יש כל כך הרבה אנשים שלא מבינים את היהדות ורואים בה חס ושלום כפוגעת באישה ומזלזלת בה ואני לא מבין איך. רמב"ם מפורש אוהבה כגופו ומכבדה *יותר* מגופו, גם השכל הפשוט מעבר להלכות מבין שאם בחרתי להתחתן עם מישהי אז זהו שם זה נגמר ומהיום היא הדבר החשוב ביותר שיש לי בחיים, המתנה הגדולה ביותר שיכולתי לקבל, וזה רק השכל הפשוט לפני שנכנסים לתורה הקדושה שמוכיחה עד כמה האישה היא המרכז בחיי האדם.
מי שמצוי בלא אישה שרוי בלא ברכה בלא שמחה בלא טובה.
אין פרנסתו של אדם מצויה לו אלא בשביל אישתו.
להיזהר לא לגרום לה לבכות חס ושלום כי ה' סופר דמעותיה.
ומעל לכל!
בזכות נשים צדקניות נגאלנו ובזכות נשים צדקניות עתידין להיגאל!!
מה יותר מזה?? מה הם עוד רוצים??
לא משנה כמה גבר ילמד תורה ויתקדש ויעשה רצון ה' , בסוף נשים צדקניות יביאו את הגאולה עם המסירות נפש שלהן על הצניעות והלב שרוצה שהבעל ישאר איתה בבית היא שולחת אותו ללמוד ולעסוק בתורה.
שמעתי פעם מרב מוכר, שגבר שהולך לשיעור תורה או הולך ללמוד עם חברותא, השכר שלו לא דומה לשכר של אישתו ששלחה אותו, כי הוא יש לו נסיעה עד שהגיע לשיעור וגם אחר כך יש לו חזור עד הבית, ובזמן השיעור הוא גם לא תמיד מרוכז, אבל האישה, מהרגע שבעלה יצא מהבית יש לה נטו שכר של לימוד תורה על ששלחה את בעלה עד שהוא חוזר הביתה.
עכשיו גם יותר מובן למה בעולם האמת מעלת האישה גבוהה משל הגבר. לא זוכר מי זה היה, שהגיע למערת המכפלה ורצה להיכנס עצר אותו אליעזר עבד אברהם (אם אני טועה ומישהו מכיר שיתקן אותי בבקשה, אבל זה מה שאני זוכר) , ואמר לו שמכאן הוא צריך לבקש רשות, הלך לבקש רשות ואישרו לו להיכנס, נכנס וראה את שרה אימנו יושבת מעל אברהם אבינו ומשחקת בשערות ראשו.
יותר מזה לא יודע כבר מה אפשר להביא.
אותם אנשים פשוט לא מוכנים לקבל את העובדה שגברים ונשים שונים בתכלית, הכניסו להם לראש "כולנו שווים, שוויון זכויות" וכל ההתייפיפות המגעילה הזאת. אז לא אנחנו לא שווים, וגבר ואישה שונים בתכלית, אישה הרבה יותר רגישה ועדינה וגבר הוא פחות רגיש יותר תכלס ומחפש את העיקר בלי יותר מדי רגשות וכו' , שזה לפעמים גם בעוכרינו אבל זה טבע הבריאה ואותם אנשים מנסים לשנות את מציאות הטבע שברא ה' יתברך חס ושלום.
ובאמת באמת שכאן אני רואה לנכון להוסיף שאישה שהולכת בצניעות בדור הזה בתקופה הזאת, זה קידוש ה' הכי גדול שיש ואני אומר את זה בתור גבר שמדבר עם מלא חברים, זה פשוט וואו, לא שאתן עושות את זה בשביל לשמוע וואו, אבל מרגיש צורך עז להגיד עד כמה אתן מקדשות שם שמים בלי לדעת בכלל ופשוט לי שבורא עולם מתגאה ומתפאר בכן ופשוט לי שמי שבאמת הולכת בצניעות לשם שמים למרות הקושי ומכסה עוד קצת למרות שקשה לה !! למרות הדור הזה !! נותנת עוד קצת למען אבא כדי לעשות לו נחת רוח !! ברור לי שהיא היהלום שבכתר של בורא עולם ישתבח ויתעלה שמו לעד. תתפללו על עם ישראל ועל המשיח והגאולה שתיגלה מלכותו של ה' במהרה וידעו כל העמים כי הוא ה' !!

, לפעמים שמדברים רק על זה (מה שקורה בדרך כלל) מביא שאת שאר המצוות שפחות ניתנות למדידה כלפי חוץ ,הופכים לזוטורות , ואז מחליטים שמי שהולכת במראה צנוע היא צנועה, וזה לא ככה ,
. קניות עוד אפשר להבין, אני דווקא סבבה עם קניות, אבל זה...). אז קודם כל, כפי שאמרו כאן, עקרונית גם אשה רווקה חייבת בכך. אבל למעשה התירו לפנויות להיות עם שיער פזור, וגם לגרושות יש היתר דומה (אם כי הוא פחות חלק....), כיוון שבשביל להקים בית, דווקא טוב שלפעמים יש מציאת חן. ולא רק שבנים יתחילו עם אותה בת, גם נגיד בפגישות, מי שנפגש עם אותה בחורה רווקה, זה מגביר את החן שלה בעיניו, והוא יותר ירצה לשאת אותה. כמו שבפגישות משקיעים מאוד בטיפוח החיצוני מעבר לרגיל, מה שלא עושים ביום רגיל, גם בתור זוג נשוי, זה משום שהקשר הפנימי עדיין לא נבנה, ולכן כדי לעורר את החשק לבוא ולהתחתן צריך להשתמש בכל ה"תותחים", וחלק מזה זה להיות עם שיער גלוי.

]
). אין באמת סתירה בין פרק א לפרק ב בבראשית. הם באים להשלים נקודות שונות. להציג את המורכבות. חזל אומרים שנבראו כגוף אחד והאישה בעורף או בזנב, מחלוקת בגמרא, והקבה לקח צלע וממנה ברא את האישה. ואז עוד חזל לומדים דווקא צלע כי צלע היא במקום צנוע, וזה יגרום לאישה להיות צנוע. חזל לומדים במפורש שלחומר שממנו האישה נבראה יש השפעה עליה! את לא יכולה להתעלם מזה שאישה נבראה מאיש כי זה יותר נוח לך. אני למשל - בתגובה הקודמת התייחסתי לזה וכתבתי את דעתי. שנכון, אישה לא יכולה להסתפק אך ורק בעבודת של בעלה וצריכה גם עבודת ה בעצמה. יש לה גם משמעות כשלעצמה ואי אפשר בכלל לחשוב אחרת.