אבל פשוט נראה לי החלטה תמוהה
חלילה לא במקום של לשפוט
ואיזו השקעה ומסירות
אבל נראה לי יש המון יתרונות למסגרת דווקא בילדים המיוחדים.
צריך אולי לנסות לחפש מסגרת אחרת...?! אם לא הייתה מרוצה באחת מהן.
יכול להיות שלא ראתה שום התקדמות אצלם בגלל שהם מש"ה ולוקח הרבה יותר זמן לראות תוצאות. והסתגלות גם היא לוקחת יותר זמן. אבל אם הם מורכבים למה לא להיות במקום שיכול לתת להם מענה מגוון.
אני עובדת בחינוך המיוחד עם מש"ה.
הלוואי ובחינוך הרגיל היו מקבלים קצת ממה שמקבלים בחינוך המיוחד. כיתות קטנות, צוות רחב ומקצועי, תקציבים, אייפד לכל ילד!. נגיד הישיבות תל"א- פעמיים בשנה לפחות, כל הצוות (3-8 איש! מחנכת, מנהלת, סייעת, מטפל רגשי, פיזיותרפיה,מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, יועצת, ויש עוד לפי המורכבות) מתכנס לדבר כמעט שעה על כל ילד והמטרות שלו. בואי, בחינוך הרגיל אם המחנך חושב עם עצמו לעומק 10 דקות על כל תלמיד זה חסד. וסליחה אם יצאתי מזלזלת, פשוט מצטערת שאין לילדים שלי מה שאני רואה שיש בעבודה שלי. כמה מעוף, ופרוייקטים, והשתדלות להתאים לכל אחד את צורת הלימוד, כמה טכנולוגיות, איזה מגוון של שיעורים (חקלאות, קרמיקה, בישול, ועוד ועוד בנוסף למערכת הרגילה הממוצעת בכל מקום).
בנוסף ישנו עניין קבוצת השווים. שנים בבית ספר אנחנו עובדים על הקשרים החברתיים של הילדים, איך להתנהג עם חברים, איך לתקשר ולא רק עם מבוגר, איך להתייחס לסביבה ולצרכים של אחרים גם, איך לשחק ביחד. אם בחינוך הביתי לילדים שבנורמה צריך להתאמץ לספק להם את הצרכים החברתיים, ולייצר מפגשים וחברויות, איך עושים את זה עם ילדים מיוחדים??!
לסיום, יצא לי פעם להיות באינטייק של ילדים מתוקים תאומים שההורים חשבו לבדוק אם הם מתאימים לבית ספר שלנו, )לא קיבלנו בסוף כי לא יכולנו לספק מענה השיקומי הפיזי שהיו צריכים), יכולנו לחוש שיש שם פוטנציאל לא ממומש, יש להם יכולות שלא חודדו. היתה להם סקרנות ומוטיבציה, ומצד שני הם לא הכירו דברים פשוטים ובסיסיים. התברר שהם לא היו בגן, אלא בבית. וגם אם ההורים לקחו כמה טיפולים פרטיים של פיזיו וריפוי בעיסוק וקלינאית זה פשוט לא סיפק את הצרכים שלהם. (שוב לא שופטת וגם לא יודעת מה עדיף. זה מן הסתם סיפק צרכים אחרים של חום ואהבה, אבל לפעמים יחס אישי זה לא מספיק. אני כאיש מקצוע וותיק יחסית בתחום לא מצליחה לראות את הכל בעצמי ונעזרת בעוד צוות להגיע למסקנות. ויש כ"כ הרבה על מה להסתכל!!! עם המחנכות זה פשוט יכול להיות כל רגע של למידה.
גם הילדים שמגיעים אלינו אפשר להרגיש על מה עבדו איתם ועל מה לא בגן או בבית. כמובן לא באופן מוחלט כי גם יש העניין שפשוט קשה להם ללמוד ולכן יכול להיות שכן לימדו אותם המון משהו אבל זה בכל זאת לא בא לידי ביטוי. אבל בד"כ כן מרגישים מי התאמן על כללי התנהגות, מי התנסה בציוד שיקומי, מי מטייל גם או רק נשאר מול המסך.... )כמו שבחינוך הרגיל מן הסתם הגננת יודעת מי נחשף גם בבית ללימוד ומי לא)
קיצר חפרתי
בהצלחה!!!!
אה ועניין אחרון
גם ילדים שההורים שלהם בהתחלה מסיעים אותם, ואוספים אותם מוקדם ולא משאירים בקייטנה וכו ( וכל הכבוד להם), בד"כ באיזשהו שלב ההורים משחררים וסומכים על ההסעה ועל הצהרון וכו. ישנה עייפות של החומר גם כן. וההורים צריכים גם את השעות האלו שדורשות צומי ככ אינטנסיבי לילד המיוחד בשביל עצמם או בשביל שאר המשפחה.