נראה לי שאני יצור סוליטרימבקש אמונה

אז תקשיבו את הקטע

ביקשו ממני טובה להשגיח על כלב כמה ימים, חמוד מתוק והכל, באמת. והסכמתי. חשבתי מה כבר יכול להיות אני הרי אוהב חיות ובכללי לתת אהבה לאחרים

מפה לשם אחרי כל הליטופים בהתחלה, הכלב כמובן הבין שאני החבר הכי טוב שלו, ובא אחרי לכל מקום וכו' וישב לידי כשאני במחשב וכו'

וזה התחיל להעיק לי שמישהו כל הזמן איתי... כאילו שחרר אני אלטף אותך מידי פעם בכיף אבל תעזוב אותי לנפשי.

וואו הרגשתי כזאת הקלה כשזה הסתיים. 

ובעצם אני מבין שהרגשתי בדיוק כמו הקשרים עם החברים שלי (וגם הכלבים של החברים שלי חח)

אני אוהב לבוא לעזור, להחמיא, לשבת עם החבר'ה (וגם ללטף ולשחק) אבל מידי פעם ואני חייב להרגיש חופשי ורוב הזמן מעדיף להיות לבד עם עצמי אחרת זה מעיק כבר.

כמו סנופקין (כולם מכירים?) עוזר, נחמד, גם בא לבקר ולדבר, ומתלווה לאתגרים וכו' , אבל בנשמה... אדם סוליטרי

ועכשיו אני אומר לעצמי רבונו של עולם לא יודע איזה זוגיות מתאימה לי, איך אני מתחתן ככה למען ה', עם מי?

הרבה פחות מדבק זה כבר מעיק בשבילימבקש אמונה
אממ... לא יודע להגדיר בדיוק 🫤מבקש אמונה
תודהמבקש אמונה

ברור שאני מעדיף קצת לצאת מעצמי אבל יש גבול שזה כבר מעיק לי באמת

ואני מקווה שזה לא מגיע לשם

אגב, אשמח אם יש נשואים ותיקים בקהלמבקש אמונה
מה שבא לי לכתובנפש חיה.

בכללי יש משהו כיף בזוגיות

אחד למען השני וכו

אבל יש גם רגעים שנמצאים ביחד וכל אחד עסוק בענייניו

(נגיד כמו עכשיו , כל אחד מאיתנו עובד על משהו אחר כרגע)

אז אין ממש את ההרגשה של "דבק"

אם כי הדביקיות בהתחלה נובעת מההתלהבות והרצון לחוות בשיתופיות את השני על ידי השתתפות בחוויות שלו.

שמעתי על זה שיעור פעםהשתדלות !

לא זוכרת איזו מרצה (אולי מיכל וולשטיין?) אמרה שהיא ממש זקוקה ללבד שלה והיא סיכמה עם בעלה שיום בשבוע היא יוצאת מהבית, לבד, הוא נשאר עם הילדים ועם הכול כי היא צריכה את הרגעים האלה לעצמה.

כמובן גם אם היא רצתה יותר ויותר אי אפשר כי בסוף יש מחויבות ואנחנו צריכים לתת מעצמנו אבל זה שווה את זה.

אני גם הרגשתי כמוך פעם, עם החשש הזה של איך אני אתחתן אני צריכה את הלבד שלי ולעשות דברים עם עצמי ובקצב שלי, אז פשוט התפללתי על זה שאני אמצא מישהו שאוכל להרגיש את הלבד והשקט הזה גם כשאני נמצאת ביחד איתו.

אפשר להיות באותו חדר אבל כל אחד לעצמו, ויש בזה דווקא משהו מדהים כי בסוף זוגיות זה לא למחוק את עצמי כי צריך להיות ביחד אלא- אני, שצריך גם זמן לבד, אני ממש חצי מהזוגיות הזאת.

אתה גם מחליט איך זה ייראה. גם לך יש צורך וזה הצורך שלך. תביא את זה

הכי לגיטימי בעולם להגיד לאשתך באמצע היום- "שומעת? אני צריך כמה רגעים להיות לבד, טוב? אם תצטרכי אותי אז אני ב..."

והיא תדע לכבד את הצורך שלך כי תבחר להתחתן עם מישהי רגישה שמכבדת את הרצונות והצרכים שלך

בשמחה!!השתדלות !

באמת אני חושבת שהדבר הכי חשוב בתהליך הזה זה לקבל את עצמך ולהבין מה הצרכים שלך בקשר הזוגי. כשתהיה מודע אליהם תוכל לדייק אותם ולבקש אותם, מה שגם תורם המון לתקשורת

ומה שכתבת לגיטימי ממש ממש ממש, יש מלא אנשים כאלה שהתחתנו ונמצאים בזוגיות טובה ב"ה

רק לשנות את הגישה מ-"מי תרצה אותי ככה?" ל-"אני מחפש מישהי שתרצה אותי ככה" שזה בכלל גישה כיפית

צודקת, תודהמבקש אמונה

מה שכתבת בסוף, צודקת לגמרי. 

הגישה הזאת באה לי בגלל החשש שזה בכלל לא קיים ואף אחת לא תסכים לזה.  

אני בכלל חושש לדבר על זה כשמדברים איתי על מה אני מחפש

זה קייםהשתדלות !

אני חושבת שלפני שאתה מספר ומנסה לתאר לאחרים מה אתה מחפש קודם כל שב עם עצמך ותגרום לעצמך להבין שאתה שווה את זה, האופי שלך זה האופי שלך ויש מישהי בעולם ואפילו כמה שישמחו לחיות איתך ואתה צריך למצוא אותן ולבחור.

אין מה לחשוש, ככה נבראת, תהיה גאה בזה! זה לא "אני לא סובל מגע ודבק לאורך זמן", זה-"אני צריך את הזמן שקט שלי, אולי לפעמים יותר מאחרים".

אל תגיד מה אתה לא צריך, תדייק מה אתה כן

כמו שכבר כתבתי אני גם אדם שמאוד צריך את הקצב שלו והזמן והשקט, ולפעמים בדייטים הייתי ממש חוששת מהרגעים של השקט כי פשוט באלי שקט ואין לי כוח לדבר עד שאמרתי לעצמי "די, את כזאת, את אוהבת את השקט ואת כבר בו אז תהני ממנו, אל תתנצלי על עצמך".

ובקשר שאני זוכה להיות בו עכשיו יש לנו רגעים ארוכים ממש שאנחנו פשוט יכולים לשבת אחד מול השנייה ולחייך בשקט, לא צריך תשומת לב מיוחדת ולא דיבורים ואטרקציות. וזה כזה כיף פשוט להיות אני.

אל תתנצל על עצמך, בטוחה שיש לך מלא מה לתת ולתרום, ומי שתזכה בך פשוט תהנה ממך! גם מהרגעים האלה, שתצטרך את הלבד. כי זה אתה במכלול שלך.

תודה רבה רבה!! תגובה מחכימה!מבקש אמונה

סורי על ההתייחסות באיחור כזה חח

זה הקטעים שאני מעופף "קצת" וחושב מה לענות, ולוקח לי זמן 😅

...אילת השחר

הבאת את הדוגמא שהיתה לי בראש גם, וזו אכן היא שאמרה את הדברים, אך למיטב זכרוני זה היה סיפור של מישהי שליוותה ולא שלה האישי.

ומסכימה עם שאר הדברים, שהרבה תלוי באיך בוחרים לבנות ובשיתוף את השני בצרכים האישיים, וזה גם משתנה מתקופה לתקופה.

(ושותפה לחיים זה לא חיית מחמד, ולא דומה לזה בשום צורה...)

לגבי הסוגרייםמבקש אמונה

בגדול נכון זה לא דומה, אבל יש מקום שזה דומה מצד האדם

לדוגמא חבר שלי שאוהב דביקי אוהב גם שהכלבה שלו כל הזמן רוצה ליטופים 

ואני שאוהב להיות לבד זה מעיק עלי שאיך שאני יושב היא קופצת עלי. למרות שהיא חמודה 

אז אני מתכוון להשוות מצד הצורך או הרצון להיות קרוב לחברה אוהבת וכו' 

רק אומרלאצעיר

שבע"ה כאשר הבית מלא ילדים זה קצת פחות קיים (אם בכלל). יש לי חברים שמספרים שרק בשירותים יש להם שקט...

את המחשבות על הילדים תשאיר לאחר כךהשתדלות !

מדברים פה קודם כל על זוגיות,

ודווקא הדוגמא שנתתי היא על אישה עם ילדים, ועוד האישה ולא גבר... פשוט צריך לתת גבולות, בטאקט ומתואם עם המציאות.

גבולות זה חשוב, כל הזמן, בכל דבר. וגם הילדים שלנו בעז"ה יצטרכו לקבל גבולות להתייחסות כלפינו כהורים. זה מה שבונה בין השאר דרך ארץ.

ואם הורה צריך שקט כדי להתייחס יפה יותר לילדים שלו, אז הוא צריך להיות יצירתי ולפעמים קצת אולי לשבור את הגבולות שהוא שם לעצמו בשביל שקט רגעי. זה גם עניין של בחירת מלחמות

בחירת מלחמות?בנות רבות עלי
מתכון מצויין לבעיות בהמשךלאצעיר
לא צריך לטמון את הראש בחול כמו שלא צריך להילחץ סתם. רק להכיר 
בטח שלאהשתדלות !
אבל כשבאים אתגרים חדשים מגיעים כוחות חדשים, לכן כשמישהו נלחץ ממחשבות על זוגיות לא רואה עניין להלחיץ אותו במחשבות על ילדים ובעיות שהוא לא חשב שיכולות להיות לו
אוקיי. שומע.לאצעיר
חח אצלי זה הפוךהפי

בהתחלה זה איכס שילך ממני ואז זה ואי דווקא כלב חמוד

ואז אנחנו bff

ככה זה עם חיות ..

אני חושבת שאי אפשר להשוות אנשים לחיות

חח וואלה..מבקש אמונה

ואיך את עם בני אדם?

יותר לבביתהפי

בהתחלה אחרכ יותר קשוחה.. ומי שאני באמת אוהבת אז מאוד רגישה

אז אם אני מבין נכוןמבקש אמונה

זה כי בני אדם מאכזבים אותך, לא כי את אוהבת להיות לבד מעצם היותך

כי מי שאת באמת אוהבת ההרגשה לא משתנה

נכוןהפי
תופתעחתולה ג'ינג'ית

אבל יש גם נשים סוליסטיות שזקוקות למרחב מחיה עצום.

פשוט תמצא אחת כזו.

( בכל זאת המטרה של נישואין זה הביחד.. אז תמצאו לכם את האיזונים ביחד)

יש אנשים שזה מתאים להםחופשיה לנפשי

אני לא נשואה המון זמן ומאוד אוהבת את חברתו של בעלי

אבל שנינו יודעים לתת ולקחת ספייס(ואז מתנצלים על הנטישה) 

מזדהה...אני הנני כאינני

אין לי עצה טובה, אבל היה לי דיבור עם מישהו פעם, שאמר לי להתאמן על חברים, לצאת מהתכונה הזו מתוך חיבור יותר גדול לסביבה שלי.

"לא טוב היות האדם לבדו" - ההיבט הפרקטיshaulreznik

אני בדיוק כמוך, אוהב שקט וכו'. אלא מה, הטריגר שלי להקמת המשפחה היה המקרה המצער של מגיש הטלוויזיה איל פלד, רווק נצחי שיום אחד לקה בשבץ, אותר על ידי קולגות מודאגים כעבור חצי יממה ומאז הפך לנכה. כל זה היה יכול להימנע אילו היה בזוגיות.

אין מה לעשות, כולנו מזדקנים, הגוף מתחיל לבגוד, והימצאותם של אישה וילדים בהחלט יתרמו לסיכויי ההישרדות:

Lonely adults can expect to live a shorter life

מממ... כן, צודקמבקש אמונה

מעבר לזה שגם ככה כשאני בריא אני מרגיש שאני נובל עם הבדידות הזאת

השאלה היא האם אתה כזה באמת באופי או בגלל דבריםנוגע, לא נוגע
שעברת. אם אתה לא כזה באופי ותמצא מישהי שהיא כזאת באופי, יתכן שבשלב מסויים זה יתחיל להציק לך.

ושאלה- אתה מרגיש בצורה חזקה שאתה רוצה להתחתן?

אני ככה באופימבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך א' באלול תשפ"ג 13:41

נוסף על זה לצערי שאני נלחץ מאינטרקציה ושיחה עם אנשים בגלל דברים שעברתי. 

אבל שמתי לב שגם כשאני מוקף אהבה ואור הזרקורים נמצא עלי אני אהנה מזה לכמה דקות, אבל אחרי זה זה כבר מעיק עלי ואני אנסה להעביר את אור הזרקורים הזה למישהו אחר... 

אני מרגיש בצורה חזקה שאני רוצה להיות בזוגיות... זה כן בוודאות.

אבל "להתחתן" נתפס אצלי כמשהו שלא יודע אם אוכל לעמוד בו

יש גם בנות כאלהנוגע, לא נוגע
או שאולי מהצד ההפוך- מישהי לא כזאת, אבל מרוב שתאהב אותך זה לא יפריע לה שאתה צריך הרבה זמן לבד.
רוב הנשואים לא נמצאים עם בן הזוג כל היוםהיום הוא היום
יש הרבה שעות בעבודה וכדומה. 
לדעתי תחפש מישהי קרייריסטית או שעובדת במשמרות.הלוי

לדעתי קשר כזה יהיה מעולה בשבילך.

מממ.. הצעה מעניינת.מבקש אמונה
מבינה משאתה אומר וזה יפה שאתה מודע לעצמך אבל אתהמיפ

חייב להבין שזוגיות עם אישה זה ממש לא בר השוואה לקשר שלך עם חברים או כלבים חחח

אישה זה הרבה מעבר לזה. ואהי בטוחה שכשסופסוף תמצא אותה אז תבין 

...מבקש אמונה

לפי מה את בטוחה מה אני אבין כשאני אמצא אותה? אני אשמח לשמוע..

דווקא כששפכתי את ליבי בנושא לפני מישהי מהמשפחה, היא סיפרה לי שהיא מכירה זוג שהבעל חייב לצאת מהבית ולהיות עם עצמו הרבה פעמים

אחרת הוא מתחרפן, (ואשתו הבינה שהוא חריג בקטע הזה ומשחררת אותו...)

תשובהאחו

קוראים לזה בן־אדם מופנם. סטטיסטית מדובר על 30%-50% מהאוכלוסיה, ברמות משתנות.

אם הקב"ה היה מעוניין שנישאר בדיוק כפי שאנחנו הוא היה בורא אותנו יצור סוליטרי כמו חתולי חולות שחיים לגמרי לבד. והיינו מקבלים מצוות בהתאם כלומר כאלה שלא מצריכות מערכת חברתית (תפילה במניין, מצוות שמצריכות בעל מקצוע - כמו סת"ם או ציצית).

כך היא גם מצוות נישואים שמבקשת מאיתנו לצאת מהבועה האישית שלנו כדי להשתלם מהבחינה האישית ברבדים העמוקים ביותר של הנפש, שבחיי רווקות לא בהכרח נצטרך להתעסק בהם. מדובר גם בשלב ההכנה לקראת נישואים וגם כמובן אחרי שמתחתנים. עבור חלק מהאנשים הזוגיות אמורה דווקא "לרסן אותם" ועבור חלק להיפתח יותר.

מאידך הקב"ה ברא כל־אחד עם תכונות מסוימות משלו לא כדי שנרמוס אותן אלא כדי שנצמח מתוך אישיות ברירת המחדל שקיבלנו שכידוע חלקה תלויה בגנטיקה וחלקה בחוויות. אפשר במידה מסוימת לשנות צורות חשיבה והתנהגות כו' בין אם על־ידי CBT או ניתוחים פסיכודינמיים אבל מבחינה סטטיסטית תכונות אופי בסיסיות לא משתנות כל־כך. אם אני לא טועה בספר שערי העבודה מוסבר שלנפש האלוקית יש גישה בעיקר לשלוש הספירות הראשונות (חב"ד) ורק על־ידי החב"ד היא יכולה לשלוט בז' אמות הבניין כלומר לא באופן בלתי־אמצעי לכן שינוי משמעותי ביסודות הבסיסיים יותר של הנפש הבהמית הוא לא בגדר הרגיל.

במישור המעשי, אני לא יודע מה בדיוק אתה מצפה מזוגיות, או מה אתה חושב שאחרים מצפים. מיותר לציין שהתפיסה שלנו את מוסד הנישואים תלויה מאוד בתרבות ובחברה שאנחנו מוקפים בה. אני מתאר לעצמי שהציפיות מחיי נישואים בתרבות הישראלית הנוכחית, שונות בהרבה מאלה באפגניסטן, או בצ'יינה, או באנגליה הויקטוריאנית, או במלכות ישראל תחת יהוא. לכן אם יש בראשך פנטזיה מסוימת איך זוגיות צריכה להיראות, ומחשבה שאי־התאמה לרעיון הזה מעידה על בעיות אישיות, זה נורא רלטיביסטי.

יש הרבה זוגיויות ב"עצימוּת נמוכה". הבעל לומד תורה 20 שעות ביום, האישה מתעסקת בעניינים שלה, כמובן יש תקשורת אבל לא ממש חיים אחד בתוך השני. יש לי קרובת משפחה שמאוד אוהבת להתעסק בעניינים שלה מבלי שמפריעים לה (קריאה, סריגה) ובעלה תמיד מתקשר אליה בלי סוף, היא התרגלה לזה אמנם אבל זה לא שזה מסב לה אושר ושמחה כמו שזה מסב לו.

מצד שני לא בטוח שתמונת מראה שלך זה מה שאתה צריך בשביל ההתפתחות האישית־רוחנית שלך, רק הקב"ה יודע. אני כן חושב שזה לא בושה להגיד בדייטים שאתה כזה וכזה. מנגנוני החשיבה של closed-mindedness + introversion יכולים להיות מאוד מועילים ביצירת סביבה רגועה ובטוחה, הרגעת קונפליקטים כו', צריך ללמוד היכן טמון החוזק שבתכונות שלך.

מה שאמרו שלא דומה אישה לכלב, דברי חכמה כמו כל ה"אסור בשום פנים ואופן להשוות", אלא שאפשר להסיק הרבה מהאופן שבו אתה מגיב לסיטואציה אחת, על האופי בכלל. 

מה שאמרת שאתה יכול ליהנות קצת מאור זרקורים ורעש אבל מהר זה נמאס - יפה מאוד. בעבר שנאתי ללכת חתונות כי זה המון רעש וצלצולים וארוך מאוד. אבל למדתי שאני דווקא יכול ליהנות מאוד אם אני מגיע לזמן קצר ומתחפף כשנגמרת לי הסוללה הרגשית, וזה יותר נחמד מאשר לא להגיע בכלל, וזאת התחלה טובה גם לנדון דידן.

לסיום הייתי ממליץ לקרוא ספרות על הפרעת אישיות סכיזואידית שהיא הקצה הפתולוגי של התכונות introversion + closed-mindedness. רוב הלכי החשיבה קיימים, במידה פחות פתולוגית, גם אצל אנשים מופנמים רגילים, ואפשר ללמוד מזה הרבה.

תודה על התגובה המושקעת!מבקש אמונה

איזה ספרים אלה שאתה ממליץ עליהם? לא מכיר...

אכן אין יותר מדי ספרות בנושאאחו

מההיכרות השטחית שלי:

הספר "Borderline, Narcissistic, and Schizoid Adaptations: The Pursuit of Love, Admiration, and Safety" הוא ממש ממש ממש טוב, הגם שרובו לא עוסק בסוגיה הספציפית הזאת (אפשר למצוא ב-z-lib)

בכללי ממליץ על החומר של ד"ר אלינור גרינברג, שהיא די מומחית בנושא (אין הרבה מומחים בנישה הספציפית הזאת)

Dr. Otto Kernberg אם מעניין אותך פסיכואנליזה

אומרים שהספר Disorders of the Self: New Therapeutic Horizons הוא טוב אבל לא קראתי אז אני לא יכול להעיד

אתה יכול לחפש "best books about schizoid pd"

עדכוןאחואחרונה

עברתי מאז על חלק מ־Disorders of the Self וזה אכן ספר מאוד טוב עם הרבה דוגמאות טובות, יש לו גישה קצת שונה מהספר הראשון שהזכרתי אבל עדיין מומלץ

יש גם ספר שקוראים לו "שקט"השתדלות !
שהוא ממש מעניין בהקשר של מופנמות
👆👆חדשכאן
תודה. מי מחבר הספר? שאוכל לחפשמבקש אמונה
סוזן קייןחתולה ג'ינג'ית
גם אני מצטרפת להמלצה.
תודה 👍מבקש אמונה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך