בחוף מופרד כשהמציל הוא גבר??
אני הגאונה היחידה שחשבה על זה כאילו ?מה נסגר
בחוף מופרד כשהמציל הוא גבר??
אני הגאונה היחידה שחשבה על זה כאילו ?מה נסגר
אבל למה צריך 4 מצילים?!
אחד סתם צועק ברמקול
שניים סתם מסתובבים להם על הסירה לשמור על גבולות הגטו
ועוד אחד בטח משחק פיפא בפנים או אנאעארף
לפעמים הם סתם מסתובבים על החוף כאילו הוא לרשותם זה באמת מרגיז
אם הוא גבר אז אסור שהוא יראה אותי ככה
זה ממש דפוק
לא יודעת מה להגיד לך
זה המצב
שישימו חייל אחד, ואם יש בעיה כלשהי הוא יכול פשוט לבקש בקשר שיבואו חבר'ה מתל אביב ויעזרו לו
חוץ מזה יש צמוד חוף מעורב עם מצילים אם יש משהו הם יכולים לבוא
שניים לא מספיק? הרבה פעמים הייתי והיה שניים אז נראה לי שלפי התקנים זה בסדר, מעניין
חשבתי שאת אומרת *שתיים
כאילו מצילות
יכול להיות ששני מצילים זה מספיק באמת
המציל אמור לזהות שמישהו נקלע לצרה, לא לחכות שבמקרה מישהו אחר מהמתרחצים ישים לב ויקרא לו.
בנוסף, על ידי זה שהוא מסתכל הוא עוזר לאנשים להתרחק מסכנות ("אתה עם בגד הים האדום, תתרחק מהאזור הזה! תחזור דרומה!")
זה כמו שתגיד שלחייל אסור להחזיק נשק בשבת, ורק כשהוא מזהה איום מוחשי הוא רשאי לעשות זאת.
זה לא נכון, חלק מהתפקיד זה גם לעמוד בכוננות כדי למנוע בעיות.
בשביל הבחורות.
אני מכיר מקרה מקרוב ממש שאחד הטריד בצורה מזעזעת אחרי העבודה והוא היה אמור להיות המציל והשומר.
יש לו מספיק זמן להסתכל בצורה פסיבית בלי שהוא עסוק.
לשאת אקדח בשבת, זה לא יהרג ואל יעבור, אלא איסור מוקצה ולפעמים הוצאה, אז התירו משום פיקוח נפש.
פה, ההסתכלות הפסיבית זה יהרג ואל יעבור.
בטח בלי להביא לכך אסמכתא כלשהי.
ב. ואני מכיר מורה שהטריד מינית, אז כל המורים הולכים להוראה בשביל יצר המין שלהם?
אם יש מצילה, זה נס
(פעם הייתי בנס כזה... הייתי עם אחותי בבריכה והיא טבעה... למרבה הנס - לא רק שהייתה מצילה אישה, שקפצה למים ברגע שהבחינה שהיא טובעת, אלא גם היא הייתה מצילה מנוסה מאוד, שבדיוק חזרה אחרי חופשה ארוכה בחו"ל... והחליף אותו מציל גבר לא מנוסה...)
בכל אופן, מבחינתי הפתרון פשוט - לא הולכים לים ולבריכה
(אבל זה פתרון שנובע בעיקר מהטראומה שנותרה לי מאז...)
בים באמת לא נתקלתי במצילה.
מתואמתלק"י
אבל זה קיים כבר 20 שנה לפחות.
כלומר, לבריכות יש. לים אני חושבת שיש מבחנים נוספים שצריך לעבור, ואין כמעט בנות שניגשות אליהם.
וכן, זה אכן מעצבן ממש.
בגד ים צנוע לא לגמרי עוזר, כי הוא הרי לא מכסה כמו בגד רגיל.
אבל גם אם הלכתית זה בסדר, הרבה פעמים זה מציק בהרגשה שיש גבר שרואה אותך ככה. מבינה ממש!
בסנהדרין לגבי כל הסתכלות שזה יהרג ואל יעבור.
כל היתר של קנה רצוץ שהוא בעבידתהו טריד זה ממש שטויות, כי רוב המצילים מסתכלים באופן פסיבי ולא אקטיבי, ואז כשקורה משהו הם פועלים, אז לא שייך בזה ההיתר של עסוקים במלאכתם.
לגבי שבחורה תלך לחוף כזה בוודאי אסור. אם זה יהרג ואל יעבור בשבילה, לא הייתי אומר, כי הוא לאו דווקא יסתכל עליה, וגם הוא החוטא והרודף לא היא, ולכן הוא הבעיה.
למעשה על כל הנושאים, צריך לשאול פוסק גדול בעל כתפיים רחבות.
כל הגוף. וגם בזה לא יודע אם כולם יתירו, אבל זה יותר טוב.
ברור שעדיף לעודד שיהיו יותר מצילות, בדיוק כמו רופאי נשים שהם נשים, אבל זה עניין אחר לגמרי הלכתית ומעשית.
לא בקטע שובינסטי, אני הכי ליברלי שיש, אבל זה ממש חיי אדם פה, ולא לוקחים סיכונים... גם אם תהיה מצילה אשה, אני לא מאמין שלא יהיה מציל גבר שלפחות יוזעק במקרה חרום.
צריך להבין במה כרוך להיות מציל/ה. צריך המון כוח (שגם לא לכל הגברים יש ובהחלט לא כל אחד יכול להיות מציל) לשלוף מישהו ממערבולת זה לא קל. להגיע אל טובע בשיא המהירות להרים אותו כשהוא מחוסר הכרה, בתוך המים ומחוץ למים, ואי אפשר לעשות איפה ואיפה לגבי המשקל שלו...
זה לא כמו יחידות קרביות נחשקות, זה עבודה שלא כל כך אכפת לאף אחד ממנה. אין מוטיבציה לנשים להוכיח את עצמן בתחום ההצלה בים... ואפשר להבין
שבאחד החופים הנפרדים, לא זוכרת איפה, יש מצילה, והיא הראשונה בארץ...
לא יודעת אם הראשונה/הראשונה כיום/ בחוף הנוכחי, אבל אין הרבה מצילות זה בטוח.
ואני גם חושבת שזו יותר עבודה גברית מנשית.
אנונימית:תיקנתי את הטעות, תודה
אלא נשים. נכון שיש נשים מעוברות וכבדות משקל, אבל אם היא חזקה מספיק, ומתאמנת באופן סדיר ויודעת את המלאכה היטב, היא יכולה.
יש גם פיתרון שיהיו שתי מצילות שיעבדו ביחד.
לא כותבים "בפשטות" על איסור של יהרג ואל יעבור,
בטח בלי להפנות למקור כלשהו.
ולא, לכתוב בסוף "אבל שכל אחד ישאל" זה לא תירוץ.
אם אשה תחשוש מהתגובה שלך ותלך לים בלי מציל, ויקרה אסון, אתה תהיה שם בשביל לנחם את המשפחה שלה?
לא כותבים "בפשטות זה יהרג ובל יעבור" כלאחר יד!
ועוד להגיע מכאן למסקנה שמציל בים עובר על יהרג ובל יעבור...
אולי האמוראים שם שכחו שיש גמרא אחרת, לפיה חייבים להציל אשה שטובעת בנהר?
או שהם פשוט דיברו על מצב רגיל של הסתכלות, ולא על הסתכלות שמטרתה למנוע אסון?
בדיוק בגלל זה לא פוסקים הלכה כך סתם מהגמרא, בוודאי לא בדיני נפשות
טובעת בנהר. בוודאי שחייב להציל. אין ספק.
זה לא דומה למציל, שאפשר לתקן את המצב מלכתחילה שלא יגיע לידי כך.
גם כשהחסיד מציל אשה שממש טובעת, הוא עוסק לגמרי בהצלה, אין לו רגעים פסיביים שהוא מסתכל להנאתו על הנוף של השיזוף של הבחורה ההיא וההיא עם בגד ים מינימלי, שלא יודע אם שייך להגדיר את זה כבגד כלל. ה' ירחם.
להגיד לנשים שלא יבואו לשחות?
הן הגיעו. זה מה יש.
ואם הן לא יגיעו אז יגיעו אנשים אחרים.
שוב, ברור לי שזאת לא עבודה שמתאימה לאדם שצניעות חשובה לו.
אבל מכאן ועד יהרג ובל יעבור על דעת עצמך, הדרך ארוכה
כמו שאמא שלי עושה, גם בזה לא ברור שמותר, אבל זה יותר קל.
לייצר מצילות ואם לא מספיק שתהיה אחת לעבודה, שיהיו שתיים.
יש סיבה שכמעט אף אשה לא רוצה או מצליחה להגיע לתפקיד הזה.
פשוט יותר מודעות להלכה.
יש ברחבי העולם ובציבור החרדי כבר מצילות.
עברה קורס?
יש לה רישיון?
אתה מבין בכלל כמה זה מסוכן כשאין מציל מקצועי?
קבוע כי היא באה בעיקר לשחות.
גם כעיקרון לצורך העבודה שלה היא צריכה להיות מציל, והיא עובדת אם מקרים הרבה יותר מסובכים ממקרים רגילים במים, לא רוצה לפרט.
והמצילות שיש מעדיפות לעבוד בבריכות.
(כל אחת וסיבותיה)
בכל מקרה זה כנראה טרוד במלאכתו + פיקוח נפש אם לא יהיה מציל.
ואנחנו נמצאים במציאות שדי פשוט להשיג בגד ים צנוע במחירים סבירים ומי שחוששת יכולה להתלבש צנוע.
(אישתי ובנותי שהולכות לים מתלבשות עם בגד ים צנוע)
ככה כתוב בפוסקים
(לגבי הלכות קריעה של אבלות - שבגד שצמוד לגוף מחמת זיעה לא נחשב ככיסוי אלא כאילו אין שם בגד)
יוצא שאפשר להיכנס רק עד הברך או משהו כזה... לא כיף בכלל.
*מציין שהתגובה הזאת לא מיועדת דווקא לך אלא לכל הנמצאים בדיון 
באתר את הפרסומות ממשרד הפנים על המציל?
"כשאין בחוף מציל שרואה אתכם אין גם מציל שיוציא אתכם'' משהו כזה
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולדהערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.