ואתה אומר שכבר הייתם אצל כמה בטיפול, אז מן הסתם היו כבר תובנות שכבר עלו ולא עזרו.
אני אגיד מה אני חושבת, ואולי זה קשור ואולי לא.
- לפעמים הנושא הזה נתפס כמשהו אסור, טמא, רע - בייחוד אם היא באה מרקע דוסי במיוחד. ויש רתיעה כללית שצריך להתגבר עליה.
אם היא מעולם לא ניסתה להתענג לבד, וזו התפיסה שלה (רגשית, לא שכלית), ברור שזה מרחיק אותה.
- הפעמים הראשונות אצל האישה יכולות להיות חוויה שלילית, גם אם הגבר הכי נעים ועדין ומתחשב.
קורה, נפוץ, בדרך כלל מתגברים על זה תוך כדי ניסוי וטעייה מתוך הבנה שבסוף יהיה נעים וטוב. אבל אולי היא לא עברה את השלב הזה, כי כמו שפירטתי למעלה, היא לא אוחזת בתפיסה שבסוף יהיה נעים וטוב.
- אולי היא מרגישה פגומה:
זה יכול להתחיל מדימוי גוף נמוך שהיה לה לפני שהכרתם.
זה יכול להמשיך ולהתחזק מתוך התחושה ש"אני לא יכולה לעשות את זה", שהיא לא כמו כולן, שהיא לא אישה ראויה (בתחום הזה), אם יש לחץ או דיבור ביקורתי סביב הנושא אז זה מחריף את התחושה.
זה יכול להיות חס וחלילה מפגיעה שהיא חוותה בעבר.
וכמובן ברור שלחץ הוא מכבה התשוקה הכי גדול שיש...
- יכול להיות שהיא מנותקת מהרגשות העמוקים שלה. כלומר, יש לה "חומות" של הגנה רגשית שלא מאפשרות לה לחשוף את הצדדים הפגיעים שלה.
להיות בקרבה אינטימית גדולה לאדם אחר, זו פגיעות גדולה מאוד, זה מצריך רמת אמון גבוהה (וזה מתחבר למה שכתבתי למעלה).
אז יכול להיות שעל פני השטח היא מתפקדת מעולה אבל אין לה את האפשרות הרגשית להיפתח, להתמסר, להיות פגיעה ובעצם להתקרב פיזית ונפשית.
- יכול להיות - אומרת בזהירות - שהיא לא נמשכת אליך, או בכלל שאין לה צורך כזה.
אלה דברים שונים בתכלית -
אולי נמשכת לגברים בכללי ולא אליך - וזה כנראה בר תיקון בעבודה רגשית וזוגית, אולי לא נמשכת לגברים בכלל או א-מינית.
אבל רוב הסיכויים שאחד הדברים שכתבתי למעלה קשור, ולא העניין הזה.
זה לא נותן שום כיוון מעשי, כי עד שהיא לא תזהה בעצמה מה מפריע, היא לא תוכל להתקדם.
אבל אני חושבת שמה שכתבת, הורדת הלחץ (בלי ציפיות לכלום!) זה כבר פתח טוב.
ואחר כך -
מגע נעים שהוא לא מיני, שוב בלי ציפיות לכלום, יבנו ביניכם תשתית טובה ואמון.
ליטוף של השיער או על הגב, חיבוק מדי פעם, נשיקה קטנה, כאלה. לשלב את זה ביום יום.
אמירות קטנות של אהבה, גם משוחבות בחיי היום יום, דיבור אמיתי וכן, שיתוף של רגשים עמוקים, היכולת להיות פגיעים זה ליד זה ייצרו אינטימיות רגשית והעלאת האמון באופן כללי. זה כמובן צריך להיות הדדי (כלומר, אל תצפה ממנה לשתף בדברים שכואבים להאם אתה לא עושה את זה בעצמך מדי פעם).
אחרי שיש את האינטימיות הרגשית וקרבה פיזית טובה ולא מינית, אפשר להתקרב קצת יותר למה שמפריע.
זה תהליך שלוקח זמן וסבלנות וצעדים קטנים. אבל נשמע שיש לך אורך רוח ואהבה כלפיה, אז אני בטוחה שתצליח.