כולם אומרים שזה מה' שהיה את המלחמה להביא אחדותחסדי הים

בעם.

שמעתי עכשיו מישהו אומר שבכוונה היו גורמים שהעלימו עין מתקיפת החמס כדי להסיח את דעת העם מההפגנות והבלאגן למלחמה.

לא אומר שזה נכון, אבל זה כיוון חשיבה מעניין.

חשיבה נוראיתטוב שם

להגיד ככה על יהודים נשמע נוראץ

..אני:))))

נורא נורא אבל לעצום עניים זה לא פתרון

..טוב שם

לכן בצבא יעשו תחקירים ויבדקו טוב טוב.

אבל סתם להגיד זה נורא ואסור.

זה כבר נהיה סיסמא.. 

מרגיש לי שמתכננים לא להגיע ל'אחרי המלחמה' לכן דוחים הכל לשם.

למה סיסמה? מתי הקימו ועדת חקירהריבוזום

בזמן מלחמה?

ברור שכל המשאבים שלנו צריכים להיות מופנים כרגע להתמודדות עם מצב חירום. אני לא מבינה איך אפשר להתייחס לזה כדחיינות או תירוץ.

מה הבעיה לתת תשובות ברורות

למה צריך בכלל וועדה

פוליטיקהאחו

קודם-כל אני באמת לא מבין מה מצפים מהם לומר: "ידענו הכל ולא עשינו כלום?" - הגם שזה כנראה לא כזה מדויק?

אוקיי - נגיד ואמרו את זה, מה הלאה? זה אומר שצריך בו-ברגע לפטר את כל הממשלה, את כל אמ"ן, את כל הצבא, בקיצור צריך לפטר את כל המדינה

ובמקום יעלו נקיי הכפיים וברי הלבב מיסטר לפיד ושות'?

לא תורם למאמץ המלחמתי לדעתי

אי אפשר באמת לדעת אבל בוודאי שצריך להתעורראני:))))
לא זה לא מעניין, זה השלכת רפשרקלתשוהנ

זה נראה לך אירוע שקל להשתיק בשביל מטרות פוליטיות?

נראה לך שביבי הרוויח מכל העניין הזה?

ואם כן, נראה לך שהוא מפלצת חסרת לב עד כדי כך?

ויחד איתו גם הרמטכל וראש המודיעין

וכל מי שדיווח והשתק? כולם העדיפו עריפת ראשית על פני הפגנות?

והמוסד, עשה יד אחת עם ביבי אהובו ועצם עיניים?

והשבכ גם העדיף לשתוק? כולם כולם? ומי אירגן את כל אלה להשתקה בשביל ביבי? ומאיפה הופיעה כזאת אחדות מופלאה ולא סבירה בעליל?

לפעמים ספקולציה היא רק ספקולציה ולא מבט אמיץ במציאות

לפעמים היא מפלצתית בעצם הרעיון וגם לא הגיונית

לא אמרתי שאני מאמין לזה. רק הבאתי את זה כמבטחסדי הים
אחר.
לאיזה צורך, סיבה, תועלת?רקלתשוהנ

הרי ברור שזה מחליש להעלות על הדעת אפשרות כזאת

אם אין צד שזה נראה סביר בכלל, אז מה הטעם?

באמת לא מבינה

מחליש את מי?חסדי הים

זה לא משנה איזה תיאוריה נכונה. מה שנכון שהמנהיגים טעו בגדול, גם אם לא בכוונה תחילה.

את המנהיגיםאני:))))
לא ידעתי שביבי, גלנט, הרמטכ"ל, ראש השב"כ וכו'חסדי הים

קוראים את התגובות שלי כאן.

חוץ מזה, מנהיג שנחלש מאיזה אחד באינטרנט שמביע ביקורת, הוא יותר חלש אופי מילד בגן.

לא. הכוונה שהכח שלהם על הציבור נחלשאני:))))
הלוואי שזה יקרה.חסדי הים
נכוןאני:))))
חח אהבתימבקש אמונה
ממש לא כוונתי.רקלתשוהנ
אבל אתה מציע שזה היה בכוונה, זה הבדל גדולרקלתשוהנ

זה ההבדל בין טעות וקונספציה, או עצימת עיניים, או טרלול מוסרי או חולשה, או אי יכולת קריאת מציאות, או פחד או כל דבר אחר - לבין בגידה מכוונת.

את מי מחליש? את עםישראל כמובן

את מי שנפגע בזוועה וקורא את זה -  ברור מאליו.

את מי שנלחם ועלול לחשוב שהפקירו אותו בכוונה לטובת תועלת אישית פוליטית.

את כל מי שקורא.

מחליש את עם ישראל לדבר קטגוריה כזאת עליו, כאילו יכול להיות מצב שמישהו יבגוד בנו ככה. עדיף להוסיף זכויות לעם ישראל.

לא אומרת שלא היה מחדל

בטח שהיה

אבל בגידה זה הסבר הכי רחוק שאני יכולה להעלות על הדעת

ואל תהיה בצד המקטרג על עם ישראל בכזאת שעה.

לא הצעתי שזה בכוונה, הבאתי מישהו שאמר ככהחסדי הים

וכתבתי שאני לא טוען שזה נכון.

קטגוריה זאת לא הגדרה נכונה, כי קטגוריה זה רק אם הולכים לפני הדיין-ה' ומבקשים שמישהו יענש משמים. לא עשיתי את זה.

בשורה תחתונה, נדמה לי שההבדל בינינו שאת מאמינה למנהיגים וחושבת שמה שיחזק את עם ישראל אם לא ידברו רע על המנהיגים שלהם, ואני חושב הפוך שמה שיחזק את העם זה אם פחות יאמינו למנהיגים האלו.

[כשאני אומר מנהיגים, אני מתכוון לאלו שבתפקידים בכירים מאוד (לא כולם אבל חלק גדול מהם)]

הצעת דעה שזה בכוונה. זאת היתה כוונתירקלתשוהנ

לא משנה לי אם ניק אנונימי (כלומר אדם שאני לא מכירה מהפורום) מביא את זה או אדם אנונימי אחר.

עצם העלאת רעיון כזה זה מחליש. ואם היה לזה היגיון אולי היה מה לדבר על תועלת, אבל אין.

לא יודעת מה ההגדרה ההלכתית לקטגוריה. להציע שיש אפשרות שיהודי בגד ככה בעם שלו זה לשון הרע.

וזה לא כלפי המנהיגים ומה שאני מאמינה להם (למרות שאתה כנראה צודק בהבדל הזה בינינו)

הרי ברור לכולם שהיה פה טעות ומחדל נוראיים.

הרעיון שככ הרבה מהמנהיגים - הפוליטיים או הפקידותיים - בגדו בעם, היא מזעזעת ומחלישה.

אתה לא חושב שזה הפוך ממאמץ מלחמתי?

אני לא רואה שום דבר יהודי בלהפקיר את העםחסדי הים

שלך, גם אם זה לא היה בכוונה, חוץ מזה שבכלליות הם לא מתנהגים לפי חוקי התורה, ולכן זה לא לשון הרע.

(יש לי מה להוסיף בענין, אבל זה סתם יגרום לדיון מסתעף שאין לי כוונה להיכנס אליו)

עוד הבדל גדול בינינו, שאני לא ערך במלחמה, כי אני חושב שזה לא ישיג תוצאות. גם אם ימיטו את שלטון החמאס, ישימו שם את הרשות הפלסטינאית, שזה גם יתפוצץ עלינו בעוד כמה שנים, וגם הערבים מיהודה שומרון ביתר עוצמה, ואולי גם הערבים בשאר שטחי ישראל. ימותו חיילים סתם ובעוד כמה שנים ימותו יותר, חס ושלום שה' יגן על כולנו.

בסוף אי אפשר לברוח מהציוויים המפורשים בתורה לגרש אותם כליל מארצינו, ואם זה לא מטרת המלחמה, השגנו שקט רגעי בהקרבת חיילים, שיתפוצץ עלינו שוב ברבות הימים.

רק אם יהיה פה שלטון שמשועבד ל-ה' וחוקי המלחמה של ה', אז יהיה למלחמה ערך.

אני מסייג, שאני כן רואה ערך בהגנה על עמינו, אבל מלחמה התקפית בלי לגרש כליל את הערבים, זה סתם הקרבת חיילים ואזרחים, בשביל פתרון שבסוף יתפוצץ.

לא מבינה את הכותרת. לא אמרתי שהטעות עושה אותםרקלתשוהנ

ליהודים טובים

וטעות, וגם לא עבירה בכוונה, לא הופך אדם ליהןדי פחות מיהודי אחר.

וזה גם לא משנה לגביהם בכלל, אני מדברת על ההשפעה של הדיבור עלינו ולא עליהם.

על שאר הדברים אני מסכימה לגמרי ומתפללת כמוך לאותן דבר בדיוק.

אבל זה מה יש לנו

העם שלנו התעורר בגבורה וברוח, התעורר לסלק את השקר ולראות את האמת.

נתפלל שההתעוררות תמשיך, נשתדל לחזק אותה, נשתדל להאיר את המקור שלה.

ברור שצריך תוספת גבורה ברוח, ולהבין את תפקידנו, ולהתפלל להוציא לאור את עם ישראל ולקדש שם שמיים.

אבל לא ברעיון, בעם הזה שיש לנו עכשיו ממש...והעם הזה עכשיו ממש עובר מדרגה זה מוחשי מאד. ואנחנו שם להתחזק איתו, לא לערער. זאת התפיסה שלי.

המלחמה הזאת שונה זה מורגש מאד. גם אם המנהיגים יהיו חלשים בסופו של דבר, התעורר פה דבר גדול של צדקת הדרך שלנו. לא עוד מוסר של כיבוש וחלשים וחזקים וכו. אלא הבנה של צדקת הדרך ושאנחנו טובים והם רעים ממש בשורש. שומעים את זה בכל מקום.

צריך להתפלל שכשהרגש ידהה הרעיונות ישאירו רושם. או לעשות מה שאנחנו יכולים בשביל זה.

צריך להתפלל שמנהיגים שלנו יהיה כוח מהעם שהתעורר, כי לא מורגש מהם העוצמה שמורגשת בעם.

זה אמנם חלקי

אבל זה מה שיש לנו

זה מה שיש לנו לעם ישראל

שוב אני עושה חילוק בין המנהיגים לעם.חסדי הים

אני לא רוצה להגיד פה את כל משנתי.

כעיקרון, יש לנו עם שהוא פלא, עם כוחות אדירים ועצומים, במיוחד בדור שלנו.

אבל הבעיה נעוצה שיש מנהיגים ורועים שמתעים ומטעים אותם.

איך אני יודע את זה? (בלי להיכנס למקורות קבליים וכדומה)

מעצם זה שהם מורים לעם לא כפי דרך התורה. החוקים במדינת ישראל הם חוקי ערכאות, וזה לא משנה בין אם זה בתי המשפט או הכנסת, הכל זה חוקים שלא כדרך התורה. גם הדיינים ברבנות משועבדים להם בפסקיהם. (לדוגמא, רב שלימד אותי גמרא שנהיה דיין, חושב שהוא יכול להתיר משהו חמור שכל הפוסקים והרבנים דחו אותו, וגם זה סותר את יסודות ההלכה הכי בסיסיים, רחמנא ליצלן. ברור לי שגאון וצדיק כזה, לא היה טועה בדבר כזה, לולי שהיה משועבד לחוקיהם.)

לעניינינו, חוקי מלחמה שלא כפי דרך התורה, מביאים סיכון ומוות מיותר, שה' ירחם

ולא יהיה.

העם מוכן עם כל הלב שלו לקבל את חוק התורה. אנחנו בדור גאולה. יש נשמות עצומות בדור הזה, גם אם זה לא נראה ככה בחוץ.

הבעיה שהם משועבדים למנהיגים שמתעים אותם,וכל מיני אנשים ממציאים שקרים ועיוותים מהתורה למה צריך להיכנע למנהיגים כאלו.

אז אני לא עושה את החילוקרקלתשוהנ

המנהיגים הם לא משהו אחר מהעם. הם העם עצמו. החולשות שלהם בעיניי מבטאות את חולשות בעם, ואם יש בהם התעוררות גבורה זה ודאי מכוחו של העם.

הרי כשיסיימו את הקריירה רובם לא ייזכרו כאיזה מנהיגים עם שאר רוח מצד עצמם. ברור שכל כוחם הוא מהעם.

לגבי ההמשך

אני לא מבינה את ההפרדות שאתה עושה ביו עם ישראל לבין המציאות שיש לנו פה

כתבת שהחוקים במדינת ישראל הם חוקי ערכאות ולא חוקי התורה

אמת

זה בגלל המנהיגים? איך?

נניח אתה מניח משאל עם עכשיו ושואל כל יהודי ויהודי אם הוא רוצה לקבל עליו את חוקי ההלכה *במרחב הציבורי*, בשבת, בעריות, הכל.

אתה חושב שתקבל 100& בעד? לדעתך תקבל רוב?

האם אין עוד מה לתקן? ברור שיש

האם זה גורע מזה שיש פה עם אדיר עם נשמות ענקיות? לא

יש לנו דרך לעבור, אנחנו עוברים אותה ממש עכשיו, לא רואה איך מה שאתה מתאר היא המציאות היום.

בעומק, ודאי שכן

בפועל, נראה שיש דרך לעשות

אם זה היה רק המנהיגים בית המקדש כבר היה פה

אם זה היה רק המנהיגים - הם לא היו המנהיגים כבר.

לגבי המשפט האחרון

קלטתי את הרמיזה הלא דקה ועדיין רואה את זה אחרת. נראה לי שהתפיסה שלי דווקא מציאותית יותר. יש דרך לעשות, אי אפשר להאשים רק גורם "חיצוני" לעם ישראל.

הלוואי שנעבור אותה ברחמים.

קודם כל לא התכוונתי לתקוף אותך אישיתחסדי הים

אלא את הדרך שאת מייצגת, שאת לא הראשונה שאני שומע את זה ממנו. אם הדעה שלך היה פרטית שלך, זה לא היה כל כך נורא, אבל לצערינו את מייצגת דרך שלפי דעתי הרסנית שרבנים מסויימים מלמדים ומחנכים אליו.

אם תופשי התורה היו מנסים לייצג מנהיגות אחרת, לא כזאת שנכנעת לממסד החילוני, אז הייתה פה הנהגה טהורה, קדושה ואמתית והעם היו נמשכים אחריהם כדבורים לדבש. נשמות כלל ישראל נמשכים לאמת, הם רק צריכים לראות את זה.

לצערינו אלו שלא נכנעים, כמו העדה החרדית חושבים שאנחנו בגלות. אלו שהם כן חושבים שיש כאן תהליך גאולה, הם כנועים להנהגה החילונית.

הדרך האמיתית לפי התורה, זה להקים פה הנהגה תורנית שלא נכנעת לחוקי הערכאות ומתמסרת לקדם את הגאולה לפי חוקי התורה וחז"ל בהכנעה גמורה לה' בלי לסטות ימין ושמאל. העם ימשך אחרי זה בהשתוקקות.

כל זה מבחינה השקפתית.

זה בלי להתייחס לכל העיוותים ההלכתיים שנוצרים מכניעה להנהגה חילונית.

מסכימה איתך לגמרי.רקלתשוהנ

זה בסדר לא נעלבתי ברור לי שלזה התכוונת.

ומכירה בזה שמורכב מאד לשלב תפיסה של חזון עם הליכה במציאות עצמה.

למרות שזה החבל שעליו נמצאת האמת בעיניי - זה חבל דק מאד שמחייב כל הזמן להתיישר לאמת ולדרוש אמת, אחרת נופלים לכל מיני מקומות, בהם למשל "הנגשת" התורה לעם עד כדי שנשארים רק עם ציטוטים יפים מפרקי אבות או מה שתיארת כניעה לחילוניות במקום לנסות לרומם את העם.

וזאת נקודה קשה מאד. זה מורכב מאד גם להיות חלק במציאות ולהתנהל פוליטית, וגם לדרוש משהו אחר ולהחזיק שמציאות היא כיסוי. גם להאמין בקודש שבחול וגם לבחזיק שהקודש נפרד מאד מאד מהחול.

והדרישה שלך להנהגה, היא שוב דרישה מהעם. הרי לא יקום מנהיג כזה משום מקום, זה דרישה מכולם להתגדל, בטח ממי במכיר את התורה.

בכל אופן

נראה לי שהגענו רחוק מאד מההודעה הפותחת שלך

אא,כ מה שכתבת מסביר למה בעיניך היה נכון לפתוח את השרשור הזה.

כשאומרים בכוונה אין הכוונהבן מערבא

למה שקרה, שבדבר כזה אני לא מאמין שיש אדם שפוי שיחשוב ככה, אלא לארוע בקנה מידה קטן הרבה יותר, כזה שמצד אחד יזעזע מספיק ומצד שני יתאים לאינטרסים מסוימים (״אמרנו לכם ש…״ רואים שצדקנו ?). לזה אני בהחלט מסוגל להאמין, שהרי גלי דעתייהיו השכם והערב סביבות הר חורב שנגיעה קטנה ביותר בשיקוץ של בית השימוש העליון כמוהו כסוף העולם וקריסת השמש, אז להניח שארוע מזעזע בקנה מידה הרבה יותר קטן שיעזור להם למנף את זה לעצירת מה שבעיניהם הוא יהרג ובל יעבור, לא נראה לי מופרך בעליל.

את יכולה כמובן להגיד שגם זה לא נשמע לך הגיוני וכו׳ אבל אז את בבעיה שיש כל כך הרבה דברים לא הגיוניים ומוזרים במה שקרה שבגדול החלפת פרה בחמור. 

וואי האמת לא הצלחתי להבין מה כתבת. שגיאות הקלדה?רקלתשוהנ
במילים אחרותבן מערבא
אם תשני את ההנחה שלך שלגורמים מסוימים היה אינטרס בארוע כזה להנחה שלגורמים מסוימים היה אינטרס בארוע בקנה מידה הרבה יותר קטן, (אלא מאי ? שלבסוף למרבה הצער שלנו ושלהם יצא מכלל שליטה), אז תראי שזה כבר עושה קצת יותר שכל. 
//הרמוניה

"עושה יותר שכל"?

מה אתה גוגל טרנסלייט

شو هذا ״גוגל טרנסטרייט״ ?בן מערבא
מה זה?הרמוניה
אני לא מאמינה שגם לאירוע של חדירה של מחבל אחדרקלתשוהנ
מישהו היה מתעלם למען אינטרס פוליטי.

נראה שאנחנו חולקים אז ניפרד כאן ...

זכותך. אני גם מקווה מאוד שזה לא נכוןבן מערבא
ושיהודים מתוכנו לא הדרדרו לשפלות כזאת, אבל בהחלט צריך לשלול את האופציה הזאת. 
הנה דוגמא לעוד נתוןבן מערבאאחרונה
https://rotter.net/forum/scoops1/826029.shtml

ועוד נתון

https://rotter.net/forum/scoops1/826017.shtml

שמקשים מאוד על מי שמנסה לתרץ את הזוועה שקרתה כאן רק בכשלים טכניים ומקצועיים חמורים. 

חבל לתת במה לקונספירציות הזויותברגוע
טוביה חטא וזיגוד מנגידאחו

אם אין מקורות אמינים הרי שזה בגדר הוצאת דיבה.

בסדראני:))))
גם גדליה לא רצה לקבל לשון הרע
טוב אז הותרה הרצועהאחו

ואפשר ללכלך על כולם כמה שרוצים, כולל הפצת שמועות חמורות חסרות בסיס

ההבדל הראשון הוא שלא מקבלים עדות מפי שמועה מהסיבה הפשוטה שאי-אפשר לבצע חקירה נגדית ולבדוק את הטענות מפי המקור

מיהם אותם גורמים שמפרסמים? מהם המקורות עליהם הם מתבססים? האם אפשר למצוא חורים בגרסאות שלהם? לא, כי זה פשוט שמועות

מה שאין כן אצל יוחנן בן קרח שהיה מקור ראשון ומקורב לישמעאל בן נתניה

שנית גם במקרה של גדליה לקבל אסור, להיזהר מותר

כאן אני לא יודע איך אמורה להיראות ה"זהירות" שצריך להפעיל, כנגד גורמים עלומים שרוקמים מזימות... מבלי שיש מקורות מהימנים כלשהם?

אם אנחנו מניחים שהממשלה עושה טעויות ולא תמיד עושה הכל בסדר אז OK שה' יעזור לנו מה כבר אפשר לומר.

אבל אם ההנחה היא שיש גורמים שמוכרים את החיים של אזרחים וחיילים בשביל רווחים פוליטיים אז לומר את האמת אם הייתי חייל בשביל מה בדיוק להיכנס לעזה? למה לא להתקפל ולסגור את המדינה? אני לא מתלהב מהפוליטיקאים הנוכחיים אבל אם האמון הכי בסיסי לא קיים אפילו בשעת מלחמה אז באמת אני לא רואה שום טעם בכל ההצגה.

לא צריך להמציא הסבריםפצל"פ

כשההסבר כתוב במפורש בתורה

"ואם לא תורישו את ישבי הארץ מפניכם, והיה אשר תותירו מהם לשכים בעיניכם ולצנינם בצדיכם וצררו אתכם על הארץ אשר אתם ישבים בה"

במדבר • פרק ל"ג • פסוק נ"ה

אפשר להסתכל שם במפרשים לראות כמה הסברים שאפילו הרבה יותר מראים על המציאות שלנו

אני מסכים עם כל מילה, אבל תמיד יהיו את הרבשקהחסדי הים
האלו שיאפשרו לאויב לפגוע בנו.
...הרמוניה

הגיוני שהיתה יד מכוון כאן. משהו חשוד מאוד בסיפור הזה ויכול להיות הרבה דברים. מה שבטוח, יש אנשים עם כוונות זדוניות בעולם. ולעצום עיניים באמירת "קונספירציה"- זאת נאיביות או אנילאיודעת מה. זה מה שאני חושבת.

ורב הנסתר על הגלוי.

-לגבי ההשערה הספציפית הזאת לא נשמע לי הגיוני כי זאת לא סיבה רצינית, זה לא נראה כמו זה אינטרס סביר של מישהו. 

^^אני:))))
בול. הקטע האחרון
איזה השערה כן נשמעת לך הגיונית?ברגוע
...הרמוניה

אין לי מושג ואני לא חושבת שמהמקום שלי כאזרחית פשוטה אני יכולה לדעת... אני לא איזה מקושרת לאחראים על הביטחון. אבל כל אחד יכול לראות שמשהו כאן חשוד שהמודיעין ידע בוודאות ובכל זאת הייתה אוזלת יד בקנה מידה כזה. אפשר להעלות הרבה תרחישים אבל כרגע לי אין מספיק מידע אז אני לא נכנסת לזה... כמו שאמרתי לפחות מנקודת מבטי כרגע רב הנסתר על הגלוי. 

טוב.. אני לא רואה כאן משהו חשודברגוע

אמנם שירתתי רק קצת זמן במודיעין, אבל גם כל אלופי צהל לדורותיהם, כולל יצחק בריק, חושבים שיש כאן רשלנות, בעיקר בעקבות קונספציה שחיו בה, ולא משהו מעבר.

אז האמירה שלך שכל אחד יכול לראות כאן משהו חשוד לא מדוייקת..

נכון, יכול להיות שהבעיה היא משהו פשוטהרמוניה

ולא בהכרח מכוונות זדוניות של מישהו, אבל הייתה תקלה במערכת וזה מעלה נורה אדומה.

אהה אוקיברגוע

חשבתי שאת חושדת כמו כמה אחרים בשרשור שמדובר בכוונה זדונית

אני לא שוללת את זההרמוניה
חח אני כנראה צריך לישון כברברגוע
לסיום-  רק תזכרי שבהגנה על הגבול מעורבים המון גורמים- רמטכל, אלוף פיקוד דרום, אוגדת עזה, שבכ ועוד ועוד.. ובשביל להתעלם במכוון ממודיעין מפורש (לטענתך) צריך שכל הגורמים האלה ישתפו פעולה, לא רק מישהו אחד.
הממ... תודההרמוניה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך