מה הכי מפחיד אתכם בחיי נישואין?צהרים
התפקיד של הורות וחינוך ילדיםמבקש אמונה

לא יודע אם יש לי כוח או כלים להתמודד עם זה

פפ אתה?!הרמוניה

... 

אשרי אדם מפחד תמיד

אמיתי לגמרי. למה מה יש בי? 🤔מבקש אמונה

אני אגיד לך למה, כי כל פעם שאני רואה אנשים מתמודדים עם הילדים שלהם אני אומר לעצמי "בחיי אין לי מושג מה עושים במצב כזה". 

זה מלחיץ אותי להיכנס לתפקיד כזה משמעותי כשאין לי הוראות מה עושים 

ומה שהיה בבית שלי אני לא רוצה לחקות...

וגם קשה לי להיות עם סביבה רועשת לאורך זמן... אחרי כמה זמן אני חייב את השקט שלי לבד

..הרמוניה

ענווה.

זה מה שיש בך.

לא בצחוק... רציני.

אתה תהיה אבא עם דוגמא אישית מדהימה לילדים שלך... למה שבאמת חשוב- לדרך ארץ, לענווה, לקשר עם ה'. כל זה מה שנותן את המפתח להתקדם. 

בגלל שאני עובדת במסגרות חינוך ורואה הרבה ילדים, ובאמת אני אוהבת את כולם, אבל הכי כיף לי לראות את הילדים האלה, העדינים, שלא רצים כל הזמן לאנשהו או עושים צחוקים אלא יותר מקשיבים, ואני יכולה לצפות בהם מהצד ולקבל השראה מהם... לעדינות הזאת, לחוסר ה-"ביטחון-הטוטאלי" שיש בילדים אחרים שנתקלים בהמון קשיים בגלל זה. ואצלם- זה דווקא קרקע לקשר לה'. לבריאות נפשית באמת. ענווה מביאה את כל הטוב! אל תדאג להם אנחנו בטעות חושבים שאנחנו אלה שמגדלים את הילדים שלנו... אבל אנחנו מגדלים רק את עצמנו. השאר צריך כבר להשאיר לה'. כולנו עושים טעויות גם, אבל גם הן חלק מהתכנית של ה'... והעיקר הרצון. 

הילדים שלנו לא צריכים אבא ואמא מושלמים, הם צריכים הורים אנושיים שנכשלים ויודעים לקום.

דווקא זה שזה מלחיץ אותך מעיד על האחריות והזהירות שלך.

כל החיים לומדים וזה מאוד חשוב להיות מחובר לדברים האלה... לשמוע שיעורים על זוגיות על חינוך ילדים. 

התורה מדריכה אותנו בהכל בלי עין הרע יש לנו תורה מושלמת מתוקה!!! להתאהב בה!

אני יודעת שאת כל הקטע של לבטוח בה' אתה כבר יודע ומן הסתם אומר לעצמך, אבל אני חושבת שאתה צריך להסתכל קצת יותר במראה ולהבין שאתה משהו מיוחד...! דבר ראשון מעצם זה שאתה עם נשמה שהיא חלק מה' וזה מעיד כמה אתה חשוב! את הנשמה אתה אוהב ומסכים שהיא גדולה? אז תכבד אותך בגלל זה... ודבר שני, יש דברים מיוחדים שה' שם רק בך!! קח דף ותעשה רשימה, איזה דברים מיוחדים אתה יכול להוריש לילדים שלך. אני יכולה להגיד על עצמי שיש לי כישרון דרמטי לעשות איתם הצגות, יש לי סבלנות, יש לי חיבוק אוהב לתת להם, זרימה ואומץ לעשות דברים מגניבים שיעשו להם כיף... ועוד מלא דברים בע"ה, רק צריך לזכור להתמקד בזה ולא להתרגל לטוב השגרתי... כי אנחנו אוטומטית מתבעסים על נפילה ואם יש משהו קטן רע. לא. זה לא הכל. יש כאן אחד @טיטו יש לו חתימה יפה... "בסוף יהיה טוב אם זה לא טוב זה לא הסוף". 

לגבי השקט אתה לא היחיד שצריך, וגם בן אדם אמור לעשות התבודדות פעם ביום... אני מקווה שזה יהיה אפשרי (גם לעצמי) אם זה חשוב לבן אדם אמורים להצליח למצוא זמן.

יש קשיים אבל חשוב לבוא אליהם בשמחה... ואני יודעת שזה לא קל. לאף אחד.

שורה תחתונה הכל סייעתא דשמיא.

מהממתאני:))))
וואי תודה. מאד מחזק 💪מבקש אמונה
על לא דברהרמוניה
תודה!הרמוניה

זה שאריות מהאורות של שבועות

@אני))) 

אגב קניתי זר חתונה ענק לחג לבית והוא פשוט עשה לי את החג

כל פעם שהסתכלתי עליו הרגשתי שמחה ואהבה שאין איך להסביר 

ואני עד עכשיו מתרגשת ממנו

מגניב.. רעיון יפהנוגע, לא נוגע
אולי תצלמי אותו שנקבל קצת רשימו מהאורות?
...הרמוניה

אני כבר לא בבית עד סופש..

חבל שלא צילמתי אותו באמת

לא נוראנוגע, לא נוגע
בעז"ה שתזכי לזר חתונה אחר בקרוב
חחח הוא לא ירגש אותי ככה בוודאותD-:הרמוניה

מה מרגש בזר חתונה? הוא כלכך טפל לשמלה ולכל השאר שכאילו מי שם לב אליו...

חחחנוגע, לא נוגע
וכן העיקר שיש חתן
כתבת מדהים!טליה)
תודה!!הרמוניה
אפשר גם כזה? 🥺חדשכאן
...הרמוניה

אם ברצינות אז ... קודם כל הרבה מזה נכון לכל אחד אתה יכול לקחת את זה כמוקדש לך

כל אחד יכול ומוזמן.

וגם כאילו מה חדשכאן אתה בחור אחראי וחכם!

קצת מפחיד, אבל... חח סתם סתם, אתה בחור טוב אין לך מה לדאוג 

כל דבר מגיע לכל אחד בזמן שלו

תשאר אופטימי. זה יגיע. 

😂חדשכאן
אפילו לא קראתי מה כתבת לו.
חשבתי זה מלא מלא מלא מלא מלא מלא מחמאות
...הרמוניה

זה מחמאה אחת😅 

וזה לא מצחיק! אני הייתי שיא הרצינית

תגידו הפרצוף הזההפי
כמעט בוכה או מתרגש משמחה?
קשה להסביר אימוגים...הרמוניה

לדעתי זה פרצוף תמים כזה חמוד

עיניים מדברות

כמו של גור כלביםהפי
נכון?
חחחחח לא, יותר חמודהרמוניה
אין יותר חמוד מגור כלבים (;הפי
אל תאמינו להחדשכאן
זה פרצות מתחנן
אין כאן שמחה
ברור שאלה עינים עצובות

היא מתכחשת לזה 🥹
חחח זה מה שאני אומרת!הפי

גם בך יש המון טובהפי
תודה🥰הרמוניה
המון המון טובהפי
הרבה דבריםהפי
יכולה לתת דוגמא?צהרים
אני כבר נתתי..הרמוניה

חחח סתם תן לי להיות מעצבנת

יש כאן כבר מספיק פחדים;)

את יכולה לתת דוגמא?צהרים
בעיקרהפי

להרגיש שקופה או לאכזב

שאשתי לא תהיה מאושרתלאצעיר

😞

זה גם הפחד שליהרמוניה

D;

מעשים שלא תלויים בךברוקולי
לא להיות שמחה במה שיש ליפסטה בסטה
מונוגמיהפשוט אני..
מפחיד?advfb

אני יכול לדבר על חששות אבל פחד נשמע לי רחוק יותר

מאיזה דברים אתה כן מפחד?צהרים
דברים שהם קרובים אליadvfb

להיות נשוי נשמע לי מאוד רחוק

זה ממש לא בגלל שאני גיבור גדול או חסר פחד. ממש לא.

העניין הכלכליחושבת בקופסא
מותר גם לנשואים?איכה

לפני החתונה הכי הפחיד אותי שאני לא אצליח להשתנות ולהתקדם..

הפחד הבא הוא מחינוך חינוך ילדים 

יחסי אישותחסדי הים
וזה מפחיד כי...?פשוט אני..
הרבה סיבות. מעדיף לא לפרט.חסדי הים
חסר סיבות? זה פחד די נפוץ.. ולגיטימיחצילוש

שנעוץ בבסיסו בדרך כלל בפחד מאינטימיות, מהלא נודע, מלאכזב ולהתאכזב וכד'..

כיחדשכאן
מי אם לא חסדי כדי לענות תשובה כזו
כל פעם זה משתנה אבלאני:))))

העניין הכלכלי 

פעם התשובה הייתה "ממה לא"..נוגע, לא נוגע

היום ב"ה התשובה כמו שהייתה בתחילת שנות העשרים, שהרצון שם את הפחדים בצד (רק שהיום זה עם מודעות).

להגיע למצב שח"ו אמצא את עצמי לא אוהב את אישתיברגע קטן עזבתיך

השחיקה הזו מפחידה מאוד

על זה בדיוק דיברתי ב"מונוגמיה"פשוט אני..

להחליט בגיל צעיר עם מי תחיה יותר שנים ממה שחיית עד היום, יש בזה משהו מאוד מפחיד

זו לא ההגדרה של מונוגמיהלאצעיר
מונוגמיה זה לא רק יחסי מיןפשוט אני..
ממש לא על זה דיברתילאצעיר

אתה מדבר על צורת חיים מופקרת, לא משנה אם בגיל צעיר או מבוגר.

למה אתה קובע בנחרצות על מה *אני* מדבר?פשוט אני..

ועוד רגע אחרי שאני כותב במפורש שלא מדובר על יחסי מין

כי משום מה הראש שלך *עדיין* הולך לשםלאצעיר

למרות שכתבתי בפירוש שלא. מונוגומיה מדברת על התחייבות לאדם אחד. האלטרנטיבה היא אי התחייבות לאדם אחד, לא משנה באיזו צורה זה מתבטא. זו הפקרות וחוסר הבנה בסיסי של בית בישראל.

וכפי שכתבתי - זה לא משנה באיזה גיל.

אז תן לי להביןפשוט אני..

אם אני אומר "מפחיד אותי בגיל 25 לבחור את האדם שאיתו אבלה 60 שנים מעכשיו, כי אולי עכשיו מאוד מאוד טוב לי איתו אבל אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד", זו הפקרות וחוסר הבנה בסיסי של בית בישראל?

אם קל לי מאוד לבחר חבר שאיתו אני אלך לסרט או לאכול פיצה ביחד, אבל קשה לי מאוד לבחור אשה שאיתה אחיה מעתה והלאה, זה כי אני לא מבין מה זה בניית בית בישראל?

