לא בצד שמצפה לקבל תגובה.
לכן כתבתי שהיא יכולה לבקש מבעלה שיפנה את תשומת הלב שלהם כי כמו שאמרת *כשזה עלה למודעות*
נראה לי המשפחה של בעלה פשוט בשלב שזה לא מודע,
כל הנושא של קבוצות ווטסאפ יש לו את הרגישות שלו, ולוקח זמן עד שמבינים כל מיני ניואנסים ואיך מתגברים עליהם,
לכן מבחינתי התגובה לפותחת זה פחות לקחת ללב, להבין שזה טבעי והם פשוט בשלב הפחות מודע, זה לא נובע מרוע. זה פשוט מצב כזה...
יש כאלו שהחליטו לצאת מהקבוצות כי זה לא זורם ויש כאלה (כמוני) שבקבוצות אבל בקושי משתפים, ובטח לא מצפה לקבל את אותו יחס מהמשפחה של בעלי.
כשלא מצפים, לא מתאכזבים. מי שנותנת לעצמה להיפגע מדברים כאלו, לדעתי בסוף משלמת מחיר גבוה יותר בכל הנושא המורכב הזה של משפחה וצד שני וכו'.
וכן, יש לנו שליטה ממה להיפגע. במיוחד שזה לא נעשה *במטרה לפגוע*.
מה שכתבת לגבי משפחות שאצלם התגובות כן אותנטיות לשני הצדדים, הגיוני שיש כאלו, אבל לא חושבת שזה מה שיועיל לפותחת.. אצלם (כמו אצל הרבה משפחות טובות) זה לא זורם טבעי.
השאלה מה עושים במצב כזה..
אז להיות נחמד לאחרים זה תמיד טוב ונכון, השאלה מה אתה עושה כשלא נחמדים אליך באותה המידה.
אגב כל הנושא הזה של תגובות בווטסאפ זה לא רק בקבוצות משפחתיות, למשל גם בקבוצות של הגן/ כיתה,
יש קבוצות נעולות לתגובות ומבחינתי אם הקבוצה נעולה, אני לא יכולה להגיב ב"תודה על התמונות, נראה שכיף להם"
אז לא מגיבה בכלל,
ורק אחרי הרבה זמן שמתי לב שהגננות והמורות כותבות "תודה להורים על הפרגון בפרטי"
אז הבנתי שיש הנוהגים להגיב בפרטי.
אני עדיין לא מתלהבת לעשות את זה כי זה לא נגמר. רק אם שולחים לי בפרטי אני תמיד מגיבה, אבל חושבת מה המורה חושבת על ההורים שלא הגיבו בפרטי. אם היא מפרשת את זה כחוסר הערכה, זה שלה.. כי זה לא חוסר הערכה, זה התנהלות שונה עם ווטסאפ.
היום יש את "התגובות המיידיות" לקבוצות נעולות, לא יודעת אם באמת יש ערך לזה אבל תמיד מגיבה שם, מה שבטוח- בטוח.
בכלל, כל הנושא של לדון לכף זכות, חשוב יותר בשביל האדם שדן מאשר בשביל האדם דגנים אותו.
כי מי שדן לכף זכות, פחות נתקע על האירוע, ויותר קל לו להמשיך הלאה. יותר משזה בן אדם לחברו, זה בן אדם כלפי עצמו.