פורסם כאן: https://www.facebook.com/photo/?fbid=285931840856860&set=a.164882782961767
יש כאן שתי נקודות שאני רוצה להעלות:

(ומי שמעניין אותו נתונים נוספים באלגו, הם כתבו שם בפוסט שאפשר לבקש בתגובות.)
א. למה יש הרבה יותר נשים מגברים רשומים?
אלגו פרסמו את מספרי הרשומים בחתך גילאי. אפשר לראות די בבירור שבכל קבוצת גיל רשומים יותר נשים מגברים.
במספרים (בגילאים הרלוונטיים כאן לדעתי):
בגילאי 18-20, על כל גבר יש 1.63 נשים.
בגילאי 25-30, על כל גבר יש 1.39 נשים.
בגילאי 30-35, על כל גבר יש 1.54 נשים.
בגילאי 35-40, על כל גבר יש 1.63 נשים.
אפשר לחשוב שישנן יותר רווקות מרווקים, אבל גם אם זה נכון, זה לא נראה לי נכון בפער כזה גדול.
אז למה לדעתכם דווקא גברים נרשמים בכמויות נמוכות יותר?
אני לא יודעת מה התשובה לשאלה שהעליתי, אבל אני יודעת שאולי בצורה דומה לשוק הדיור, יש בפלטפורמות השונות מצג שווא כאילו יש היצע עצום של נשים, והיצע חסר של גברים.
ואני רוצה להדגיש, אני מדברת כאן על המספרים הגדולים. אני יודעת שיש לא מעט גברים שלא מצליחים למצוא הצעות רלוונטיות, ולהפך. (והלוואי וכל המחפשים יקבלו במהרה את ההצעה הרלוונטית ושלא יצטרכו עוד!).
יצא לי לשמוע שתי נשים מדברות, אחת משדכת דרך כרטיסיות בוואטסאפ והשנייה בשגרירים. הראשונה אמרה שכשהיא שולחת כרטיס של גבר, היא מקבלת עשרות פניות של נשים (שדכנים אחרים שמייצגים או הרווקות בעצמן). אבל הפוך - במקרה הטוב מקבלת 2-3 פניות (כנ"ל). והשנייה אמרה שקורה לה אותו דבר - למועמדים הגברים שלה היא מקבלת עשרות פניות, ולמועמדות כלום - היא צריכה ליזום את הפנייה.
האם זה קשור להיצע וביקוש?
האם זה קשור לסוג הפלטפורמה?
האם זה משהו שצריך לעבור שינוי (האם אנחנו צריכים לשאוף לאיזון בין מספר הרשומים לרשומות)?
האם זה שקיימות פלטפורמות רבות (שדכנים רבים, מיזמים רבים, אתרים רבים, אפיליקציות רבות) - האם התחרות טובה לנו כרווקים, או שאולי מרוב עצים אי אפשר להתמצא ביער, ובסופו של יום רוב האנשים במגזרינו מכירים דרך מכרים?
ב. אלגו כפלטפורמה להיכרויות.
אני קצת אמביוולנטית לגבי אלגו - אבל עדיין, אני חושבת שבניגוד לפלטפורמות אחרות הם מציעים מוצר 'ידידותי למשתמש' מכל מיני היבטים (כמו זה שלא צריך לעבור על פרופילים - רק אם יש התאמה), ובנוסף, אני חושבת שהם המאגר הגדול ביותר בארץ להיכרויות של דתיים. מעבר לזה, בגלל שמדובר בבוט, לא צריך לתזכר אותו*.
אני תוהה עד כמה יש לאנשים כאן חוויה אחרת.
כשאלגו יצא לדרך הייתי הרבה יותר אופטימית. בניגוד למיזמים אחרים שהרגשתי שזה עוד מאותו הדבר, חשבתי שהטכנולוגיה שלהם תוכל לעשות רעידת אדמה בתחום - אבל אני לא מרגישה שזה ככה.
בהתחלה קיבלתי כמה הצעות, אבל הם בכלל לא היו בכיוון, ולכן שמחתי שהוסיפו את האפשרות לסנן לפי קריטריונים מסוימים. בפלטפורמות אחרות מסתמכים יותר על 'נתונים יבשים', והחידוש שלהם של השאלון היה אמור ליצור התאמות יותר קרובות. אגיד שלכמה אנשים אחרים שאני מכירה זה כן עבד בצורה יותר טובה - כלומר הרגישו שהחיבור הרבה יותר טוב מאשר שידוכים אחרים.
אבל עם הזמן כמות ההצעות הלכו ודעכו. וכשפתאום אני מקבלת הצעה, אני תוהה אם זה מישהו שנרשם עכשיו או שפתאום המחשב עלה על משהו. אם האפשרות הראשונה נכונה, יש בזה משהו מבאס, כי לפי הנתונים האלה יש אלפי פוטנציאליים שהמחשב לא הציע לי. אם האפשרות השנייה נכונה, זה עדיין מבאס, כי איך שאני מבינה את העניין של הבינה המלאכותית, זה אמור לפעול קצת יותר מהר - יכול להיות חודשים של דממה ופתאום הצעה (וכמובן שזה יגיע כשאני בדיוק בדייט ראשון ולא הספקתי לעדכן שאני תפוסה, ואז צריך לפנות אליהם במייל שישחזרו את ההצעה). מה לקח לו כ"כ הרבה זמן להציע את ההצעה?
הסתייגות נוספת היא שאני חושבת שרוב מוחלט של האנשים מעדיף לקבל רק הצעות רלוונטיות. אבל האם ההצעות של אלגו רלוונטיות יותר מאשר הצעות שמקבלים בדרכים אחרות? (וראו בהמשך לעניין הדיוק).
יש לאלגו הישיגים יפים. הם די שקופים בנתונים שלהם, והם מתקרבים למאה זוגות, שזה ממש נתון מדהים.
לפני כמה ימים הם פירסמו שתוך 24 שעות הם הוציאו 107 דייטים: https://www.facebook.com/photo?fbid=281475821302462&set=a.164882782961767
ובכלל יצאו דרכם קרוב ל-13 אלף זוגות.
היה מעניין אותי להשוות את הנתונים שלהם לנתונים של שגרירים, אבל הם פחות משתפים. נניח, כמה זוגות יצאו דרכם? מה אחוז הדייטים בכל פלטפורמה שמובילים לנישואין? האם אחוז הדחיות דומה (אלו שדוחים הצעה בלי לצאת)? אני יודעת שהמאגר של שגרירים יותר קטן (לפני בערך חודש המספר היה שעל כל רשום בשגרירים, יש 2.68 באלגו), פעיל יותר זמן, ויש להם יותר זוגות שהתחתנו (לפחות בנתיים).. מכל המספרים שפורסמו, זה עדיין טיפה בים. אני מסתכלת מסביבי, ורואה כל כך הרבה רווקים ורווקות - וגם כאן בפורום - אנשים שמחפשים כבר המון זמן, שראויים לא פחות מכל אחד אחר. ואני תוהה אם יש דרך להגביר את הקצב (של שידוכים בכלל, לא רק אלגו).
אני תוהה לעצמי למה אלגו לא מצליח יותר.
מהראיונות שנעשו עם אנשי אלגו נשמע שהם מנסים לעבוד על זה.
כשהוציאו את האפשרות להציע לאלגו זוגות (להכניס מס' טלפון של גבר ואישה שרוצים לשדך, אלגו יראה אם עובר סף התאמה מסויים, ואם כן יציע את ההצעה) הבנתי שזה עוד דרך ללמד את המחשב מה יכול להיות זוגות מתאימים. השאלה העקרונית היא האם יש לבינה מלאכותית 'מחסום הבנה', שלא משנה כמה נתונים נכניס לו הוא לא יצליח לחזות את טיב ההתאמה.
הם פירסמו בעבר (סיכום
- לקראת נישואין וזוגיות), שאחוז הדיוק שלהם עלה ל-22% - כלומר על אחת מכל חמש הצעות שני הצדדים אומרים כן, אבל אורך הקשר לא עלה. זה מעיד בעיניי שהמחשב שלהם למד יותר מי יצא לדייט, אבל לא הצליח ללמוד אילו זוגות יתארסו.
האם זה משהו שמחשב מסוגל ללמוד? האם האלגוריתם הזה בכלל יכול להשתפר, או שאולי הוא הגיע לאיזשהו מחסום?
ועל אף כל המחשבות האלה, בשורה התחתונה, הייתי ממליצה לכולם להירשם לאלגו.
למה?
חוץ מהזמן שלוקח למלא את השאלון, לא מפסידים הרבה.
זה המאגר הכי גדול של דת"ל שקיים - כך שגם אם את אישה, יש כמות יותר גדולה של גברים פוטנציאליים באלגו לעומת המיזמים האחרים, ועל אחת כמה וכמה אם אתה גבר.
אף אחד לא מסתכל על הכרטיס שלך, אלא אם זה רלוונטי לו. אין חובה להעלות תמונה.
וכמובן, זה שרשומים לאלגו לא אומר שאי אפשר להירשם גם למיזמים אחרים. או לפנות לדרכים אחרות. אין בלעדיות בתחום.
*הם אמרו שכדאי לעדכן את השאלון מזמן לזמן, כי דברים משתנים. יכול להיות לדוגמה שכשנרשמת היית סטודנט, והיום כבר לא, ולכן הם ממליצים (לא זוכרת אם זה פעם בשנה או בחצי שנה) לעבור שוב על השאלון. לכאורה זה אמור לרענן נתונים ואולי כך ליצור התאמות נוספות.