אתה מערבב כאן בין התגובות ובין הניקים, וקצת קשה להגיב לך באופן הזה- לא אני הכנתי את הקלפים, והשתדלתי מאוד שלא להביע זלזול בתגובות שלי כאן, אלא יותר להביא דברים לתשומת הלב.
מעבר לזה, אתה ממשיך להוריד את זה לפסים אישיים ולהסיק מסקנות לגביי ולגבי העמדה הנפשית שלי מבלי לדעת ומבלי להכיר. ברמת הדיון זה לא ענייני במיוחד, זה סתם סותם פיות ולא מאפשר שיח נורמאלי.
אם לענות בכ''ז לדבריך-
•אני מודעת לתרבות הדיון במדיה ובעולם, ואני חושבת שהיא עצובה מהרבה בחינות. גם מצד הבוטות שבה, גם מצד חוסר ההקשבה שבה, וגם מצד חוסר היכולת לשמוע עמדות שונות. ב''ה זה לא שובר אותי או מערער את עמוד השדרה שלי, וגם לא מפריע לי לישון בלילה. אני חיה בטוב וביציבות לצד השיח הזה, אבל זה לא אומר שאני משתפת איתו פעולה או שאני הופכת את השיח שלי לכזה.
•באותו הקשר, לא דרשתי ממך לכתוב שקרים או להביע התלהבות ממשהו שאתה לא אוהב. הכי לגיטימי בעולם שתחשוב מה שבא לך, וגם כתבתי את זה בכל התגובות שלי כאן! לא אמרתי בשום מקום שהטענה שלך לא רלוונטית בגלל הניסוח (למרות שלפעמים זה יכול לקרות ממקום של סיבה ותוצאה- בגלל הניסוח לאנשים 'ייסתמו האוזניים' והדברים שאמרת ייהפכו ללא רלוונטיים עבורם. כמו היחס בין ''הוכח תוכיח'' לבין ''ולא תישא עליו חטא'').
אגב, זה לא משנה אם זה רק אתה או עוד מליון אנשים שחושבים ככה ולא כותבים- עדיין, וזאת הטענה שלי מהרגע הראשון, נראה לי שהיו מילים ודרכים אחרות שהיה אפשר להשתמש בהם, באופן שקצת יותר יתיישב על הלב או יישמע.
•לגבי רמת היעילות וההצלחה של הקלפים אפשר לפתוח דיון.. כי יש קלפים כאלה שנמצאים בחנויות, וגמ''חים שמחלקים קלפים כאלה (ואפילו את אלה ממש). אז נכון שברמת הסטטיסטיקה העולמית אנחנו עומדים על אחוזים אפסיים, אבל אני חושבת שבאחוזים המגזריים הסטטיסטיקה קצת יותר טובה..(;
•לגבי עצם הקלפים-
בקשרים סטנדרטיים בחיים, ההיכרות היא לא כ''כ 'דחוסה' והרבה יותר פשוט ליצור שיח משמעותי מבלי שזה ירגיש מאולץ או בוחן, אבל בדייטים זה לא תמיד ככה- לפעמים עצם העובדה שמדובר בבן המין השני יוצרת מבוכה. לפעמים יש קשרים שנמצאים באיזשהו שלב תפר שהכל טוב, ורוצים להעמיק, אבל לא רוצים שזה יכביד מדיי. לפעמים עוד לא יודעים מה בדיוק הדרך 'לגשת' את הצד השני. לפעמים לא רוצים שזה ירגיש כמו חקירה. לפעמים סתם לא יודעים מה בדיוק לשאול..
נראה לי שמהבחינה הזאת הקלפים לא מבטלים את הצורך להסתכל לשני בעיניים ולדבר איתו איש אל רעהו- הם עוזרים לזה לקרות. הרי זה לא שסתם יורים שאלות ומשאירים את הכל שטחי.. המטרה היא לפתח שיח פנימי יותר וליצור 'ביחד' משמעותי יותר.
אז לפעמים זה בעזרת קלפים, ולפעמים זה בטיול משותף, או בהתנדבות או בפיקניק. נראה לי ששבירת שגרה זה לא דבר רע..
הכי לגיטימי בעולם שלא מתאים לך. אני רואה את הדברים באור אחר, ואני משערת שככה גם מי שהכין משחק כזה או אחר.