכה למצוא זמן לזה בשעות הפעילות.

מקווה שידעו לענות לי.

תנסי במוקד אחיות שיתנו לך הפניהשומשומונית

אם לא, הייתי פונה לאחות במרפאה שתנסה ליצור איתו קשר ולבקש ממנו (או מרופא אחר שנמצא במרפאה). בדכ יש להם את הפלאפון שלו...

האמת שיש לי את הטלפון של הרופאהשם שלי

אבל לא נעים לי לשלוח לו הודעה, אם זה לא משהו קריטי.

אני אנסה מחר להתקשר ולברר.

יש לי ניחוששומשומונית

מי הרופא שלך, ואם כן, הוא גם שלי...

וגם לי יש את המספר שלו.

אבל גם אני הייתי מתפדחת לכתוב לו על זה. שלחתי לו ווטסאפים רק כשביקש וכשהייתי ממש חייבת...

הייתי מנסה אולי דרך האחות שעובדת שם (היא ממש נחמדה).

מעניין אם זה באמת אותו רופאהשם שלי

אין לי מספר של האחות שעובדת איתו.

ואני לא יודעת אם היא נמצאת גם בזמנים אחרים, או רק כשהוא נמצא.

הקטע המעצבן הוע שאני ביקשתי ממנו הפניה בביקור האחרון, והוא אמר לי שזה עוד הרבה זמן ואני אבקש בהמשך הפניה דרך האפליקציה.

אבל עכשיו הוא לא זמין.

עד כמה שידוע לי הרופא חייב לענות תוך 5 ימים לפנייהאמהלה

והכי פשוט להתקשר לנציגת קשרי לקוחות או למוקד הריון ולידה של הקופה והם ידאגו לך להפניות.

אבל אם הוא פשוט לא נמצא?השם שלי

קרה לי עם רופא אחר שהיה בחופשה, ולא היה מי שיענה לי לפניה.

אני חושבת שכן. יציאה לחופשה זה אולי משהו אחר, אבלאמהלה

יש לזה כללים.

לדעתי הכי פשוט שתפני למוקד אחיות ותבדקי איתם מה לעשות

וואי איך שנאתי את הלחץ הזה להפניותהתלבטות טובה

אני גיליתי שאם הולכת למוקד לא צריך הפניות.

לפחות ככה זה במכבי ובמיוחד אם זה פעם בשבועיים.

עשיתי שם פשוט את המעקבי גדילה שבאמת התחיל פעם בשבועיים והמשיך לפעמים בשבוע..

אבל במוקד זה לוקח פי כמה זמןהשם שלי

במקום להגיע לתור בשעה שקבעתי,

אני אצטרך להכנס לאחות, להסביר מה אני צריכה, לקבל ממנה הפניה, ללכת לאוטרסאונד (כשיכול להיות גם תור), ואז לחזור שוב לאחות ומשם לרופא.

וכשסה יוצא יום עמוס (ובתרופה של החגים יש יותר סיכוי לעומס), זה יכול לקחת שעות.

נכון..התלבטות טובה

זה באמת שעות, בתקופת החגים זה הכי סיוט..

מקווה שתסתדרי!

את חייבת ללכת למקום שיראה אותך רופא אחרי המוניטוראמהלה

והUS. לא יתנו לך להשתחרר בלי זה. (בטוחה שUS מספיק? חושבני שבכזה מצב עושים גם מוניטור, ככה לי היה בכ"א במעקב גדילה)

ממליצה לבדוק מראש איפה את יכולה לעשות את המעקב

בלאומית למשל אפשר לעשות את זה במרכז בריאות האישה, במיוחד בתקופת החגים שיש צמצום בשעות הפעילות.

לא בטוחה שאת צודקתואני שר

אני עשיתי מעקב גדילה במאוחדת, אולטראסאונד אצל טכנאית כל שבועיים שלושה וכשהיה משהו בעייתי שלחה אותי לרופאה שלי.

זה לא מעקב של הריון בסיכון...

אולי זה תלוי בסיבה למעקב. אצלי בהריון של התאומותאמהלה

עשו מעקב גדילה, זרימות ואז מוניטור בכל מעקב

מאיזה שבוע התחלת את המעקב?השם שלי

בשלב הזה אני לא צריכה מוניטורהשם שלי

רק בהמשך ההריון, אם באמת העובר יהיה קטן.

כרגע רק אולטרסאונד כל שבועיים, כדי שאם תתחיל האטה בגדילה נזהה את זה בזמן.

אני עכשיו בשבוע 23. הבדיקה אמורה להיות בשבוע 24.

קבעתי תור במרכז בריאות האישה שבקרוב אלי, אבל זה אולטרסאונד שאני יכולה לעשות בכל מקום שיש.

טוב אז בינתייםהשם שליאחרונה

התקשרתי למוקד הריון ולידה של הקופה, לא ידעו לענות לי ואמרו שהם לא יכולים לתת הפניה.

לא הספקתי להתקשר למרפאה שאליה קבעתי את התור, כי הם פתוחים רק בבוקר והיה לי יום עמוס בעבודה.

ננסה מחר בבוקר.

ניסיתי להתקשר למכון אולטרסאונד בבית אגד, אבל לא היה מענה.

ראיתי שאני יכולה לשלוח פניה באפליקציה גם לרופא נשים אחר, שהייתי אצלו לפני ההריון.

שלחתי אליו פניה, מקווה שהוא יתן לי הפניה.

צום גדליהאנונימית בהו"ל

ב"ה לא צמתי הרבה שנים בעקבות הריון והנקה.

כביכול אין לי סיבה לא לצום השנה, סיימתי להניק לפני חודש ומחכה לראות אם בע"ה נקלטתי להריון.

תינוקי מתקרב לגיל שנה.

אבל גם מרגיש לי מוזר ולא שייך לצום..

לא שואלת בקטע הלכתי, יותר מסקרנות.

אתם צמות? מתי יודעות אם לדחוף את עצמכם לצום או לפחות להתחיל את הצום ומתי לשחרר?

זה לא כזה מסובךהשם שלי

זה רק בשנתיים הראשונות של הילד.

ובהתחלה בכל מקרה סופרים חודשים.

חוץ מזה, בעלי ממש טוב בתאריכים, אז זאת אחריות שלו לחשב...

זה לגיטימיאנונימית בהו"ל

להיות בלחץ מעכשו מתאריך משוער של 3 ימים לפני פסח?😂

לא ולא!!!שמעונה

זה צרה של עוד הרבה זמן! תתעסקי בצצרות של עכשיו בלבד!!! (בסוף זה משוער, את יכולה ללדת גם שבועיים קודם, ר"ח או בכלל ברח אייר ..בקיצור אל תדאגי!!

הכל לגיטמיאםאני

אבל חבל על האנרגיות שלך

כשזה יגיע זה יגיע וזה יהיה הכי מדויק.

כן לגיטימי, אבל עדיף להניח לזהדיאן ד.

אגב, לקחת בחשבון ששנה הבאה שנה מעוברת?

אולי את בכלל אמור ללדת בפורים?

להוסיף ללחץ?קנמון

מן הסתם אם זה המשוער, את עדיין לא יודעת את מין העובר.

אם זה בן, אפשר להיחלץ על בר מצוה בשבת הגדול עוד 13 שנים(;

חח סתם בהומור.

בע'ה הכי חשוב שיהיה בבריאות טובה ובידיים מלאות ולכי תדעי.. החיים מפתיעים (ומצטרפת למי שכתבה שתבדקי כי השנה מעוברת)

אני פעם לא יצאתי לטיול באיזשהו תאריך כי אמא שלי היתה לקראת לידה. בסוף ילדה יותר מחודש אחר כך!

אז בנחת ובבריאות בע'ה

וואי לאאא!!יהלומה..

אני איתך אחותי

המשוער שלי ביום האחרון של פסח

ואני בעננים איזה תאריכיםםםםם ללדת בהם אמאלה!

ילדתי פעמיים בפסח😊Doughnutאחרונה

אז בלי

לחץ אחותי, הכל אפשרי😉

ילד שנמנע מכתיבההשם שלי

הבן שלי התחיל כיתה ב'.

הוא ילד מאוד חכם, ויש פער גדול בין הידע שלו לבין הביצוע.

הוא מבין ויודע את מה שלומדים בכיתה, אבל מתקשה לעבוד בחברות בכיתה ובבית.

יש לו גם קושי מוטורי, גם קשיי התארגנות וגם קושי לעבוד עצמאית.

בכיתה הוא די נבלע בין הילדים.

הוא לא מפריע בשיעור, והמורים פחות שמים לב שהוא לא מבצע את המשימות.

יוצא שנשאר לו המון לעשות בבית, וגם אז קשה לי לרתום אותו לעשות שיעורי בית. הרבה פעמים הוא עונה תשובות בעל פה, ואני כותבת לו את התשובות (בעיקר בחשבון).

בגלל שהחומר קל לו ולא מאתגר אותו, הוא עוד פחות משתף פעולה.

לקראת סוף שנה שעברה היו מוציאים אותו מהכיתה לעבודה בקבוצה קטנה, יחד עם תלמידים מתקשים. ככה הוא עבד יותר בחוברת.

דיברתי עם המורה שלו, והוא אמר שיבדוק מענה כזה גם השנה.

אבל זה לא באמת מטפל בבעיה.

בתחילת שנה שעברה הוא קיבל סדרת טיפולים של ריפוי בעיסוק. אז פחות עבדו איתו על כתיבה, כי זה היה בשלב שהם רק למדו לכתוב.

המרפאה בעיסוק המליצה לנו לבדוק קשב וריכוז, בגלל קשיי התארגנות.

קצת התעכבנו עם זה, וכרגע אנחנו מחכים לתור לרופא קשב שיהיה אחרי החגים.

אני רוצה גם לפנות שוב להתפתחות הילד שיקבל שוב ריפוי בעיסוק, ולבדוק אם יש דברים נוספים שיוכלו לעזור.

בינתיים אשמח לעצות מניסיון, מה אפשר לעשות?

האם לנסות לעודד אותו לכתוב, אולי באמצעות איזשהו מבצע?

או שדווקא עדיף לאפשר לו להימנע מכתיבה ולעשות יותר בעל פה?

איך אפשר לעזור לו להתאמן בכתיבה בצורה חווייתית ומעניינת?

אם יש פה מרפאות בעיסוק, מורות לגיל הזה, או מישהי שיש לה רעיונות.

יש חוברת "נהנים לכתוב" של חיה קושניר מרפאה בעיסוקנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ד' בתשרי תשפ"ז 21:50

אז בגדול -

העקרון שלה הוא להנגיש ולתווך את הרעיון של העתיבה - כדי לכתוב נכון נדרשת יציבה נכונה/ חגורת כתפיים יציבה / למידה של אחיזת עפרון נכונה/ ועוד. היא יצרה דובי שקל לילדים להתחבר אליו וזה בעצם גירוי עקיף כדי לחזק אותם ולחזק אצלם את המיומנויות האלו, ולאחר מכן לחזק את אופן הכתיבה כך שהיא תהיה נכונה וקלה.

שולחת לך רעיון חמוד לחוברת שראיתי באתר אחידע -

מוכנות לכתיבה- תרגול כתיבה הגיל הרך דף עבודה קריאה הוראה מתקנת כתיבה רוחמה ארנד – אחיה ידע

מוסיפה פה צילום של החוברת המדריך להוריםנפש חיה.

לאיתור קשיים וטיפול בהם.

בהצלחה רבה!

מעניין אם זה משהו שיוכל לעזורהשם שלי

אני די יודעת מה הקשיים, אלא אם יש עוד דברים.

כרגע הוא בעיקר צריך מוטיבציה לשתף פעולה.

למדתי אצלה קורסהשם שלי

הבעיה היא שהוא כבר לא בשלב של מוכנות לכתיבה.

הוא למד לכתוב, אבל לא מוכן לתרגל ולכתוב מה שצריך.

הוא צריך עוד עזרה בחיזוק של השרירים ובכתיבה בצורה נכונה.

ייקח זמן עד שהוא יקבל שוב ריפוי בעיסוק.

אלא אם אני אקח אותו לפרטי, או שהוא יקבל דרך בית הספר.

לא רואה טעם לתת לו דפי עבודה, כי הוא לא מוכן לבצע.

תראי, מנסיוני ומהרקע שלי נשמע שהוא צריך חיזוק אגבינפש חיה.

מה זה אומר

שבעצם הוא עושה פעילויות חווייתיות

למשל: תרגילי התעמלות/ לש פלסטלינה או בצק/ משחק בקצף / מעביר מצד לצד פריטים/ שולה בפינצטה חרוזים

מבחינתו כילד זה חוויה ופעילות נחמדה

את (בתור המבוגר המנחה) בעקיפין את יודעת שזה משפיע על היכולת שלו להתנהל נכון עם הגוף וממילא הכתיבה תהיה משימה שהוא יותר מצליח ופחות נמנע.

(הבנתי מייד מהפוסט שלך שהוא צריך חיזוק מוטורי)

לרוב הימנעות מצביעה על לקות/ בעיה קלה במוטוריקה/ אחר , שגורמת תסכול בעת הביצוע - וממילא הכי קל להימנע מהביצוע.

מה שהבאתי זה ספר של מרפאה בעיסוק (הרי ביקשת מישהי מקצועית) רעיונות לחיזוק הגוף (יש הרבה שרירים שמעורבים בפעילות הזו) על מנת שהכתיבה תהיה חלקה וקלה ממש לא אמרתי שצריך לתרגל איתו בבית כתיבה, התכוונתי לחזק את השרירים כדי שיהיו לו חוויות הצלחה, ואז בשלב הבא יהיה לו יותר קל ואולי אפילו מרצונו הוא ישב לכתוב.

בינתיים עד שייתפנה לך תור, יש דברים שאתם יכולים לעשות בבית ולהתקדם לבד .

אדרבה אם למדת אצלה, את יודעת כבר מה לעשות 😃

את יכולה כמובן להמתין לתור של אנשי מקצוע בלי קשר..

זה מה שהוא עשה בריפוי בעיסוק לפני שנההשם שליאחרונה

וברור שהוא צריך להמשיך בחיזוק של השרירים.

לי קשה לשבת איתו על הדברים האלה, עם שאר הדברים שיש לי לעשות.

היה הכי טוב אם הוא היה מקבל שעה שבועית של ריפוי בעיסוק דרך בית הספר.

שלא יהיה מוגבל רק לכמות מסוימת של מפגשים, ולא ידרוש ממני לבזבז חצי יום על לקחת ולהחזיר אותו.

אבל בשביל זה הוא צריך אבחון וזכאות.

אם לא נצליח לקבל, אולי אני אקח אותו פרטי.

יש לה חוברת אחרת לתירגול כתב (לא דפוס) בצורה נכונהחילזון 123

אולי צריך לעשות לו אבחון ספציפי לכתיבה?מתואמת

יש לקות שנקראת דיסגרפיה.

הוא עוד קטן, האמת, אז לא יודעת אם הייתי רצה לשם כבר עכשיו, במיוחד שאתם מחכים לעוד אבחונים... אבל אולי כן כדאי לשקול את זה.

אני אישית כן הייתי מעדיפה להקל עליו בינתיים ולכתוב חלק במקומו, בתיאום עם המורה...

זה פחות נראה ליהשם שלי

אבל אני לא מכירה לעומק את הלקות.

הוא יודע לכתוב את האותיות, והכלב שלו נראה לי בסדר לגיל.

זה לא שהוא כותב בכתב לגמרי לא קריא, אותיות הפוכות וכד'.

הוא יכול לכתוב את האותיות מלמטה למעלה ולא בצורה הנכונה, אבל זה נראה לי הגיוני בשלב הזה ופשוט מצריך תרגול.

בינתיים בכיתה הוא לא עובד, ובבית עושה שיעורי בית באופן חלקי כשלרוב אני כותבת לו הכל או חלק.

נראה שהמורים בבית הספר לא ממש דורשים ממנו, אז עוד יותר אין לו עניין להתאמץ.

יש המון סוגים של דיסגרפיה, כדאי לבדוקשיפור

באמת נשמע יותר קושי מוטורימתואמת

אבל אני ממש לא מומחית בעניין.

בכל אופן, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע כמה נכון לדרוש ממנו כן להתאמץ...

בלי ידע מקצועי124816

אבל עם ניסיון עשיר בלהיות אצל מרפאה בעיסוק עם הילדים שלי...

בחוברות של חיה קושניר יש התייחסות לכיוון נכון של כתיבה והן גם נחמדות, אפשר גם למצוא ביוטיוב סרטונים לפי השיטה שלה כדי להראות לילד את הכתיבה הנכונה.

כתיבה בכיוון הלא נכון דורשת יותר מאמץ.

לפעמים גם הילד כותב חזק מדי או חלש מדי וזה גם גורם מאמץ יתר, אפשר לתרגל את זה בעזרת נייר קופי, לראות אם הכתב עובר/לא עובר.

כדאי לבקש עוד טיפול אצל מרפאה בעיסוק (לא לחכות כדי שאולי יספיק עוד שני סבבים לפני גיל תשע, שיותר מורכב לקבל).

ולא יודעת אם מרגיע או לא אבל גם הילדים שמשאירים מחברות ריקות, מצליחים לכתוב כשיש משהו שהם ממש רוצים, המתבגרים+ שלי שגם אחרי כמה סבבי ריפוי בעיסוק לא ממש כתבו בבית הספר (אחת מהם גם אובחנה עם דיסגרפיה), מצליחים לכתוב כשזה חשוב להם (סיכום של שיעור תורני שעניין אותם או מכתבי פרידה ארוכים לחניכות בסניף...).

אני עם הבת שלי בגיל הזה אצל מרפאה בעיסוקבוקר אור

תנסי לחשוב על לכתוב דברים שיעניינו אותו. אנ יגיד מכינה עפ הבת שלי חוברת מתכונים והיא מעתיקה מתכון למחברת ןאז מכינה אותו (זה עובד גם על ארגון של לעבור על כל החומרים וכל השלבים בצרה מסודרת), יצא לנן גםלכתוב דברי תורה לשבת

איך מזהים ירידת מים?מעיין34

שבוע 20, הריון בסיכון גבוה מאוד

ובשבועיים האחרונים , בעת מאמץ (אפילו מאמץ של הרמת קול על הילדים) אני מרגישה רטיבות בתחתון.

הרטיבות בריח של זרע- ופה נלחצתי.

יש למישהי ניסיון?

או בכללי יש דרך לחזק את השק שפיר או לסתום קרע אם חלילה יש?

הריון חשוב לי מאוד

ומיון זה לא אופציה כי הם יהיו חייבים לבדוק מי שפיר בצורה ויגינאלית ואני נגד

למה את נגד לבדוק במיון?השם שלי

אני חושבת שזאת הדרך היחידה לדעת.

ולא כדאי לקחת סיכון בשלב הזה, אם יש אפשרות לזהות דליפת מי שפיר ולשמור על ההריון.

אם באמת יש ירידת מים/טפטוף בשבוע כזה חובה לבדוקאמהלה

כי עלול להיווצר זיהום

וכמה שאת נגד בדיקות פנימיות, אם ההריון חשוב לך, וזה נשמע שהוא באמת חשוב לך, חייבים לבדוק עם כל חוסר הנעימות וחוסר הרצון והכאב וכו' וכו'

שבוע 20 זה עוד מוקדם ממש והעובר עדיין לא בר חיות, ואפשר כ"כ הרבה לעשות במידה ומתפתח משהו, שחבל לאבד זמן יקר.

אם את חושדת שזה מי שפיר תלכי להבדק!!! אל תשחקי עם זה!!!!

אני מרשה לעצמי להגיב בנחרצות כזו כי חוויתי בעצמי הריון בסיכון גבוה עם מורכבות גדולה, וב"ה היו הרבה שליחים טובים בדרך שעזרו לי לשמור על ההריון.

בשורות טובות

תרגישי טוב

ממה שידוע ליאיזמרגד1

אם יש ירידת מים מתחילה לידה תוך מקסימום שבוע.

לפעמים באשפוז מצליחים לעצור את הלידה. אם זה באמת ירידת מים, אני לא חושבת שיש מה לעשות עם זה מחוץ לאשפוז...

חייבים לבדוק לדעתיחושבת לעצמי

כי לידה מוקדמת חלילה מסוכנת מאוד, לאם ולעובר...

יש לרפואה מה להציע- זריקה להבשלת ריאות, יש דרכים שונות לעצור צירים...

חושבת שכדאי להסיר ספק, להיבדק ובעזרת השם לגלות שנלחצת לשווא...

תודה על הדאגה אבל אעשה לכן הכרות עם ההריונות שלימעיין34

מבינה לגמרי את הצורך להמליץ לי ללכת למיון. אבל החשש שלי לא סתם.

יש לי היסטוריה מורכבת בהריונות. 2 מתוכם הסתיימו מוקדם מהצפוי והריון האחרון בנס ועם שליחים טובים (שהגיעו מהפורום דווקא) ניצל ולא אבד גם.

במיון בודקים אותי ויגינאלית והבדיקות האלה מובילות אצלי לדימומים, צירים, וסיבוכים כאלה ואחרים.

בהריון הקודם כבר הייתי עקשנית שלא יעשו ויגינאלי כי זה סיכון אבל יש להם נהלים ואסור להם לעבור עליו ולכן נאלצתי לקחת שיקולים על סמך סיפורים של בנות פה ותודה לה' זכיתי להגיע לחודש תשעי וללדת- אחרי לידה שקטה והפלה מאוחרת.

אז לגיטימי להציע מיון אבל מבחינתי זו סכנה יותר גדולה להריון מאשר להשאר בבית ולנוח. אבל עדיין רוצה אולי להחכים מבעלות ניסיון שחוו והצליחו לסתום חור של שק מי שפיר. ואולי זה בכלל הפרשה או בריחת שתן אבל הריח של הזרע קצת אומר לי אחרת...

אשתף גם שבהריון האחרון הייתי אצל רופאה של הריון בסיכון גבוה והיא המליצה לי לקחת נרות שהובילו לזליגת מי שפיר בשבוע 16, לא הצלחתי לתקשר איתה כדי להתייעץ אבל דווקא פה בנות סיפרו על מקרה זהה אחרי אותם נרות ולכן הפסקתי איתם ואחרי שבועיים שלוש ב"ה הפסיקו המים...

עכשיו אחרי כל ההכרות האישית שעשיתי -אני ממש ממש משתוקקת לטיפים למי שיש ניסיון. ובנתיים אשכב ואנוח שזה אף פעם לא מזיק.

ראיתי מישהי שכתבה על שתיית מי/שמן קוקוס שהוא באמת ידוע כמאחה ואולי מאחה את החור. אבל זו המלצה אחת בודדת ולא שמעתי על כאלה שחיזקו את ההמלצה הזו. ואשמח לשמוע המלצות נוספות או ניסיון של בנות פה

מחילה על האורך ושנה טובה ובשורות טובות

ב"ה שפגשת בפורום מקרים שעזרו לךבאתי מפעם

אבל ברור שעדיף להתייעץ עם רופא שיש לו הבנה ונסיון הרבה יותר מנשים אנונימיות.

תסבירי במפורט לרופא בדיוק מה שעברת ומה שגרמו הבדיקות הפנימיות, בסוף זה סיכוי מול סיכון, וברור שעדיף יעוץ רפואי מיעוץ פה בפורום. מאחלת לך בע"ה לסיים בשלום בחודש תשיעי בידיים מלאות.

היי, היתה לי פעם ירידת מים מוקדמתאינרציה

והלכתי למיון יולדות. זה היה אחרי שבוע 24. ממה שזכור לי ברגע שיש חשד לדליפת מי שפיר, ממש אסור לבדוק וגינלית, אסור לבדוק פתיחה, כלום, מחשש שייכנס זיהום דרך החור.

יש בדיקה כזאת כמו נייר לקמוס? שבודקת אם זה מי שפיר. חיצוני לגמרי. לא אמורים לגעת בך.

ואם יש אכן דליפה יגידו לך להישאר באשפוז עד הלידה.. או לפחות כמה ימים כדי לקבל הבשלת ריאות ואנטיביוטיקה ואחר כך את יכולה לחתום סירוב אשפוז ולקחת את הסיכון בבית.

ככה היה אצלי לפחות. צר לי על החוויות הקשות שלך.

אגב את יכולה ללכת לאולטרסאונד ושיבדקו אם יש מיעוט מים. אבל גם אם אין זה לא בהכרח אומר שאין דליפה. אולי היא קטנה והמים מתחדשים מספיק מהר. קיצור זה לא מאבחן גם אם יש או אם אין.

הרבה בריאות ובהצלחה!!! שיהיה בידיים מלאות בע"ה

אם אני זוכרת נכון זה לא שאסור לבדוק וגינליתרוצה לשאול שאלה

אסור להכניס שום דבר שאולי יזהם ולכן פתיחה למשל הם יבדקו עם ספקולום חדש ולא עם האצבעות.

ככה היה אצלי לפחות.

לא חושבת שאת צודקת לגבי זה שאסור לבדוק וגינליתכל הישועות

מניסיון של כמה פעמים הם כן בודקים אם יש ירידת מי שפיר עם ספקולום.

גם אצלי בדקו עם ספוקולום, לפני שבוע 24שיפור

אמרו שאם זאת ירידת מים אז אין מה לעשות להציל את העובר. ברוך ה' לא הייתה.

וואיתלמים

הייתי גם בסרט הזה

יש מצב שאני המלצתי לך להפסיק עם הנרות שהובילו אצלי לירידת מים😏

היה לי עוד הריון עם ירידת מים בשבוע 20 ובאמת בדקו במיון ולדעתי ההתעסקות גרמה שירד עוד מלאא מים

ממליצה ממש לנוח אני כשגיליתי שזו אכן ירידת מים שכבתי רק במיטה בלי לעשות כלום..גם שתיתי מים עם סטיביה שאמרו לי שמחדש מהר את המי שפיר אבל אצלי כבר היה ממש מיעוט

כן כדאי אולי לעשות אולטרסאונד ולבדוק אם זה מי שפיר עם כל מה שהציעו פה, לצאת מהספק..

וואי בהצלחה ממש בעה..תפילות..

פה באישי אם תצטרכי 💕

מי קוקוס לא מאחים שום חור הם פשוט עוזרים להיווצרותאמא לאוצר❤

של עוד מי שפיר

הייתי מתייעצת עם רופא מוסמך מה לעשות ומעלה את כלאמהלהאחרונה

החששות והעבר.

אני מבינה את הפחד, אבל יתכן מאד שבזמנו באת להבדק כי משהו לא היה תקין נכון? או שהיה לך חשש וכד' ואז התפתח דימום וכו'...

בעקרון בדיקה פנימית לא אמורה לגרום לדימום, בוודאי לא לצירים

ופשוט היה פה צירוף מקרים שבאת להבדק כי משהו התחיל להתפתח ואז היה דימום/צירים....

אבל אי אפשר להתווכח על לב של אמא

לכן הכי נכון בעיני זה לשבת מול רופא ולדבר על הכל....

בהצלחה יקרה

נשמע לא פשוטתהילנה

בתור התחלה הייתי בודקת שזה באמת מי שפיר, יש פדים לזיהוי - קונים בבית מרקחת. אני הייתי בטוחה שיש לי דליפה ומסתבר שזאת הייתה דלקת בדרכי השתן (היה ריח שונה מאוד משתן)

אני חושבת שאם תדעי בוודאות לכאן או לכאן, זה יכול להקל על הצעדים הבאים.

לי זה נשמע לגמרי כמו דליפת שתןאמא לאוצר❤

אבל אם את חושבת שזה ירידת מים הדבר היחיד הנכון לעשות זה להיבדק במיון.

אין שום דרך אחרת לדעת וגם אין לך שום דרך לאחות קרע שכבר קיים

ובטח אם ההריון בסיכון גבוה מאוד אני ממש לא הייתי לוקחת סיכון על התינוק

יש סיכוי לא רע שזה דליפת שתןטרכיאדה

אצלי בהריונות היו ממש דליפות רציניות ופעם אחר פעם הלכתי לבדוק וגיליתי שזה שתן (ממש ברמה של מים נשפכים)

ובין לבין גם תחושת רטיבות במאמץ. דווקא זה שזה קורה במאמץ מחזק את זה שזה שתן, כי כשרצפת האגן חלשה אז כל מאמץ קטן

גורם לדליפה (שיעול, צחוק ואולי גם הרמת קול על הילדים)

אשמח לעזרה בתכנון נופש משפחתי עם הילדיםאמא טובה---דיה!

אנחנו רוצים בעז"ה לנסוע לכמה ימים אחרי סוכות.

אשמח לשמוע אם אתן מכירות צימר מפנק עם בריכה מחוממת ומקורה (אני לא יודעת מה יהיה מזג האוויר אז...)

ועם כמה שיותר אטרקציות לילדים ומקומות יפים לטיולים באזור...

ואם יש לכן עוד טיפים לטיול של כמה ימים עם הילדים - אשמח

כמה ילדים?אםאני

מה בערך התקציב?

היינו במקום מאד יפה בפקיעין. אבל זה גדול מאד וגם יחסית יקר

תגידי אם רלבנטי אשלח לך מספר

שלושה ילדים, בגילים 7, 4.5, 1.5.אמא טובה---דיה!

תקציב לא נמוך אבל לא גבוה מדי...

בפקיעין גם אני מכירה אחלה מקום, אולי זה אותו מקום

אה פחות רלבנטי לא מכירה לכזה גודל כי יצאנואםאני

עם משפחות גדולות יותר.

תנסי וילות היוקרה

R צימר

תסנני לפי חדרים ועם בריכה.

תמיד מגיעים מאתרים כאלה וזה דווקא מצוין.

מעדיפה להגיע מהמלצות. מלחיץ אותיאמא טובה---דיה!אחרונה

סתם לחפש באינטרנט.

אולי יעניין אותך