לדעתי המצב בדיוק הפוך. אם היה לי קל לבחור אשה כמו שקל לי לבחור חבר לפיצה, אם לא הייתי חושש מזה אפילו מעט למרות ההשלכות העצומות של הבחירה הזאת, דווקא אז כנראה לא הייתה לי הבנה בסיסית של בית בישראל...

וכן, החשש הוא *בדיוק* בגלל זה שלהבדיל מאכילת פיצה עם חבר, כאן מדובר בקשר אחד יחיד ומיוחד לשנים רבות. את החבר אני יכול להחליף בחבר אחר בפעם הבאה שארצה פיצה, אבל את האשה איתה אני מתחתן אני לא אחליף בחיים (נכון שמותר להתגרש במצבים מסוימים אבל כמובן זאת לא השאיפה כשבוחרים להתחתן...). 

כלומר אם לא היינו חיים במציאות של מונוגמיה, ויכולתי להחליף אשה באותה מהירות שאני מחליף חבר טוב, לא הייתי חושש כלל מחתונה (וגם לא הייתי מרגיש ממנה סיפוק).

הידיעה שזו בחירה לכל החיים - ולזה התכוונתי במילה "מונוגמיה" - היא שמלחיצה.

כשאתה נותן לזה כותרת של "מונוגומיה"? כן.לאצעיר

יכלת לכתוב בקלות "פחד ממחוייבות". בחרת בניסוח שסותר נישואין בהגדרתו.

מוזר להתווכח על מה ש*אני*כתבתי ועל מה ש*אני* מרגישפשוט אני..

אם חשוב לך לפרש את הדברים שלי בצורה שלא כיוונתי אליה - בהצלחה.

הכי פחדתי שאני ארגיש לא בנוח לדבר עם חברים(בנים)חופשיה לנפשי

לשמחתי אני עדיין מרגישה בנוח לדבר איתם

אני מאוד חוששת מגידול ילדים למרות שהעבודה במעון מחשלת אותי(מה זה כבר ילד שניים מול תשעה?)

ובאופן כללי אני עדיין מפחדת מלהיות אדם מבוגר(בירוקרטיה מפחידה אותי)

לגלות שאשתי היא ניקיתאוויל מחריש
מפחיד להיות פגיעה בהרבה מובניםאנו.נימית
זו כל המטרה, לא?לאצעיר

למצוא מישהו להרגיש בטוחה איתו? 

^^אלפיניסטית

נראה לי זה מה שהכי מרגש אותי בחיי נישואין

נכוןאנו.נימית

אבל זה לא קורה יותר מדי פעמים לצערינו הרב.

נגיד אצלי כשאני שומעת בעל או אישה שפוגעים בבני זוגם אפילו לעיני אחרים מרגיש לי סוף העולם. קשה להבין איך ממצב אופטימי שכולם התחילו בו מן הסתם מדרדרים לתהומות כאלה.

מה זה מזדהה עם מה שאמרתמבקש אמונה
צריך לזכורלאצעיר

שזה מיעוט שבמיעוט. רוב העולם הוא טוב. 

גם במקרים כאלו - ברוב המקרים זה יוצא הדופן בקשר שלהם. לא סתם אפשר להשלים. 

אז אדרבה.. אם את מודעת כנראה שלא תגיעי לשםנוגע, לא נוגע

בגלל שבתהליך הבחירה את יותר תבדקי ובגלל שבחיי הנישואין את לא תתני לבעיות זוגיות להגיע לרמה כזאת. 

אבל יותר מזה- הרגישות הזאת מראה בעצם על פוטנציאל לקשר עמוק, וממילא הגיוני שהעבודה שלך עם מי שה' מייעד לך תהיה על דקויות בקשר ולא על דברים כאלה.

רק שנראה לי שבדרך הטבע (הרוחני) יתכן שצריך לשחרר את החשש הזה קודם (אם הוא מעבר לנורמה). כדי להגדיל את הרצון, כדי שהתפילה תהיה יותר מהלב, ומצד השותפות עם ה'.

למצא את עצמי בכלא מתמשך עם משהו מתמסכן ותלונתיראשיתך

לגלות שאני נשואה למשהו שאני לא מעריכה ולא נושאת אליו עיניים, לגלות שאני לא נמשכת למי שאני נשואה לו, שהוא דוחה אותי, שהמסכניות שלו דוחה אותי. לשמוע מנגינה מתבכיינת מגבר, לזלזל בו ולהדחות ממנו. להתחתן עם משהו שיבזבז לי את הכסף.

מעניין..לאצעיר

תגובה גברית משהו... (מלבד נשיאת העיניים)

חח כן. אני רוצה להתחתן עם גבר.ראשיתך

לא עם אישה בכיינית בגוף של גבר. שזה משהו שיצא לי לפגוש לאחרונה לא מעט, ואני אלרגית בטירוף 

שיבוא ויוסיף על חיי, לא יקח מהם. שיעשיר אותם, לא יסחוט אותם. 

אאוץלאצעיר

אז בבירורים תגידי שאת מחפשת "גבר גבר". 

רק אל תתפלאי אם הוא יהיה מרוחק רגשית וכדו'. 

ונחשי מה? גם גברים גברים רוצים לקבל מהנשים שלהם (חום, אהבה, עוגיות). 

הרגת אותי עם הקטע של הכסף 

חח הקטע של הכסף זה עוד מדד לנתינהראשיתך

האם הוא חי דרכי או מעשיר אותי ומוסיף מעצמו. האם הוא סוחט ממני את האנרגיות או מביא מעצמו רוח חדשה. 

מה שצריך ניתן אל תדאג......

בכלל לא חשבתי שזה שיקוללאצעיר

מישהו פעם כתב - כשאיש עובד קשה זה בשביל לפרנס את אשתו והילדים, כשאשה עובדת קשה זה בשביל להשתחרר מהבעל... 

חשבתי שזה בציניות. אולי יש בזה קצת אמת. 

אותי אישית דוחה לחשוב שאני אפרנס את בעליראשיתך

דוחה אותי לחשוב את זה. שהגבר נשרך אחרי אשתו במקום להיות זה שמביא את השפע הביתה. לא גברי, מתמסכן ועלוב בעיניי.

אז אל תהיי אברכית..לאצעיר

באמת שנראה לי שאת לוקחת את זה מאוד חזק. 

גילוי נאות - נכתב על ידי "גבר גבר", מתפרנס היטב, תמיד משלם בפגישות ומחפש מישהי שתרצה מישהו מוביל ומשפיע. 

ועדיין מה שאת כותבת מרגיש קצת קיצוני 😶

הקטע של הכסףראשיתך

זה רק עוד רכיב נלווה לכל מה שכתבתי לעיל, עוד ביטוי שבו גבר יכול להיות נשרך ולא גבר. 

אם גרעין ההוויה שלו חזק ויציב וגברי ולא מרוכרך ומתבכיין, זו הנקודה.

אם הוא רכרוכי חסר עמוד שדרה מחפש להתמך בכיינובסקי לא יעזור שום כסף בעולם. 

אם הוא גם רכרוכי ותלונתי וגם בונה עלי שאפרנס אותו, מחשבה מצמררת ומבחילה. ירחם ה' על עמו 

את רואה את עצמךלאצעיר

יושבת במטבח (כי הוא לא מבשל) 

מגדלת את הילדים (כי הוא עסוק בלפרנס) 

מקבלת גערה\התעלמות כשאת שואלת למה הוא כועס\מצוברח (כי הוא לא מתבכיין) 

מתחנחנת כדי שיקנה לך תכשיט\יתן לך כסף (כי הכסף שלו) 

זה די מוזר שאת תולה גבריות בכסףחצילוש

ביטחון אמיתי ושפע אמיתי שבעל נותן לאישתו ממש לא תלויים במי מביא יותר כסף הביתה. למרות שחובה על הגבר לדאוג לפרנסת הבית.. אבל מרגיש לי שמה זה נסחפת.. אני מכירה נשים שמתפרנסות טוב מאוד, שנשואות לבעלים שמרוויחים הרבה פחות (כדי לעסוק בתורה או במקצוע תורני) אבל יוצקים לבית תוכן רוחני עמוק והם גברים שאני מאחלת לכל הבנות שאני אוהבת למצוא כאלה.. אין להתעלם מכך שהגבר צריך לדאוג לפרנסת הבית.. אבל הביטוי "שיבזבז לי את הכסף" פשוט צורם.. אין כזה דבר "לי" אחרי שמתחתנים.. וגבריות זה הרבה יותר ממה שהעולם המערבי מגדיר (כסף, מעמד, כבוד) זו עוצמה שמגיעה מבפנים ולא תלויה בגורמים חיצוניים. ובכי לא סותר גבריות. וגם לא הבעת רגשות אחרת כלשהי..

שכוייח!פשוט אני..
גבר לשיטתך הוא אדם ללא קשיים?צע

לא יכול להיות שקשה לו במקום העבודה?

שקשה לו רוחנית?

או שאם יש לו קשיים מצופה ממנו להסתירם?

אני לגמרי מבין שייתכן שהרבה גברים אשה בצדק לא תעריך. ושאשה צריכה לשאת עיניים לבעלה..

אני לא מבין למה נשמע שכדי לשאת עיניים אליו אסור לו להיות במצוקה בתחום כזה או אחר בחייו או חלילה לשתף את אשתו/המדוייטת שלו בקושי הזה.

אפשר לשתף ********במידה********ראשיתך

דיברתי על עצם הגישה הלא מושכת למציאות, להיות אדם בכיין, תלונתי

כדאי לו לאדם לחזק את עולמו הפנימי וכוח התמודדותו בעולם, על מנת שלא יגיע לאדם היחיד איתה הוא יכול לממש את משיכתו, ודווקא אותה יכבה. 

וכן, אפשר להתלונן לכל העולם וללכת לכל סוגי החברים/תומכים שקיימים, ולשאוב כוחות ולטכס עצה כיצד לבנות את עצמך, ובפרט שלא לכבות את האדם היחיד איתו אתה רוצה לממש את התשוקה שלך, ע"י הפיכתו לאימך. 

להגיע ממקום של נותן, וזה יעצים אותך ממילא ויעמיד אותך במקום חזק יותר ורצונות ההתבכיינות יעלמו בהדרגה, ולא במוד של תינוק שרק מחפש לקבל ומחפש את האחת שסוף סוף תוכל לממש את התבכיינות שלך אצלה. לצמוח מלהיות ילד לגבר

חח את לא נורמלית הפי
קראתי את זה שוב ואני בוכה מצחוק<br />את האמת שאני כן חושבת שגבר צריך להיות גבר ..<br />אם הוא יתבכיין כל היום מתי אני אתבכיין? סתם וברצינות<br />לקחתי אתמול פיצה ..ראיתי אמא שמשגיחה על 3 ילדים מאכילה מקרבת מביאה מבקשת ..<br />וגבר ליד שאומר לה , קחי את הילד הוא מתקרב אלי ואני רוצה לאכול. (ממש כמו עוד ילד)<br />אחרי שהוא סיים (ואשתו לא התחילה) הוא אמר לה כואב לי הראש אני לא יכול לשמור עליהם .<br />אז נכון אני לא יודעת מה קורה בניהם ואי אפשר לשפוט מ5 דק.<br />אבל סיטואציה כזאת אני לא אסבול <br />גבר צריך להיות אכפתי ואם הוא בשלב אחר .. אז באסה לא מתאים .<br /><br />אישה צריכה גבר , יודעת מה אני שונאת לכתוב בשם אחרות .<br />אני צריכה גבר ולא אחד כזה שמתכחש לרגשות שלו / לא בוכה , אלא אחד אכפתי שרואה אותי
הבעיה היא שיש מתאם הפוך בין שני הדברים שאת רוצהפשוט אני..

אני כותב מתוך תחושות שלי בלבד, לא יודע אם יש מחקר שבדק זאת:

לדעתי יש מתאם הפוך בין כמה שהגבר רגיש לבין כמה שהוא שותף בגידול הילדים.

ככל שהוא יהיה יותר "גבר גבר" מאצ'ואיסט שלא מדבר על רגשות, כך יותר פעמים "יכאב לו הראש" בדיוק כשהוא צריך לטפל בילדים שלו.

חח לא הבנתיהפי
זה לא נכון ביום יום אני רואה גברים והם דבש,רגישים ,גם זה ממש דפוק בעייני לצייר את הגבר כחסר רגשות ..לא משנה כמה שרירים יש לו / כמה גברי הוא מדבר / נראה.<br />זה לא אומר שהוא לא רגיש.
בקיצור את רוצה בבון רגשי עם ריבועים בבטן והרבה כסףפשוט אני..
אם שני הצדדים רוצים זוגיות כזאת וטוב להם מה הבעיה?חושבת בקופסא

(גם נראה לי לא הוגן לדבר על "קוביות בבטן" כשהיא לא הזכירה במילה מראה חיצוני)

אני מסכימה שהמודל שהיא מתארת לדעתי לא מתאים לרוב האנשים שחיים היום, אבל זה מתאים לה והיא תמצא מישהו שזה מתאים לו, מה הבעיה?

לא נראה לי שיש בעיהלאצעיר

אנחנו פשוט מנסים להראות לה את התוצאה של מה שהיא מחפשת (אולי בצורה קצת מוקצנת) כדי שתחשוב אם זה באמת מתאים לה. 

קראתי את התגובות שלך והתרשמתי ממש לטובהאוויל מחריש

את צודקת לגמרי, אל תקשיבי לשטויות שהגיבו לך (עריכה - לא כל מה שכתבו זה שטויות, יש כמה נקודות נכונות אבל לא נראה לי שהן רלוונטיות), תזכי למצוא גבר אמיתי!

חוסר אחריותלאצעיר

אין בעיה למצוא גבר אמיתי. אני מנסה להצביע על בעיה בגישה. 

משהו בתגובות שלה מריח לי שיבריח כל גבר, אמיתי או לא. לכן מנסה לברר איתה ולהצביע לה על הנקודות המרחיקות. 

מי מינה אותך לאחראי עליה?אוויל מחריש

אני חושב דווקא ההפך, נראה לי שקשה למצוא גברים אמיתיים. אני מנסה להצביע על מה שטוב בגישה.

משהו בתגובות שלה מריח לי שכל גבר יימשך למישהי שמחפשת גבר אמיתי ולא גבר יותר מידי נשי. לכן אני מנסה לחזק אותה ולהצביע על הנקודות המקרבות.

אף אחד לא אחראי עליהלאצעיר

כמו שאתה מאיר נקודות, כך גם אני. 

כפי שציינתי באחת התגובות - אני בהגדרה (הנ"ל)" גבר אמיתי". עדיין משהו בתגובות שלה (ובעיקר במה שמאחוריהן) מפריע לי ומעריך שיפריע לשכמותי. 

מנסה לברר ולהציג לה את זה. היא ממש לא חייבת להסכים. 

אגב, מחווויתי ככל שהגיל עולה הדרישה ל" גבר אמיתי" עולה. דווקא מתוך תחושת המחסור. 

יפה, אז אני מנסה להציג לה שהגישה שלה הגיוניתאוויל מחריש
יש מלא אנשים שמפריע להם כל מיני דברים, לצורך השרשור לי ולרבים שכמותי מפריע בנות בגישה ההפוכה. היא לא יכולה לרצות את כולם אז שלפחות תהיה נאמנה לעצמה.

ואת האחראי הזכרתי כי כתבת חוסר אחריות.
כוונתי היתהלאצעיר
שלדעתי זה חוסר אחריות לעודד את הגישה הזו בלי להבין מה עומד מאחוריה ועד כמה.
לדעתי זה חוסר אחריות לדכא גישהאוויל מחריש
בלי להבין מה עומד מאחוריה…

לעניות דעתי כל מי שנכנס לפורום פה צריך להיות מספיק בוגר כדי להתמודד עם השטויות שכותבים פה, קל וחומר השטויות שאני כותב.
טובלאצעיר
ויכוח קצת עקר. בתת שרשור שלי ניסיתי להוביל אותה לחשוב על המסביב וגם להסביר לה איך הגברים עלולים לתפוס אותה.
לעניות דעתי נראה שאתם רק מקצינים את התגובותאוויל מחריש
אחד של השנייה, האיזון בין הגישות שלכם לא כזה רחוק, לכן איני מבין מדוע אתה רואה חשיבות רבה לשנות את דעתה…
אני מוחה בקול גדולפשוט אני..
לגיטימי לחפש גבר רגיש ולגיטימי לחפש גבר אטום, לגיטימי לחפש גבר הייטקיסט ולגיטימי לחפש גבר עובד סוציאלי.

