עניין מוניציפלי - אלעדמרדכי

בס"ד

 

- 13 שבועות לבחירות המקומיות - 

 

הבחירות בחברה החרדית תמיד היו הרבה יותר דומיננטיות מאשר בחברה הכללית. הסכמים שנחתמים, ולרוב מופרים. דילים שנרקמים במחשכים, ובעיקר מריבות על השליטה בערים השונות בין הזרמים השונים שמרכיבים את החברה החרדית. כל זה לא נמנע מאיתנו גם במערכת הבחירות הנוכחית. נגענו בזה מעט בשבועות הקודמים בהקשר של טבריה ואשדוד, אבל אלו רק השלכות של מה שקורה בערים החרדיות עצמן. המפתח בשביל להתחיל להבין את הסיפור המורכב של הערים החרדיות נמצא מרחק נסיעה קצר מהמרכז - העיר אלעד.

 

ישראל פורוש הוא בנו בכורו של השר לירושלים ומסורת ישראל, מאיר פורוש מאגודת ישראל. פורוש, יש לציין, עומד לגמרי בפני עצמו ולא זקוק לחסדיו של אביו בשביל להתקדם. בימים אלו הוא מסיים את הקדנציה השנייה שלו בתפקיד, וזה בכלל לא מובן מאליו. למעשה, על פי הסכם שנחתם בבחירות 2013 שלפיו פורוש יהיה המועמד המוסכם גם על דגל התורה, ובבחירות לאחר מכן יהיה מועמד מוסכם מטעמם בו יתמכו גם אנשי אגודת ישראל. בפועל, הבחירות התקרבו, בדגל התורה רקמו הסכם עם ש"ס, אבל רק דבר אחד היה חסר להם - מועמד לראשות העיר מטעמם.

 

אין טעם להיכנס למחלוקות של הבחירות הקודמות, כי אלו בדיוק אותן המחלוקות שקיימות גם היום. רק נזכיר שברגע האחרון העבירו בדגל התורה לעיר אלעד את הנציג שלהם במועצת העיר ירושלים, ח"כ (לימים) יצחק פינדרוס. מכיוון והמהלך נעשה ברגע האחרון, הוגשה עתירה לבית המשפט, ולאחר מכן גם לבג"צ, נגד מועמדותו של פינדרוס שלבסוף נפסלה, מה שכאמור סלל את דרכו לכנסת ישראל. משכך, דרכו של פורוש לקדנציה נוספת הייתה מהירה והוא זכה ל-53% מהקולות בהתמודדות מול מועמד ש"ס, ברק צברי.

 

כעת ישראל פורוש רוצה להתמודד לקדנציה שלישית בתפקיד. הוא אומנם לא מצהיר על זה עדיין בקולו ומתחמק מכל שאלה שעולה בעניין, אבל אין ספק שלשם הוא חותר. את ההכרזה הרשמית הוא דוחה כמה שניתן בשביל לא להכניס שוב את העיר לאותו מאבק שהיא הייתה בו בבחירות הקודמות. למעשה, זה לא ממש עוזר לו. במפלגתו של אריה דרעי, ש"ס, כבר סימנו את אלעד כייעד שאותו הם רוצים לכבוש במערכת הבחירות הקרובה, וכבר לפני שנה הכריזו על סגן ראש העיר הנוכחי, יהודה בוטבול, כנציג המפלגה לראשות העיר. ההשלכות של ההחלטה הזאת אינן תקפות רק לעיר אלעד עצמה, אלא לערים חרדיות נוספות, ולא רק להן.

 

על פי ההסכם שנחתם בבחירות הקודמות בין דגל התורה עם ש"ס דובר על כך שגם אם המועמד המוסכם לא יבחר, שיתוף הפועלה ימשך, ובבחירות האלה צריכה לכאורה דגל התורה לתמוך בנציג ש"ס. אלא שמבחינת ש"ס, מרגע שדגל התורה חוברת לאגודת ישראל, כפי שמסתמן שלשם הדברים הולכים ובכך הם מפרים את ההסכם, כל הקלפים נפתחים מחדש. הנה דוגמה טרייה: אתמול פרסם הפרשן הפוליטי של העיתון החרדי 'בקהילה', יעקב רבלין, כי בעקבות ההחלטה המסתמנת של דגל התורה לרוץ עם אגודת ישראל באלעד ש"ס מתכוונת להציב את ח"כ יוסי טייב כמועמד לראשות מועצה מקומית קריית יערים ששוכנת במורדות ירושלים. 

 

מקרה דומה ניתן למצוא גם בנוגע לעיר ביתר. התושבים בביתר, ובהם גם מצבעי ש"ס, אומנם מרוצים מראש העיר הנוכחי, מאיר רובנשטיין, אבל המאבק על אלעד מעלה את האפשרות שש"ס תתמוך דווקא במועמד אחר. למה? כדי לפגוע בהם בחזרה. אם זה לא מספיק אז כזכור גם ח"כ אוריאל בוסו הוצב להתמודד לראשות העיר בני ברק רק בגלל פתיחת הקלפים מחדש בעיר אשדוד והתמיכה של המפלגות האשכנזיות במועמדותו של ראש העיר המכהן, יחיאל לסרי.

 

אחת הטענות שהשמיע דרעי בעת האחרונה היא שאלעד היא עיר שבה רוב מצביעה הם ש"ס, לאחר שבבחירות האחרונות לכנסת זכתה שם המפלגה ל49.62% מקולות התושבים. יהדות התורה לעומת זאת זכתה ל-34.94% מהקולות. באגודת ישראל טוענים מנגד שתוצאות הבחירות דווקא מוכיחות כי אין רוב מצביעים לש"ס בעיר. עם זאת, צריך לזכור כי בבחירות המקומיות הקודמות היו אלו מצביעים "סוררים" מש"ס שהביאו לניצחונו של פורוש. בינתיים שמים השניים דגש על הקהילות הקטנות בעיר, ומנסים משם להשיג את הרוב הנדרש.

 

אבל מעבר להשלכות שיש לאלעד על מקומות נוספים, יש גם לבחון מה קורה בעיר עצמה. בחג הפורים האחרון סערה התקשורת הישראלית מתיעוד של פורוש מחלק סיגריות לבני הנוער בעיר. למי שמביט מבחוץ אכן מדובר בתיעוד מזעזע, בכך אין ספק, אבל דווקא התיעוד הזה, שנחשף ב'כאן חדשות' מלמד על אחת המהפכות שעשה פורוש בעיר בעיקר בתחום הנוער. 

 

את בעיית הנוער הנושר בחברה החרדית אין צורך להציג, אבל דווקא באלעד היא קיבלה תפנית עם ראש עיר שהחליט לתת מענה לנוער. הסיגריות זה רק טריגר לא מוצלח של האירוע, אבל בפועל מדובר בפרויקט הרבה יותר רחב. רק בשבוע האחרון חנך מפכ"ל המשטרה, קובי שבתאי, חווה טיפולית חדשה שנפתחה בעיר. גם הפיגוע המחריד בעיר, במוצאי יום העצמאות שעבר, בו נרצחו ארבעה יהודים, התרחש בכניסה לפינת חי שהוקמה אף היא בשביל תעסוקה נוספת לנוער, כחלק מאותו שינוי שמוביל פורוש. בכלל, על פי סקר של רדיו קול ברמה מלפני מספר שבועות שנערך בעיר עולה כי 36.7% מתושבי העיר מרוצים מאוד מאוד מתפקודו של פורוש ו16% השיבו באופציה השנייה 'סביר'.

 

למרות זאת יהודה בוטבול מאמין שבבחירות הקרובות הוא יעבור מכיסא הסגן לתפקיד ראש העיר. "בעיניים שלי הציבור באלעד לא מקבל את מה שהוא צריך" אמר בוטבול לאחרונה כשהוא מונה את הבעיות שיש בעיר. כמו כן הוא הצהיר באותה ההזדמנות כי בוודאות הוא יהיה ראש העיר הבא של אלעד. נכון לפרסום שורות אלה יכול להיות שהוא אכן צודק. כאמור, הוא המועמד היחידי לראשות העיר, אך עם זאת בהתבסס על ההנחה שפורוש יציג את מועמדותו במקודם או במאוחר, אנחנו עומדים לראות בחירות מאוד צמודות בין השניים על ראשות העיר אלעד.

 

ובשביל לסיים באווירה טובה נחזור שוב לדילים השונים שסובבים סביב הבחירות בערים ובריכוזים החרדים. אומנם הפוליטיקאים עדיין מנסים לבחוש בזירות האלה, ובסוף זה אכן תפקידם, אך עם זאת עושה רושם שהציבור עצמו ממש כבר לא שם. הניצנים נזרעו כבר בבחירות הקודמות, ונשאו מעט פירות בבית שמש ובאלעד, אבל בבחירות האלה זה הרבה מעבר לכך. את הציבור כבר פחות מעניין דיל שקובע מי יהיה ראש העיר בעוד עשר שנים, הוא רוצה ראש עיר שקשוב לתושבים ולצרכים שלהם. זאת בהחלט בשורה משמחת שיש לעודד אותה. לתושבים מגיע לבחור את מי שהם רוצים, ולא את מי שהפוליטיקאים שלהם הצניחו עליהם בדיל כזה או אחר.

 

טורים קודמים || עניין מוניציפלי בטוויטר

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.
 

 

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

 

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

 

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשהאחרונה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

חסר ערךזיויק
סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פ
היו זמנים😅
לא צריך להירשם, יש כל ערב ר"חל המשוגע היחידי

מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)

יש הרבה אנשים.

מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.

מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.

חצי לפחות נשיםזיויק
ברור שמתאים
תודה רבה לכולם! עזר לי מאודאשר ברא
שתפי אח"כ בחוויהזיויק
מלא זמן לא הייתי
סיבוב שערים!משהאחרונה
פעם קודמת הייתי שם ב2004 בערך. אולי 2005. קטע שזה עדיין קיים.
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -


מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.


את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.


לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.


לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.


נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים


ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.


כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.


אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.


צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.
 

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

 

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משהאחרונה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)


 

 

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי


אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.


מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.


@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.


בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות


כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.


תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

 

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.


 

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

 

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

 

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

 

 

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם


בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

אולי יעניין אותך