בנים, איפה אתם? וקצת מחשבות על אלגולגיטימי?

פורסם כאן: https://www.facebook.com/photo/?fbid=285931840856860&set=a.164882782961767

יש כאן שתי נקודות שאני רוצה להעלות:

ייתכן שזה אלמנט גרפי של ‏טקסט שאומר '‏בנלגו? נמצא מי 11,000 10,000 סס"כ גברים נשים 9,000 8,000 8,740 7,000 7,125 6,000 5,000 4,000 8,000 2,619 2,000 4,506 5,080 3,660 4,247 1,672,575 1,673 ,575 2,345 455, 281, 90 890 1,000 18-20 20-25 25-30 30-35 35-4 40-45 45 45-50 60 2001 10934 60-70 70+‏'‏

(ומי שמעניין אותו נתונים נוספים באלגו, הם כתבו שם בפוסט שאפשר לבקש בתגובות.)

א. למה יש הרבה יותר נשים מגברים רשומים?

אלגו פרסמו את מספרי הרשומים בחתך גילאי. אפשר לראות די בבירור שבכל קבוצת גיל רשומים יותר נשים מגברים.

במספרים (בגילאים הרלוונטיים כאן לדעתי):

בגילאי 18-20, על כל גבר יש 1.63 נשים.

בגילאי 25-30, על כל גבר יש 1.39 נשים.

בגילאי 30-35, על כל גבר יש 1.54 נשים.

בגילאי 35-40, על כל גבר יש 1.63 נשים.

אפשר לחשוב שישנן יותר רווקות מרווקים, אבל גם אם זה נכון, זה לא נראה לי נכון בפער כזה גדול.

אז למה לדעתכם דווקא גברים נרשמים בכמויות נמוכות יותר?

אני לא יודעת מה התשובה לשאלה שהעליתי, אבל אני יודעת שאולי בצורה דומה לשוק הדיור, יש בפלטפורמות השונות מצג שווא כאילו יש היצע עצום של נשים, והיצע חסר של גברים.

ואני רוצה להדגיש, אני מדברת כאן על המספרים הגדולים. אני יודעת שיש לא מעט גברים שלא מצליחים למצוא הצעות רלוונטיות, ולהפך. (והלוואי וכל המחפשים יקבלו במהרה את ההצעה הרלוונטית ושלא יצטרכו עוד!).

יצא לי לשמוע שתי נשים מדברות, אחת משדכת דרך כרטיסיות בוואטסאפ והשנייה בשגרירים. הראשונה אמרה שכשהיא שולחת כרטיס של גבר, היא מקבלת עשרות פניות של נשים (שדכנים אחרים שמייצגים או הרווקות בעצמן). אבל הפוך - במקרה הטוב מקבלת 2-3 פניות (כנ"ל). והשנייה אמרה שקורה לה אותו דבר - למועמדים הגברים שלה היא מקבלת עשרות פניות, ולמועמדות כלום - היא צריכה ליזום את הפנייה.

האם זה קשור להיצע וביקוש?

האם זה קשור לסוג הפלטפורמה?

האם זה משהו שצריך לעבור שינוי (האם אנחנו צריכים לשאוף לאיזון בין מספר הרשומים לרשומות)?

האם זה שקיימות פלטפורמות רבות (שדכנים רבים, מיזמים רבים, אתרים רבים, אפיליקציות רבות) - האם התחרות טובה לנו כרווקים, או שאולי מרוב עצים אי אפשר להתמצא ביער, ובסופו של יום רוב האנשים במגזרינו מכירים דרך מכרים?

ב. אלגו כפלטפורמה להיכרויות.

אני קצת אמביוולנטית לגבי אלגו - אבל עדיין, אני חושבת שבניגוד לפלטפורמות אחרות הם מציעים מוצר 'ידידותי למשתמש' מכל מיני היבטים (כמו זה שלא צריך לעבור על פרופילים - רק אם יש התאמה), ובנוסף, אני חושבת שהם המאגר הגדול ביותר בארץ להיכרויות של דתיים. מעבר לזה, בגלל שמדובר בבוט, לא צריך לתזכר אותו*.

אני תוהה עד כמה יש לאנשים כאן חוויה אחרת.

כשאלגו יצא לדרך הייתי הרבה יותר אופטימית. בניגוד למיזמים אחרים שהרגשתי שזה עוד מאותו הדבר, חשבתי שהטכנולוגיה שלהם תוכל לעשות רעידת אדמה בתחום - אבל אני לא מרגישה שזה ככה.

בהתחלה קיבלתי כמה הצעות, אבל הם בכלל לא היו בכיוון, ולכן שמחתי שהוסיפו את האפשרות לסנן לפי קריטריונים מסוימים. בפלטפורמות אחרות מסתמכים יותר על 'נתונים יבשים', והחידוש שלהם של השאלון היה אמור ליצור התאמות יותר קרובות. אגיד שלכמה אנשים אחרים שאני מכירה זה כן עבד בצורה יותר טובה - כלומר הרגישו שהחיבור הרבה יותר טוב מאשר שידוכים אחרים.

אבל עם הזמן כמות ההצעות הלכו ודעכו. וכשפתאום אני מקבלת הצעה, אני תוהה אם זה מישהו שנרשם עכשיו או שפתאום המחשב עלה על משהו. אם האפשרות הראשונה נכונה, יש בזה משהו מבאס, כי לפי הנתונים האלה יש אלפי פוטנציאליים שהמחשב לא הציע לי. אם האפשרות השנייה נכונה, זה עדיין מבאס, כי איך שאני מבינה את העניין של הבינה המלאכותית, זה אמור לפעול קצת יותר מהר - יכול להיות חודשים של דממה ופתאום הצעה (וכמובן שזה יגיע כשאני בדיוק בדייט ראשון ולא הספקתי לעדכן שאני תפוסה, ואז צריך לפנות אליהם במייל שישחזרו את ההצעה). מה לקח לו כ"כ הרבה זמן להציע את ההצעה?

הסתייגות נוספת היא שאני חושבת שרוב מוחלט של האנשים מעדיף לקבל רק הצעות רלוונטיות. אבל האם ההצעות של אלגו רלוונטיות יותר מאשר הצעות שמקבלים בדרכים אחרות? (וראו בהמשך לעניין הדיוק).

יש לאלגו הישיגים יפים. הם די שקופים בנתונים שלהם, והם מתקרבים למאה זוגות, שזה ממש נתון מדהים.

לפני כמה ימים הם פירסמו שתוך 24 שעות הם הוציאו 107 דייטים: https://www.facebook.com/photo?fbid=281475821302462&set=a.164882782961767

ובכלל יצאו דרכם קרוב ל-13 אלף זוגות.

היה מעניין אותי להשוות את הנתונים שלהם לנתונים של שגרירים, אבל הם פחות משתפים. נניח, כמה זוגות יצאו דרכם? מה אחוז הדייטים בכל פלטפורמה שמובילים לנישואין? האם אחוז הדחיות דומה (אלו שדוחים הצעה בלי לצאת)? אני יודעת שהמאגר של שגרירים יותר קטן (לפני בערך חודש המספר היה שעל כל רשום בשגרירים, יש 2.68 באלגו), פעיל יותר זמן, ויש להם יותר זוגות שהתחתנו (לפחות בנתיים).. מכל המספרים שפורסמו, זה עדיין טיפה בים. אני מסתכלת מסביבי, ורואה כל כך הרבה רווקים ורווקות - וגם כאן בפורום - אנשים שמחפשים כבר המון זמן, שראויים לא פחות מכל אחד אחר. ואני תוהה אם יש דרך להגביר את הקצב (של שידוכים בכלל, לא רק אלגו).

אני תוהה לעצמי למה אלגו לא מצליח יותר.

מהראיונות שנעשו עם אנשי אלגו נשמע שהם מנסים לעבוד על זה.

כשהוציאו את האפשרות להציע לאלגו זוגות (להכניס מס' טלפון של גבר ואישה שרוצים לשדך, אלגו יראה אם עובר סף התאמה מסויים, ואם כן יציע את ההצעה) הבנתי שזה עוד דרך ללמד את המחשב מה יכול להיות זוגות מתאימים. השאלה העקרונית היא האם יש לבינה מלאכותית 'מחסום הבנה', שלא משנה כמה נתונים נכניס לו הוא לא יצליח לחזות את טיב ההתאמה.

הם פירסמו בעבר (סיכום - לקראת נישואין וזוגיות), שאחוז הדיוק שלהם עלה ל-22% - כלומר על אחת מכל חמש הצעות שני הצדדים אומרים כן, אבל אורך הקשר לא עלה. זה מעיד בעיניי שהמחשב שלהם למד יותר מי יצא לדייט, אבל לא הצליח ללמוד אילו זוגות יתארסו.

האם זה משהו שמחשב מסוגל ללמוד? האם האלגוריתם הזה בכלל יכול להשתפר, או שאולי הוא הגיע לאיזשהו מחסום?

ועל אף כל המחשבות האלה, בשורה התחתונה, הייתי ממליצה לכולם להירשם לאלגו.

למה?

חוץ מהזמן שלוקח למלא את השאלון, לא מפסידים הרבה.

זה המאגר הכי גדול של דת"ל שקיים - כך שגם אם את אישה, יש כמות יותר גדולה של גברים פוטנציאליים באלגו לעומת המיזמים האחרים, ועל אחת כמה וכמה אם אתה גבר.

אף אחד לא מסתכל על הכרטיס שלך, אלא אם זה רלוונטי לו. אין חובה להעלות תמונה.

וכמובן, זה שרשומים לאלגו לא אומר שאי אפשר להירשם גם למיזמים אחרים. או לפנות לדרכים אחרות. אין בלעדיות בתחום.

*הם אמרו שכדאי לעדכן את השאלון מזמן לזמן, כי דברים משתנים. יכול להיות לדוגמה שכשנרשמת היית סטודנט, והיום כבר לא, ולכן הם ממליצים (לא זוכרת אם זה פעם בשנה או בחצי שנה) לעבור שוב על השאלון. לכאורה זה אמור לרענן נתונים ואולי כך ליצור התאמות נוספות.

ואי מאמי תעשי תקצירהפי

יש פשוט יותר נשים איכותיות ככה אני רואה את זה 

בדרך כלל יש לגבר ממוצע הרבה הצעות יותר מבחורה ממוצעת

באתי לצחוק על הכותרתלאצעיר
והתעצבנתי מהתוכן. 
מה לעשותהפי
שנשים יותר מוכוונות חתונה 
מה זה קשור ל"איכות"?לאצעיר
שאדם עובד על המידות שלוהפי

ועל ההכנה שלו לקשר הוא יותר איכותי כי הוא על זה.

אולי אם לא תענה מתוך מקום עצבני תבין יותר

טוב..לאצעיר

אולי בהקשר של חתונה. לאו דווקא "אוניברסלי".

אגב, בגילאים מבוגרים יותר (כמעט) כולם מוכווני חתונה.

לגבי כמות הצעות לגבר - נכון. אבל זה בגלל שבד"כ מציעים קודם לדבר ולכן הוא" מוצף" בהצעות. האישה מקבלת אחרי שכבר הוא אישר ואז בוחרת אם מתאים. 

יש הרבה יותר הצעותהפי

לבנים ..

בנות באמת מושלמות מציעים אותם לבנים שהם חצי מושלמים

הם עדיין לא מושלמים כי עדיין לא התבגרו כמו שכתבת 

שמעתי הרבה הסברים למה בנות בשלות יותר לחתונהאנונימי 144

פעם ראשונה שאני שומע הכללה כזאת מפתיעה שנשים עובדת על המידות שלהן יותר מבנים..

הם אולי מרגישות שהן מכוונות עצמן יותר לחתונהחדשכאן
הן בהחלט לא יותר מכוונות
האמת שאני מסכים איתהלאצעיר

בגילאים מסויימים. זה גם מאוד מאוד משנה בין מגזרים ורמה תורנית. 

תודה (:הפי

@חדשכאן  תלמד

מה להגיד שאת תמיד צודקת?חדשכאן
למדתי כבר
גם אם בנות יותר איכותית, בכנות אנלא מבין איך זהצע

מסביר את הגרף..

גברים לא איכותים עושים טובה לעולם הדייטים ולא נרשמים לאתרי היכרויות?

לא יודעת לא הסתכלתי בגרףהפי
אולי יש פחות בנים כי להם יש הצעות
תקציר:לגיטימי?

שאלות שאני תוהה עליהם:

- למה יש יותר נשים מגברים רשומים במיזמים השונים?

האם זה קשור להיצע וביקוש?

האם זה קשור לסוג הפלטפורמה?

האם זה משהו שצריך לעבור שינוי (האם אנחנו צריכים לשאוף לאיזון בין מספר הרשומים לרשומות)?

האם זה שקיימות פלטפורמות רבות (שדכנים רבים, מיזמים רבים, אתרים רבים, אפיליקציות רבות) - האם התחרות טובה לנו כרווקים, או שאולי מרוב עצים אי אפשר להתמצא ביער, ובסופו של יום רוב האנשים במגזרינו מכירים דרך מכרים?

- למה אחוזי ההצלחה (=זוגות מאורסים) כל כך נמוכים במיזמים השונים? האם לאלגו שמבוסס בינה מלאכותית יש יתרון בביצועים על פני שגרירים בלב? האם אפשרי (ואם כן עד כמה) לשכלל את הבינה המלאכותית, או שיש איזשהו תקרה ביצועית (ואם כן, כמה הם רחוקים ממנה?)?

אז באמתהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"א באלול תשפ"ג 17:28

לגבי ההתחלה לבנות בדרך כלל יש פחות הצעות או פחות הצעות שמתאימות להן

לגבי שאר השאלות שאלות יפות אבל אין לי מושג

אין לי מושג גם מזה אלגו

סליחה על התגובה הלא עניניתצע
שמשהי תאהב אותי כמו שאת אוהבת גרפים..
די בטוחה שיש כבר כזאת,לגיטימי?

יש לך אמא, לא?

ומקווה מאוד שתמצא בקרוב שתאהב אותך אפילו יותר..

...לאצעיר

הייתי שמח גם לראות חלוקה לסגנון (תורני, לייט וכו') לפי גילאים.היה עוזר לדעת אם יש בכלל טעם וכיוון.

בניגוד לאינסטינקט וההגיון שלי בשאר הפלטפורמות - באלגו רק כשצמצמתי למקסימום את האפשרויות (בדיוק מה שרציתי) התחלתי לקבל הצעות קשורות.

לגבי זמינות בפלטפורמות - לא כל כך חווה את זה. מה שבטוח שבאתרים הפניות לנשים גדולות במאות אחוזים ויותר מההיפך. 

אפשר לבקש מהם בתגובות. סטטיסטית, אמורלגיטימי?

להיות שם יותר בכמות מאשר בכל מיזם אחר.

מה אמור להיות שם יותר?לאצעיר
יותר בנות מכל סגנון, בגלל הכמות.לגיטימי?
הבנים מחפשים חוויות, הבנות רוצות משפחהshaulreznik

מה שבה לידי ביטוי בדפוסי המשחקים בגיל הרך. ראיתם פעם ילד ממין זכר שמסיע בובה בתוך עגלה, מאכיל אותה, מלביש וכו'?  

כמו כן, לגבר אין לאן למהר, גם בגיל 40 אפשר להפוך לאבא לתפארת. האישה צריכה להתחשב בשעון הביולוגי.

הסיומת של דבריך דביליתלאצעיר

לא משנה בת כמה תהיה אשתו, כל יום שעובר עליו עובר גם עליה.

היא מתבגרת בדיוק כמוהו. 

במחשבה שניה לא מסכים עם שום דבר ממה שכתבת. 

ההתחלה והסיומת של דבריך מעידים על חוסר הבנהshaulreznik

לא דיברתי על "אשתו", דיברתי על בחורה בת 20+ שמודעת היטב למתאם ההפוך שבין הגיל לסיכוי להיכנס להיריון ולהביא לעולם ילד בריא. 

הבנתי מצוייןלאצעיר
והסברתי לך מה ההסתכלות הנכונה. לא על גרף כללי אלא על האינדבידואלים. 
כולנו אידיבידואלים, אך מה לעשות שיש סטטיסטיקה יבשהshaulreznik

ולפיה אם מישהי, בניגוד למישהו, לא תתחתן עד גיל 30, צפויות לה בעיות פוריות. ועוד לא דיברנו על השפעת הזִקְנָה על הנראות החיצונית (שגם במקרה הזה, אצל הגברים זה מורגש פחות). שני הפרמטרים הללו בהחלט מסבירים, מדוע במגזר הדתי הבנות יותר לחוצות חתונה.

רק שאם *מישהו *לאצעיר

בן 40 מתחתן, כנראה שאשתו לא תהיה בת 20.ורובן גם לא בנות 30.

זו הנקודה. 

לאו דווקאshaulreznik

אם מדובר בגבר כריזמטי, הוא יוכל להתחתן גם עם מישהי שצעירה ממנו ב-20 שנה, מה שכמעט ולא יקרה אצל אישה. האם זה צודק ושוויוני? לא, אבל ככה מתנהל העולם.

שוב, מקרה קיצוןלאצעיר

אני יודע מצויין איך העולם הזה מתנהל.

על כל אחד שיתחתן עם מישהי 20 שנה מתחתיו (מי רוצה בכלל?) יהיו 1000 שיתחתנו עם בת 35+

הסטטיסטיקה גלויה ונגישהshaulreznik
אתה רק מחזק את מה שכתבתילאצעיר

חוץ מזה - מאיפה זה? נישואים ראשונים? שניים? יהודים? ערבים? וכו'

חסר כאן המון מידע.

נראה שאתה מתעקש לנסות להוכיח נקודה שאתה יודע שפשוט לא נכונה. 

...מבקש אמונה

מצטער קשה לי לקרוא כזה אורך בסבלנות..

בכל אופן, משום מה אלגו הזה מתעקש להציע לי רק בנות ממרחקים גדולים.. מסוף העולם שמאלה

הוא לא מסיק מסקנות כשאני אומר לי שסיננתי על מרחק? או שאין בנות שרשומות באיזור המרכז?

למה אתה לא מפעיל בהגדרות את הסינוןלגיטימי?

של המרחק, ואז הוא בכלל לא יציע לך מי שלא עונה על קריטריון המרחק.

אה יש דבר כזה? 😅מבקש אמונה
זה לא היה מההתחלה, הוסיפו בשלב כלשהולגיטימי?

שולחים הודעה לבוט, ויש שמונה דברים שאפשר לשלוט עליהם אם אתה בוחר (2) שינוי הגדרות:

(1) טווח גילאים

(2) סגנון דתי

(3) גובה

(4) אזור מגורים

(5) מצב משפחתי

(6) שפה

(7) משתמש שלא שלח תמונה\מספר של חבר\ה

(8) סדר קבלת הצעה

אם הפעלת סינון כלשהו, תוכל לבדוק כמה מההצעות שאלגו רצה לתת לך נפסלו בגלל הסינון. אם נניח הגדרת שאתה רוצה רק מאזור המרכז, יכול להיות שהוא יגיד לך ש-15% מההצעות נפלו עקב הגדרות אזור המגורים.

אהה...לא ידעתי איזה קטע. תודה!!מבקש אמונה
אולי יש לו איזה באג והוא חושב שבאמת עברת לטבריהנוגע, לא נוגע
חחחחמבקש אמונה

לא אחי הוא מציע לי בכלל מכל מיני ישובים, כמו בית אל וכאלה ויהודה ושומרון, זה רחוק ממני

וגם ככה אני פחדן מי יסע לשם 😅

אני בקודש הקדשים ליד ארון הברית מחכה לקול הנבואהחסדי הים

היוצאת מבין שני הכרובים. אם תגיע בחורה קדושה, צעירה, רעננה כדמות כרוב נתחבר ונשאף לשאוב מרוח הקודש וחידושי תורה יחדיו.

ושאבתם־מים בששון ממעיני הישועה- וּתקַבְּלוּן אֻלפָן חֲדַת בְּחֶדוָא מִבְּחִירֵי צִדקָא.

זה לא נשמע לי טובלגיטימי?

כדמות כרוב?!

אם הייתי יוצאת עם מישהו, והוא היה אומר לי שאני נראית כמו כרוב, לא חושבת שהייתי מקבלת את זה בטוב.

אבל מאחלת לך שתמצא את אשת בריתך בקרוב.

מבלי להתייחס ל.. דברים החכמים שלולאצעיר

יש משהו מאוד גדול בלהמשיל איש ואשה לכרובים. וד"ל. 

אבל לא מבחינה פיזית....לגיטימי?
הכרובים שבקודש הקדשים..לאצעיר
תינוק ותינוקת (איש ואשה) 
כן יש אשה שהיא דמות כרוב הירק (משנה כלאיים א, ג)חסדי הים

וממנה אני מתרחק.

ויש אשה דמות כרוב שזה פנים צעירות ורעננות.

הכוונה בחז"ל דמות 'תינוקת' שהיה לכרוב זה לא baby, אלא פנים צעירות ותמימות. 

אני זוכרת שלימדו אותילגיטימי?

שמפשט הכתובים, דמות כרוב הוא דמות שור.

(אבל נראה לי צריך להיזהר במחמאות שמחלקים, צריך לוודא שהצד השני מבין למה כוונתך)

תראי רש"י כותב איך זה נראה בתורה. אם כברחסדי הים
הגעת ליחזקאל למראה המרכבה, אז צריך ללמוד רש"י שם ששולל את ההשוואה לשור ומביא את הגמרא בחגיגה שהשור נהפך לכרוב שזה פני אדם.

חשבתי שזה ידע בסיסי.

גם התכוונתי הרבה מעבר למראה, אלא גם לתכונות.

כמה זמן כבר אתה מחכה שם...מבקש אמונה

לא נראה לי שזאת שיטה עם אחוזי הצלחה גבוהים

ההצלחה זה הליכה ודבקות ב-ה' ובטחון בו. אני מנסהחסדי הים

להצליח בזה עד כמה שאפשר (לא שאני שלם אבל מנסה) השאר נלווה.

אני קודם כל ממקם את עצמי במקום שאני חושב שהוא נכון.

זה מושך כמגנט רוחני, הרבה יותר מכל מיני שוטטות באתרי דייטים.

נזכרתי בדברלאצעיר

"בינה מלאכותית" זה לא פתרון קסם. בד"כ זו סה"כ מילת באזז (או איך שלא אומרים את זה בעברית).

אם היו יודעים לפצח התאמות כנראה שכבר היינו רואים את זה בחיים האמיתיים ולאו דווקא בפלטפורמה זו או אחרת. 

אתה יודע להסביר אם מבחינת ההיתכנות הטכנולוגיתלגיטימי?

אפשרי להגיע לתוצאה יותר טובה?

אני ציפיתי שאלגו יצליח לעשות רעידת אדמה, להציע דברים אחרים לגמרי - א - בגלל כמות הראשונים, ב - כי הדרך שונה מכל דבר אחר.

אבל אני לא מרגישה שהוא עשה שינוי. הוא מצליח לסייע לכמות מאוד קטנה של אנשים, יחסית להמונים שרשומים.

זו בדיוק הנקודהלאצעיר

הטכנולוגיה היא מה שמאכילים אותה.

המקסימום שהיא מסוגלת לעשות הוא ליצור הקשרים שקשה עד בלתי אפשרי לעשות בצורה אחרת.

בסוף יש כאן מספר פרטים שרירותי (שאלון) שמכניסים ועל פיו היא מנסה לעשות התאמה.

מי אמר שאלו הפרטים הרלוונטיים? מי אמר שההתאמות האלו אכן מהותיות?

מי יודע איזה פרטים כן מהותיים? ושאלת השאלות - האם קיים דבר כזה בכלל? לא סתם זה לא פוצח עד עכשיו.

מרגיש כמו ניסיון להחליט מה טעם הגלידה האהוב עליך על פי מידת הנעליים שלך.

זו דעתי בגדול (בלי לרדת לפרטים טכניים). 

החידוש ב-AI זה לא שהיא עולה על מה שמאכילים אותה?לגיטימי?

ה-GPT יוצר לנו תוכן חדש לחלוטין - כמובן על סמך מה שהוא למד. הוא יודע לחדש חידושים (אני זוכרת שבזמנו אנשים פרסמו דברי תורה שכתבו בצ'אט, כשביקשו ממנו לכתוב על יעקב אבינו וחייזרים).

גם אם אנסה לחזות את טעם הגלידה המועדף על בסיס מידת הנעליים, יהיה אחוז מסוים של הצלחות.

האם אחוז ההצלחות של אלגו הוא מעל מידת האקראיות הזו?

האם הביצועים שלהם יותר טובים מחיבורים אקראיים?

ממה שאני שומעת מאנשים שיצאו לדייטים דרך אלגו, שכן.

מבחינת המספרים, קשה לי להאמין.

זה לא איך שזה עובד..לאצעיר
וגם לא רלוונטי לנושא הזה. 
ואי סליחה על ההיתפסות לקטנותkaparalay

אבל למה אם אמרת שאת תפוסה את צריכה לחזור אליהם במייל אח''כ?

הבוט לא יכול להציע את אותו הדבר שוב?

ולשאלות שהעלית.

א. אני לא יודעת להסביר למה לגברים יש יותר הצעות, אבל ממה שידוע לי, זה דיי המצב ככלל, וזה כן יכול להסביר למה יהיו פחות בחורים שירשמו לאפליקציה.

מעבר לזה, עברה לי בראש מחשבה שיכול להיות שבגלל הפלטפורמה יש פחות בחורים.. נגיד יצא לי להיפגש עם לא מעט בחורים שמסתובבים עם פלאפון מקשים ואין להם ווטסאפ בשביל להירשם לאלגו. אבל תכל'ס לא נראה לי שיש דרך לדעת אם זאת סיבה לפער בכללותו, אלא יותר בהקשר של אלגו ספציפית.

ב. כן הבנתי שהבוט מתוכנת לא להביא כמויות אדירות של הצעות מיד אחת אחרי השניה, מתוך תפיסה מסוימת..

לגבי עניין אחוזי ההצלחה וההתאמות, נראה לי שאפשר להתחבר כאן לדברים שעלולים בדיונים לגבי בינה מלאכותית באופן כללי.. העקרון הכללי הוא שבסופו של דבר בניית קשר היא לא נוסחה מדויקת, ואין ספק שרמת ה'הבנה' של הבינה המלאכותית היא מוגבלת.

אני חושבת שהתשובה בהקשר הזה היא שכן, האלגוריתם עוד יכול ללמוד. אבל כן, יש לו גבול..

על פניו, פתרון אפשרי כאן הוא לאפשר לכל נרשם להגדיר רף מסוים של אחוזי התאמה שהוא מוכן לבדוק, ולא לקבוע רף אחיד לכל המשתמשים.

ככל הידוע לילגיטימי?

ברגע שדחית הצעה, אלגו לא יציע לך אותו יותר. ולכן, אם הייתי תפוסה (וכמובן לא הסתכלתי על ההצעה עצמה כשאני יוצאת עם מישהו), אני פונה במייל ומבקשת מהם שהבוט יקפיץ לי את ההצעה ההיא. במיוחד בגלל שהגדרתי שאני רוצה להיות שנייה, אז אני יודעת שרוב הסיכויים שיש מישהו בצד השני שאמר כן, ואני לא רוצה שהוא יחשוב שאמרתי לו, או שהתעלמתי מההצעה.

מסכימה איתך לגבי פלאפון מקשים (למרות שיש כאלו עם ווטסאפ) - אבל מי שזה חשוב לו יכול להירשם דרך וואטסאפ של בן משפחה שלא זקוק לשירות (נניח אמא).

וזה באמת נכון מה שכתבת לגבי ההתאמות, הם אמרו שהם מגבילים את קצב הצעת ההצעות - אבל אני מדברת על חודשים ארוכים בהם אני לא שומעת ממנו כלום.

במובן הזה שזה לא משהו מדוייק, הרי גם שדכנים בשר ודם זה לא משהו מדוייק. אנחנו אנשים, אנחנו מורכבים, ואני לא באמת יודעת איזה חוש יש לאותם שדכני על שהצליחו לשדך מאות זוגות. אני זוכרת גם שאלגו אמרו פעם שהם נותנים מקום לאקראיות כלשהי, שהם לא דורשים התאמה של 100% מהקריטריונים שיש להם, אלא משהו נמוך יותר, כדי לאפשר להתאמות האלה לקרות.

מעניין מה היה קורה אם היו משלבים בינה מלאכותית בשגרירים, נניח. המחשב היה עושה סינון 'חכם', ולא רק על סמך קריטריונים יבשים, ומציע לשגרירים לבדוק את ההצעה עצמה. (ואולי יש להם כלי כזה, לא יודעת).

יודע בוודאותלאצעיר

שאם הגבתי שתפוס הוא יכול לשלוח שוב את ההצעה כשמתפנה. קרה לי.

לגבי קצב ההצעות - היה לי כמו שתיארת. יצאתי ממנו (כמו משאר הפלטפורמות).

אחרי כמה זמן נתתי לו צ'אנס ומאז כל שבועיים על השעון מגיעה הצעה. 

מעניין, תודה!לגיטימי?
מעניין..kaparalay

לגבי שימוש בבוט דרך מישהו אחר- באופן אישי לא הכי התחברתי לרעיון. זה גם קצת מורכב מבחינת זמינות. אבל אולי יש גם כאלו..(:

לגבי שדכנים בשר ודם-

נראה לי שזה בדיוק העניין. יש להם הרבה יותר מרחב תמרון. בואי נגיד שבאלגו הוגדר שצריך 90% התאמה.. יש שדכנים שיאפשרו לעצמם להציע גם אם יש 80% או פחות, מתוך מחשבה ש'מקסימום נצליח'. ואם לא- אולי לפחות נוכל להתמקד מכאן הלאה..

וזה בלי להזכיר שלפעמים גם יש שיח עם הבנאדם שמאיר ניואנסים וצדדים בבנאדם שהבוט לא יודע לזהות כרגע..

ואני לא מכירה הרבה שדכני על, אבל אם כבר הזכרנו את הרב חיים קורץ

אני נגיד מכירה זוג אחד שהוא שידך שהוא לא היה בטוח שזה מתאים, אבל הוא ניסה בכ''ז, ו-וואלה, היום הם נשואים+. וכן, יש לו גם שידוכים שיושבים על דברים קצת יותר שרירותיים.. (לא נאמר בזלזול חו''ח)

בסוף זה משהו שבאלגו לא יעשו, גם אם הם כן יתנו מקום לאקראיות..

יש מקום נראה לי לשרשור נפרד בנושאלגיטימי?

אם אני מגדירה לשדכן שהוא מחשב הגבלת גובה מסוים, הוא לא יציע לי מישהו שלא עונה על ההגדרה הזו. 

מצד שני, אם שדכן בשר ודם מתעלם מהבקשה שלי, מה אחשוב על זה? 

שמעתי בדיוק סיפור על מישהי ששדכן שיקר לה ביודעין. הוא ידע שיש קריטריון שנורא חשוב לה, ולבחור חסר את זה, אז הוא שיקר לה, והם יצאו והתחתנו, והיא אומרת על עצמה - אם הוא לא היה משקר, היא לא היתה היום נשואה.

איך היית מרגישה עם שדכן כזה? אם זה היה את, וזה לא היה הולך, היית מסכימה לקבל ממנו אי פעם הצעה נוספת?

אבל לא דיברתי על מקרה כזהkaparalay

הכוונה שלי היא שלשדכן בשר ודם יש יכולת לתקשר איתי בדברים כאלו.

אם בנאדם נמוך בס"מ ממה שהגדרתי לאלגו- הוא לא יפנה אליי וישאל אותי אם אני מוכנה להתגמש במקרה הזה, כי אולי משאר הבחינות יתאים.

או למשל, קרה לי שהציעו לי, ופשוט אמרו בכנות שלא סגורים אם זה לגמרי מתאים, אבל העדיפו לנסות ואפשרו לי לדייק אותם.. שוב, לא נראה לי שבאלגו זה יקרה.

לגבי השקר- מורכב לי מאוד העניין, ואני לא יודעת אם כאן זה המקום להרחיב.

השורה התחתונה כנראה תהיה לא. כן עם ניסיון לדון לכף זכות וכן עם אכזבה וכן עם נסיון לבחון עם עצמי את אותה הנקודה שלגביה שיקרו לי.

מעניין מה היה קורהלגיטימי?

אם היו מתכנתים את אלגו לומר - אם המשתמש הגביל גובה, נניח 155-165, 

ואתה מוצא התאמה אבל שחורגת פלוס מינוס חמש ס"מ מהטווח הזה -

תציע את זה עם הסתייגות - 

משתמש יקר, מצאנו לך הצעה שנראת טובה, אבל קצת חורגת מההגדרות שביקשת. האם תרצה לבדוק את ההצעה בכל זאת?

לא בטוחחדשכאן
אלגו זה עם בינת מלאכותית.

להתאים קריטריונים רשומים נצרך הרבה פחות.

עזבי אותך מאלגובנות רבות עלי

הלוואי שהיו שם בנות שנראות כמו בנות שאני רואה כל יום .. אין סיכוי כזה ... כולן ללא יוצא מן הכלל לא הטעם שלי.

אני מזמן כבר לא שם.. רק להתחיל עם בנות בעצמך. בנים תזכרו מה אמרתי לכם. 

רשמתי לי ביומן מבקש אמונה
ישר כח אחי היקרבנות רבות עלי

רק אתה קולט מה קורה פה תאמין לי

רבי ישמעאל שלח אותי לסתום לך את הפה: "בנות ישראלחסדי הים
נאות הן"!
כן? אז תמסור לו...בנות רבות עלי

סתם. חחח ..

די נו בחייך מה אתה רוצה אני אומר מה שאני רואה חח

אז תקנה לך משקפיים של...חסדי הים

עין טובה.

זה סיפר לי ר' אליעזר בן הורקנוס.

אבל חסדי.. זה אחרי ששמו לה שן זהב מבקש אמונה

נראה לי זה פחות הטעם שלו

@בנות רבות עלי  אתה רוצה גברת עם שן זהב?

רוצה את לאה אחי.. משבע ברכותבנות רבות עלי
עם שן זהבמבקש אמונה
לא מתאים לה שן זהב אחיבנות רבות עלי

אולי אני אקנה לה יהלום.

יש לי רק חלום לקנות לך יהלום

לראות אותך עוד פעם... זהו אין המשך פשוט לראות אותך. 

חחחחח

רואים שאני במצב כפית. אני אוהב את זה 

חייבת לשאול- במה את עובדת? אנליסטית?מחפשת111
אאוטינג וזהלגיטימי?

לא

אם מישהו היה מפצח את הקודברוקולי

לא הייתה רשימת רווקות ..

אבל זה לא ככה 

אני לא חושבת שאפשר להסתמך בנושא הזה רק על AIלגיטימי?

אני לא חושבת שקיים קוד אחד שיפענח את כולנו כאנשים.

אבל הציפייה שלי היתה שה-AI מביא איזשהו חידוש לתחום, 

משהו אחר מכל דבר אחר שקורה.

וחשבתי שהנתיב הזה יפתח פתח ליותר אנשים -

לא כי הקוד מושלם, 

אלא כי הוא יכול להעלות הצעות שלא עלו בשום דרך אחרת -

בגלל כמות האנשים, 

ובגלל סוג האלגוריתם.

אלו לפחות רוב ההצעות שאני קיבלתי, רק שכמעט כולם היו לא קשורות בעליל.

יישר כח. לדעתי זה בגלל שהישות האינטראקטיביתנוגע, לא נוגע

המבריקה הזו לא מבינה שבשביל למשוך גברים היא צריכה לעבוד דחוף על הנשיות שלה.

הרי אם חושבים על זה,

אלגו הוא גבר קרוב למושלם. חלום של כמעט כל אישה.

חזק, לא מתייאש, חכם, מסודר, מבין עניין, לומד מהר, סתום במידה, לא שיפוטי, מכיל. נותן פתרונות רק כשמבקשים ממנו. אפילו בזמן מערה שהוא צריך לעצמו את יודעת שהוא חושב עלייך.

לעומת זאת, בשביל הגבר הממוצע, אלגו הוא נורא, טראגי אפילו.

לא מספיק רך. לא מבין מבעד למילים מה אתה באמת צריך. לא מנתב אותך בחכמה למקום הנכון לך. לא נותן לך בראש כשצריך. פשוט לא יודע להיות "כנגדו".

זה כמו ההבדל בין ההיא שמזמינה אותך, מבקשת אפילו, "מטופל מספר.. לחדר מספר..",

לבין ההוא שמצווה אותך את זה כמו איזה רס"ר משמעת שאמרו לו שהוא צריך לדבר בצורה טיפה נחמדה. לפחות לנסות.

וזה מזכיר את המערכון החזק ההוא..

עוד פעם מ409, אין מצב..

נקווה שגם שוב פעם תהיה הזאת הנחמדה. עקבתי אז עם היד על הפתק שלושת רבעי שעה ואחרי מ408 היא רק התחילה להגיד מטו.. ורצתי לחדר,

שלום ד"ר יורי, כואבת לי בזמן האחרו

(במבטא כבד) רגע רגע. מי אתה מה אתה? כרטיס מגנטי קודם. לא גן חיות פה.

סליחה ד"ר 😁

אבל לא. הנחמדה ההיא לא נמצאת. זה מישהו אחר הפעם.

חצי שעה אני יושב שם ורואה איך הוא פוקד על אנשים והם ישר מזנקים לחדר של ד"ר יורי. איך נתקעתי פה עם כל אלה אני לא מאמין. מנטליות של עבדים.

טוב חייב לרדת לקנות שוקו להירגע. בכל מקרה יש זמן עד שיגיע תורי. נראה לי אסור שוקו לפני הבדיקה אבל אני חייב שוקו עכשיו או שאני פשוט חוזר הביתה.

שתיתי נרגעתי קצת וחזרתי למעלה.

עוד רבע שעה של סיוט עוברת.

מטופל מספר מ409 לחדר מספר 2.

לא קם. שיחכה

מטופל מספר מ409 לחדר..

קם בגרירת רגליים, ומסתלבט עליו בראש "מטופל מספר מ409 לתחנת בגין, ירושלים"

(עם המבטא הכבד הנ"ל) איפה אתה מטייל תגיד לי? כמעט קראתי מטופל בא

סליחה ד"ר זה בגלל הקריין.

הוא מסתכל עליי במבט תמה אבל זה כנראה לא מספיק מעניין אותו כדי לשאול

...

טוב תשכב נבדוק בטן.

בודק.

מה זה? תית שוקו?

כן..

תגידי איך אתה שותה שוקו פרה ובא לרופא שיבדוק לך בטן?   מה קורה לך?   אני לא וטרינר ואתה לא עגל. אני רופא ואתה יצור.

תבוא בפעם אחרת.

מאוחדת שלום, איך אפשר לעזור?

אני רוצה לעבור אליכם.

יופי.. אסביר לך קודם את המסלו

אבל תגידי הזאת שמקריאה את המספרים אצלכם היא לא זה היא זאת, נכון?!

עכשיו כשאתה כותב את זה,לגיטימי?

לך תדע, אולי ההודעות האוטומטיות של הבוט מנוסחות אחרת לגבר או לאישה?

יכול להיות (אולי תעשי השוואה יחד עם מישהו מפהנוגע, לא נוגע

שנמצא שם..), אבל בכל מקרה זה מן הסתם לא הבדל משמעותי.

באופן כללי (בלי קשר לאלגו אלא יותר לאתרים וכדו'), אני חושב שההיצע הגדול שיש היום יותר הרסני בשביל בנים. לא רק בגלל העניין החיצוני אלא בגלל שהריבוי מוריד את החשק של החיזור והמאמץ (וגם בגלל שבנות פונות אליהם מעצמן).

ה"שפע" המזוייף הרסני לכולםלאצעיר

בנות באתרים מופגזות בהודעות. נותן תחושה שתמיד יש מישהו יותר טוב ממה שמציעים.

נכון. לא אמרתי שלאנוגע, לא נוגע
קל. כי אנחנו בלחיו"תמיפאחרונה
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולדאחרונה
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?אחרונה

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי יעניין אותך