אבל להגיד כאילו יש מודל אחד שהוא ''גבר אמיתי'' ואילו מודל אחר הוא גבר נשי, זה טיפשי ומרושע ובעיקר לא נכון.

התורה דאגה להזכיר לנו שוב ושוב כמה יוסף הצדיק היה רגיש, איך הוא לא הצליח לשלוט בבכי שלו בכל פעם שקרה לו אירוע מרגש.
האם הוא גבר פגום? גבר נשי? גבר לא אמיתי?
יש פה נושאים שמשיקים ולכן זה לא אותם נושאיםאוויל מחריש
יש הבדל בין רמת הרגישות של גבר לבין רמת הגבריות שלו. אפשר להיות גברי ורגיש, אפשר להיות לא גברי ולא רגיש.

בוא נהפוך מישהו שבוכה אחרי שלא ראה את משפחתו מעל עשור לרגיש. באותה מידה אני מציע לקחת את אברהם שבכה כשקבר את שרה בתור דוגמה.
התורה מספרת לנו על 8 פעמים שיוסף בכהפשוט אני..
יותר מכל דמות אחרת בתנך כולו.

כמה פעמים הוא פגש את משפחתו?

ברור שלכל בכי יש סיבה טובה, אבל כאמור התורה לא נוהגת לספר לנו כל-כך הרבה פעמים על בכי של אנשים אחרים.

אבל זה באמת לא הנושא כאן, הבאתי את יוסף כאנקדוטה.

העניין הוא שהיא כתבה שהיא רוצה גבר מסוג מאוד מסוים, ואתה תייגת זאת כ''גבר אמיתי'' כאילו גבר שלא מרוויח הרבה או גבר רגיש הוא לא גבר אמיתי.
תבדוק על מה הוא בכה כל פעם ואז נדבראוויל מחריש
אני לא זוכר מקום שקישרתי בין גבריות לרגישות או יכולת השתכרות.
הנה, כאן כתבת:פשוט אני..
''אני חושב דווקא ההפך, נראה לי שקשה למצוא גברים אמיתיים. אני מנסה להצביע על מה שטוב בגישה.

משהו בתגובות שלה מריח לי שכל גבר יימשך למישהי שמחפשת גבר אמיתי ולא גבר יותר מידי נשי.''

כלומר קישרת בין הדרישה שלה לגבר לא רגיש שמרוויח הרבה לבין ''גבריות אמיתית''
אני ממש מתנצל, אולי אני לא קורא טובאוויל מחריש
אבל בדברים שציטטת לא ראיתי שכתוב רגיש, תוכל להדגיש לי בבקשה?
אתה הגבת ל'בראשית', והיא כתבה על רגישותפשוט אני..
כמו שכתבתי קודם:
קישרת בין הדרישה שלה לגבר לא רגיש שמרוויח הרבה לבין ''גבריות אמיתית'.

אין סיבה להיות ציני.
אם מישהו יכתוב ''אני אוהב לחמניות'', ואני אגיב ''גם לדעתי זה טעים'', יהיה מוזר לטעון שלא אמרתי כלום על לחמניות (למרות שהמילה לחמניות לא הופיעה בתגובה שלי).
לא כתבתי בשום מקום במפורש שלזה התייחסתיאוויל מחריש
ואתה החלטת לקשר על דעת עצמך בין שני העניינים האלה, אחרי שכתבתי לך במפורש שאני לא מקשר ביניהם. לכן אני אצטט לך מה שכתבתי מקודם:
"יש הבדל בין רמת הרגישות של גבר לבין רמת הגבריות שלו. אפשר להיות גברי ורגיש, אפשר להיות לא גברי ולא רגיש."
באמת לא הבנתיאנו.נימית
למה כאילו מוסכם פה ש'גבר נשי' זה דבר שלילי בהכרח ומעליב ו'גבר גבר' חיובי בהכרח..<br />איך שאני מבינה גבר נשי זה מישהו שהצדדים מה שנקרא נשיים בו מפותחים כמו אינטליגנציה רגשית,הבנת סיטואציות חברתיות, רגישות ..וכל אלו דברים חיוביים אם הם באים במידה ואילו 'גבר גבר' חסר את החלקים האלו ..<br />כשאומרים 'גבר נשי מדי' זה כבר הולך לכיוון הפחות מאוזן וממילא פחות טוב..<br />ראשיתך ההורסת חח מביאה קול שחשבתי שכמעט כבר נכחד..טוב שיש את הקול הזה זכר לימים ההם.תנו לה להשאר איך שהיא.
הבעיה היא שאת יוצרת מציאות לא רצויהפשוט אני..
אם את אומרת לנער שמביע רגש שהוא נשי, הוא ילמד מזה שאסור לו לעשות כך. מה לעשות, רוב הגברים לא רוצים להיתפס כנשיים והם רואים בכך עלבון.
אם את אומרת לנער שהדרך להיות ''גבר גבר'' היא לא לדבר על רגשות, לפתח את הגוף, לעבוד בעבודה רווחית מאוד וכו' - את מגדלת דור שיחזיר אותנו 100 שנים אחורה, לתקופה בה הייתה חלוקה ברורה שבה האבא מפרנס והאמא אחראית על הבית והילדים.

כשהייתי בן 14 היה איזה שהוא אירוע אונס שביצעו צעירים ודיברו עליו הרבה בחדשות. אחד הכתבים אמר ''בדור שלנו כל ההורים אומרים לילדים שלהם ''איזה גבר אתה'' או ''תהיה גבר'' מגיל 0, ולכן אין להתפלא שבגיל צעיר אותם נערים מתחילים לאנוס נשים.

אחרי כמה ימים ראיתי את גיסי אומר לבנו הקטן משהו עם ''גבר'', אז סיפרתי לו את מה שאמר אותו כתב.
גיסי אמר לי ''בתרבות שבה להיות גבר זה להיות אדם גס רוח שמחפיץ נשים וכו', אתה צודק. אבל בתרבות שלנו ואיך שאני מחנך את הילדים שלנו, להיות גבר זה להיות אדם טוב ולשמור מצוות ולהניח תפילין כל בוקר ולחפש כל יום איך אפשר להשתמש בעוצמות שיש לך כדי לתקן את העולם, ולכן בעולם שלי זה בסדר גמור להרגיל ילדים לתפקיד הגבר''.

איזה שיעור עצום למדתי ממנו.

במילים אחרות,
אין לי בעיה עם המושג ''גבר גבר''. הבעיה שלי היא עם המחשבה שיש דרך מאוד מסוימת להיות גבר גבר.
מציאות לא רצויה *בעיניך*לאצעיר

מתברר שלא בעיניה ומבחינה מסויימת בעיני רובן ככולן של הנשים. השאלה איפה הן מעבירות את הקו.

גילוי נאות: אני הרבה יותר קרוב לתיאור שלה מאשר לתיאור שלך. דווקא בגלל זה הצגתי לה את הקיצון שבדבר כדי לתת פרופורציות וגבולות.

מכאן ועד להחליף תכונות גבריות בתכונות נשיות ועוד לקרוא לזה "התקדמות" יש מרחק רב. זה לא אומר שגבר לא יכול להביע רגש (בדרכו *הוא*) אלא שזו תוספת והשלמה לתכונות הגבריות הנ"ל (שוב, במינון) ולא במקומן.

לא אמרתי מה אשה צריכה להעדיףפשוט אני..

אשה יכולה להעדיף גבר כהה או בהיר, ספורטאי או מתמטיקאי, חרדי או דתי או חילוני, רגיש מאוד או אחד שלא מבטא רגשות כלל. 

ברור שכל אחת צריכה לבחור מה שטוב לה, אני לא אומר שיש יותר טוב או פחות טוב.

הבעיה שלי היא עם ההגדרה. 

תאר לך שבאתר הכרויות מסוים, במקום לשאול אם אתה מזרחי או אשכנזי ישאלו "יפה או מכוער", ובמקום לשאול אם אתה חילוני או דתי ישאלו "אדם חופשי או פנאט".

אפשר לאהוב גבר רגיש ואפשר לאהוב גבר מאצ'ואיסט (וממילא אין בהכרח סתירה בין התכונות), אבל להגיד שגבר רגיש הוא נשי זו איוולת. 

זו לא האמירהלאצעיר
האמירה (גם שלה והיא היתה הכי קיצונית כאן) היא "גבר שהרגש חזק אצלו מהשכל הוא נשי".
אני חותם על זה (גם אם בניסוח אחר).
ברוך הבא למאה ה-19 פשוט אני..

פשוט מאז המאה ה-20 ההנחות האלה התבררו כשגויות.

אגב, אם יש מגדר שעושה המון המון שטויות בגלל הרגש, זה דווקא הגברים.

לנסוע בפראות כדי להרשים בחורות, להתנהג בדביליות כללית ליד נשים יפות, אפילו הצורך הבסיסי להגן על נשים שאנחנו אוהבים גם במחיר של פציעה ומוות - כל אלה מראים שלפעמים הרגש חזק מהשכל

מגחךלאצעיר
תסתכל מימין ומשמאל מי חולק איתך את הגישה שלך. רמז - הם אלו שמפרקים את המונח "משפחה".
בהצלחה לך.
אתה מדבר על תפיסה שכמעט נעלמה מהעולםפשוט אני..

אתה משוכנע ש-99% מאנשי המקצוע בתחום הפסיכולוגיה, הפסיכואנליזה והפסיכיאטריה בעד לפרק את המושג משפחה?

גם הדתיים שבהם? (ולא רק דתיים יהודיים אלא גם דתיים בדתות אחרות שבוודאי שמרנים לא פחות ממך בכל הקשור למושג משפחה)

אז בקיצור, לדעתך,

לא רק שגבר רגיש הוא גבר נשי, אלא מי שחושב אחרת מעיד על עצמו שהוא בעד שגברים יתחתנו עם גברים וכו'.

לדעתך אין סטרייטים רגישים? אשה שמצאה גבר רגיש צריכה לברוח מהר לפני שהיא תתפוס אותו בוגד בה עם גבר?

אתה יודע, פעם היו טענות דומות לשלך בנוגע לזכויות נשים.

נשים צריכות להיות אך ורק בביתן, לנשים אסור להצביע בבחירות כי הן לא שייכות לזה מטבען (הרב קוק) וכו' וכו'.

גם אז, האשימו את מי שחשב אחרת שהוא בעד לפרק את המוסדות המסורתיים היהודיים. זה לא עזר להם.

נראה לי זה דיון שאתה מנהל עם עצמךלאצעיר
שום דבר ממה שכתבת לא קשור למה שאני כתבתי.
באמת קשה לנהל דיון עם מי שמגחך על בן שיחופשוט אני..

השתדלתי להתעלם מהמילה ההיא, קיוויתי שהיא פליטת פה ולא יותר.

למעשה אתה לא מסביר את הדעה שלך אלא כותב משפט בודד וזהו, ואז כשאני מגיב אתה לא עונה עניינית אלא כותב "מי שחושב כמוך הוא אדם רע".

באמת אי אפשר לנהל דיון בצורה כזאת.

כי זה באמת מגוחךלאצעיר
אני מביא טענה. אתה לא מגיב לה עניינית אלא טוען "כולם חושבים אחרת" ומוסיף העלבות (בעיניך) על חוסר רלוונטיות.<br />אני לא טורח להכנס איתך לדיון כי:<br />א. אני לא בא לחנך אותך, באתי להציג עמדה נוגדת למי שהגדיר אותי כ"איוולת" (מהצד שלך זה כנראה מותר).<br />ב. כי הוספת שלל דוגמאות וטענות שלא קשורות בכלום למה שטענתי. אין לי שום כוונה לנהל איתך דיונים על כל מה שמעסיק את עולמך הפנימי.

עריכה:
ראיתי כאן
"שמח" לראות שאני לא היחיד אלא יש כאן דפוס - לקראת נישואין וזוגיות

חבל על בזבוז הזמן שלי. תהנה, אין לי שום כוונה לדון איתך.
להגיד שאנשי טיפול ומחקר חושבים אחרת זה בהחלט טיעוןפשוט אני..

אדם א':

מותר לשחק בטלפון בשבת, בתורה לא כתוב שזה אסור.

אדם ב':

אבל לפי הרבנים זה אסור!

אדם א':

זה שכולם חושבים אחרת זה לא טיעון.

אדם א':

כדור הארץ שטוח.

אדם ב':

אבל כל המדענים אומרים אחרת!

אדם א':

זה שכולם חושבים אחרת זה לא טיעון.

המושג גבר אמיתי הוא מאוד לא "אמיתי"חופשיה לנפשי
שימי לבלאצעיר
שבמקומות שהשתמשתי במונח הזה שמתי אותו במרכאות, ולא בכדי.
השתמשתי בו כדי לציין גבר שמחזיק בתכונות גבריות בבסיס ואחרות כמשלימות.
אני לא יוצרת מציאות לא רצויהאנו.נימית
אפילו בעיניך
כי אפשר לומר שהגישה הזאת די ניצחה מציאותית..
עובדה שנדיר יחסית לשמוע דעות כמו של ראשיתך שדווקא עוזרת לאזן כמה דברים.. ( והיא גם הבהירה בהמשך את דעתה שהיא לא מתכוונת לקיצוניות, דרך אגב מבינה אותה לגמרי אם היא נתקלה בדגם שהיא לא מעוניינת בו לאחרונה הגיוני שתביע עמדה קצת קיצונית כתגובת נגד ממש כמו שאני שומעת לאחרונה אישה שמרעידה את הבניין בצעקות על בעלה זה גרם לי להיות יותר תומכת בגברים מסכנים מבעבר..) אז אפשר להכיל ולא לזעזע עם דוג' באמת מזעזעות שהבאת.
כמו שאתה הבאת בהמשך את הדוג' עם גיסך וגם אני הבנתי שאין שום דבר רע במושג 'גבר נשי' כשלעצמו כי אפשר לקרוא לזה בשם אחר 'גבר אמיתי' במקום 'גבר גבר'.בקיצור, אנשים צריכים להפסיק לחפש בכח ממה להיעלב.
מה זה גבר אמיתי?חופשיה לנפשי
בתמצות ממש, משפיעאוויל מחריש
זה לא אומר לי כלום למען האמתחופשיה לנפשי
מתבקש שזה יהיה המצבאוויל מחריש
כמה משמעותי וכמה את מוכנה להשקיע בשביל להבין את הנושא הזה?
לא משמעותי ליחופשיה לנפשי
אני לא רוצה להטריח אותך להסביר באריכות משהו שלא קריטי לי לדעת
רק רציתי לדעת מה ההגדרה שלך לגברי(לי למשל אין הגדרה ספציפית)
טוב לדעת ככה שלא נבזבז על כך זמןאוויל מחריש
בכל מקרה אין לי כעת אפשרות להרחיב על כך, אבל אם זה יעניין אותך בעתיד אוכל לחפש לך מקורות שמסבירים את הנושא.
קשה לקרוא את זההפי

(:

זה הכל תלוי בךחדשכאן
אם תעבדי מספיק קשה, תצליחי
נשארים במצבים כאלה כי מוותרים.

זה עניין של עבודה שלך
אחרי השרשור הזהאנו.נימית

אתה חייב לפצות בשרשור אופטימי אחר
אותי מענייןהפי
מה אכפת לו מפחדים של אחרים, אין לו מספיק מעצמו?
צודקת לגמרי.אנו.נימית
עיסוק בפחד מעורר אותו
את האמת צריך לשאול אותו ישירותהפי
שמישהו יתייג
אולי הוא מחפש רעיונות לפחדים, בשביל לגווןמבקש אמונה
יש לי מספיק, עניין אותי מה אחרים חוויםצהרים
חשש מבגידה.אנונימי/-

שתיי מילים מפוצצות בלי הרבה הסבר מצידי..

אבל בסוף, זה מה שהכי מפחיד אותי, גם אם אני מגזימה

תתחתני עם מישו שאת סומכת עליוSeven

ואז אל תדאגי

גבר טוב לא בוגד

לגלות אישיות שונה לחלוטין לרעה מהציור שהיה קודםפצלוישאחרונה
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך