תדעו לכםאילת השחר

שהייתי רוצה לשתף את העולם בכמה דברים..

ללמד אחרים מהדרך הזו שעוברת בכל מיני הקשרים,

אבל זה מרגיש לא נכון לפתוח ככה... במיוחד בשבילי, לנפש שלי, למרחבים שאני רוצה לשמור בטוחים ומוגנים בתוכי,

ויש דברים שהשתיקה היא מרחב עוטף וטוב להם יותר.

אז עם כל הקושי,

אני בוחרת במה שטוב לגוף

ולנשמה.

עכשיו שתיקה.

זמן לומר תודה.

מהממת. אהובה שאת❤מבולבלת מאדדדד
❤️אילת השחר
את בעצמך
משהאחרונה
קשה לי עם ניבולי פהאנונימי (פותח)

קשה לי לשמוע קללות, ניבולי פה, גסויות וכו'.
באמת מפריע לי, גם באחד על אחד אבל גם סתם ברחוב (ובמיוחד אם זה מישהו עם כיפה על הראש!).
זה מצד אחד.
מצד שני אני לפעמים בהחלט מוצא את עצמי (ויותר בכתב יותר מאשר להגיד בפה) משתמש במילים גסות, אפילו רמיזות בוטות.
לא יודע מה הקטע...

יש הבדל גדול בין משהו בלב לבין ביטוי החוצהזיויקאחרונה
הרבה זמן לא נכנסתי, כיף לפתוח ולראות שמלא פה!ילדה של אבא

החיים המתקדמים מזמנים תובנות חדשות

בעז"ה בהמשך אשתף

בינתיים אני קוראת מה שעבר פה וממש מתחברת לדברים שעלו.

תודה לכם

התכתבתי לא מזמן בפייס עם חבר של אחימשה
מסתבר שהוא קורא קבוע פה. והחומר עוזר לו מאוד.
מדהיםילדה של אבא
באמת לא מצאתי מקום אחר שמכיר בזה ומעלה למודעות כמו פה
אני גם יכול להגיד שהמקום פהל המשוגע היחידיאחרונה

נתן לי להכיר זוויות בעצמי שאף פעם לא ידעתי לתת להם שם,
אני לא יודע בדיוק איפה אני ממוקם, אבל  יש בי צדדים כאלה.

ילדה רגישה ומהממת שליילדה של אבא

את כל כך מזכירה לי את עצמי,

וכשאת מוצפת, גם אני.

ואני חסרת אונים,

כי זה מעלה את הכל בחזקה

אני מרגישה אותך כל כך, ואז, לא מצליחה לווסת את עצמי

ובטח שלא אותך.

(ואז אבא שלך מגיע ומרגיע את שנינו)

ככה זה היה מההתחלה,

הלוואי

שיום אחד נצליח

ונמצא את הנתיב שלנו בזה

אני ואת

בנפש הרגישה המהממת שלנו.

🎀מחשבות לפני השינה, נכתב לילדה שלי שלאחר יום ארוך סוף סוף נרדמה🎀

אני פעם הגעתי למסקנה דומהמשהאחרונה
שהבעיה עם התקפי הזעם של הבכור לא הייתה ההתקפים, אלא איך שאני הרגשתי איתם. הצד שלי היה יותר בעייתי. הוא? הוא ילד.
הזמנתי את חברה שלי לשבתציפורמדבר

והיא ענתה לי שהיא נשבעה לעצמה שהיא לא תבוא אלי יותר.

מה מסתבר?

שפעם אחרונה שהיא היתה אצלי עם משפחתה הברוכה,

היא כנראה ראתה שקשה לי (בלילה כשהייתי כבר גמורה מעייפות) וזה כאב לה שהיא מכבידה עלי אז היא נשבעה לעצמה שלא תבוא יותר כדי לא להכביד עלי ולא להיות עול.

עברו מאז כמה חודשים ולי לא היה מושג לגבי זה,

כי המשכנו להיות בקשר כרגיל והיא לא אמרה כלום.

רק עכשיו כשהזמנתי שוב היא אמרה את זה.

תוך כדי שהיא מתבאסת שנשבעה כזאת שבועה וניסתה לחלץ את עצמה ממנה ברעיונות שונים.

גם היא רגישה מאד, אבל היא לא כל כך מודעת לזה. היא לא מסכימה להתבונן בזה, הראש שלה נמצא במקום אחר לגמרי.

ודווקא בגלל שאנחנו מאד כנות אחת עם השניה, אני גם לא רואה סיבה להסתיר ממנה כשקשה לי. אני לא רוצה לשחק אותה משהו אחר בסביבתה.

אבל לרגע  לא חשבתי שהיא תפגע מזה שהיה לי קשה. או שהיא תרגיש לא רצויה.

כלומר, זה נכון שהיו רגעים שהיה לי קשה ועמוס, אבל זה מחיר שאני ממש שמחה לשלם על זה שהיא ומשפחתה יבואו להתארח אצלי. וחוץ מזה, זה קורה לי גם כשאין אורחים.

אז מה?

אני לא מתכוונת להתכחש לקושי, הקושי קיים, אבל הקושי הזה לא ימנע ממני לעשות מה שאני רוצה ואוהבת ובמקרה הזה זה לבלות איתה ועם ילדה (שמצידי הם כמו אחיינים שלי)

אבל היא, נפגעה.. ולא אמרה מילה.

מה הייתם עושים במקרה כזה?

מוזראנונימי (2)
למה זה מוזר?ציפורמדבר
זה מענייןמשה

סוג של ניסתה להתחשב בך. כשבעצן את בחרת לעשות את זה בטוב. אפשר פשוט להגיד את זה, נדמה לי. כן הייתי עייפה אז מה? שמחתי שבאת.

כן, היא מאד מתחשבתציפורמדבר
והיא שונאת ממש להיות עול. אז אמרתי לה שבאמת היו לי רגעים של קושי, אבל לא הייתי מוותרת עליהם
אז יש מצב שזה יותר שלה מאשר שלך.משה

וזה הופעל עלייך אבל זה קודם כל שלה.

נשמע נכון...ציפורמדבר
מצב מעניין... שלוש נקודות ליחס:אלעזר300

1. איך את מרגישה / הרגשת? איך היא מרגישה / הרגישה? את כותבת שהיא נפגעה. את בטוחה בפרשנות הזו? היא אמרה כך במפורש? האם נפגעת בעצמך מהמחשבה שהיא נפגעה?

2. איך את רוצה להמשיך הלאה? איך היא רוצה להמשיך הלאה? מהדברים שכתבת נשמע שאתן עדיין יקרות זו בעיני זו, ורוצות להמשיך בקשר טוב. זה מצוין. אם זאת השאיפה, אפשר לפתור קונפליקטים שנוצרו, ובסלחנות.

3. האם היא נשבעה בשבועה הלכתית, או "גמרה בליבה"? באיזה אופן היא כפויה להחלטה הזאת, ועד כמה? אם הלכתית, הנכון הוא לפנות בשאלה הלכתית לרב מוסמך. אם "מתוך עקרון", צריך לחשוב מה לעשות ואיך. אני, לדוגמה, כשהייתי נער, היתה תקופה שהחזקתי ב"עקרונות" באופן קצת חולני, שהיה צריך לפתור בתשומת לב... אבל בכל מקרה זו לא העמדה שלך שאמורה לדחוף תהליך כזה.

שיהיה בהצלחה, בכל מקרה, בעזרת ה'!

אנסה לענותציפורמדבר

ושה' יהיה בעזרי

1. איך את מרגישה / הרגשת? איך היא מרגישה / הרגישה? את כותבת שהיא נפגעה. את בטוחה בפרשנות הזו? היא אמרה כך במפורש? האם נפגעת בעצמך מהמחשבה שהיא נפגעה?

תשובה: זו לא פרשנות, זה מה שהיא אמרה, עד שהיא אמרה את זה, לא היה לי מושג.

לא נפגעתי מזה שהיא נפגעה, אבל זה כאב לי שהיא נפגעה ממני ושהיא החזיקה את זה בלב הרבה זמן בלי לומר לי.

2. איך את רוצה להמשיך הלאה? איך היא רוצה להמשיך הלאה? מהדברים שכתבת נשמע שאתן עדיין יקרות זו בעיני זו, ורוצות להמשיך בקשר טוב. זה מצוין. אם זאת השאיפה, אפשר לפתור קונפליקטים שנוצרו, ובסלחנות.

תשובה: כן, אנחנו רוצות להמשיך בקשר. זה פשוט היה מפתיע. פעם חשבתי שבגלל שאני רגישה מאד אז אני פחות פוגעת באנשים אבל ככל שהזמן עובר אני מגלה יותר ויותר שזה לא נכון. אני באמת משתדלת להתחשב, אבל זה נראה לי בלתי אפשרי לא לפגוע במישהו אחר.

3. האם היא נשבעה בשבועה הלכתית, או "גמרה בליבה"? באיזה אופן היא כפויה להחלטה הזאת, ועד כמה? אם הלכתית, הנכון הוא לפנות בשאלה הלכתית לרב מוסמך. אם "מתוך עקרון", צריך לחשוב מה לעשות ואיך. אני, לדוגמה, כשהייתי נער, היתה תקופה שהחזקתי ב"עקרונות" באופן קצת חולני, שהיה צריך לפתור בתשומת לב... אבל בכל מקרה זו לא העמדה שלך שאמורה לדחוף תהליך כזה.

תשובה: לדעתי מה שמחזיק אותה זה לא עניין ההלכה, אלא יותר הסכמה בינה לבין עצמה לא לשבור את המילה/ההחלטה של עצמה. וזה יותר היה "גמרה בליבה"

שיהיה בהצלחה, בכל מקרה, בעזרת ה'!

-תודה ואמן

בא לי להוסיף לך עוד שאלהמשה

4. האם זה שלך? (כלומר שלך ממש, או שזה של מישהו אחר במשפחה כמו אבא-אמא שנדבק לך)

לגבי 2 נדמה לי שכרגיש אני מנסה לצפות את כל ההתנהגויות של כולם ולדאוג שאף אחד לא יפגע. אבל זה לא עובד. אין לי דרך לדעת. אני יכול להתנהג בצורה סבירה לגמרי אבל לדרוך על המנגנון של מישהו אחר בלי קשר אליי. זה שלו. אני יכול אולי להתנצל אבל זה לא יעזור. הכיווץ שיש לנו בבטן במצב הזה קיים שם אבל הוא שלנו והוא הרבה פעמים פרי כאב אחר שלא קשור בכלל לסיטואציה.

לא הבנתי את השאלהציפורמדבר
תוכל להסביר?

וכן זה ממש נכון, אני מנסה לא לפגוע, אבל לא משנה כמה אני מנסה זה לא תמיד מצליח. ולפכמים אני מרגישה כל כך מטומטמת ומתוסכלת בגלל זה. אבל ככל שעובר הזמן אני מבינה שזה בלתי אפשרי.

לגבי 4משה

האם זה שלך

פשוט תשאלי את התחושה בגוף אם זה שלך או שנדבקת בזה ממישהו.

לגבי השני - זה בלתי אפשרי. אבל את מרגישה מכווצת ממש. אז צריך להתייחס לכיווץ כאל נושא לעבודה (למשל בכתיבה, אבל יש לי עוד רעיונות). בכל אופן נתחיל מזה שבשכל תדעי שזה הסיטואציה ושאת בסדר.

נראה לי שזה שליציפורמדבר
לא זוכרת שראיתי משהו דומה אצל אבא שלי או אמא שלי.

זה לי קשה לשמוע את זה וכאב לי, אבל דיברנו אחר כך וזה עבר לי. כן כואב לי באופן כללי שאני לא יכולה להמנע ממקרים כאלה, מה שאומר שאמשיך לפגוע באנשים

לפגוע באנשים != אנשים נפגעיםמשה
זה שמישהו נפגע לא אומר שאת פגעת בו.
אבל זה עדיין כואבציפורמדבר
נכוןמשה
אבל זה לא קשור אליהם. זה פשוט שלנו.
(יש לי עוד מה להגיד פהמשה

אבל זה פחות " איך זה עובד" ויותר, "איך נכון לעבד את זה". )

איך לעבד את זה?ציפורמדבר
אינטנסיבית קצתאנונימי (3)

החברה

שבועות ודרמה

היא חושבת יותר מדי גם בשבילך. שתהיה פשוטה יותר זה יפתור הכל. אם הזמנת אז המצב סבבה כנראה ובא לך

מהצד שלך אין יותר מדי מה לעשות חוץ מלהסביר שסבבה ולפעמים מורכב אבל בואי לשבת

זה באמת פתרון מעולה שהיא תהיה פשוטה יותרציפורמדבר
ואני אהיה רגישה פחות. והכל יבוא על מקומו בשלום
נו, אז קדימה!נחלת
אם אתן מתארחות אחת אצל השניה עם המשפחותנהג ותיק

אז אתן כנראה חברות טובות

למה צריך להישבע לא לבוא שוב? למה להגיע לכאלה אוקטבות "מיותרות"?

אפשר להקל אחת על השניה תוך כדי אירוח (הבאה של מצעים, אפילו להתחלק באוכל, לעשות כלים).

אני יכול מאוד להבין (כאדם רגיש) את המחשבה על המארח/ת אם קשה לו, או מה אפשר לעשות כדי להקל, אבל לא צריך להגיע לכאלה עוצמות של רגשות, תסכולים ופגיעות.

אז אולי פשוט לדבר איתה וליישר קו

אני מניחה שהסיבה שהיא נשבעה בליבהציפורמדבר

לא להגיע שוב היא כדי למנוע כאב מיותר.

זה כמו שתגיד, למה אישה נשבעת בלידה שלא תכנס להריון שוב כשהיא בוודאות רוצה עוד כמה ילדים?

נו, למה באמת?

וזה קורה גם על שטויות, יש אנשים שנכנסים לפקקים של גוש דן ונשבעים שהם יותר לא מתקרבים לאזור.

נו, בסדר.

אז נשפוט אותה על זה?

המשפט:לא צריך להגיע לכאלה עוצמות של רגשות, קשה לי.

כי מה? נראה לך שטוב לה עם העוצמות האלה?

שטוב לי?

שלמישהו נחמד להרגיש כאב מדברים קטנים בכזאת עוצמה?

חושבת שדיבור כן ביניכןנחלת

על הדברים שמפריעים, כואבים, מביכים וכו', יכול להוריד מעט את חריפות הרגשות (והתגובות).

ומדי פעם להזכיר את עקב אכילס שלכן, בהומור, או בחצי הומור, או ברצינות כשזה, או משהו דומה, קורה.

להוציא את ה"מוגלה" (מחילה) החוצה, להניח אותה על השולחן, להתבונן בה. היא לבטח לא תעז

לספח אליה עוד כאבים וכאלה כשהיא כל כך גלויה...

צודקת, גם אני תמיד בעד דיבור פתוחציפורמדבר

ואנחנו מדברות באופן פתוח וגלוי.

הבעיה היחידה שלי היא, שקשה לה להודות ברגישות שלה. היא מעדיפה להחשב כאישה קשוחה ששום דבר לא מזיז לה.

אז זה עדין.

דיברתי איתה מאז ואמרתי לה שהיא צודקת ויש רגעים שקשה לי, אבל קשה לי גם כשהם לא נמצאים, הרבה פעמים בליל שבת או במוצש אני עייפה ואני לא מתכוונת להסתיר את זה. אבל אני מתייחסת אליה ואל הילדים שלה (כמעט) כמו אל הילדים שלי ואני ממש לא רוצה ולא מתכוונת לוותר עליהם בגלל שקשה לי.

יש לה מאד נחיתות לגבי הילדים שלה שהם עושים בלאגן וכו' ולכן היא נמנעת מלצאת איתם להרבה מקומות.

העניין שלי זה לא מפריע, מבחינתי, זה ילדים, עושים בלאגן והכל טוב. אבל היא לוקחת את זה קשה.

אפשר לתת דוגמא?נחלת

לא ממש באותו נושא.

כשתינוקות נשכחו ברכב, הרגשתי שאני כמעט על סף התקפת לב

מרוב חרדה; על נכדי הקטנים בפרט.

נדנדתי ברמיזות לילדי הנשואים, והחרדה המשיכה. לא דיברתי בפה

מלא ברחל בתך הקטנה, אלא בגישוש (איפה הם?...) ובזהירות.

באחת הפעמים, כלתי אמרה לי: הכל בסדר. כך היא מרגיעה אותי, כביכול....

אמרתי לה: את ר ואה שאני חוששת ומוטרדת, אז תרגיעי אותי!

ואז היא פירטה מה הם עושים וכאלה.

וזה באמת הרגיע אותי. הדיבור הישיר, בלי פיתולים והתפתלויות למינהן...

למה החברה לוקחת את זה קשה כל כך; היא מרגישה שעושים לה טובה

למרות שנופלים מהרגליים? שלא רוצים אותה ב א מ ת?

שהיא איומה ונוראה ולא רגישה כי איך לא שמה לב שקשה לך?

הבן אדם הוא מורכב. לפתוח את הדברים, מה מעיק, על מה זה יושב...

ואז יהיה בעז"ה קל יותר, למרות שכביכול קל יותר שלא מדברים גלוי

וכן וישר לעניין ולא פותחים את הדברים. אבל , אני חושבת שאולי הדרך היא שיחה כנה, ועמוקה,

וכן, כואבת, אבל אחר כך, תפתור הרבה אי הבנות וסיבוכים כאלה, אם יהיו.

אולי טעות בידי. תנסי.

הדוגמה הזאתציפורמדבר

מאד מאד יפה. תודה עליה.

לומר ככה בגלוי: אני חרדה לגבי העניין הזה, בבקשה תרגיעי אותי, תפרטי. זה כל כך יפה בעיני.

אאמץ את זה 🩷

לא התכוונתינהג ותיק

שלמישהו כאלה עוצמות או רגשות זה קשה זה נחמד וטוב לא, ממש לא. גם אני כאדם עם רגישות (לדעתי גבוהה) מגיע לפעמים בסיטואציות מסויימות לעוצמות שאני יודע לומר לעצמי, גם אם רק בדיעבד, שזה היה מיותר, שהיה יותר מידי.

אני חושב שאם אתן חברות טובות אתן יכולות לדבר על זה, גם לפני שמתארחות זו אצל זו, כדי להפחית מראש רגשות של "לא נעים" כמה היא טורחת עבורי (וגם הפוך) וליצור אירוח נעים אחת לשניה.

זה אפשרי. 

גם אניציפורמדבר

אומרת הרבה פעמים על רגשות שונים או חרדות שזה היה מיותר. למעשה היתה איזה חרדה שהלכה איתי הרבה זמן עד שיום אחד אמרתי לה - לעצמי.

תראי את איתי כבר כמה עשורים.

מלחיצה אותי, משגעת לי את החיים.

אבל תסתכלי רגע אחורה, האם איי פעם הדבר הגרוע הזה שאת מספרת לי עליו כל הזמן איי פעם קרה?

לא.

לא קרה אף פעם.

אז עזבי אותי בשקט.

וגם, גם אם יקרה, אז יקרה. אז יהיה קשה. אבל זה עדיף פעם אחת קשה על חרדה כל הזמן.

מאז הרבה יותר טוב לי (כמובן דרך ארוכה ששו רק נקודה אחת מתוכה)

אז זה נכון וברור שהרבה מהרגשות הם מוגזמים ביחס למאורע, אבל זה גם ברור שלא תמיד ולא כולם ובוודאי אנשים רגישים מאד לא מצליחים למנן את הרגש לרמה המדוייקת שהוא נדרש.

אלו החיים.

זה קצת מוזר בעיני לומר למשהי/ו : אתה מגזים עם הרגש.

זה כמו לומר לאדם עצבני: תרגע.

זה עובד?

לא.

אפשר כמובן להסביר מסביב ולוצר דברים שיעזרו להרגע. אבל לומר שתהיה יותר פשוטה, פחות רגישה. זה לא יפה בעיני. 

ואולי המטרה שלה היא לשמור אותך ממשהו אחר בכללמשה
שאת לא יכולה להכיל כי אין לך איך.

יש לי מלא דוגמאות, אבל זה לא לפורום.

בבקשה לכתוב בעבריתציפורמדבר
מי תשמור אותי? ממה? איך? לא הבנתי 
החרדהמשה

היא נמצאת שם כדי "לשמור" עלייך ערנית או משהו. ולא תמיד זה נושא החרדה הישיר. לפעמים זה נושא אחר קשור.

למשל אם את מפחדת מזוגיות אז את לא תהיי חרדה מזוגיות, את תהיי חרדה מדייטים.

את החלק האחרון הבנתיציפורמדבר

ואת החלק הראשון אני מריצה בראש.

מנסה להבין ממה חרדה שומרת אותי.

נגיד חרדה מבריאות, שומרת שלא אהיה חולה. לכאורה. אבל על הדרך היא עושה אותי חולה כל הזמן..

אחשוב על זה

חרדה מבריאות שומרת שכן תהיי חולהמשה

זה המטרה שלה. אם תהיי בריאה אז... (יקרה משהו רע / שאת לא יכולה לעבד / יצפו ממך לעשות משהו)

התכוונתי הפוך, חרדה מחוליציפורמדבראחרונה
לגמרי מסכימה.נחלת
טוב עכשיו אני מרגישה אנאלפביתיתציפורמדבר
בדידות, זה פוגש אתכם הרבה? קצת?אנונימי (פותח)
סוגשל לפעמיםזיויק
פוגשמתנחל חייכן

פה ושם, לפי תקופות

זה פוגש אותי בהחלטציפורמדבר

אני לא יודעת מה נחשב להרבה.

וזה לא תמיד שלילי אצלי.

נראה ליoo

שבדידות נובעת

או מפחדים לא פתורים

או מסביבה לא תומכת

בדידות מסביבה כבר לא קיימת אצלי

בדידות מפחדים תמיד תופיע

כי תמיד יהיו חרדות חדשות שעוד לא למדתי להתמודד איתן

וזה הצד החיובי בתחושת הבדידות

מין הבנה שיש במה לטפל ולעבור תהליך 

מעניין. מאלף.נחלת
בליבי יש סתיומשה

אני עכשיו

מחכה לשווא

אולי

ביתי נופל

שוב בערפל

אפור הוא ואפל

ובעיניי...

זה פוגש הרבה. אבל צריך לשים לב שזה לא דבר רע. אני קיים פה בעולם גם בלי קשר לאנשים סביבי. יש לי ערך בכל מקרה.

התגובות פה (גם של עצמי) גרמו ליציפורמדבר

לחשוב ולשאול את עצמי האם המושג בדידות הוא דווקא מושג שבא לתאר סבל מלהיות לבד.

או שהוא גם יכול לתאר את המצב שהאדם נמצא לבד וטוב לו.

כי ככל שאני חושבת על זה, אני לא מצליחה להזכר בשימוש במילה בדידות בצורה חיובית.

אז אולי יש הפרדה בין מצב של להיות לבד ולסבול מזה=בדידות לבין מצב של להיות לבד ובטוב=(לבידות?

בדידותoo

היא לאו דווקא להיות לבד

אפשר להיות מוקפת אנשים/ בזוגיות/ עם מלא חברים ועדיין להרגיש הרבה בדידות

זו תחושה של חסר חברתי/ תקשורתי/ רגשי

אפשר להיות לבד והרבה

ולהרגיש מצויין בלי חסרים

ואז אין מה להגדיר תחושות מיוחדות

כי אפשר להרגיש הנאה אושר וסיפוק

גם לבד

המוח שלי מפנה לאיש האמונה הבודדאנונימי (3)
של הרב סולובייצ'יק. יש שם קטעים נהדרים על הבדידות, אבל איני זוכר שום דבר במדויק. מעניין לשוב לקרוא שם. למיטב זכרוני היו קטעים ממש חזקים בהתחלה.
כן. ייתכן.נחלת
בעיקרון הרבהדדאלוס דיגל

אבל כמו שכבר כתבו, צריך להבין מה הכוונה בדידות, האם רק בהקשר השלילי של צורך וחסך בחברה או שגם בהקשר החיובי של עולם פנימי והתמסרות לרגשי ולעצמי.

בהקשר החיובי הרבה, 

בהקשר השלילי זה יותר בתקופות. היו זמנים שהרגשתי ממש בודד, ושוב הרגשתי בודד, ושוב.. אבל זה תקופות. גם נראלי זה לפעמים עניין של הסתכלות

חושבת שזה קשור לחרדה, לתחושת נטישה, חוסרנחלת

איזון או היזון פנימי.

והעיקר והעיקר לא לפחד כלל!

באמת. אין שום פחד. השם תמיד נמצא איתך, איתנו.

יש כאלה שיותר יש פחותאנונימי (4)
מי שנשוי יותר
מי שנשוי יותר בודד?ילדה של אבא
כן, פוגשאנונימי (5)אחרונה

וכמו שאמרו פה : בגלים ~

מהי בעצם הצפהאנונימי (פותח)

הולך בתחנת רכבת מלאה אנשים ומרגיש לא בנוח עם עצמי. תחושה שכולם מסתכלים עליי ושאני לא בסדר. קושי *קל* לנשום טבעית.

עובר ליד מישהו בעבודה ומרגיש מעמסה נפשית בלפתוח איתו סמול טוק של בוקר. מישהו פונה אליי לשיחת חולין ואני חותך אותה בנימוס מהר מאוד, לא כי יש לי משהו חשוב, אלא כי אני לא מרגיש בנוח.

יושב בפיצה עם חברים בערב ומרגיש שאני לא מספיק חי את הרגע. וברגעים מסויימים פשוט מרגיש פתאום מותש ובא לי ללכת, למרות שוואלה, כיף לי סה"כ.

רק חושב על החתונה שלי (בקרוב ממש, אמן) ומתפחלץ מהמחשבה על הרגע שכולם יסתכלו עליי כשאגיע לכיסא כלה. כבר מדמיין את עצמי מפקשש עם ההינומה בגלל זה. 

הרבה פעמים מוצא את עצמי חושב, הרבה, לבד, על עצמי ועל החיים.

לאחרונה עברתי תהליך עם עצמי של קבלה של זה ועבודה על זה ממקום שמח, ולא ממקום של "אני דפוק". ממקום של "אני שמח במי שאני, ברוך ה' שעשה לי את הנפש הזאת, וננסה לבחון איפה אני יכול לחשוף בעצמי עוד צדדים". אבל ממה זה נובע? למה זה קורה? והאם זה באמת בר עבודה?

..אנונימי (3)

סתם נתפסתי לנקודה אחת שכתבת

לפני החתונה כדאי לבקש מהארוסה שתראה לך את ההינומה או שתסביר לך.

בדרך כלל זה שתי שכבות וצריך לקחת רק את העליונה ולכסות איתה את הפנים.

חמוד!נחלת
זה נראה לי כמו אובר מודעות לכל פרט קטןציפורמדבר

אם היית יודע שאנשים אחרים לא רואים ומרגישים כמוך כל דבר, זה היה משפר לך את התחושה?

לדוגמה בדרך לכסות את הכלה, אתה חושב שיסתכלו עליך מאד ולמרות שזה יתכן שיסתכלו, כנראה לא יסתכלו באופן שאתה חושב וכנראה לא יראו אותך בצורה שאתה רואה דברים.

ובתכלס, נראה לי שיותר מסתכלים על הכלה או מתרגשים מהמעמד ולא באמת בוחנים אף אחד.

אני מסכים זאת תובנה שנפלה אצלי לאחרונהמה כבר ביקשתי

שוואלה, אני לא מעניין אף אחד באמת, אבל בכל זאת משהו עדיין יושב שם

זה לא שאתה לא מעניין אף אחדציפורמדבר

סביר שאתה מעניין אי אלו אנשים.

אבל רוב רובם של האנשים מתרכזים בעצמם.

כשאתה תחשוב אם אתה הולך יציב וישר לכסות את הכלה, כל אחת שתעמוד שם תחשוב מחשבות על עצמה: אחת, רק שלא יראו אותי ככה בוכה, אחרת, מתי כבר יגיע הזמן שלי השלישיתס הבגד הזה משמין אותי הרביעית, השמלה של הכלה מזעזעת ועוד כהנה וכהנה.

ואם מישהו כן יתבונן בך, הסיכוי שהוא יסתכל על מה שמפריע דווקא לך, נמוך.

אני חושבת שהנקודה שיותר חשובהנעמי28

מההצפה - היא איך אנחנו מגיבים להצפה.

מגיע הרגע ואת מוצף, זאת עובדה.

למה? או שזה מולד או חוויות ילדות, כנראה שילוב בין השניים.

עכשיו הנקודה החשובה - התגובה שלך.

תשאל את עצמך האם באמת קיבלת את עצמך בלב שלם

או שאתה מרגיש שחושבים שאתה מוזר, אתה לא בנוח מול אנשים כשאתה בהצפה, אתה מפתח חרדה חברתית נוספת על הקושי החברתי הקיים רק כדי לא להיתפס חלש ומוזר.

אתה משקיע המון מאמצים להסתיר את החולשה הזאת שלך, אתה בטוח שעיניים חיצוניות שופטות אותך לרעה,

אפשר לנסות לטפל ב"למה אתה כזה", ולהבין על מה זה יושב.

אבל חשוב הרבה יותר לקבל באמת את זה שאתה כזה.

להרשות לעצמך להרגיש בנוח כשאתה מתכנס ויושב בשקט כשחברים נהנים ומדברים, להרגיש בנוח לנפנף מישהו בכבוד (למה אדם עסוק רשאי לעשות את זה בלי ייסורי מצפון ואדם מוצף לא?)

לתת לעצמך להרגיש בסדר גם כשאתה לא בנוח בהתקהלות חברתית -  ממש להגיד לעצמך אני מוצף עכשיו, זאת ההצפה, עוד מעט היא תעבור, להסתכל על עצמך בעיניים פנימיות חומלות ולא מעיניים חיצוניות של אנשים ולפרש איך הם תופסים אותך (ברוב המוחלט של המקרים אף אחד לא שם לב בכלל)

מה יקרה אם משהו יתפקשש עם ההינומה? אם לא תשבור את הכוס כמו שצריך? כנראה רק תעלה חיוך ותקליל את האווירה. אף אחד לא יחשוב שאתה דפוק או מוזר.

מה יקרה אם תלך מוזר? אנשים כנראה יגידו "איזה חמוד הוא מתרגש".

אתה מוקף באנשים שאוהבים אותך והגיעו לשמח אותך, הם יסתכלו עליך בעיניים טובות לא משנה מה.

לפעמים אנחנו מחליטים בעצמנו איך אנשים תופסים אותנו ושופטים את עצמנו הכי בחומרה מהעיניים שלהם.

(אולי גדלת בסביבה מאוד מבקרת?)

את צודקת - אבל קל לומר, קשה לעשותאנונימי (4)
לא מזמן הבנתי שכל סוד הדיבורים האלה כמו שלך הם מאוד נכונים (אני לא ציני חלילה), אבל הם טובים בעיקר לילד שלומד התנהגויות חדשות ואז דיבורים כאלה הם באמת מתן כלים לחיים. אבל למבוגר שכבר עמוס בכלים משלו זה לא מספיק. למבוגר זה נשאר תיאוריה, לילד זה באמת הופך לפרקטיקה.

מי שלא סובל מזה, זה כי המוח שלו מתוכנת נכון וההתנהלות האפקטיבית באה לו בטבעיות.

מי שלא, בעיקר תמיד שואל שוב ושוב: איך?

איך עושים את זה? איך מטמיעים את זה? מה זה בדיוק? מה זה הדבר שקורה בחוויה הפנימית של אחרים שאנחנו לא מצליחים להפעיל? איך לרכוש את זה בעצמנו?

זה נכון שהרבה יותר קל ליצור שינוי כילדציפורמדבר

אבל אפשרי בהחלט גם כמבוגר.

כנראה שלא מספיק רק לקרוא תאוריות, אבל זה כן אפשרי.

כל מה שכתבתי זה מניסיון אישינעמי28

היתה לי חרדה חברתית ברמה מאוד גבוהה

היום עדיין יש לי אבל היא מזערית לעומת מה שהיה פעם.

גם הזמן עוזר, מתבגרים ופחות שמים פס על אנשים.

אבל הכלי שהכי שינה את זה - הוא מודעות.

בפעם הבאה שאתה בהצפה נסה להגיד לעצמך "אני בהצפה"

עצם ההכרה הזאת , הזיהוי, הוא חלק ענק מההתמודדות, בעצם יש כאן קול שהוא בוגר יותר, גבוה יותר מההצפה עצמה והוא מתבונן על הסיטואציה מלמעלה. אתה לא שבוי של ההצפה.

וזה ממש ממש עניין של תרגול.

השאלה הבאה שתשאל את עצמך זה "למה אני זקוק"-

זה לא קסם, שבוע שעבר היה לי מקרה כזה ולא הצלחתי להתמודד, סבלתי כל האירוע, אבל לרוב אני מצליחה לאפס את עצמי

וזה לא אומר שאני חוזרת להיות הכי חברותית, זה אומר לקבל את זה שאני לא בשיא שלי, אולי קצת מוזרה ומכונסת, אבל אני סבבה עם זה

עשית את זה עם עזרה מקצועית?אנונימי (5)
או פשוט התבגרת והתגברת על זה?
עם עזרה מקצועיתנעמי28

הלכתי מכל מיני סיבות, לא רק חרדה חברתית.

פסיכולוגיה קלינית, התמקדנו הרבה בחזרה לילדות.

מסכימה.נחלת
אני גם חושבת שחושבים שאני מוזרהציפורמדבר
זה קצת מבאס אותי לפעמים, אבל השלמתי עם זה, אני קצת מוזרה וזה מה יש. (אוהבים אותי למרות זה ולא תמיד מבינים אותי וזה בסדר)
זה מה שהתכוונתי במה שכתבתי בסוףאנונימי (פותח)

שאני משתדל לגשת לזה ממקום שמח, ממקום של קבלה עצמית ואהבת מבנה הנפש הזה. ועדיין, אני שופט את עצמי לחומרה לפעמים כי אני רואה איך אנשים אחרים מתנהלים וההבדל הזה ביני לבינם מאוד נוכח אצלי

מניסיון, לא חושב שהמקור לזה משנה יותר מידיאנונימי (4)
לי דווקא יש חשד שהעיסוק בזה הוא אחד מהדברים שמקשים לצאת מזה. קראתי לא מזמן הגדרה יפה לרומינציה (כלומר החפירה המחשבתית שהופכת לטורדנית): זה הניסיון לפתור בעיות באמצעות חשיבה עליהן. לכאורה, זה לא נועד להצליח.

האם זה בר עבודה? יש אומרים שכן. כנראה שכן. אבל (!) זה לא קורה ברגע. זה למעשה שיקום של המוח כך שכמו כל שיקום זה דבר שלוקח זמן. אולי cbt או dbt או act או mbsr או mbct וכל המשפחה הזו. אני בדיוק בוחן את הדברים האלה.

כן. כן. חושבת שכדאי לנסות יעוצים מסוג זה.נחלת

מה בדבר (טיפ) לראות את עצמך חושב ומביט על האנשים, במקום לחשוב שאתה הוא המושא למבטים?

חברה אחת - היה לה פחד מצמית מכך שתצטרך ללכת לשירותים בדיוק ברגע הקריטי בחופה;

(כשהיתה מתרגשת הרגישה שהיא חייבת ללכת להתפנות). וראו זה פלא, שום דבר לא קרה, היא לא רצה,

הכל עבר בשלום.

במקום להזין את הפחד, תרפה, תקבל אותו, תשלים איתו. הוא כנראה יסתלק מאוכזב; לא קיבל שום מזון ותשומת לב...

כתבת יפהמשה
רציתי להאריך פה. אולי לכשתהיה מקלדת פיזית.
נשמח לשמועאנונימי (פותח)
צריכה לשאול. שכחתי את השם. לשאול את נעמי ואחריםנחלת

הם לבטח יודעים.

בהצלחה!

המקום שהכי זול, עמוס מאוד ואיני יודעתנחלת

באיזו שיטה הם עובדים, אבל פגישה אחת לפחות, שווה. להתחיל להרגיש היכן קצת החוט

שצריך למשוך (בעדינות), כדי להתיר את הפקעת.

מלבב - בירושלים, רח' חירם, ליד רח' ירמיהו. כרטיס קופ"ח.

התרשמתי שיש שם טוב למקום הזה "למרחב" לא מלבבנחלתאחרונה
יאללהמשה

הצפה בגדול זה דבר שמייצג כל מיני דברים וכשאנחנו לא מתורגלים קשה להבין מה באמת קורה.

הצפה יכולה לקרות בגלל שמשהו מרגש אותנו ואנחנו מתרגשים לקראתו.

הצפה יכולה לקרות כשאנחנו מפחדים ממנו.

הצפה יכולה לבוא כשיש לנו יותר מדי דברים לעבד ואז נהיה "תור" של רגשות לעיבוד, כמו למשל ארוע מרובה משתתפים שאנחנו נמצאים בו ויש לנו (כרגישים) יותר מדי דברים לשים לב אליהם עד שאנחנו נהיים מוצפים ונהיה לנו לא נעים.

הצפה יכולה להיות מזה שאנחנו מרגישים דפוקים וצריכים לשים "מסכה" ולוודא שהיא במקום שלה ושאף אחד לא רואה באמת את  האנחנו הנוראי שאנחנו מדמיינים שהוא (מתחבר גם לפותחת).

הצפה יכולה להיות בגלל משהו שבכלל לא במודע שלנו, אבל אנחנו מפחדים ממנו ולכן מציפים את עצמנו במשהו אחר לא קשור כדי שלא נתעסק בנושא שבאמת מפריע לנו.

מכירים חדרי סנוזלן?חצי משלם

הייתם פעם?

איך היה לכם? (כמובן עם מעט גירויים בפעולה)

אני מכירה מהבת שלי (גם רגישה)מתואמתאחרונה

היא נהנית מאוד, אני לא מסוגלת לסבול את זה... (בעיקר כי החדר אטום ומוחשך, אבל גם כי האורות הקטנים שבו מרצדים כאלה, לפחות בשבילי)

בקיצור, לכל רגיש מתאים משהו אחר🤷‍♀️

למה אנשים ציניים?אנונימי (פותח)

זה לא שאני לא צינית לפעמים

ועדיין אני משתדלת מאוד לא לענות בציניות

ולא לפגוע באנשים.

בטח לא בנקודות רגישות...

אני מגיעה מבית ציניציפורמדבר

כלומר השיח בו מלא בציניות. וזה כמו סגנון שפה שמתרגלים אליה ומאד נטמעת.

עשיתי עבודה של שנים כדי להפטר מזה.

אני חושבת שיש אנשים צינים כי הם רגילים לדבר ככה, בלי יותר מידי להתכוון או להבין שזה יכול לפגוע.

ויש אנשים שהם צינים כי זה בא לכסות על משהו אחר.

ציניות היא התגוננותמתנחל חייכן

לשים את עצמך מבחוץ ואז להגיב...ככה כאילו אתה לא מעורבב רגשית וכשלא מעורבבים לא נפגעים

לפעמים ציניות היא התנשאותאנונימי (3)
לפעמים לא. לפעמים זה סתם ביטוי כלשהו של גאווה לא מודעת. לפעמים מנגנון הגנה, כך אומרים. אני עדיין חושב על זה

נראה לי, גם, שלפעמים האדם הציני בכלל לא מודע לציניות שלו. הוא בטוח שהוא פשוט מצחיק או מתוחכם.

זה מתחלקדדאלוס דיגל

ציניות יומיומית היא הרבה פעמים תוצאה של הרגל. הרגל שמתפתח מהרצון להיות גבר לדוג' או להצחיק וממשיך ומתפתח מכח ההרגל של אנשים שלא רגישים לאנשים שסביבם ביחס לאמירות שלהם.

יש גם ציניות מכוונת, כמו שכבר כתבו - התגוננות. דוג' שאני זוכר - יושבים חבר'ה ושרים שירי נשמה עד דמעות ואחד בצד ציניקן כזה עושה להוא שלידו חיקוי שלהם, והבנתי שם שהוא פשוט מפחד מהצד הרגשי שבו. זה דבר שמאוד משפיע על אנשים, הם פוחדים להרגיש רגשיים אפילו בפני עצמם וכל שכן בפני הסביבה, והציניות היא אחלה תרופה לזה..

מאוד מסכימה.נחלת
יש להם איזה כאב או פחד והציניות מגינה עליהם לדעתםזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך