יחסי כלה-חמות...אנונימית בהו"ל

היי בנות, צריכה עזרה להבין אם אני מוציאה דברים מפרופורציה, עד כמה היו מזדהות עם התחושות שלי וכו'...

יש לנו ילד חמוד עם קושי בגמילה. החלטנו להפסיק להגיד / להציע לו ללכת לשירותים לגמרי. גם אם רואים שהוא "רוקד" וצריך, ועוד רגע יעשה. גם אם רואים שהוא מתאמץ... פשוט לא אומרים בכלל. ב"ה זה באמת עוזר ולאט אט יש שיפור. מה העניין? הסבתא מגיעה מדי פעם להביא אותם מהגן ולהיוץ אתם אחה"צ (לא בקשה שלנו אלא יוזמה שלה). הסברנו מה אנחנו עושים וביקשנו שיתוף פעולה. בסוף הביקור היא אומרת לבן שלי: אולי כדאי לבדוק אם צריך שירותים כשחוזרים מהגן, לבדוק כש- (לא זוכרת). וכאילו- למה להגיד לו דבר כזה? אם כבר לנו... אחרי כן היא דיברה עם בעלי בטלפון וניסתה לשכנע אותו בשבחי שיטה אחרת. בעלי שמע ולא קיבל. 

היינו אצלם בשבת. היא אמרה לבן ללכת לשירותים. לא אמרתי שום דבר אבל זה כל כך הכעיס אותי שלא יכולתי להישאר בסלון והלכתי קצת לחדר. היא שמה לב שכעסתי. לאורך השבת עשתה את זה עוד כמה פעמים -- בכל פעם שהיה נראה לה שהוא צריך ולמרות שידעה שזה מרגיז אותנו. היא יזמה שיחה עם בעלי שאולי בבית של סבתא יכולים להיות כללים אחרים. עכשיו, אני מבינה שאולי היא לא רוצה שלוליות אבל אז אפשר לדבר על זה קודם. מה גם שזה בכלל לא מה שהיא אמרה אחר כך כשבסוף דיברנו על זה -- אלא שקשה לה לראות ילד שצריך ללכת ולא לומר כלום... והיא אומרת בלי לשים לב. 

אחרי כל הסיפור היא לקחה אותם מהגן בשבוע שאחרי. חזרו כשלילדה היותר גדולה היה "תאונה" בגינה (הבגדים שלה נרטבו). היא התלוננה בפניי שכשהיא בכתה סבתא גערה בה כמה פעמעם להיות בשקט. זה ממש מעצבן אותי - למרות שהבת שלי יודעת לומר שאמא מרשה לבכות...

ואז בנוסף לכל הסבתא באה לומר לי שהיא שאלה את הקטן אם הוא הולך לשירותים בגן. והוא אמר לה ש"טיפטיפונת כי אין שם ישבנון / שרפרף", והציעה להביא שרפרף שיש להם בבית לגן. וזה הרגיש לי כל כך מתערב! למה בכלל לדבר עם הילד על זה? למה להתערב בכל הנושא ולא להניח לו אחרי כל מה שהיה? ודי, גם לנו יש שרפרף בבית, זה לא שהשרפרף שלהם יושיע אותנו (!?). ובתור אמא אני די משוכנעת שגם אם הוא מתאפק בגן, זו בכלל לא הסיבה... (הוא מסוגל יפה להתיישב על אסלה רגילה גם אם זה טיפה יותר מסובך לו. אני חושבת שהוא פשוט לא אוהב ש"חופרים לו" על זה וימציא תירוצים כדי "להוריד" את השואל מהעניין.)

אני כל כך עצבנית ולא יודעת: מה מזה הגזמה אם בכלל ומה מזה מוצדק אם בכלל. 

אשמח לשמוע מכן... 

בן כמה בוא?בתי 123

גמילה זו תקופה מאתגרת מאוד

יכול להיות שחמותך מאוד לחוצה מהעניין ולכן גם מגיבה בצורה כזו

הילדים יודעים להבדיל טוב מאוד ולהתנהג בהתאם עם ההורים או עם הסבתא אז אני חושבת שזה לא כזה נורא אם יוצא שהיא מעירה לו

אני חושבת שאולי בעלך ידבר איתה או את אם הקשר טוב תגידו כמה אתם שמחים שהחא חלק משמעותי בחיים של הילדים וכמה אתם אוהבים אותה אבל בגלל שהיא מאוד משמעותית היא צריכה גם להשתלב בתהליכים כפי שאתם החלטתם עליהם.

לגבי הגן מבינה אותך זה קצת השגת גבול וזה ממש תלוי אם זה היה חד פעמי. 

אולי היא חשבה שזה לא משמעותי. את יכולה להגיד לה שאם יש לה רצון מסויים או רעיון בקשר לגן שתדבר אתכם קודם

לגבי הגן -אנונימית בהו"ל

היא לא דיברה עם הגננות. רק שאלה את הילד על העניין והציעה לנו...

הכל הגזמה חח סתםאמאשוני

ולפירוט: אתם נעזרים בסבתא, יש לזה מחירים.

יכול להיות שהגעתם לשלב שדורש לעשות שינוי.

קחו בייביסיטר ותנו לה הוראות.

זה לא משנה מי היוזם.

סבתא זה לא בייביסיטר ולא משאירים לה הוראות. זאת נקודת הפתיחה.רוצים לבקש משהו? בשמחה. תסבירו למה זה חשוב לכם, תבקשו התחשבות. אבל זכותה לומר לא.

לגבי שהייה בבית שלה, אז תדעי שילדים יודעים לעשות הפרדה ברורה בין הכללים בבית לבין כללים מחוץ לבית וזה בכלל לא מבלבל.

גם אם את צודקת והילד נהנה מתשומת לב ולכן רוקד כדי שישלחו אותו לשירותים, הוא ידע טוב מאוד שעל סבתא זה עובד ועל אמא ואבא לא.

אם כבר מה שיפגע בתהליך, זה העצבים שלך. כי הוא מרגיש שהנושא משפיע עליך אז הוא ירקוד על זה. (תרתי משמע)

ההמלצה שלי זה לשחרר לגמרי את העצבים להבין שההתנהלות בבית שלה לא תפגע בתהליך שלכם ולכן להתעלם לגמרי ממה שהילד או הסבתא עושים סביב הנושא. התעלמות כזאת תשרת את המטרה שלך שלא לעשות אישיו מסביב לנושא.

לגבי הגן- גם לא להתרגש. אז היא אמרה, אז מה?ילדים בגיל הזה בקושי מבחינים בין דמיון למציאות, אז שידעו להגיד לך שצריך להביא את השרפרף לגן? נו.

את יודעת עם כמה זבל אני חוזרת משבת אצל חמותי? אני בכלל לא מעלה מהאוטו הביתה, כמעט הכל היישר לפח.

יום ראשון מי זוכר בכלל..והילדים שלי יותר גדולים.

וגם אם הילד במקרה כן מעלה את הנושא אפשר לומר לו: סבתא הביאה לך שרפרף? נכון, היא מאוד אוהבת אותך. מה עוד אפשר להביא שאוהבים? נשיקה, חיבוק, ציור, מתנה.

מי עוד אוהב אותך? אמא

את מי עוד אמא אוהבת? את אבא.

איפה אבא עכשיו? בעבודה.

במה הוא עובד? במחשב 

מה עוד עושים במחשב? משחקים.

במה עוד משחקים? בכדור..

יאללה בוא נביא כדור מי רוצה מסירות...

זהו, נגמר נושא השרפרף.

אם הילד בשל לשיחה בוגרת יותר (לא נראה לי אבל נגיד..) אפשר לשאול אותו אם הוא חושב שזה יעזור לו בגן ולזרום עם התשובה, גם אם זה קשקוש שיהיה כמו קמע, כמו שמיכי.. כשילד מאמין שמשהו עוזר לו, זה בד"כ עוזר לו, גם אם למעט זמן.

הבת שלי בת 9 עד היום בטוחה שמשחת השיניים בבית של ההורים שלי לא חריפה, ואצלנו כן וזה בדיוק אותה משחה. מה אכפת לי, שיהיה ככה..

מבחינתי בכיף שלא תבוא!אנונימית בהו"ל

אני לא עושה את זה כי זו עזרה בשבילי. אבל היא רוצה לראות את הנכדים וכיף לה ונוח לה לבוא לקחת אותם מהגן יותר מחבוא לביקור נימוסים בבית... אם אגיד לה לא היא תיעלב (ונראה לי שבצדק?). אני לא רוצה להעליב אותה ולדרדר את היחסים. לא רוצה למנוע מהסבתא את הנכדים ולא מהנכדים את סבתא שלהם. 

(אני בכלל לא חושבת שהוא נהנה מתשומת לב. אני חושבת שפשוט העניין הזה צריך להיות בשליטה שלו ולא שלנו והוא לא אוהב שמנסים לשלוט בו. אני לא חושבת שהוא רוצה שרפרף בגן, הוא פשוט לא אהב שהיא דיברה אתו על זה אז תלה את ההתנהגות שלו במשהו חיצוני כדי שתפסיק לחפור לו. אבל לא זה העניין שלי כרגע אלא ההתערבות של החמות גם אם זה היה בנושא אחר לגמרי.)

אם את לא רוצה לפגוע ביחסי סבתא- נכדיםאמאשוני

אז כדאי שתשחררי את התמונה של מה היא צריכה או לא צריכה לעשות עם הילדים.

זה ממש בסדר שהילדים יחוו אותה כמו שהיא. זה לא רק בסדר, זאת המציאות.

אולי אם תשני גישה שהיא *צריכה* להתיישר לסגנון ההורות שלך, ותתני לה את מלוא המקום שלה כסבתא, אז גם התקשורת ביניכן תהיה בריאה יותר, אז המסרים יעברו טוב יותר ותזכי ליותר שיתוף פעולה. 

אם קשה לך כרגע עם ההשלכות של השהייה המשותפת, אז להפחית למינון שתוכלי לעמוד בו.

וברור שלא להגיד לה שהיא לא רצויה, תגידי לה שיש לכם תוכניות אז השבוע לא מתאים, אבל אפשר בשמחה בשבוע הבא. לדלל בהדרגה.

ולעניין הגמילה- אם החלטת להעביר את האחריות לילד, ולא משנה מה הסיבה, אז זה לשחרר את הנושא בעצמך עד הסוף.

אם את כועסת על ההתערבות של הסבתא- זה אומר שלא באמת שיחררת, אלא רק כלפי חוץ, ואז זה לא עובד.

מה שמקלקל זה לא השאלות של הסבתא אלא הכעס שלך.

את שואלת למה היא בכלל שואלת אותו אם הוא מתפנה בגן? זה שלהם.

זאת השיחה בין הסבתא לנכד שלה. תאמיני בהם שהם מסוגלים לפתח קשר בריא גם אם הסבתא לא מושלמת. ככל שתמשיכי לגונן על הילדים מפני מה שאת רואה כמגרעות של הסבתא, את פוגעת במיומנות של פיתוח קשר וגבולות טבעיים שלילדים יהיה בו טוב. 

כשאת מתרגזת שהסבתא השתיקה את הילדה, את בעצם אומרת לילדה שהיא לא יכולה להתמודד עם הסיטואציה, אז פעם הבאה הבאה שהיא תבכה וסבתא תשתיק אותה, היא תרגיש מעצמה קצת חוסר אונים כי היא רגילה לפרוק את התחושות שלה בבכי ועם סבתא זה פחות מתאים, אבל היא תהיה מתוסכלת פי כמה כי היא תיזכר שגם אמא לא מאמינה שהיא מסוגלת להתמודד. אז איך היא תתמודד?!

אם תשדרי לילדה שסבתא אוהבת אותה ורוצה בטובתה ולכן היא יכולה לפנות אליה בעצמה ולהגיע לפתרון (או להחליט שעם סבתא היא לא מעוניינת לפרוק בבכי, זה גם בסדר)

אז הילדה תפתח חוסן ודינמיקה, תקשורת שיהיה לה טוב.

גם עם הילד, אם באמת מעצבן אותו ששואלים אותו על השירותים בגן, הוא ידע לפתח אסטרטגיה מתאימה. את לא צריכה לכעוס בשבילו.

ואם סבתא באה אח"כ ומקשקשת לכם על שרפרף, תהנהני בתודה ותעשי אח"כ מה שבא לך.. ואפילו בוא נאמר היא תלך קיצוני ותביא את השרפרף לגן, תסמכי על הילד שהוא ידע לבד איך ואם להתייחס לשרפרף או מה לעשות איתו.

זה יבוא לו טבעי, הוא לא יצטרך להקדיש לזה מחשבה מיוחדת.

תזכרי תמיד שהיא עושה את כל מה שהיא עושה מתוך אהבה ולא כקריאת תיגר על הדרך שלך. אתם לא בתחרות פה.

כל עוד הכל נעשה מתוך אהבה ודאגה, פשוט תשחררי ותתני לילדים להתמודד לבד עם הסיטואציה.

ושוב, אם קשה לך עם ההשלכות, נגיד אם הילדה התאפקה כל היום מלבכות ופורקת הכל בבית וזה קשה לך, אז תפחיתי מינונים.

אני יכולה לתת לך דוגמה אצלנו למשל,ההורים שלי בשניה שילד בוכה מביאים לו ממתק שיירגע. בהתחלה זה נחמד לילדים, אבל בשלב מסויים בעיקר לקראת סוף היום הם לגמרי מאבדים את זה.

בהתחלה הייתי מתחרפנת ממש כי לנסות לשלוט באירוע שבו שלושה או ארבעה ילדים במקביל מאבדים את זה, וגם אני לקראת סוף היום לא בשיא הכוחות שלי, הייתי נשארת מהביקור עם טעם מר ביותר.

עם הזמן למדתי איך לכוון את ההורים שלי לעטוף ילד שזקוק לרגיעה מעודף הגירויים במקום לדחוף לו עוד סוכר, אז למשל הייתי מבקשת מאבא שלי לקחת ילד לסיבוב בחוץ בטבע. הייתי אומרת אבא אני חושבת שאיקסוש על סף חרפון ומאוד יעזור לו אם תצאו לטיול קטן, אפשר ללמד אותו על גרמי השמים, צמחים,חיות, מורשת קרב וכו'.

או הייתי אומרת סבתא אולי מתחשק לך לספר סיפור רק את ואיקסית? היא מאוד זקוקה כרגע לחיבוקי- סבתא.

או מבקשת מאחותי לצאת לסיבוב בעגלה עם תינוק שניה שאני משתלטת על העסק והצרחות של הגדולים.

כל הבקשות האלו מבוססים על עולמם של סבא וסבתא. אבא שלי מת על טיולים כאלה ואמא שלי תני לה כל היום ילד שנוזל עליה בחיבוקי סבתא, ואחותי ממש אוהבת תינוקות.

אבל הדבר הכי חשוב מבחינתי זה לזהות את הרגע לפני. אני יודעת שנוסעים להורים שלי, זה יגיע. אצל הקטנים זה מגיע מהר יותר, אצל הגדולים זה יכול להיות גם אחרי לילה שהם נשארו לישון. אבל בסוף זה מגיע. כי לא משנה באיזה גיל, מפילים עליהם ים גירויים.

אז למדתי לזהות את הסימנים המקדימים. את המעבר התכוף מהחצר לבית לחצר לבית רק בשביל לצאת ולחזור כעבור דקה.

או מעבר מספה לספה לספה לספה רק כדי לחזור לאותה ספה שתוביל שוב לספה השניה.

או מצב כפית או היי מטורף, או דווקא התעקשויות או כעסים על דברים פעוטים ואז אני יודעת לחתוך ולדאוג שהילד יהיה אסוף.

אם זה ביום חול אני פשוט מחליטה בטווח של דקות ספורות שעכשיו כולם לאוטו. מעיפה את הגדולים לשירותים, לוקחת בקבוק מים לדרך, אחרי כמה דקות נסיעה, מורידה את הקטנים לעשות בצד, שוטפת פנים וידיים למי שצריך וכו'.

אם זה שבת, אז באמת שבתות קיץ בקושי נוסעים כי זה קשה. אבל כן שולחת לפעמים את הגדולים לשבת. והם כבר יודעים לבד איך להימנע מהאובר, הם יכולים לומר מפורשות אני לא רוצה ממתק, מעדיף פרי. או לא רוצה ממתק, סבא אתה יכול לשחק איתי?

וזה מהמם וזה שלהם לגמרי, וכולם נהנים מהמצב, אבל אם הייתי מנהלת מלחמת חורמה בממתקים כגורם לכל הבעיה מלכתחילה, אז זה גם נועד לכישלון (מנסיון..) גם פוגע בקשר שלי עם ההורים שלי (אהמ.. מניסיון), והכי חשוב, לא מאפשר לילדים לבנות את הדינמיקה שטובה ונכונה להם עם סבא וסבתא.

אז אם אני רוצה קשר טוב ובריא בין סבא וסבתא לנכדים- זה פשוט לתת להם לבנות את זה לבד לפי מה שנכון להם,

תוך הקשבה למה שאני מוכנה לספוג.

אני לא אשאר דקה נוספת אם אני יודעת שלא אעמוד בזה.

וגם כשההורים שלי באים אלינו, אצלם שעה למפגש זה המלצה בלבד, ואצלי זה בעיה כי יש שעה שהילדים צריכים להתארגן למיטות אחרת אני משלמת את המחיר בבוקר איתם ולא משנה כמה כיף היה בערב, בסוף אני סופגת את זה.

אז בהתחלה היה לי לא נעים לחתוך, אבל אח"כ למדתי להתארגן לשינה בשעה שנכונה לי. לא עושה את זה כמובן בצורה מביישת, אבל כן מקלחת, מלבישה, שולחת לצחצח שיניים, כן מנסה לשלב את ההורים שלי אבל בכל זאת הם לא ציפו למפגש כזה, אז הם למדו להגיע מוקדם יותר כדי להספיק להיות עם הילדים יותר זמן.

או למשל אם לילד יש שיעורי בית, בהתחלה הילדים היו פורקים את זה עלי שבגלל שבילו עם סבא וסבתא הם לא הספיקו להכין ש"ב אז אני צריכה לדבר עם המורה.

ולא, זה לא קשור אלי בשום צורה. והם למדו לקחת אחריות ושיתפו את סבא וסבתא שיש להם שיעורי בית והם מחליטים יחד מה לעשות. מצידי שאבא שלי יכתוב פתק למורה, זה ממש שלהם. 

אפילו פעם אבא שלי ביקש לעשות שיחת זום כי הוא הבטיח לבת שלי שילמד איתה למבחן אם היא תבוא איתו לאיזה פסטיבל שהוא רצה לקחת כמה נכדות.

בכלל לא ידעתי על ההסכם, עירבו אותי רק כדי שאחבר אותה לזום.

והוא ממש לא אחד שלומד עם ילדים למבחנים, כ"כ כ"כ לא, אבל הבת שלי לא ידעה את זה ולה היה חשוב המבחן ולאבא שלי היה חשוב לקחת לפסטיבל אז הם מצאו לבד את הפתרון הכ"כ לא ברור מאליו הזה.

אבל כל זה נבנה על סמך הילדות המוקדמת שבה הילדים למדו מה הצרכים שלהם, מה הרצונות, מה הכללים והדינמיקה מה נכון להם ומה לא נכון להם, מה נכון לסבא וסבתא ומה לא נכון. פשוט למדו לייצר תקשורת וחיים משותפים שמחים ובריאים.

הפעם היחידה שאני זוכרת טוב שבה כן התערבתי וקבעתי גבולות ברורים ולא בקשות אם אפשר להתחשב אלא מהיום ככה ההתייחסות לנושא הולכת להיות, זה היה בקשר לגמגום של הבת שלי, וגם זה היה בהתייעצות והדרכה וחשיבה עד הפרטים הקטנים עם הקלינאית תקשורת.

אם הייתי חושבת שלא אוכל לעשות זאת בעצמי, הייתי יוזמת פגישה של הקלינאית עם כמה אנשי מפתח מסביב לילדה כמו סבא וסבתא, מורה וכו',

ואז לא אני המחליטה אלא ככה אמרה הסמכות המקצועית, ומי שאוהב את הילדה ורוצה בטובתה מתיישר עם השיטה גם אם היא לא מוצאת חן בעיניו או אם יש לו דעה שונה בנושא.

אני יכולה לתת עוד דוגמה שחמותי שידעה שאנחנו בטיפול אצל קלינאית סביב הגייה לא נכונה של מילים, שמעה איך אני עובדת עם הבת שלי על ההגייה (לפי הדרכה מדוקדקת, לא המצאתי כלום)

והיא החליטה על דעת עצמה שהיא גם רוצה לעבוד עם הילדה כך.

רק העניין הוא שהקלינאית אמרה לי במפורש שרק ההורה שבא לטיפול עושה עם הילדה ש"ב, כי צריך הכוונה מדוקדקת ממנה ולא מכלי שני, אז ביקשתי מהסבתא לא לעשות את זה, וזה לא עזר. וביקשתי מבעלי שיבקש וזה לא עזר, וניסיתי להסביר שהקלינאית ביקשה כך וזה לא עזר. אז אמרתי לסבתא במפורש- שאם היא לא מסוגלת להתאפק, אז זה בסדר גמור וזה שלה, רק שתיקח בחשבון שהקשר עם הילדה עלול להיפגע. (זה היה אחרי כמה פעמים שהילדה באה אלי בהיסטריה)

ובאמת הקשר ביניהן נפגע. ולא כעסתי, כי זה של סבתא. עשיתי הכל למנוע את זה והיא לא שיתפה פעולה, עד שבשלב מסויים (לא זוכרת אם טווח חודשים או שנים) הקשר נבנה בחזרה והתחזק שוב.

וזהו. זה ממש היה שלהם. אבל לכעוס סביב זה לא היה עוזר אלא רק פוגע בקשר שלי עם חמותי ובקשר עם בעלי.

בסוף גם זה עבר, וגם אם הייתה פגיעה קטנה בתהליך עצמו שעבדנו קשה עם הקלינאית, אני בטוחה שבזכות החוסן ששידרתי לילדה, ושלא התפרקתי מהסיטואציה אז מהר מאוד הילדה שמה את השבת ההיא מאחוריה ועלינו חזרה על הגל בטיפול. אני בטוחה שהיום ממרחק השנים הילדה לא זוכרת כלום מהאירוע. (כי אפילו את המחברת המהוללת שליוותה את התהליך הילדה לא זוכרת בכלל. מצאנו אותה לפני כמה זמן והיא לא זיהתה. אז ברור שאת השבת היא לא זוכרת)

והיום הקשר שלה עם סבתא הוא קשר מצויין.

אז לסיכום,

1. אני בעד לתת לילדים לבנות את הקשר הנכון להם עם סבא וסבתא בכוחות עצמם. גם ע"י ניסוי וטעיה. גם בגיל צעיר ממש, זה הכי טבעי, הכי יעיל והכי נכון לשני הצדדים.

2. להכיר במקום של סבתא כסבתא. לא לקחת לה את המקום הזה. זה קודם כל להכיר בנפרדות של הילד מאיתנו, אנחנו לא הגורם הבלעדי בחיים שלו. (יש משהו קצת מכאיב בהכרה הזאת, אבל זאת המציאות)

3. להאמין בילד שהוא מסוגל ויכול לפתח את הגבולות והיכולות שנכונים לו בתוך הקשר. (בין אם זה הימנעות מבכי ובין אם זה לרתום את סבתא לטובת הבכי)

4. כשמכירים במקום של סבתא בתוך מערכת הקשרים של הילד, אז לא מכתיבים הוראות או ציפיות, אלא מבקשים *בקשות* ולכל בקשה יש לגיטימציה לסבתא לסרב, אם היא אוהבת את הילד סביר להניח שלרוב היא תשתף פעולה, אם הבקשות נותנות לה את ההכרה שהיא סבתא בלי תנאים.

5. במקרים חריגים ממש, שהגישה של סבתא פוגעת פגיעה ממשית בתהליך שילד עובר עם בעל מקצוע (מומחה טיפולי, רופא, גננת, מורה, פסיכולוגית) 

או שיש וודאות שזה מה שהולך לקרות- אז ליזום שיחה ישירה של איש המקצוע עם סבתא.

6. אני כאמא יכולה לקבוע את הגבולות שלי, איפה שזה משפיע עלי. תדירות, אורך המפגש, מתי חותכים, מה עושים עם איחורים וכד'.

הכל מתוך כבוד רב. ברגישות גדולה, אבל בנחישות. אם אמשיך לשלם מחירים, לא אוכל לשחרר להם את בניית הקשר כי אני נושאת בתוצאות של ההחלטות שלהם. לכן אני שומרת על הגבולות שלי. 

7. כשמדובר בחמות, בסיטואציות קשות להבהרה, אפשר להיעזר בבעל אם הוא מוכן ורוצה להתערב. אם הוא לא מוכן, אז זה שלו. לחמות יותר קל לקבל מהבן שלה מאשר מהכלה. אז אם זה עובד- נהדר. אם לא- לא בכח ולא בהאשמות כלפי הבעל.

8. לזכור ולפמפם כל הזמן- לעצמך, לילדים, וגם לסבתא עצמה- הכל נעשה מאהבה. הכל.

סבתא אוהבת אותה גם כשהיא משתיקה, סבתא אוהבת אותו גם כשהיא חופרת לו. סבתא אוהבת אותם גם כשהיא טועה. סבתא אוהבת אותם אהבה גדולה ואנושית גם כשהיא לא מצליחה להתאפק.

כשהנקודה הזאת יושבת אצלנו מספיק חזק וברור- היא מפחיתה מכעס ומתחושת חוסר האונים שאנו חשים ותוביל אותנו לעשייה ותגובה בריאה וגישה טובה יותר.

9. מתוך הנקודה האחרונה, להסתכל על אירוע ספציפי, או אפילו תהליך ספיציפי, כמשהו חולף. זה רק פסיק מהקשר שיהיה להם עם סבתא והילדים לא יזכרו את זה, במיוחד בגיל קטן, כמה שזה נשמע כרגע מרכז עולמם.

לעומת זאת, תגובה רגשית חזקה שלך כאמא לסיטואציה (כעס, תסכול, חוסר אונים)- את זה הם כן יזכרו וזה ישפיע עליהם אפילו יותר מהתנהלות עצמה של הסבתא!

טוב יצא ממש ארוך, אבל רק עוד תוספת קטנה עלי, הרבה מהתובנות שאני משתפת בהם בפורום, התהוו במהלך החיים אחרי הרבה דם יזע ודמעות, והמון טעויות ומחירים שעשיתי ושילמתי בדרך, ויש שאלות שמחזירות אותי בבת אחת אחורה- עליהם אני טורחת לכתוב ולשתף יותר במפורט, כדי להקל אפילו במעט, אפילו למישהי אחת, את התהליך שאני עברתי.

זה לא שאני האמא המושלמת שהכל היה בהיר וידוע ולכן הכל הלך לה קל וחלק בחיים- ממש לא. 

אני משתפת דווקא מהמקום שהגדולים שלי היו בזמנו בגיל של הילדים שלך, הייתי כותבת מילה במילה כמוך. הכל בול אותו דבר. אותם רגשות אותם תגובות. אחד לאחד.

לכן זה נגע בי.

ולכן אני כותבת את התהליך והתובנות שעברתי עד למקום שאנחנו בו היום. של קשרים מהממים של הילדים שלי עם סבתא וסבתא שלהם משני הצדדים, עם הרבה פחות תסכולים מהצד שלי.

ועם פרספקטיבה קצת יותר רחבה על הנושא...

לא חייבים לקבל הכל, לא חייבים לקבל בכלל, לא חייבים שכולם יקבלו, אם הצלחתי לעזור קצת למישהי אחת, אני את שלי עשיתי.

אני לא כותבת כדי לפתח איזה דמות של גיבורת על.

זהו, זאת נקודה שהיה לי חשוב להבהיר בקשר לכל מיני תגובות שלי שאני כותבת בפורום.

בהצלחה רבה לכולם, והכי חשוב לזכור:

"כן הכל זה, רק מאהבה"

סבתא אוהבת, ושרק יאהבו את הילדים שלנו כל הזמן, זה מה שהכי היינו רוצים בשבילם, אמן!

תודה ששיתפת 😃מכחול

גם לי יש הרבה מה ללמוד פה...

ואוו את פשוט מדהימהלפניו ברננה!

על ההסתכלות על העולם

והתהליך שעשית.

אני ממש אוהבת את התגובות שלך ולומדת ממך המון, גם אם ממש לא באותה סיטואציה, ואצלי הדמות המתערבת הא לא סבתא 🙂

וואו, איזו תגובה חשובה!בארץ אהבתיאחרונה

ב"ה לא נמצאת בניסיון הזה. אבל יש פה כל כך הרבה חכמה מעבר. עצם הלימוד על ההפרדה בין מה ששלי ומה של אחרים, על התגובה שלי למה שהילדים חווים ואיך היא עשויה להשפיע עליהם, על היכולת של הילדים להתמודד עם כל מיני מצבים שלפעמים אנחנו רוצים לגונן עליהם מפניהם וזה עלול רק לפגוע בהם, ועוד הרבה.

תודה שהשקעת ושיתפת אותנו מהניסיון שלך. זה שווה המון...

חחח קורעת הבת שלך..חצילוש
לדעתי זה לא מוגזםבשורות משמחות

גם לנו קרה מקרה דומה שדרדר את מצב הגמילה אחרי שהסבא נתנה כמה דוגמאות ש"העצימו" את הילדון שלנו.

בסוף אנחנו שילמנו את המחיר וגם את הטיפול על זה והתסביכים שלו בגלל התחושה של העוגמת נפש שהוא חווה.

עכשיו שוב מתמודדים עם גמילה מאוחרת החלטנו שלא מספרים ולא שום דבר. אם יש תקלה יש בגדים להחלפה בתיק ושקית לבגדים מלוכלכים, במידת הצורך ההנחיה לילד לגשת לתיק ולהחליף בגדים בעצמו.

אם היא לא רוצה שלוליות והילד לא גמולהמקורית

ואת לא מתגמשת לקראת הכללים שלה -- אל תלכו לשם לשבת.

אני לא הוצאתי את הילדים לכל מיני מקומות/ לבתים של אחרים בזמן גמילה כי זה יכול להפריע או להתליך או לאנשים ששם 

ולגבי השאר -- תעמדו על שלכם.

אם זה עוזר לכם שהיא אוספת -- תשלימו עם זה. יש מחיר לעזרה לפעמים

אם לא -- תפסיקו את זה.

אני בדעה שכל עוד ניתן, המפגש הראשוני של הילד אחרי הגן או המסגרת יהיה עם ההורים. זה משמעותי מאוד בעיני

סבתא יכולה לבוא לבקר ויכולה לצאת לפארק בחברתכם גם. לא חייב לבד. אפשר להגיד שבגלל הגמילה ולהפוך את זה למנהג בלי לצאת בהכרזות

חעניין הישבנון -- הייתי משחררת. את יודעת מה האמת. אבל גם, כי לפעמים כשזה מגיע מאדם אחר, ייתכן חתהיה בכך תועלת. תלוי במקרה. ואפילו שאת האמא והיא לא.

זה לא שהשלוליות מפריעות להאנונימית בהו"ל

לפחות לדבריה. אם זה היה העניין אז אני באמת מבינה. זה הבית שלה וזכותה לא לרצות שלוליות, אבל לפי מה שהיא אמרה זה לא היה העניין כך שאני נשארת בתחושה שאין להחלטות שלנו כהורים משמעות רבה בעיניה, בפרט כאשר היא חושבת אחרת מאתנו. והעלאת עניין השרפרף אחר כך תורגם אצלי ליחס אלינו כילדים קטנים שלא יודעים מה הם עושים ולכן היא תאלף אותנו בינה. לא כתבתי שזה היה אחרי שבשבת היא ייעצה לי לדבר אתו על האם וכמה הוא הולך לשירותים בגן. אז ייעצת. שמעתי. עכשיו זה אצלי. אנחנו ההורים - תני לנו להתמודד. זה עיקר הקושי שלי.

אני גם חושבת כמוך שעדיף לילד לפגוש את ההורים אחרי מסגרת. אבל שחררתי ליום אחד בשבוע. באמת הייתי שמחה אם הביקורים היו בקונסטלציה שונה אבל לא בטוחה איך לעשות את זה בלי להעליב אותה. לא חושבת שכרגע לתלות את זה בעניין הגמילה יהיה משכנע אבל אולי יהיה אפשר לנסח משהו. צריכים לחשוב על זה.

תודה רבה על ההתייחסות!

מסכימה עם מה שכתבת בפסקה הראשונההמקורית

אני גם מרגישה את זה מהצד של חמתי

הסבתות שלי לא חיו ככ הרבה לצערי כדי שאקבל דוגמה, אבל כן הייתי ישנה אצל אחת מהן באופן קבוע נגיד, וזה משהו שאני למשל לא ארשה.

אני החלטתי שבריא לילדים להיות קרובים לסבא וסבתא באמת. וגם להם זה חשוב מן הסתם.

אז אני ובעלי עם יד על ההדק וכשאמחנו רואים התערבות או סתירה של הסמכות ההורית שלנו, אנחנו דואגים לדבר על זה בינינו,לדבר על זה איתם (ייאמר לזכותם שהם ברי שיח והכל בשיח מכבד ממש) אבל אם אנחנו רואים שלא עוזר -- לוקחים צעד אחורה בתירוצים שונים שנשמעים הגיוניים וזהו. בלי להתנצל. דיסטנס מסוים צריך שיהיה לדעתי במקרה שאין תמימות דעים. 

זה קשר עדין וחשוב שהוא יהיה. אז בינתיים הייתי אומרת ששבתות קיץ הילדים עייפים וגם אתם אחרי שבוע עבודה ואנחנו מעדיפים להיות בבית. ועדיף שבעלך יגיד שזה צורך שלו יותר. 

את הפעם בשבוע לא הייתי לוקחת לה לגמרי, אלא אולי מנסה אחת לכמה שבועות לבטל אותה ולהזמין אליכם במקביל או שאחד מכם יילך אליה עם הילדים

תודה לךאנונימית בהו"ל

אני מרגישה ששיש לי פה עבודה לעשות על הכעס. לראות אותה בעין טובה. כרגע מאוד קשה לי אתה. קשה לי לרצות להסיר את הכעס... 

ובעצם הכעס לא מגיע מהחרדה לשלומם של הילדים והנזקים שעלולים להיגרם להם. אנחושבת שההשפעה שלה מוגבלת בסוף ולא מאוד חוששת מזה למרות שהרבה דברים הייתי עושה אחרת. אני חושבת שהכעס שלי מגיע מהתחושה שלא מכבדים אותי ואת התפקיד שלי. ואם כך... אולי אם אני אכבד את עצמי יהיה לי קל לכעוס פחות?

אני מרגישה ממש רעה ומפלצתית שאני כועסת כל-כך

אני מרגישה שכל זה בלתי תלוי בשינויים שאולי נחליט שאנחנו רוצים לעשות כי באמת יש דברים שהיינו רוצים שיהיו אחרת ונעדיף לתת את הקשר לילדים שלנו בצורה שיותר מתאימה לנו, ותודה רבה על ההצעות בכיוון!

לגבי התחושה שלא מכבדים אותךיראת גאולה

אני רואה את זה גם אצלנו, גם מאמא שלי, גם מחמותי, גם מהסבתות...

בעיני ככה זה, הן רוצות את הטובה של הילדים, מרגישות שחלק מהטיפול שלהן הוא לחנך כפי שהן מבינות, הן גדלו בדור אחר, של יותר עשיה ופחות דיבורים ולברר ולשאול.

אולי אם תדעי שככה זה אצל כולם, ובהרבה נושאים, לא תרגישי שזה כדי לערער על הסמכות שלכם או לחלוק על הגישה שלכם.

ככה הן מבטאות את האהבה ואכפתיות מהילדים.

וכמו שכבר כתבו חכמות, גם לדעתי זה לא יקלקל את השיטה שלכם, ילדים יודעים להפריד, ולא נורא שמדי פעם ישמעו מסבתא משפט בגישה שונה (ואני בהחלט חושבת שזו גישה שונה ולאו דווקא גישה שגויה, גם אם לילד שלכם היא לא מתאימה).

תיאור מדויקEliana a

זה קשה .. 

חמותי אישה טובה אבל תמיד תתן הרגשה שהיא צודקת. ואני שונאת את זה

זה מוכר כל כך . 

סבתות .....

נשמע שאת יודעת על מה זה יושב אצלךילד בכור

יכולה לשתף שאחרי שנולד לי הילד הראשון אני השתגעתיייייייי מהורים של בעלי.. כמה הערות- אל תרגילו אותו לידיים, מה הוא במנשא כל היום? יש טעויות שלא עושים בילד שני, אתם לא תעשו את זה בילד הבא. הנה תראו את א הם הרגילו את הילד שהם לישון לבד מהבית חולים ועוד ועוד

כעסתי עליהם מאד מאד, לקח לי זמן לסלוח להם

אבל בדיעבד הבנתי שזה היה קשור לחוסר בטחון שלי בדרך שלי, כי זה היה ילד ראשון ולא היה לי ניסיון וחשבתי הפוך מהם אבל לא היה לי הוכחות שאני צודקת. והיום בילדה השניה אני כל כך בטוחה בדרך שלי, ראיתי על הגדול כמה זה עבד דווקא הידיים והחום והאהבה ולמדתי המון ןקראתי ויש לי ידע אז ההערות האלה כבר יעברו לידי כמו כלום, במקרה הטוב אני אצחק בלב שלי..

קודם כל זה בטוח שאם תכבדי את עצמךהמקורית

זה יעזור לך בעוד הרבה מישורים, ואם זה חסר לך - אז לעבוד על זה מהר מהר

כשאנחנו מרגישים התנגדות או התערבות להחלטות שלנו בהורות, ועוד מגורם קרוב 

שנפגש איתם לעתים קרובות, זה בהחלט יכול לעורר הרבה כעס שמקורו בתחושה 

שלא מכבדים אותנו, של שתלטתנות, התנשאות, חטטנות וכו'

וגם -  מתוך מקום שלוקחים לנו את המקום, וגם שחלילה אולי יצליחו בזה יותר מאיתנו.

ואז מה זה אומר עלינו...? איזה הורים אנחנו שלא הצלחנו להגיע לילד/לעזור לו כמו שX הצליחה?

הנושא הזה נגע בי הרבה אישית 

ועם עבודה הבנתי שזה לא אומר עליי כלום. זה אומר שהילד שלי קיבל עזרה, גם אם לא דרכי,

אולי בדרך שחשבתי עליה ולא הלכתי בכיוונה, אולי בדרך אחרת שלא חשבתי עליה/ בגישה אחרת (וזו אולי הדמנות עבורי ללמוד מזה) - 

אבל זה לא משנה. העיקר שעזרו לו

כי אני רוצה בטובתו. 

במקרה שברור לי בוודאות שזה לא נכון לילד שלי מכל מיני סיבות - אז כמו שאמרתי לך, צעד אחורה בכבוד ובאהבה

כדי להוריד את הטריגר לקושי עד שהנושא הבוער ירד מהפרק   

תודה לכל מי שכתבה ליאנונימית בהו"ל

@אמאשוני 

@בתי 123 

@בשורות משמחות 

@המקורית 

קראתי את כולכן בתשומת לב! תודה על שהשקעתן מזמנכן והקדשתן מחשבה ולב.

(עדיין אשמח לעוד תגובות)

האמת..בכנות..הייתי משחררתמתנות-קטנות

אני גם בעד השיטה שלך וגם אצלי זה רק מה שעבד עם ילד שהתקשה להגמל

אבל 

כמו בכל גישה

בלי לחץ

גם אם היא תזכיר לו מדי פעם

זה לא יפריע

גם כי היא לא אבאמא עבורו

וגם כי העיקר זה מה רוב היום

ואם זאת היתה מטפלת במעון שלא מזדהה עם השיטה ?

היית מוציאה אותו מהמעון או רבה איתה?

נכון 

היא טועה בזה שמתערבת בחינוך שלכם

אבל שימי לב

היא ל עושה את זה בויכוח

אלא מתנהלת כמו שמתאים לה...

אני מבינה שזה מכעיס

אבל נסי פשוט לשחרר את הפחד שזה יפגע בגמילה

ואז לסנן כמה שניתן..לא לקחת ללב

להמעיט מפגשים בתקופה זו אם קשה מדי

ככה אני היתי עושה

ובבית שלה מלכתחילה לא היתי נוהגת בשיטהמתנות-קטנות

כי שם מגיע לה את הכבוד

וזכותה שלא תרצה שלוליות

בזמנים כאלה אני פחות מתארחת

אבל

אם כן אז משתדלת כמה שיותר שלא יפספסו

גם אם בבית לא מזכירה

תודה רבה. זה לא הפחדאנונימית בהו"ל

זה פשוט שזה מכעיס אותי כל-כך! ומפריע לי שזה כך - אני מרגישה רעה מאוד, חצופה... בעצם ביקשתי לדעת אם יכולות להבין את הכעס שלי -- כתבתי על זה יותר בתגובה האחרונה להמקורית. 

אני ממש מבינה את הכעספאף

חמותי יכולה להוציא אותי מדעתי כשהיא מעירה לי הערות! ב''ה אנחנו לא נפגשות הרבה🤭

לפעמים אני תוהה עם עצמי למה זה כל כך מעצבן אותי? נגיד כשההורים שלי מעירים הערות לא במקום הרבה יותר קל לי פשוט להתעלם ולהבין מאיםה זה בא, ואצלה (אולי בגלל כמות הערות הגדולה יותר, ואולי כי היא גם פחות עוזרת לי) זה פשוט מוציא אותי מדעתי....

אני נגיד בניגוד לבנות פה כן מעירה לחמותי, אבל שוב, משתדלת כמה שפחות -רק כשאני ממש מתעצבנת עליה, וגם אנחנו פוגשים אותה הרסה פחות מאצלך והבן שלי הרבה יותר קטן-הוא לא מבין כשאני מתעצבנת על סבתא😅

אז אין לי ממש עצה עבורך, רק מזדהה איתך שזה מעצבן ממש

בתקופות של גמילההשם גדולל

אני מעדיפה לא לנסוע בכלל עד שהילד כבר מתרגל לגמילה.. בבית שלי אין לי בעיה לנקות אחריו אבל בבית של משפחה זה גם לא נעים וגם הורס את האווירה עם המשפחה.

תקשיביEliana a

הסבתות המון פעמים לא מבינות שהן לא צריכות להתערב. חושבות כאילו זה ילדים שלהן. לא מבינות את מקומן. שזה בא מהסבתא זה יותר מעצבן .... לא יודעת למה

גם אני  כועסת על חמותי הרבה פעמים שהיא מתערבת בגידול הילדים.

לאחרונה אני מנסה להמעיט מפגשים אתה ואם קורה התערבות אני עונה בעדינות מה שחושבת . מעבר לזה אין מה לעשות. תנסי להיות באורח רוח למרות שזה מרתיח!!! אם לא עוזר אחרי הערה או שתיים פשוט תרפי. אל תדאגי בסוף דברים יסתדרו עם הגמילה שלו.. מקסימום זה יקח עוד מעט זמן והכל בסדר

בהצלחה!!

מניקות- איך אתן ישנות?אור10

מקווה שטוב יחסית

אבל השאלה היא טכנית

עם רפידות? אולי בלי חזיה?

איך אתן מנהלות את הנזילות וכו

אניDoughnut

כשהנקתי הייתי ישנה עם גוזיית הנקה קלילה ורכה ובפנים שמתי רפידות. סגנון כזה:

Buy Black/Cream - מארז הכולל 2 חזיות הנקה והיריון ללא תפרים וללא ברזלים, סדרת Ultimate Comfort from Next Israel

כנ"ל - בתחילת ההנקהשומשומ
בהמשך שכבר אין טפטופים ישנה בלי …
כנ"לשמ"פ
לחצי שנה הראשונה 
כל פעם איך שנוח לימדפדפת

בהתחלה ישנתי רק עם חזיה ורפידות

לאחרונה חזרתי לישון הרבה פעמים בלי

עדיין מטפטפת וקמה בבוקר רטובה, אבל מחליפה את הפיג'מה ויש מגן מזרון אז שווה את הנוחות שלי

אניניגון של הלב
גוזיה קלילה ונוחה בלי קרסים ורפידות
כשממש לא היה באלי חזייהאנונימית200
שמתי מגבת מתחת לחולצה. ובכללי פשוט החלפתי חולצת פיג'מה כל יום
בתקופת נזילות עםאוהבת את השבת

ממש שלא אוהבת עם

מעדיפה לנסות להסתדר עם גופית ספגטי שקצת תתמוך

הכי אוהבת טישרט

אני לא מצליחהעוד מעט פסח

לישון עם חזייה. ממש לא נוח לי.

הייתי מגלגלת חיתול בד ושמה מתחת לחולצה, שיספוג טפטופים.

ובאמת מחליפה פיג'מות בתדירות מאוד גבוהה.

גם אני ככהאוזן הפיל
עם גופיית הנקה ורפידותמוריה 7
חזיה נוחהרקאני

בלי ברזלים

ועם רפידות

אבל אני ממש בהתחלה מאמינה שבהמשך כשיתאזן אני אשן בלי

ובאיזה גיל של התינוק מפסיק הטיפטופים?אור10

מרגישה שהרפידות לא טובות לי, סוגים שונים בהחלפה גבוהה, מגרות.

וכשאני בלי חזיה אלא עם גוזיה נדמה לי כאילו אין גבול לשד לתפוח ולהתמלא עוד בחלב.

בקלות נהיה לי דלקות...

טוב מתעודדת מהתשובות ללכת על נוחות ולצפות למאזן ייצור חלב ...

תודה לכולן!

אצלי מלידה ללידה הפסיק יותר מהרהשם שלי

אצל הגדולה, בהתחלה שאבתי ונתתי כתוספת להנקה. כנראה שזה גרם ליותר מידי חלב, והיו לי מלא נזילות. בהמשך היא התחילה לישון לילות שלמים, אז זה גם גרם לטפטופים בלילה.

אצל השני היו בהתחלה טפטופים, אבל זה התאזן יותר מהר. ואתם השלישית עוד יותר מהר.

אצל הקטן, בהתחלה רק שאבתי ולא הנקתי בכלל, ולא הייתי צריכה בכלל רפידות הנקה.

לא מפריע לי לישון עם חזייה.

אז בתקופות של טפטופים, ישנתי עם חזייה ורפידות.

וגם אחר כך המשכתי לישון עם חזייה.

אצל הגדולה בהתחלה הייתי שמה גם חיתול בד כדי לספוג את כל הנזילות.

בהתחלה עפ חזיה למרות חוסר הנוחות המשוועהשקט הזהאחרונה
או אם ממש לא נוח לי אז עפ חולצת דרייפיט וחיתול בד מתחת לחזה בזמן ההנקה.

כשמתאזן מפסיקה עם החזייה

אני חייבת לקנות ולהתאים דיאפרגמההריון ולידה

אבל מבירור שעשיתי עולה 650 שח הייעוץ ועוד 390 הדיאפרגמה!! אין לי אפשרות כלכלית

הוצאתי הון על מניעות במהלך השנתיים האחרונות וכל דבר הסתבך וכרגע זאת הברירה היחידה!!

מה עושים?? 😩😭

כואב לשמועהמקורית

אבל הריןן לא רצוי עולה הרבה יותר אחות. לא רק כסף

אגב, לא ממליצה להשתמש בדיאפרגמה בלי ג'ל. אחוזי המניעה יורדים בלעדיו

אני לא הלכתי למתאמת וקניתי את הקאיה ביחד עם הגל שלה באתר נשיותי. משתמשת.בה בנוסף לשמפ כבר 4 שנים

אבל אני כבר עכשיו שנתיים אחרי לידההריון ולידה

מתכננת למנוע עוד כמה חודשים מקסימום עוד שנה

אבל המחירים לא שפויים

רק המניעות הזוועתיות עולות גרושים כמו גלולות

אולי באמת ארכוש רק את הדיאפרגמה והגל ואלמד לבד להשתמש בזה

אבל אחרי זה עדיין תצטרכי שוב מניעההמקורית

לדעתי זה משו שלא חוסכים בו. דווקא בגלל שיש מניעות זוועה (חוויתי על בשרי וגמני שילמתי)

אגב אם את מניקה אזלקחת בחשבון שתצטרכי ג'ל עד שיחזור לך ביוץ מסודר אחרת לא הייתי לוקחת סיכון (אבל זו אני)

מנצלשת- מחפשת מתאמת רגישה ועדינה בירושליםאביגיל ##אחרונה
מישהי מצאה פיתרון לבחילות בהריון? עדיף משהו טבעימעיין34
תנסי כדורי ג'ינג'ר (ויש נוזיקס, שזה בשילוב עם בי6)יעל מהדרום
קולה ובייגלהKayom
ויטמין b6פרח חדש
יש מקרים שאין ברירהמוריה
אלא לקחת בונגסטה. ואם זה לא עוזר אז מוסיפים גם זופרן.
זה באמת עוזר? עכשיו הקאתי 3 פעמים ואני רק בהתחלהמעיין34
ויש לי אירועים משפחתיים בקרוב שאני צריכה להתנהל רגיל

איך עושים את זה?

לפעמים זה עוזר. לפעמים קצת עוזריעל מהדרום
לק"י

בכללי גם טוב לאכול דברים יבשים, לבדוק מה עושה לך טוב (או לפחות לא בחילות), לעשות הרבה ארוחות קטנות במשך היום, לאכול קרח או דברים קרים.

לי זה עזר.מוריהאחרונה
לקחתי עד הלידה 🙄
רופאת נשיםאבןישראל

אולי מפה תבוא הישועה?

מחפשת רופאת נשים נעימה להוצאת התקן באזור שומרון/ מרכז אפשר גם בנימין ירושלים , שיש לה תורים או שמתפנים לפעמים תורים ואפשר להיכנס מהיום להיום.

תודה

איזו קופה?שלומית.

בכל מקרה אם זה מהיום להיום קשה למצוא...

הכי יעיל לעבור אחת אחת באתר של הקופה ולהסתכל מתי התור הפנוי הקרוב, לפעמים פתאום רואים תור אחד פנוי באותו יום 

לאומיתאבןישראל
שכחתי להוסיף. תודה
שילך בקלותאוהבת את השבת

ובשעה טובה!

לא מכירה..

הילה הוכלר בכוכב השחרלפניו ברננה!
לי יצא להשיג אליה תור מביטול של יום קודם..
כדאי להתקשר למרפאה ואז המזכירה רושמת לעצמהלפניו ברננה!
וחוזרת אלייך אם מתפנה. היא ממש חמודה המזכירה שם..

ד"ר בת חן עמיראנונימית בהו"לאחרונה

מקבלת בקרני שומרון בימי חמישי אחרי צהריים ובעמנואל בימי שלישי (אולי גם בחמישי בבקרים).

אם אין תור פנוי, תתקשרי למרפאה ותבדקי אם יש אפשרות להגיע, לפעמים זה עוזר. 

התלבטות הריון נוסףקפצתי לבקר

שבוע טוב!

בזמן האחרון יש לי המון מחשבות על הריון וילד נוסף, אבל זה נורא מפחיד אותי

אני כמעט בת 36, בעבודה סופר תובענית, עם ילדים בבית, ורקע של הריונות מורכבים/ בסיכון/ אשפוזים וכו'

לא יודעת איך הכל יכול ללכת ביחד.

עכשיו אני בטרפת של עומס אין סופי, להכניס עוד הכבדה כזו, ואז בעז"ה עוד תינוק חדש עם כל הטלטלה לבית, נורא מפחיד אותי.

מצד אחד מבינה שהחלון הביולוגי הולך ומתכווץ, מצד שני חוששת מאוד מקריסה מעומס. לא רואה שום מקום בחיים שאוכל להרפות להוריד שם לחץ, ולא יודעת איך אוכל לשרוד הריון בסיטואציה הזו. מצד שני- להתפטר כדי להיכנס להריון זה לא הגיוני בעליל.

אשמח לשמוע את דעתכן, איך משלבים הכל יחד בעומס החיים.. 

נשמע לא פשוט וזו באמת החלטה לא קלההרמה

בת גילך, אני הייתי בטוחה שסגרתי את הבאסטה

נתתי בגדי הנקה והריון לחברות

מסרתי עריסות ובגדים וכו בדיוק מהסיבות שציינת

ומשהו קרה

יותר שכל פחות בלב

הבנתי שסיכוי גבוה שאתחרט שאין לי עוד אחד מאשר שיש לי עוד אחד

הפסקתי אמצעים ואמרתי השם אתה תחליט מה צריך להיות, לא אני.

ואכן אני בתחילתו של הריון

ובה שמחה על ההחלטה שיהיה לי ילד זקונים עוד ממתק בבית

ויהיה בסדר

גם עם העבודה וגם עם ההריונות וגם עם הכל

כמו שהשם עזר עד עכשיו הוא עוזר ויעזור עם הכל גם בהמשך.

שאלה תאורטית - אם בעוד 3 שניםהמקורית

יחסי העבודה יעלו על שרטון ותתפטרי או יפטרו אותך מהעבודה חלילה, היית מצטערת שלא ניסית להרות עכשיו?

לדעתי - לא צריך להתפטר כדי להיכנס להריון, אפילו מיותר, יש לך זכויות לנצל בתור הריונית עובדת כמו ימי מחלה שמירה חלד חלת וכו

בעיני העבודה היא השיקול המשני פהרוני 1234

ההריונות הקודמים שהיו בסיכון וכללו אשפוזים וכו'  הם שיקול הרבה הרבה יותר משמעותי וצריך לקחת בחשבון גם השלכות לטווח הרחוק.

לאחרונה קרובת משפחה שלי היתה מאושפזת בהריון בסיכון ולאחר תקופה קשה (בעיקר לבעלה ולילדים שבבית) נולד פג וזה ממש לא פשוט…

מסכימה. התייחסתי למה שראיתי לנכוןהמקורית

ורלוונטי לי לענות לו.

מאוד תלוי מה הסיכון ומה ההשלכות

קודם כל את עדיין צעירהפרח חדש

נכון שאין לך 10 שנים ללדת

אבל גם 5 שנים זה לא קצת

תחכי עוד קצת

הילדים טיפה יגדלו וזה כבר יראה אחרת..

בעיני כשיש מאוד רצון לעוד ילד אז שווה את המאמץ וגם את המחירים

זה דברים ידועים כבר והם לא יגיעו בהפתעה אז תוכלי להערך לזה במידה מסויימת ולקבל בסלחנות גם אם דברים לא יהיו כמו תמיד בתקופה מסויימת.

מנסיוני ככל שעולה הגיל ההריון יותר קשהנירה22

וכמובן יותר חדש ממומים לעובר

לכן דוקא אני לא הייתי דוחה לעוד כמה שנים

לא כמה שנים. אבל שנה שנתיים לא חושבתפרח חדש
שזה מאוד משנה
התלבטות קשהדיאן ד.

לדעתי עבודה זה לא שיקול, ילד זה החלטה לדורות קדימה

ועבודה עם כל החשיבות שיש לי לעבודה אני חושבת שהיא בכלל לא אמורה להיכנס למערך השיקולים.

תחשבי שתצאי לפנסיה ותגלי שתוך דקה כולם מסתדרים בלעדייך ואת לא הבאת עוד ילד כי יש לחץ בעבודה...

הרבה יותר חשוב מזה זה הדינמיקה במשפחה, הכוחות שלך, של בעלך והילדים לעבור שוב תקופה מורכבת ולא פשוטה.

אני חושבת שהצד השני של זה זה עד כמה אתם רוצים ומשתוקקים לעוד ילד.

כי כשהרצון מאוד מאוד גדול מסוגלים יותר לעמוד בקושי.

סתם מניחה כיוון קיצוני- למה להתפטר זה לא הגיוני?אוהבת את השבת

לא שאני חושבת שזה הצעד הנכון

אבל לפעמים צריך לחשוב מחוץ לקופסה..

לדעתי לנסות קודם להחליט מה הסדרי עדיפויות ולפי זה לנהל את החיים.. ולא לתת לחיים לנהל אותך..

לפעמים אני חושבת בסוף כשנזדקן בשיבה טובה בע"ה מה נעדיף לראות מהחיים שלנו? עוד כסף או עוד מימוש עצמי או עוד ילד או עוד רווחה, זה לא חייב להיות או או ואין כאן תשובה נכונה אבל לנסות לעשות פרספקטיבה....

אבל לדעתי טוב לדעת לעצור ולהחליט איך *את* רוצה לנהל את החיים *שלך*

מצטרפת לאוהבת א השבתשלומית.

כתבת " להתפטר כדי להיכנס להריון זה לא הגיוני בעליל "

מה אם תחליפי ל" לא נכנסתי להריון בגלל אי נעימות מהעבודה" או משהו כזה?

בטווח הרחוק המשפט האחרון נשמע לי הרבה יותר הזוי.

עכשיו ברור שצריך לעשות הפרדה- אם את מחזיקה כלכלית את הבית, ואין סיכוי מבחינתכם להסתדר במשך כשנה ללא המשכורת שלך - זה כמובן שיקול משמעותי ואי אפשר לקרוס כלכלית בשביל הריון.

אבל אם הסיבה היא "זה לא הגיוני" אז אפשר להגדיר מחדש את גבולות ההגיון...

אני לא קובעת שזה הצעד שאת צריכה לעשות, אבל לא חושבת שצריך לפסול אוטומטית.

כרגע נשמע שאת באמת בטרפת ויהיה קשוח מאוד.

בהצלחה רבה!

מצטרפת לאמירה שלךבשורות משמחות

למה מפחיד אותך (הפותחת) לחשוב על הכיוון הזה מה הרגש שמנהל אותך לחשוב שזה לא כדאי?

אולי אם תשני זוית התבוננות משהו יתברר בראייה של המציאות באופן שלא חשבת עליו

זה לא הגיוני בין היתר כי הריון לא תמיד מגיע בהזמנהאורוש3
ואז נגיד אם יש המתנה של כמה שנים, מה אז? 
אפשר להתפטר גם רק אחרישלומית.
שנכנסים להריון, לא לפני ...
ואם יש ימי מחלה אפשר לנצל אותםהמקוריתאחרונה

לא הבנתי למה חייב להתפטר אם יש זכויות לממש בכלל

מילא אחרי אני מבינה, אבל תוך כדי ולפני לדעתי זה ממש לא צריך לבוא בחשבון

את תתפטרי בשביל עוד תינוק? או תורידי משרה?ממתקית

או תחליפי לעבודה קלילה יותר?
אם התשובה היא- לא
כנראה שזו גם התשובה לגבי עוד ילד...
נשמע שיהיה מורכב וקשה ושאת לא מוכנה נפשית לקושי הזה.

הגבר- שר החוץ האישה- שרת הפנים -מה דעתכן?אני נשארת אני

יש כל מיני -דינמיקות זוגיות

יש כאלה שטוב להם התנהלות כזאת שהאיש הוא שייך יותר ל''בחוץ''..לעשיה בחוץ מכל סוג.מעשית-כלכלית-ערכית-חינוכית-תורנית-צבאית-...וכו....

וטבעי להם שרוב הזמן הוא בחוץ והאישה לרוב מחזיקה את הבית-אולי גם עובדת אולי לא..תלוי בזוג

ויש כאלה שמחפשים יותר שותפות הדדית כזאת ונוכחות יותר משמעותית לש הגבר בבית ובילדים וכו..

מבין אלה...

1.מה מדבר אליכן ברעיון?

2. מה המציאות שלכן בפועל?

3. איך היתן מרגישות אם היתן מתחתנות בידיעה שהאיש שותף אליכן לסוג דינמיקה שמתאים לכן..וחיות ככה נשים...ואז מגלות..שבעצם כל השנים הוא ניסה לרצות..אבל בעצם הוא רוצה וצריך משהו אחר..וחולם על דינמיקה 'ונה לגמרי..שאתן לא מזדהות איתה בכלל..

מה עושים אז? איך  מרגישים? איך נפגשים?

וסתם הגיגים בנושא

קשה לי להבין האמת חשיבה של גברים בנושא הזה

לא מבינה למה סבבה להם שהם יגשימו חלומות ויחיו חצי כמו רווקים.. והאישה תחזיק עבורם את הבית והאחריות הסזיפית ביום יום..

נכון אם היא ממש זורמת על זה ושמחה בזה מצוין

אבל

לא תמיד רואה שזה המצב

סוג לש מה אני אעשה ככה הוא..

אשמח לתובנות

יפה. נכון.אונמר
מישהי יכולה להסביר לי מה לא הבנתי?Kayom

מישהי יכולה להסביר לי מה קורה בלבנון??? לא הבנתי יש הפסקת אש ומתים לנו כבר המון חיילים שלנו למה?! כאילו מה קורה פה? 

איך מתים יותר כל כך הרבה עוד יותר מהמלחמה בכמויות?! 

מישהי יכולה להסביר לי עניינית אובייקטיבית אם היא מבינה מה קורה פה כאילו תכלס? שאני אבין? כי מודה שאני לאאא מבינההה 😥

טאטא תרחם

טירוףDoughnut
נראה לי שזה מהרחפני נפץ.... רחפנים עם חומר נפץנפש חיה.
שמתפוצצים 
הפסקת אש זה אומר שלא מתקדמיםאמאשוני

מעבר לקו מסויים.

בתוך הקו צהל ממשיך לפעול, לאתר תשתיות ולהשמיד.

כל הזמן פועלים להשמדת איומים.

במקביל חיבאללה כל הזמן מנסה להבעיר את השטח. טראמפ מעוניין בשקט בגזרת לבנון כדי למקסם הישגים מול איראן והישגים דיפלומטיים במזרח התיכון.

צהל לא היה ערוך לאיום רחפני נפץ.

גם בעזה חודשים זה היה הקונספט של הפסקת האש, ולא מתו חיילים כל יום.

ארגוני טרור כיום לא יכולים להוות איום של ממש על מדינת ישראל, אז הם משתמשים באסטרגיית ההצקה, להטריד לאורך זמן בלי הישגים צבאיים משמעותיים.

בתקווה שהעם ייחלש מבפנים וישאל את עצמו מה לעזאזל הוא עושה בלבנון, ואז צהל ייסוג וחיזבאללה ישתקם בנחת בלי שהכח של צהל יושב עליו.

הגזרה החשובה היא איראן. גם כי היא זאת שמחזיקה ומעצימה את חיזבאללה,

וגם כי האיומים משם הרבה יותר משמעותיים.

מדינה לא מנצחים רק במלחמה. למוטט משטר צריך לתת לתת מכה, לאתר סדקים, ללחוץ דיפלומטית, לתת עוד מכה וחוזר חלילה.

לפי מה שהבנתי אכן יש סדקים בהנהגה האיראנית וזו בשורה טובה עבורנו.

בנוסף, הבריתות שטראמפ מנסה להשיג הם חשובות מאוד מאוד.

עד עכשיו סעודיה בכלל לא הסתכלה עלינו, ותנאי להתחלת שיחות היה מדינה פלסטינית.

טראמפ מצליח לגרום להם להבין שיש להם הרבה מה להפסיד בכלל כמה "פלסטינים" שלא באמת מעניינים את הסעודים, הקטארים ושאר מדינות המפרץ.

היחידים שעושים קולות של "אבל מה עם הפלסטינים"

הם מצרים וטורקיה.

וטראמפ יכול להשתיק אותם אם הם יעשו קולות מפחידים יותר.

התקשורת הישראלית בצעד של חרפה לא מביאה את התמונה המלאה (אולי כי היא לא אוהבת מסרים מורכבים, אולי כצעד אנטי ביבי, לא יודעת) ולכן נוצרת תחושה שאנחנו משלמים מחירים בלי הישגים.

בנוסף לרגישות הגבוהה של החברה הישראלית מ"הכלה" שהתפוצצה לנו בפנים ב7 באוקטובר.

אבל האמת היא שזו סיטואציה שונה לחלוטין.

לפני ה7.10 לא עשינו כלום כדי לא לשבש את העורף הישראלי שעייף ממלחמות, ובצד השני ניצלו את זה כדי להתעצם ולהוות איום של ממש.

עכשיו לא עושים הרבה כדי למצות את ההסדרה המדינית שטראמפ מוביל וגם כדי לא להרגיז אותו, כי בסוף אנחנו צריכים את צבא ארה"ב איתנו (צבאית ומדינית)

עוד שנתיים לפי רוב ההערכות, תם עידן טראמפ, והנשיא שיבחר יגרום לנו להתגעגע לביידן.

לא יודעת אם זה ניתוחים מוגזמים כרגיל או לא,

מה שבטוח שיש לנו חלון הזדמנויות קצר להוציא כמה שיותר מול איראן, וכמה שיותר לפרק את הידידות של מדינות ערב: סעודיה, האמירויות, קטאר, מצריים, לבנון, ירדן, לוב, עיראק, סוריה, טורקיה

ויש עוד מדינות מוסלמיות עוינות.

אם מצליחים לגרום לחלק מהמדינות האלו לשקול את יחסם מול ישראל, בגלל מנוף הלחץ האמריקאי, וכל זה מבלי לדון בשאלת מדינה פלסטינית, דיינו.

נכון שהמחירים כואבים מאוד, ויש תחושת חוסר אונים מטורפת, אבל מחיר המלחמה לא יכול להיבחן לפי כדאיות כתלות אם המחיר משולם בהתקפה או הגנה או תקופה של מאמץ דיפלומטי. אלא לפי ההישגים הכלליים. בסוף הכל זה מערכה אחת.

קראתי הכלKayom
ודי נרגעתי כאילו טיפה כי זה מה זה מתיששש אבל רגע המשפט שכתבת שעוד שנתיים תם עידן טראמפ ונתגעגע לביידן - מה הכוונה? כאילו הולך להיות פה עוד יותר רע? מה לא נסיים לעולם עם זה??? 
לא, זה אומר שנהיה אחראים על עצמנואמאשוניאחרונה

יש לזה יתרונות וחסרונות.

אבל מה שבטוח שצריך לנצל את הזמן עכשיו ולא לבזבז על מלחמות פנימיות מתישות.

יש הסכם מול ממשלת לבנון, אין הפסקת אשרקלתשוהנ

חיזבאללה זה לא ממשלת לבנון, ולא עשינו איתם הסכם

למה מתים חיילים

כי זה מלחמה וזה נורא

וכי עוד לא פתרנו טכנית את ההתמודדות מול הרחפנים. וזה נורא.

אם החיילים לא היו בפנים, מפעילי הרחפנים היו קרובים יותר, והרחפנים היו מגיעים בקלות ליישובים שמעבר לגבול

מה זה הרחפנים האלה?Kayom
מאיפה צצו פתאום? ומה אין לנו מה לעשות נגדם?
הם כבר תקופה ארוכה משתכללים במלחמת רוסיה-אוקראינהרקלתשוהנ

כבר המון זמן הברחות ממצרים עם רחפנים, נשק סמים ומה לא.

לא יודעת למה התחזקו אצל חיזבאללה דווקא עכשיו

יכול להיות שהיה להם מגבלות כלכליות פשוט כי איראן מותקפת בטירוף, ועכשיו הצליחו להתגבר על זה

למה אין מה לעשות נגדם - לפי מה שהבנתי הצורה שהם מנווטים היא אחרת ומקשה לעלות עליהם. הם מקושרים למפעיל לא עם רשת אלחוטית כלשהי אלא עם סיב שממש מחבר פיזית בין הרחפן למפעיל שלו. חץ מזה שהם קטנים

אני מאמינה שה' יעזור לנו ונמצא דרך להתמודד איתם. יש לנו מוחות מעולים וסייעתא דשמיא. אבל צריך סבלנות.

ואי הלוואי שימצאו מהרKayom
איזה כואב זה אז מה החיילים שלנו בינתיים כמו צאן לטבח ח"ו? באמת שואלת להבין כאילו להבין אובייקטיבית מה קורה
ממליצות על טרמפולינה לתינוק של עד 9 קילו לגיל 6 ח'פלפלונת
כלומר אם הבן שלי בן חצי שנה משתלם לי לקנות טרמפולינה של עד 9 קילו? בגיל ארבעה חודשים הוא שקל כמעט שבע קילו
קודם כלאיזמרגד1

בגיל חצי שנה אני לא יודעת כמה טרמפולינה זה רלוונטי, בדרך כלל זה לגילאים קטנים יותר ובגיל הזה רוב זמן הערות זה משחק בשטיח וכו'

ולגבי המשקל לא נראה לי כדאי, בשלב הזה הוא כבר בטח הגיע קרוב ל9 קילו או אפילו עבר את המשקל

לדעתי אין למה לקנות משהו שתול חודש גג כבר לא רלוונטי בכלל...

אמור לאכול בזה כי לא יושב.. ומתי שוקלים 9 ק?פלפלונת
הבנתיאיזמרגד1

אז לזה נראה לי כדאי עגלה או כיסא אוכל (אם זה עד חצי שעה אין בעיה להושיב גם אם עדיין לא יושב).

למה שלא תשקלי אותו עכשיו, אפילו במשקל ביתי- איתך ובלעדייך ולחשב את ההפרש ותראי כמה הוא שוקל?

רעיון טוב. תודהפלפלונת
מותר להושיב לאכול בכסא אוכל לזמן קצוב גם תינוק שלאאמהלה

יושב מעצמו- כך אמרה לי פיזיותרפיסטית.

מה שחשוב זה לא להושיב לזמן ארוך מדי.

אבל לזמן אוכל בודאי שאפשר ואף רצוי

אם יש לך למשל כסא של איקאה יש לקנות ריפוד שמתאים לקטנים יותר

עדיף.להאכיל בטיולון.. הטרמפולינה לרוב נשכבת מדיאוהבת את השבת

ולא מומלץ לאכול, אולי רק קצת לטעימות בהתחלה...

לא הייתי קונה בגיל הזה

בכללי בגיל הזה חשוב זמן בטן כמה שאפשר...

לא.המקורית
אני השתמשתי בטרמפולינה בגילאים קטנים יותר מחצי שנה
לא חושבתתוהה לעצמי
לנו טרמפולינה של עד 9 קילו התאימה בערך עד חצי שנה
לא צריך טרמפולינה בכלל בכזה גילאני נשארת אני
שימי במשוח הוא ילמד לאט לאט לשחק לזחול...כל אחד והקצב שלו אבל בשלב הזה בחיים לא השתמשתי בטרמפולינה.. מחודש עד 4-5 חודשים גג
תודה לכולן. עזרתן לי.פלפלונת
לאשלומית.אחרונה
גם הטרמפולינה של ה9 קילו היא פיצית ממש ובעיניי נוחה רק לתינוק שהרגע נולד, אפילו שמותר עד 9 קילו 

אולי יעניין אותך