אנשים גזעניםהפי

אתם בלתי נסבלים

לא נתפס בעיני שאני מציעה הצעה לבחורה והיא רוצה

ואז שהיא שואלת אותי מה העדה ואני אומרת ערקי היא פוסלת.

את רצית אותי לפני שניה מה השתנה?

כנ"ל בחורים

לי אישית זה גם קרה

וזה פשוט מגוחך , הבחור ממש כעס איך לא אמרת לי שאני לא אשכנזיה אבל הייתי בטוח שאת כזו

כאילו אתה רציני ?

אף אחד לא יכול לסבול אתכם שתדעו

הראיה הזאת של אני מחפש רק עדה מסויימת ספציפית זה נורא

אני גם לא מדברת על מראה.. כל אחד זכותו לאהוב מראה מסויים .. (גם אם זה מוזר)אבל אם יש מישהו שאתה אוהב מבחינת מראה והוא לא משתייך לעדה שבחרת

למה לפסול בגלל העדה?

זה נטו גזענות , אין מילה אחרת .

וה' רואה הכל .

את הבחורה ההיא שפסלו אותה כי היא אשכנזיה אז כנראה האופי שלה גם כך, את הבחורה ההיא שפסלו אותה בגלל שהשם שלה הוא ביטון, ואת הערקי שלא רצו .. למה? ה' יודע למה .

כמה צרות עין כמה טימטום

סלחו לי אין לי מילה אחרת ..

אתם אוהבים בן אדם הוא מוצא חן בעיניכם .. מזה משנה מאיפה סבתא שלו באה?

איך פעם שכן שלי אמר לי אני הייתי בשואה הדבר היחיד שאני עושה מאז זה אהבת ישראל , איך אני יכול לפסול מישהו אחר שהוא יהודי? ועשו לי את כל הזוועות

תתחילו להפנים את זה ♥

אני בחיים לא אצא עם מישהי ש 2 הצדדים שלה פולניים.מוקי_2020

(הערה טכנית - הפעם חשוב לקרוא עד הסוף)

למה ?

כי ככה בא לי.

אם אני אשאר לבד, זו בעיה שלי.

את לא תצאי בחיים אם מישהו, שבמקרה שתשימי עקבים או מגפיים את תהיי גבוהה ממנו ב 1 ס״מ (או כמה שהחלטת, לא יודע)

למה ?

כי ככה בא לך.

אם תשיגי בחור גבוה יותר אבל פחות חכם או פחות טוב עבורך,

זו בעיה שלך.

לך יש בעיה עם גובה.

לאחרים יש בעיה עם עדה. גזענות ? שריטה ? אי אפשר לדעת. הכל יכול לחיות.

אני מעדיף לראות את זה *אחרת*, לחיוב :

כל הכבוד לבחור הרוסי שהתחתן עם אתיופית וראה מה הבחורה באמת שווה לפני הכל.

כל הכבוד לבחורה המרוקאית מנתיבות, שהסכימה לצאת עם דתי אשכנזי מתנחל למרות שהם צריכים לשים קסדה כל פעם שהם מגיעים להורים שלו.

זאת אומרת, ***לפרגן*** למי שפועל בראש פתוח יותר.

על דרך החיוב. דרך הכהנים (המוסמכים).

(וכן, הסיפור עם מישהי ש 2 הצדדים שלה פולניים, זה סתם לצורך הדיון, למרות שאני בהחלט אבדוק מה קורה בבישולים, 

אם כל החיים שלה היא אכלה עוף מכובס וזה גם התיכנון להמשך,  זה לא מתאים בכלל. 

אני צריך צבע. אני צריך עגבניות. אני צריך כורכום, אני צריך שמן זית, אני צריך חריף...

אני צריך....לתלות כביסה כי המכונה סיימה. ביי)

נו באמתהפי
*בנוסף*מוקי_2020

(פשט הזכרת לי) ...

אני בחיים לא אצא עם מישהי שאני רושם לה כמה משפטים (נניח בוואצאפ) מסביר, מנמק משקיע

והתגובה שלה היא :

״נו באמת״

״הבנתי״

״אוקיי....״

״טוב״

זה לא מתאים ****בכלל****

אז מה ? מישהו יכול להכריח אותי לצאת עם אלה שמחזירים תשובה של מילה אחת אחרי שהשקעת בהודעה ?

לא.

זה מה שמפריע לי.

ככה בא לי. 

ואם אשאר לבד זו בעיה שלי.

מה שכן, על דרך ***החיוב***, אפשר לפרגן לאלה שמתעלים על עצמם.

למשל, היא ענתה לך מילה אחת, אחרי שהשקעת בתגובה ?

תגיד לעצמך ״היא בטח בתור בסופר. היא כבר תשקיע אח״כ בהודעה. אם לא אח״כ אז בהזדמנות אחרת. הכל טוב. היא בחורה טובה״

כל הכבוד לאלה שמתעלים על עצמם. יפה מאוד. זו הדרך. דרך החיוב.

אולי היא למדה לתבל מבעלהיעל מהדרום
אתה מוכתר אצלי כאדםאנו.נימית

עם השכל הכי ישר בפורום.

מסכימה איתך לגמרי.

דווקא מי שנגוע בגזענות חושב שמישהו גזען כי הוא מעדיף את בן העדה שלו,

לכאורה אם כולם בסדר וכולם טובים כל אחד מוזמן להתחתן עם מי שמועדף עליו, אין בהעדפה הזאת שום דבר מנמיך.

(לא מדברת על קבוצות שזאת אידיאולוגיה ידועה אצלם כקבוצה )

מה את אומרתהפי

העדפה זו מילה מאוד יפה לפסילה וגזענות  בתור אחת שמציעה הצעות לפעמים ,אדם שאומר לי שהוא רוצה לצאת רק עם העדה שלו , מראה על על תפיסה מאוד ילדותית מאוד צרה ושחור לבן .

וגם אנשים באותו עדה שלו לא מעניינים בחשיבה כזו.. שתהיי בעניין

מה זה שונה מכל העדפה אחרת כמו שמוקי כתב לך?אנו.נימית

גובה.

עדה קשורה במנטליות, גוון עור מועדף וכו'

יחסית לגובה זה פחות זניח הייתי אומרת

איך גוון עור מעודף קשורהפי

אני מסבירה לך בחורה שרצתה בחור ואז גילתה מה העדה שלו ולא רצתה

מה הקשר למה שאתם כותבים?

מוקי יכול לכתוב עד מחר אני לא לוקחת מילה ממה שהוא כותב ברצינות

כי אוי ואבוי אם הוא פוסל בחורה פולניה וגאה בזה בושה

היא אולי אוהבת בהירים מאודאנו.נימית

ולא רוצה שחומין

אני יודעת?

שתעשה מה שבא לה

למה לשפוט אותה?

אבל זה לא המקרה אני מסבירה לךהפי

שהיא רצתה אותו

זה לא עניין של נראות פעם אלף

אז אולי היא לא מתחברת למנטליות כפי שהיא פגשהאנו.נימית

או שהיו לו חוויות שליליות עם אנשים מהעדה שלו.

מה זה משנה?

זה גזענותהפי

לרצות אדם מסויים לגלות מה העדה שלו ולפסול אותו .

אנשים כאלה לא מעוניינת להציע להם מבחינתי האהבת ישראל שלהם בריצפה ואין יותר גזענים מהם .

שוב אומרת לך.. זה לא כמו שבחור אומר לי את מתחבר יותר לבנות עם שיער בלונדיני ..

בסדר סבבה (קצת מוזר) אבל שלו.

אם אני מציעה לו ערקית שהיא בלונדינית הוא כן ירצה .

אם הוא אומר לי אני רוצה רק אירופאית בלונדיניות אני אגיד לו חמוד רופאה שלמה

זה קיים ,היה וימשיך להתקיים אבל לא צריך להתרגש מזהאנו.נימית

הפסד שלה

הכי טוב שתשאלי אותה יכול להיות שתופתעי ותגלי שהיא לא כזאת נוראית

גם לי עשו את זההפי

הבחור התעצבן עלי את נראת אשכנזיה ועוד לא ידעתי שאת לא .

סליחה באמת!

לא מאמי זה הזיה

חוץ מזה אני לא חושבת שאני נראת אשכנזיה

בואי אגלה לך סודיעל מהדרום

לק"י

לא תמיד צבע העור קשור לעידה מסויימת.

יש עידות בכל מיני צבעים.

למה?חתולה ג'ינג'ית

למה להעדיף לצאת עם מישהו עם מנטליות דומה לשלי זו גזענות?

ולמה זה שונה מכל העדפה אחרת בהקשר הזה? ( נגיד מישהו שמעדיף לא לצאת עם ג'ינג'יות כי הוא שונא כתום... זכותו, לא?)

ברור שאם זה יושב על דעות קדומות וסטריאוטיפים זו גזענות, אבל אם מדובר במודעות למי אני ומה מתאים לי, לא רואה בזה ביטוי לגזענות.

את רצינית?הפי

אם יש בחור שאת מאוד רוצה והוא מוצא חן בעינייך שמת עליו עין .

בדייט הבחור אומר לך אני חצי בוכרי

את מתעצבנת ואי ואי הייתי בטוחה שאתה אשכנזי אתה לא נראה בוכרי

טוב אז בוטל !

איפה המוח שלך? כאילו מחילה 

חוץ מזה שאם זה כל-כך חשוב לך לצאת עם אדם עם אותו עדה כמו שלך תגידי מראש מחפשת רק את העדה ה-......

ותחסכי לעולם זמן

לא.... לא. לא.חתולה ג'ינג'ית

אם זו הסיטואציה זה באמת הזייה.

התכוונתי שאם יש מנטליות מסויימת שאני יודעת שלא אסתדר איתה, וזה פרט ידוע מראש, אז יכול להיות שאבחר לא לצאת.

אם כבר התחלתי לצאת והוא מצא חן בעיני, ופתאום אני אגלה שיש לו צד כזה, בחיי שלא יזיז לי.

ובאמת שלא התכוונתי לעצבן אותך הפי...

כשאני מגלה שבחור שחשבתי שהוא אשכנזי שלם, הוא בעצם חצי מזרחי, אין כמוני מאושרת. האנשים הכי מוצלחים בעיני. ( ושוב יצאתי גזענית?)

אני לא עצבניתהפי

אני פשוט חושבת שעצוב שיש אנשים כאלה בעולם ..

תאמיני לי שעד היום לא אמרתי לבחור מה הסיבה שהיא לא רצתה אותו

מסכן היא כל-כך רצתה אותו ברגע ששמעה את העדה שלו ברחה .

מאמי אין יותר גזענות מזה

הוא לא מסכןאנו.נימית
אם כבר היא המסכנה, רחמי עליה
אני לא מרחמת עליה היא מחוקה אצליהפי
חחחח איזו קשוחהאנו.נימית
מה קשוחההפי

יש מילה אחרת לזה חוץ מגזענות? איך זה מעמיד אותי ?

שומע שכחתי לבדוק אבל הבחורה שהצעתי לך גזענית

הסיטואציה שאת מעלהחתולה ג'ינג'ית

בהחלט מריחה כמו תפיסת עולם מצומצמת משהו. ואולי גזענית. אני דיברתי באופן כללי. לא על הסיטואציה הספציפית הזו.

שבת שלום!

כי היום מנטליות קשורה הרבה פחות בעדהחופשיה לנפשי
והרבה יותר באיזור מגורים
היית צריך לומר שתעדיף לשבת לבד בחושךארץ השוקולד
מסכימה ..דוחה בעיניייייSeven

אני אישית מעדות המזרח החמות ונשואה לרוסי ומלא פעמים שאלו אותי מאיפה מצאת אותו

לא הבנתייייי אם הוא רוסי אז הוא לא יכול להתחתן עם עדות המזרחח

אנשים תתקדמווווווו

מעבר לזה שהילדים שלנו יפים אחד אחד בלי עין הרע

האמת שכשהתחלתי לצאת לא נתתי לזה שום משקלאני77

אבל הניסיון הוכיח לי שאני מרגיש הרבה יותר בנח עם אשכנזיות, והקשר הרבה יותר זורם . המנטליות שלהן הרבה יותר דומה לשלי. (ואגב, זה גם הדדי, בסופו של דבר מי שבאה ממקום מאד שונה ממני זה יפריע גם לה)

אני עדין לא פוסל על זה, וגם יצא לי שפגשתי כאלה שכן היו בסגנון שחיפשתי ולא אשכנזיות. אבל זה כן יהיה סימן שאלה שיכול להצטרף לדברים אחרים. אם כבר אמרתי כן, אז לא נראה לי שאחזור בי. (מה גם שאם אמרתי כן זה אומר שממה ששמעתי עליה היו מספיק שמצאו חן בעיני)

זה לא גזענות, זה סטטיסטיקה.

תראההפי
משיכה למשהו מסויים זה בסדר.. אבל אם רצית מישהי למה זה צריך להפריע מה העדה, אם כבר רצית אותה
בזה אני מסכים איתך. נשמע לי קצת מוגזם.אני77

ואפילו אם באמת היו לי עוד סימני שאלה שאם הייתי יודע על העדה לא הייתי רוצה, אם בסוף החלטתי שכן זה עדין אומר שיש בה משהו שמספיק היה נראה לי שיש סיכוי, ולפחות הייתי נותן צ'אנס.

(ואני בדרך כלל גם אומר מראש למי לשדכנים/ מי שמציע לי - שאני בעיקרון מחפש מישהי עם אופי אשכנזי, ואם יציעו לי מישהי שלא אז אני לא פוסל אבל זה סימן שאלה מבחינתי)

מזה אופי אשכנזי?הפי
אולי המילה אופי פחות מדוייקת, יותר מנטליותאני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך ו' בתמוז תשפ"ג 11:23

עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך ו' בתמוז תשפ"ג 11:21

וקשה קצת להגדיר במדויק, אבל אנסה להגיד בערך.

וכמובן שכל מה שאכתוב הוא מאד מכליל ולא מדויק. 

באופן כללי התרבות האשכנזית מדגישה דברים שונים. מנטליות קצת יותר כבדה ורצינית באופן כללי, יותר דגש על השכלה, על שמירת חוק, יותר נטיה לאופי שמאלני. בעדות המזרח לעומת זאת יש למשל יותר דגש על משפחה וקהילה, על חום ואהבה, על זרימה. (הגיוני גם שמידת ההחצנה של רגשות היא גם דבר משמעותי בסיפור.)

שיהיה ברור, אני לא אומר פה שאשכנזים הם חכמים יותר, ו/או שיוצאי עדות המזרח הם אוהבים יותר. אלא שהתרבות כמכלול מושכת לשם יותר. 

אני לא מרגיש שלגמרי דייקתי, אבל זה רושם כללי.

אני גם לא אומר שאחד הצדדים טוב יותר מהשני, זה פשוט מה שאני רגיל ולכן זו ההעדפה האישית שלי. 

ואם תשאלו, אז למה אני לא יכול פשוט לשאול על אופי? כי זה לא כזה פשוט. אני גיליתי עם הזמן שבדיוק אותם תיאורים מקבלים משמעות שונה אצל אשכנזים וספרדים. אשכנזי שקט וספרדי שקט, זה לא אותו שקט. אשכנזי חברותי וספרדי חברותי, זו לא אותה חברותיות. וכן הלאה.  (וזה קשור למה שכתבתי קודם, שזה לא שאשכנזים חכמים יותר וספרדים אוהבים יותר. זה משהו אחר, בתרבות ובהתנהלות החברתית.)

מה שאתה כותבהפי

בעיניי זו המילה המתאימה לגזענות

כבר הכללת שאשכנזים שמאלנים , חסרי משפחה קרים . עצוב

ברצינות אם הייתי מכירה אותך הייתי מתרחקת

דווקא בגלל שהיד שלך קלה על המקלדת ואתה חושב שלגיטמי מה שכתבת 

להגיד אני לא אומר .. זה בדיוק מה שאתה מנסה להגיד 

אני לא כל כך מבין אותךאני77

למה התכוונת כששאלת "מה זה אופי אשכנזי?"

זו היתה שאלה רטורית שאומרת "אין דבר כזה אופי אשכנזי"?

כי אם לא, אז בעצם אמור להיות לך ברור שכל תשובה שאני אענה היא הכללה סטיגמטית.

אני חשבתי שאת מתכוונת באמת לשאול מה אני מתכוון. ולמרות שאני באמת מאד נגד להכליל, ולכן גם בתגובה שלי מאד ניסיתי להסתייג, בגלל שהבנתי שאת באמת מבקשת שאני אנסה להסביר - אז ניסיתי. לא כי חשבתי שזה מייצג את האמת, אלא להעביר את הרושם הכללי.

(והאמת, שממש לא היה לי חשק לענות לך על השאלה, בדיוק בגלל זה שלא רציתי להכליל, והיד שלי ממש לא קלה על המקלדת. אבל חשבתי שאת באמת מנסה להבין, אז באמת ניסיתי להסביר מה אני מרגיש. אם לא באמת רצית להבין - אז חבל שעניתי.)

ספציפית לגבי שמאלנים, אני חושב שבאמת יש קורלציה בין אשכנזיות ושמאלניות. את יכולה להגיד עד מחר שזה גזענות, אני אגיד שזה סטטיסטיקה. זה שיש קורלציה לא אומר שכל אשכנזי הוא שמאלני (אגב, את חושבת ששמאלני זה רע? כי יש אנשים שדווקא חושבים שלהיות שמאלני זה טוב. וגם אני, שרחוק מאד מלהיות או מלהיקרא שמאלני, יש לי נטיות מסוימות של שמאלנים. זה לא ימנע ממני להצביע לן גביר, אבל העולם מורכב יותר. ואם חוזרים לדבר על שידוכים, אז אני למשל מחפש מישהי שנטיות שמאלניות לא מרתיעות אותה. והמציאות היא שסטטיסטית ראיתי שיותר קל למצוא אשכנזיות כאלה).

לגבי "חסרי משפחה וקרים", אז כתבתי במפורש שזה לא עובד ככה. זה לא שאשכנזים הם חכמים יותר, אבל יש איזשהו משהו באוויר שאני לא יודע לשים עליו את האצבע. זה לא שעדות המזרח אוהבים יותר, אבל האהבה הרבה יותר באה לידי ביטוי וגילוי, בזמן שאצל אשכנזים היא הרבה פעמים יותר מאופקת.

אגב, הנה תגובה מהשרשור השכן - סגנון מאוד מסויים. (וממה שאני יודע גם בישיבות אחרות שמזוהות עם הדרך של הגוש - יש יחסית הרבה אשכנזים.)

יותר נכון לומר שרוב השמאלנים אשכנזיםחושבת בקופסא

כשאתה פוגש מישהו שמאלני, רוב הסיכויים שהוא יהיה אשכנזי, אבל זה לא אומר שלאשכנזים יש נטייה לשמאלנות.

אגב, גם רוב החרדים אשכנזים. 

לכן כתבתי שיש קורלציהאני77

לא כתבתי באיזה כיוון היא. בכל מקרה הקורלציה מוכיחה את העיקרון שיש קשר בין זה לזה. זה אומר שמשהו בתרבות האשכנזית מושך לשם.

וגם אצל החרדים, אם תשווי בין חרדים אשכנזים לבין חרדים ספרדים - את תראי שהחרדים האשכנזים עם נטיות הרבה יותר שמאלניות. (לא יודע כמה את מכירה. אני מכיר.)

(נטיות שמאלניות זה לא רק סיכוי להיות שמאלני או משהו כזה. זה יסודות עמוקים בצורת החשיבה והזווית על העולם. שאצל שמאלנים היסודות האלה הביאו אותם להיות שמאלנים, ואצל אנשים אחרים (שאצלם גם יכול להיות שזה היה קצת פחות דומיננטי, ו/או שהיו גורמים נוספים כמו למשל דת), זה רק משפיע על דברים מסויימים בצורת חשיבה ובגישה לדברים בלי להפוך אותם לשמאלנים.)

תראההפי

אני לגמרי ניסיתי להבין ולשמוע את הצד שלך

עד שכתבת ערמה של שטויות

ועדיין אתה ממשיך..

אין לי כל-כך מה להגיד לך נסכים לא להסכים 

כשאת אומרת שכתבתי שטויות,אני77

את מתכוונת לומר שעובדתית, סטטיסטית, את רואה שאני טועה?

האם את חולקת על הטענה שיש קורלציה חזקה בין אשכנזיות לשמאלניות?

האם את חולקת על הטענה שישיבות הגוש והדומות להן מאופיינות בין השאר באחוז גבוה יחסית של אשכנזים?

אני מדבר כרגע על הסטטיסטיקה, עזבי את הפרשנויות.

לפי מה את קובעת בכזו החלטיות שאני מדבר שטויות? סתם כי זה לא בא לך בטוב? אגב, את אפילו לא מציעה את האפשרות שאולי לא הבנת אותי נכון. את ישר פשוט כותבת שאני כותב שטויות. למה? כי לא נעים לך לשמוע שיש הבדלים בין אשכנזים לספרדים? (לא ברור לי למה זה כל כך מרגיז לשמוע שיש הבדל כזה. אני גם באמת לא טענתי שאחד הצדדים טוב יותר ואני לא מזלזל ולא בז לאף אחד מהם. רק טענתי שאלה תרבויות שונות. זה הכל.)

ואני באמת שואל, למה ציפית כששאלת מה זה אופי אשכנזי? ציפית שאני אגיד לך משהו שנכון במאה אחוז ובאופן בולט לגבי כל האשכנזים?

אם כן - אז את זו שגזענית. אני פשוט באמת לא חושב שזה תלוי בגזע, אלא מדובר כאן בתרבות, ושבסוף כל אדם נמדד לעצמו ויש לו אישיות משל עצמו, אבל חלק ממה שהוא סופג לתוכו זה את התרבות שסביבו ושהוא גדל עליה. לכן התשובות הן לא דברים בולטים, וגם לא דברים שיהיו נכונים לגבי כולם. אז כן, זו הכללה שחוטאת לאמת. כי כל הכללה היא כזו. וזה בדיוק מה שביקשת ממני לעשות - להכליל. אז הכללתי.

מה שכתבת נראה לי שייך יותר לדורות הקודמיםיעל מהדרום

לק"י

היום הכל מעורבב יותר.

ויש גם הרבה אנשים שמורכבים מ-2-3 עידות, אז איך תאפיין אותם?!

קצת מציק לי (או אולי מאד מציק לי)אני77

שכתבתי במפורש (ביותר מתגובה אחת) שבהתחלה לא חשבתי שיש משמעות לשאלה של העדה, אבל בסוף גיליתי שבהחלט יש משמעות. וזה למרות שלא יצאתי עם בחורות בנות 40, ככה שהן לא כל כך מהדור הקודם. ובכל זאת הרגשתי הבדל משמעותי. נכון שזה לא תמיד, אבל סטטיסטית זה עדין קיים. ככה לפחות חוויתי את זה. ואני לא רואה שום סיבה משכנעת לחשוב שכל מה שחוויתי היה אשליה.

ולמרות שכתבתי את זה במפורש, אני מקבל שוב ושוב תגובות מזלזלות ומבטלות על העובדה שאני מעיז לחשוב שיש הבדל בין אשכנזים לספרדים. לא נאה לכם? בעיה שלכם.

וביחס לזה שיש אנשים שמורכבים מ 2-3 עדות, אז באמת במקרים כאלה זה לפעמים פחות נוכח. אם כי במה שפגשתי במציאות, אז הרבה פעמים יש צד דומיננטי יותר באופן יחסי (כמו שאומרים הרבה פעמים על מישהו שהוא קיבל את האופי של האבא/האמא), והרבה פעמים זה גם יהיה צד דומיננטי יותר בכל המשפחה. אני עצמי אגב רק חצי אשכנזי, אבל קיבלתי בעיקר (או כמעט רק) את האופי של אבי (וככה גם רוב האחים שלי).

המטרה שלי היא לא לאפיין אנשים. המטרה שלי היא למצוא בת זוג שמתאימה לי, וגיליתי שהעדה זה נתון שעוזר לי לדייק את החיפוש שלי. לא מבין מה אתם רוצים/ות.

חצי מהמשפחה שלי מעורביםהפי

ויש גם אשכנזים ,שהם מתעצבנים הם הרבה יותר עצבנים ממני איך הגעת למסקנה שהם עצבניים יותר?

זה מוזר לי

כנ"ל לגבי השכלה

יכול להיות שגדלת בבית סטיגמטי אני לא מוכנה לקבל את כל מה שכתבת 

לא כתבתי עצבניים. איך הגעת למסקנה שהגעתי למסקנהאני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך ו' בתמוז תשפ"ג 16:36

כזאת??

לא הבנתי מה כנ"ל לגבי השכלה. כנ"ל שמה? שיש ספרדים משכילים ואשכנזים אהבלים? אני יודע את זה, ולא טענתי אחרת.

והאמת שאני מרגיש שקצת נפגעתי מהיחס המזלזל שלכן לתגובות שלי.

כנ"ל לגבי הטענה שגדלתי בבית סטיגמטי. אולי אם הייתי גדל בבית סטיגמטי אז הייתי מלכתחילה מחפש דווקא אשכנזיה.

אתן פשוט לא מוכנות לקבל את הטענה שנתקלתי במציאות שבה יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים.

אף אחד לא חינך אותי לחשוב ככה, אפילו להיפך (האמת שגדלתי בבית שבו מהילדות אבא שלי היה ממש נוזף בנו אם היינו מספרים בדיחות על עדות אפילו רק בצחוק או אומרים סטיגמות על עדות, על כל עדה שהיא, ואומר לנו שזה שטויות וכל אדם נמדד לעצמו). אבל בבגרותי פשוט ראיתי שבמציאות יש הבדלים. אני לא אומר שעכשיו כל האשכנזים הם --- וכל המרוקאים הם ----. אלא שבאופן כללי יש הבדל בין התרבות האשכנזית לתרבות הספרדית ויש לזה השפעה על האנשים, ולמרות שאנחנו חיים פה ביחד בארץ כבר כך וכך שנים, ההשפעה הזו לא לגמרי היטשטשה ולא לגמרי התערבבה, ועדין סטטיסטית יש קורלציה בין אלה שסבא שלהם אשכנזי לאלה שמבחינה תרבותית דומים לתרבות האשכנזית... זה הכל. וגם לא אמרתי שהתרבות של האדם זה המדד היחיד למי שהוא, או שזה הגורם המעצב היחיד באישיות שלו. לא אמרתי שאדם לא יכול להשתנות, ולא אמרתי שאין חריגים. להיפך - הסתייגתי מההכללה, והסתייגתי שוב, ושוב. כי יש חריגים, וכי התרבות זה לא הכל, וכו' וכו'. אבל התרבות היא עדין משהו. וחלק מהתרבות מקבלים בבית של ההורים. גם זו עובדה. 

**למה זה כל כך גזעני לחשוב שיש קשר בין התרבות של האדם לבין התרבות של ההורים שלו??**

(אגב, נזכרתי עכשיו באנקדוטה משעשעת מאחת הישיבות שלמדתי בהן. פעם בפורים לפני שנים עשו שם שאלון אמריקאי שחילק את התלמידים בישיבה לפי סטיגמות - אם רוב התשובות ענית 1- תיכוניסט, 2- מרכזניק, 3- ספרדי, 4- חסידי. קראתי את השאלון הזה ביחד עם חבר מאד טוב שלי שם, שהיינו דומים אחד לשני בהמון דברים. אבל הוא ספרדי ואני אשכנזי. איכשהו בשאלון אני יצאתי כמעט בהכל 'מרכזניק', והוא יצא כמעט בהכל 'ספרדי'. איך? כי יש הבדלים תרבותיים שאפילו אם הם לא מרכז האישיות, יש להם השפעה על דברים, ומי שעשה את השאלון הצליח לקלוע לדברים שבהם זה בא לידי ביטוי.)

תראה מה שכתבתהפי
בתגובה הזאת אפשר יותר להתחבר מה שכתבת קודם נשמע כמו שטויות מחילה
אז כנראה שקודם פשוט לא הבנת אותי נכוןאני77

ואגב, אני אדגיש שוב שכתבתי גם קודם הסתייגות על גבי הסתייגות. פשוט לא לקחת את ההסתייגות שלי ברצינות. התייחסת לזה כאילו כתבתי את ההסתייגות רק בשביל לצאת ידי חובה של לא לצאת גזען או משהו כזה. 

זה שהתייחסת להסתייגות שלי כאילו אני לא מתכוון אליה - זו בעיה שלך. 

מקווה מאוד שלאהפי

כתבת שם דברים לא נקלטים  שמחה שאתה לא חושב ככה

סורי זה חארטהSeven

אנחנו כבר בדור שכמה דורות כבר כל אחד פה בארץ המנטליות הטשטשה עד ללא קיימת (בחרדי המנטליות יוצר נשארה) אני עדות המזרח בעלי רוסי המשפחה שלו חמה והוא אדם מאוד חם ואני הממש קרה והוא כל הזמן אומר שהתחתן עם אשכנזייה בלי לדעת...

תגיד שאתה אוהב בהירות זה סבבנ טעם אישי זכותך

אבל אופי כזה או אחר יכול להיות בכל עדה בימינו

מסכימה לגמרייעל מהדרום

לק"י

תגידו איזה אופי/ מראה אתם מחפשים.

לא תמיד זה קשור לעידה בכלל. מה גם שהיום הרבה ילדים מעורבים גם ככה.

לצורך העניין הילדים שלנו הם רבע ייקים ו-3/4 תוניסאים (ובעלי בכלל יליד צרפת, אז מה הוא נקרא?), וחלקם ממש בהירים.

והאופי? לא הייתי מאפיינת אותו לפי העידה בכלל.

תודה רבה על האבחנהאני77

ממש משמח לראות שיש נשים מומחיות שמסוגלות לקרוא כמה תגובות של מישהו וישר להגיד לו מה *באמת* הוא מחפש. אולי אפילו כדאי לך לפתוח סדנה למחפשי זוגיות. 

ועכשיו ברצינות, סליחה על העוקצנות ממקודם, אבל מה נראה לך? אני שמח בשבילך שמצאת לך זוגיות מוצלחת, ולא מעניין אותי כל כך האופי שלך או של בעלך. אבל למה את רואה בזה הוכחה שצריכה להתוות את הדרך לכל הבחורים והבחורות במדינה?

וכמו שכתבתי בתגובה הראשונה כאן, אני בהתחלה באמת לא נתתי למוצא שום משקל. אבל אחרי שיצאתי לדייטים ופגשתי לא מעט בחורות, יכולתי להבחין בקווים כלליים שקיימים.

אני עדין לא פוסל על זה, ואני גם מודע לזה שפגשתי בנות שכן היו כמו שחיפשתי ולא היו אשכנזיות (גם לא במראה, אם זה ממש מעניין אותך), אבל זה כן סימן שאלה מבחינתי (במיוחד אם זה מגיע עם תיאור כללי של סגנון פחות אשכנזי. דבר שיכול לבוא גם בתיאור האופי, וגם בדברים אחרים כמו סגנון הרבנים ששומעת ועוד).

ואי הדיון הוא ממש לאהפי

על אשכנזיות או לא

יש גם אשכנזיות שנתקלות בגזענות וזה נורא לא פחות.

איך בחורה תרגיש שפוסלים אותה נטו בגלל זה שהיא אשכנזיה 

זה נוראי

פשוט תיארתי את הדברים מהזווית האישית שליאני77

וגם הגבתי ל seven שמשום מה החליטה שאני מחפש בהירות ורק לא מוכן להודות בזה.

כל עוד אתה לא פוסלהפי

אז הדיון לא רלוונטי

אני מדברת על לפסול מישהו שכן מצא חן בעיניך .

אני באופן כללי חושבת ששזוף הרבה יותר יפה , נראלך שאני פוסלת בחורים בהירים? ממש לא , חוץ מזה שיצאתי עם בחור אשכנזי שהיה שזוף 

אני אומרת מראש לפסול זה הזוי 

ועל עדה זה בכלל הזוי

ועל אדם שמוצא חן בעיניך ופשוט לא בעדה שלך זה בכלל לא שפוי

זה נשמע ממש כמוניחופשיה לנפשי
נשואה לרוסי ממשפחה חמה(אגב רוסים הם אנשים מאוד חמים, הם פשוט לא מביעים חיבה לכל אחד אלא רק לאנשים שהם אוהבים)
^^נע"ג האגדי
לא הסתכלתי על זה ככה, אבל מתאים ממש למציאות (המשפחה שלי רוסית..)
צודקת. לגמרינוגע, לא נוגע

איך אומר הרב שרקי:

מה זה ויכוח עדתי?

גוי מרוקאי וגוי פולני שמתווכחים דרך שני יהודים

בהחלט לא משנה לי מאיפה סבתא שלו באהחושבת בקופסא

מה שמשנה זאת ההתנהגות של הבחור עצמו.

תמיד כשאני חוזרת מדייט השאלה הראשונה של אמא שלי זה "מאיפה ההורים שלו?", ואני באמת לא מבינה למה היא חושבת שזה כזה דבר חשוב שאני אשאל עליו בכל דייט ראשון.

מה שאכפת לי מבחינת עדה זה שהוא לא יהיה "עדתי מידי" וממש לא אכפת לי איזו עדה. מרוקאי שחי בכל רגע את המרוקאיות שלו, או אחד שהוא מאוד רוסי. יש בזה משהו מאוד גלותי.

תמיד אומרים שזה לא עניין גזענות, אלא של האופי שהכי מתחברים אליו, אז הייתי אומרת שאני מתחברת הכי לאופי ישראלי.

אני מבינה למה את מתכוונת, אבל זה הגיוני שאנשים שמאוד בסטראוטיפ של העדה שלהם, רוצים מישהו דומה להם. מישהו "סופר אמריקאי" שרוצה גם כן אמריקאית. מה שמגוחך זה שהם לא מבינים שמלא כל האנשים מעדה מסויימת הם התגלמות הסטראוטיפ של אותה עדה- כאילו כל הפולנים קרים, כל המרוקאים קופצים ורועשים, וכו'

זה שהם יוצאים רק עם מרוקאיות לא מבטיח להם שהיא בכל "מתנהגת כמו מרוקאית" כמו שהם תופסים את זה.

מה זה אופי ישראלי?לאצעיר
לא, ממש לאחושבת בקופסא
אופי ישראלי בהקשר הזה זה אופי שפחות נגוע בהתנהגויות סטיגמתיות לעדות השונות.

אני בכללי לא אוהבת את הביטוי הזה של 'הישראלי המכוער' וואו איזו פילוסופיה עמוקה וביקורת נוקבת על החברה - צעירים מעל עשרים

לא לא...חתולה ג'ינג'ית

אז הוא אחד בדור.

פולנים מאופיינים בציניות יתירה, ומבט סרקסטי על החיים.

מכירה הרבה יותר מאחד כזה.

(סתם אני נגד סטריאוטיפים בעיקרון, אבל תמיד כשאני פוגשת ציניות, מתישהו מתגלה שם הצד הפולני)

מתחבר לתגובה שמעליי של @חושבתעברי אנכי

אם כי לא לגמרי.

יש מושג שנקרא אופי ישראלי. אפשר לפסול על אופי ספרדי או על אופי אשכנזי. זה ממש סבבה.

כמובן שעל מראה וכו' הגיוני שיפסלו..

גם על האופי.

אני לא חושב שאופי אשכנזי או ספרדי מעיד על גלותיות. ממש לא. וכמו שאופי של באר-שבעי שונה לגמרי מאופי של מישהו מגב"ש. גם זה ככה. זה עדיין נכון לגבינו. זאת עובדה. אז יש המון דמיון ואופי ישראלי, אבל זה קיים. בהחלט קיים.

כשלי מציעים אשכנזיה אני יותר חושש. אבל לא פוסל על זה. ממש לא.

אני מסכים עם הפי. הבנאדם בחר להיפגש, ונהנה. זה לא היה האופי או המראה שהפריע. לא. נטו העדה. ובעיני זה טיפשות. כי שוב - זה ודאי לא האופי.

מסכים..נע"ג האגדי

אני גם משתגע מזה, השבח לאל שלא נתקלתי בכזו תופעה..

למרות שלכי תדעי למה זה חשוב לה.

מסכים עם הרבה מהתגובות ורוצה להוסיףultracrepidam

באמת הרבה פעמים העדה כן משקפת אופי, ובטח שמשקפת מנהגים והרגלים ונוסח תפילה. ולכן נוח יותר לחפש מישהי/מישהו מאותה עדה.

וזה נכון גם אם "כבר מצאה חן בעיניך" - בדיוק כמו שאם בפגישה חמישית מתברר שהבחורה היא שודדת ים שנמלטה מהכלא התאילנדי וממומנת על ידי ריגול לטובת סודן, אז העובדה שהיא מצאה חן בעיני בהתחלה לא באמת משמעותית, מקסימום היא תגרום לי להתגעגע לקשר בעתיד. אז גם במקרה הטיפה פחות קריטי (?) של בסך הכל "היא מרוקאית ואני תוניסאי", יכול להיות בן אדם שזה מספיק משקל בעיניו כדי לוותר על הקשר הזה בצער גדול.

ברור שזה פחות מאשר בחיפוש מראש, אבל יש בזה עדיין הגיון

בהצלחה עם הקו חשיבה הזההפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ו' בתמוז תשפ"ג 02:57

מאוד נוקשה מאוד סגור מאוד שחור לבן

האם יש אנשים כאלה ? בוודאי.

אני אתחיל לשנות את כולם?

אני אתחיל להגיד לבחור לא חבל היא מצאה חן בעיניך

אתה חושב שהזיווג שה' יעד לך הוא רק מאותו עדה שלך?

כי אם כן .. אין לי מה להגיד

ברצינות אני מרחמת על הקו חשיבה הזה

אני פשוט אתרחק ואאחל הצלחה לא ארצה להכיר להם אף אחד וגם לא להיות בחברתם

יש הבדל גדול בין מעדיף לבין לפסול .

בחורה מצאה חן בעיניך תן צ'אנס .. היא לא מהעדה שלך , אפשר לחשוב .

מבחינתי כאן נכנס עין טובה על האחר , פתיחות גמישות רגישות .

בחור שמראש פוסל את כל העדות חוץ מהעדה שלו .

אומייגד זה קיבעון אדיר.

זה תלוי בהמון דברים וממש לא "שחור לבן"ultracrepidamאחרונה
עבר עריכה על ידי ultracrepidam בתאריך ו' בתמוז תשפ"ג 20:10

מציאת חן ראשונית היא משהו חשוב ומשמעותי, אבל בפועל יש הרבה מעבר לזה.

אם נגיד הקשר נמשך חודש והיה כיף ואז מישהו גילה שבעצם הבחורה היא רק רבע אשכנזיה והוא מחליט לפסול, זה מטופש.

אבל מישהו שהתחיל עם מישהי בתחנת רכבת ואחרי חצי שעה שיחה הוא גילה שהיא לא מתאימה למה שהוא מחפש? וזה יכול להיות במיליון נתונים שהוא פשוט לא ידע לפני הפגישה. עדה שונה זה רק אחד מהם. ויכול להיות שמראש הוא לא היה בטוח, או שהיו לו כמה ספקות ובגלל סטראוטיפ (מוצדק או לא מוצדק) על העדה הוא החליט לפרש את המציאות באופן מסוים... לא נראה לי מופרך כל כך

אני גדלתי על זה שלבחור מישהי לפי איך שהיא נראית זה דבר פסול, ולבחור לפי תכונות אופי שמתאימות לי זה הגיוני.

בשלב מסוים פתאום גיליתי שלפסול מישהי כי היא כהה זה בסדר, אבל אם זה בגלל האופי שלדעתי מאפיין את העדה שלה ואני מרגיש שלא מתאים לי, זה גזענות.

אתה תוותר על זוגיות טובה, רק כדי לא לשנות הרגלים?יעל מהדרום

לק"י

(את הנוסח של התפילות והברכות לא חייבים לשנות. וזו נראה לי אחת המצוות הכי יומיומיות).

באופן אישי אני לא מרגישה ששיניתי כל כך הרבה.

גם ככה יש הלכות שלא הייתי בקיאה בהן, אז שואלים את הבעל/ רב שיודע/ חברים, ולא את הדודים שלי (שזה מה שהייתי עושה לפני החתונה).

לאultracrepidam

אבל לא כל בחירה שלא להתחתן עם מישהי זה ויתור על זוגיות טובה.

בכל מקרה זה מעודד לשמוע נסיון אישי שאומר שזה לא מורגש כשינוי

בלתי נסבל דוחה ומטומטם, באמת.רקלתשוהנ
כואב שאנשים מסננים על זהארץ השוקולד

אבל אני חושב שאפשר להבחין בין בחירת עדה ספציפית שאז זה תחושה של סנן שעוזר להכווין מה מתאים לבין בחירת עדה שלא כי אז מדובר מתוך הנחה של מה לא מתאים.

אם כי באמת תוהה למה זה סנן פסול יותר מהרבה סננים אחרים גם אם לדעתי זה סנן לא נכון.

אנשים גזענים באופן טבעיחופשיה לנפשי

זה אומר שזה טוב

וכן קצת הרבה מוזר לי שאנשים פוסלים בגלל עדה, או מקום מגורים או כי פעם הוא חבש כיפה שחורה

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך