אם כבר נפתחתי וכתבתי זרם ממני עוד היבט של הסיפור ורוצה לשחרר אותו החוצה.
משהו באנונימיות גם מאד מסייע לזה. מקווה שלא "נופלת פה על הפורום"
כמה אני כמהה לחיים של שלווה.אלוקים, דיי עברתי מספיק עכשיו אני רוצה שלווה.
כשהייתי קטנה אבא צועק על אמא, אמא על אבא וחוזר חלילה.חגים= מתיחות.
אם נסענו לחג, מריבה באוטו.
אם נשארנו, מתח, מתח, מתח
כמה מתח? אלוקים.
השולחן צריך להיות מוכן בזמן שאבא לא יכעס.צריך לשטוף מהר את כל הכלים שאמא לא תתחיל בסצנות מסכנות.
תמיד עברה אלינו התחושה שאנחנו מסכנים ולבד ו...היה שם דכאון סמוי שאף אחד לא העיז לשים על השולחן, אבל אווו כמה שהוא היה שם, מה שנקרא הפיל בחדר.
ואז הגיע גיל 16 ואיתו מחלת הסכיזופרניה של אחי שגדול ממנו בשנתיים.
לו רק לפחות הייתם קצת מגוננים לי על הנפש הרכה,
לו רק קצת מנתקים אותי ממנו ומההתנהגות הקשה שלו. לו ...
רק אמרתם להסתיר, לא לספר ואני עם הסוד חנוקה ועם הדרמות שכל שבת זימנה.
פעם לא יצאת מהמיטה שבוע ואז התחלת להשמין ולאבד את צלם הדמות שהיית.
ואז פעם זרקת איזה כלי זכוכית וניפצתה באמצע שולחן שבת.
ופעם דפקת בחוזקה על השולחן וצרחת משהו.
פעם קיללת את אבא שימות ורדפת אחריו והוא ברח.
ופעם צעקת על אמא ואז התנצלת ואז שוב צעקה- התנצלות- צעקה- התנצלות
כמו התקף ששב וחוזר
פעם הסתובבת עשרות אם לא מאות פעמים סביב עצמך ומילמלת משהו.
ואז פעם כשכבר הייתי נשואה ובטן הריונית בצבצה, בעטת בי, באמצע חג, ככה מהר מהר ובלי התראה, התהפכת 180 מעלות, רצת אליי ובעטת
ואני ברחתי בצורה הכי מושפלת קופצת מהגינה לרחוב. הפעם בשונה מכל עשרות או מאות הפעמים הקודמות שחויתי אלימות כזאת או אחרת (אומנם זו פעם ראשונה שחויתי אלימות פיזית כלפיי אך נכחתי באלימות כלפי אחרים או כלפי חפצים) והייתי לבד, הפעם בעלי היה לצידי.
ההלם, הבושה, הכאב, השעות שהסתובבנו בחוץ כדי שלא יפגע בנו שוב עד שנוכל בערב לחזור לביתנו שהיה בעיר אחרת.
ואז כביכול הכל חזר להיות רגיל.
ושוב בהריון השני, הגענו לבית של ההורים ואתה (אחי) היית שם. הפעם זה לא לקח יותר מכמה שניות שהתחלת להמטיר צעקות- צווחות עלינו. רעדנו מפחד מהר נכנסו זוג עם תינוקת ועוד אחד בבטן (חודש 9) לחדר ונעלנו שלא תפגע בנו.
נאלצנו להזמין משטרה כדי לצאת מהחדר ולדעת שיצאנו בבטחה, הרגשתי שאין סיכוי שאני לוקחת סיכון פיזי שבועיים לפני לידה.
ה' כמה פוסט טראומה יש לנו מאז.הבת שלי היתה בת שנה וחצי, סגורה בחדר זמן לא מבוטל וסופגת צרחות. עד היום בשניה שמישהו מרים קול בצורה הכי עדינה היא מיד מתחילה לבכות בכי היסטרי, ממש ספגה טראומה.גם אני כמובן סוחבת תדבר הזה.
וכן אני בטיפולים רגשיים, וכן היה לי דכאון אחרי לידה וחרדות והתפרצויות זעם אחרי הסיפור הקשה הזה.
וכן אני כבר לא נפגשת עם אחי וכן הכל מדמם וכואב וצף כל חג מחדש וזו המשפחה שלי ואני אישה מוכה בלי להיות נשואה לבעל אלים.
עברתי חויות אלימות על ידי אחי, גם כשהייתי גדולה ולא היתה לי הדעת לעזוב ולברוח בזמן.וגם כשאת נשואה לאדם טוב ומהמם מסתבר שאת יכולה להיות נפגעת אלימות.וגם אם בן אדם חולה את עדיין נפצעת ממנו ונפשך חצויה.
ובסוף כל הדבר הזה, היום כשאמא שלי אמרה לי שהיא נוסעת לאחי החולה להביא לו אוכל לחג, כשהכנתי עוגת גבינה הכנתי עוד אחת קטנה בשבילו וכשהכנתי לזניה עוד אחת בצד וכשאמרתי לה שתבוא לקחת את זה שיהיה עבורו היא רק כעסה עליי כשסרבתי לבוא איתה אליו ושאני לא עוזרת לה.
🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
אז כמובן שזה לא שינה את דעתי ואני לא אלך אליו בשום מחיר והנפש שלי הכי חשובה והיא מספיק נפצעה סתם, אבל עדיין אמא שלי לא מבינה ודורשת הרבה יותר ממה שאני מסוגלת לתת וכועסת וכו וכל הסצנה.
ובעיני בכלל עצם המחשבה בכלל להכין לו משהו אחרי כל מה שעברתי בגללו היא כבר ואוו, אבל כמו שאמרתי לא משנה מה נעשה תמיד אמא שלי תרצה יותר וזה לא יספק אותה וכמובן תביע את מורת רוחה בהשתלכות, בכעס וכו