שאלה על דתלשיםמנחםמנחםמנחם

כמה אחוז מהדתלשים עורכים "מסע" של שאלות, חקירות, נסיונות שונים וכו' וכו' שנמשך לפחות חצי שנה עד שנים ואז מחליטים להפוך לדתלשים אחרי מסע שלם

וכמה אחוזים פשוט מרגישים שהדת לא מתאימה להם מכל מיני סיבות ופשוט הופכים לדתלשים בלי מסעות משמעותיים / ארוכים ואולי אפילו במהירות רבה?

דתיים לא דתייםאגוז16

כולם בנים לה', כל אחד במסע המיוחד שלו אנחנו לא יודעים על אף אחד רק על עצמנו.

שנזכה לחזור בתשובה שלימה לפני אבינו שבשמיים אמן

נראה לי שבערךטליהk1
56.72%

זה עונה לך על השאלה?
56.72% שעושים מסעדי שרוט
43.38% שלא מתאים להם או להפך? צריך לדייק.
כשיש כל כך הרבה חילול השם מה הפלא שהדת לא מתאימהאריק מהדרום
מרוץ לרבנות הראשית כולו מסריח מנפוטיזם, פרוטקציות ודילים.
כל כך הרבה רבנים שנחשדים ונאשמים בפלילים.
ארגונים להחזרה בתשובה שמתיימרים לדבר בשם המדע בלי לעשות מכינת רענון במתמטיקה.
כאשר לומדי תורה דורשים קצבאות והטבות מס מהממשלה כאילו הם נכים, אז גם מתייחסים אליהם כמו נכים, אפשר לצטט כאן את דברי הרמבם.
כאשר חילונים מרוויחים יותר מדתיים והרבה יותר מחרדים בממוצע.
יש גם כאלה שעושים מסע של שאלות אבל בשביל מה? יש כל כך הרבה סיבות למה לא להיות דתי.
השאלה אם יש אלוהים או לא-לא מתחילה לדגדג את העניין שלא נוח להיות במגזר הזה ולהיות מתוייג עם כל חילול השם שבו.
לא הכל פוליטיadvfb
נכון, אבל זה בהחלט חילול השם ההתנהלות הזוארץ השוקולד
והגיוני שתהיה רתיעה מזה
לפעמים - מסכיםadvfb

יש בי אמונה באופן כללי (הכללה גסה) שאנשים נוטים לתת מקום לפוליטיקה יותר ממה שהוא באמת.

בסוף רוב האנשים לא כל כך מבינים או מתעניינים בפוליטיקה.

ארץ השוקולדאחרונה
ביחס לפוליטיקה - אני מסכים איתך לגביי שאני מקדיש לכך יותר מדי.
אבל כאן זה לא רק פוליטיקה, אלא מעיד על תפיסת הדת על ידי מי שנושאים בשמה.
כשרבנים חשובים יוצאים בכרוז על דאגה לג'וב בשביל חבר שלהם ולא יוצאים בכרוז על בעיות בכשרות אז זה מעורר חשיבה מה העיקר מבחינתם...
וממילא מה מהות הדת.
מעלה טענה מאוד נכונה לצערנוארץ השוקולד
יש כל מיני סוגים. יש כאלה שבאמת באים עם יושרהחסדי הים
שכלית ובאמת לא יכולים להבין למה לשמור תורה ומצוות.
העניין שהתורה זה מעל השכל, זה שירה. אם נדע לחיות את התורה כשירה עשירה, אז הם ימשכו לקולה הערב.
תבדוק בלמ"סadvfb
ה"מסע" שלי נמשך עד עצם היום הזה, גם כמה שניםדי שרוט
אחרי שהתדלשתי.
מה הניע את המסע?חסדי הים
בעיקר? העובדה שיש תקרת זכוכית בדתדי שרוט
שלא מאפשרת לשאול שאלות.
גם חבקוק שאל שאלותחסדי הים

ומתוך זה הוא הגיע לנבואה כי רק האל יכל לענות לו.

המצב היום לפי הדת הוא שאסור לכפור באל וכל ממצאדי שרוט
או ניסיון להפריך או לאשש קיום של אל נתקל בהתנגדות עזה עד כדי חורמה.<br /><br />גם לגבי נבואה. אין עדויות אובייקטיביות לקיום נבואי מכל סוג שהוא כך שחבקוק לא עוזר לי כל כך.<br /><br />שמא תאמר שהדת היהודית צריכה לחזור "לחזון הנביאים", כלומר שהיא צריכה לחזור להיות דת נבואית כמו בימי בית ראשון ואחורה, קשה לי להתייחס לזה כשזה לא המצב הקיים. כשזה יהיה המצב אני אוכל להתייחס.
זה לא מספיק להתייחס לתיאורי הנבואה שבתנך.
1. אישית בגלל שאני עוסק במחקר היסטוריחסדי הים
של היהדות באקדמיה, אני כן עומד מבחוץ ושואל שאלות וזה משפיע על התפיסות התיאולוגיות והדתיות שלי.
ברגע שאתה שואל שאלות מבחוץ אתה יכול גם לשנות את תבניות החשיבה שלך על אמונות קדומות והמקורות וכדומה.

אם כבר התייחסת, יש דיון פילוסופי רחב מה נקרא שאלה ותשובה בפילוסופיה ותיאולוגיה. יש שאלות מכל מיני רבדים, יש תהיות על עצם מציאות מסויימת למשל אם הוא קיים או לא, יש שאלות שמבקשות הסבר הגיוני ושכלי, יש שאלות שמבקשות ליישב את החוויה של האדם למול מה הוא מתבונן, יש שאלות שעוסקות בסתירות ועוד.

צריך להיזהר מאוד להבין מדרשים כאילו שהם פסלו מהאדם לשאול תהיות טבעיות שעולות לו.

2. לגבי הנבואה, אני כן חושב שיש הוכחות לכך שהייתה נבואה ורוח הקודש, לא רק ביהדות אלא בעוד דתות ותרבויות. לא רק שהעם האמין שזאת נבואה, אלא שזה ממש היה.
על כל פנים, אני חושב שיש היום רוח הקודש בבחינה של "ונביא לבב חכמה", ש-ה' נותן רוח הקודש מעל הטבע שלו לעזור לאדם ללמוד תורה לעומק ולהשיג השגות שהם למעלה מהשכל הטבעי של האדם. אני חווה את זה יום יום.
בשביל הוכחות לקיום נבואות צריך איזה שהואדי שרוט
מחקר אמפירי בלתי תלוי בנושא. אפשר להאמין בנבואות אבל ככל שידוע לי, לא קיימות עדויות אובייקטיביות לנבואה.
אין הוכחות אוביקטיביות לשום דבר.טליהk1
כל צעד בחיים שלך בנוי על בחירת אמת רלטיבית.

ככל שידוע לי ישנם ממצאים באריכולוגיה לקיומם של נביאים בחרסים מופיעים המילים נביא/נבי.
אבל שוב, גם אם ימצאו ממצא ארכיאולוגי שכביכול משויך למשה רבנו עדיין תמיד תהיה את האפשרות לומר שזה משהו אחר.
זה הוכחה לכל היותראני77

עבור קיומם של אנשים שנחשבו לנביאים.

בוודאי שהיו קיימים נביאים.די שרוט
אין חולק על כך. המחלוקת האם הנבואות שאותם נביאים התנבאו היו באמת נבואות. לזה אין עדות אובייקטיבית.

גם היום קיימים נביאים, לא רק בתקופת המקרא. אבל האם הנבואות שלהם שוות משהו?

ובוודאי שיש ראיות אובייקטיביות לדברים. קול ואור מתנהגים בגלים ולא בקו ישר זו ראייה אובייקטיבית.

כרומוזים, ממברנות, תאים ואורגניזמים אלו ראיות אובייקטיביות. אטומים ופרוטונים אלה ראיות אובייקטיביות.

אם תקפצי מהגג את תהיי כפופה לחוקי הכבידה בין אם את מאמינה בהם או בין אם לאו. זה אובייקטיבי.
זה לא מוכיח כלוםטליהk1
אתה לא יכול להוכיח שאנחנו לא חיים בסימולציה. ואם כן, כל המציאות שמוכרת לך היא מדומה ולא קיימת. ככה שכל "ההוכחות" שהצגת הם בעצם עוד סקריפט בקוד של יצור עילאי שיצר את האשליה שהיא אתה.

Prove me wrong
אה בוודאי.די שרוט
אי אפשר להוכיח שאנחנו לא בסימולציה כמו שאי אפשר להוכיח קיומו של אלהים.

אבל כשאנחנו נניח בתוך הסימולציה עצמה ולא מחוצה לה אנחנו כפופים לחוקי הפנים-סימולציה, פיזיקה במקרה שלנו.

השאלה של סימולציה לא סימולציה היא כרגע לא שאלה מדעית אלא יותר פילוסופית.
זה רק אומר שלעולם אין אוביקטיביות מוחלטתטליהk1
נכון. אין שום דבר מוחלט.די שרוט
גם קיומו או אי קיומו של אלהים לפי זה הוא לא מוחלט.
כן כבר אמרת את זהטליהk1
(קורעת את החצאית)
זורק את הכיפהדי שרוט
אבלטליהk1
עכשיו כולם רואים את הקרחת

תעשה טובה לאנושות- תחזיר
אמא שלי אומרת שאני יפה בכל מצבדי שרוט
אני:))))

אתה מאמין לדברים שאתה אומר?

איזה דברים? אני לא "מאמין" בדברים.די שרוט
לפחות לא איך שבני אדם ניסו ללמד אותי כל החיים את האידיאולוגיות שלהם. לא רק לגבי דת. זה בכל תחום בחיים ככה.
לפחות אל תקלקל פה את כולם!!!מגובלת-
<p></p>
חחח זה בסדר, אל חששדי שרוט
הניקים פה מספיק אינטליגנטים כדי לא להתרשם ממני יותר מידי. ברור לי שהדברים שאני אומר לא באמת ישכנעו פה אף אחד.
יש הוכחות פילוסופיות. הדבר הכי יסודי שיש ממצאיםחסדי הים
היסטוריים משחר ההיסטוריה החוצים ציוויליזציות שאנשים האמינו הנביאים.
מי שרוצה לכפור בנבואה צריך להסביר את התופעה.
ההסבר הכי נפוץ שאנשים היו פרימיטביים ופחדו מכוחות הטבע הלא מוסברים וחיפשו דמות סמכותית שמתקשר עם האלים שמנהיגים את כוחות הטבע.
לי קשה ההסבר הזה מכמה סיבות: 1. אנשים פרימיטיביים עדיין היה להם קוגניציה אז למה שפתאום ימציאו רובד רוחני למציאות, בלי שום בסיס. 2. מצאו אלמנטים משותפים לחוויה הנבואית שחוצה תרבויות, אז למה בתרבויות שהיו מנותקות אחת מהשנייה, יהיו מאפיינים דומים. האם אפשר לייחס את זה רק לתופעות פסיכולוגיות בסיסיות באדם? הרי הפסיכולוגיה של האדם משתנה מתרבות לתרבות. 3. אם הנבואות של הנביאים לא התקיימו, למה המשיכו להאמין בהם. אז מה כל הזמן מצאו תירוצים להמשיך להאמין בהם, זה אולי אפשר להגיד על יחידים, לא הנביאים של עמים שלמים. (אני לא מתכוון לנביאים שהבטיחו לעתיד הרחוק, אלא העדויות על נביאים שהתנבאו על העתיד בימיום)
הקיצור, אפשר להגיד את הטיעון הזה, אבל נראה לי דחוק.
לכן מבחינה היסטורית אני חושב שיותר מסתבר שהיו נביאים שחל עליהם כח רוחני מסויים בין מצד הקדושה בין מצד הטומאה.
אני צריך מחשב כדי לענות לך. קשה מהניידדי שרוט
בתמצית, בני אדם מאז ומעולם האמינו בהכל ובכל דבר עד עצם היום הזה.

מאות אלפי אנשים מאמינים שהעולם שטוח.
מאות אלפי יהודים טובים כשרים מאמינים שהרבי שלהם עדיין חי וקיים.
מיליוני אנשים מאמינים בנבואות איסלמיות ונוצריות שאומרים אנשי דת מוסלמים ונוצרים.
גם אתה מאמין בתורה משמיים למרות שכל האינדיקציות מראות לכאורה שהתורה נכתבה בידי בני אדם במשך מאות שנים. זה הדבר שהכי פחות מטריד באמונת בני אדם.

אולי בערב אענה בפרוטרוט.
אני לא אומר הכל. אני אומר כללים. היה מוסכםחסדי הים
על כל התרבויות העתיקות שיש סוג כל שהוא של נבואה וצריך להסביר את זה.

אני מאמין שהייתה התגלות של האל למשה ששיכתב לו את התורה בשלבים מדבר.
(אני יודע שמה שאכתוב זה נגד הרמב"ם, אבל אני פתוח לרעיון שהיו עריכות מאוחרות לתורה שגם הם נעשו ברוח הקודש).

אני גם חושב שהנבואות הנוצריות והאסלאמיות ודתות אחרות הגיעו ממשהו רוחני רק מעורבב טוב ורע.
חחח לא ברור לי מי יותר מבולבלטליהk1
אתה או הם
הדעות שלי לא נובעות מבלבול, אלא ממחשבהחסדי הים
עמוקה.
שנזרקה רוח הקודשטליהk1
במוחמד האנלפבת?
התנאי של להיות חכם זה דווקא בנביאחסדי הים
קבוע.
גם אני לא טוען שהיה נביא.
אני חושב שהמלאך גבריאל התגלה אל מוחמד, לא האל, ומגבריאל כל הדברים האמיתיים בקוראן כמו ייחוד האל ביקורת נגד עבודה זרה וכו', הבעיה היא שהזוהר אומר שעם גבריאל יכולים לבוא מחנות של מלאכי חבלה והם בלבלו את נבואתו והוסיפו דברים מזיקים. בנוסף, היו אלילים של מכה שהיה להם כח טומאה שהשפיעו על נבואתו, כמו שרואים בסורה النجم.
בפשטות מוחמד למד את מה שלמדאני77

בעיקר מנוצרים וקצת מיהודים. לא רואה סיבה למה להאמין שהוא ראה איזה התגלות.

למה לחשוב את זה בכלל? כי ככה הוא סיפר?

אני מסכים שהוא למד מהם.חסדי הים
יש לי כמה סיבות לחשוב שהיה איזה שהוא שורש רוחני.
1. הבנתי בגישת מדרש מסויים מרכזי ביהדות שרומז להתגלות שהגיע מגבריאל (לא רוצה לפתוח את זה כי יהיו דיונים סביב מתי שאני ממקם את המדרש והקריאה והניתוח שלי של המדרש)
2. אני חושב מסברא שדת מכוננת שהביאה את האמונה באל אחד לקצווי תבל, חייבת להיות מונעת על ידי איזה שהיא כח רוחני והתגלות.
3. אני מאמין שכל הדתות יש להם שורש רוחני למעלה כמו שכותבים הרמב"ן והמקובלים. זה יכול להיות מצד הטומאה אבל זה משהו רוחני ממשי.
כח רוחני / שורש רוחני לא חייבים לכלול התגלותאני77
יש את הסיבות האחרות, אבלחסדי הים
למשל בין אם העבודה זרה בעל זבוב התגלה ליש"ו, כמו שהגמרא בעבודה זרה מספרת שעבודה זרה התגלתה לעובדיה, או בין שהוא הושפע ממקור הטומאה בבעל זבוב יש כאן צורה של השראת רוח טומאה.
בוודאי שיש הוכחה לנבואההסטורי
קיומו של עם ישראל בגלות, הוא נגד כל מהלך היסטורי מוכר. כל עם שגלה מארצו, בטח עם נרדף, התפזר ותוך שלושה עד חמישה דורות, נטמע בעמים המקומיים.

העובדה שעם ישראל החזיק בגלות - היא נס יותר גדול מיציאת מצריים. ניתנו לכך כל מיני הסברים ע"י כל מיני הוגים במהלך הדורות, שהיו טובים רק לזמנם ומקומם. ההסבר שהחזיק מעמד הכי הרבה שנים, היה ההסבר הנוצרי - שהיהודים הם עדות לכמה סובלים הכופרים במושיע ימ"ש. לכן הם לא מסוגלים לשאת את תקומת ישראל.

ההסבר היחיד לקיום עם ישראל ובוודאי לתהליך התחיה של עם ישראל, שכמותו לא היה מעולם, הוא שהקב"ה שומר עלינו כמו שהבטיח בפי נביאיו.

אני לא צריך כרגע עדות לקיומו של ישעיהו/ירמיהו/יחזקאל/זכריה. אני רואה יום יום את דבריהם, שאלפיים שנה נראו כמו הזיה, מתקיימים מול העינים.
אגב, ספציפית יחזקאל, בפרק כ' מתאר את כל התהליךהסטורי
כולל את השואה.

בין הדברים שהזכרת שאסור לשאול, הזכרת את השואה. אצלינו בהחלט למדו, שכמו שהנביאים מתארים, זה חלק מתהליך החזרה לארץ.

(זה לא עונה בהכרח על שאלת הסבל האישי, השאלה הזאת נידונת במקומות אחרים ואכמ"ל)
אוקיי. זאת טענה מוכרת.די שרוט
אבל צר לי לבשר לך, עם כל הכאב שכרוך בכך, קיומו של עם ישראל הוא ממש אבל ממש לא בגדר נס.<br /><br />מופלא. מדהים. מרגש. עצום. כן כן כן וכן. אבל מבחינה היסטורית אין שום דבר יוצא מגדר הרגיל עד כדי נס על-טבעי בקיום היהודים של היום.<br />ליהודים יש כושר השרדות מרשים, אין ספק. אבל הם לא היחידים.<br /><br />לאורך ההיסטוריה היו עוד עמים שסבלו קשות מרדיפות. הבאסקים, הארמנים, היוונים, הסינים.<br />

עוד טענה מוכרת בקשר לנוצרים, כאילו תקומת העם תוקעת איזה שהוא טריז באמונה של הנוצרים בגלל ש"היהודים לעולם לא יחזרו לארץ המובטחת" שנאמרה על ידי אפיפיור. למעשה, העיסוק הנוצרי ביהודים הוא מאוד מינורי. היהודים כמעט בכלל לא תופסים חלק בתיאולוגיה הנוצרית.
לא דומה. העמים שאתה מציין, נרדפו בארצםהסטורי
אף אחד מהם לא התקיים כמעט אלפיים שנה מפוזר ומפורד בכל העמים ובוודאי אף אחד מהם לא חזר ממזרח וממערב מצפון ומים לארצו.

גם ארצם, לא הפכה לשממה בהעדרם וחזרה לתת חילה ופרותיה, כשחזרו. (בדיוק כמו שיחזקאל תיאר במדוייק בפרק לו).
לא יודע למה כשעורכים זה עושה את הסימניםדי שרוט
האלה.
הסימנים האלו הגיעו ברוח הקדש😂הסטורי
סתם, כשעורכים זה מסמן לך את הפקודות של האנטרים. לפעמים יש באג שהם נשארים בשליחה הערוכה.
אני מסכים שזה לא נס "על טבעי",אני77

אבל זה כן צירוף מקרים מדהים, של הרבה יותר מפרט אחד. ואי אפשר להשוות למה שהיה לעמים אחרים, זה לא מתחיל, לא בהיקף האירועים ולא בסדר גודל שלהם.

ואני אתאר כאן רשימה קטנה לפחות של הדברים המרכזיים, בלי פירוט (אם כי גם בפרטים יש תוכן וערך) :

נבואות החורבן, שהארץ הפורחת תיהפך לשממה, שבגלות הסבל יהיה מעבר לכל דמיון, עם ישראל היה "למשל ולשנינה בכל העמים", וכיום - ה' השיב אותנו לארץ והיא אף חזרה לפרוח כמו שלא היה במשך מאות רבות של שנים.

כמו כן, עם ישראל הוא יחסית עם בולט ומצליח בעולם בכל תחום. באופן יוצא דופן.

(אגב, פעם שמעתי רב שאמר, אפשר להתווכח בשאלה אם א-להים בחר את עם ישראל, אבל לפני שמונים שנה, כשהשטן יצא למלחמת חרמה אכזרית, כולם יודעים על מי הוא הצביע בתור האויב.)

אני יודע שלכל זה אפשר לתת הסברים טבעיים. השאלה היא האם זה נכון לתת לזה הסברים טבעיים. 

"זה לא נשמע כמו יריבות, אפילו לא כמו יריבות ידידותית.

זה נשמע כמו סוג החברויות שלא ראית אפילו במחזות.

אז למה הארי הכריח את חברתו לטפס על החומות הקפואות של הוֹגווֹרטְס?

משום שזה היה מסוג הדברים שהארי עשה לחבריו?

אבא אמר לדראקו שכדי להבין מזימה מוזרה, טכניקה אחת היא להסתכל על מה שקרה בסופו של דבר, להניח שזו הייתה התוצאה הרצויה, ולשאול מי הרוויח."

(השיטה הרציונאלית, שם שם)

יש דברים שאפשר להסביר בצורה טבעית, אבל לפעמים ההעדפה של ההאפשרות הזו זה פשוט כשל של ההיצמדות למוכר. הטיה קוגנטיבית. לפעמים כדי להבין משהו צריך לקחת צעד אחורה ולראות את כל המכלול. וכשאתה רואה את כל המכלול אתה מבין שהכל כאן התאים באופן מופלא לתכנית אחת ויחידה. 

(אלה לא כל הראיות מבחינתי ליהדות, אבל האמת שלא באמת נכנסתי כאן לכל הסוגיה, רק התייחסתי לכמה דברים שצפו כאן)

ואגב, אני ממליץ מאד על הספר "פשוט להאמין" של משה רט. אני חושב שזה ספר מעולה בשביל להבין את היחס בין אמונה לבין חשיבה רציונאלית. 

נבואות שהתקיימו עד לימים אלה להלן:אריק מהדרום
1) נבואות חורבן הבית
2) שממת הארץ
3) אי האובדן בגלות
4) שיבת ציון וקיבוץ גלויות
5) ארץ ישראל נותנת פרותיה בעין יפה (לאחר שממת הארץ ובשיבת ציון)
6) ניצחון האויבים וגירושם מעט מעט מן הארץ
7) חוסן כלכלי
8) בניין הארץ, השומרון וירושלים
9) סלילת מסילות (כבישים) בארץ
10) אריכות ימים (אנחנו המדינה בה הגברים מאריכים הכי הרבה ימים ומקום רביעי לנשים) פריון וילודה (המדינה הכי פרה ורבה בעולם המערבי)
11) חזרה בתשובה של עם ישראל
זו רשימה ממש מקוצרתטליהk1
אבל גם אם תציג את כולם ותמחיש כמה שהם נכונות זה לא יזיז כ"כ.

כי כאמור תמיד אפשר להקריץ ספק מסוים.
הרוצה לטעות יבוא ויטעה.
יש כמה פרמטרים עיקריים לנבואהדי שרוט
כדי שהיא תחשב קבילה.
1. הנבואה לא יכולה להיות נתונה לפרשנות
2. הנבואה חייבת להיות מאוד מאוד מאוד ספציפית.
3. אי אפשר להגיד נבואה ולהתחיל לפעול למימושה. למשל, אם אתה מזמין סטייק במסעדה ואחרי 20 דקות אכן קיבלת סטייק זה לא נחשב לנבואה.

כל הנבואות שמנית הן לגמרי נתונות לפרשנות לפי משאלת לב.

לצורך העניין נבואת החורבן. מניח שאתה מתכוון לספר ירמיהו. יש כמה שאלות שנשאלות בהקשר הזה. האם באמת הספר נכתב לפני המאורעות? כי יש יסוד להניח שהספר נכתב לאחר המאורעות בצורת רטרוספקטיבה. וגם אם נניח וזה נכתב לפני, האם זה היה משהו לא סביר? הרי כל התקופה המקראית מלאה בזעזועים ותהליכים ומלחמות שבתוכם המפלה של האימפריה האשורית. זה כמו שמישהו ינבא שאירן תקרוס מתישהו. הרי זה ברור ולא מופרך שזה יקרה.

גם לגבי שממת הארץ וקיבוץ גלויות וכל הנהואה שהארץ תתן פריה, וחוצפא יסגא, ויוקר המחירים במסכת סוטה. גם זה נתון לפרשנות. מה היה מקובל בזמנים של פעם? האם זה שיהודים עלו לישראל בראשית הציונות שבאו עם ידע חקלאי מארצות המוצא שלהם לעומת האוכלוסיה הנחשלת שהייתה בארץ היה קשר לצמיחה?

כנל לגהי שאר הדברים. הדברים האלה הם ממש לא נבואות. הם דברים סבירים לחלוטין שיקרו אם אתה פועל להתגשמות שלהם.
היהודים באו עם ידע מודרניהסטורי
אבל כל הארצות מסביב (באיזורים שאינם גאוגרפית, חלק מרצועת המדבריות העולמית) - היו מיושבות כמו בימי קדם.<br /><br /> רק בארץ ישראל, התקיים "ושממו עליה איבכם". כמו שמתאר מרק טווין, רגע לפני הופעת הציונות:

...ארץ שממה שאדמתה עשירה למדי, אלא שכולה עולה שמיר ושית, מרחב דומם ואָבֵל. יש כאן עזובה שאפילו הדמיון אינו יכול להעניק לה תפארת חיים ומעש... כל הדרך לא ראינו נפש חיה. בשום מקום כמעט לא היה לא עץ ולא שיח, אפילו הזית והצבר אותם ידידים של אדמה זיבורית כמעט אין בארץ...
ארץ ישראל יושבת בשק ואפר, מרחף עליה כישופה של קללה, ששדפה את שדותיה, ואסרה את תעצומות כוחה באזיקים. ארץ ישראל שוממה וחשוכת חמדה...". (מסע תענוגות לארץ הקדש)

כל הדורות כל מיני 'מודרניים' של אותה תקופה, ניסו ונכשלו. רק התנועה להחזרת היהודים לארץ הצליחה. הדברים כתובים בקיצור כבר בתורה ויותר בהרחבה בכמה מקומות בנביאים, בעיקר ביחזקאל ל"ו. ומבואר בגמרא שזה הקץ המגולה.<br /><br />אפשר להתעקש שהכל זה 'מקרה', במקרה הארץ שהיתה פוריה הפכה לשממה ובמקרה רק יהודים הצליחו לעורר אותה ובמקרה הנביא לפני אלפיים חמש מאות שנה דמיין שזה מה שיקרה. נו, זה נשמע לך יותר סביר מלהבין שיש כאן נבואת אמת?!
גם אצלי בעריכה האנטרים הפכו לסימנים מוזריםהסטורי
לגמרי רוח הקדש...🤣
זה לא עניין של מקרהדי שרוט
זה עניין של טבע.

נלך קצת יותר אחורה. לארץ ישראל נדדו כמה מיני בני אדם כבר לפני 45,000 שנים ביניהם הומו ארקטוס. בתקופות ההן הארץ חוותה בצורות וצמיחות, רעב ושגשוג לסירוגין. מיני האדם שגשגו באופן יחסי באזור הזה כלקטים-ציידים דווקא בגלל שהייתה פה יחסית אפשרויות ליקוט וצייד טובים.

ואם נתקדם בזמן, אתה תראה שממש,לא רק היהודים או העברים הצליחו להצמיח פה דברים. היהדות המקורית המקורית, כלומר המקראית היא הייתה *חקלאית*, שים לב. היהדות בבסיסה היא דת חקלאית שלא הייתה שונה מכל מגוון הדתות החקלאיות שהתפתחו כאן. גם עמים אחרים הייתה להם דת חקלאית עם חוקי יבול. מכאן ברור שחקלאות בארץ ישראל זה לא עניין סגולי לעם ספציפי. הנבואה שאתה מדבר עליה היא לא נבואה לא רק בגלל שאפשר לפרש אותה לאלף ואחת פרשנויות לפי חפץ לב, אלא שהיא בכלל נאמרה על רקע של דברים הגיוניים לחלוטין שתאמו את התקופה.

ולא כל מיני "מודרנים" ניסו ולא הצליחו ורק אנחנו כן. הסיבה שאנחנו הצלחנו ואחרים לא היא שמאז חורבן בית שני המיקום האסטרטגי "ארץ ישראל" הוא נועד למלחמות ובסיסים צבאיים בעיקר ופחות למגורי קבע ברחבי הארץ ובגלל שארץ ישראל הייתה רצופה באופן תכוף לחילופי שלטון ומלחמות לא השקיעו בחקלאות העמים שישבו כאן. גם בתקופה הערבית הקדומה 638-1099 כיבוש צלאח א דין הייתה התיישבות יהודית כמו ברמלה למשל בלי בצלחה חקלאית.

ומזכיר, הציונות החלה דרכה באופן מאוד ספציפי של הגדרת "היהודי החדש עובד האדמה". עבודת אדמה היוותה סמל. סמל לאומי ששואב את היוקרה שבעבודת אדמה מהמקורות הקדומים שלנו כדת *חקלאית*. לכן אין שום דבר מרשים בנבואה של הצמיחה החקלאית פה. בעיני לפחות.
אני רק אוסיףדי שרוט
שבעיני הרבה יותר מרשים הסיפור הלאומי של העם ולא הסיפור הנבואי.

כושר ההשרדות של העם הוא ממש מדהים. הסיפור העצוב והתלאות שעברו על העם ובסופו של דבר לקום ולהחיות את העם מחדש זה הרבה יותר מדהים מנבואה.
כבר ענה לך ר' יהושע:הסטורי
אדריאנוס אמר לרבי יהושע גדולה הכבשה העומדת בין שבעים זאבים, אמר ליה גדול הוא הרועה שמצילה ושומרה ושוברן לפניה, הוי כל כלי יוצר עליך לא יצלח:
(תנחומא, פרשת תולדות)

ההתעקשות לראות את שרידותו הפלאית של העם (בדיוק כמו שהבטיחו הנביאים, עוד לפני הגלות) ותקומתו הפלאית עוד יותר (כנ"ל) כמשהו מקרי, תוך התעלמות מכך שזו הוכחה שאין שניה לה לייעוד האלוקי וההשגחה האלוקית על העם - היא מביכה (ואני מתאפק לא לכתוב הרבה יותר חריף).
אל תתאפק. מרשה לך להכנס בידי שרוט
ככל שתחפוץ. כל עוד זה לא אישי ולא תדרוש ממני גילוי נאות שאני חובב קינואה כופר ❤️
איך אתה אוהב קינואה?ארץ השוקולד
פשוט נורא ואיום
ככה השם ברא אותידי שרוט
לא נכון, כל מי שהיה כאן ניסה להקים ישובהסטורי
קבע ולא היה שום הסבר טבעי למה הוא לא הצליח בשונה מבלבנון/סוריה/מצרים. לטעון שאז היו מלחמות, כאילו במאה חמישים שנות הציונות אין כאן מלחמות - זו התעלמות מהמציאות.
למה אתה מתכוון בתקרת זכוכית?אני77
שבדת הרעיון המרכזי מבחינת שאלות הואדי שרוט
"לא שואלים שאלות". כשלא שואלים שאלות זה יוצר תקרת זכוכית של הבנת העולם.

למה קרתה השואה?
"לא מחשבים חשבונות שמיים"
מה גיל העולם?
"אסור לחקור במעשה בראשית"
"שכן כתוב בספר בן סירא, במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך אל תחקור. במה שהורשית התבונן, אין לך עסק בנסתרות"
"למה נברא העולם ב-ב (בראשית)? מה ב' סתום מצדדיו ופתוח מלפניו, כך אין לך רשות לדרוש מה למעלה ומה למטה, מה לפנים ומה לאחור. בר קפרא אמר: 'כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום' למן היום נבראו ימים אתה דורש ואין אתה דורש לפנים מכן"

ועוד דוגמאות למכביר
האמת שאני יכול להבין אותךאני77

לשמחתי חייתי במקום ממש שונה, ובישיבה שבה הייתי (ועדין מרגיש שייך לשם) מעולם לא קיבלתי יחס כזה.

(ובאופן כללי, אני לא חושב שהבעיה שאתה מציין היא של הדת עצמה, אלא של הרבנים.)

בכל מיני תקופות היו לי שאלות, אבל  היתה תקופה אחת שזה הציף אותי וגרם לי באמת לחשוב על האופציה שאולי הכל טעות. והאמת שהייתי מבולבל לא רק בגלל היחס של רבנים לשאלות, אלא כי באיזשהו מקום בתוכי הרגשתי שאני מפחד שאם אני מתחיל עם שאלות וספקות וכדו' אז אני מתרחק מה' בעצם הדבר הזה. ואחד הדברים המשמעותיים שנאמרו לי אז, על ידי אחד הרבנים בישיבה, זה שה' אוהב את האמת ושונא את השקר, והקב"ה לעולם לא יכעס על אדם על זה שהוא מנסה לברר את האמת בכנות וביושר, תהא המסקנה אשר תהא. ולא רק זה - אלא שהקב"ה לא רוצה שנחיה בשקרים לעצמנו, ונסיונות להדחיק את השאלות זה ההיפך מרצונו.

ערבבת הרבה דברים שוניםהסטורי
ובכל מצב, במקומות הדתיים מאוד בהם אני גדלתי, היה בהחלט מותר לשאול את כל השאלות שציינת. עם הענווה הנדרשת מצד מוגבלותינו.

כמובן, אחרי שבררנו שהתורה היא תורת אמת - הכפירה היא איסור חמור.
אני חושב שבמובן מסוייםאני77

חלק מהבעיה זה ביחס לכפירה כ"איסור". מה זה אומר שהכפירה היא איסור? הכפירה היא טעות, וטעות רעה מאד, אבל מה שייך איסור בזה?

הכפירה היא מצב, היא לא בחירה. התורה אגב לא מדברת על כפירה בשום מקום, היא כן מדברת על שכחת ה' ועל שחצנות וזלזול - כי אלה דברים שמביאים לכפירה, והם נובעים מהמידות הרעות של האדם. בדברים האלה יש בחירה ושייך לומר מצווה ואיסור. לא בעצם הכפירה השכלית. אולי אפשר לקרוא לזה "חטא" שזו מילה קצת יותר מורכבת מבחינת המשמעות שלה, אבל לא שייך לקרוא לזה איסור.

היחס לכפירה כ"איסור", בעצם מונעת אנשים מלהיות פתוחים באמת לברר ולשאול.

מה אעשה שמוני המצוות מנו זאת כאיסורהסטורי
או לפחות את האמונה כ'מצווה'.
זו לא מצווה במובן הרגילאני77

היא גם לא נאמרה בלשון ציווי.

אז הסיפא שלך היא היא תקרת הזכוכית.די שרוט
אתה מבין? מי זה "בררנו"? תנאים? אמוראים? ראשונים? אחרונים? הרבנים של היום? כולם יחד?

הם בררו בשבילי? ומה אם זה לא מספיק לי או לכל אחד אחר? אסור הרי לפקפק בהם היום. הס מלהזכיר שחז"ל אולי טעו. חס ושלום. הס מלהזכיר שהראשונים טעו ולא ידעו בתחום המדע יותר מידי. והיום, חלילה מלפקפק אחר רבנים כאלה ואחרים.
לא, אנחנו ביררנוהסטורי
כמובן בענווה, אבל בהחלט אני בררתי.
יש כשל סיבובי במה שאתה אומר לכאורהדי שרוט
כי אם בררת והגעת למסקנה מוחלטת באמיתות התורה אז אסור לך לכפור כי הרי אתה כופר באמיתות מוחלטת מבחינתך. אבל אם בררת והגעת למסקנה הפוכה אז מותר לך לכפור?

זה מעגלי כזה. ברור שאם הגעת למסקנה מוחלטת אסור לך לכפור. כמו שאסור לי לכפור בחוקי הפיזיקה ולקפוץ מעזריאלי ולצפות שאני אעוף ולא אמות.
לא הבנתי מה אתה רוצההסטורי
בחוקי הפיזיקה לא כדאי לכפור, אבל הם לא מצווים עליך שום דבר. ברגע שמשתכנעים לא רק במציאות הבורא אלא גם באמיתות התורה שניתנה על ידו - אז גם האמונה היא מצווה וייחוס כח עצמי למישהו מהמציאויות הוא איסור.

אגב, לפי דרך הכוזרי, שהיא הדרך המשמעותית בבתי המדרש הציוניים-דתיים, זה כמעט הפוך. המחוייבות שלנו היא למנהיג אותנו הרבב מעבר לגדרי הטבע בכל הדורות, כשהשיא זה יציאת מצריים ומתן תורה. רק מתוך ההתגלות - אנחנו יודעים שהוא גם הבורא.

נ.ב. כמדומני שהטענות שאתה טוען מאוד מתאימות לחינוך של חב"ד. בעולם הישיבות הציוני דתי, השיח אחר לגמרי בייחס לכל הטענות שהצגת.
לא רק התחנכתי כחרדי אלא גם בעולם הציונידי שרוט
דתי.
למדתי בישיבה תיכונית מפורסמת ואת כל התואר הראשון שלי ביליתי חצי יום בבית המדרש של מכון לב. הכל אותו שטאנץ. ההבדלים הם רק בהשקפות מסויימות.
אני אישית גם למדתי בהתחלה בישיבה ציונית דתיתאני77

והרגשתי שם גם כן שיש שמרנות שמזכירה מאד את העולם החרדי, ושאין כל כך מקום לשאול שאלות, ושיש הרבה זלזול והקטנה של מי שחושב בעצמו. 

אחר כך עברתי לישיבה אחרת ששם היחס לדברים היה מאד שונה.

לא הייתי אומר שהכל אותו שטאנץ, אבל לדעתי בכמה מהישיבות המרכזיות של הציבור הדתי לאומי (כמו מרכז הרב, הר המור, כרם ביבנה), יש נטיה חזקה מאד לשמרנות, מה שמביא באמת לגישה מאד דומה לגישה של העולם החרדי. אגב, לדעתי (בזרם של מרכז הרב/הר המור) זה בין השאר בגלל שהרב צבי יהודה הכניס את זה מאד חזק. ממה שאני מתרשם הוא היה שמרן מאד, ותקיף מאד, ובאמת מלבד השקפות מסויימות הוא היה מאד חרדי. בכתבי הראי"ה לעומת זאת רואים גישה ברורה שלא ככה.

(ולא אכפת לי מה יגידו כל ההר המורניקים וחבריהם. גם אני דומה ממש ממש ממש לאבא שלי, ובכל זאת יש בינינו מרחק גדול מאד בתחום ההשקפות, ויש גם הבדל גדול מאד בצורת החשיבה שלנו. דמיון ושוני בין אנשים הוא דבר מורכב)

אז אני למדתי הרבה שנים במרכז הרב...הסטורי
יש נטייה לשמרנות מעשית, נטייה כזאת נמצאת בהרבה הקשרים גם בכתבי ומעשי מרן הרב.

אבל, יסודות אמונה, בהחלט מבררים ולומדים. כמובן, כמו כל לימוד - בענווה, בעפר רגליהם של רבותינו. אבל, מעולם, על שום שאלה אמונית, לא קיבלתי תחושה שהשאלה אינה לגיטימית או לא ראויה לבירור יסודי.
גם אני למדתי במרכז הרב,אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך י' בסיון תשפ"ג 16:11

אם כי לא הרבה שנים. ולענין הזה היה חלק משמעותי בעובדה שבחרתי לעזוב שם.

ואני לא בא להאשים כאן רב ספציפי כזה או אחר, ואני לא אומר שבהכרח שהם ככה בכל תחום, ובאופן כללי - לא רוצה שתצא מזה הכללה כלשהי, כי אני באמת יודע שהדברים מורכבים, ושכן יש שם רצון אמיתי לברר את האמת ולענות על שאלות כמו שצריך. ואני גם רואה לנכון למען ההגינות לציין שהתחומים שבהם היו לי שאלות הם אולי לא בתחום ה"שאלה אמונית", אבל אני הרגשתי בהחלט שיש זלזול בתלמיד הקטן שבא ושואל שאלות. ואני רואה לנכון להגיד שאני מעריך מאד את הישיבה ורבניה ותלמידיה, ואוהב אותם מאד, וקיבלתי מהם הרבה. ואף על פי כן.

וזה קשור גם לשמרנות המעשית. כי יש הקטנה של התלמידים ושל הצעירים. זה לא נובע מגישה של סמכות הלכתית יבשה, אלא מהשקפה שלמה של יחס ל"גדולי תורה", מול היחס ל"עמי הארצות" - אם אתה ללא מגדולי התורה, אז מי אתה בכלל? מה אתה בכלל מבין? "שכל של תורה" הרי בטוח אין לך. ואם הם מפרשים דברים אחרת מרבותינו - אז הם חצופים וטיפשים (כנראה, אחרת למה הם מפרשים אחרת?). וכן על זה הדרך

ואני שוב מבקש מחילה, ואולי הקצנתי בדבריי קצת בשביל להמחיש את הנקודה. אבל בגדול היתה לי שם חוויה מאד לא נעימה בהקשר הזה.

נ.ב. התיאור "בעפר רגליהם של רבותינו" שבדבריך, מציגות יפה את העיקרון הזה. יש מוכנות לברר מצד אחד, אבל מצד שני היחס לאדם הפשוט לפעמים מאד מבטל. 

ושוב, אני יכול להבין למה, ולהבין את נקודת האמת שבזה. אבל כשאתה בא לברר וזה הצורה שאתה מקבל מענה - אתה מרגיש שלא מכבדים את השאלות שלך, ושמצפים ממך להתבטל בפני החכמים. קשה מאד לברר ככה בירור אמיתי.

מבין מה אתה טוען, אבל לא כל כך מסכיםהסטורי
כלומר, הציטוטים שהבאת, אכן נאמרו בהקשרים מסויימים וגם לי לא תמיד היה נח איתם.

כן, קניין תורה מתקיים ככה, 'המכיר את מקומו', הוא אחד מהמידות שהתורה נקנית בהם. הרב אלישע זצ"ל, תמיד היה מזכיר את דברי ר' חיים מוואלזין ברוח חיים - שמתאבק, זה מלשון מאבק, אבל עם הידיעה שאנחנו בעפר רגליהם.

היסוד של שאל אביך ויגדך וגו', הוא יסוד כל תורה שבע"פ. מרן הרב מביא מהמדרש, בפתיחה לאדר היקר - 'אין ישראל עושים דבר אלא ע"פ זקניהם' (הספר אינו לפני כרגע).

אצלי לפחות, זה מעולם לא סתר את בירור וזיקוק יסודות האמונה. אם יש מקומות שנשארתי בהם בצ"ע, זה בענייני הנהגת הציבור למעשה, שם יותר נאמרו הדיבורים שאתה מצטט. גם שם אפשר להבין במידה רבה, אך אין זה מעניין השרשור.
נראה לי שפחות יצא לי לדון שם על יסודות האמונה,אני77

אבל זה קרה לי בדיונים רבים על תחומים שונים בהשקפה (ולא רק ענייני הנהגת הציבור למעשה, אלא בירור האמת כשלעצמה).

לא יודע מה לומרהסטורי
זאת לא החוויה שלי.

(אולי אנחנו מכירים?
למרות שאני מאוד נזהר כאן מאווטינג...)
האמת שלא אכפת לי להגיד לך בפרטי מי אניאני77
זה לא שאסורטליהk1
אלא שזה לא רלוונטי לשכל שלנו מפני שהוא לא יכול להכיל זאת על פי רוב. לכן מלכתחילה לנסות להיכנס לזה יהיה טעות. אלא אם כן אתה חכם בצורה יוצאת דופן אז יתנו לך ר"פ.

חז"ל מתייחסים לכל עניין.

את האמת שזה מפתיע אותי שאיך שמגיעה לפורום הזה אני נתקלת בשאלות כפירה מבולבלות כמו שלך.דיי מאכזב
זלזול וביטול. אבני היסוד של כל טענה תקפה.אלפיניסטית
חחחחח לא בטוחה שהגעתי לפורום דתיטליהk1
חחחחח האמירה שלך היא הגיונית וטובה גם בלי להוסיףאלפיניסטית

משפט מזלזל ומבטל בסוף התגובה. אפשר פשוט להתדיין בכבוד.

מה יהיה אתיטליהk1
קראתי את המילה הלפני-אחרונה בצורה מעט שונה וזה קרע אותי
-ואז הסתכלתי שוב.
ובפורום דתי אין מקום לדיון על אמונה?אני77
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

כן אני יודע אוויל מרודךחסום לשעבר

אם היית משכיל להבחין היית מבין שאני ציני, ואם היית משכיל להבין עוד יותר היית מבין ששפתי כלפי קעלעברימבאר היא כך מהכרות רבת זמן ונטירת טינה.

עכ"פ גם אתה זכית בכינוי יען כי מגיע לך.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך