עבר עריכה על ידי אחו בתאריך י' בחשון תשפ"ד 22:31
עבר עריכה על ידי אחו בתאריך י' בחשון תשפ"ד 22:30
גם לא נראה לי שאצל נשים יש בהכרח יותר רגשות. זה בערך כמו לטעון את אותו טיעון על ספרדים מול אשכנזים או ליטאים מול חסידים...
וגם לגבי וויסות רגשות - לא נראה לי שקשור לבנות. אצל בנים ויסות רגשות גרוע זה הפרעת אישיות אנטיסוציאלית ואצל בנות זה יהיה יותר לכיוון של הפרעת אישיות גבולית / היסטריונית. תאמין לי יש בנות מאוד מופרעות וזה שהן נותנות לרגשות שלהן לבוא לידי ביטוי לא מועיל לא להן ולא לעולם.
אכן לרוב הנשים יש יותר תכונת agreeableness שמתפרשת כחמלה / הקשבה / "אינטליגנציה רגשית" (= להיות רך ונחמד)
וגם מהבחינה התרבותית יש גם "תרבות תקשורתית" נשית שמאפשרת שיח פחות "פרגמטי-תכל'ס" וגם חלק מאותה תרבות תקשורתית הוא גשטלטים מסוימים (דבר ששמים לב אליהם או רגשות מסוימים שמקבלים חשיבות.
ממה שאתה מתאר (באותם קווים כלליים) אני לא רואה בעיה של ממש.
בעוונותיי יצא לי לדבר ולהתכתב עם הרבה בנות בעבר ואני יכול לומר את הדבר הבא,
היה לי מאוד כיף להתכתב עם בנות בדיוק מהסיבה הזאת - השיח אוטומטית הופך לפחות פרגמטי-שכלי ויש הרבה יותר מקום לרגשות, חוויות, מחוות קטנות, כו', וזאת תופעה שראיתי גם אצל בנים אחרים (כלומר ההבדל בין תקשורת בין בנים-בנים לבין בנים-בנות)
בתקשורת פנים אל פנים זה לא תמיד עובד מהסיבה הפשוטה שיש יותר איפוק ואי-נוחות (ואולי גם מידה מסוימת של ריסון כדי לא להיגרר מעבר לתחום של ידידים טובים) אם כי זה עניין יותר תרבותי ובתרבות מאוד מתירנית גם זה יכול לעבוד (אם כי לא נראה לי שזה טוב)
לכן אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח לבטא את הרגשות שלך ושאתה שכלי מדי אז סיכויים מאוד טובים שהאישה הממוצעת תיתן לזה במה באופן טבעי וזה פשוט "יזרום",
ה-catch הוא שזה מסוג הדברים שיכולים (או עכ"פ אמורים) לקרות רק אחרי החתונה, כפי שאני מכיר אותך מהפורום אני מנחש שאתה ממש לא בעד "להסתחבק" בפגישות מה שכמובן מעורר את החשש הזה אבל כמובן ראשית זאת ההנהגה הנכונה ושנית אחרי שמורידים את החומות הדברים האלה הופכים להרבה יותר טבעיים
וכמובן אפשר בתקופה הראשונה שאחרי הנישואים לעשות כל-מיני דברים שעוזרים להיפתח מהבחינה הזאת, החל מלהתחיל לדבר כלה בכל משחקי הקופסה היצירתיים האלה לזוגות, כמו שאתה אומר יש לך הרבה רגשות ואתה מרגיש שלא ניתן להם מקום אז למעשה אין סיבה להתחיל להתרגל לתת להם מקום באופן הדרגתי או כיפי, שיח ידידותי עם בנות לרוב אינו דומה לניסיונות שלי לסתור אותך בויכוחים בצמ"ע
בקיצור אני לא חושב שצריך לשבור את הראש יותר מדי סביב זה, אם כי, אם אתה מרגיש שאתה אדם ביישן אז יכול להיות הכיוון הכללי עדיף שיהיה מישהי שפחות מחפשת אובר-ריגושים ודברים בסגנון כי בסוף האופי הבסיסי שלנו לא נוטה להשתנות כל-כך
אם כי, דעתי האישית היא שבכל הנושא של פגישות כו' יש יותר מדי התחרבשות, פעם היו לך 3 בנות בגיל שלך בשטייטעל, אם סיימת את הש"ס בגיל 14 אז היו משדכים אותך לבת של הרב, ואם בגיל 16 אז לזאת שמכינה את הלאטקעס הכי טעימים ואם לא היית מסיים אז לזאת שמכינה לאטקעס פחות טעימים, אחרי החתונה היית מסתגר שלוש שנים בעליית הגג כדי ללמוד מסכת יבמות עם אליהו הנביא והאישה מסיימת כל יום ספר תהילים ו"תחינות לאישה ביידיש" כדי שיוולד לה בן תלמיד חכם ואחרי זה היית או מוכסן של בית מרזח או נוסע ללייפציג ליריד למכור סידקית ולהרוויח קצת זהובים
ונראה לי שברמה הבסיסית לפחות הסתדרו בסדר כי פשוט לא היו גשטלטים סביב כל הנושאים המסובכים האלה אז זה לא היה מעניין