נשים יקרות שהשם יברך אתכם תודה רבה על כל הכתיבה מעריכה כל אחת ואחת מכן !!!
אתחיל בלסנגר ולומר שזה ילד שלישי, ושבעלי לא ככ מסתדר איתם כתינוקות אבל ככלל הוא אבא אלוף , יש לנו עוד שני ילדים בגילאי 5,3 בערך והוא מכין להם אוכל הרבה פעמים בערב, מקלח ומרדים כמעט קבוע , משחק איתם כשמגיע מהעבודה . נדבר העיקר שמפריע לי הוא שבתפיסה שלו הוא "עוזר", גם כשהוא משחק איתם ובאמת מכל הלב !! או מכין להם ארוחת ערב וכו, הוא בטוח שהוא בין הגברים הבודדים במדינה שעושים את זה . ואני מסבירה לו כל הזמן הבאנו אותם יחד לעולם, שנינו עובדים וכו, פשוט לדעתי קשה לו יותר לקבל את הסיטואציה שהוא בא מיום עבודה ארוך (באמת עובד קשה) וצריך "לעזור" בבית כשאני ב "חופשת " לידה. למשל היום הגיע ב19 (לרוב הוא מגיע ב18 כך שבחופשת לידה אני יוצאת עם התינוק לאסוף את שני אחיו הגדולים ועד 18 מעסיקה אותם וגם ללא טלוויזיה, ציורים מדבקות יחס ראשוני הם בגיל שרבים מלא, כמובן יש סיר מוכן על הגז שבישלתי במהלך היום).
והוא עדיין בכל פעם שמגיע הביתה אומר מחדש כמה הוא גמור ואם יוצא שמח אז אומר כמה זה לא מובן מאליו שהוא מקלח את הילדים ומרדים אותם ושאני יוצאת (פעמיים בשבוע אני יוצאת לאימון של שעה ברחוב שלי וגם אז זמינה לקפיצה אם הבייבי צריך הנקה או צורח ברמה שלא נרגע).
ממש קשה לי הפער התפיסתי בינינו כי גם כשהוא עושה הוא בטוח שהוא "עוזר". התפקיד העיקרי שלו בבית זה לבשל לשבת (שאני מאוד מעריכה את זה והוא מבשל מדהים), לקלח את הילדים כמעט תמיד הוא על המקלחות (של שני הגדולים אני בשעות האלה עם הבייבי(, וגם מאז הלידה הוא זה שמרדים את הגדולים. מרגישה שהוא לא רואה את זה שכשהוא עובד אני דואגת שיהיה פה סיר חם , שהבית יהיה נעים ונקי, הכביסות ריחניות מקופלות , הכלים (כמובן כאלו גם שהוא מייצר) לא שוטפים את עצמם.
וכל זה בזמן שכשהתינוק ער אני איתו לגמרי - עיסויים, תרגילי ספורט, נשימה, הנקות , אני לא שמה אותו על המשטח וקוראת ספר- הוא נולד עם טונוס שרירים נמוך ולכן גם פעם בשבוע נוסעת איתו לספורט טיפולי שיחזק את חגורת הכתפיים . הייתי צריכה לחזור לעבודה בתחילת יולי והארכתי עד ספטמבר כדי להיות עם התינוק עוד קצת שיגדל לפני כניסה למסגרת וגם עם הילדים שיוצאים לחופש באוגוסט והוא רק טורח להשמיע כמה חבל על הכסף (אמרתי לו אוקיי גם אם הייתי רוצה לחזור ביולי ואני לא, בוא תגיד לי איפה אנחנו שמים את שלושת הילדים).
הוא מנגד כשאני אומרת לו את הדברים האלו על חוסר ההערכה הוא טוען שאני לא מעריכה את זה שהוא עובד בחוץ ושאני חושבת שהוא לא עושה כלום, אבל מבחינתו (לדעתי) הערכה מתבטאת בזה שהוא יבוא הביתה ב18 ואני אגיד לו שב בעלי היקר תאכל משהו תנוח עבדת קשה, עכשיו אפ הייתי עם שני הגדולים ניחא אבל זה שעות שהבייבי לא רגוע אז איך אתה מצפה שאאחוז בכל, מספיק שהבאתי אותם ב15:30 ועד 18-18:30 כשאתה מגיע אני איתם לבד תוך כדי מתן יחס מלא ככל האפשר , אני לא תוקעת להם טלוויזיה ונחה , חשוב לי לשמוע איך היה להם בגן מה אכלו, להגיש להם פירות או אוכל מזין, לעשות איזה משחק .
ואני גם רןצה טיפול זוגי אבל הוא בטוח שהןא מושלם ושרק אני זו עם הבעיה . הוא פשוט רואה את המציאות בצורה לא בוגרת
ולא הדדית. ולגבי המשפט שלו הוא אמר את זה מעייפות אבל גם אצלו בבסיס הוא חושב שאמא לא אמורה להתלונן על תינוק ושאם אני מתלוננת או מעירה אז זה כי לי קשה במיוחד משאר הנשים, וכבר יצא לנו דיון פעם שאמרתי לו שאני רוצה משפחה ברוכת ילדים בע"ה והוא אמר לי אל תיפגעי מאמי את לא מהאמהות האלו עם הסבלנות וכו את מאבדת את זה בקלות, עכשיו הוא לא אמר את זה כדי לפגוע אבל זה באמת מה שפוגע שהוא באמת חושב שאם אני מעירה אותו בלילה קשה אז לא מתאים לי נגיד הרבה ילדים כי הסף קושי שלי לא אמהי.!" והוא חושב שאמהות אחרות משקיעות בילדים יותר , נניח. אם רואה אותי מפעילה מכונה או שוטפת כלים בזמן שהילדים ערים אומר לי שבי איתם תשחקי ואני מסבירה לו שלא ייתכן שכל עבודת הבית תחכה לי ללילה ושהוא מוזמן להתכבד לשחק איתם או לנקות במקומי (והוא עדיין חושב צריך להזניח את הבית ולהיות איתם) אך מצד שני לא יעזור לי בלילה לאפס אם אשב כל היום עם הילדים נניח (הפסקה האחרונה זה יותר סיטואציות של שגרה כשאני גם אחרי יום עבודה מלא ולא עכשיו כשבחופשת לידה אני מספיקה לבשל כל יום ולסדר)