חודש אייר - א'ני י'י ר'ופאךכינוי סתמי
ניקוי אביבאנונימי (פותח)
התחדשות - ניקוי אביב
אחרי שניקנו את ביתנו ואת הסביבה שלנו הגיע הזמן להסתכל פנימה ולעשות ניקוי גם לגופנו ולנקות את החמץ מקרבנו .
|
|
|
האביב, על פי הרפואה הסינית, משקף צמיחה והתחדשות. האנרגיה בטבע "מתפרצת" כלפי חוץ ולמעלה, הכול ירוק פורח ונובט. זה הזמן לנקות את הגוף. בחורף, באופן טבעי, יש נטייה לאגור ולצבור יותר (מה שלעיתים מתבטא כסוג של עלייה במשקל), ואילו באביב זה הזמן לנקות רעלים בגוף ובכבד לקראת עונת הקיץ . לכן באביב אוכלים פחות, אוכלים מזון אשר יותר קל לעיכול, מזון המבושל בישול מהיר וקל להכנה - מזון המספק לנו אנרגיה "יאנגית" (יאנג הוא הכוח החם, המהיר ,המניע ) ) רצוי לאכול מזונות המבטאים את איכות ההתפרצות והפריחה בטבע, כמו נבטים, עלים ירוקים, ירקות צעירים אשר נבטו, עשב חיטה ושעורה. |
למה לנו בעצם ניקוי גוף?
גופנו מייצר פסולת ורעלנים רבים הן בפעילות הביוכימית (פירוק מזון, תרופות, אלכוהול וכו’) והן בהשפעת גורמי חוץ- אוויר מזוהם, מתכות כבדות, סיגריות, מזון מתועש, הורמונים ואנטיביוטיקה בבשר, ושאר מרעין בישין.
מערכות הפינוי המופלאות שלנו ובראשן הכבד והכליות עושות עבודת קודש אך אינן יכולות להתמודד לאורך זמן עם הנטל האדיר. תפקודן נפגם והן נחלשות. פסולת נערמת ומצטברת בדופן מעי הגס כאשר בגוף מצטברים עודף של רעלים אנו יכולים לסבול מבעיות שונות כמו מעצירות, עצבנות, עייפות, בעיות עור, כאבי פרקים, מיגרנות, סוכרת, עודף שומנים וכולסטרול ועוד. הכל תולדה של בעיות מטבוליות ותזונה לקויה .
אז מה עושים?
פעם בשנה (לפחות) מומלץ עם בוא האביב לקחת פסק זמן ולטפל במקדש הפרטי שלנו הגוף שלנו. לפי הסינים הסתיו הוא תקופה של התכנסות פנימית וחשבון נפש והחורף מוקדש לאגירה של מזון ורעיונות.האביב היא התקופה הקלאסית להשיל מאיתנו את המיותר, לנקז החוצה פסולת גופנית ורגשית ולצאת לדרך אנרגטיים, קלילים ושמחים.
שיטות הניקוי שאנו מציעים אינן צומות (בד"כ) אלא סדרות של שבוע-שבועיים בהן מותאם תפריט צמחוני/טבעוני כגון-מיצים, פירות וירקות, שילובי דגנים וקטניות . כמובן שמזונות ממריצים ותעשייתיים וכן בשר ומזון מן החי לא כלולים בתפריט
הכניסה להליך היא הדרגתית והתפריט מותאם אישית. ישנם מצבים (לא רבים) שלא נמליץ על ההליך ובכל מקרה כדאי לעשות זאת, בליווי מטפל תזונאי מומחה.
אנו ממליצים לשלב צמחי מרפא ,מיצים , או שמנים הייחודיים לעידוד הניקוז והפינוי של הפסולת מהגוף וכן עיסויים ,או רפלקסולוגיה, מדיטציה ופעילות מתונה. כדאי (אם אפשר) לקחת פסק זמן מהעבודה או לפחות להוריד הילוך וכן לשתות הרבה מים ולנשום אוויר צח. רצוי לרתום להליך את בן הזוג כדי לתמוך איש את רעהו להכין מזון יחדיו ולחלוק חוויות וקשיים.
ניקוי אביב לכבד:
כדי לבצע ניקוי אביב לכבד יש לאכול מאכלים העוזרים בניקוי וטיהור כבד, למשל ירקות ירוקים, חיים או מוקפצים, תפוחים ירוקים, סלק, חסה, נבטים, מזון קל, מבושל קלות וירוק. כפי שציינתי קודם לכן, יש להימנע ממזונות מלוחים וכבדים כמו נזידים.
אפשרות נוספת, היא ניקוי המבוסס על מש (קטניות) ואורז ונמשך חמש עד עשר ימים. מומלץ להשתמש באורז בסמתי מלא, אשר עשיר יותר בוויטמינים ומינרלים, המפזר ומנקה רעלים. רצוי שהמש והאורז יהיו אורגניים.
בניגוד לדיאטה או צום, תהליך הניקוי שומר על מערכת העיכול מאחר ויש אספקה של מזון וארוחות קבועות. ניקוי אביב זה לא מומלץ כלל במצבי מחלה, בעת חסרים גדולים, תחושת חולשה, ו/או בזמן המחזור החודשי. השילוב של המש (קטניה) ואורז (דגן) נחשב חלבון מלא - יחדיו ננקה את הכבד ומערכת העיכול. רצוי לאכול שלוש מנות/ארוחות של מש ואורז, לשתות מים/תה צמחים ללא המתקה, מיץ תפוחים טרי או מיץ פירות אחר. אפשר להוסיף סלט חסה עם עלים ירוקים, רוקט, גרגיר נחלים,נבטים מכל הסוגים בצל ירוק מעט מלח, פלפל, לימון ושמן זית.
מה מרגישים כשמבצעים את ניקוי האביב לכבד?
ביומיים הראשונים יש רעב וצורך למתוק, יותר עייפות, עצירות, לעיתים יותר שתן (חלק מהניקוי), טעם רע וריח מהפה, לפעמים השיער והעור לא נעימים. לאחר יומיים-ארבעה ימים מרגישים מדהים! יש אנרגיה, הגוף נקי, הבטן רגועה ולא נפוחה או כואבת, הגוף קל. חוש הטעם והריח מתחדדים, הפה נקי! מפתחים הקשבה גדולה יותר לגוף ולמערכת העיכול. לאחר שישה – שמונה ימים מתחילים לחזור לאכילה רגילה בהדרגה. איך? – מתחילים להוסיף מזון קל לתפריט המש והאורז, כמו ירקות, גם מבושלים, אבוקדו, מרקים כמו מרק ירקות, מרק סיני שהוא מעין חליטה של הירקות במים חמים. לאט לאט מוסיפים גם ירקות כתומים, מרק בטטה, אחר כך עוף/דג ולבסוף- לחם וגבינות. אם מרגישים קושי באכילת רק אורז ומש אפשר לגוון לאחר שלושה ימים ולהוסיף ירקות מאודים אטריות אורז פרכיות אורז וסלטים ירוקים , למי שקשה לאכול אורז ומש לארוחת בוקר אפשר דייסת אורז או דייסת קוואקר ותמר .
את תהליך החזרה לתפריט רגיל, עושים בהדרגה תוך שלושה ימים נוספים, כך שלאחר 10 ימים מתחילת הניקוי חוזרים לאכול את כול סוגי המזון. הרעיון לאחר ניקוי כזה הוא לא לחזור לאכול מיד את כל מה שאכלנו לפני כן, אלא להקשיב לגוף לזהות מה הוא צריך ומתאים לו לאכול כרגע! זו הדרך הנכונה לאכול, גם אחרי ניקוי אביב וגם באופן כללי. נכון, יורדים במשקל בעת ניקוי אביב, אבל יורדים יותר לאחר תהליך הניקוי כי הגוף הוציא וניקה את המצבורים, הרעלים, ועודפי נוזלים, וכי אנו אוכלים מה שאנו באמת צריכים, לא פחות ולא יותר. המטרה היא להגיע לאכילה ותזונה בריאה. ניקוי האביב אינו מתאים לכול אחד, כדאי לנסות יום – שלושה ימים ואחר כך לראות אם אנו מסוגלים להמשיך.
אפשר ורצוי להוסיף לניקוי האביב צמחי מרפא שיעזרו בתהליך למשל לשתות תה צמחים כמו תה שן ארי , תה סרפד ,גדילן מצוי ,לענה מדברית , ציפורן חתול , עלי ארטישוק ועוד ... אפשר להשתמש גם במיץ מצמח האלוורה – אנחנו מכירים את צמח האלוורה לשימוש חיצוני לכוויות בעיות עור פסוריאזיס או סבוראה אבל גם בשימוש פנימי יש לה איכויות רבות יש בה חומרים פעילים רבים אחד מהם משמש כחומר משלשל כבר עשרות שנים ברפואה אם מכינים משקה מהג'ל שנמצא בתוכה ושותים אותו באופן קבוע הוא תורם רבות לניקוי הכבד והכליות וכמו כן לניקוי הגוף וחיזוק מערכת החיסון שלנו . מיץ עשב חיטה הוא גם מיץ בעל איכויות רבות גם בניקוי הגוף מרעלים וגם בהעשרה של מינרלים וויטמינים העוזרים לנו לשמור על הבריאות . מיץ עשב חיטה ניתן להשיג טרי בחניות טבע או להכין בבית עם מכונה מיוחדת של מיצים , יש אפשרות לקנות אבקה שנקראת גרין מגמה ולהכין ממנה את המשקה . עוד משהו שניתן ואף רצוי להשתמש בו לניקוי הגוף בתוספת לתזונה אלו מי כסף קולואידים מי כסף בשימוש רפואי כבר עשרות שנים בעבר השתמשו בהם במקום הפניצילין ( אנטיביוטיקה ) , התכונה שלהם היא לפזר ולנקות את הדם והנוזלים בגוף הם הורגים כל חיידק וירוס או פטרייה , הם עוזרים לגוף לרפא מצבי דלקת , ואפילו מצוינים בשימוש חיצוני לרפא את העור , בגלל התכונות שלהם הם כמובן גם עוזרים לגוף לעורר את מערכת החיסון שלנו . אפשר להשתמש בהם לשימוש קצר לבעיה אקוטית או לטווח יותר ארוך בשביל לנקות את הגוף .(יש כמה משווקים שלהם בארץ למי שמעוניין ,אנו נשמח להמליץ על חברה טובה )
לאמיצים שביננו ולאלה שמורגלים בתזונה בריאה יש עוד הרבה סוגי ניקויים שניתן לעשות – למשל שתיית מיצים בלבד ל 3 ימים המיצים הם מיצי פירות וירקות טריים כמו מיץ גזר , סלק , סלרי , תפוח ועוד .. אפשר לעשות ניקוי עי שתיית חומץ תפוחים טבעי כל בוקר על בטן ריקה בשילוב עם דיאטה מאוזנת ללא סוכרים ופחמימות לאורך היום .
כמו שכבר הזכרנו השיטות הן רבות , העבודה הקשה לא נגמרת , כמו שאנחנו דואגים לביתנו וסביבתנו כך גם אנחנו צריכים לדאוג לגופנו .
בברכת חג פסח כשר ושמח
קראתי את המאמר הזה בוואלה בריאותכינוי סתמי
המאמר הוא משהו שכתבנו לאחרונה ..ואני ינסה להוסיףלילך זוארץ
,usv/כינוי סתמי
תודה. ענית לי בדיוק על השאלות. עכשיו רק צריךכינוי סתמי
http://health.walla.co.il/?w=//1266754כינוי סתמיאחרונה
ירות שאפשר לאכוללילך זוארץ
פלפל ירוק? אפונה? אבוקדו? סלרי, פטרוזיליה, לפת,קרנלהאור
מדובר באדם שאחרי אכילת מוצרים מקמח מלאכינוי סתמי
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.