גרושה צעירהסיגל14

היי,

בעקבות השרשור פה על בחורה שביטלה אירוסין.

אני הרבה זמן צופה מהצד ועכשיו קיבלתי הצעה שגרמה לי לחשוב. 

אשמח לשמוע את דעתכם.

הציעו לי בחורה, בת 23 שהתגרשה לפני שנה+ (אחרי מספר חודשי נישואין, פחות מחצי שנה).

כל הפרטים נראים לי, וזה הפרט היחיד שגורם לי לתהות פעמיים.

היא בחורה מקסימה, עם אישיות ומידות טובות, חכמה, מצחיקה ויפה. יש לנו תחומי עניין דומים והיא נשמעת מישהי שהייתי מאוד שמח לצאת איתה.

דיברתי עם שתי חברות שלה ועם דודה שלה (ששידכה), וכולן אמרו שהיא מאוד מיוחדת, ושהיא צמחה מאוד מהמשבר של הגירושין, הייתה בטיפול משמעותי והיום היא במקום אחר לגמרי, גדלה וצמחה ולמדה המון. הן גם אמרו שזו הייתה החלטה הדדית של בני הזוג בגלל חוסר התאמה, ושהם החליטו את זה ביחד, מתוך מחשבה על טובת שניהם. ושהם כבר לא בקשר בכלל מאז הגירושין.

מצד שני, אני לא יכול שלא לחשוש!

מה יקרה אם תנסה? בהמשך הקשר יתבהרו דבריםברוקולי
את צודקתסיגל14

ומנגד, קשה לי מאוד להבין איך בחורה צעירה מתגרשת אחרי כ"כ מעט זמן. אולי היא לא מבינה את המשמעות של משפחה וזוגיות כמו שאני מבין את המשמעות? 

מבחינתה זה משהו זמני שיכול להסתיים, מבחינתי זה נשמתי ונצחי... 

צריך לבדוקברוקולי

מכירה אנשים שהתגרשו בבגרות מכל מיני סיבות 

או שאדרבהנוגע, לא נוגע

זה משהו נצחי ולכן צריך את המישהו שאיתו זה נצחי. ולפעמים מגלים אחרי חתונה שזה באמת לא מתאים ואין מה לעשות.

בנוסף לכך, בפרקטיקה האידאות הגבוהות העליונות עוברות דרך הגשמיות. דרך שיחות בענייני עוה"ז ודרך גוף בהמשך. אז מה שאתה רואה (וטוב שאתה רואה) כדבר נשמתי וגבוה, צריך את הבסיס הגשמי כדי לבוא לידי ביטוי.

עדיף להתגרש בטרם נולדים הילדיםshaulreznik

לא חסרים מקרים שבהם אחרי החתונה מתגלים פערים שלא ניתנים לגישור, בין אם מדובר בפערי דת, השקפה, תפיסת המשפחה וכיו"ב (ויש גם מקרי קיצון, כגון בן זוג שניהל קשר מחוץ לנישואין או הפעיל אלימות). אם מדובר באישה איכותית, רוב הסיכויים שהיא התייעצה לפני כן עם גורמים מקצועיים, כולל רבנים. 

צריך להודות לקב"ה יום יום על הצלהadvfb

ממצבים מורכבים כאלה. יש כאלה נקלעו למערכות יחסים לא בריאות. הרבה פעמים היה חוסר שקיפות מאחד צדדים ולפעמים מראש זה לא היה מתכון מוצלח. אי אפשר לדעת, יכול להיות מיליון סיבות. יש עניין לחשוש, אך לא לשרוף.

אתה רוצה להרגיע את החשש או להשלים עם הרצון לסרב?אוויל מחריש
חח תגובה טובהצ'אנס.
אתה חד מאודסבכי החשתי
לדון בזהסיגל14

אני מנסה להבין את סיבת הגירושין.

יכול להיות שהיא מסתירה אולי בעיות נפשיות,

או שיש לה מידות מאוד רעות?

איך לשאול פה יעזור לך להבין?השתדלות !

זו הסקת מסקנות מאוד חריפה לדעתי....

יש מיליון ואחת סיבות שיכולות להיות לגירושים האלה.

נשמע טוב? רוצה לצאת איתה?

תצא. דייטים ראשונים תתמקד בלהכיר,

אחר כך תשאל ברגישות למה התגרשו, עם מלא מלא טאקט 

אבל אם אתה רוצה לצאת איתה ויש לך שמץ אפילו הכי קטן שיש לה מידות רעות- עזוב. מגיע לה מישהו שיתייחס אליה טוב יותר 

הפסקה האחרונה קצת מתמיההרקלתשוהנ

יש בסיס לחשוב שמי שהתגרש במהירות עושה את זהמסיבות לא טובות. למשל מידות רעות. יכול להיות שכן, ויכול להיות שלא.

כשמחליטים לצאת עם מישהוהשתדלות !

צריך לבוא אליו נקי.

לאף אחד לא מגיע לתת צ'אנס לאהבה ולהיפגש כשהאדם השני חושב לעצמו שיש לך מידות רעות...

אם ממה שהוא שמע והבין היא בחורה מדהימה ומעולה, למה הספק הזה עולה בכלל?

כי יש סיבה שהיא התגרשהלאצעיר

יכול להיות:

א. שלא התאימו.

ב. שבעלה בעל מידות רעות ולכן התגרשה ממנו.

ג. שהיא בעלת מידות רעות ולכן התגרש ממנה.

ד. כל סיבה אחרת שהיא.

היות ולא אמורים להתגרש בקלות, בטח לא בגילאים האלו החשש מג' קיים ויש לו יסוד.

זה לא אומר לפסול, זה אומר לברר היטב ולקבל החלטה מושכלת.

ברור, שיברר כמה שיעשה לו טוב וייתן לו יותר אינדיקצהשתדלות !

אני רק אומרת, ומזכירה, שלא צריך לשפוט- לא לכף חובה ולא לכף זכות.

ואם הוא בוחר לצאת איתה- אז בלב נקי. בלי חשדות על האמון שלה או על המידות שלה. נקי. פשוט להכיר. 

אנחנו לא יכולים לדעת מה קרה, ולכן זה תמוה בעיניי שהוא שואל בפורום.

אולי היא לא מפרטת כי היא מכבדת את הפרטיות של הגרוש שלה? את מה שהיה להם ביחד? 

יש מיליון סיבות, אנחנו לא צריכים לנסות לנחש ולשער בעצמנו מה היה. לא ראוי בעיניי שנעשה את זה.

גם אין בזה שום תועלת. כי אנחנו לא היא ואנחנו לא יודעים מה היה שם. 

הספק עולהבן21בערך

כי החברות והדודה שלה לא באמת יכולות להעיד עליה. מבחינת המשפחה שלי אני הכי יפה, הכי מוכשר ואחד הגאונים שיש ליהדות להציע, ואם אני רק רוצה אני יכול להחליף מחר את ראש הממשלה, השאלה אם זה באמת ככה ?

למרות זאת, אני בעד להיפגש, זה לא שמתחתנים אחרי פגישה אחת. אם זה עובד לכם ואתם רוצים להתקדם באמת תתייעץ עם רב, אם תפגוש אותה וגם ככה לא תתאימו אז לא הפסדת כלום.

למה לעשות את זה?אוויל מחריש
אולי תצא איתה כמה פגישות ותראה שזה בכל מקרה לא מתאים?
ולך אין מידות רעות בכלל?
כי יש מורכבות ייחודית בהצעה מסוג כזהadvfb

לכן זה נושא חשוב שטעון בירור. אם לך זה פשוט - מדהים (באמת, אני לא ציני). לא לכולם זה פשוט.

אני לא הדיון פה, אני שואל בשבילו…אוויל מחריש
אתה שואל אבל אתה אכן מוסיף טענות לענייןadvfb

ועל הטענות שהעלתה התייחסתי.

התכוונתי שאני שואל כדי לפתח דיון איתואוויל מחריש
בכיוון מסוים ואני מבין את שני הצדדים. לכן אני אמתין שהוא יגיב.
הדרך להבין את זה הוא להכירadvfb

לאט לאט... אם תראה שיש התנהגות מוזרה  אז תזכור שיש לך כבר חשש מסויים.

מצד שני כדאי להיות פתוח. יש אנשים טובים שנקלעו לסיטואציות לא פשוטות.

הגיוני שיהיה חשד, אך תנסה לבדוק את זה על בסיס אמון איתה. ככה זה בכל קשר, לא רק עם גרושה.

אם אתה מפחד שיש לה בעיה,אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך י"ג באייר תשפ"ג 11:17

אני לא רואה סיבה לפחד. באמת שלא. רק צריך לברר ולוודא את זה.

יצא לי להכיר חבר'ה שהתגרשו בגיל צעיר, כמעט מיד אחרי החתונה. ביניהם חבר שלי שהתגרש מיד אחרי החתונה (במקרה הזה זה היה קשור בעיקר לצד השני).

וגם בחורה אחת שיצאתי איתה פעם ואני ממש מעריך אותה (נפרדנו מתוך הבנה משותפת שזה לא ילך בינינו), ואחר כך היא התחתנה והתגרשה אחרי כמה חודשים. והיא אחד האנשים המדהימים שאני מכיר. באמת. 

ומידות רעות (או בעיות אחרות) יש גם לרווקים, למקרה שאתה מתלבט...

אם זה סתם מרתיע אותך רגשית ולא בא לך - זה כבר ענין אחר...

ממה אתה חושש?הפי

ממה שיגידו? או מחיסרון שלה?

החשש שלך מוצדקמבולבלת מאדדדד

גם אם זה היה בגלל חוסר התאמה, זה עלול לצלק את הנפש שלה.

אבל, אמרת שבררת והיא עברה טיפול, שהצמיח אותה. 

יש אנשים שמגלים חוסר התאמה בשלב הפגישות, יש שאחרי אירוסין, ויש שאחרי חתונה. וזה קורה. ככל שעובר יותר זמן מההכירות, פחות סביר לגלות חוסר התאמה. (אחרי אירוסין פחות סביר לגלות חוסר התאמה מאשר אחרי פגישה שלישית).

הייתי מציעה לנסות, ובהמשך לראות אם הגירושין היו בגלל עוד סיבה.

אגיד משפט שיראה מוזר, אבל גרושה זה לא סוג ב'!!

נכון שעברו על גרושה דברים. ולא לכולם מתאים. אבל לא סוג ב'

מה זה חוסר התאמה?אוויל מחריש
כמו שבשלב בירורים פוסלים על חוסר התאמה בולטמבולבלת מאדדדד

וכשעוברים את זה- גם במהלך דייטים מורידים. ככל שעובר הזמן שמכירים, מסתבר שיש יותר ויותר התאמה בין השניים. 

כאשר אחרי אירוסין מבטלים, זה אומר בדרך כלל שיש חוסר התאמה די גבוה. כי לא מבטלים סתם בשלב כזה.

אם מתגרשים, זה אומר שחוסר ההתאמה מאד מאד מפריע. (בהנחה שלא מדובר על אדם אלים וכדומה). כי לא סתם מבטלים בשלב כזה.

ויש אנשים, שאו בגלל שהיו מאוהבים מדי, לא שמו לב להבדלים, או שאחד הצדדים הציג את עצמו בצורה שונה ממה שהוא באמת. וה מפריע מדי להתנהל ביחד בחיים. 

נראה לי תמיד יש חוסר התאמה…אוויל מחריש

במה זה מתבטא מה שאת מתכוונת?

הפותח כתב שמי שהציעו, התגרשה בגלל חוסר התאמהמבולבלת מאדדדד

וזה משהו הגיוני.

הרבה פעמים מגלים את זה לפני. אם זה ברמה כזו שלא מאפשרת לחיות בחד. אבל לא תמיד.

זה לא בגלל שאחד מהם אדם בעייתי. זה בגלל שביחד לא מתאים להם. יכול להיות שזה נובע מחוסר היכרות מספקת, מרצון של האחד להתאים עצמו לשני, או כל סיבה אחרת.

לא יודע מה לומראוויל מחריש
אם הם אוהבים ורוצים אחד את השנייה אז מה זה משנה חוסר ההתאמה? ואם לא אז למה הם התחתנו מלכתחילה?
יכול להיות שלא חשבו שחוסר ההתאמה יפריעמבולבלת מאדדדד

או שלא שמו לב אליו.

אבל אני לא יודעת מה באמת הולך שם🤷‍♀️

אם *לא* היית חושש זה היה מוזרנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך י"ג באייר תשפ"ג 15:41

אבל צריך לקחת את זה במידה.

כדאי לך פשוט לצאת ולבדוק

אפלטון היה נוהג לומר לתלמידיו- אם הייתי נשאר בבית לחשוב ולחשוב על איך היא תהיה במקום פשוט ללכת להיפגש איתה, לא הייתי יכול להתחתן איתה. 

יש אנשים שרואים דווקא יתרוןלגיטימי?

כי אין חכם כבעל ניסיון.

(כמובן, בהנחה שזה לא יושב על בעייה נפשית או משהו כזה).

לא מרגישה שיש לי הרבה מה לתרום מעבר למה שכתבו, אבל מצאתי דרך גוגל שרשור ישן בפורום, בטח יש עוד. נראה שהיה שם הרבה אנשים שהתבטאו בנושא:

על פרק א ופרק ב - לקראת נישואין וזוגיות

אפשר כמובן למצוא עוד.

יצא לי לשמוע את זה מבנות (מבוגרות)לאצעיר

פחות מבנים אם בכלל. 

יש כאן גרושים\ות שרוצים אולי לשתף במחשבות שלהם? 

זה מצחיק, אני גרושה, אבל אני לא מרגישה שאני מייצגתענבלאחרונה

בס"ד

כל גרוש/ה הם עולם ומלואו ויש מגוון סיבות לגירושין. 

בוודאי שיש דברים שלמדתי מתקופת נישואיי ומתקופת גירושיי, כמו כל חוויה בחיים שלומדים ממנה. 

באופן כללי גירושין זה תיק כמו כל תיק אחר וכל אחד צריך להחליט אם הוא רוצה להיכנס ולבדוק את התיק הזה או לא.

אישית אני חושבת שחבל לפספס אנשים טובים בגלל הפרט הטכני הזה, אבל אני יכולה גם להבין את מי שאין לו כוח לבדוק את התיק הספציפי הזה. זה לגיטימי, כל אחד מאיתנו מסוגל לסחוב תיקים שונים.

אני התגרשתי כי הבנתי שאני לא יכולה לסחוב את התיק של הגרוש שלי, בסוף שנינו הבנו שזה לא עובד. האם זה אומר שאני לא אצליח לסחוב שום תיק? לא, זה אומר שהיום אני מודעת יותר למגבלות שלי ולמה שאני רוצה מזוגיות. 

בקיצור, גירושין זה פרט טכני, מהותית כדאי לבדוק את האדם שמולנו בלי קשר לפרט טכני כזה או אחר. הדבר היחיד הוא שכשיש שם לפרטים הטכניים אז אפשר לבדוק דברים מהותיים שיכולים לנבוע מהטכני. בגירושין למשל חשוב לבדוק למה קרו הגירושין ומה המצב היום (לא מכירה הרבה גרושים שיכולים לפתח קשר טוב מחדש בלי לעבור טיפול כלשהו לאחר הגירושין, אבל כמובן שגם זאת הכללה די גסה ולא מוכרחת בכלל).

תיפגש איתה ותתרשם בעצמךהלוי
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך