שוב אנישושנושי

האמת, לא מבינה איך אתם מסוגלים יומם וליל לקרוא על קשיים של אחרים

כי מי בדיוק מגיע לכתוב שטוב לו?  יודעים מה - אני אתחיל

ב''ה למרות ההודעה בהמשך טוב לנו, אנחנו בסדר ובטוב

זכיתי באיש מדהים לחיים (למעט - - - )

בסה''כ ב''ה תודה לבורא עולם. איש מכיל, עוזר תומך מסייע אבא לתינוקי מדהים, בכלל זה שיש תינוק - מתנת חינם אמיתית. שום דבר לא מובן מאליו

לענייננו,

באופן כללי בעלי דואג רק לתחת של עצמו, סליחה על הביטוי.

הוא עובד בעבודה שהיא כל כולה חסד, באמת

אבל זה לא אומר שברגע שיוצא מהעבודה הוא יכול להתנהג כמו 'אחד שלא חושב על אחרים בכלל'

מבינים למה אני מתכוונת?

חסד זה לקסיקון שלא קיים אצלו באוצר מילים

משהו רק מתקשר אומר לו תעשה לי טובה, הבנאדם מנותק.. אם כי שוב תודה לבורא עולם יש לו עבודה מדהימה שהוא מאוד מאוד אוהב, במסגרת העבודה אפשר לומר שזו שליחות אחת ענקית

אבל מעבר לעבודה? השליחות בעולם הזה מסתיימת

מפרטת,

אני למשל נוסעת הביתה מהעבודה - מחפשת כל הזמן טרמפיסטיות (בדגש על נקבה)

יום שחוזרל הביתה בלי לקחת טרמפ בדרך מבחינתי זה יום מאוד מבוזבז

יום שאני מרגישה בלב שוואלה - לא הועלתי

(ברמה שיש לי סלקל ספייר בתא מטען כי תינוקי עבר לכסא בטיחות ואם ייצא שאפגוש אישה עם תינוק - אז שיהיה בטיחותי..)

בקיצור, עוד דוגמה

אם מישהו בקבוצת וואצאפ צריכה עזרה במשהו אני באמת רוצה לעזור לה

ואם אני לא יכולה אנסה לקשר למי שכן יכול

כזאת אני - אובססיבית לעזרה

חמי וחמותי שאני לא סובלת הסתבכו עם איזה נותן שירות, כל הילדים נעלמו מהרדאר ואני כאילו אין סיכוי שהם נשארים לבד להתמודד עם זה (עם הזמן הם למדו לנצל את זה, ולכן פה כבר הפסקתי.. אם כי עדיין כואב לי שלא יכולה לעשות את זה כדי לא לפגוע בעצמי)

גם בעבודה, אני מודעת לזה שיש לי מוסר היסטרי

אוהבים אותי מאוד גם בגלל הקטע הזה שאני לוקחת על עצמי מלא דברים ולגמרי נהנית מזה, גם כאלה שלא קשורים לתחום האחריות שלי.. כי למה לא

טוב, חלאס עם ההספדים על עצמי

בעלי, בדיוק ההפך

נתקלנו בהפכים כמה פעמים

אבל עם הזמן זה משום מה צץ יותר

ושוב ושוב אנחנו רבים על זה

יש תקשורת, מדברים

אבל אני לא מוכנה להשלים עם זה שהוא כל-כך לא חושב על אחרים

והוא לא משלים עם זה, שהשם האמצעי שלי זה עזרה (אחרי הכל אני זו שמסופקת מזה, עזבו את המקבלי עזרה)

בקיצור

מה היה לאחרונה,

אח שלו התחתן

שבת חתן

הזוג בלי רכב

יש לנו שני מקומות מיותרים גם ככה

במקום שהזוג ישלם על מונית 200 שקל

אמרתי לבעלי יעלה בוא ניקח אותם (הזוג שאל אם יש לנו מקום) ואני כן כמובן בואו תצטרפו

ובעלי מבחינתו אין סיכוי

למה? לדעתו הם מנצלים אותנו.. איםה בדיוק ניצול זה גם ככה על הדרך, נכון שזה יוסיף לנו עוד שעה במצטבר - אבל ב''ה שיש לנו אפשרות לעזור לאחרים -למה לא?

שכנה מבקשת להפעיל אצלי מכונה, כי שלה הלך ומחכה לטכנאי

אני מבחינתי - ברור שתפעיל, עם שלי אחכה..

בעלי חזר הביתה, אני משתפת אותו שיש מכונת מגבות של השכנה (שבעלה גם רב השכונה) - והוא אמאל'ה זה מגעיל

זה מטונף

איך ננקה את המכונה, זה מבעלה במקווה בטח מלא כלור - יואו איזה היסטריה

כאילו הטינופת של תינוקי לא מספיק מגעילה - מגבות!!!!! שומו שמיייייםםםםםםםם

אני רוצה להזמין את הזוג הצעיר לארוחת ערב, באלי להיות גיסה נחמדה מארחת מתוקה

הבית שלנו מסודר נקי, לא מוזיאון אבל עדיין כיף ממש להיות בו (אומרת מניסיון של חברות שממש אוהבות להגיע לבקר אצלי - כמובן בשעות שהוא לא בבית, כי אין סיכוי מבחינתו)

וואי וואי אין על מה לדבר

הוא אומר לי מה לא הבנתי שילכו להורים, שילכו לאחיות ורק אחר כך אלינו, לאח.. כאילו מה הקשר

אוף

או נגיד לתינוקי סופר משעמם

אז מזמינה ילדים מהשכונה לשחק אצלנו

בעלי אחרי יום עבודה אני מבינה אותו אין לו כח, אז סיכמנו שלפני שהוא חוזר הוא מעדכן שבדרך וכל הילדים הולכים אחר כבוד לביתם...

מה היה עכשיו, שכנה ביקשה דירה לראש השנה

אנחנו גם ככה יוצאים מהבית

כבר כמה שכנות ביקשו

מי שביקשה עכשיו זו שכנה דלת ליד

היא עוזרת לי מידי פעם

חשוב לי לשמור על יחסי שכנות טובים

והיא רוצה את זה לזוג, רק זוג (כל האחרים ביקשו גם לכמה ילדים, אחת הגדילה לבקש גם לסעודות - שזה כבר גם לתחושתי טו-מאצ)

לא עם עשרה ילדים

זוג אנשים שהתחתנו לא מזמן

אני מבחינתי ממש שמחה על הזכות שנפלה בחלקי, להביא את הדירה ליומיים כשאני גם ככה לא בבית

אין עניין שהמיטות יעלו אבק, ואם הן יכולות לעזור למשהו בעולם - ב''ה, מאושרת.

עכשיו, ברור לכם שהדיון הזה על להביא את הדירה עלה מליון פעם

הבאנו רק פעם אחת, קיבלנו דירה מטונפת חזרה

ולכן הוא קצת בטראומה

אבל מפה לשם - כאילו זוג, רק ללינה

לשכונה שגרה דלת ליד

מה רע?

מה אכפת לך?

למה אין לך את הרצון כמו שלי יש

של הוספת טוב בעולם, למה???????

היום אנחנו עוזרים, שלא נזדקק אבל מחר הם יעזרו לנו (לא יודעת, ילוו לנו כפית מלח.. וואטאבר)

אני מרגישה שחייה עם בנאדם אגואיסט

קשה לי להשלים עם זה שהוא כל-כך קנאי לדברים שלו

דיי זה לא אמיתי

אני רק 8 שנים חיה איתו, ומרגישה שלא מסוגלת לחיות עם הקנאות הזאת לעוד 100 שנה, קשה לי ממש

יואו - אני 0שוו לא מאמינה שיצא לי כל-כך ארוךשושנושי
בחיי, נשבעת לכם שאני מתנצלת 
אני בדיעה דומה לשל בעלךoo
יש לי מספיק עיסוקים בחיים, עשיה ונתינה ואני פחות פנויה לעשית חסדים נניח של טרמפים (זמן נהיגה לעצמי) ונתינת הדירה (רכוש יקר מדי להשאלה)

בעיניי אחד החסדים הגדולים בחיים זה להניח לבן הזוג לחיות את חייו כפי הבנתו ולא לבקר אותו (במיוחד בדברים שקשורים בעיקר אליו)

שומעת, תודה על זהשושנושי
ובכלל יפה שהצללת לקרוא את כל האורך הזה, ועוד להגיב.. תודה 
אני חושבת שבזוגיות הבעל קודםלמה לא123

לכל חסד אחר.

גם אם זו עזרה הכי מינימלית, וכל הכבוד לך על כל החסדים שאת עושה, אבל עניי עירך קודמים.

וסתם ככה, ככל שתבקרי אותו פחות ותעריכי אותו יותר, הלב שלו לאט לאט יפתח וגם הוא יראה אותך באור אחר. ויש מצב שיתרצה פה ושם ויעזור.

ועוד משהו, כשמישהו גדל בתחושת ניצול, גם אם זה בדמיון שלו. כל בקשת עזרה נתפסת אצלו בראש, כניצול. קשה להשתחרר מזה.

אוקיי, שומעתשושנושי

אז מה - בגלל שבילדןת היו לו קטעים שהרגיש מנוצל זה יהיה ככה לעולם?

זה הזוי... קשה ממש לחיות בתחושה כזו לאורך שנים

וגם לא ממש פייר לסביבה לחיות עם בנאדם שכל חייו חי בתחושת מרמור... 

^^^^שירה_11

כל מילה, במיוחד המשפט האחרון

נקודות נכונותהעני ממעש

הדורשות דיון, לא הצלחתי לקרוא הכל, אני עם הנייד..

רגעLia

הוא לא מרשה לך להביא חברות הביתה?

יכולה עוד להבין את כל השאר, אבל זה?? עם כל הכבוד זה גם הבית שלך וזכותך להזמין חברה.

אם יש לו טראומה של ניצול, אולי כדאי שילך לטיפול אישי, באמת בשבילו כדי שלא יצטרך לחיות עם תחושות לא טובות כל החיים.. בדיוק כמו שמטפלים בכל טראומה אחרת..

מסכים להביא חברותשושנושי

אבל זה הבית שלו, הוא נורא קנאי לפרטיות שלו ולא בא לו

זה לא באלו בקלות שנכנסים לטריטוריה שלו..

כמובן עטשה א זה בזמן שהוא לא בבית, אבך מבחינתו זה מיותר 

זה לא רק חברות שלי,

חבר שלו הגיע לקבל ממנו עזרה בדיווח של מסמכים - והוא הוציא לבניין את המחשב נייד במקום לעבוד בצורה מסודרת בחדר עבודה

מאמינה שהבנת למה אני מתכוונת 

נראה לי בעלך מרגל. תבדקי אם יש לו חוטים מוזריםדי שרוט
שיוצאים מהמיטה.

דיי נו מהשושנושי
לא הבנתי 
יעני כמו המרגלים בסרטים שלא רוצים שיכנסו להםדי שרוט
לבית כי הם מסתוריים כאלה ולא רוצים שיעלו עליהם?

(לא באמת חשבתי שבעלך מרגל כן? It's just a joke)

בטוחה שלטשושנושי

בעלי מותק,שלא תטעה

פשוט אדם סופר אנוכי. סופר פרטי. נורא מוקצן לצד הפרטי....

נגיד תמונה של תינוקי אין סיכוי לשתף בכלל בכלל בכלל

גם כי חושש מעין הרע

וגם כי זה שלו.. זה שאני רוצה לשתף - זה נורא נחמד אבל עדיין אני כמעט לא עושה את זה (לפעמים, כל-כך רוצה לשתף, זה ממש עומד לי על המקלדת, אבל אני יודעת שזה מפריע לו ולכן משתדלת לכבד. פה אנחנו גם הפוכים אני משתפת מלא כיאה לדור בו אנחנו חיים, והוא כלום כלום כלום כלום כלום)

גם אני לא הייתי שמח לתת את הדירה שלי למישהו אחרנפשי תערוג

וגם אני פחות אוהב שזרים מסתובבים לי בבית.

זה לא מאגוצנטריות. דווקא אין לי בעיה לעזור לאנשים מחוץ לבית. בבית שלי זה מרגיש לי פחות נוח(במיוחד אם הוא לא מסודר טיפטופ)

אף פעם לא הצלחתי להבין את הקונספט הזה של מסירת דירות. כאילו אני מבין את הרציונאל.

בפועל יהיה לי קשה מאוד מאוד לתת את הבית שלי.

אולי למשפחה הקרובה זה יותר יחליק בגרון.

אצלנו בשכונה לתת דירה זה א ב של יחסי שכנותשושנושי

כולם מביאים היום

כולם יקבלו גם מחר כשהם יעשו אירוע

ככה זה וככה גם היה בילדות שלי

אחים שלי הגיעו להתארח אצל ההורים לשבת, ולקחנו או דירה אחת גדולה משכנים שיצאו או כמה יחידות קטנות

מנגד, כששכנים עשו נגיד שבת חתן, ההורים שלי יצאו מהבית ונתנו להם.

אני מבינה את הרצון שלא יסתובבו בבית - אצלנו גם ככה יש חדר אורחים (זו המטרה של החדר, קנינו את המיטות והמזגן מתוך ידיעה שנארח - בפועל מעולם לא קרה)

וב''ה אני משתדלת שהבית יהיה מסודר

כשאנשים מגיעים - הוא תמיד מצוחצח (בית שיש בו חיים אבל עדיין מסודר ב''ה)

גם אם היינו חיים בתוך קהילה שכל היום נותנים דירותנפשי תערוג

סביר להניח שאת שלנו לא היו מקבלים

ככה שאני בהחלט יכול להבין את בעלך

אולי את רגילה למשהו והוא לא?

רגע, רגע, רגע, תרשי לי לצטט אותך?הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"א באלול תשפ"ג 16:57

כתבת: "איש מכיל, עוזר תומך מסייע אבא לתינוקי מדהים, בכלל זה שיש תינוק - מתנת חינם אמיתית. שום דבר לא מובן מאליו".

תגללי כאן, כמה נשים מתלוננות שזה לא כך, שהבעל לא מכיל, שכל הטיפול בתינוק עליהן? (ואלו שלא מתלוננות כאן, כנראה עושות את זה בהו"ל).

בעל שהוא: "איש מכיל, עוזר תומך מסייע אבא לתינוקי מדהים, בכלל זה שיש תינוק - מתנת חינם אמיתית. שום דבר לא מובן מאליו" - זה ממש לא אדם אגואיסט.

באחת התגובות כתבת גם שהוא סייע לחבר עם מסמכים - אז הוא כן עוזר לאחרים, בהתנדבות.

בבקשה תמחקי, בעיקר מהראש, את הביטויים שהשתמשת בהם, אגואיסט וכד', כי מי (סליחה על הפעם השלישית, אבל זה חשוב) שהוא: "איש מכיל, עוזר תומך מסייע אבא לתינוקי מדהים, בכלל זה שיש תינוק - מתנת חינם אמיתית. שום דבר לא מובן מאליו" - לכתוב עליו שהוא דואג רק ל... כשהוא מכיל ודואג לך ולתינוק - זה ממש לא ראוי.

אחרי שמחקת (מהראש!) את הביטויים המזלזלים - אכן, יש בינכם פער, כמו הרבה פערים זוגיים. פער בצורך בפרטיות, אפילו פחות קיצוני מאצלכם, יכול לשגע זוגיות (אל תשאלו מאיפה אני יודע🥴), גם פער במוכנות להתאמץ כדי לעזור לאחרים, הוא פער שיכול לשגע.

כדאי שתפנימי, שאמנם בעלך קצת קיצוני לצד אחד, אבל את קצת קיצונית לצד השני:

להציע טרמפ לטרמפיסטים שצריכים - זה יפה וראוי, להרגיש בזבוז אם אין, זה כבר טיפה אובססיבי.

אולי בשביל הפינוק הייתי מסיע חתן וכלה, גם אם ייקח לנו עוד שעה, אבל תוספת שעה בדרך, אחרי שבת עמוסה, זה ממש לא "למה לא?", זה עיכוב רציני (וגם, את רוצה לחסוך להם מאתיים ש"ח ולא שמה לב, שהדלק שלכם גם עולה).

קראתי,שושנושי

תודה על מה שכתבת

מתחילה להבין ממך והתגובות הנוספות שאני הבעייתית במערכת - יחסים הזו..

מנסה להפנים ואיכשהו להשתפר בהתאם

אם כי אחרי הכל, עדיין קשה לי לבטל את הרצונות ןהחלומות שלי ככה בהינף יד

היה לי חלום להיות אישה מארחת, שכל אחים ואחיות שלי יבואו אלינו, והרבה

היה לי חלום להיות כמו גם לפני החתונה וכמו אמא שלי, חלמתי להיות חברה מארחת

לקפה שיחות וכו' - ואני כזאת.. עד החתונה חברות אהבו מאוד להיות אצלי

בשנים האחרונות זה הלך ודעך כי בעלי פשוט לא סבל את זה, כיום זה קורה אחת לכמה חודשים

וגם אז - אמאל'ה כמה פרצופים

אני מבינה את הרצון שלו לפרטיות אבל מנגד

אני רוצה. הייתי כל-כך רוצה לבוא לקראתו, אם רק הייתי מקבלת קצת פידבק, איזה שינוי לצד השני

לגבי דירות, אני גרה באזור (פתוח לדמיונות איפה, לא מסובך.. כמה ניחושים), שכל שבוע, ממש כל שבוע מלא שכנים מבקשים את הדירה. לא רק מהבניין שלי, גם מבניינים שכנים ולפעמים גם בתשלום

אני תמיד מסרבת, אבל פה באמת מדובר בשיפור יחסי שכנות - או לפחות שימור הקיים

זו שכנה דלת ליד, וזה חשוב לי ממש

ובעלי אטום - אין. אין סיכוי.

אני מתקשרת

אני: מאמי שומע, השכנים אבג ביקשו את הדירה לראש השנה, זה מזה חשוב לי

אנחנו גם ככה לא בבית בחג ואני ממש רוצה להביא ולעזור להם

הוא: אין על מה לדבר אני עסוק ביי

אחרי כמה שעות מתקשרת שוב

אומרת לו מה אין סיכוי בכלל,

הוא מתעצבן לא אין סיכוי ואין על מה לדבר

כאילו רגע, תבין את הרצון שלי

אתה יודע כמה זה קריטי לי - אולי לפחות תבין

תכנס לנעליים שלי

זה ממש בנשמתי...

זה מתסכל

אני מגיעה לקראתך גם בזה שלא מארחת

גם בזה שמסרבת לחברות להגיע

גם בזה שנמנעת בזמן שאתה בבית להביא חברים לילד שישחקו איתו (בסה''כ הוא נהנה ואנחנו נהנים שהוא עסוק עם חברים)

להתחיל לפרט עוד דברים שאני נמנעת מהם ברמה האישית בגלל המשפחה שלו למשל?

זה לא נגמר

וזהו, נגמר לי האוויר

שוב, כמו שגם ציטטת

אני עומדת מאחורי המילים שלי, הוא אדם מדהים

כולם מאוהבים בו

אבל עניין העזרה - נכון עזר לחבר בתחום שנורא מעניין אותו ולכן זה בא לו בקלות (זה באמת מדהים מצידו, הערכתי את זה מאוד, וגם אמרתי לו את זה המספר הזדמנויות.

אם חושבת לעומק, כן - הוא עוזר לעוד אנשים בתחום עניין הזה, אבל עדיין - לא יודעת, קשה לי שזה רק בתחום שהוא מתחבר אליו ובתחומי העניין שלי אין שום מחשבה (לא מתכוונת על מעשה, חס וחלילה))

רגע, רגע, גם את זה לא אמרתיהסטורי
אנחנו בפורום לא שופטים שאמורים להכריע מי מכם הוא 'הבעייתי'. הוא לא 'בעייתי' ואת לא 'הבעייתית'.

יש בינכם פער, כמו הרבה פערים בזוגיות. על משהו קצת דומה (לא בדיוק) אצלינו, מישהו טען לי פעם, שאנחנו נוטים להתחתן בדיוק עם מי שמפריעים לו הדברים שחשובים לנו...

כמו כל פער, צריך למצוא את עמק השווה.

מסתבר שבעלך גדל במקום שבו הנתינה הפכה לניצול ואיבוד המקום שלו, אז הוא נותן, בצורה משמעותית, כשזה לא דורך על זה - בבית רק לך ולתינוק, בחוץ גם לחבר, בעבודה כולו חסד.

אולי אפשר למצוא את הדרכים שתהיו בית שנותן, בלי ליפול במקומות האלו ואולי (אבל לא לצפות שבין יומיים...) כשתצליחו, בעלך יוכל לאט לאט לשחרר.

מקבלת, תודה 😗שושנושי
בהקשר לאירוחים אצלך בבית בשעה שאת נמצאתדיאט ספרייט

ואם מקובל אצלכם בשכונה כן לארח.

אני לא יודעת אם זה לגמרי קשור,

אבל זה דומה-

לעניין היחסים עם השכנות.

אולי כדאי שתלמדו את ובעלך את הנושא הזה ברמב"ם,

אולי תגיעו לתובנות ולחידושים.

HebrewBooks.org - רמב"ם הלכות אישות פרק יג הלכה י

זה ממש ממש ממש לא דומה.

אבל אולי חומר למחשבה. 

תודה לכם על התגובותשושנושי

מבינה שהבעיה היא אצלי

מעולם לא חשבתי שהרצון לעזור ולסייע הוא כל-כך בעייתי

בכל אופן, תודה שקראתם

תודה על התגובות

מקבלת ונחשוב על שיפור בהתאם (לא מבטיחה כלום, אבן היה טוב לקרוא ולהבין גם את הצד השני)

את מדהימהלמה לא123

היכולת שלך לקבל ביקורת ולהבין ולרצות לשפר, ממש לא מובנת מאליה.

הבעיה ממש לא אצלך, אבל גם לא אצלובארץ אהבתי

יש פה פער בין שניכם.

אין פה אמת אחת. אם שניכם הייתם בראש שלך - הייתם יכולים להיות בית של חסד כמו שחלמת.

אם שניכם הייתם בראש של בעלך - הייתם עוזרים לאחרים בגבולות שמתאימים לכם, וזה גם היה בסדר.

אבל אתם שונים בנקודה הזו. יש לכם רצונות שונים וצרכים שונים. והעבודה הזוגית שלכם היא למצוא את הדרך לכבד אחד את השני למרות השוני, ולמצוא את האיזון ביניכם בהתנהלות למעשה.

כרגע זה נשמע שאת לא מסוגלת להבין אותו בכלל, את כן באה לקראתו למעשה בהרבה דברים, אבל מתוך מרמור וחוסר ברירה. את לא באמת מצליחה להבין ולכבד את המקום שלו.

ומצידו, גם הוא לא מסוגל לכבד את הצורך שלך ולהבין אותו, ולבוא לקראתך לפעמים הדברים שחשובים לך מספיק.

אני מאמינה שעבודה מצידך תשפיע גם עליו.

אבל את לא צריכה להשתנות כדי להשפיע עליו, אלא כי זו האמת.

הקב"ה זיווג ביניכם לא סתם. בני זוג משלימים אחד את השני לא רק בדברים שנותנים ועוזרים אחד לשני. ההשלמה שלנו היא גם במידות - הקב"ה מכוון לנו את בן הזוג שיכוון אותנו לעבודת המידות אותה אנחנו צריכים לעשות כדי להיות יותר שלמים ומתוקנים.

אז לך פה יש עבודה.

מידת החסד מאוד חזקה אצלך. וזה מבורך וחשוב וטוב. זו וודאי לא בעיה אצלך.

אבל בעלך, החצי השני של הנשמה שלך, הוא אדם אחר. יש לו יותר צורך בפרטיות, והיכולת שלו לעשות חסד עם אחרים היא שונה ובמקומות אחרים משלך.

והשוני ביניכם מכוון אותך לעבוד על להצליח לכבד ולהעריך את בעלך למרות שמידת החסד שלו היא שונה. להבין ולכבד את הצרכים שלו, ולקבל את זה שלפעמים החסד שאת צריכה לעשות הוא דווקא עם בעלך - לוותר על חסד לאחרים כי זה פוגע בבעלך. כי חסד לא עושים על חשבון הקרובים לנו.

אני חושבת שמתוך מקום כזה שבאמת מכבד את הצרכים של בעלך ומכיר בהם כלגיטימיים והגיוניים, ומתוך הערכה לטוב שיש בו למרות שהוא לא מבטא את זה באותו אופן כמוך, יכול להיות שיהיה מקום בהמשך גם לדבר איתו על כך שהיית שמחה שהוא יתגמש בדברים מסויימים כי לך זה חשוב.

אבל זה יעבוד רק אם תראי את זה בצורה שמכבדת אותו.

לא לראות אותו בתור 'האיש הרע' שמונע ממך לעשות חסדים עם אחרים.

אלא לראות אותו בתור הבעל האהוב שלך שאת רוצה בטובתו ורוצה לכבד את הצרכים שלו, ולכן ברור שלא תעשי חסד עם אחרים אם זה קשה לו מידי, אבל אולי בכל זאת הפעם הוא מוכן להתגמש ולאפשר, למרות שזה משהו שיותר קשה לו. וכמובן שתעשי כל מה שאפשר כדי שזה יהיה בגבולות שנעימים ומתאימים לו.

וכמובן - שיחה כזו צריכה להיות בזמן מתאים ונינוח, באווירה של קרבה, ובצורה שמאפשרת לו לענות בכנות אם הוא מסוגל או לא, ואת תקבלי בכבוד כל תשובה שהוא ייתן.

בהצלחה!❤️

מסכימה מאוד ומוסיפה עוד נקודהבאר מרים

זה לא רק שאת חזקה במידת החסד ובעלך לא.

אצל בעלך מידת הגבורה מפותחת יותר ממך. אותה מידה שמאפשרת לשים גבול. לא להעמיס יותר מדי. לשמור על העצמי ועל המרחב האישי.

ברור לך כמה זאת מידה חשובה גם בבניין הנפש של כל אחד וגם בבניין הבית?

את יכולה לזהות מקומות שבהן התכונה הזאת חסרה אצלך?

קורה לך שמרוב חסד את נותנת יותר מהיכולת וקורסת?

בעלך מאזן את זה! יש לך שיעור חשוב ללמוד ממנו!

לדעת לשמור על הגבול. להיות נאמנה לעצמך. לאפשר לכם לבנות מרחב פרטי ומקודש בתוך הבית. לשים גבולות. לשמור על עולם פרטי שהוא רק שלכם.

אני חושבת שאחרי שתצליחי לראות את מה שיש בבעלך ואין בך - תוכלו להיפגש ולראות כיצד המידה של כל אחד מכם חשובה ומשמעותית וביחד תוכלו לבנות בית מאוזן שיש בו גם חסד וגם גבורה - וזה הופך להיות תפארת - ישראל אשר בך אתפאר..

בהצלחה!

כתבת מהמם, ממש נכון!בארץ אהבתי
את צודקתשושנושי

אכן יש פעמים שאני קורסת

או כמו כמו שבעלי מגדיר את זה

לפעמים אני מלכת הפראייריות

יש בזה, ואני האמת דיי עובדת על זה

ומי שהופך את טוב ליבי לניצול (כן, יש לי לב טוב ב''ה מודעת לתכונות שלי) - אני עושה הפרדה

אבל לפעמים עד שעולה על הניצול, את יודעת - מים זורמים...

בכל אופן תודה לך על ההארה הזו - לוקחת לתשומת ליבי 

מסכימה איתך מאודשושנושי

תודה ענקית על כל מילה וכל פסקה

רוצה עוד לעבור שוב על הדברים ובעז''ה ליישם (קבענו שיחה בלוז לזה - אשתדל להגיע הכי רגועה שיש כמו שכתבת ונלבן את הדברים)

כל אחד רואה את עצמו כנורמה והשאר...מנוסה :)

כדאי לזכור את זה כשאנחנו רואים התנהגות שונה מההתנהגות שלנו.

באופן אישי מזדהה יותר עם הצורך בפרטיות ובשקט בראש מאשר עם הצורך לעזור, הסיפוק שבעזרה והצורך להיות משמעותית לאחרים.

כמו כל צורך, כדאי להכיר בצורך של השני ולנסות לראות איפה אפשר לתת מקום לצורך ואיפה לא.

וכך גם השיח על הצורך שלי.

אין כאן מישהו טוב ומישהו רע.

צרכים זוגיים שונים.

הכי נורמלי בעולם.

הי מבינה אותך לגמריהבת של המלך

שאלה אחת אני חושבת

שתשימי לעצמך בראש

בזמן קונפליקט עם בעלך

מה החסד האמיתי שהקב"ה היה רוצה שאעשה

האם מה שבעלי רוצה

או מה שהשכנה/ חברה / טרמפיסטית

ממה יהיה נחת יותר לקב"ה

נ.ב

למדתי משהו אחד בחיים

לעולם אבל לעולם לא אצליח לשנות את בעלי (ושום אדם)

רק לשנות את עצמי אם אני רוצה

כרגע לבעלי זה המקסימום שלו

זה הכי טוב שלו כרגע

השאלה מה אני עושה עם זה

נלחמת ?

מרפה ?

בהצלחה יקרה!

אלופה עם החסדים שלך

והקב"ה רואה ויודע הכל!

תציליחי

הי יקרהתהילה 3>

קודם כל נשמע שאת אישה טובה ושיש לך רצון אמיתי גם להיטיב את הזוגיות וגם להיטיב עם הסביבה.

מעבר לזה שיש לך מודל שגדלת בו ואת גם רוצה אצלך של רחבות של אירוך של נתינה ופרגון.

ומצד שני שהאיש שלך די הפוך. זקוק לפרטיות, אוהב פרטיות, חושש מניצול

נמצא במקום שונה משלך..

קודם כל חשוב לדעת שזה לא סתם, והרבה פעמים אנחנו

מתחתנים עם אנשים שיעזרו לנו לצמוח ולהתפתח בכל מיני מקומות.

מציעה לך לנסות לשתף בדברים שחשובים לך בהקשרים ספציפיים,

לדוגמא אם חשוב לך משהו, לא להתווכח או לנסות לשכנע בשכל אלא לשתף שממש יש לך חלום לדוגמא לארח ככה וככה ותשמחי אם הוא יזרום איתך ותארחו הפעם את האנשים האלה והאלה.

סביר להניח שיש ביניכם פערים באיך שרואים את הדברים,

אבל עדיין בעלך ישמח לאפשר לך דברים שמשמחים אותך וחשובים לך כשיודעים לגשת לזה בצורה נכונה❤️

צודקת, מסכימה לגמרישושנושי

תודה על זה ❤️❤️

הוא באמת משמח אותי בדברים אחרים (מכירה את זה - עכשיו אני רוצה את זה ורק את זה, צריך לדעת לצאת מהקיבעון ולהתסכל על המכלול... כנראה השינה תרמה במשו)

אני קורא את הפוסטמופאסה

ולא מפסיק להתפעל איך הקב"ה מזווג זיווגים בכזאת חכמה ומפגיש אותנו עם אדם שמחזיק אצלו את האתגרים שלנו לעבודת החיים.

אתם זוג כ"כ מושלם, הוא מנווט אתכם במרה של הזוגיות אל הכיון לשלימות.

רק צריך להקשיב למציאות בהכנעה ובקבלה ולא במלחמה ובהתנגדות ואז את תפיקי את הגבורה והצמצום ובלעדיו אין העולם מתקיים והוא יקבל את החסד וההתרחבות שעליהם העולם עומד (לאחר שהוא מתקיים) וכך תגיעו כזוג לאותו מקום מושלם לרצון לקבל על מנת להשפיע.

ממש ואו...

עוד זיווג אחד כזה ומשהו קורה לישושנושי

ושוב, באמת ב''ה עשינו עבודה מדהימה

גם ייעוץ זוגי לא קצר

אתה לא מבין כמה הפכים זה פשוט מעצבן

אני מעדיפה צימר, הוא מלון 5 כוכבים

אני רוצה לטייל בנופש הוא בטן גב

אני רוצה להתארח ולארח הוא רוצה בית, ורק בבית. גם שנה רצוף. כל שבת בבית (נמאס לי)

הוא רוצה יקר אני רוצה זול (ברמה הנפשית, לא מסוגלת לבזבז כסף - טוב, לא עד כדי כך אבל בערך)

הוא רוצה מלא ילדים, אני מסםיק לי עם המתוקי שהגיע (הפריות, לכי תחזרי לטפל לעוד ילד למי יש כח)

אנחנו כל יומיים בשיחות בגלל הפערים, יש פעמים שזה כבר ממש ממש חופר

אבל אם אתה אומר שזה טוב, אז יאללה נזרום

אני יודעת שיש משהו טוב דווקא בהפכים, אבל כל שנה בנופש אנחנו מוצאים את עצמנו שוב בדיונים - של מי יבוא לקראת.. ועד שמוצאים מקום שמשלב את שניהם יוצא כל החשק.

לפחות הויכוחים האלה מגוונים לנו את החיים, ב''ה תודה. 

לי חשוב קשר משפחתי הוא לא רואה בזה שום עניין..שושנושי

וזה כבר באמת מעצבן,

אחותי מצאה לנו איזה יחידה של שכנה, אני רוצה לנסוע והוא מפונק לא בא לו לא רוצה לא זה לא...

היא לא מוצאת דירה כל שבוע, בוא ננצל את ההזדמנות

ושוב כמובן אני מוצאת את עצמי אחר כבוד מתקפלת

בשלב מסוים זה שובר אותי, כי שוב ושוב אני - - - (כן, אני יודעת שזה עכשיו נשמע בעייתי ברמה הזוגית, ולא צריך להתחשבן.. אבל אחרי שזה קורה פעם פעמיים שלוש עשר - זה מעצבן)

צודקתLia

בזוגיות את לא יכולה תמיד לוותר. הוא חייב להבין שמידי פעם גם את זקוקה והוא חייב להתגבר בדיוק כמו שאת מתגברת כל פעם בשבילו.

כל התגובות פה נשמעות כאילו רק הוא צודק ואת חייבת להבין אותו. ואולי ברוב המיקרים יוצא שבאמת את זו שצריכה לוותר כי זה לא פייר שבבית שלו יפריעו לו וזה יותר חשוב מכמה דקות עונג שלך יש מזה. אבל זה בשום אופן לא אומר שהוא לא צריך לעשות השתדלות לבוא לקראתך בדברים מסויימים מידי פעם. אם זה מה שממלא אותך ונותן לך תחושת סיפוק בחיים את גם זקוקה לזה לא פחות ממה שהוא זקוק לפרטיות שלו. אם הוא לא יתן לך מקום זה רק יפגע בך ובזוגיות. הוא חייב להבין את זה.

ואגב, גם לי מאוד חשוב הפרטיות.

גם אני לא אתן את הבית שלי לזוגות עם ילדים (מזל שזה לא נהוג לבקש במקום שאני גרה) ובטח לא את חדר השינה שלי לאף אחד חוץ מההורים שלי. גם לא שלו.

אבל חייבת לציין שחלק מהדברים שתיארת בו צרמו לי מאוד, כמו לא להכניס את החברה שלך כשהוא בבית, ואפילו לא את שלו! אשכרה ירד עם המחשב.. הזוי.. 

היה חשוב לי להגיד לך שתדעי שאת לא כזאת הבעייתית כמו שחשבת אחרי כל התגובות פה.. הוא בהחלט קיצוני.

האמת הופתעתי קצת מחלק מהתגובותשושנושי

אל תדאגי, לא לקחתי כל-כך קשה

אני מכירה את עצמי ומכירה אותו

אתם כרגע נחשפים רק לחלק קטן - ןבהתאם התגובה.. וזה הכי בסדר שיש

אבל כמו שכתבת, הרצון לפרטיות, מילא

אבל זו כבר קנאות לפרטיות

חברה שלי עולה לקפה (אני גרה ממש במרכז מסחרי, אם חברה באזור מסמסת שהיא פה אם בא לי לשבת - אני מזה אוהבת שזה קורה.. כשהוא בבית - אני מתחשבת. אבל כשאתה לא בבית? מה כל-כך כואב לך שחברה שלי עולה לפטפט לשבת לנוח להניק להרגע באמצע הקניות. לא יודעת, נשגבה בינתי חחח.. אבל בסדר מקבלת - לך אני אומרת בסוד שלפעמים הן עולות ואני פשוט לא מספרת לו, כי יודעת שבאותו יום הוא יהיה מלא בפרצופים עליי. כן, לא תקין זוגית אבל משקרת למען השלום. שלא תטעו, הבית ב''ה נקי ומסודר לא חנות תכשיטים ולא משופץ אבן כן נראה סבבה)

וכמובן לחדר שינה ממש אין כניסה, גם לא לאמבטיה - יש שירותים קטן והן כבר יודעות את זה שהוא שלהן

ברור שיש כאןמופאסהאחרונה

פער שצריך לגשר ע"י תקשורת של רגשות אולי אפשר להיעזר באיש מקצוע.

אבל כשאתם ניגשים לתקשר מה התדר שלך?

אני חושב שאת יכולה להיות בתדר של הודיה והערכה כלפיו אפילו שזה כואב לך.

איזה טוב שהוא לא מרצה! למרות שהוא בעמדה נחותה של קמצן ומרוכז בעצמו. גבר שלא מרצה זה מוצר די נדיר היום..

איזה טוב שהוא שהוא שומר על הגבולות של הפרטיות! ועוד...

אם התדר שלכם יהיה חיובי, יהיה פשוט וכיף להתגבר על האתגר ולגשר על הפער.

בהצלחה אשת חיל

חסד זה קודם כל בביתדיאט ספרייט

אם לא נוח לבעלך,

אז לא נוח ואין מה לעשות.

טרמפיסטיות לא אמורות להפריע לו ולכן כאן הוא לא מתערב.

יש הרבה אנשים,

ואני ביניהם,

שביתם הוא מבצרם,

ולא רוצים לשכן זרים בבית שלהם.

וזה ממש לא קשור לכפית מלח,

או אני לא יודעת מה.

זה בית.

זו פרטיות.

תוותרי לו פה לגמרי,

על פי דעתי. 

מקבלת - לא מבטיחה לקיים, אבל שומעת..שושנושי
תודה 
קודם כל תיאום ציפיותבוריס

תציפי את הסוגיה תראי איפה הוא מוכן להתגמש.

רק שני נקודות:

1. אם ביקשת ממנו משהו והוא אמר לך שלא, אין מה לשאול שוב כי בזה את מביעה שלא באמת קיבלת את התשובה שלו ואז ברור שהוא מתעצבן.

(גם זה חסד וזה חסד בית וזה הכי חשוב)(סליחה עם יצא טיפה נוקשה)

ודרך אגב בנוגע לאחיו זה שיך לו זה המשפחה שלו אם הוא לא רואה לנכון לארח אז בזה זה נגמר. את יכולה להציע אבל אמר לא שחררי יש גם משפחות כאלה.

2. יש דברים שמרגישים לאדם פרטיים

אני יכול לספר על אחי וגיסתי שהם פעילים בישוב שלהם מאוד, הראשונים לעזור ולתרום *אבל* לא מוכנים לתת את הבית לשבתות. הם השקיעו מעוד בבית שיראה יפה ולא בא להם שמשהו יקרה וברגע שנותנים זה פתח ולפעמים השכנים יגידו למה להם נתת ולי לא?

מה תגידי להם הם היו זוג אבל מהילדים שלך אני מפחדת?

זה פאדיחה אז עדיף רוחבי ואנשים מבינים את זה לרוב.

אז הם לא נותנים בית ולא מבקשים בית.

וזה ישוב שזה מאוד נפוץ.

או גם מכונת הכביסה אני יכול להבין את ההרגשה הרעה שלכבס בגדים של מישהו אחר (לי אישית לא היה אכפת, אבל אני מסוגל להבין) ספציפית למקרה הזה אולי ניתן להפעיל שטיפה בין מכונות שהוא ירגיש שזה יותר נקי.

בקיצור לפי דעתי תדונו בזה תצרו גבולות גזרה של מה מפריע לו יותר, ומה פחות. איפה הוא מוכן להתגמש, ואיפה לא.

בכללי דווקא אני מקבל ממכם וויב ממש טוב של זוגיות שהלוואי להרבה מאוד זוגות.

תודה, טוב לשמועשושנושי

אבל סוג של,

אמממ - אני מבינה שאני צריכה להתגמש

אבל - אולי שגם הוא יגיע קצת לקראת?

אני לא רוצה להיות היחידה שמוותרת

מבין למה אני מתכוונת?

ולגבי לתת דירה, כמו שכתבתי הבאנו פעם אחת

קיבלנו אותו באמת במצב מזעזע (למרות שהבאנו לאנששים שהצהירו שהם מאוד נקיים)

למשל - לקחו איתם ''בטעות'' הביתה 2 שמיכות פוך, לקח יובל עד שקיבלנו חזרה. שמיכה.

הם השאירו במקרר שלל עוגות שאין לי מושג מה הם חשבו לעצמם, סתם גרמו לנו למלא שקיות ןלרגת אחר כבוד לפח השכונתי..

לגמרי יש מצב שהוא בלחץ בגלל המקרה שקרה

אבל אוף יחסי שכנות. עוד כמה שנים לא יודעת, הילד יתברמץ חתונה מאיפה נשיג דירות? זה מאין ריקוד. היום אני מחר אתם...

אני הדגשתי שצריך לראות איפה הוא מוכן להתגמשבוריס

שניכם צריכים למצוא את המקום הנוח.

דרך אגב לפעמים יש מקומות שבין זוג אחד צריך להתגמש יותר תלוי במה חורה(ככה כותבים את זה) לכל אחד.

לא אומר שזה המקום פה אבל צריך לראות את זה בשיחה רגועה

אני חושבת אחרת בנוגע לנקודה הראשונהבארץ אהבתי

יש פה זוג שיש לשניהם רצונות שונים.

למה המילה שלו צריכה להיות המילה האחרונה? למה ברגע שהוא אמר 'לא' אז אין לה זכות דיבור יותר?

כמו שכתבתי בתגובה שלי קודם, צריך לבוא לשיחה כזו מתוך גישה נכונה. מתוך הבנה ששני הצדדים לגיטימיים, מתוך הערכה וכבוד אחד לשני, ומתוך רצון לשמוע ולא רק לשכנע.

וברור שבדברים שדורשים ממנו - יש לו אמירה, ובבוך בלי ההסכמה שלו זה לא יקרה.

אבל עדיין יש מקום לפתוח ולהסביר את הצד שלה. ולא שברגע שהוא אמר 'לא' אז העניין סגור.

(אני כותבת מתוך הניסיון שלי, שקרה שהיו דברים ששאלתי את בעלי והוא אמר שלא מתאים לו, אבל היה לי קשה עם זה, והרגשתי שהוא לא מספיק מבין למה זה חשוב לי, וביקשתי שנפתח את זה שוב. ואמרתי לו שאני מבינה את הקושי שזה יגרום לו, אבל חשוב לי שהוא גם יבין למה ועד כמה זה חשוב לי, ויבדוק שוב עם עצמו האם הוא מוכן הפעם לבוא לקראתי למרות שזה קצת על חשבונו. ולפעמים ראיתי בשיחה כזו שזה באמת לו מתאים לו, וקיבלתי את דעתו. אבל היו גם פעמים שהוא כן הבין אותי יותר והיה מוכן לבוא לקראתי).

טוב,זו אתשושנושי

סליחה חשבתי זכר

אז בכל אופן תודה ממש על מה שכתבת

קבענו שיחה (לעוד כמה ימים.. שנהיה יותר רגועים וםתוחים להקשיב)

נדבר על זה, אם כי - דירה לא ניתן - סוף פסוק כנראה

אבל ננסה להעלות את זה ולבדוק מה נכון ואפשר לעשות שיתאים לשנינו

בהצלחה רבה!בארץ אהבתי
עוד עצה שאת יכולה לקחת אם מתאים לך - תתפללי לה' לפני השיחה הזו, תשפכי מולו את כל התסכול שלך על זה שהבית שלך לא נראה כמו שהיית רוצה, ואחרי שתרגישי שפרקת מספיק, אולי תצליחי גם להודות לו על כל הטוב שיש אצלכם בבית, בבעלך, וגם על הניסיון שהוא הביא לכם - על השוני ביניכם והקושי שלך להתמודד עם זה. ותבקשי ממנו שייתן לך תבונה וכוח לדעת איך להתמודד עם זה נכון, איך לעמוד בניסיון הזה בצורה נכונה - לקבל את בעלך ולכבד אותו, אבל גם להישאר מי שאת בלי למחוק את עצמך מולו, לכוון את החסד שלך יחד עם הגבורה של בעלך ולמצוא את האיזון השלם של שניכם יחד.

(כתבתי בסגנון שנאי מתחברת אליו, את יכולה כמובן לקחת מזה מה שמתאים לך...)

לא התכוונתי שברגע שהוא אומר לא אז אין לה זכות דיבובוריס

התכוונתי שאם ישבתם ודיברתם על זה והגעתם למסקנה אז לבוא ולהתקשר שוב יום יומיים אחרי ושוב לנדנד(סליחה על המילה) אז בעצם מבחינתו אז מה היה הדיבור מקודם.

אם את מרגישה שעדיין את לא שלמה אז אפשר לשוב ולהציף אבל לקבוע שיחה ולא כדרך אגב בשיחת טלפון.

עם זה אני מסכימה מאודבארץ אהבתי
אני חושבת שיש כאן דברים יותר עמוקיםנגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ"ד באלול תשפ"ג 01:36

גם בפן האישי של כל אחד מכם,

וגם בפן הזוגי,

שכדאי ללבן אותם לעומק כדי ליצור מצב שכל הנושא הזה בו הפערים ביניכם באים לידי ביטוי יהיה מדובר ומלובן ותגיעו שם לאיזונים הפנימיים-אישיים וגם הזוגיים שכ"כ חשובים כאן.

אתייחס בתגובתי רק להודעה הפותחת שכתבת, אם כי ראיתי שלאורך השרשור הוספת עוד ועוד דברים חשובים.

לכן כפי שכתבתי בכותרת - יש כאן הרבה מאוד דברים חשובים וכדאי מאוד להעמיק ולהקיף את כל התמונה הזוגית ואת כל המתחולל בצורה שלמה כדי להגיע למקום טוב יותר באמת.

זה הרבה יותר מהודעה בפורום ומתקפלים כאן חיים שלמים, המון חוויות, תחושות, רגשות, מקרים, תחומים ועניינים שקצרה יד הפורום מלהגיע ולגעת בכולם, בטח שלא בצורה מקיפה ויסודית.

לגבי ההודעה הפותחת ממש על קצה המזלג (על אף שארוך זה רק בצורה ראשונית ובאמת על קצה המזלג) הייתי מנסה להתמקד בכמה היבטים:

א. המקום של בעלך *מול עצמו* לכל הנושא הזה של עזרה לאחר.

הזכרת כמה פעמים תגובה שלו שמייחסת הגשת עזרה לניצול. והוספת שזה יכול לנבוע מכאב שהוא סוחב איתו עוד מהילדות.

חשוב לא להתעלם מכך אלא להיפך, לגרום לו להבין את עצמו יותר,

לגרום לך להבין אותו יותר,

להבין מה השורש לכך,

להבין מה זה היה עבורו אם הרגיש ניצול בילדותו, כמה זה היה לו קשה, מה עוד כאב לו שם,

להבין מה זה גורם לו להרגיש מנוצל גם היום (גם אם זו "רק" הרגשה סובייקטיבית - זה מה שמלווה אותו)

ובעיקר - להבין אותו, לתמוך בו, להיות יחד אחד עם השנייה ולא אחד נגד השנייה.

ב. המקום שלך *מול עצמך* לכל הנושא הזה של עזרה לאחר.

כתבת לפי תיאורך שאת ממש "פריקית" של עזרה, שזה בצורה ובעוצמה מאוד מאוד גבוהה, שאת ממש חושבת על זה ואולי גם מנוהלת ע"י זה בכל שעה מהיממה שלך, בוקר צהריים ערב מחשבה על איפה עוד אפשר לעזור.

כמובן שהשורש של כך חיובי מאוד וכמו שכתבת בחוכמה מוסיף הרבה מאוד טוב בעולם.

השאלה היא העוצמה, התדירות, הכמות, וכמובן האם זה בא לעיתים על חשבון משהו אחר?

כי ציינת במילותייך שלך שאת ממש *אובססיבית* לעזרה, שזה פגע בך לא מעט פעמים (כמו עם חמותך בדוגמא שהבאת) ועוד תיאורים ששווה רגע לבחון אותם.

האם זה באמת מתאים לך?

האם גם בתור ילדה היית כך?

מה השורש של זה אצלך?

איך את תופסת עזרה לאחר?

איך את תופסת את עצמך אם את עוזרת לאחר?

ואיך תתפסי את עצמך אם יש יום בו לא עשית מעשה עזרה לאחר שהוא לא מהמשפחה הגרעינית שלך?

מה זה אומר עלייך?

מה עוד יכול להיות שם?

האם הרגשת לפעמים שהחסד בא על חשבונך או חשבון המשפחה הפרטית שלך?

האם הרגשת לפעמים שאת נותנת כרגע יותר ממה שאת מסוגלת וזה התיש אותך יותר משמילא?

איך הביטחון העצמי שלך?

איך את תופסת את האדם שאת?

והייתי ממשיכה לעשות עוד עבודת עומק מול עצמי בנושא הזה, יכולים להיות בו מפתחות מאוד יקרים שיוכלו לעזור גם לך וגם לבעלך ב"ה.

ג. המקום של הפער והשוני ביניכם במופעים שלו בשטח, בפועל:

כלומר - כל תת סעיף ללבן בצורה זוגית יחד, מתוך מקום של כבוד הדדי, הבנה הדדית, ראיית הצרכים האחד של השנייה וכן הלאה

- גם על נושא החברים של הילד שבאים הביתה - ששם נשמע שהגעתם למקום מאוזן יחסית שהחברים באים לשחק אצלכם וכאשר בעלך מגיע הביתה הוא שולח הודעה ואז החברים חוזרים לביתם. כך כולם נהנים וזו הצלחה שלכם שאתם בהחלט יכולים להעתיק גם לעוד ועוד תחומים ב"ה! וכל הכבוד לכם על זה ממש!

- גם על הנושא של החברות שבאות אלייך הביתה - כנ"ל להגיע לאיזון 

(למשל:

שיגיעו לא כשהוא בבית, 

למשל להיפגש אצלן 

או במקום ניטרלי כמו בית קפה, 

למשל להיפגש בחדר מסוים בבית ולא במרחב שבעלך בו, 

או לחילופין להיפגש בסלון ובעלך באותם רגעים יהיה בחדר שלכם 

או יצא עם חברים וכן הלאה...)

- וכן הלאה יתר הנושאים בציינת.

ד. המקום שמשנה את הפרשנות של כל מה שבעלך עושה מפרשנות שלילית לפרשנות מבינה ולעיתים אפילו חיובית:

וכאן רוצה להתייחס לכמה מהדברים שכתבת ספציפית:

1. כתבת: "טוב לנו, 

אנחנו בסדר ובטוב

זכיתי באיש מדהים לחיים (למעט - - - )

בסה''כ ב''ה תודה לבורא עולם. 

איש מכיל, 

עוזר 

תומך

מסייע 

אבא לתינוקי מדהים"

כבר כאן ניתן לראות שמדובר בסך הכולל באיש באמת טוב.

נסי לענות גם לכעס או התסכול שגורמים לך לומר עליו ש"הוא לא חושב על אחרים בכלל" וש"הוא דואג רק ל.... של עצמו" כמו שכתבת וש"חסד הוא לא בלקסיקון שלו" - שאיך?

הרי הוא דואג לך, ולתינוק, אז זה כבר לא רק לעצמו.

2. וציינת גם כי "הוא עובד בעבודה שהיא כל כולה חסד, באמת"

וש"יש לו עבודה מדהימה שהוא מאוד מאוד אוהב ושזו שליחות אחת ענקית (!!!)"

אם כך יש לנו כבר איש טוב ומכיל ומסייע ומדהים

שדואג לאשתו ולבנו

ושכל העבודה שלו היא כל כולה חסד אחד גדול!

אז אני מהצד רואה איש שכמות הזמן שלו מהיום שהוא עסוק בנתינה וחסד גדולה פי כמה מהכמות שלא!

3. לגבי מה שכתבת על ההסעה של הזוג: "ובעלי מבחינתו אין סיכוי

למה? לדעתו הם מנצלים אותנו.."

נסי לראות יקרה שה*למה* של בעלך יושב כאן לא כי הוא רע, לא כי הוא לא איש חסד, אלא כי *מבחינתו* הם מנצלים. יכול להיות כאן משקעים מאוד גדולים שהוא סוחב עוד מילדות מכל משפחתו וזה טריגר לא פשוט עבורו.

בנוסף, כפי שאת כתבת - זה מוסיף לכם שעה, זמן, דלק, וזה לא בלי מחיר כלל. כלומר חשוב לראות גם את זה.

4. מבחינת המגבות של השכנה - 

קודם כל שימי לב שגם כאן כתבת שהשכנה תפעיל אפילו לפני המכונה שלך עצמך (!), כלומר מקום בו את שמה את האחר אפילו לפנייך, ולפי הכביסה שלכם. (שלא יובן אחרת - את מדהימה וצדיקה באמת! כתבתי זאת רק כדי להאיר עוד זווית לפי סעיף ב' בהתבוננות העצמית בינך לבין עצמך אם תרצי כי גם שם יכולים להיות מפתחות יקרים גם עבורך אישית וגם כמובן זוגית)

ובהצד של בעלך - זה *באמת* מגעיל אותו מגבות של המקווה והכלור וכו'. זה הוא. הוא קשוב למה לא נעים לו ואומר את זה.

מאוד יכול להיות שלך זה בכלל לא מפריע, שאת בכלל לא חושבת על זה, שבעינייך זה אפילו מופרך והזוי -

אבל את לא הוא כמו שהוא לא את

וההבנה הזו שלבעלי, אדם נפרד ממני, "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות", יש סלידה מכך, ולי כאשתו, שקודם כל הוא חשוב לי יותר מהשכנה, חשוב לדעת את זה גם. כי זה הבית של שנינו וצריך באמת שלשנינו יהיה נעים.

ואם לצורך הדוגמא אותך היה מגעיל משהו כזה או אחר ואותו לא - איך היית רוצה שיגיב?

איך היית מצפה שיפנה אלייך אם זה הפוך?

5. שוב לגבי האירוח של הזוג של אחיו ואשתו - שימי לב שכמו בסעיף 3 כאן, נראה שהנקודה הרגשית הכואבת משתחזרת כאן שוב.

שוב מדובר באח שלו. שוב מדובר בבן משפחה שלו. שוב הוא מדבר מהכאב על הניצול.

כלומר בעלך מדבר אלייך את הלב שלו. את הכאב. זה אפילו לא שיח רציונאלי אלא יותר רגשי וטעון וכאוב שחשוב לשמוע אותו ככזה וללבן אותו ככזה.

(ושאלות שמנסות לברר ודיבור שמנסה לראות את הכאב שלו, כמו - "איך הרגשת בתור ילד? האם הרגשת שמנצלים אותך? מה היה המארג המשפחתי שלכם? רוצה לשתף אותי? אני כאן." יכולות לקדם כאן).

וכאן עלה לי משהו מאוד בוהק מדברייך:

כתבת: "חמי וחמותי שאני לא סובלת הסתבכו עם איזה נותן שירות, כל הילדים נעלמו מהרדאר ואני כאילו אין סיכוי שהם נשארים לבד להתמודד עם זה (עם הזמן הם למדו לנצל את זה, ולכן פה כבר הפסקתי.. אם כי עדיין כואב לי שלא יכולה לעשות את זה כדי לא לפגוע בעצמי)"

שימי לב יקרה ש*את עצמך* הרגשת *מנוצלת* שוב ע"י *חמך וחמותך* (שהם כאמור המשפחה של בעלך) - ואת הרגשת על בשרך שהם למדו לנצל את זה ולכן את הפסקת (!) כדי לא לפגוע בעצמך!

כלומר עשית בדיוק בדיוק מה שבעלך עשה מול משפחתו

שגם הרגיש מנוצל על ידם

והפסיק

כדי לא לפגוע בעצמו!

זה ממש היה חד לקרוא את זה מילה במילה ופתאום לראות שמדובר ממש על דפוס אצלם, ואת יכולה ממש לרתום את *זה*, את ההבנה הזו שלך על כמה הרגשת שמנצלים אותך ושזה פוגע בך ולכן את מפסיקה - תרתמי את כל ההבנה החשובה הזו להבנה והזדהות איך בעלך מרגיש.

ויותר מכך - כיצד את היית מרגישה אם כאשר היית מפסיקה לעזור להם בגלל שנוצלת וזה פגע בך בעלך היה חושב עלייך שאת אגואיסטית ולא בעלת חסד?

6. לגבי הדירה של עכשיו: כתבת במילותייך:

"הבאנו רק פעם אחת, קיבלנו דירה מטונפת חזרה

ולכן הוא קצת בטראומה"

"הבאנו פעם אחת

קיבלנו אותו באמת במצב מזעזע (למרות שהבאנו לאנששים שהצהירו שהם מאוד נקיים)

למשל - לקחו איתם ''בטעות'' הביתה 2 שמיכות פוך, לקח יובל עד שקיבלנו חזרה. שמיכה.

הם השאירו במקרר שלל עוגות שאין לי מושג מה הם חשבו לעצמם, סתם גרמו לנו למלא שקיות ןלרגת אחר כבוד לפח השכונתי.."

יקרה מהצד שוב רואים אדם שהביא את הדירה שלו, למרות שזה קשה לו ושערך הפרטיות והמרחב האישי מאוד חשובים לו, והוא בכל זאת הביא - וקיבל בחזרה דירה מטונפת (!) שמיכות שלא חזרו (!!!) וציינת שהוא בטראומה (!)

אז שוב, כמה כמה זה לא שהוא פשוט אדם רע ואגואיסט, אלא כמה כמה הוא אדם שמקשיב ללב ולרגש ולמוח ולנפש שלו ולא רוצה לשחזר את אותה הטראומה כמו שציינת...

ומכאן עוברת לסעיף חשוב בפני עצמו:

ה. המקום שמנסה להגיע לאיזונים. ולא להיות מאויימים מהשוני ביניכם אלא ללמוד איך דווקא ניתן *להתברך* מהשוני הזה עצמו!

איך ניתן שאת תלמדי יותר את המעלה של הלחשוב קודם על עצמי, כיוונון החסד פנימה לעצמי ולמשפחה הגרעינית ומשם הלאה (בבחינת עניי עירך קודמים, חייך קודמים לחיי חברך וכן הלאה),

את המעלה של הקשיבות לעצמי, לגבולות וליכולות שלי ונתינת מקום וניראות לעצמי ולצרכיי.

כל אלו הן מידות חשובות ויקרות מאוד.

ועצם המבט וההסתכלות הזו על בעלך לא כאגואיסט ואדם שלא רוצה להוסיף טוב בעולם, אלא כאדם שקשוב לעצמו ולמה עושה לו טוב ולמה פחות,

כאדם שמרכז את הנתינה והחסד לתוך הבית פנימה, כאדם שמודע לצרכים שלו ונותן להם מקום וניראות וכן הלאה - זו הסתכלות שיכולה לקרב ולקדם ב"ה.

וגם בעלך מהצד השני יכול להתברך ממך מהמעלות שלך היקרות. של הנתינה גם לאחר, של החסד הגדול, של המשך מידת הנתינה לעוד ועוד מעגלים החוצה.

שגם המקום הפנימי שלהם מבורך ונפלא! 

וברגע שתראו אחד את השנייה *באור חיובי*, שהמידות שלכם,

שהתכונות שלכם,

הן אנושיות וטובות ויקרות 

ולא נובעות מלב רע או כוונה רעה או אגואיסטיות וכו' - אלא ממקום נכון וטוב.

ממילא ניתן יהיה להגיע לאיזונים הנכונים לכם.

כל אחד עם עצמו

וגם מבחינה זוגית ומשפחתית.

וזה מסע. וזו דרך.

אבל המסע הזה נפלא ויכול באמת באמת להגדיל אותנו גם בתור יחידים!

לגרום לנו להיות הגירסא היותר משופרת של עצמינו!

לגרום לנו לצמוח! להרחיב את כוחות הנפש! ללמוד דברים שלא היינו מצליחים לבד!

להיפתח לעוד זוויות ראייה ופעולה בעולם!

לגלות ולפתוח בעצמינו עוד ועוד מקומות

להגיע יותר לגמישות מחשבתית

לכבוד וההבנה ההדדים

אנחנו ממש נהיים יותר גדולים כך!

וכך גם הזוגיות שלנו! יכולה להעמיק עוד ועוד ועוד דווקא מתוך השוני והפערים.

(כמובן אם עושים זאת בצורה נכונה ומקרבת ולא בצורה מרחיקה)

שתהיה הצלחה גדולה ב"ה ותראו ברכה ושמחה בעמלכם

תודה לרבנית על ההשקעה במאמרבסדר גמור
🙏 תודה (וממש לא רבנית )נגמרו לי השמות
כמו שאמרו פההיום הוא היום
לפעמים דווקא בגלל שאתה כל היום בחסד אין לך כח לעוד פרוייקטים.

אבל צריכים לראות פה מה מציק לו. אולימהעבודה כבדה עליו ואז אין לו סבלנות וכח לכלום וצריך לראות איך אפשר להוריד ממנו עומס

נשמע שיש פה עניין של גבולותאחינועמית

הוא - מאוד קנאי לגבולות שלו, נותן רק ממש מה שמתאים לו ולא מוכן לחרוג אפילו טיפה, עד שזה מתנגש בנתינה שלך, שדורשת ממנו לצאת מגבולותיו.

ואת - כמעט בלי גבולות, נותנת ומעניקה בלי חשבון, עד שאת מתנגשת בגבולות שלו שדורשים ממך להגביל את עצמך.

בעיניי, ככל שתתבצרו בעמדות שלכם, זה ילך ויקצין, ולמה?

כי יש לך צורך מהותי לתת ולהיות חברתית, זה ממלא אותך, זה נותן לך תחושת משמעות, זה בנפשך.

כי יש לו צורך מהותי בגבולות, כדי לא להיבלע, כי מגיל צעיר, מבחינתו חריגה מגבולות פירושו מחיקה של עצמו (ניצול, לפי מה שאת מספרת, מאוד נפוץ אצלו במשפחה) כלומר יש אצלו תגובת נגד חזקה כדי להגן על עצמו.

ואת מבחינתו סוג של מראה,ולהפך.

בעיניי, רק אם תכירי באמת בצורך שלו, ותכבדי את הצורך שלו ותמצאי את הדרך שלך להיות בעלת משמעות בלי לדרוש ממנו לצאת מגבולותיו, הוא גם יצליח לא להרגיש את הנתינה שלך כאיום ואז יוכל לבוא לכיוונך (כמובן שאם הוא היה מתייעץ כאן הייתי אומרת לו להפך).

תסתכלי על ההבנה שלך, הקבלה שלך אותו, הנתינה. נתינה אמיתית במקום שלא נוח לך בו.

את נותנת לו את המרחב שהוא זקוק לו, וזה בוודאי קודם לכל שכנה שצריכה עזרה.

אתם יחידה אחת.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך