רעיוןאני הנני כאינני

מכירים את השיר "אלקים שלי רציתי שתדע" וכו'? אז חשבתי על זה קצת - יש בנו צד כזה, שרוצה שאלקים יהיה שלי, ורק שלי. כמו כן לגביי אנשים מסוימים - אני רוצה שהם יהיו רק שלי. בילדות זה כנראה יותר מודגש, גם במערכות יחסים. לפעמים קשה לנו לקבל שיש אנשים שלעולם לא יהיו שלנו, אלא יוותרו כלליים.

מי מאיתנו שלא מצליחים להכיל את זה, להתגבר ולצמוח מזה, פשוט מתרחקים, נמנעים מהאנשים האלו, מאלקים. ויש מי שיורד למקומות ורבדים נמוכים יותר ו"מוצא" תחליפים - "אלקי כסף ואלקי זהב לא תעשו לכם". הכסף והזהב הם לחלוטין שלי, בתפיסה אנושית רדודה וכל כך נמוכה ושגויה - ומהם אעשה לעצמי אלקים שיהיה רק שלי - "לא תעשו לכם". 

עלינו לצמוח מעל זה. לא לפחד ולהתרחק מהאנשים הכלליים האלו, אלא להכיל את המורכבות. ולאהוב, להתחבר לנצח.

על פניו רעיון מענייןבן מערבא

הבעיה שאני חושב שהוא צריך קצת יותר ביסוס. 

ווארט חסידי יפה חחביסקוויט בודד
גם בתפילה אנחנו אומרים ''אלוהים שלי'', מה הבעיה?פשוט אני..

בכל בוקר אומרים:

אֱלהַי. נְשָׁמָה שֶׁנָּתַתָּ בִּי טְהוֹרָה. אַתָּה בְרָאתָהּ. אַתָּה יְצַרְתָּהּ. אַתָּה נְפַחְתָּהּ בִּי. וְאַתָּה מְשַׁמְּרָהּ בְּקִרְבִּי. וְאַתָּה עָתִיד לִטְּלָהּ מִמֶּנִּי וּלְהַחֲזִירָהּ בִּי לֶעָתִיד לָבא. כָּל זְמַן שֶׁהַנְּשָׁמָה בְקִרְבִּי מוֹדֶה אֲנִי לְפָנֶיךָ ה' אֱלהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי רִבּוֹן כָּל הַמַּעֲשִׂים. אֲדוֹן כָּל הַנְּשָׁמות. בָּרוּךְ אַתָּה ה', הַמַּחֲזִיר נְשָׁמוֹת לִפְגָרִים מֵתִים:

וכי מה זה אלהי אם לא אלוהים שלי?

אחרי ברכות השחר:

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי שֶׁתַּצִּילֵנִי הַיּוֹם וּבְכָל יוֹם...

שוב, אלהי זה אלוהים שלי במילה אחת 

....תות"ח!

המילה לי במשמעותה הפשוטה היא "בשבילי", ולכן חז"ל דורשים על המילה "לכם", לכם, "לכל צרכיכם", כמו בשבילכם. זו אולי המשמעות של הפסוק: "לא תעשו לכם", שעשיית האלילים נובעת מהרצון לקבל, ומחוסר ההתבטלות לבורא, ולא כפי שאמרת ש"לכם" במשמעות "לי ולא לאחר".

בלי קשר, המילה "א-לוקים שלי" לכאורה מצמצמת את הבורא, שהרי ה' הוא גבוה מעל גבוה, בורא כל העולמים. כשמלך הכוזרים שואל את החבר (ריה"ל בספרו הכוזרי) על אמונתו, והחבר מתחיל לפרט לו על יציאת מצרים ומעמד הר סיני. ומלך הכוזרים אומר, ידעתי שלא הייתי צריך לפנות ליהודים, במקום להגיד שהא-ל ברא את כל העולם, הוא מתחיל להגיד לי על יציאת מצרים. ותשובתו של הכוזרי היא שתיאור הא-לוה כבורא עולם הוא תיאור מנותק, הא-ל ברא את העולם, התיאור המשמעותי של האדם זה התיאור של הא-ל איך שהוא נגלה אליו, כפי שהוא מתייחס אליו, ולכן האמונה בא-ל מכוח ההתגלות ביציאת מצרים ובמעמד הר סיני הרבה יותר חזקה ואמיתית מאשר התבססות על בריאת העולם (כוזרי, מאמר ראשון סעיפים י"א- כ"ח). גם כאן, לפעמים אם האדם יתאר את הא-לוה הגדול, הגיבור והנורא, זה יהיה פחות נוגע אליו ופחות שייך אליו, והתיאור של איך הא-לוה מתגלה אליו ומתייחס אליו, זה תיאור יותר חי ומשמעותי מבחינת האדם. אמנם, על האדם גם להכיר בזהות הרחבה יותר של הא-ל, החיבור של הא-לוה לת"ח, לכל עם ישראל, לכל האנושות, לכל העולם, כפי שהדגשת.

"אלהי צדקי" "ה' לי לא אירא"חסדי הים
רחוק מכל רחוק וקרוב מכל קרובadvfb

ככה קראתי שמתארים את הקב"ה בחסידות (אולי חב"ד דווקא, אולי בתניא)

יש משהו מאוד אינטימי בקשר עם הקב"ה.

אתה יוצא מנקודת מוצא שדבר כללי הוא לא יכול להיות אישי. נראה לי שזה לא סותר הקשר עם הקב"ה הוא אישי אינטימי וכללי - אבינו מלכנו. גם אבינו וגם מלכנו.

חס ושלום הוא לא צריך רחוק. "קרוב ה' לכל קוראיו".חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך י' בסיון תשפ"ג 08:48
"מרחוק היה נראה לי ואהבת עולם אהבתיך" הכוונה מזמן רחוק (מצודות) מהאבות. (רש"י) זאת אומרת מקדם ה' נראה אלינו.<br /><br />אנחנו כל הזמן מבקשים את קרבתו: "ואני קרבת אלקים לי טוב"<br />אנחנו מצווים בתורה "ולדבקה בו"- "אבל הוא לפני ה' ויתכן באנשי המעלה הזאת שתהיה נפשם גם בחייהם צרורה בצרור החיים כי הם בעצמם מעון לשכינה כאשר רמז בעל ספר הכוזרי" (רמב"ן)
"ומעתה לא יקשה בעיניך ענין הנבואה כמו שאמרו רבותינו ז"ל על (דברים יא, כב): "ולדבקה בו", (שם י, כ) "ובו תדבק", כי הנביא מתדבק בשם יתברך על ידי המשכת הנבואה והשפע בתחתונים" (שערי קדושה ג, ב)
לגבי הספרי שהיאך יכול אדם להידבק השכינה כבר כותב הכתב והקבלה: "ולדבקה בו. אפשר לומר והלא אש אכלה הוא, אלא הדבק בחכמים ותלמידים ומעלה אני עליך כאלו נדבקת בו (רש"י מרבותינו), הנה כמה פעמים מצינו לשון דבקות בכתוב, דבקה נפשי אחריך, ואתם הדבקי' בה' ודומיהם שכולם על דבקות המחשבה בעבור חביבות הדבר לנפש, ורז"ל במדרשם אמרו בחמשה לשונות של חבה חבב הקב"ה את ישראל וחד מנייהו בדביקה, כמ"ש כן הדבקתי אתכם אלי בנ"י, וילפי' לה מפרשתו של אותו הרשע שנאמר ותדבק נפשו בדינה בת יעקב, הרי שהם עצמם בארו ענין דבקות הנפש ושאהבה הגדולה גורמת לדבקות, ומאי קשיא להו הכא וכי אפשר לו לאדם להדבק, כאלו הכתוב מדבר על דבקות גוף ח"ו, ויאמר רנ"ו ודאי ולדבקה בו הוא בלב, וכן ובו תדבקון (לקמן י"ג ב'), ובפי' אמרו בספרי ובו תדבקון לקמן (י"ג ב'), הפרישו עצמכם מע"ז ודבקו במקום, והאי ודאי במחשבת הלב הוא, אמנם קשיא להו קרא דקאמר כי אם שמור תשמרון את כל המצוה הזאת וגו' לאהבה את ה"א ללכת בכל דרכיו ולדבקה בו, דמשמע שכולם חייבים להדבק במקום ב"ה דבקות הנפש, ולפי שזאת היא מעלת הנביאים וכדומה מאנשי מעלה שזוכים לה בחמלת ה' עליהם בתתו רוחו בקרבם, והאיך תלה הכתב ירושת הארץ בתנאי שיהיו דבקים בו כל ישראל". <br />זאת אומרת שבאידיאל שיהיה דבקות ממשית השכינה ו-ה' מחבב אותנו ב5 לשונות של חיבה: דביקה, חשיקה, חפיצה, אהבה ודיבור (בראשית רבה לד, ג) הוא אוהב אותנו וקרוב אלינו.

יראה זה גם כן קרבה: "יראה דאיהי עיקרא למדחל בר נש למריה בגין דאיהו רב ושליט, עקרא ושרשא דכל עלמין וכלא קמיה כלא חשיב, כמא דאתמר: "וכל דיירי ארעא כלא חשיבין" (דניאל ה ו), ולשוואה רעותיה בההוא אתר דאקרי יראה". דהיינו גם כשאתה מחשיב את הכל כ'לא' לפני ה' אתה עדיין מתחבר אליו בנקודה הזאת, כי אם הכל הוא לא לפניו, אז בעצם הכל כלול בו.
כל נסיון לרחק זה בא מפילוסופיות עקומות.
שפת אמת, דברים, שבת תשובה י"זadvfb

"אמרו חז"ל "דרשו ה' בהמצאו" אלו עשרת ימי תשובה, כי ה' יתברך בבריאות העולם כביכול עשה עצמו להיות בעולם. כי צריך כל איש לידע ולהאמין כי הקב"ה נעלם ורחוק מכל רחוק וכמו כן הוא קרוב מכל קרוב..."

שפת אמת, דברים, שבת תשובה י״ז:ב׳ (ממליץ גם ל @אני הנני כאינני )

אני לא מסכים איתו.חסדי הים
זכותך, זכותי להתלות באילן גבוהadvfb
....תות"ח!
מחילה יל ההתערבות, מסכים עם @advfb. מדוע אתה לא מסכים איתו? במיוחד אם הוא הביא רב חשוב שאמר את זה, וגם לא הבאת מקור לסתור (שהרי השפת אמת מודה לכך שה' קרוב לכל קוראיו, אבל הוא אומר שעם זה הוא רחוק מכל רחוק....). בכללי, התפיסה של הרב קוק זצ"ל (מופיע לדוגמא באורות זרעונים, מאמר צמאון לא-ל חי), שאע"פ שה' מתגלה בעולם, ה' עצמו לא מושג ורחוק מכל תפיסה ודעת (הדבר הזה בעצם מבוסס על הרמב"ם במורה-נבוכים חלק א' פרקים א'-ע', פרקי הרחקת ההגשמה), והרב קוק מגדיר שהמפגש שלנו עם זה זה מפגש עם "הא-לוהות המתגלה בעולם", אך בעצם הא-לוה עצמו גבוה מעל גבוה, ו"לית מחשבה תפיסא ביה כלל" (מתוך "פתח אליהו"). עם הדברים שהבאתי אתה מסכים? אם כך, לענ"ד זה בדיוק אותו דבר. הרבה אנשים לצערי חושבים שהא-לוה זה הנברא, והמהר"ל אומר שהעלול בהגדרתו הוא עלול ולא יעזור כלום, תמיד כוחו וקיומו נובעים מאת הבורא, העילה הראשונה. הרמב"ם מדבר הרבה על הפער בין הבורא לנברא (לדוגמא, עיין במשנה תורה הלכות יסודי התורה פרק ב' הלכה ב'), ובאותה הלכה מדבר גם על הקשר בין הבורא לנברא, שהוא וודאי אמיתי וקיים (כמו שאומר הרמב"ם בהלכות יסודי התורה פרק ח הלכה ג' לגבי נבואת משה רבינו- מעמד הר סיני, הדיבור של ה' עם בני ישראל: "אלא בעינינו ראינוה ובאזנינו שמענוה כמו ששמע הוא (-משה רבינו"). קיצור, הדברים נראה לי מבוססים ואמיתיים, ולא מבין מדוע לחלוק עליהם, ומה הסברה שבשמה אתה בא לחלוק על הדברים.
הענין של "לית מחשבה תפיסא ביה כלל" זהחסדי הים

מצד ההגדרה, שאנחנו לא יכולים להגדיר את האל.

אבל מצד ההרגשה שלנו אנחנו צריכים להרגיש שהוא קרוב.

כל אחד צריך להרגיש שהוא קרוב לפי מדרגתוadvfb

ובסוף גם משה הרגיש ריחוק והוא לא נענה לבקשתו של הקב"ה "אחורי יראו".

ההרגשה מושפעת מההשגה, ובגלל שההשגה בעצמותו לא אפשרית אז זה משפיע על לפחות חלק מההרגשה.

כמו כן, המרחק מגביר את התשוקה ובכך הוא משמש גם לקרבה.

דווקא שבגלל שהוא לא מוגדר, הוא יכול להתפשטחסדי הים
לכל המקומות.
נכון.תות"ח!

דווקא אם האדם ירגיש ריחוק הוא יוכל להרגיש קרבה. נ.ב. מה שהרב קוק זצ"ל מדבר עליו זה גם כן מבחינת ההרגשה.

תראה את הרמב"ם שהבאתי.תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך ט"ו בסיון תשפ"ג 01:37

הוא מגדיר שגם מבחינת ההרגשה. וזכור לי שציטטת פה (יכול להיות שזה היה מישהו אחר ואני סתם זוכר שזה אתה....) רבינו יונה שמדבר על כך שהאדם מבחינת ההרגשה שלו צריך להרגיש את היראה ושפלותו מפני הא-לוה. (אני אחפש ואביא אותו, שלא סתם יצא שסילפתי את דבריו. מראש אני אומר שיכול להיות שלא דייקתי, אז כרגע אל תאמינו לי....).

"מַה שֶּׁאֵין כֵּן בְּמַאֲכָלוֹת אֲסוּרוֹת...שֶׁהֵן מִשָּׁלֹשׁ קְלִפּוֹת הַטְּמֵאוֹת לְגַמְרֵי, הֵם אֲסוּרִים וּקְשׁוּרִים בִּידֵי הַחִיצוֹנִים לְעוֹלָם, וְאֵין עוֹלִין מִשָּׁם עַד כִּי יָבֹא יוֹם וִיבֻלַּע הַמָּוֶת לָנֶצַח, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וְאֶת רוּחַ הַטֻּמְאָה אַעֲבִיר מִן הָאָרֶץ". אוֹ עַד שֶׁיַּעֲשֶׂה תְּשׁוּבָה גְּדוֹלָה כָּל כָּךְ שֶׁזְּדוֹנוֹת נַעֲשֹוּ לוֹ כִּזְכֻיּוֹת מַמָּשׁ, שֶׁהִיא תְּשׁוּבָה מֵאַהֲבָה מֵעֻמְקָא דְּלִבָּא בְּאַהֲבָה רַבָּה וַחֲשִׁיקָה וְנֶפֶשׁ שׁוֹקֵקָה לְדָבְקָה בּוֹ יִתְבָּרַךְ, וְצָמְאָה נַפְשׁוֹ לַה' כְּאֶרֶץ עֲיֵפָה וְצִיָּה, לִהְיוֹת כִּי עַד הֵנָּה הָיְתָה נַפְשׁוֹ בְּאֶרֶץ צִיָּה וְצַלְמָוֶת, הִיא הַסִּטְרָא אַחֲרָא, וּרְחוֹקָה מֵאוֹר פְּנֵי ה' בְּתַכְלִית. וְלָזֹאת צָמְאָה נַפְשׁוֹ בְּיֶתֶר עֹז מִצִּמְּאוֹן נַפְשׁוֹת הַצַּדִּיקִים, כְּמַאֲמָרָם זַ"ל: בְּמָקוֹם שֶׁבַּעֲלֵי תְּשׁוּבָה עוֹמְדִים כו'. וְעַל תְּשׁוּבָה מֵאַהֲבָה רַבָּה זוֹ אָמְרוּ שֶׁזְּדוֹנוֹת נַעֲשֹוּ לוֹ כִּזְכֻיּוֹת, הוֹאִיל וְעַל יְדֵי זֶה בָּא לְאַהֲבָה רַבָּה זוֹ" (תניא, ליקוטי אמרים פרק ז').

רואים שהוא אומר שהדרך להגיע להרגיש את קרבת ה' היא ע"י הרגשת הריחוק.

"...וְלָזֹאת צָרִיךְ לְבַטְּשָׁהּ וּלְהַשְׁפִּילָהּ לֶעָפָר. דְּהַיְנוּ לִקְבֹּעַ עִתִּים לְהַשְׁפִּיל עַצְמוֹ, לִהְיוֹת נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס, כַּכָּתוּב: "לֵב נִשְׁבָּר", "רוּחַ נִשְׁבָּרָה"...".

