יחסי כלה-חמות...אנונימית בהו"ל

היי בנות, צריכה עזרה להבין אם אני מוציאה דברים מפרופורציה, עד כמה היו מזדהות עם התחושות שלי וכו'...

יש לנו ילד חמוד עם קושי בגמילה. החלטנו להפסיק להגיד / להציע לו ללכת לשירותים לגמרי. גם אם רואים שהוא "רוקד" וצריך, ועוד רגע יעשה. גם אם רואים שהוא מתאמץ... פשוט לא אומרים בכלל. ב"ה זה באמת עוזר ולאט אט יש שיפור. מה העניין? הסבתא מגיעה מדי פעם להביא אותם מהגן ולהיוץ אתם אחה"צ (לא בקשה שלנו אלא יוזמה שלה). הסברנו מה אנחנו עושים וביקשנו שיתוף פעולה. בסוף הביקור היא אומרת לבן שלי: אולי כדאי לבדוק אם צריך שירותים כשחוזרים מהגן, לבדוק כש- (לא זוכרת). וכאילו- למה להגיד לו דבר כזה? אם כבר לנו... אחרי כן היא דיברה עם בעלי בטלפון וניסתה לשכנע אותו בשבחי שיטה אחרת. בעלי שמע ולא קיבל. 

היינו אצלם בשבת. היא אמרה לבן ללכת לשירותים. לא אמרתי שום דבר אבל זה כל כך הכעיס אותי שלא יכולתי להישאר בסלון והלכתי קצת לחדר. היא שמה לב שכעסתי. לאורך השבת עשתה את זה עוד כמה פעמים -- בכל פעם שהיה נראה לה שהוא צריך ולמרות שידעה שזה מרגיז אותנו. היא יזמה שיחה עם בעלי שאולי בבית של סבתא יכולים להיות כללים אחרים. עכשיו, אני מבינה שאולי היא לא רוצה שלוליות אבל אז אפשר לדבר על זה קודם. מה גם שזה בכלל לא מה שהיא אמרה אחר כך כשבסוף דיברנו על זה -- אלא שקשה לה לראות ילד שצריך ללכת ולא לומר כלום... והיא אומרת בלי לשים לב. 

אחרי כל הסיפור היא לקחה אותם מהגן בשבוע שאחרי. חזרו כשלילדה היותר גדולה היה "תאונה" בגינה (הבגדים שלה נרטבו). היא התלוננה בפניי שכשהיא בכתה סבתא גערה בה כמה פעמעם להיות בשקט. זה ממש מעצבן אותי - למרות שהבת שלי יודעת לומר שאמא מרשה לבכות...

ואז בנוסף לכל הסבתא באה לומר לי שהיא שאלה את הקטן אם הוא הולך לשירותים בגן. והוא אמר לה ש"טיפטיפונת כי אין שם ישבנון / שרפרף", והציעה להביא שרפרף שיש להם בבית לגן. וזה הרגיש לי כל כך מתערב! למה בכלל לדבר עם הילד על זה? למה להתערב בכל הנושא ולא להניח לו אחרי כל מה שהיה? ודי, גם לנו יש שרפרף בבית, זה לא שהשרפרף שלהם יושיע אותנו (!?). ובתור אמא אני די משוכנעת שגם אם הוא מתאפק בגן, זו בכלל לא הסיבה... (הוא מסוגל יפה להתיישב על אסלה רגילה גם אם זה טיפה יותר מסובך לו. אני חושבת שהוא פשוט לא אוהב ש"חופרים לו" על זה וימציא תירוצים כדי "להוריד" את השואל מהעניין.)

אני כל כך עצבנית ולא יודעת: מה מזה הגזמה אם בכלל ומה מזה מוצדק אם בכלל. 

אשמח לשמוע מכן... 

בן כמה בוא?בתי 123

גמילה זו תקופה מאתגרת מאוד

יכול להיות שחמותך מאוד לחוצה מהעניין ולכן גם מגיבה בצורה כזו

הילדים יודעים להבדיל טוב מאוד ולהתנהג בהתאם עם ההורים או עם הסבתא אז אני חושבת שזה לא כזה נורא אם יוצא שהיא מעירה לו

אני חושבת שאולי בעלך ידבר איתה או את אם הקשר טוב תגידו כמה אתם שמחים שהחא חלק משמעותי בחיים של הילדים וכמה אתם אוהבים אותה אבל בגלל שהיא מאוד משמעותית היא צריכה גם להשתלב בתהליכים כפי שאתם החלטתם עליהם.

לגבי הגן מבינה אותך זה קצת השגת גבול וזה ממש תלוי אם זה היה חד פעמי. 

אולי היא חשבה שזה לא משמעותי. את יכולה להגיד לה שאם יש לה רצון מסויים או רעיון בקשר לגן שתדבר אתכם קודם

לגבי הגן -אנונימית בהו"ל

היא לא דיברה עם הגננות. רק שאלה את הילד על העניין והציעה לנו...

הכל הגזמה חח סתםאמאשוני

ולפירוט: אתם נעזרים בסבתא, יש לזה מחירים.

יכול להיות שהגעתם לשלב שדורש לעשות שינוי.

קחו בייביסיטר ותנו לה הוראות.

זה לא משנה מי היוזם.

סבתא זה לא בייביסיטר ולא משאירים לה הוראות. זאת נקודת הפתיחה.רוצים לבקש משהו? בשמחה. תסבירו למה זה חשוב לכם, תבקשו התחשבות. אבל זכותה לומר לא.

לגבי שהייה בבית שלה, אז תדעי שילדים יודעים לעשות הפרדה ברורה בין הכללים בבית לבין כללים מחוץ לבית וזה בכלל לא מבלבל.

גם אם את צודקת והילד נהנה מתשומת לב ולכן רוקד כדי שישלחו אותו לשירותים, הוא ידע טוב מאוד שעל סבתא זה עובד ועל אמא ואבא לא.

אם כבר מה שיפגע בתהליך, זה העצבים שלך. כי הוא מרגיש שהנושא משפיע עליך אז הוא ירקוד על זה. (תרתי משמע)

ההמלצה שלי זה לשחרר לגמרי את העצבים להבין שההתנהלות בבית שלה לא תפגע בתהליך שלכם ולכן להתעלם לגמרי ממה שהילד או הסבתא עושים סביב הנושא. התעלמות כזאת תשרת את המטרה שלך שלא לעשות אישיו מסביב לנושא.

לגבי הגן- גם לא להתרגש. אז היא אמרה, אז מה?ילדים בגיל הזה בקושי מבחינים בין דמיון למציאות, אז שידעו להגיד לך שצריך להביא את השרפרף לגן? נו.

את יודעת עם כמה זבל אני חוזרת משבת אצל חמותי? אני בכלל לא מעלה מהאוטו הביתה, כמעט הכל היישר לפח.

יום ראשון מי זוכר בכלל..והילדים שלי יותר גדולים.

וגם אם הילד במקרה כן מעלה את הנושא אפשר לומר לו: סבתא הביאה לך שרפרף? נכון, היא מאוד אוהבת אותך. מה עוד אפשר להביא שאוהבים? נשיקה, חיבוק, ציור, מתנה.

מי עוד אוהב אותך? אמא

את מי עוד אמא אוהבת? את אבא.

איפה אבא עכשיו? בעבודה.

במה הוא עובד? במחשב 

מה עוד עושים במחשב? משחקים.

במה עוד משחקים? בכדור..

יאללה בוא נביא כדור מי רוצה מסירות...

זהו, נגמר נושא השרפרף.

אם הילד בשל לשיחה בוגרת יותר (לא נראה לי אבל נגיד..) אפשר לשאול אותו אם הוא חושב שזה יעזור לו בגן ולזרום עם התשובה, גם אם זה קשקוש שיהיה כמו קמע, כמו שמיכי.. כשילד מאמין שמשהו עוזר לו, זה בד"כ עוזר לו, גם אם למעט זמן.

הבת שלי בת 9 עד היום בטוחה שמשחת השיניים בבית של ההורים שלי לא חריפה, ואצלנו כן וזה בדיוק אותה משחה. מה אכפת לי, שיהיה ככה..

מבחינתי בכיף שלא תבוא!אנונימית בהו"ל

אני לא עושה את זה כי זו עזרה בשבילי. אבל היא רוצה לראות את הנכדים וכיף לה ונוח לה לבוא לקחת אותם מהגן יותר מחבוא לביקור נימוסים בבית... אם אגיד לה לא היא תיעלב (ונראה לי שבצדק?). אני לא רוצה להעליב אותה ולדרדר את היחסים. לא רוצה למנוע מהסבתא את הנכדים ולא מהנכדים את סבתא שלהם. 

(אני בכלל לא חושבת שהוא נהנה מתשומת לב. אני חושבת שפשוט העניין הזה צריך להיות בשליטה שלו ולא שלנו והוא לא אוהב שמנסים לשלוט בו. אני לא חושבת שהוא רוצה שרפרף בגן, הוא פשוט לא אהב שהיא דיברה אתו על זה אז תלה את ההתנהגות שלו במשהו חיצוני כדי שתפסיק לחפור לו. אבל לא זה העניין שלי כרגע אלא ההתערבות של החמות גם אם זה היה בנושא אחר לגמרי.)

אם את לא רוצה לפגוע ביחסי סבתא- נכדיםאמאשוני

אז כדאי שתשחררי את התמונה של מה היא צריכה או לא צריכה לעשות עם הילדים.

זה ממש בסדר שהילדים יחוו אותה כמו שהיא. זה לא רק בסדר, זאת המציאות.

אולי אם תשני גישה שהיא *צריכה* להתיישר לסגנון ההורות שלך, ותתני לה את מלוא המקום שלה כסבתא, אז גם התקשורת ביניכן תהיה בריאה יותר, אז המסרים יעברו טוב יותר ותזכי ליותר שיתוף פעולה. 

אם קשה לך כרגע עם ההשלכות של השהייה המשותפת, אז להפחית למינון שתוכלי לעמוד בו.

וברור שלא להגיד לה שהיא לא רצויה, תגידי לה שיש לכם תוכניות אז השבוע לא מתאים, אבל אפשר בשמחה בשבוע הבא. לדלל בהדרגה.

ולעניין הגמילה- אם החלטת להעביר את האחריות לילד, ולא משנה מה הסיבה, אז זה לשחרר את הנושא בעצמך עד הסוף.

אם את כועסת על ההתערבות של הסבתא- זה אומר שלא באמת שיחררת, אלא רק כלפי חוץ, ואז זה לא עובד.

מה שמקלקל זה לא השאלות של הסבתא אלא הכעס שלך.

את שואלת למה היא בכלל שואלת אותו אם הוא מתפנה בגן? זה שלהם.

זאת השיחה בין הסבתא לנכד שלה. תאמיני בהם שהם מסוגלים לפתח קשר בריא גם אם הסבתא לא מושלמת. ככל שתמשיכי לגונן על הילדים מפני מה שאת רואה כמגרעות של הסבתא, את פוגעת במיומנות של פיתוח קשר וגבולות טבעיים שלילדים יהיה בו טוב. 

כשאת מתרגזת שהסבתא השתיקה את הילדה, את בעצם אומרת לילדה שהיא לא יכולה להתמודד עם הסיטואציה, אז פעם הבאה הבאה שהיא תבכה וסבתא תשתיק אותה, היא תרגיש מעצמה קצת חוסר אונים כי היא רגילה לפרוק את התחושות שלה בבכי ועם סבתא זה פחות מתאים, אבל היא תהיה מתוסכלת פי כמה כי היא תיזכר שגם אמא לא מאמינה שהיא מסוגלת להתמודד. אז איך היא תתמודד?!

אם תשדרי לילדה שסבתא אוהבת אותה ורוצה בטובתה ולכן היא יכולה לפנות אליה בעצמה ולהגיע לפתרון (או להחליט שעם סבתא היא לא מעוניינת לפרוק בבכי, זה גם בסדר)

אז הילדה תפתח חוסן ודינמיקה, תקשורת שיהיה לה טוב.

גם עם הילד, אם באמת מעצבן אותו ששואלים אותו על השירותים בגן, הוא ידע לפתח אסטרטגיה מתאימה. את לא צריכה לכעוס בשבילו.

ואם סבתא באה אח"כ ומקשקשת לכם על שרפרף, תהנהני בתודה ותעשי אח"כ מה שבא לך.. ואפילו בוא נאמר היא תלך קיצוני ותביא את השרפרף לגן, תסמכי על הילד שהוא ידע לבד איך ואם להתייחס לשרפרף או מה לעשות איתו.

זה יבוא לו טבעי, הוא לא יצטרך להקדיש לזה מחשבה מיוחדת.

תזכרי תמיד שהיא עושה את כל מה שהיא עושה מתוך אהבה ולא כקריאת תיגר על הדרך שלך. אתם לא בתחרות פה.

כל עוד הכל נעשה מתוך אהבה ודאגה, פשוט תשחררי ותתני לילדים להתמודד לבד עם הסיטואציה.

ושוב, אם קשה לך עם ההשלכות, נגיד אם הילדה התאפקה כל היום מלבכות ופורקת הכל בבית וזה קשה לך, אז תפחיתי מינונים.

אני יכולה לתת לך דוגמה אצלנו למשל,ההורים שלי בשניה שילד בוכה מביאים לו ממתק שיירגע. בהתחלה זה נחמד לילדים, אבל בשלב מסויים בעיקר לקראת סוף היום הם לגמרי מאבדים את זה.

בהתחלה הייתי מתחרפנת ממש כי לנסות לשלוט באירוע שבו שלושה או ארבעה ילדים במקביל מאבדים את זה, וגם אני לקראת סוף היום לא בשיא הכוחות שלי, הייתי נשארת מהביקור עם טעם מר ביותר.

עם הזמן למדתי איך לכוון את ההורים שלי לעטוף ילד שזקוק לרגיעה מעודף הגירויים במקום לדחוף לו עוד סוכר, אז למשל הייתי מבקשת מאבא שלי לקחת ילד לסיבוב בחוץ בטבע. הייתי אומרת אבא אני חושבת שאיקסוש על סף חרפון ומאוד יעזור לו אם תצאו לטיול קטן, אפשר ללמד אותו על גרמי השמים, צמחים,חיות, מורשת קרב וכו'.

או הייתי אומרת סבתא אולי מתחשק לך לספר סיפור רק את ואיקסית? היא מאוד זקוקה כרגע לחיבוקי- סבתא.

או מבקשת מאחותי לצאת לסיבוב בעגלה עם תינוק שניה שאני משתלטת על העסק והצרחות של הגדולים.

כל הבקשות האלו מבוססים על עולמם של סבא וסבתא. אבא שלי מת על טיולים כאלה ואמא שלי תני לה כל היום ילד שנוזל עליה בחיבוקי סבתא, ואחותי ממש אוהבת תינוקות.

אבל הדבר הכי חשוב מבחינתי זה לזהות את הרגע לפני. אני יודעת שנוסעים להורים שלי, זה יגיע. אצל הקטנים זה מגיע מהר יותר, אצל הגדולים זה יכול להיות גם אחרי לילה שהם נשארו לישון. אבל בסוף זה מגיע. כי לא משנה באיזה גיל, מפילים עליהם ים גירויים.

אז למדתי לזהות את הסימנים המקדימים. את המעבר התכוף מהחצר לבית לחצר לבית רק בשביל לצאת ולחזור כעבור דקה.

או מעבר מספה לספה לספה לספה רק כדי לחזור לאותה ספה שתוביל שוב לספה השניה.

או מצב כפית או היי מטורף, או דווקא התעקשויות או כעסים על דברים פעוטים ואז אני יודעת לחתוך ולדאוג שהילד יהיה אסוף.

אם זה ביום חול אני פשוט מחליטה בטווח של דקות ספורות שעכשיו כולם לאוטו. מעיפה את הגדולים לשירותים, לוקחת בקבוק מים לדרך, אחרי כמה דקות נסיעה, מורידה את הקטנים לעשות בצד, שוטפת פנים וידיים למי שצריך וכו'.

אם זה שבת, אז באמת שבתות קיץ בקושי נוסעים כי זה קשה. אבל כן שולחת לפעמים את הגדולים לשבת. והם כבר יודעים לבד איך להימנע מהאובר, הם יכולים לומר מפורשות אני לא רוצה ממתק, מעדיף פרי. או לא רוצה ממתק, סבא אתה יכול לשחק איתי?

וזה מהמם וזה שלהם לגמרי, וכולם נהנים מהמצב, אבל אם הייתי מנהלת מלחמת חורמה בממתקים כגורם לכל הבעיה מלכתחילה, אז זה גם נועד לכישלון (מנסיון..) גם פוגע בקשר שלי עם ההורים שלי (אהמ.. מניסיון), והכי חשוב, לא מאפשר לילדים לבנות את הדינמיקה שטובה ונכונה להם עם סבא וסבתא.

אז אם אני רוצה קשר טוב ובריא בין סבא וסבתא לנכדים- זה פשוט לתת להם לבנות את זה לבד לפי מה שנכון להם,

תוך הקשבה למה שאני מוכנה לספוג.

אני לא אשאר דקה נוספת אם אני יודעת שלא אעמוד בזה.

וגם כשההורים שלי באים אלינו, אצלם שעה למפגש זה המלצה בלבד, ואצלי זה בעיה כי יש שעה שהילדים צריכים להתארגן למיטות אחרת אני משלמת את המחיר בבוקר איתם ולא משנה כמה כיף היה בערב, בסוף אני סופגת את זה.

אז בהתחלה היה לי לא נעים לחתוך, אבל אח"כ למדתי להתארגן לשינה בשעה שנכונה לי. לא עושה את זה כמובן בצורה מביישת, אבל כן מקלחת, מלבישה, שולחת לצחצח שיניים, כן מנסה לשלב את ההורים שלי אבל בכל זאת הם לא ציפו למפגש כזה, אז הם למדו להגיע מוקדם יותר כדי להספיק להיות עם הילדים יותר זמן.

או למשל אם לילד יש שיעורי בית, בהתחלה הילדים היו פורקים את זה עלי שבגלל שבילו עם סבא וסבתא הם לא הספיקו להכין ש"ב אז אני צריכה לדבר עם המורה.

ולא, זה לא קשור אלי בשום צורה. והם למדו לקחת אחריות ושיתפו את סבא וסבתא שיש להם שיעורי בית והם מחליטים יחד מה לעשות. מצידי שאבא שלי יכתוב פתק למורה, זה ממש שלהם. 

אפילו פעם אבא שלי ביקש לעשות שיחת זום כי הוא הבטיח לבת שלי שילמד איתה למבחן אם היא תבוא איתו לאיזה פסטיבל שהוא רצה לקחת כמה נכדות.

בכלל לא ידעתי על ההסכם, עירבו אותי רק כדי שאחבר אותה לזום.

והוא ממש לא אחד שלומד עם ילדים למבחנים, כ"כ כ"כ לא, אבל הבת שלי לא ידעה את זה ולה היה חשוב המבחן ולאבא שלי היה חשוב לקחת לפסטיבל אז הם מצאו לבד את הפתרון הכ"כ לא ברור מאליו הזה.

אבל כל זה נבנה על סמך הילדות המוקדמת שבה הילדים למדו מה הצרכים שלהם, מה הרצונות, מה הכללים והדינמיקה מה נכון להם ומה לא נכון להם, מה נכון לסבא וסבתא ומה לא נכון. פשוט למדו לייצר תקשורת וחיים משותפים שמחים ובריאים.

הפעם היחידה שאני זוכרת טוב שבה כן התערבתי וקבעתי גבולות ברורים ולא בקשות אם אפשר להתחשב אלא מהיום ככה ההתייחסות לנושא הולכת להיות, זה היה בקשר לגמגום של הבת שלי, וגם זה היה בהתייעצות והדרכה וחשיבה עד הפרטים הקטנים עם הקלינאית תקשורת.

אם הייתי חושבת שלא אוכל לעשות זאת בעצמי, הייתי יוזמת פגישה של הקלינאית עם כמה אנשי מפתח מסביב לילדה כמו סבא וסבתא, מורה וכו',

ואז לא אני המחליטה אלא ככה אמרה הסמכות המקצועית, ומי שאוהב את הילדה ורוצה בטובתה מתיישר עם השיטה גם אם היא לא מוצאת חן בעיניו או אם יש לו דעה שונה בנושא.

אני יכולה לתת עוד דוגמה שחמותי שידעה שאנחנו בטיפול אצל קלינאית סביב הגייה לא נכונה של מילים, שמעה איך אני עובדת עם הבת שלי על ההגייה (לפי הדרכה מדוקדקת, לא המצאתי כלום)

והיא החליטה על דעת עצמה שהיא גם רוצה לעבוד עם הילדה כך.

רק העניין הוא שהקלינאית אמרה לי במפורש שרק ההורה שבא לטיפול עושה עם הילדה ש"ב, כי צריך הכוונה מדוקדקת ממנה ולא מכלי שני, אז ביקשתי מהסבתא לא לעשות את זה, וזה לא עזר. וביקשתי מבעלי שיבקש וזה לא עזר, וניסיתי להסביר שהקלינאית ביקשה כך וזה לא עזר. אז אמרתי לסבתא במפורש- שאם היא לא מסוגלת להתאפק, אז זה בסדר גמור וזה שלה, רק שתיקח בחשבון שהקשר עם הילדה עלול להיפגע. (זה היה אחרי כמה פעמים שהילדה באה אלי בהיסטריה)

ובאמת הקשר ביניהן נפגע. ולא כעסתי, כי זה של סבתא. עשיתי הכל למנוע את זה והיא לא שיתפה פעולה, עד שבשלב מסויים (לא זוכרת אם טווח חודשים או שנים) הקשר נבנה בחזרה והתחזק שוב.

וזהו. זה ממש היה שלהם. אבל לכעוס סביב זה לא היה עוזר אלא רק פוגע בקשר שלי עם חמותי ובקשר עם בעלי.

בסוף גם זה עבר, וגם אם הייתה פגיעה קטנה בתהליך עצמו שעבדנו קשה עם הקלינאית, אני בטוחה שבזכות החוסן ששידרתי לילדה, ושלא התפרקתי מהסיטואציה אז מהר מאוד הילדה שמה את השבת ההיא מאחוריה ועלינו חזרה על הגל בטיפול. אני בטוחה שהיום ממרחק השנים הילדה לא זוכרת כלום מהאירוע. (כי אפילו את המחברת המהוללת שליוותה את התהליך הילדה לא זוכרת בכלל. מצאנו אותה לפני כמה זמן והיא לא זיהתה. אז ברור שאת השבת היא לא זוכרת)

והיום הקשר שלה עם סבתא הוא קשר מצויין.

אז לסיכום,

1. אני בעד לתת לילדים לבנות את הקשר הנכון להם עם סבא וסבתא בכוחות עצמם. גם ע"י ניסוי וטעיה. גם בגיל צעיר ממש, זה הכי טבעי, הכי יעיל והכי נכון לשני הצדדים.

2. להכיר במקום של סבתא כסבתא. לא לקחת לה את המקום הזה. זה קודם כל להכיר בנפרדות של הילד מאיתנו, אנחנו לא הגורם הבלעדי בחיים שלו. (יש משהו קצת מכאיב בהכרה הזאת, אבל זאת המציאות)

3. להאמין בילד שהוא מסוגל ויכול לפתח את הגבולות והיכולות שנכונים לו בתוך הקשר. (בין אם זה הימנעות מבכי ובין אם זה לרתום את סבתא לטובת הבכי)

4. כשמכירים במקום של סבתא בתוך מערכת הקשרים של הילד, אז לא מכתיבים הוראות או ציפיות, אלא מבקשים *בקשות* ולכל בקשה יש לגיטימציה לסבתא לסרב, אם היא אוהבת את הילד סביר להניח שלרוב היא תשתף פעולה, אם הבקשות נותנות לה את ההכרה שהיא סבתא בלי תנאים.

5. במקרים חריגים ממש, שהגישה של סבתא פוגעת פגיעה ממשית בתהליך שילד עובר עם בעל מקצוע (מומחה טיפולי, רופא, גננת, מורה, פסיכולוגית) 

או שיש וודאות שזה מה שהולך לקרות- אז ליזום שיחה ישירה של איש המקצוע עם סבתא.

6. אני כאמא יכולה לקבוע את הגבולות שלי, איפה שזה משפיע עלי. תדירות, אורך המפגש, מתי חותכים, מה עושים עם איחורים וכד'.

הכל מתוך כבוד רב. ברגישות גדולה, אבל בנחישות. אם אמשיך לשלם מחירים, לא אוכל לשחרר להם את בניית הקשר כי אני נושאת בתוצאות של ההחלטות שלהם. לכן אני שומרת על הגבולות שלי. 

7. כשמדובר בחמות, בסיטואציות קשות להבהרה, אפשר להיעזר בבעל אם הוא מוכן ורוצה להתערב. אם הוא לא מוכן, אז זה שלו. לחמות יותר קל לקבל מהבן שלה מאשר מהכלה. אז אם זה עובד- נהדר. אם לא- לא בכח ולא בהאשמות כלפי הבעל.

8. לזכור ולפמפם כל הזמן- לעצמך, לילדים, וגם לסבתא עצמה- הכל נעשה מאהבה. הכל.

סבתא אוהבת אותה גם כשהיא משתיקה, סבתא אוהבת אותו גם כשהיא חופרת לו. סבתא אוהבת אותם גם כשהיא טועה. סבתא אוהבת אותם אהבה גדולה ואנושית גם כשהיא לא מצליחה להתאפק.

כשהנקודה הזאת יושבת אצלנו מספיק חזק וברור- היא מפחיתה מכעס ומתחושת חוסר האונים שאנו חשים ותוביל אותנו לעשייה ותגובה בריאה וגישה טובה יותר.

9. מתוך הנקודה האחרונה, להסתכל על אירוע ספציפי, או אפילו תהליך ספיציפי, כמשהו חולף. זה רק פסיק מהקשר שיהיה להם עם סבתא והילדים לא יזכרו את זה, במיוחד בגיל קטן, כמה שזה נשמע כרגע מרכז עולמם.

לעומת זאת, תגובה רגשית חזקה שלך כאמא לסיטואציה (כעס, תסכול, חוסר אונים)- את זה הם כן יזכרו וזה ישפיע עליהם אפילו יותר מהתנהלות עצמה של הסבתא!

טוב יצא ממש ארוך, אבל רק עוד תוספת קטנה עלי, הרבה מהתובנות שאני משתפת בהם בפורום, התהוו במהלך החיים אחרי הרבה דם יזע ודמעות, והמון טעויות ומחירים שעשיתי ושילמתי בדרך, ויש שאלות שמחזירות אותי בבת אחת אחורה- עליהם אני טורחת לכתוב ולשתף יותר במפורט, כדי להקל אפילו במעט, אפילו למישהי אחת, את התהליך שאני עברתי.

זה לא שאני האמא המושלמת שהכל היה בהיר וידוע ולכן הכל הלך לה קל וחלק בחיים- ממש לא. 

אני משתפת דווקא מהמקום שהגדולים שלי היו בזמנו בגיל של הילדים שלך, הייתי כותבת מילה במילה כמוך. הכל בול אותו דבר. אותם רגשות אותם תגובות. אחד לאחד.

לכן זה נגע בי.

ולכן אני כותבת את התהליך והתובנות שעברתי עד למקום שאנחנו בו היום. של קשרים מהממים של הילדים שלי עם סבתא וסבתא שלהם משני הצדדים, עם הרבה פחות תסכולים מהצד שלי.

ועם פרספקטיבה קצת יותר רחבה על הנושא...

לא חייבים לקבל הכל, לא חייבים לקבל בכלל, לא חייבים שכולם יקבלו, אם הצלחתי לעזור קצת למישהי אחת, אני את שלי עשיתי.

אני לא כותבת כדי לפתח איזה דמות של גיבורת על.

זהו, זאת נקודה שהיה לי חשוב להבהיר בקשר לכל מיני תגובות שלי שאני כותבת בפורום.

בהצלחה רבה לכולם, והכי חשוב לזכור:

"כן הכל זה, רק מאהבה"

סבתא אוהבת, ושרק יאהבו את הילדים שלנו כל הזמן, זה מה שהכי היינו רוצים בשבילם, אמן!

תודה ששיתפת 😃מכחול

גם לי יש הרבה מה ללמוד פה...

ואוו את פשוט מדהימהלפניו ברננה!

על ההסתכלות על העולם

והתהליך שעשית.

אני ממש אוהבת את התגובות שלך ולומדת ממך המון, גם אם ממש לא באותה סיטואציה, ואצלי הדמות המתערבת הא לא סבתא 🙂

וואו, איזו תגובה חשובה!בארץ אהבתיאחרונה

ב"ה לא נמצאת בניסיון הזה. אבל יש פה כל כך הרבה חכמה מעבר. עצם הלימוד על ההפרדה בין מה ששלי ומה של אחרים, על התגובה שלי למה שהילדים חווים ואיך היא עשויה להשפיע עליהם, על היכולת של הילדים להתמודד עם כל מיני מצבים שלפעמים אנחנו רוצים לגונן עליהם מפניהם וזה עלול רק לפגוע בהם, ועוד הרבה.

תודה שהשקעת ושיתפת אותנו מהניסיון שלך. זה שווה המון...

חחח קורעת הבת שלך..חצילוש
לדעתי זה לא מוגזםבשורות משמחות

גם לנו קרה מקרה דומה שדרדר את מצב הגמילה אחרי שהסבא נתנה כמה דוגמאות ש"העצימו" את הילדון שלנו.

בסוף אנחנו שילמנו את המחיר וגם את הטיפול על זה והתסביכים שלו בגלל התחושה של העוגמת נפש שהוא חווה.

עכשיו שוב מתמודדים עם גמילה מאוחרת החלטנו שלא מספרים ולא שום דבר. אם יש תקלה יש בגדים להחלפה בתיק ושקית לבגדים מלוכלכים, במידת הצורך ההנחיה לילד לגשת לתיק ולהחליף בגדים בעצמו.

אם היא לא רוצה שלוליות והילד לא גמולהמקורית

ואת לא מתגמשת לקראת הכללים שלה -- אל תלכו לשם לשבת.

אני לא הוצאתי את הילדים לכל מיני מקומות/ לבתים של אחרים בזמן גמילה כי זה יכול להפריע או להתליך או לאנשים ששם 

ולגבי השאר -- תעמדו על שלכם.

אם זה עוזר לכם שהיא אוספת -- תשלימו עם זה. יש מחיר לעזרה לפעמים

אם לא -- תפסיקו את זה.

אני בדעה שכל עוד ניתן, המפגש הראשוני של הילד אחרי הגן או המסגרת יהיה עם ההורים. זה משמעותי מאוד בעיני

סבתא יכולה לבוא לבקר ויכולה לצאת לפארק בחברתכם גם. לא חייב לבד. אפשר להגיד שבגלל הגמילה ולהפוך את זה למנהג בלי לצאת בהכרזות

חעניין הישבנון -- הייתי משחררת. את יודעת מה האמת. אבל גם, כי לפעמים כשזה מגיע מאדם אחר, ייתכן חתהיה בכך תועלת. תלוי במקרה. ואפילו שאת האמא והיא לא.

זה לא שהשלוליות מפריעות להאנונימית בהו"ל

לפחות לדבריה. אם זה היה העניין אז אני באמת מבינה. זה הבית שלה וזכותה לא לרצות שלוליות, אבל לפי מה שהיא אמרה זה לא היה העניין כך שאני נשארת בתחושה שאין להחלטות שלנו כהורים משמעות רבה בעיניה, בפרט כאשר היא חושבת אחרת מאתנו. והעלאת עניין השרפרף אחר כך תורגם אצלי ליחס אלינו כילדים קטנים שלא יודעים מה הם עושים ולכן היא תאלף אותנו בינה. לא כתבתי שזה היה אחרי שבשבת היא ייעצה לי לדבר אתו על האם וכמה הוא הולך לשירותים בגן. אז ייעצת. שמעתי. עכשיו זה אצלי. אנחנו ההורים - תני לנו להתמודד. זה עיקר הקושי שלי.

אני גם חושבת כמוך שעדיף לילד לפגוש את ההורים אחרי מסגרת. אבל שחררתי ליום אחד בשבוע. באמת הייתי שמחה אם הביקורים היו בקונסטלציה שונה אבל לא בטוחה איך לעשות את זה בלי להעליב אותה. לא חושבת שכרגע לתלות את זה בעניין הגמילה יהיה משכנע אבל אולי יהיה אפשר לנסח משהו. צריכים לחשוב על זה.

תודה רבה על ההתייחסות!

מסכימה עם מה שכתבת בפסקה הראשונההמקורית

אני גם מרגישה את זה מהצד של חמתי

הסבתות שלי לא חיו ככ הרבה לצערי כדי שאקבל דוגמה, אבל כן הייתי ישנה אצל אחת מהן באופן קבוע נגיד, וזה משהו שאני למשל לא ארשה.

אני החלטתי שבריא לילדים להיות קרובים לסבא וסבתא באמת. וגם להם זה חשוב מן הסתם.

אז אני ובעלי עם יד על ההדק וכשאמחנו רואים התערבות או סתירה של הסמכות ההורית שלנו, אנחנו דואגים לדבר על זה בינינו,לדבר על זה איתם (ייאמר לזכותם שהם ברי שיח והכל בשיח מכבד ממש) אבל אם אנחנו רואים שלא עוזר -- לוקחים צעד אחורה בתירוצים שונים שנשמעים הגיוניים וזהו. בלי להתנצל. דיסטנס מסוים צריך שיהיה לדעתי במקרה שאין תמימות דעים. 

זה קשר עדין וחשוב שהוא יהיה. אז בינתיים הייתי אומרת ששבתות קיץ הילדים עייפים וגם אתם אחרי שבוע עבודה ואנחנו מעדיפים להיות בבית. ועדיף שבעלך יגיד שזה צורך שלו יותר. 

את הפעם בשבוע לא הייתי לוקחת לה לגמרי, אלא אולי מנסה אחת לכמה שבועות לבטל אותה ולהזמין אליכם במקביל או שאחד מכם יילך אליה עם הילדים

תודה לךאנונימית בהו"ל

אני מרגישה ששיש לי פה עבודה לעשות על הכעס. לראות אותה בעין טובה. כרגע מאוד קשה לי אתה. קשה לי לרצות להסיר את הכעס... 

ובעצם הכעס לא מגיע מהחרדה לשלומם של הילדים והנזקים שעלולים להיגרם להם. אנחושבת שההשפעה שלה מוגבלת בסוף ולא מאוד חוששת מזה למרות שהרבה דברים הייתי עושה אחרת. אני חושבת שהכעס שלי מגיע מהתחושה שלא מכבדים אותי ואת התפקיד שלי. ואם כך... אולי אם אני אכבד את עצמי יהיה לי קל לכעוס פחות?

אני מרגישה ממש רעה ומפלצתית שאני כועסת כל-כך

אני מרגישה שכל זה בלתי תלוי בשינויים שאולי נחליט שאנחנו רוצים לעשות כי באמת יש דברים שהיינו רוצים שיהיו אחרת ונעדיף לתת את הקשר לילדים שלנו בצורה שיותר מתאימה לנו, ותודה רבה על ההצעות בכיוון!

לגבי התחושה שלא מכבדים אותךיראת גאולה

אני רואה את זה גם אצלנו, גם מאמא שלי, גם מחמותי, גם מהסבתות...

בעיני ככה זה, הן רוצות את הטובה של הילדים, מרגישות שחלק מהטיפול שלהן הוא לחנך כפי שהן מבינות, הן גדלו בדור אחר, של יותר עשיה ופחות דיבורים ולברר ולשאול.

אולי אם תדעי שככה זה אצל כולם, ובהרבה נושאים, לא תרגישי שזה כדי לערער על הסמכות שלכם או לחלוק על הגישה שלכם.

ככה הן מבטאות את האהבה ואכפתיות מהילדים.

וכמו שכבר כתבו חכמות, גם לדעתי זה לא יקלקל את השיטה שלכם, ילדים יודעים להפריד, ולא נורא שמדי פעם ישמעו מסבתא משפט בגישה שונה (ואני בהחלט חושבת שזו גישה שונה ולאו דווקא גישה שגויה, גם אם לילד שלכם היא לא מתאימה).

תיאור מדויקEliana a

זה קשה .. 

חמותי אישה טובה אבל תמיד תתן הרגשה שהיא צודקת. ואני שונאת את זה

זה מוכר כל כך . 

סבתות .....

נשמע שאת יודעת על מה זה יושב אצלךילד בכור

יכולה לשתף שאחרי שנולד לי הילד הראשון אני השתגעתיייייייי מהורים של בעלי.. כמה הערות- אל תרגילו אותו לידיים, מה הוא במנשא כל היום? יש טעויות שלא עושים בילד שני, אתם לא תעשו את זה בילד הבא. הנה תראו את א הם הרגילו את הילד שהם לישון לבד מהבית חולים ועוד ועוד

כעסתי עליהם מאד מאד, לקח לי זמן לסלוח להם

אבל בדיעבד הבנתי שזה היה קשור לחוסר בטחון שלי בדרך שלי, כי זה היה ילד ראשון ולא היה לי ניסיון וחשבתי הפוך מהם אבל לא היה לי הוכחות שאני צודקת. והיום בילדה השניה אני כל כך בטוחה בדרך שלי, ראיתי על הגדול כמה זה עבד דווקא הידיים והחום והאהבה ולמדתי המון ןקראתי ויש לי ידע אז ההערות האלה כבר יעברו לידי כמו כלום, במקרה הטוב אני אצחק בלב שלי..

קודם כל זה בטוח שאם תכבדי את עצמךהמקורית

זה יעזור לך בעוד הרבה מישורים, ואם זה חסר לך - אז לעבוד על זה מהר מהר

כשאנחנו מרגישים התנגדות או התערבות להחלטות שלנו בהורות, ועוד מגורם קרוב 

שנפגש איתם לעתים קרובות, זה בהחלט יכול לעורר הרבה כעס שמקורו בתחושה 

שלא מכבדים אותנו, של שתלטתנות, התנשאות, חטטנות וכו'

וגם -  מתוך מקום שלוקחים לנו את המקום, וגם שחלילה אולי יצליחו בזה יותר מאיתנו.

ואז מה זה אומר עלינו...? איזה הורים אנחנו שלא הצלחנו להגיע לילד/לעזור לו כמו שX הצליחה?

הנושא הזה נגע בי הרבה אישית 

ועם עבודה הבנתי שזה לא אומר עליי כלום. זה אומר שהילד שלי קיבל עזרה, גם אם לא דרכי,

אולי בדרך שחשבתי עליה ולא הלכתי בכיוונה, אולי בדרך אחרת שלא חשבתי עליה/ בגישה אחרת (וזו אולי הדמנות עבורי ללמוד מזה) - 

אבל זה לא משנה. העיקר שעזרו לו

כי אני רוצה בטובתו. 

במקרה שברור לי בוודאות שזה לא נכון לילד שלי מכל מיני סיבות - אז כמו שאמרתי לך, צעד אחורה בכבוד ובאהבה

כדי להוריד את הטריגר לקושי עד שהנושא הבוער ירד מהפרק   

תודה לכל מי שכתבה ליאנונימית בהו"ל

@אמאשוני 

@בתי 123 

@בשורות משמחות 

@המקורית 

קראתי את כולכן בתשומת לב! תודה על שהשקעתן מזמנכן והקדשתן מחשבה ולב.

(עדיין אשמח לעוד תגובות)

האמת..בכנות..הייתי משחררתמתנות-קטנות

אני גם בעד השיטה שלך וגם אצלי זה רק מה שעבד עם ילד שהתקשה להגמל

אבל 

כמו בכל גישה

בלי לחץ

גם אם היא תזכיר לו מדי פעם

זה לא יפריע

גם כי היא לא אבאמא עבורו

וגם כי העיקר זה מה רוב היום

ואם זאת היתה מטפלת במעון שלא מזדהה עם השיטה ?

היית מוציאה אותו מהמעון או רבה איתה?

נכון 

היא טועה בזה שמתערבת בחינוך שלכם

אבל שימי לב

היא ל עושה את זה בויכוח

אלא מתנהלת כמו שמתאים לה...

אני מבינה שזה מכעיס

אבל נסי פשוט לשחרר את הפחד שזה יפגע בגמילה

ואז לסנן כמה שניתן..לא לקחת ללב

להמעיט מפגשים בתקופה זו אם קשה מדי

ככה אני היתי עושה

ובבית שלה מלכתחילה לא היתי נוהגת בשיטהמתנות-קטנות

כי שם מגיע לה את הכבוד

וזכותה שלא תרצה שלוליות

בזמנים כאלה אני פחות מתארחת

אבל

אם כן אז משתדלת כמה שיותר שלא יפספסו

גם אם בבית לא מזכירה

תודה רבה. זה לא הפחדאנונימית בהו"ל

זה פשוט שזה מכעיס אותי כל-כך! ומפריע לי שזה כך - אני מרגישה רעה מאוד, חצופה... בעצם ביקשתי לדעת אם יכולות להבין את הכעס שלי -- כתבתי על זה יותר בתגובה האחרונה להמקורית. 

אני ממש מבינה את הכעספאף

חמותי יכולה להוציא אותי מדעתי כשהיא מעירה לי הערות! ב''ה אנחנו לא נפגשות הרבה🤭

לפעמים אני תוהה עם עצמי למה זה כל כך מעצבן אותי? נגיד כשההורים שלי מעירים הערות לא במקום הרבה יותר קל לי פשוט להתעלם ולהבין מאיםה זה בא, ואצלה (אולי בגלל כמות הערות הגדולה יותר, ואולי כי היא גם פחות עוזרת לי) זה פשוט מוציא אותי מדעתי....

אני נגיד בניגוד לבנות פה כן מעירה לחמותי, אבל שוב, משתדלת כמה שפחות -רק כשאני ממש מתעצבנת עליה, וגם אנחנו פוגשים אותה הרסה פחות מאצלך והבן שלי הרבה יותר קטן-הוא לא מבין כשאני מתעצבנת על סבתא😅

אז אין לי ממש עצה עבורך, רק מזדהה איתך שזה מעצבן ממש

בתקופות של גמילההשם גדולל

אני מעדיפה לא לנסוע בכלל עד שהילד כבר מתרגל לגמילה.. בבית שלי אין לי בעיה לנקות אחריו אבל בבית של משפחה זה גם לא נעים וגם הורס את האווירה עם המשפחה.

תקשיביEliana a

הסבתות המון פעמים לא מבינות שהן לא צריכות להתערב. חושבות כאילו זה ילדים שלהן. לא מבינות את מקומן. שזה בא מהסבתא זה יותר מעצבן .... לא יודעת למה

גם אני  כועסת על חמותי הרבה פעמים שהיא מתערבת בגידול הילדים.

לאחרונה אני מנסה להמעיט מפגשים אתה ואם קורה התערבות אני עונה בעדינות מה שחושבת . מעבר לזה אין מה לעשות. תנסי להיות באורח רוח למרות שזה מרתיח!!! אם לא עוזר אחרי הערה או שתיים פשוט תרפי. אל תדאגי בסוף דברים יסתדרו עם הגמילה שלו.. מקסימום זה יקח עוד מעט זמן והכל בסדר

בהצלחה!!

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
מגניב!😅מתואמתאחרונה
(עבר הרבה זמן לא קיבלנו ספרים של ספריית פיג'מה, אז לא הכרתי את הספר)
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
איזה יופי!גלויה
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

וואי חנקת עם המגבות חחחאפרסקה
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.אחרונה

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדוללאחרונה

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינואחרונה

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמתאחרונה

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרהאחרונה
חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

אולי יעניין אותך