חלק 1
"לך לעזאזל".
היי! למה לדבר ככה?
"מה שעשית לי לא הגיוני. איך בן אדם יכול להשתנות במאה שמונים מעלות. ככה פתאום! ביום אחד!"
תקשיבי... זה לא היה ביום אחד. את ידעת שאני עובר תהליך... שיתפתי אותך תמיד. אני כל הזמן עובר תהליכים.
"אתה פגעת בי בצורה שלא תיאמן. כמו שאף אחד לא פגע בי מעולם. מעולם! אני לא טיפוס שכועס. והכלתי אותך הרבה מעבר לרגע האחרון, ותראה מה אתה מוציא ממני! איזה חיה רעה אני נהיית בגללך!"
(היא מאשימה אותי בפגמים שלה, ובמקום זה אני נדחק להגיד: ) אני מצטער. (אני יכול להתרפס בפניה עוד שעות. ולמעשה, כבר עשיתי כך שעות רבות. אבל זה לא עוד המקום. עברנו את השלב של "אני מצטער", אני בוחר במקום זה להמשיך : ) תקשיבי, אני מסתכל למציאות בעיניים. אני מוצאים את עצמנו חוזרים לדבר כל הזמן. פעם אחר פעם אנחנו מסכימים שזה נגמר ואז מישהו מאיתנו נשבר. (בתוכי אני רוצה להאשים אותה על כל הפעמים שזה קרה אבל אני יודע שזה שקר. אני הייתי נואש אליה לא פחות).
"תפסיק לבלבל במוח. מה עכשיו? עמית!? מה עכשיו? לאן מתקדמים מפה! אתה לא רואה שאנחנו תקועים?"
(היא הייתה מתה לחזור אליי. הדיבור בנינו תמיד היה הכי פתוח שיש, לכן לא נתקלנו מעולם בבעיות. אבל את זה, היא לא מסוגלת להגיד לי. למה? כי היא לא מסוגלת להגיד את זה לעצמה. היא לא מרשה לעצמה להאמין בזה. והאמת, מי יכול להאשים אותה?) עדי, אני אענה לך מה עכשיו, ונמצא את עצמנו (בוחר נוסח מכובס) שואלים את עצמנו את אותה שאלה, מה עכשיו, שוב בעוד שבועיים. נכון? ניסיתי להרחיק אותך מעליי (דיבור פתוח אמרנו), ניסיתי שתראי את החסרונות ותירתעי, אבל את לא מצליחה לשחרר.
"אוף."
את לא היחידה.
"טוב, אנחנו יכולים שוב לדבר שעות על איך נגמור את זה, ואז לנסות לנתק קשר, ואנחנו יכולים פשוט לקפוץ לסוף ולנסות לנתק קשר שוב והפעם בתקווה שלתמיד, עכשיו."
(איך אני אוהב את זה שהיא ריאלית). זה נכון. נכון מדיי... אז, מה את אומרת?
"שנסגור את הטלפון"
(איך בתוכי קיוויתי לשמוע תשובה אחרת. כאילו מה? סתם השארתי לה פתח לענות באופן שכן יוביל לדיון של שעות? אני מעדיף לדבר איתה שעות על כמה שרע לנו ביחד, מלדבר איתה דקה על כמה שטוב לנו ביחד). אוקיי.
(-עוברת דקה-היא כאילו לא זמינה-היא כאילו עסוקה-).
"ותודה לך"
תודה לך. (על מה? אף אחד לא יודע. שנינו יודעים שאין פה שום נימוס, סתם תירוץ לזרוק עוד מילה לחלל בינינו.)