"אַךְ בֶּאֱמֶת אֵין לֵב נִשְׁבָּר וּמְרִירוּת הַנֶּפֶשׁ עַל רִחוּקָהּ מֵאוֹר פְּנֵי ה' וְהִתְלַבְּשׁוּתָהּ בְּסִטְרָא אַחֲרָא נִקְרָאִים בְּשֵׁם עַצְבוּת כְּלָל בִּלְשׁוֹן הַקֹּדֶשׁ, כִּי עַצְבוּת הִיא שֶׁלִּבּוֹ מְטֻמְטָם כָּאֶבֶן וְאֵין חִיּוּת בְּלִבּוֹ. אֲבָל מְרִירוּת וְלֵב נִשְׁבָּר, אַדְּרַבָּה הֲרֵי יֵשׁ חִיּוּת בְּלִבּוֹ לְהִתְפַּעֵל וּלְהִתְמַרְמֵר; רַק שֶׁהִיא חִיּוּת מִבְּחִינַת גְּבוּרוֹת קְדוֹשׁוֹת, וְהַשִּׂמְחָה מִבְּחִינַת חֲסָדִים, כִּי הַלֵּב כָּלוּל מִשְׁתֵּיהֶן.וְהִנֵּה לְעִתִּים, צָרִיךְ לְעוֹרֵר בְּחִינַת גְּבוּרוֹת הַקְּדוֹשׁוֹת, כְּדֵי לְהַמְתִּיק הַדִּינִים, שֶׁהֵם בְּחִינַת נֶפֶשׁ הַבַּהֲמִית וְיֵצֶר הָרָע כְּשֶׁשּׁוֹלֵט חַס וְשָׁלוֹם עַל הָאָדָם, כִּי אֵין הַדִּינִים נִמְתָּקִין אֶלָּא בְּשָׁרְשָׁן. וְלָכֵן אָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זַ"ל: לְעוֹלָם יַרְגִּיז אָדָם יֵצֶר הַטוֹב. וְהַיְנוּ בְּכָל עֵת שֶׁרוֹאֶה בְּנַפְשׁוֹ שֶׁצָּרִיךְ לְכָךְ. אַךְ שְׁעַת הַכֹּשֶׁר, שֶׁהִיא שָׁעָה הַמְּיֻחֶדֶת וּרְאוּיָה לְכָךְ לְרֹב בְּנֵי הָאָדָם הִיא בְּשָׁעָה שֶׁהוּא עָצֵב בְּלָאו הָכִי מִמִּלֵּי דְּעָלְמָא, אוֹ כָּךְ בְּלִי שׁוּם סִבָּה, אֲזַי הִיא שְׁעַת הַכֹּשֶׁר לְהַפֵּךְ הָעֶצֶב, לִהְיוֹת מִמָּרֵי דְּחֻשְׁבָּנָא הַנִּזְכָּרִים לְעֵיל וּלְקַיֵּם מַאֲמַר רַבּוֹתֵינוּ זַ"ל לְעוֹלָם יַרְגִּיז וכו', כַּנִּזְכָּר לְעֵיל.וּבָזֶה יִפָּטֵר מֵהָעַצְבוּת שֶׁמִּמִּלֵּי דְּעָלְמָא, וְאַחַר כָּךְ יָבֹא לִידֵי שִׂמְחָה אֲמִתִּית. דְּהַיְנוּ שֶׁזֹּאת יָשִׁיב אֶל לִבּוֹ לְנַחֲמוֹ בְּכִפְלַיִם, אַחַר הַדְּבָרִים וְהָאֱמֶת הָאֵלֶּה הַנִּזְכָּרִים לְעֵיל, לֵאמֹר לְלִבּוֹ: אֱמֶת הוּא כֵּן בְּלִי סָפֵק, שֶׁאֲנִי רָחוֹק מְאֹד מֵה' בְּתַכְלִית וּמְשֻׁקָּץ וּמְתֹעָב וכו'. אַךְ כָּל זֶה הוּא אֲנִי לְבַדִּי, הוּא הַגּוּף עִם נֶפֶשׁ הַחִיּוּנִית שֶׁבּוֹ. אֲבָל מִכָּל מָקוֹם יֵשׁ בְּקִרְבִּי חֵלֶק ה' מַמָּשׁ, שֶׁיֶּשְׁנוֹ אֲפִלּוּ בְּקַל שֶׁבַּקַּלִּים, שֶׁהִיא נֶפֶשׁ הָאֱ-לֹהִית עִם נִצּוֹץ אֱלֹקוּת מַמָּשׁ הַמְּלֻבָּשׁ בָּהּ לְהַחֲיוֹתָהּ; רַק שֶׁהִיא בִּבְחִינַת גָּלוּת. וְאִם כֵּן אַדְּרַבָּה, כָּל מַה שֶּׁאֲנִי בְּתַכְלִית הָרִחוּק מֵה' וְהַתֵּעוּב וְשִׁקּוּץ, הֲרֵי נֶפֶשׁ הָאֱלֹהִית שֶׁבִּי בְּגָלוּת גָּדוֹל יוֹתֵר, וְהָרַחְמָנוּת עָלֶיהָ גְּדוֹלָה מְאֹד. וְלָזֶה אָשִׂים כָּל מְגַמָּתִי וְחֶפְצִי לְהוֹצִיאָהּ וּלְהַעֲלוֹתָהּ מִגָּלוּת זֶה לַהֲשִׁיבָהּ אֶל בֵּית אָבִיהָ כִּנְעוּרֶיהָ, קֹדֶם שֶׁנִּתְלַבְּשָׁה בְּגוּפִי, שֶׁהָיְתָה נִכְלֶלֶת בְּאוֹרוֹ יִתְבָּרַךְ וּמְיֻחֶדֶת עִמּוֹ בְּתַכְלִית. וְגַם עַתָּה כֵּן תְּהֵא כְּלוּלָה וּמְיֻחֶדֶת בּוֹ יִתְבָּרַךְ, כְּשֶׁאָשִׂים כָּל מְגַמָּתִי בְּתוֹרָה וּמִצְוֹת, לְהַלְבִּישׁ בָּהֶן כָּל עֶשֶׂר בְּחִינוֹתֶיהָ כַּנִּזְכָּר לְעֵיל. וּבִפְרָט בְּמִצְוַת תְּפִלָּה, לִצְעֹק אֶל ה' בַּצַּר לָהּ מִגָּלוּתָהּ בְּגוּפִי הַמְּשֻׁקָּץ, לְהוֹצִיאָהּ מִמַּסְגֵּר וּלְדָבְקָה בּוֹ יִתְבָּרַךְ. וְזוֹ הִיא בְּחִינַת תְּשׁוּבָה וּמַעֲשִׂים טוֹבִים, שֶׁהֵן מַעֲשִׂים טוֹבִים שֶׁעוֹשֶׂה כְּדֵי לְהָשִׁיב חֵלֶק ה' לִמְקוֹרָא וְשָׁרְשָׁא דְּכָל עָלְמִין" (שם, חלק א' פרק ל"א. הוא ממשיך להסביר שם את הדברים, הבאתי את רובם של הדברים).

הרמב"ם אומר שהרגשת הריחוק זה רק כדיחסדי הים

שמיד ירגיש את הקורבה.

מהתניא שהבאת משמע שהריחוק בדיעבד.

לא הבנתי מאיפה דייקת את זה.תות"ח!

מדובר על תהליך, זה יכול להיות שעה-שעתיים, התבוננות זה לא דבר מיידי, האדם צריך להתבונן ולשקוע באותן הרגשות, ורק לאחר מכן להגיע להרגשת הקרבה. (אם כי לא לשקוע יותר מדי, כמובן....).

באותה מידה שיצה"ר זה בדיעבד. אמרת חז"ל שהוא מביא שם: "לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר רע", דהיינו, זה דבר תמידי ששייך בכולם (אולי מלבד דרגות מאוד גבוהות...), ולא רק למי ש"צריך" את זה.

מאחר שהתגובות בכללן הביעו רק התנגדות לרעיון שכתבתיאני הנני כאינני

- אגיב.

חדא מתורצת בחברתה. @תות"ח!  ו@חסדי הים , מדברי שניכם עולה ההבחנה בין "לי" ל"שלי" – ההבחנה הזו עונה על התמיהה של @פשוט אני..  

"אלהי" אינו "אלקים שלי" אלא "אלהים לי" – אין לי אחיזה בו, לו יש אחיזה עלי. "ה' לי לא אירא" – יש לו שליטה עלי, השגחה, "אחריות" אם תרצו, ולכן לא אירא, הוא דואג לי אבל אין בידי להתוות לו מה לעשות. הוא לא שלי. 

מצד השאלה, "לא תעשו לכם" – בפשטות המילה "לכם" היא צורת רבים של המילה "לי". אמת. אבל חז"ל בכמה מקומות דורשים "לכם" – משלכם, "לך" – משלך. לכאורה גם פה יש מקום לדרוש, "לא תעשו לכם" – אל תעשו אלקי זהב וכסף משלכם. ניתן להתבונן על זה מבחינה הלכתית (ואז לשאול – למה רק משלי לא לעשות? מה, משל אחרים מותר? – ברור שלא, יש כאן בעיה של גזל. אז למה כך כתוב? [אולי לומר שאסור לעשות מ'שלי' אלהי זהב וכסף, גם אם אני לא עושה אותם 'לי', אלא ליהודי אחר, או לגוי], אבל ניתן להתבונן לגופו של עניין שבדברי ולשים את הדגש על הנקודה המשמעותית – "עזבו את אלקים לרגע", את התחושה שדברתי עליה, חוויתם? מכירים?

תנסו רגע שלא לברוח מהשאלה אלא לבחון את עצמכם. האם אתם חיים ככה? האם זו תפיסה ותחושה שנמצאת אצלכם? 

יופי.. ועכשיו, איך זה ביחס לאלקים? זה ייתכן? לא לוגית, רגשית! כן? לא? כנראה שלא, כי אנחנו בעולם שדֵי מתוקן מעבודה זרה, דֵי לא מרגיש באמת באמת אלוקות ונפגש איתה באופן בהיר. אז זה מתבטא ביחס לדברים אחרים במציאות. 

ביסוס? תנסו להכיר את עצמכם לעומק ואח"כ לחקור ולהעמיק בדברי ה' וחז"ל, על פי הדרכים שלמדו אותנו הראשונים והאחרונים (וחז"ל הקדמונים עצמם). 

וורט חסידי? לא, לא ממש. 

'אלקי' גם יכול לציין את היחס שלנו אליו כדבריחסדי הים
הראב"ע:
"וסמך השם אל שֵם - כדרך "אלקי דוד אביך" (מ"ב כ , ה); "איה יי' אלקי אליהו" (מ"ב ב , יד); וככה דרך "אלקי אברהם" (בר' כו , כד) - בעבור היות שֵם עובד השם".

אם אתה רוצה לאנוס את העבריתפשוט אני..
אז אתה גם יכול להגיד ש''אלהי'' זה תפוח בדבש.

אם אתה רוצה להיצמד לכללי השפה אז ''אלהי'' זה אלוהים שלי ולא אלוהים לי.

או שגם ''אבותי'' שמופיע בהמשך אותו משפט זה אבות לי ולא האבות שלי? הרי זה אבסורד
...תות"ח!

חבל לי שאתה רואה את תגובתי מתנגדת לתגובתך. אמנם חלקתי על פרשנותך במקרא, אך הרעיון שהצגת הראיתי איך הוא נכון במידה מסויימת (בסוף תגובתי....).

לגבי הפרשנות, כבר הסברתי מדוע חלקתי עליך. אוסיף פסקה של הרב קוק זצ"ל בעולת ראי"ה שתבאר את העניין (ומתייחסת בדיוק לנושא הזה....): "בנשאנו את הדעה למרום העליות, של המחשבות היותר עזיזות, שם הננו מתעלים מכל תוכן חברותי, שם אין הרבוי של הרבים תופס מקום, כשמתעלים הרעיונות מתנשאים הם ממעל לגבולות המקום, המגביל את האישיות הפרטית, שהגבלה זו עושה היא את הרבים בתור רבים מפוזרים. אבל במערכה הבהירה, של ההשקפה השרשית העליונה, כל היקום ואישיו הפרטיים כולם חטיבה אחת להם, וכשאנו פונים למעלה, להיות מקבילים את ההוד הנורא אשר להיפעה הא-להית, אומרים אנו בלשון יחיד, המעורר בנו את המחשבה ע"ד (=על דבר) היחידיוּת של הרבים כולם במובנם האצילי, וקוראים אנחנו בשביל כך: ד' א-להי. אמנם המורשה המתוקנת, של הפאר הרוחני אשר לדורות הקדמונים, היא התקינה אותנו אל המעמד הנפלא הזה, להיות צופים ביסוד האחדותי אשר לכל פרטי היצורים כולם, בכל החיל של צבאי צבאות. ומתוך כך אנו מבטאים את יסוד הבעת הרעיון הגדול, המתאים לסגולת הוד הדעה המכירה את ערך האדם בתור שורש אחדותו, שאינו מתרבה בעצם עם כל ריבוי ופירור, ומתוך כך אומרים בלשון יחיד: ד' א-להי וא-להי אבותי".

אני באופן אישי קשה לי עם כל האנשים שלדוגמא בסיום ש"ס או בתפילה לפני ואחרי הלימוד אומרים בלשון יחיד, לדוגמא: "...שלא תמוש התורה מפי זרעי וזרע זרעי עד עולם ויתקיים בי: "בהתלכך תנחה אותך וכו'....". בפיוט "ידיד נפש" אני מקפיד לומר: "...ופרוש חביב עלינו את סוכת שלומך". אבל מדברי הרב משמע שאין פסול בביטוי של יחידיות כשההבנה שהא-לוה כפי שהוא נתפס אצלי הוא הדרך המיוחדת שדרכה אני יכול להתעלות לתפיסה הכללית, והיהדות לא מוחקת את הפרט על חשבון הכלל, כפי התפיסה הקומוניסטית, אלא מאפשרת לחיי הפרט לפרוח ולהתגדל כשחיי הפרט מכוונים לחיי הכלל. אוסיף עוד פסקה שלטעמי היא מאוד חשובה, ולא אוסיף עוד, אבל אם תרצה כתבתי על זה מאמר, אוכל לשלוח לך באישי.

"ר"ח ורבה ב"ר הונא הוו יתבי ברינא כוליה יומא, הוה קא חליש ליכייהו. תנא להו ר"ח ב"ר מדיפתי ויעמוד העם על משה מן הבוקר עד הערב, וכי תעלה ע"ד שמשה יושב ודן כל היום כולו תורתו מתי נעשית, אלא לומר לך כל ריין שדן דין אמת לאמיתו אפילו שעה אחת מעלה עליו הכתוב כאילו נעשה שותף להקב"ה במע"כ, כתיב הכא ויעמוד העם על משה מן הבקר עד הערב, וכתיב התם ויהי ערב ויהי בקר יום אחד. התשוקה היותר גדולה שממלאת את לב הגדולים שבבנ"א, השלמים והצדיקים, היא להיות תמיד עובד עבודת הכלל, להיטיב כפי כחו אל הכלל כולו כפי אשר תשיג ידו, שזוהי עבודת ד' התמימה במובנה האמיתי. והנה כאשר מצאו מקום השלמים הללו לפעולתם במערכת המשפט להיות להועיל לעדתם, לא רצו בשום אופן לחדול מעבודתם בקודש גם חלק זמן היותר קטן, באשר חשבו למשפט, כי איך יעמוד לבם במנוחה בהיותם מסיחים דעתם מטובת הכלל כולו הסובב אותם, ולהצטמצם בהשלמתם היחידית. והנה רעיונם זה מנע מהם מנוחת נפשם, עד שהוכרחו למנע מפני תדירת עסקי הכלל במשפטיהם, מעסוק בהשלמתם ע"כ תנא להו רחב" ר, שאמנם ודאי אמת הדבר שהתעודה היותר עליונה שבחיים היא להיות פועל עובד עבודת הכלל, אבל בשום אופן אין להשקיף על ערך עבודת הכלל במושג צר, כלומר רק להתיחד באותן העבודות המונחות לפניו בהעמסת עול כבד עד שהשלמות הפרטית תדחה לגמרי, כ"א צריך להשכיל שאמנם כיון שתעודת האיש השלם היא הטובה הכללית שיוצאת ממנו בחייו, א"כ לא רק השעות שבהן הוא מתיחד בפועל בעבודת הכלל הן מלאות מתעודת חייו, כ"א כל שלשלת חייו, כל צרכי השלמתו, בין הרוחנית בין החמרית, כולם יהיו לתועלת להגדיל טוב הכלל. ע"כ במנוחת לב צריך לפנות אל השלמות הפרטית שלו, הרוחנית והגשמית, ולדעת שאמנם מהשפעת הפעולות של השלמות הפרטית, בין בחומר בין ברוח, תצא שעה אחת ביום שבה יוכל ברכוש כחותיו הפרטיים לעבוד את עבודת הכלל, נמצא שכל עניניו הפרטיים המה ממלאים את המטרה הרמה הזאת. ע"כ אדונינו משה, באשר כל חייו נתונים נתונים היו לעם ד', ע"כ העם עמד עליו, ובכחו התקיים, בפעולותיו מבקר עד ערכ, אף שבמשך הזמן שמבקר ועד ערב נתמזגו ג"כ פעולות להשלמתו הפרטית, אבל כולן היו נשואות למטרתו הנשגבה. ע"כ לא זאת היא המרגעה, שההשתוקקות להשלמת הכלל תעיק לההשלמה הפרטית, כ"א האיש הגדול וטוב הלב, העובד ד' עבודה תמה, צריך שיעלה למדה זו להשכיל כי כל אשר יותר ירחיב את השלמתו הפרטית, כן יותר יוכל להשתלם בה בעבודת הכלל. ע"כ אין מדת עבודת הציבור נערכת לפי כמות הזמן כ"א כפי איכות הפעולה, וטובה יותר פעולה של שעה אחת היוצאת במנוחת נפש ומחומשת בגוף בריא, מעבודה תדירה המחלשת את הגוף ומבזבזת יותר מדאי את הכח הרוחני. כי כך היא מדתו של הקב"ה במעשה בראשית, שכל הבריאה כולה אחוזה היא בחלקיה יחד, וכל הדרוש לאיזה השלמה כללית מושפע הוא במדה רחבה באוצר הפרטי שממנו בא השפע. הבקר והערב יום אחד הוא, אע"פ שהיום הוא האוצר בקרבו את הוד החיים, את העבודה והרגשת החיים. אמנם הערב מספיק למנוחה וחליפת הכח, ע"כ הם יחד יום אחד בכללותם, שוים במעלתם לענין ההשלמה הכוללת. ע"כ גם העוסק בטובת הכלל, ודן דין אמת לאמתו אפילו שעה אחת, הרי כל פעולותיו הפרטיות נותנות בו כח להפיק בטוב טעם את ערך הדין, אם מצדו העיוני, אם מצדו המעשי בהיותו מלא אומץ לב הנמצא רק בגוף בריא, למען יהיו דבריו נשמעים, ובין במילואו המוסרי בזיכוך מעשיו ומדותיו שפועלות להרשים יותר את דבריו בעם. ע"כ כל פעולותיו הפרטיות מתרכזות ביסוד הכללי, וכאשר זהו משפט הבריאה כולה שחלקיה אחוזים ונצרכים זה לזה, ע"כ הוא נעשה באמת שותף להקב"ה במעשה בראשית, שותף קבוע שכל שיחו ושיגו וכל מעבדיו המה סובבים על יסוד השלמת המציאות בשכלולה. כי הטבת המצב החברותי במעמדו המוסרי, שהוא יסוד דיני ומשפטי תורה, הוא המעמד היותר תכליתי להשלמת מעשה בראשית. וכ"ז הוא קונה בעסקו בזה בלב נאמן אפילו שעה אחת, למען יוכל לפנות ביתר חלקי הזמן אל השלמתו הפרטית, שממנה יהיו תוצאות יותר טובות לההשלמה הכללית של הציבור שהוא חפץ בה באמת ובתמים" (עין אי"ה שבת א' פסקה ט').

בקיצור, שאפו על התפיסה ה"כללית", כפי שאמרתי, בהחלט זה רעיון נכון שאסור להצטמצם בתפיסה הפרטית, וצריך להבין שהא-לוה גבוה ורחב יותר מתפיסתינו האישית, אך אין זה סותר שהמפגש של האדם עם הא-לוה צריך להיות דווקא דרך הצינור המיוחד שלו ומתוך כך הוא יכול להתעלות לתפיסה כוללת ושלימה יותר, עם הדגש של המקום המיוחד שלו שהוא חשוב כחלק מהמארג הכולל. ראיתי עכשיו את פירוש רש"י לפסוק, ולכאורה נראה שפרשנותך אפשרית ברש"י בעניין דרישת המילה "לכם".

אתה באמת מוכןadvfbאחרונה

לאבד את איניטמיות שבקשר עם הקב"ה לטובת גישה 'כללית' בוגרת?

אני מניח שלא. אז לכן יש צורך לדייק את דבריך.

זה מזכיר לי מאדמבקש אמונה

(אם הבנתי אותך נכון)

מצד אחד הבעיה - את דמות החכם במעשה של ר' נחמן החכם והתם, 

שכשהמלך קרא לו אליו הוא שאל למה המלך קורא לו וכי חסר לו יועצים וחכמים וכו'? 

ואז כשהבין שבעצם קראו לו  רק כדי לדבר איתו והוא לא איזה מיוחד זה גרם לו להכריז שכנראה אין מלך - כדי להגן על הכבוד שלו.

והפיתרון - שרבי נחמן כותב בליקוטי מוהר"ן

על הגמרא בירושלמי תענית פא "אם ישאל אותך אדם היכן אלוקיך, אמור לו: בכרך גדול שברומי" 

אם נפגשת עם אדם שהוציא את עצמו מהכלל (שהרי הוא אומר אלוקיך) ושואל איפה אלוקים תענה לו שאלוקים נמצא אפילו במקומות הטמאים, בעצם שהוא נמצא גם אצלו, וזה מה שיקרב אותו חזרה.

זה בעצם נראה לי כמו תשובה לאותו אחד - שירגיש שאלוקים דווקא כן "שלו" במובן מסויים

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

כן אני יודע אוויל מרודךחסום לשעבר

אם היית משכיל להבחין היית מבין שאני ציני, ואם היית משכיל להבין עוד יותר היית מבין ששפתי כלפי קעלעברימבאר היא כך מהכרות רבת זמן ונטירת טינה.

עכ"פ גם אתה זכית בכינוי יען כי מגיע לך.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך